Test Ericsson T65

Recenzje
Opinie: 173
Opinie: 173

Premiera nowego modelu Ericssona miała miejsce 4 września 2001 roku w Londynie. Mały, zgrabny telefon jest młodszym bratem słynnego T68 i podobnie jak on został wyposażony w GPRS. W przeciwieństwie do T68 nowy T65 został zaprojektowany z myślą o rynku telefonów low-end. Koszty produkcji zmniejszono wyposażając telefon w ekran z 4 odcieniami szarości. Brak w nim również modułu Bluetooth i portu podczerwieni. Egzemplarz poddany testowi był przeznaczony na rynek brytyjski, gdyż właśnie tam trafiły pierwsze dostawy nowego aparatu. Został wyprodukowany w Szwecji, o czym świadczy napis na folii zakrywającej ekran świeżo wyjętego z pudełka telefonu.
  
Co w zestawie?
W zestawie oprócz samego aparatu znajdziemy ładowarkę podróżną z wymiennymi końcówkami i dokumentację. Dziwi trochę brak baterii oddzielnie zawiniętej w folię, ale jak się później okaże bateria znajduje się już w telefonie.
  
Wkładamy kartę SIM
I tutaj małe zaskoczenie. Ponieważ bateria jest zintegrowana z aparatem, z tyłu telefonu nie otwiera się żadna klapka, do czego na ogół jesteśmy przyzwyczajeni. Aby włożyć kartę SIM należy wysunąć szufladkę znajdującą się w górnej części telefonu. Szufladka wysuwa się dosyć ciężko, trzeba uważać, aby jej nie wyłamać. Najlepiej do jej otwarcia użyć czegoś o zaokrąglonym kształcie, np. spinacza biurowego.

  

  
Wygląd telefonu
Ze zdjęć, które publikowano w internecie wydawać by się mogło, że T65 będzie podobny do Nokii 3310. W rzeczywistości jednak aparat ten nie jest podobny do niczego, co do tej pory wyprodukowano. Po prostu ma swój własny, niepowtarzalny styl. Wyróżnia go duży ekran o wymiarach 32x26 mm, duży przycisk ze strzałkami oraz niebieski przycisk szybkiego dostępu do WAP. Klawiatura i ekran są podświetlane na niebiesko. Dwa boczne klawisze wykonane są z gumy, natomiast klawiatura z twardego plastiku. Zastrzeżenia może budzi wielkość klawiszy, jednak są one na tyle wypukłe, że nie ma problemu z trafieniem w odpowiedni klawisz. Małe rozmiary i wklęsły tył obudowy sprawiają, że aparat dobrze leży w dłoni. Obudowa jest bardzo zwarta i sztywna, nic nie trzeszczy i nie rusza się, gdy trzymamy aparat w ręku. To zasługa zintegrowanej baterii, choć brak możliwości jej wymiany we własnym zakresie wiele osób może uznać za wadę.

  
       


Obsługa telefonu i menu
Podczas uruchamiania T65 wita nas trójwymiarową animacją znaną już z innych modeli Ericssonów. Czas logowania do sieci zależy od tego czy mamy uaktywnioną usługę GPRS. Zauważyłem, że przy aktywnym GPRS logowanie do sieci trwa kilka sekund dłużej. Dzięki bocznym klawiszom możemy wyświetlić status telefonu. Jest to funkcja znana z wszystkich nowych modeli Ericssonów. W statusie widać między innymi przybliżony czas rozmów i oczekiwania oraz nazwę profilu. 

  

  

W trakcie rozmowy klawisze te służą do regulacji głośności. Tradycyjne menu Ericssona widoczne w postaci zakładek z animowanymi ikonkami zawiera pozycje takie jak: "Spis telefonów", "Wiadomości", "Połączenia", "Ustawienia", "Dodatki", "Usługi WAP", "Moje skróty". Pamięć telefonu może pomieścić 300 pozycji zawierających: imię, nazwisko, 3 numery telefonów, e-mail, obrazek i melodię skojarzoną z osobą. Kontakty można również pogrupować a dla 50 pozycji książki adresowej nagrać etykiety głosowe. Dłuższe przytrzymanie klawisza YES powoduje, że telefon prosi o wypowiedzenie słowa skojarzonego z kontaktem. Rozpoznawanie mowy działało bez zarzutu.

Transmisja danych
Dla 10-ciu kont dla transmisji danych możemy wybrać rodzaj transmisji: CSD lub GPRS (43,2 kbps). Sposób konfiguracji kont jest identyczny jak w telefonach T39 i R520m. Obydwa rodzaje transmisji działały bezproblemowo. GPRS testowany był w sieci ERA. Strony internetowe otwierały się bardzo szybko. Przeglądarka WAP na ogół nie sprawiała kłopotów, chociaż zdarzało się jej blokować telefon na kilkanaście sekund. Po każdej sesji GPRS aparat wyświetla informację o ilości bajtów odebranych i wysłanych. Informacje te są zapamiętywane i sumowane w telefonie, co ułatwia nam kontrolę kosztów transmisji.

Czat, e-maile i EMS
Telefon został wyposażony w funkcję "Czat" znaną między innymi z Nokii, jednak przydatność tej funkcji wydaję się być wątpliwa. Bardziej interesującą funkcją T65 jest natomiast klient poczty elektronicznej. Umożliwia on zdefiniowanie maksymalnie 3 skrzynek pocztowych. Do każdej z nich możemy przypisać jedno z 10 kont dla połączeń z danymi. Wysyłanie i odbieranie e-maili poprzez GPRS działało bez zarzutu, choć czasami telefon nie mógł odnaleźć serwera, ale to raczej problem na łączach, niż w samym aparacie. Bardzo przydatna jest funkcja automatycznego sprawdzania poczty, co 5, 30 lub 60 minut. Wadą jest to, że telefon sprawdza pocztę tylko na jednej ze skrzynek, aktualnie aktywnej. Gdy chcemy sprawdzić pocztę na naszej drugiej lub trzeciej skrzynce to musimy ją uaktywnić i potem połączyć się jeszcze raz. Po sprawdzeniu poczty przez GPRS i rozłączeniu z serwerem na ekranie ukazuje się informacja ile bajtów odebrano a ile wysłano. 
A teraz czas na opis funkcji EMS dostępnych podczas redagowania SMSów. Tajemniczy niebieski przycisk przydaje się nie tylko do szybkiego dostępu do stron WAP, ale również podczas edycji tekstów. W trakcie pisania SMSa wciśnięcie tego przycisku daje nam dostęp do funkcji "Wstaw obiekt". Mamy do wyboru obiekty takie jak: "Obraz", "Dźwięk", "Melodia" i "Animacja". Wszystkie te obiekty możemy oczywiście łączyć ze sformatowanym tekstem. Edycja EMSów jest bardzo wygodna i szybka. Problem napotkałem jedynie podczas próby wstawienia animacji. Otóż na cztery próby wstawienia animacji tylko jedna zakończyła się pomyślnie. W pozostałych przypadkach telefon zawieszał się, wyświetlając czarny ekran. Prawdopodobnie w oprogramowaniu telefonu tkwi jakiś błąd. Miejmy nadzieję, że aparaty, które trafią na nasz rynek będą miały nowszą wersję oprogramowania. Po wstawieniu animacji widzimy tylko pierwszą jej klatkę. Animacja tak naprawdę jest odtwarzana dopiero po otrzymaniu wiadomości EMS. Jeżeli wiadomość zawierała obrazek możemy zachować go w pamięci telefonu.

Personalizacja telefonu
Podczas połączeń z serwisami WAP możemy pobierać melodie i zachowywać w pamięci (maksymalnie 8) lub pobierać obrazki w 4 odcieniach szarości. W mobilnym internecie pojawia się coraz więcej serwisów oferujących różne kategorie obrazków dla Ericssonów. Największy zbiór obrazków znajduje się pod adresem esato.com. Każdą grafikę można ustawić jako tło, zapisać w telefonie w celu edycji lub jako obraz pojawiający podczas uruchamiania telefonu. Interesująca funkcja T65 to edytor obrazków. Wymiary obrazka można ustawiać dość elastycznie, jednak łączna liczba pikseli nie może przekroczyć 1024. Standardowe wymiary to 32x32 i 64x16. Obrazki rysuje się prowadząc "ołówek" klawiszami numerycznymi. W każdej chwili możemy zmienić odcień pikseli, korzystać ze schowka, powiększać obraz a na koniec zachować w pamięci telefonu (maksymalnie 30 obrazków). Na stałe w telefonie są zaszyte 72 obrazki i 12 animacji. Wszystkie te elementy można wykorzystać we wiadomościach EMS.

Sprawdź swój biorytm
Oprócz trzech gier (Tetris, E-Maze, Game) w Ericssonie T65 znalazł się również program do wyznaczania biorytmów. Po ustawieniu naszej daty urodzenia na ekranie pojawia się wykres z trzema krzywymi reprezentującymi sprawność fizyczną i psychiczną oraz stan emocjonalny w bieżącym dniu. Możemy również zobaczyć biorytm dla dowolnej daty wstecz lub w przyszłości.

 


Czas pracy
Po naładowaniu baterii telefon określił czas czuwania na 195 godzin a czas rozmów na około 10 godzin. Przy niezbyt intensywnym korzystaniu z aparatu (kilka minut rozmów i kilkanaście minut transmisji GPRS dziennie) bateria wytrzymała prawie 10 dni.

Ogólne wrażenia
Po kilkunastu dniach korzystania z telefonu wywarł on bardzo pozytywne wrażenie. Największy atuty T65 to jego małe rozmiary i szybki dostęp do stron WAP. W niektórych modelach Ericssonów menu odświeżało się z opóźnieniem. W T65 menu działa bardzo szybko a ilość zawartych w nim funkcji jest w zupełności wystarczająca. Do wad zaliczyć można małą i twardą klawiaturę oraz zawieszanie się aparatu w najmniej spodziewanym momencie, chociaż to nie zdarzało się zbyt często.

 

 

Galeria zdjęć telefonu Ericsson T65 znajduje się tutaj

Opinie:

Opinie archiwalne (173):

Komentuj

Komentarze / 173

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    bahor pisze: 2001-12-10 13:45
    Telefonik calkiem przyjemny w wygladzie, bardzo fajnie, ze w ksiazce adresowej mozna wpisac jemajle itp. Tylko... GPRS sluzy tylko do WAPu jak w Motce? Bo jesli tak to kolejna pomylka na rynku.
    0
  • Users Avatars Mini
    zibi pisze: 2001-12-10 13:51
    Z tego co wiem GPRS przez kabelek da sie i na kompie odpalic. Ten Eryk to nie jakas tam prosta Motka za 3 ZL.
    0
  • Users Avatars Mini
    minio pisze: 2001-12-10 14:05
    wygląda na mały przełomik, a może to tylko brakujace ogniwo pomiedzy normalnymi telefonami a jednorazowymi (vide USA), faktem jest że jeżeli akumulator będzie awaryjny to wróży same problemy (ile jest serwisów /// w polsce) narazie również 7 pkt.
    0
  • Users Avatars Mini
    xemi pisze: 2001-12-10 14:12
    Telefonik ssuuupppeerrr
    0
  • Users Avatars Mini
    mar_10 pisze: 2001-12-10 14:13
    Bateryjka i funkcje miodzio ale z wygladu jakis taki plaski i szeroki (mialem w reku nie oceniam po zdjeciach), niezbyt mi sie podoba wizualnie.
    0
  • Users Avatars Mini
    bodzio pisze: 2001-12-10 14:26
    no no nbateria ladnie... weldug mnie to najlepszy modem Ericssona - nie lubie malych tel. z klapkami :) fajny wyswietlacz, podoba mi sie. Ciekawe jaka cena bedzie tego cacka, szkoda, ze i tak go nie kupie :(
    0
  • Users Avatars Mini
    luk23 pisze: 2001-12-10 14:59
    jak na lowenda calkiem fajny choc ma kilka raczej neipotrzebnych bajerow . no ale to nie wplywa ujemnie na niego. co do ekranu o wymiarach 32x26 mm to raczej nie mozna powiedziec ze jest on duzy raczej jak na teraz to juz standardowy
    0
  • Users Avatars Mini
    czarek pisze: 2001-12-10 14:59
    czas czuwania rewelacyjny jak na ta klase telefonu :-)), boj sie nokio bo masz konkurenta na masowy rynek!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    jason pisze: 2001-12-10 15:00
    Jestem uzytkownikiem tylko Ericssonów, ale ten to dla mnie za mało!!
    0
  • Users Avatars Mini
    hubi pisze: 2001-12-10 15:54
    niezly ciekawe kiedy w promocjach
    0
  • Users Avatars Mini
    micc pisze: 2001-12-10 15:55
    Bardzo fajny telefon i ciekawe jaka bedzie jego cena.
    0
  • Users Avatars Mini
    wasq pisze: 2001-12-10 17:16
    Plastik tego telefonu wyglada bardzo tandetnie. Ladniej by sie prezentowal w metalicznym wydaniu ( co prawda malo trwale). Teraz to mi on przypomina najtansze modele telefonow. pozdr WASQ
    0
  • Users Avatars Mini
    kmnsk pisze: 2001-12-10 17:37
    Bardzo ciekawa propozucja, tylko ciekawe za jaka cene. Jesli pojawi sie niedlugo po przystepnej cenie u naszych operatorw moze stac sie wielkim przebojem, o wlasciwie to niczego mu ni brakuje, moze oprocz bluotooth, ale kto teraz tego uzywa, poza tym bedzie T68. KMNSK
    0
  • Users Avatars Mini
    raror pisze: 2001-12-10 17:46
    ..no no bateria calkiem calkiem ... kolejny telefon, ktory proobooje byc podobny do nokii Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    biedroneczka pisze: 2001-12-10 18:36
    elegancki i poza tym ze nie mozna sobie zmienic baterii to wszystko gra
    0
  • Users Avatars Mini
    KRFAWY_TOSTER pisze: 2001-12-10 18:55
    dziwnie karte sim wklada sie od gory ! :)
    0
  • Users Avatars Mini
    bob_gr pisze: 2001-12-11 01:11
    fajny telefon i fajny test
    0
  • Users Avatars Mini
    dexter pisze: 2001-12-11 18:39
    Dodatkowo trzeba napisać że przełącznik z boku telefonu, oprócz regulacji głośności czy sprawdzania stanu telefonu służy do sprytnego wpisywania znaków. Naciśnięcie klawisza z przesuniętym bocznym klawiszem w górę powoduje wyświetlenie drugiego znaku, Gdy przełącznik jest w pozycji w dół - trzecia literka. Ułatwia to wpisywanie SMSów - nie trzeba wciskać klawisza trzy razy. Pzdr.
    0
  • Users Avatars Mini
    graffi pisze: 2001-12-12 01:43
    Bardzo sympatyczny fonik, jak na low end to jednak trochę zbyt wysoka klasa, zabrakłoby miejsca np na motkę T192 :)
    0
  • Users Avatars Mini
    hubi pisze: 2001-12-12 13:41
    no i najwazniejsze pytanie za ile bedzie dostepny u mas bo tel mi sie podoba
    0
  • Users Avatars Mini
    Qba pisze: 2001-12-13 10:54
    Zdjecia sa bez rewelacji, ale sam aparat jest calkiem w pozadku i pochwala dla autora testu!
    0
  • Users Avatars Mini
    romanek pisze: 2001-12-13 23:34
    Całkiem spoko telefonik
    0
  • Users Avatars Mini
    _CISCO_ pisze: 2001-12-14 13:24
    Bardzo sympatyczny telefonik. Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    Lysy pisze: 2001-12-14 23:14
    Juz marze o takim low-endzie w promocji ale jakos ciezko mi wyobrazic sobie takie cudo za "kilka zlotych" z cyrografem.
    0
  • Users Avatars Mini
    hubi pisze: 2001-12-15 20:48
    kilkaset na poczatek napewno bedzie
    0
  • Users Avatars Mini
    wpe pisze: 2001-12-16 03:37
    A kiedy test T39m? Ciekawe - wszyscy go chwala,ze to taka rewelacja, ze tyle funkcji, wydawaloby sie,ze ten telefon nie ma wad. Moze juz czas najwyzszy na obiektywny test tego fonu??
    0
  • Users Avatars Mini
    Krush pisze: 2001-12-20 13:48
    Każdy telefon sie czasem lubi zawiesić. Wtedy jedyne lekarstwo to wyjęcie baterii. A co zrobić jak jest wbudowana?
    0
  • Users Avatars Mini
    delSol pisze: 2001-12-22 22:36
    jak sie zawiesi moze trza wyjac karte???
    0
  • Users Avatars Mini
    delSol pisze: 2001-12-22 22:38
    troszke tylko ten przedni przezroczysty plastyk razi tandeta :(((
    0
  • Users Avatars Mini
    bartosh pisze: 2001-12-22 23:45
    wyglad spoczko ciekawe tylko jak sie bedzie "zachowywal" w trakcie eksploatacji ? kto wie moze za jakis czas wpadnie w moje rece i wtedy .... podziele sie z Wami moja ocena. pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    delSol pisze: 2001-12-23 14:50
    Eriksony siem czensto wieszajom!:(
    0
  • Users Avatars Mini
    Rexon.prv.pl pisze: 2001-12-27 20:09
    Miło, że chociaż Ericsson oparł się modzie na wszendobylski kolor srebrny. Może i jest ładny, ale co za dużo, to nie zdrowo (-: A co do tego aparatu, to nawet fajny, tylko czy poszczególne modele nie będą się zawieszać? No i jeszcze trochę niespecjalnie ładne te wypukłości z tyłu i u dołu klawiatury. Poza tym jest w porządku.
    0
  • Users Avatars Mini
    efen pisze: 2001-12-29 17:59
    ciekawy sposob na karte sim wreszcie nie trzeba wyjmowac bateri
    0
  • Users Avatars Mini
    krystek pisze: 2001-12-31 12:37
    Telefonik super i wkońcu ericsson dał duży wyświetlacz to chyba teraz przeciwników ericssona zmalało bo ciągle były protesty na temat wielkości wyświetlacza!
    0
  • Users Avatars Mini
    K pisze: 2001-12-31 18:55
    Nareszcie Eryk bez KLAPY, no a tak w ogóle to bardzo wypasiony......
    0
  • Users Avatars Mini
    tucoss pisze: 2002-01-02 17:22
    Nie ma sobie równych!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    kmnsk pisze: 2002-01-06 19:06
    Ten telefon to taka troche uproszczona wersja T68m dla tych ktorzy nie potrzebuja super zaawansowanego telefonu. W sam raz na polskie realia :) Duzy wyswietlacz podswietlany na niebiesko i jeszcz 4grey znane z J5 i Z5 Sonego. Mam nadzieje ze telefon bedzie niedlugo u naszych opow, szczgolnie licze na ere !!! KMNSK
    0
  • Users Avatars Mini
    crazymati pisze: 2002-01-12 21:10
    Może być ciekawą odpowiedzią na hegemonię Nokii na polskim rynku GSM. P.S. ERA SUXXXXXXXXXXXXXX
    0
  • Users Avatars Mini
    leszek27041 pisze: 2002-01-12 22:36
    jakość mam niechęć di tej firmy - choć nigdy nie używałem
    0
  • Users Avatars Mini
    jaros71 pisze: 2002-01-13 13:38
    BITE 9 PUNKTOW,BO Z TA BATERIA BEDZIE KIEPSKO,SERWISY BEDA PRZEPELNIONE TYMI TELEFONAMI.
    0
  • Users Avatars Mini
    _CISCO_ pisze: 2002-01-13 16:23
    Leszek27041 : to najwyzszy juz czas :)
    0
  • Users Avatars Mini
    leszek27041 pisze: 2002-01-13 17:11
    Hey _CISCO_: mój brat miał swego czasu dość długo - jak zwykle narzekał na wyświetlacz i bateryjkę. Z tego co widzę, ten aparacik ma juz coś lepszego w sobie - ale czy nie masz wrażenia że to wygląda z daleka - jak Nokia. A może się mylę:
    0
  • Users Avatars Mini
    filo___ pisze: 2002-01-14 16:37
    W sumie fajny telefonik...
    0
  • Users Avatars Mini
    mass pisze: 2002-01-19 15:32
    Bardzo fajny tylko ciekawe ile bedzie kosztowal w polsce.
    0
  • Users Avatars Mini
    waldus pisze: 2002-01-19 16:35
    Bardzo lubie eryki i dlatego dostal ode mnie 7 Poza tym fajny fon-wart polecenia :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    flip pisze: 2002-01-21 03:11
    Bardzo przyjemny i ladny telefon! Jak nie lubie "Erykow" tak ten mi sie spodobal :) Flip
    0
  • Users Avatars Mini
    mass pisze: 2002-01-21 22:47
    ten szary wyswietlacz troche dobija ale nie mozna narzekac. nokia nawet takich niema
    0
  • Users Avatars Mini
    juzwik pisze: 2002-01-22 02:17
    moze byc, ale nie lubie Ericssonow
    0
  • Users Avatars Mini
    wieza pisze: 2002-01-22 03:57
    fon jest elegancki wielkim plusem jest to ze ze niema wyjmowanyej baterii
    0
  • Users Avatars Mini
    crazymati pisze: 2002-01-25 21:48
    Czy ktoś może wie ile takie cacko kosztuje na wolnym rynku? Albo u Dojczów lub Makaroniarzy?ewentualni poproszę jakieś adresy do tamtejszych opów. Z góry dzięki! ERYK RULEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ FOREVER
    0
  • Users Avatars Mini
    jaros71 pisze: 2002-02-03 04:35
    wieza,jaki to plus ze bateria sie nie wyjmuje???????? przeciez jak ona padnie to telefon do serwisu trzeba oddac,a w innych fonach wystarczy kupic nowa,i spokoj
    0
  • Users Avatars Mini
    adamwie2 pisze: 2002-02-13 18:20
    Czy jest już u naszych operatorów? A ile kosztuje? (napewno duuuuużooooo ;))
    0
  • Users Avatars Mini
    peka pisze: 2002-02-14 12:02
    no nawet nawet, szkoda że brak mu dyktoafonu i podczerwieni. a tak wogóle o co chodzi z "syncML"
    0
  • Users Avatars Mini
    bigm2k pisze: 2002-02-15 13:29
    moze byc jak ma wapa
    0
  • Users Avatars Mini
    askaa pisze: 2002-02-16 13:58
    nawet niezły, ale brak dyktafonu - niedobrze
    0
  • Users Avatars Mini
    telefonica pisze: 2002-02-19 13:49
    Bardzo ciekawy test, tylko jak widać każdy ericsson od modelu ( chyba) R320, ma problemy z wieszaniem się.
    0
  • Users Avatars Mini
    numer_raz_ pisze: 2002-02-20 10:53
    Lubie tylko nie ktore Eryki ale ten jet nawet nawet
    0
  • Users Avatars Mini
    tede_12 pisze: 2002-02-22 18:11
    Fajny fon . Menu jest przejzyste i ciekawe . Ale jak z bateria?
    0
  • Users Avatars Mini
    darkflame pisze: 2002-02-23 10:40
    To taki fon dla mnie:) hehe przydal by sie zeby smignac kolegom na gulu!!
    0
  • Users Avatars Mini
    fruti pisze: 2002-02-23 13:19
    ..a może tą baterie da się wymontowac bez udziału serwisu i wystarczy w tym celu tylko zdjać obudowę,?? to tylko takie gdybanie, nikt sie rzeczowo jeszcze o tej baterii nie wypowiedział......
    0
  • Users Avatars Mini
    mr.bond pisze: 2002-02-25 13:40
    Szkoda tylko, ze musialem kupic inny nim ten sie pojawil na rynku :-(
    0
  • Users Avatars Mini
    ppszakal pisze: 2002-03-06 00:55
    Mam nadzieje, ze bedzie sie dobrze sprawowal bo chyba kupie?.
    0
  • Users Avatars Mini
    HWCP1 pisze: 2002-03-07 15:37
    Ladny.Fajny patent na sima.Ale umieszsczanie znakow na tyle obudowy kojazy mi sie z roznymi plynami chemicznymi.Czy klawisze sa wygodnie rozmiszczone?Bo z tego co ja widze to tel jest maly a przyciski tez i blisko umieszczone.
    0
  • Users Avatars Mini
    bielasm pisze: 2002-03-08 00:35
    jak tylko dotanie dobrą cenę w promocji... to sukces murowany
    0
  • Users Avatars Mini
    Jim pisze: 2002-03-16 16:48
    Hmm, Ten telefon nie jest taki głupi. Pomysle o nim. Jest w EraBiznes.
    0
  • Users Avatars Mini
    BOAber pisze: 2002-03-19 19:54
    co brac? jego czy v66? doradzcie bo w gre w sumie wchodzi wszystko co jest w R biznes. zreszta nie chce zadnej nokii 6310, ani 8310 co od razu zaznaczam (uwazam ze nie warte sa by za nie placic pow. 400 pln w promocji biznesowej) pozdr.
    0
  • Users Avatars Mini
    Adaś pisze: 2002-03-23 01:53
    też mam podobny problem ... czy erica czy v66, ale miałem v50 potem samsunga i teraz myśle że trzeba skosztować T65 - ... w końcu chłopcy tutaj tak go chwalą.. a cena jest nawet niższa niż za 66 ... także biore Ericssona
    0
  • Users Avatars Mini
    doriandz pisze: 2002-04-02 16:12
    Moze mi ktos powiedziec, o jakiej wilekosci w kb mozna sciagac maile?
    0
  • Users Avatars Mini
    /// pisze: 2002-04-02 18:05
    ///
    0
  • Users Avatars Mini
    kibic pisze: 2002-04-03 07:24
    W Plusie można go kupić za 199 zł + VAT.
    0
  • Users Avatars Mini
    jaro pisze: 2002-04-05 00:46
    mam go od paru godzin po przesiadce z R320 i juz jestem zachwycony...
    0
  • Users Avatars Mini
    Jihbgdsg pisze: 2002-04-09 17:34
    głowa mnie boli jak na niego patrze
    0
  • Users Avatars Mini
    krisuk pisze: 2002-04-12 16:27
    musze powiedziec, ze troche sie na niego napalilem, ale po przecytaniu tekstu widze, ze czegos mu jednak brakuje. Na pewno ma swoj styl, ale kojarzy mi sie z telefonem dla mlodych ludzi, ktorzy chca przyszpanowac czyms nowym
    0
  • Users Avatars Mini
    code pisze: 2002-04-13 15:07
    szkoda ze bateria jest na stale wmontowana w aparat :(
    0
  • Users Avatars Mini
    Baldur pisze: 2002-04-15 00:40
    Bardzo synmpatyczny apracik! Według producenta jest to low-end, ale za to taki który bije funkcjami niejednego high-enda. Fajnie się w nim umieszcza karte sim:) największa wadą jest fakt, że bateria jest na stałe wmontowana w telefon, więc jeśli coś się stanie z baterią to wtedy będziemy musieli oddać telefon do serwisu, zamiast tylko wymienić baterie:( Baldur.
    0
  • Users Avatars Mini
    qba pisze: 2002-04-19 01:05
    Czy ten telefon ma Polskie Menu ????????????
    0
  • Users Avatars Mini
    HerbmaN pisze: 2002-05-02 04:59
    eheh co tu dożo posać muj przyszły telefonik :)
    0
  • Users Avatars Mini
    djsergie pisze: 2002-05-11 20:41
    Wlasnie go kupilem na gieldzie za 600 stowek. Jestem bardzo zadowolony :)))))
    0
  • Users Avatars Mini
    FAN pisze: 2002-05-13 04:14
    Plusem T65 jest brak klapki :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    bajer pisze: 2002-05-16 03:23
    telefon ma same zalety i jedna wade - t9 jest po angielsku - nic jak sie zalamac - juz w sony cmd-j5 i j6 jest po polsku
    0
  • Users Avatars Mini
    Sammael pisze: 2002-05-20 20:25
    Alcatel 511 czy Ericsson T65 co wybrac?
    0
  • Users Avatars Mini
    Jamirq pisze: 2002-05-26 12:31
    hmmm trudny wybor...ale bralbym chyba pod uwage czy potrzebujesz GPRS
    0
  • Users Avatars Mini
    jkac pisze: 2002-05-26 17:16
    Dokladnie, jezeli w Erze, to ze wzgledu na sposob rozliczania za GPRS, czyli mozliwosc siedzenia w WAPie non-stop (jak pewnie wiesz, z WAPu mozna wysylac SMSy) to nie moge znalezc argumentu, ktory by mocno przemawial za 511... Ja na przyklad tez sie teraz namierzam na t65 tyle, ze musze z niego zdjac simlocka... Nie wiecie, kto moze w Warszawie to w miare tanio zrobic? Sammael: dla mnie zdecydowanie t65, GPRS to przyszlosc, a 511 mimo swoich mozliwosci to przy nim jak zabawka...
    0
  • Users Avatars Mini
    jester36 pisze: 2002-05-26 23:28
    Moim zdaniem jest to najlepsza słuchawa na rynku,mając na myśli low-end.Nokia już dawno odstaje od konkurencji idąc na masówkę i to ją zgubi,po drugie ceny aparatów Nokii średniej półki są zawyżone.Być może pokutuje przeświadczenie że Nokia jest the best.Niestety nie jest to prawdą, sam posiadam n.. i z radością przesiądę się na T65. Zresztą obecne Eryki, to już inna filozofia i styl.
    0
  • Users Avatars Mini
    Szkot pisze: 2002-05-27 01:44
    Witam. Czy może ktoś z Was posiadaczy T65 próbował dostać się do baterii? Chodzi mi o to, czy jest ona przylutowana na stałe, czy może kontaktuje się przez styki (jak zwykła bateria)?
    0
  • Users Avatars Mini
    Szkot pisze: 2002-05-28 01:24
    Witam ponownie. Jeżeli kogoś zainteresowało moje pytanie, to znalazłem już na nie odpowiedź. Znajduje się ona pod adresem: www.demos.pl/t65/. Na zdjęciu pokazującym dwie kości (firmy ST) wyraźnie widać pod szufladką na SIM po lewej stronie charakterystyczne złącze Ericssona (5-o bolcowe). Z tego wniosek, że bateria nie jest na stałe przylutowana. Pozdrawiam. PS. Pod w/w adresem jest również wyjaśniony spór o rodzaj baterii w T65
    0
  • Users Avatars Mini
    RAV pisze: 2002-05-30 09:41
    Mam go od 4 dni przyznam że jest całkiem całkiem..Bateria trzyma zdecydowanie dłużej niż jakiegokolwiek telefonu dla ludu na rynku.Menu to kwestja przyzwyczajenia,autor testu miał racje Eryk czsem się wiesza ale rzadko.Ilość jego funkcji zwykłemy człowiekowi wystarczy.Oceniam go puki co wysoko:)
    0
  • Users Avatars Mini
    501490791 pisze: 2002-06-03 17:21
    On jest taki słodki !!!
    0
  • Users Avatars Mini
    501490791 pisze: 2002-06-03 17:34
    Chce go !!
    0
  • Users Avatars Mini
    -=The_rat=- pisze: 2002-06-03 19:48
    Oooo a w idei za 49 zl mozna go kupic . Co za cena !!! jesli wezmie sie pod uwage ze za 50 kb placisz 0.27 zl to juz wogole !!! Pozdrowienia dla wszystkich
    0
  • Users Avatars Mini
    My.Kee pisze: 2002-06-03 21:32
    Może by tak info o tym, czy ma autoblokadę klawiara.Poza tym fonik i test:OK
    0
  • Users Avatars Mini
    Albi pisze: 2002-06-04 14:42
    test w porzadku, telefon tez calkiem, calkiem
    0
  • Users Avatars Mini
    oliver pisze: 2002-06-04 14:45
    Czy myslicie , że bedzie możliwy w przyszłości upgrate softu tak, żeby by l słownik T9 po polsku? Bo jak ktoś duzo SMSów wysyła to bez słownika trudniej to robić? pzdr Oliver
    0
  • Users Avatars Mini
    dashx pisze: 2002-06-06 14:23
    mam nowy sofcik R4A007 i niestety gprs przestal dzialac a telefon wylacza sie co jakis czas sam bez wyraznej przyczyny. wczesniej mialem soft R3A007 o ile mnie pamiec nie myli i tam mialem zwsisy i inne jaja np. ludzie nie mogli sie do mnie dodzwonic i ja nie moglem do nikogo dzwonic, bo nie moglem wybrac numeru, czasami ginela mi ksiazka adresowa, przepisywanie ksiazki na sim raz zabralo cala noc a potem zwis, mozna by dodac jeszcze pare drobiazgow. moja panna ma soft R3A010 i jak na razie nie bylo wpadek, ale oblukam telefon prze weekend i wtedy sie zobaczy. poza tym po zmianie softu na nowy wyswietlacz swieci o 1/4 slabiej. Jesli szybko nie naprawia bugow w sofcie to albo sprzedam albo %#$@$%#@%& przez okno, bo juz mam dosyc urzerania sie i jezdzenia po serwisach.
    0
  • Users Avatars Mini
    Szymen5 pisze: 2002-06-07 16:03
    NIe wiecie czy wiesza się częściej niż T39 (jeżeli to możliwe)? A poza tym mam nadzieję, że Era trochę obniży cenę tego cudeńka, bo na razie... Pozdrawiam.
    0
  • Users Avatars Mini
    Krzysiek_1 pisze: 2002-06-08 12:53
    fajny telefonik i mi sioe podoba jak bym mial kupowac to tylko jakiegos ericssona bo one sa najlepsze:)
    0
  • Users Avatars Mini
    spiro pisze: 2002-06-11 18:10
    wszystkie nowe ericssony zaraz po kupieniu powinny pojsc do serwisu zeby wgrali nowy soft i poprawili to i owo. to jest paranoja i psuje cala frajde z uzytkowania erykow. kiedys eryczki byly ubazsze w funkcje ale znacznie mniej awaryjne. ogolnie kicha. i jeszcze ten brak polskiego t9 :( wrrrrrrr
    0
  • Users Avatars Mini
    big.zbig pisze: 2002-06-13 01:23
    Ludzie, napiszcie ile trzyma bateria bo ja po pierwszych trzech ładowaniach mam rekord 70 godzin i 57 minut przy zasięgu cały czas na 5 kresek
    0
  • Users Avatars Mini
    Bystry pisze: 2002-06-14 17:34
    Wielka kicha w ładnym opakowaniu. Nic więcej!
    0
  • Users Avatars Mini
    big.zbig pisze: 2002-06-14 19:34
    ludzie napiszcie skąd się wzięło 10 dni czuwania w teście? przeciesz to wielka kicha w moim przypadku
    0
  • Users Avatars Mini
    szlaku pisze: 2002-06-15 01:02
    Mam go od tygodnia.Kupiłem w Idei .Po ładowaniu pokazuje 151 h czuwania.Telefon jest ok.Bardzo dobra barerie polimerowa.Fajny wyświetlacz (iluminacja ,a nie jakieś lampki),bardzo dobra rozdzielczosć wyświetlacza.Trochą małe przyciski dla osoby z dużymi palcami,ale pracują dobrze.Ogólnie fajny telefon.Bardzo dobra jakość dźwięku u słuchawce (prawie zero szumu). Polecam wszystkim zwłaszcza ludzom zakochanym w Nokiach. P.S.Miałem pare dni T39m jest jeszcze lepszy!
    0
  • Users Avatars Mini
    big.zbig pisze: 2002-06-15 01:44
    szlaku a powiedz mi ile trzyma w rzeczywistości, mi po ładowaniu pokazuje 236 h a trzyma tak jak napisałem- 70 h przy godzinie rozmów
    0
  • Users Avatars Mini
    michu pisze: 2002-06-15 03:56
    telefonik bardzo fajny, trzyma 11 dni bez ładowania ( krótkimi rozmowami)
    0
  • Users Avatars Mini
    Krzysiek_1 pisze: 2002-06-15 15:29
    michu: napewno tak dlugo ci bateria trzyma? w jakiej masz sieci?
    0
  • Users Avatars Mini
    martines pisze: 2002-06-16 17:50
    Sorki ludzie nie wiecie może jakie są programiki do wgrywania logo i dzwonków do T65 i skąd je wziąć???
    0
  • Users Avatars Mini
    big.zbig pisze: 2002-06-17 00:38
    Proszę niech ktoś mądry mi doradzi- mój T 28s pokazywał 50h a trzymał 72, mój R320s pokazywał 96 h a trzymał 126, mój T 20s trzymał 178 h, chociaż producent podawał 200 h, ale w sumie różnica nieistotna- natomiast mój nowy T 65 pokazuje 236 h, a trzyma góra 70 h przy 1 h rozmów (nie testowałem go jeszcze "na czysto"). Więc proszę o doradę , czy to jest powód do reklamowania aparatu? Co mam robić? To moja w sumie 7 komóra i pierwsza taka felerna z tym czasem gotowości!
    0
  • Users Avatars Mini
    saimon pisze: 2002-06-17 23:52
    jest swietny az dech w piersiach zapiera ,jak patrze na moj zgrabny telefonik to pukam w kule od rana do wieczora.moja dziewucha powiedziala mi ze ten telefon jest wiecej wart niz moje klejnoty kocham was fani tego telefonu NARA
    0
  • Users Avatars Mini
    timeport pisze: 2002-06-18 03:56
    moja kobieta była nimzachwycona jakoglądala go w internecie i na zdięciach w kataloguale jakprzyśzliśmy dosalonużeby go kupićjak go wzieła doreki to powiedziała że jest wstrętny ??? rozumiecie coś z tego jak to inaczejwszystko możewygladaćw rzeczywistości: (( a janadal uważam że jak na lowenda to aparacik jest na luzie : ))
    0
  • Users Avatars Mini
    staszek pisze: 2002-06-23 19:22
    exstra t 65 czasami dziwnie zachowuje sie wyswietlacz
    0
  • Users Avatars Mini
    jacek38 pisze: 2002-06-28 00:05
    proszę o pomoc w ustwieniu WAP i GPRS na T65 w Erze. Podobno mozna wysylac sms przez GPRS. Do tej pory bylem wlascicielem siemensow, ale ten telefon mnie urzekl. Pomozcie!
    0
  • Users Avatars Mini
    dexkomrkowiec pisze: 2002-06-28 20:34
    i rzeczywiscie telefon jest spooko
    0
  • Users Avatars Mini
    p7778 pisze: 2002-06-30 03:10
    cięzko się wypowaiedzież za i przeciw. zapewne fon ma zwolenników jak i przeciwników. ja osobiście zdecydowanie należę do jego entuzjastów pomimo jego pewnych niedociągnięć. polecam
    0
  • Users Avatars Mini
    adminek pisze: 2002-07-21 01:26
    taki sobie. Nie qpie go bo Szulu go ma (znajomy)
    0
  • Users Avatars Mini
    siwy256 pisze: 2002-07-30 10:42
    Telefon jest dobry tylko najlepiej go sobie rozkręcić i podłożyć pod zatrzaski kawałek papierka tak aby nie było luzu i nie trzeszczał. Mnie trzeszczące telefony dobijają.
    0
  • Users Avatars Mini
    BB pisze: 2002-07-30 15:52
    Telefon trzyma mi 7 dni z 20 minutami rozmow i paroma stronami wap na dzien. Wystarczy tylko wlaczyc wygaszacz ekranu i nie bawic sie menu ciagle
    0
  • Users Avatars Mini
    Manciarz pisze: 2002-08-03 20:13
    coooooooooooool
    0
  • Users Avatars Mini
    Tomko pisze: 2002-08-06 13:25
    Kilka słów z intensywnych praktyk zawodowych z T65: 1.zalety:bateria (Li-ion jakby kto pytał) trzyma 4 pełne dni przy 30 min. rozmów wychodzących i 1h przychodzących; duży, równo podświetlony wyświetlacz; pamięć sms-ów odpowiednia; sprytny kalendarz-organizer; "oszczędnościowy" wygaszacz ekranu; klient e-mail; 2.wady: trzeszcząca tylna pokrywa baterii (co doprowadza mnie do pasji), przebarwienia na wyświetlaczu (kolorowe smugi w tle, jakby ktoś benzyne wylał na wodę-podobno to normalne ;-) ); co nieco "metaliczny" dźwięk u moich rozmówców (czyżby zbyt czuły mikrofon T65???); brak T9 i jednej cholernej gry (GANE), którą tak lubiłem na starych automatach w salonach gier (instrukcja obługi sobie, soft sobie); instrukcja do fonu... (bez komentarza). Jeśli ktoś ma jakiś pomysł na tą klapkę (numer z papierkiem odpada :-)))) ), to napiszcie: t@tenbit.pl
    0
  • Users Avatars Mini
    Ret pisze: 2002-08-08 14:35
    Z opinii autora testu: " ... Największy atut T65 to jego małe rozmiary ... (skoro małe jest fajne to dlaczego mała klawiatura jest be? I czy jedno nie wynika z drugiego? A może autor woli mały wyświetylacz i większą klawiaturę? Obu tych rzeczy w małym telefonie mieć nie będzie. Warto pamietać co się napisało przed sekundą aby unikać nonsensów.
    0
  • Users Avatars Mini
    Adamus pisze: 2002-09-02 14:31
    Kupilem go mamusce i nie narzeka - nie powiesil sie ani razu ! A funkcja restartu (wyjecia baterii i wlozenia jej na powrot) zostala rozwiazana programowo - 10 sek prztrymac klawisz NO i juz... Mnie na razie nie byla ona potrzebna... Ja mam R520m i juz pozostane przy Erykach... Pozdrawiam Was
    0
  • Users Avatars Mini
    Lopulez pisze: 2002-09-16 18:12
    Telefon czy zabawka? Kto chce z niego w pełni korzystać to się zdziwi. Już w pierwszym dniu użytkowania zawiesił się kilka razy. Serwisowałem go. Po czym wymienili w nim oprogramowanie na "starsze" (nowa wersja miała fajną grę - straciłem ją). Po kilku dniach to samo. GPRS działał OK (transfer przychodzący lepszy niż w TP SA, brak zerwań połączeń). Problem z zakupieniem przewodu do transmisji RS 232. Aczkolwiek dostałem go w Media Markecie (oryginalny) ale od Eryka R320s (naszczęście pasuje). Oddałem go firmie w której kupiłem. Dla mnie żadna rewelacja.
    0
  • Users Avatars Mini
    Lopulez pisze: 2002-09-16 18:26
    Zapomniałem podać że to T65 jest felerny. Mam też RS 232s - zupełnie inna klasa, jest OK.
    0
  • Users Avatars Mini
    Jarbol pisze: 2002-09-22 16:09
    Lopulez: Coś ci się pochrzaniło. Cztery gry były, ale w wersji softu R3A010 i napewno jest o jedną mniej w nowej R5A010. Co do przewodu to mnie zadziwiasz... po Noki to następny telefon do którego akurat z tym niema problemu (a i oprogramowanie na stronach producenta za friko). Ale może nie każdy wie gdzie to się kupuje ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    Szymi pisze: 2002-10-04 15:16
    Wczoraj kupiłem owego Eryka. Ilość opcji imponująca ale...... jedna duża wada: zawieszanie. Niestety dzieje się to często. Właśnie wróciłem z serwisu gdzie zainstalowano mi ponownie soft. Ponownie bo miałem już najnowszą wersję. Niestety nadal widzę, że nie jest fajno. W poniedziałek jadę oddać go do serwisu mam nadzieję, że wszystko będzie OK. Szkoda tylko, że wrażenie jest niepozytywne. A tak wiele obiecywałem sobie po nim. CHyba mam pecha. Takie rzeczy nie dzieją się często. Jak zostanie naprawiony- poinformuję. Szymi
    0
  • Users Avatars Mini
    axel97 pisze: 2002-10-06 00:11
    podswietleni przcie nie jest niebieskie jak pisal autor tego testu , ponadto jak go mocniej sciskalem to zatrzeszczal
    0
  • Users Avatars Mini
    Szymi pisze: 2002-10-07 13:48
    No i kontynuuje: Oddałem go do serwisu i najprawdopodobniej zepsuta płyta. Prawdp. wymienią mi na nowy aparat. To w sumie pozytywne info bo lepsze niż stale wieszający się soft- trudno to przecież naprawić jeśli nie ma czym. Co do trzeszczenia: absolutnie nie zauważyłem takiego objawu ale to kwetsia czasu i każdy apart tak ma. Pisano o twardej klawiaturze: owszem Noki ma bardziej miekką ale jak na Eryka to jest dość miękka. Wykonanie dość solidne. Szymi
    0
  • Users Avatars Mini
    ukash pisze: 2002-10-08 00:40
    osobiscie jakos nie przypadl mi do gustu ten fonik, kiedy pojawi sie cos dokladnie dla mnie cyzli tanie, dobre, funkcjonalne :-)) czekam i czekam od 6 miesiecy i nic :-(
    0
  • Users Avatars Mini
    gosia77 pisze: 2002-10-14 21:31
    jeśli chodzi o wygląd telefonu- może być. jednak z tego, co wiem, są dość duże problemy z oprogramowaniem. Telefon często sięzawiesza. najczęstsze pierwsze uszkodzenie to samoczynne wyłączanie się aparatu, nawet podczas rozmowy, co nie należy na pewno do komfortu korzystania z telefonu.
    0
  • Users Avatars Mini
    gogigogi pisze: 2002-10-28 17:19
    mam ten fonik od jakis 4 tygodni.Trzy razy zresetowal mi sie i raz zawiesil na grze.Z zasiegiem,rozmowami,czy tzrymaniem baterii nie mam zadnego problemu.Jest naprawde przyjemnym telefonem,tylko ma dwie glowne wady poza kiepskim softem : 1-bardzo niepraktyczne klawisze! i 2-nie pasuje stara klawiatorka dopinana od spodu! pisze sie na nim koszmarnie.Aha,moj soft to R4A007 z idei.Goraco polecam ten telefon ale niestety czekamy dalej na soft bez skaz....Pozdrawiam.
    0
  • Users Avatars Mini
    Radek pisze: 2002-10-31 00:02
    Moim zdaniem fon jest spoko. Mam go od wakacji i ani razu sie nie zawiesił!!! Internet chodzi bez problemu. GPRS też.
    0
  • Users Avatars Mini
    big.zbig pisze: 2002-12-05 20:47
    cześć mam go 6 m-cy, na początku zawiesił się ze 4 razy później już nie. Na początku bałem się bo trzymał tylko 96 h czystego testu. teraz ludzie UWAGA ! 222 GODZINY CZYSTEGO TESTU CZYLI LEŻENIE NA PÓŁCE BEZ DZWONIENIA, RUSZANIA MENU itp. POWTARZAM, 222 GODZINY! CZY KTOŚ MIAŁ TAK SAMO? AHA PO NAŁADOWANIU WŁAŚNIE POKAZAŁ, ŻE BĘDZIE TRZYMAŁ 222 H. NA RAZIE!
    0
  • Users Avatars Mini
    McDriver pisze: 2002-12-28 00:33
    Mam go od gwiazdki i jeszcze ani razu mi sie nie zawiesił , po naładowaniu w wigilję jescze ma 3 kreski a troche sie niem bawiłem. Aha baterie da się odkręcić specjalnym kluczem !!! Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    brock14 pisze: 2002-12-29 11:09
    Spoko telefon. Tylko raz mi się zawiesił. Test też może być
    0
  • Users Avatars Mini
    galeo pisze: 2003-01-04 13:51
    Zawiesza się. Niestety... ale to tak dziwnie. Ktoś do mnie dzwoni i się nie dodzwoni. Menu działa, ale jak ja chcę zadzwonić to dopiero się zawiesza. No i trzeba niestety uchylić troszkę kartę bo się nie wyłączy. Szkoda, że to oprogramowanie jest niedopracowane.
    0
  • Users Avatars Mini
    NoNAmE pisze: 2003-01-05 12:40
    mam go 3 miechy i ani razu sie nie wiechnal
    0
  • Users Avatars Mini
    bruno pisze: 2003-01-16 20:17
    bardzo mily ale bardzo bardzo bardzo slaby telefon. wiesza sie i trzeszczy. oddalem go 3 razy do serwisu na gwarancji bo co chwile sie wieszal a na dodatek padla bateria po czym dostalem nowy telefon.bardzo sie ucieszylem z nowego no ale ten nowy znowu sie zawiesil w pierwszy dzien 4 razy.
    0
  • Users Avatars Mini
    pablo21 pisze: 2003-02-02 23:22
    ciekawy i lepszy niz jego poprzednia wersja ladny dobor koloru obudowy
    0
  • Users Avatars Mini
    GSMistrz pisze: 2003-02-04 02:42
    A nawet jest ładny! A nawet bardzo!
    0
  • Users Avatars Mini
    DaViT pisze: 2003-02-05 02:15
    A mnie tenn fonik sie bardzo nie podoba,Jedynym jego atutem jest jego funkcjonalnosc
    0
  • Users Avatars Mini
    parys pisze: 2003-02-10 21:57
    podobno czsami sprawia klopoty.
    0
  • Users Avatars Mini
    Fred_Durst pisze: 2003-02-11 00:03
    tani, ludzie wezma, oryginalnie rozwiazane z sim! podoba mi sie, podobno potrafi sie rozpasc telefon! nieladnie
    0
  • Users Avatars Mini
    argh007 pisze: 2003-02-11 00:15
    mam zamiar kupic jakis telefon w tak taku tylko sie zastanawiam czy ten eryk lepszy czy siemens mt50?
    0
  • Users Avatars Mini
    big.zbig pisze: 2003-02-11 09:07
    zrobiłem nowy test - ludzie 276 godzin!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Traumeel pisze: 2003-02-17 20:49
    ten telefon jest cool coraz bardziej mi sie podoba
    0
  • Users Avatars Mini
    Traumeel pisze: 2003-02-17 20:50
    ja se chyba go kupie i tak mam za miesiac urdziny to bedzie swietny prezent
    0
  • Users Avatars Mini
    CUKIER pisze: 2003-02-17 23:25
    ale lipne to wkladanie karty sim lepsze jest za bateria tak bym na 100 zgubil
    0
  • Users Avatars Mini
    HEM pisze: 2003-03-04 00:10
    Aparat "ciekawy" kolorystycznie - ale, co nie znaczy ładny, zaskoczyło mnie wysuwanie SIM u góry - ciekawe rozwiązanie.
    0
  • Users Avatars Mini
    smokeWEED pisze: 2003-03-11 00:16
    telefon jest ok.. w koncu to ericsson, moze dadza go do zestawu popa ? zmienie swoje mitsubishi na niego.. za mala kase, w komisie cena, niewygurowana ale dalej za wysoka..
    0
  • Users Avatars Mini
    javorus pisze: 2003-03-11 16:08
    jest wporzo, polecam wszystkim niezdecydowanym!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    javorus pisze: 2003-03-11 16:09
    ciekawostka jest ze do t65 mozn dokupic aparacik, odtwarzacz mp3, radio fm, latareczke ;))) full option hehehe
    0
  • Users Avatars Mini
    Prezess.pl pisze: 2003-03-13 21:51
    cena jak za taki telefon jest moim zdaniem niewielka, ja sobie go sprawilem za 300zl, wprawdzie używany ale na gwarancji, jestem z niego bardzo zadowolony
    0
  • Users Avatars Mini
    borysj pisze: 2003-03-18 09:56
    mowilem juz ze wyswietlacz psuje wszystko
    0
  • Users Avatars Mini
    Ann pisze: 2003-03-19 15:16
    Gdzie mozna dokupic te "bajery" o ktorych pisze javorus z 11.03.? Jak zapisac otrzymany sms-em sam obrazek, aby go dalej moc wysylac?
    0
  • Users Avatars Mini
    odar pisze: 2003-03-20 12:20
    Straszny szit. Ciągle się wiesz. Poprawili w końcu ten software? Bo już go 2 razy oddawałem na gwarancji i dalej to samo...
    0
  • Users Avatars Mini
    Prezess.pl pisze: 2003-03-20 22:18
    Ann: javours chyba klikal kilka okienek na raz i wpisal komentarz nie do tego telefonu co trzeba, gdzie w T65 aparat, mam go i chyba bym o tym wiedzial:)
    0
  • Users Avatars Mini
    Bard pisze: 2003-03-21 22:24
    Heeeeh... juz go chcialem kupic a jednak... za duzo sie wiesza i brak polskiej T9 - odpada... a szkoda bo tel mi sie podoba i niezly funkcjonalnie szczegolnie jesli wezmie sie pod uwage cene... ale jeszcze raz mowie wielka szkoda ze tak ciekawy telefon ma tyle wad zwlaszcza ze to ericsson...:(((
    0
  • Users Avatars Mini
    annica pisze: 2003-03-22 17:37
    Ja mam ten telefonik za 3 grosze i jestem z niego bardzo zadowolona :))))))))))) Zapraszam was na fajną stronkę którą wyszukałam o erisconach- www.ericsson.tap.pl -tam różne ciekawe rzeczy i fajne triki!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    gizmo21 pisze: 2003-06-03 02:20
    juz sie wypowiadalem nie bede 2 razy mowic
    0
  • Users Avatars Mini
    Kenner pisze: 2003-06-03 02:33
    Niestety bateria na stale okazala sie zlym pomyslem,biorac pod uwage fakt, ze ten model bardzo lubil sie zawieszac. Z ciekawych funkcji mozna wymienic loga, dosyc rozbudowana ksiazka telefoniczna oraz klient poczty.
    0
  • Users Avatars Mini
    szymon_ pisze: 2003-06-04 23:24
    Kenner to prawda z bateria nie pomysleli projektuja ten telefon, sposob wkladania karty sim tez jest zly latwo jest urwac ta szufladke wiem bo mialem ten telefon przez rok:)z softem akurat problemow nie mialem zadnych, ale zadzalo sie bardzo duzo przypadkow z tego rodzaju problemami..:((
    0
  • Users Avatars Mini
    kolczatka2 pisze: 2003-06-15 16:31
    niezly telefonik
    0
  • Users Avatars Mini
    DarkOnly pisze: 2003-06-22 22:26
    DO bani, chyba ze ktos ma manie Ericsona
    0
  • Users Avatars Mini
    abcd pisze: 2003-07-07 20:57
    Dobrze że jest już dostępny w TAK-TAKu, może kiedyś go kupie zamiast telefonu w promocji.
    0
  • Users Avatars Mini
    danieln pisze: 2003-07-15 19:05
    Mily telefon :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Diamantez pisze: 2003-10-07 15:47
    Bardzo ciekawy telefon i nieźle wyposażony, jednakże posiada on niezbyt dobrą opinię, więc coś musi być nie tak. Przez jakiś czas byłem zdecydowany na jego zakup w pre-paid ale wiele osób mi go odradzało :) A co do wyglądu, to mnie bardzo się podoba chociaż klawisze mogłyby być nieco większe :)
    0
  • Users Avatars Mini
    OSAMA pisze: 2003-12-18 18:54
    FAJNY TELEFON ALE CZASAMI SIE ZAWIESZA ,NO I TA BATERIA SZKODA ZE TRZEBA SIE TAK NAMECZYC ZEBY JA WYJAC.A POZATY TELEFONIK MOZE BYC.
    0
  • Users Avatars Mini
    hellnet_ pisze: 2004-02-01 16:08
    hmm mam tego eryka T65 chinczyka i na karcie sim+ mega2 sie wieszal resatrowali i inne tego typu wymienilem karte na sim+ mega3 i chodzi cacy:) hmm a co do kasowania smsów to mam opuznienia jesli smsy sa zapisane na sim a jesli w pamieci telefonu to nie mam zadnych problemow telefonik moj posiada najnowszy soft i bateria przy intensywnym urzytkowaniu trzyma 5 dni zakupiony byl 10.2003. telefonik jest taki sobie miaem do wyboru n 3330 i tego eryka i bardziej eryk mi sie podoba. chociaz na poczatku malo go mlotkiem nie roztrzaskalem ale co sie okazalo wszyskie problemy byly zwiazane z karta sim i karte sim roztrzaskalem:)
    0
  • Users Avatars Mini
    hellnet_ pisze: 2004-02-01 16:15
    A co do bateri to jest to temat tabu:) a jesli chodzi o ten czas czuwania to jest to rozwiazane za pomoca specialnego algorutmu totez gdy go uzywamy intensywnie (poloczenie sesyjka wap) wskazik pokazuje mala ilosc czuwania a kiedy przestajwmy uzywac telefon polezy sobie jakis czas bez dotykania:) lapskami to wskaznik idzie w gure:) i czas czuwania jest wikszy niz po intensywnym uzytkowaniu np. po wapie mialem 120h a potem po nietykaniu telefonu rzez 3h wskaznik pokazywal 150h. wiec wskazik jest ustosunkowany do uzytkowania telefonu. hmm a na komunikacie rozladowana bateria trzyma mi jakies 20h jeszcze. a gdy wskazik poazuje oh gotowosci pociagnie mi jeszcze 2h:) ale tylko na czuwaniu. do telefoniuku trza sie przyzwyczajic tak jak do dziewczyny:) gdy juz to zrobimy bedziemy zadowoleni z jego uzytkowanua:D macie
    0
  • Users Avatars Mini
    SPHINX pisze: 2004-02-19 17:43
    Dobry telefonik za rosądne pieniądze.Wielkim plusem jest bardzo wytrzymała bateria.
    0
  • Users Avatars Mini
    mooby pisze: 2004-05-27 19:41
    gooooooooooood
    0
  • Users Avatars Mini
    zbynio_c pisze: 2004-07-22 14:08
    Telefonjest OK, Zarzuty dotyczące softu są już nieaktualne, dotyczącą pierwszych wersji oprogramowania. Obecnienie nie ma żadnego wieszania się
    0
  • Users Avatars Mini
    orko1990 pisze: 2004-09-15 20:43
    czy to prawda ze mozna podlaczyc aparat
    0
  • Users Avatars Mini
    KOKO pisze: 2005-12-20 15:20
    Jak mozna naprawic nokie 3330 gdy nie hodza pare przecisków???:/ Pisac na gg.7395999
    0
  • Users Avatars Mini
    nofate pisze: 2006-03-10 17:41
    Spoko telefonik i nadal się dobrze trzyma.
    0

Rekomendowane:

Akcje partnerskie: