Test LG-510W

Recenzje
Opinie: 137
Opinie: 137

LG to koreańska firmą kojarząca nam się przede wszystkim z produkcja sprzętu RTV, a ostatnio także sprzętu komputerowego. Jednak firma ta nie ogranicza swojej rynkowej ekspansji tylko do tych dziedzin. Podobnie jak inni jej koreańscy konkurenci wkroczyła także na rynek telefonów komórkowych.

 


Nasz portal otrzymał do testowania właśnie jeden z produktów koreańskiego producenta, dwuzakresowy telefon LG-510W. Warto zauważyć, że na rynku znajdują się dwie odmiany telefonów serii 510. Model 510W, który właśnie testujemy, oraz model 510, który jest odmianą modelu 510W wzbogaconą o GPRS. LG-510W nie jest produktem najnowszym, znajduje się na rynku europejskim już od kilku miesięcy, choć w Polsce nie był jeszcze oficjalnie sprzedawany.
Telefon jest dostarczany wraz z zestawem słuchawkowym, przenośną ładowarką oraz bardzo przydatnym paskiem do noszenia telefonu na szyi. Niestety otrzymany przez nas telefon nie posiadał instrukcji w języku polskim.

Wygląd
Telefon prezentuje się bardzo dobrze, jest podobny do produktów Motorolii. Jego wymiary to 82,5 x 45 x 19,7 mm, a waga to tylko 78 gramów. Telefon posiada zewnętrzną antenę.

 

    


Design aparatu jest na najwyższym poziomie, zwraca uwagę duża dbałość o detale. Cała konstrukcja jest bardzo przemyślana i funkcjonalna. 

 

    


Po otwarciu klapki telefonu wzrok przykuwa bardzo duży wyświetlacz. Mieści się na nim do 8 linii tekstu po 16 znaków każda. Może on również wyświetlać grafikę o rozdzielczości 128 x 128 pikseli w 4 odcieniach szarości.

 

    


Klawiatura ma bardzo dobrze rozplanowane przyciski i jest bardzo wygodna. Do poruszania się po menu służą 4 przyciski strzałek oraz przycisk potwierdzania funkcji. Poza tym telefon posiada dwa przyciski funkcyjne z dynamicznie przypisywanym zastosowaniem.


   

Bateria
Standardowo telefon jest wyposażony w baterię litowo-polimerową o pojemności 670 mAh (symbol BSL-15GR).
W naszym teście telefon wytrzymywał w trybie standby około 65 godzin przy około 40 minutach rozmowy i 50 odebranych SMSach na dobę.


    


Menu
Menu telefonu jest bardzo wygodne. Wszystkie funkcje są pogrupowane w 7 podmenu. Poza tym, do niektórych funkcji np. do pamięci SMS, czy do przełączania trybów informowania o nadchodzącym połączeniu, możliwy jest bezpośredni dostęp.
Duży wyświetlacz powoduje, że praca z telefonem jest bardzo przyjemna. Poza tym telefon nie posiada zbyt wielu skomplikowanych funkcji dlatego nie sposób się w menu zagubić.

Książka telefoniczna
Książka telefoniczna pozwala na zapisanie do 200 numerów telefonów. Możliwe jest zanotowanie do 5 numerów telefonów pod jedna etykietka tekstową. W pamięci można również zapisywać adresy pocztowe lub e-mail. Poza tym telefon obsługuje także pamięć karty SIM.
Telefon pozwala na wybieranie głosem do 10 numerów telefonów.
Osoby z książki telefonicznej mogą być grupowane w 7 grup kontaktów. Niestety nie można ustawić różnych dzwonków dla różnych grup użytkowników. 

SMS-y
Telefon został wyposażony w wewnętrzna pamięć na 100 SMS-ów. Poza tym obsługuje on także pamięć z karty SIM. Umożliwia on również, co bardzo mi się spodobało, skasowanie wszystkich nowych SMS-ów bez ich czytania.
SMS-y można wpisywać używając słownika eZi text, który jest odmianą słownika T9. Niestety dostarczony nam model posiadał taki słownik tylko dla języka angielskiego.
Wpisywane wiadomości mogą mieć długość aż do 1024 znaków.

 

    


Profile
Telefon jest wyposażony w 6 profili, które umożliwiają zmiany jego sposobu powiadamiania o nadchodzących połączeniach i nowych wiadomościach SMS. Tryby te są fabrycznie skonfigurowane, lecz można je także edytować.
Na szczególną uwagę zasługuje silny i bardzo dobrze wyczuwalny alarm wibracyjny telefonu. Możliwe jest korzystanie z normalnego dzwonka, tylko z alarmu wibracyjnego, lub z funkcji która powoduje, że najpierw telefon wibruje, a później normalnie dzwoni.

Dźwięki i dyktafon
Telefon posiada 20 wbudowanych dzwonków. Dodatkowo 3 dzwonki mogą być wczytane do telefonu przez użytkownika.
Wbudowany dyktafon cyfrowy pozwala na nagrywanie notatek głosowych trwających do 90 sekund. Dyktafon jest uruchamiany przyciskiem znajdującym się z lewej strony obudowy telefonu.

 


WAP
Niestety telefon nie został wyposażony w możliwość korzystania z pakietowej transmisji danych GPRS, co stało się już dziś standardem na rynku. Korzystanie bowiem z WAP poprzez tradycyjne przesyłanie danych GSM jest wolne i najczęściej dużo bardziej kosztowne. Dlatego większość użytkowników tego telefonu najprawdopodobniej w ogóle z WAP-u korzystać nie będzie.
Warto jednak nadmienić, ze WAP w telefonie LG konfiguruje się bardzo prosto, a sama przeglądarka działa bez zarzutu. Przeglądarka obsługuje WAP w wersji 1.2, pozwala także na zapisywanie ulubionych stron w formie zakładek.

 


Inne funkcje
Z innych funkcji telefonu najbardziej przypadł mi do gustu konwerter pozwalający na przeliczanie długości i objętości z miar metrycznych na miary używane w Anglii i USA. Interesujący jest także czas globalny, który pozwala na łatwą zmianę czasu w telefonie w momencie, gdy docieramy do innej strefy czasowej niż nasza macierzysta.

 

    

 

Wbudowany kalendarz jest także bardzo przydatny. Pozwala on na zapisanie do 20 notatek. Każdej z nich można zaprogramować przypominający o niej alarm.
Poza tym w telefonie znajdziemy także kalkulator i 5 gier.
 

    

 

Podsumowanie
Trzeba przyznać, że LG-510W to bardzo udana konstrukcja. Po długości tego testu widać, że ten telefon posiada tylko najbardziej podstawowe funkcje. O ile brak wielu funkcji można przeboleć, o tyle brak GPRS-u trzeba uznać za bardzo wielką wadę tego telefonu. Niewiele już dziś jest na rynku nowych słuchawek bez obsługi transmisji pakietowej.
Telefon ten, choć bardzo prosty, powinien odnieść duży sukces, pod warunkiem jednak, że jego cena zostanie określona w sposób adekwatny do jego możliwości. Firma LG przyzwyczaiła nas do ciągłego obniżania cen na różne swoje produkty. Większość z nich posiada dziś bardzo dobry stosunek możliwości do ceny. Mam nadzieję, że tak samo będzie i w przypadku LG-510W.

 


Jeśli ktoś z was chce kupić prosty i bardzo dobrze prezentujący się telefon oraz nie zamierza korzystać z GPRS-u to powinien zainteresować się tym produktem LG. Koreański producent przygotowuje się bowiem do oficjalnego wejścia na polski rynek.

Opinie:

Opinie archiwalne (137):

Komentuj

Komentarze / 137

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    tik pisze: 2002-10-07 17:02
    JESTEM Pierwszy
    0
  • Users Avatars Mini
    sęda pisze: 2002-10-07 17:08
    świetny komentarz
    0
  • Users Avatars Mini
    Badyl pisze: 2002-10-07 17:26
    Telefonik ładny, bateria tylko trochę słaba, zobaczcie na gry - comanche :P
    0
  • Users Avatars Mini
    Vonnegut pisze: 2002-10-07 17:28
    Dokładnie KuNTun*** ma racje, jezli cnea bedzie relatywna do możliwości to Samsung a także Nokia ze swoimi niższymi modelami może sie zaczą powoli obawiac o klientów. Warto też wspomnieć o tym, że każda nowinka kusi bardziej niz model który od dawan jest na rynku - szczególnie wtedy kiedy możliwosci telefonów są porównywalne.
    0
  • Users Avatars Mini
    GAGA pisze: 2002-10-07 17:33
    Stosunek możliwości do ceny to podstawa jego sukcesu.
    0
  • Users Avatars Mini
    Niemczycki Zdzisław pisze: 2002-10-07 17:45
    Ale sie porobilo jak czlowiek mial 5 lat temu telefon klapa Startac'a to byl gosc , a teraz pelno tego syfu koreanskiego pelno jakis matizow , super niby monitorow sszajsung a teraz komorki jakiegos blizej nieokreslonego producenta ktory istnieje na rynku jakis raptem rok.
    0
  • Users Avatars Mini
    INTERFON pisze: 2002-10-07 17:47
    jeszcze brakuje na rynku telefonów daewoo
    0
  • Users Avatars Mini
    bradzio pisze: 2002-10-07 18:13
    Pierwszy w polsce test ???? !!!!! CO ZA BZDURA gsm.tenbit.pl/tenbit_gsm/ archiwum.php?archid=index-13
    0
  • Users Avatars Mini
    sun pisze: 2002-10-07 18:13
    Ten koreanski "syf" jest duzo lepszy jakosciowo od tego co oferuja firmy europejskie. Znamy ten drobniutki wycinek rynku, zapominajac, ze tak na prawde to rynek azjatycki ma dostep do pelnej oferty. Tam tez zwykle sa swiatowe premiery wszelkich sluchawek.
    0
  • Users Avatars Mini
    Franek pisze: 2002-10-07 18:21
    sun: no pokaz mi podzial rynku w azji to zobaczymy czy rzeczywiscie firmy azjatyckie sa tam az tak "mocne"
    0
  • Users Avatars Mini
    ARTUR70 pisze: 2002-10-07 18:34
    Piszecie Koreański "szajs" to pokażcie mi szanowni userzy jakikolwiek produkt made in Poland. Nie potrafimy stworzyć nic, ale oceniać innych to piękna rzecz. Zresztą wystarczy spojrzeć na słownictwo i wiadomo kto pisze niektóre komentarze. Panie Niemczycki pewnie jeździsz czarnym BMW z ciemnymi szybami i siejesz postrach na ulicach.
    0
  • Users Avatars Mini
    graffi pisze: 2002-10-07 18:52
    Kurcze, fajnny ten telefon, jak dla mnie jednak trochę ubogo wyposażony i jedna wada - nie ma opcji jednoczesnego alarmu wibracyjnego i dzwonka! :(
    0
  • Users Avatars Mini
    _CISCO_ pisze: 2002-10-07 18:57
    Telefonik nawet mi sie spodobał (proszę nie mylić z powaleniem na kolana)
    0
  • Users Avatars Mini
    Sito pisze: 2002-10-07 19:16
    Artur7 ty pewnie jezdzisz dału tiko i dlatego tak skoczyles na pana niemczyckiego :))) niemczycki nawet nic nie nampomknal o swoim wozie, widac jak cie boli ze ktos moze jezdzic lepszym samochodem , totalna zasdrosc . A ten elgi to znowu syf koreanski , nokia i tak jest de besciak zwlaszcza moja 7210
    0
  • Users Avatars Mini
    Error pisze: 2002-10-07 20:00
    podoba mi sie...
    0
  • Users Avatars Mini
    Kan pisze: 2002-10-07 20:08
    gdy się pokaże na naszym rynku,i będzie coś można o nimpowiedzieć wtedy będzie sens pisania komentarzy na jego temat,teraz to można tylko,czy wygląd nam się podoba,a to rzecz gustu,a jeżeli chodzi o firmę,to moze nie unas.ale jest nawet znana w Europie i to słynie podobno z wyrobu dobrych słuchawek,
    0
  • Users Avatars Mini
    M pisze: 2002-10-07 20:42
    1.Daewoo ma w ofercie komórki. 2. LG nie istnieje od roku, a od dawien dawna.
    0
  • Users Avatars Mini
    ukash pisze: 2002-10-07 20:49
    jesli chodzi o sam wyglad to ja nie lubie takich ala "fałek" jakos do mnie nie przemawiaja, ale wiaodmo rzecz gustu :-) A LG naprawde malo znana firma jesli chodzi o produkcje fonikow
    0
  • Users Avatars Mini
    danzig pisze: 2002-10-07 20:56
    ejj sito ty chyba to cieply jestes 7210 to przciez telefonik dla pedziow :)
    0
  • Users Avatars Mini
    mlukas pisze: 2002-10-07 20:56
    Sito: gdzies ty dostał 7210?
    0
  • Users Avatars Mini
    marek pisze: 2002-10-07 21:18
    telefon calkiem niezly ale jak to Kan okresil wyglad jest rzecza gustu a mnie podba sie bateria litowo polimerowa... ale te juz maja wszystkie nowe cacka:)
    0
  • Users Avatars Mini
    ukash pisze: 2002-10-08 00:22
    no wlasnie marek litowo-polimerowe bateryjki to standardzik i dobrze bo te cale procesy formatowania nonstop niklowych baterii byl wnerwiajacy i psula sie szybko jak ktos nie dbal :-(
    0
  • Users Avatars Mini
    fico pisze: 2002-10-08 10:10
    A telefonik do testow to dostali chyba od wschodnich przyjaciol, bo wewnatrz aparatu cosik po rusku pisze :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Qba pisze: 2002-10-08 11:00
    To ciagle jest samsung mimo tego, ze wyglada ciekawie! ja preferuje nokie i tyle!
    0
  • Users Avatars Mini
    ukash pisze: 2002-10-08 11:39
    nie mozna preferowac nokii z zalozenia :-) ja jestem przeciwnikiem nokii z zalozenia i nigdy sobie takiego fonika nie kupie :-))
    0
  • Users Avatars Mini
    mik007 pisze: 2002-10-08 11:57
    a ja preferuje telefony ktore sa dobre...kazda firma ma w ofercie modele ktore chcialbym posiadac i zwyczajne buble. Jezeli chodzi o aparaty z dalekiego wschodu to ich mała popularnosc wynika moim zdaniem z tego ze robione sa pod gusta tamtejszych klientow, a rynki takie jak Polska sa trzeciorzednym miejscem ekspansji...Znajoma ktora 2 lata temu byla w Izraelu mowila mi ze jednym z bardziej tam popularnych telefonow jest LG 800, ja nie widzialem czegos takiego w Polsce na oczy...wystarczylo uwaznie ogladac transmisje z Mundialu, zeby zauwazyc ze wszyscy koreanczycy nawijają przez miejscowe klony v-ki robione przez LG i Samsunga...
    0
  • Users Avatars Mini
    ARTUR70 pisze: 2002-10-08 12:02
    Sito: tu wcale nie chodzi o samochód, czy telefon, tylko o styl wypowiedzi i rodzaj krytyki. Wg. mnie tylko osoba, która nie ma bladego pojęcia o czymkolwiek może tak pisać. A to, że oceniasz mnie zupełnie mnie nie znając jeszcze gorzej świadczy o tobie niż w przypadku P. Niemczyckiego. Czas do szkoły kolego, uczyć się!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    kd53 pisze: 2002-10-08 12:31
    byle był lepszy od napędów CD - ROM, DVD i nagrywarek tej firmy
    0
  • Users Avatars Mini
    kd53 pisze: 2002-10-08 12:34
    niech będzie tak niezawodny jak ... lodówki tej firmy (komórze jest bliżej do cd roma czy do lodówki)
    0
  • Users Avatars Mini
    dwx pisze: 2002-10-08 12:53
    Myślę że to niebrzydki telefon o podstawowych mozliwościach. podoba mi sie dyktafon i parę innych typowo uzytkowych rzeczy. Czasami moze być brak GPRS-u - jesli ktos korzysta! Najważniejsze!!! Brak wyświetlacza na zewnątrz - wg mnie podstawowa wada. Proponuję cenę 29.99 Netto dla polskich operatorów (przy umowie na 2 lata).
    0
  • Users Avatars Mini
    _CISCO_ pisze: 2002-10-08 14:02
    dw2x : obawaiam się że na Twoją propozycję żaden opek nie przystanie, a przynajmiej nie na początku :P
    0
  • Users Avatars Mini
    _CISCO_ pisze: 2002-10-08 14:03
    kd53 : ja mam wszystkie napędy LG i mogę powiedzieć że są bezbłędne :P
    0
  • Users Avatars Mini
    Solaris pisze: 2002-10-08 15:24
    Hi, hi sami albo prawie sami faceci się wypowiadają... na temat telefonu, który będzie prawdopodbnie przeznaczony dla kobiet... bo ma wygląd małej pudeniczki .. maleńkie klawisze. Podświetlenie bezbłędne ... dla mnie ten telefon jest przyjemną zabaweczką. Większość telefonów na polskim rynku nie ma w standardowym wyposażeniu porządnej baterii. Bateria litowo-polimerowa to już coś ... o ilę się nie mylę Nokia nie proponuje na razie swoim potencjalnym nabywcom w miarę tanich aparatów właśnie z polimerowymi bateriami. Moja mama ma samsunga i jest z niego bardzo zadowolona. Więc nie rozumiem niektórych chorych tekstów osób wypowiadających się tutaj. Trochę kultury, bo część zachowuje się jak rasowy kmiot polski ... Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    _CISCO_ pisze: 2002-10-08 17:17
    **Solaris** "który będzie prawdopodbnie przeznaczony dla kobiet..." sprawa jest tego rodzaju że dla kobiet to napewno są przeznaczone : podpaski, pigułki anty, a telefon jak telefon jak się komuś spodoba to sobie go kupi POZDRAWIAM
    0
  • Users Avatars Mini
    Dmin pisze: 2002-10-08 20:42
    Telefon nawet ciekawy. Podoba mi się kolor wyświetlacza tylko szkoda, że nie ma GPRSu. To duży minus. Ciekawe jak wyglądają te gierki.
    0
  • Users Avatars Mini
    ukash pisze: 2002-10-08 22:02
    GPRSik to chyba juz standardzik w nowych modelach, a jak taki LG go nie ma to raczej duzy minus, slaba marka (w POlsce mowie o fonach) no i brak GPRSiku nie wroze mu tutsaj przyszlosci pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    graffi pisze: 2002-10-09 19:59
    Cisco, dodaj jeszcze sukienki, spódniczki, szminki itp, a co do telefonów to przenaczone, to może przesada, ale podobnie jak z samochodami, niektóre modele są adresowane raczej do określonej płci
    0
  • Users Avatars Mini
    ukash pisze: 2002-10-13 13:36
    chyba faktycznie robiony dla kobiet z zalozeniem ze one przeciez i tak w wiekszosci nie kozystaja z GPRS :-)) nie obrazajac oczywiscie nikogo :-))
    0
  • Users Avatars Mini
    Ponik pisze: 2002-10-13 17:42
    fajny telefon, tylko zamiast nazwy modelu (czyli LG-510W) musieli pisać na obudowie to hasełko 'digitally yours'? darowaliby sobie ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    zip pisze: 2002-10-14 16:11
    Nawet fajny. Zaciekawiła mnie ta gra comanche. Jak na LG przystało porządny wyświetlacz.
    0
  • Users Avatars Mini
    mariusz19 pisze: 2002-10-18 13:18
    fajny telefon
    0
  • Users Avatars Mini
    PHidea pisze: 2002-10-20 01:55
    zobaczymy co z tego wyrośnie... Jak na pierwszy telefon to jest ok... samsung bedzie mial konkurencje...
    0
  • Users Avatars Mini
    Lewy82 pisze: 2002-10-22 16:33
    A ja jak sie upre to bede nosil podpaski i lykal piguly ;-P jak mi urosna cycki, to bede mogl w koncu popiescic osobe, ktora lubie i szanuje ;-))))) a tak na serio to telefonik spoko ale moj t39 to debesciak!
    0
  • Users Avatars Mini
    Sz pisze: 2002-10-22 16:45
    po ile to stoi? ale LG to biedna firma- wszystko ma jakies usterki. Ma dosctakie rzeczy ale to nie to.......
    0
  • Users Avatars Mini
    mariusz19 pisze: 2002-10-25 21:10
    telefon dla kobiet
    0
  • Users Avatars Mini
    graffi pisze: 2002-10-26 17:34
    Rany, i co wy z tym dla kobiet w co drugim komentarzu??? Czy to aż tak źle?
    0
  • Users Avatars Mini
    ghostdog pisze: 2002-11-02 01:01
    Bardzo fajny telefonik.POsiada calkiem niezle funkcje ale bez rewelacji.Na plus przemawia waga i wymiary i calkiem fajny designe gdyby mu dac kilka innych funkcjii miedzyinymi gprs jak to podkresla autor testu to byloby to calkiem niezle cacko.Ale jesli teraz bedzie za rozsadna cene to tez jest to ciekawa pozycja tak mi sie wydaje!
    0
  • Users Avatars Mini
    jarko19 pisze: 2002-11-06 21:20
    Wazne zeby oprócz taniości i funkcyjności był jeszcze niezawodny !! A co do funkcji wibry połączonej z dzwonkiem to kicha. Minus dla LG, podobna wade miał Sony J5 i J6 :(
    0
  • Users Avatars Mini
    chris pisze: 2002-11-09 00:31
    Ja wam powiem coś co was zadziwi. Mam ten telefon od kilku dni. A wiecie skąd. Ano dostałem go w prezencie całkowicie za friko od wspaniałej firmy LG. Kiedyś przez przypadek wziąłem udział w konkursie "wstrzel się w nagrody" i dwa dni temu (fakt że z półrocznym opóźnieniem) przysłali mi ten telefonik jako nagrodę. Ma kilka drobnych wad, których nie znalazłoby się w NOKII ale przecież darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda.
    0
  • Users Avatars Mini
    chris pisze: 2002-11-13 13:43
    Tylko tyle potrafiłeś o tym telefonie wydukać. No to jesteś naprawdę inteligenty zwierz.
    0
  • Users Avatars Mini
    Ratman_zakochany pisze: 2002-11-14 12:33
    Koreanczycy chyba powinni darowac sobie produkcje samochodow i przerzucic sie na telefony. Ostatnio samsungi i lg coraz bardziej mnie zaskakuja. Moze wreszcie inne firmy zaczna myslec nad tym co produkuja ( w szczegolnosci alcatel.. )
    0
  • Users Avatars Mini
    flopik pisze: 2002-11-20 19:38
    Dziwne ze NEC , LG i inni robia naprawde fajne telefony ( NEC21i np. ) , a w europie stanowia one marginalny segment rynku.
    0
  • Users Avatars Mini
    grzebyk5 pisze: 2002-11-20 20:16
    Gdzies juz te zapalki widzialem. Czy zawsze Szanowny artysta fotograf musi pokazac jakie to malenstwo.
    0
  • Users Avatars Mini
    grzebyk5 pisze: 2002-11-20 20:17
    Ogolnie telefon jest spoko. Podobaja mi sie szczegolnie wyswietlacze. Ale to nic dziwnego skoro firmy te specjalizuja sie w roznego rodzaju sprzecie RTV i komputerowym.
    0
  • Users Avatars Mini
    grzebyk5 pisze: 2002-11-20 20:20
    Mam tu na mysli glownie monitory i telewizory. Podzielam zdanie ze japonczyki (LG, NEC) nie sa u nas w Polsce zbyt popularne. Koniec wywodu....heheh. Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    _CISCO_ pisze: 2002-11-21 23:22
    ***grzebyk5*** : juz nie pierwszy raz piszę o zapałkach. Wydaje mi się ze sesja zdjęciowa lepiej by wyglądała w akompaniamencie innych terminali :P
    0
  • Users Avatars Mini
    _CISCO_ pisze: 2002-11-26 14:30
    Widzę że dawno tu nikt nie zaglądał :(
    0
  • Users Avatars Mini
    falenty pisze: 2002-12-05 16:47
    czegoś mi w nim brakuje
    0
  • Users Avatars Mini
    Tytan pisze: 2002-12-05 21:54
    LG niech lepiej dopracuje swoje "swietne" monitory, a dopiero pozniej wezmie sie za gsm.
    0
  • Users Avatars Mini
    Tytan pisze: 2002-12-09 21:30
    Ludzie cos nie lubia LG
    0
  • Users Avatars Mini
    Tytan pisze: 2002-12-09 21:31
    jezeli chodzi o fony of coz.
    0
  • Users Avatars Mini
    komputerek666 pisze: 2002-12-11 17:26
    Tytan, ja wlasnie patrzę w taki 17-calowy monitor i nie nażekam
    0
  • Users Avatars Mini
    darth_vader pisze: 2002-12-18 13:52
    A ja mam ok. 6-letniego Bridge`a i narzekam tylko troszke :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    _CISCO_ pisze: 2002-12-18 22:51
    Tytan : jak masz problemy z monitorem to polecam iiYAMA :P
    0
  • Users Avatars Mini
    Sylver pisze: 2002-12-22 15:47
    Siemq!! LG i telefony GSM?? hehe... No może kiedyś!! A teraz poważnie ! Telefon z wyglądu może być(osobiście nie lubię klapowców) ale za to wyświetlacz bajerancki!! Może zrobić furorę w lepszych modelach o ile takie sie pojawią!! A poa tym bardzo mała pamięć np. w kalendarzu tylko 20 notatek!! Napewno sprawdzi sie w zestawach pre-paid!! Jeśli oczywiście będzie dosyć tani,ale chyba z takimi funkcjami to nie ma co się wywyższać!! Narq!!
    0
  • Users Avatars Mini
    galeo pisze: 2003-01-04 13:58
    Ładny, fajny wyświetlacz i reszta. Może powalczyć troszkę na rynku. Ale jeszcze go opki nie posiadają.
    0
  • Users Avatars Mini
    pawlo79 pisze: 2003-01-06 23:35
    LG kojarzy mi sie raczej z Flatronem ale nie nalezy skreslac tego telefonu...
    0
  • Users Avatars Mini
    LukaszP pisze: 2003-01-20 01:51
    może jak się rozkręcą to następne modele będą naprawdę konkurencyjne
    0
  • Users Avatars Mini
    barti_b pisze: 2003-01-29 01:06
    Ciekawy nie ma to tamto
    0
  • Users Avatars Mini
    nitek pisze: 2003-02-01 14:43
    LG stoi na straconej pozycji ta nazwa nie kojarzy sie nikomu z telefonem komorkowym
    0
  • Users Avatars Mini
    wolny pisze: 2003-02-02 01:52
    calkiem fajowe cacuszko, klase ma sama w sobie , telefon w gornej pulki
    0
  • Users Avatars Mini
    wolny pisze: 2003-02-02 01:56
    coz co prawda czarno bialy wyswietlacz ale rozdzielczosc robi swoja no no :D
    0
  • Users Avatars Mini
    pablo21 pisze: 2003-02-02 23:11
    no widac producent monitorow wzial sie za komorki moze bedziemy mieli juz nie dlugo monitor w komorce do ktorego podepniemy nasze kompy
    0
  • Users Avatars Mini
    GSMistrz pisze: 2003-02-03 22:56
    WOW!!! Od pierwszego wejrzenia mi się spodobał
    0
  • Users Avatars Mini
    GSMistrz pisze: 2003-02-03 22:57
    To jest klasa!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    GSMistrz pisze: 2003-02-03 22:57
    Samsung teraz ma mocną konkurencję.
    0
  • Users Avatars Mini
    kleszcz pisze: 2003-02-04 19:58
    Hm.. niewiemcie czasem ile kosztuje takie cacko ?
    0
  • Users Avatars Mini
    miken pisze: 2003-02-05 00:43
    Szkoda ze jeszcze nie ma LG u nas... :((( juz bym chcial jakis fonik... a tu nic jak dlugo musimy jeszcze czekac tos wie?
    0
  • Users Avatars Mini
    beny74 pisze: 2003-02-06 10:39
    no, jak wejdzie na nasz rynek to nie będzie na pewno najtańszy. Mała waga uzyskana jest chyba kosztem baterii, która jest słabiutka. poza tym CHCE GO MIEĆ
    0
  • Users Avatars Mini
    parys pisze: 2003-02-10 21:03
    Konkurencja dla samsunga i motek v.
    0
  • Users Avatars Mini
    Fred_Durst pisze: 2003-02-11 00:02
    łee! lepiej niech LG pozostanie przy AGD i RTV! ;-p
    0
  • Users Avatars Mini
    Fred_Durst pisze: 2003-02-16 10:36
    oj nie wiem, wieszkosc i tak jak bedzie miala do wybrou LG a cos ze "znanych" marek GSM to wezmie cos z tych "znanych" i nic nie pomoze! sam aparat z zewnatrz nawet ladny ale jak widze go otwartego to mnie zbiera na wymioty! ;-) ta klawiatura na zdjeciu jak jest podswietlona to mi przypomina gumowe klawiaturki dodawane do obudow najgorszej jakosci do 3210...
    0
  • Users Avatars Mini
    Fred_Durst pisze: 2003-02-16 10:39
    zamiast robienia komorek LG mogloby poprawic swoje cd-romy ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    Traumeel pisze: 2003-02-17 21:10
    szajs
    0
  • Users Avatars Mini
    Traumeel pisze: 2003-02-17 21:11
    a tak wogole co to ma byc ???? hmmm
    0
  • Users Avatars Mini
    mrtobi pisze: 2003-02-18 02:31
    strasznie to wyglada
    0
  • Users Avatars Mini
    Kubach pisze: 2003-02-19 23:29
    Fajny telefonik dostalem w prezencie .... niestety niemam ładowarki...mieszkam w Bydgoszczy chodzilem po wszystkich sklepach NIKT NIEMA ŁADOWARKI mozna ja zamowic przez NET ????? Z góry dzieki.....
    0
  • Users Avatars Mini
    bomo pisze: 2003-02-20 14:57
    No tak pierwszy raz widze telefon tej marki ale z wygladu nizcego sobie ....tylko ta firma odstrasza .
    0
  • Users Avatars Mini
    siwy_256 pisze: 2003-02-23 03:12
    Zazdroszczę jak czytam: otrzymaliśmy do testów. Ja też tak chcę. A na poważnie to lg nie kojarzy się aż tak dobrze aby kupować ich telefony. Ericsson ma problemy ze sprzedażą a co dopiero taki LG.
    0
  • Users Avatars Mini
    smokeWEED pisze: 2003-03-10 23:41
    pewnie potrafa troche zanim zobaczymy telefony lg w salonach polskich operatorow, a sama frma lg nie nadrbii ot tak calego doswiadczenia zdobytego na przestrzeni lat przez innych operatorow.. poczekamy zoabczycmy
    0
  • Users Avatars Mini
    borysj pisze: 2003-03-12 18:51
    fajny ale jak kazdy telefon firmy ktora sie nie zajmuje produkcja mobili to nie widze przyszłości
    0
  • Users Avatars Mini
    CellPipe pisze: 2003-03-13 00:34
    Telefonik wygląda całkiem całkiem ale to LG i nie wiem co o tym myśleć. Może mam jakiś uraz do produktów koreańskich hehe
    0
  • Users Avatars Mini
    maciek603 pisze: 2003-03-16 21:29
    dlaczego jeszcze nie ma tego telefonu w ofercie naszych opów?
    0
  • Users Avatars Mini
    maciek603 pisze: 2003-03-16 21:34
    Ja nie wróżę tej firmie a tym bardziej temu telefonowi sukcesu na rynku. Ludzie w Polsce nie są przyzwyczajeni do firmy LG jako producenta telefonow komorkowych. Wola kupowac produkty sprawdzonych firm. Na przykładzie firmy LG bardzo widać, że telefony komorkowe jest to bardzo opłacalny interes. Firmy z zupełnie innej branży coraz częściej eksperymentują z telefonami komorkowymi.
    0
  • Users Avatars Mini
    maciek603 pisze: 2003-03-16 21:35
    i na dodatek nie ma rzeczy (w dzisiejszym dniu) najważniejszej dla ludzi: koloru.
    0
  • Users Avatars Mini
    borysj pisze: 2003-03-18 10:13
    telefon fajny ale z samsungiem przegra chocby o opadajace klapki, samsung sobie z tym poradził
    0
  • Users Avatars Mini
    ar2ro pisze: 2003-03-24 12:14
    nic niesłychac o lg na rynku telefoini komórkowej, atu prosze malutkie ifajniutkie, tylko żeczywiście niznana firma to czy wartow ydac krocie w noćśniepewnego
    0
  • Users Avatars Mini
    ar2ro pisze: 2003-03-24 12:14
    nie sądze by któryś z opów sie zdecydował d ołączyćdoswojej oferty ..
    0
  • Users Avatars Mini
    khalon pisze: 2003-04-04 21:15
    ciekawe czy wejdzie on na Polski rynek???
    0
  • Users Avatars Mini
    vw9 pisze: 2003-05-15 15:47
    badziewie
    0
  • Users Avatars Mini
    Kenner pisze: 2003-06-03 02:09
    Pierwszy i jedyny test LG jaki kiedykolwiek widzialem. Szkoda,ze LG jest na naszym rynku nieobecna, bo ze zdjec jakie sie widzi w sieci to telefony tej marki sa calkiem ciekawe, mimo ze wszystkie skrzydelka zaczynaja wygladac jak motorla (a moze jest na odwrot:)
    0
  • Users Avatars Mini
    p_i_o_t_r pisze: 2003-06-03 02:52
    jak ich telefony są tak samo kiepskie jak telewizory to dziękuję
    0
  • Users Avatars Mini
    Ratman_zakochany pisze: 2003-06-11 00:14
    ja mam cd-rom LG i nie narzekam. slyszalem ze ludziom plyty strzelaja ale mnie jeszcze sie cos takiego nie zdarzylo. pozatym jak mozna pisac ze jakas rzecz to syf nie widzac jej chocby przez chwile. raczej powinnismy poczekac az ten producent wejdzie na polski rynek i beda ludzie mogacy podzielic sie swoimi doswiadczeniami
    0
  • Users Avatars Mini
    rocket1 pisze: 2003-06-15 16:10
    średnio fajny fonek :)
    0
  • Users Avatars Mini
    maslo5 pisze: 2003-06-15 23:56
    Telefon ladnie sie prezentuje! Szkoda, ze nie ma go w ofercie polskich opow. Poniewaz nie ma GPRSu i troszke za maly czas nagrywania, moglby byc w ofertach za 1zł. Ale ogolem OK. :-)))
    0
  • Users Avatars Mini
    sawio pisze: 2003-06-25 14:59
    Moze wreszcie LG zrobi sie popularne na naszym rynku - tak jak to jest w Niemczech.
    0
  • Users Avatars Mini
    IHAA! pisze: 2003-06-27 23:45
    Troch brzydkawy ten telefon..
    0
  • Users Avatars Mini
    Kenner pisze: 2003-06-30 15:28
    sawio*: na dzien dzisiejszy to jakos smiem w to watpic. Jeszcze nikt nie zdecydowal sie na wproadzenie LG do oferty. A szkoda. Moze to wlasnie sama firma nie jest zainteresowana naszym rynkiem. zobaczymy jak to sie zmieni po wejsciu Polski do UE.
    0
  • Users Avatars Mini
    2973 pisze: 2003-07-17 12:23
    zaimponował mi ten telefon. ale ludzie go nie kupią (marka)
    0
  • Users Avatars Mini
    tomek pisze: 2003-07-24 01:25
    witam mam w tej chwili ten telefonik w domu wlasciwie ma go moj ojciec ktory kupil go w zestawie pre-paid we francji musze powiedziec ze telefonik calkiem fajny dla m,nie spox nie potrzebuje zeczy typu mms czy gprs ani kolowrowych wyswietlaczy takze spoko fajna mocna wibra nie przerazliwe dzwonki naprawde jesli chodzi o mnie to spox
    0
  • Users Avatars Mini
    sebekoo pisze: 2003-08-20 14:33
    klapki nie dla mnie,
    0
  • Users Avatars Mini
    sebekoo pisze: 2003-08-20 14:38
    ksiązka tel 200 i SMS - 100 wiadomości - w tym to jest dobry, i przelicznik miar - działa tylko w kedną strone ??
    0
  • Users Avatars Mini
    sebekoo pisze: 2003-08-20 14:39
    kedną=jedną sorki za pomyłke
    0
  • Users Avatars Mini
    CrazyIwan pisze: 2003-09-10 21:52
    Skąd to coś wytrzasnęli???
    0
  • Users Avatars Mini
    sajmon_p pisze: 2003-09-15 12:58
    Swojego czasu miałem go okazje kupić na Allegro za 600 zł. Wahałem się jednak zbyt długo i ktoś mnie ubiegł:/. Ogólnie telefonik wydaje się być całkiem niezły. Miał się u nas pojawić już jakiś czas temu, a słuch o nim zaginął...
    0
  • Users Avatars Mini
    Kenet pisze: 2003-10-30 23:24
    A ja jednak zostane przy moim jedynym sprzecie LG - Studioworks 775N 17". Telefonu nie biorę...Pozdrawiam.
    0
  • Users Avatars Mini
    adick pisze: 2003-11-08 13:06
    Nawet, no no, tego, hmm, jakby tak, może być fajny...
    0
  • Users Avatars Mini
    adzik pisze: 2003-11-11 09:26
    Spoiko telefonik, na ale przydał by się kolorowy wyświetlacz. Ale pozatym może powalczyć na rynku azjatyckim z Samsungiem!
    0
  • Users Avatars Mini
    cwello pisze: 2003-11-25 15:41
    na %#$@ wam gprs!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Shadow-master pisze: 2004-02-06 15:07
    telefon jak telefon LG robi kiepskie fony
    0
  • Users Avatars Mini
    andvhs pisze: 2004-04-04 15:11
    za 1,00- zł to całkiem fajny.
    0
  • Users Avatars Mini
    lewickijacek pisze: 2004-04-14 16:22
    Fajna maszynka!
    0
  • Users Avatars Mini
    grzechotnique pisze: 2004-05-18 16:08
    Ludzie.Kto to widzial w dobie XXI wieku prodookowadź tel. brez kolorowego ekranu???!
    0
  • Users Avatars Mini
    mooby pisze: 2004-05-27 19:48
    heeeeeeee lg pomylil chyba epokoi:P
    0
  • Users Avatars Mini
    adzik pisze: 2004-06-04 20:49
    W Polsce LG znamy jedynie jako producenta sprzętu RTV, ale mało wie że właśnie LG bardzo dobrze sprzedaje się w Azji i Ameryce. Firma ta zajmuje 5 miejsce na świecie z sprzedaży telefonów, jest 0,1 % za Sonyericssonem.
    0
  • Users Avatars Mini
    krystian4902 pisze: 2004-09-06 11:56
    Jeszcze raz potwierdza się teza że producenci tacy jak LG powinnie zajmowac się tym co robili wcześniej czyli RTV bo telefony kiepściutko im wychodzą i są zawodne.
    0
  • Users Avatars Mini
    kampio pisze: 2004-10-02 12:01
    To bardzo prosty telefon ,dla ludzi ceniacych sobie wielkosc i wyglad mysle ze jest jakas czesc ludzi ktorzy skusza sie na tenmodel.Z doswiadczenia wiem ze te model nie bedzie drogi.firma LG bedzie chciala zblizyc do siebie klientow wlasnie cena ,to bardzo dobrze im wieksza konkurencja tym lepiej czas wykluczyc monopol noki ,
    0
  • Users Avatars Mini
    kataryna pisze: 2004-11-01 14:25
    nie lubbie skrzydelek, ale duzy wyswietlacz przemawia na jego korzysc, jesli jest jeszcze prosty w obsludze, to bylabym sklonna kupic go mojej mamie.
    0
  • Users Avatars Mini
    jak_zawsze pisze: 2004-11-06 22:07
    tak to jest jak jedna firma chce robic wszystkie akcesoria AGD i później wychodzi jedno wielki, tanie g****
    0
  • Users Avatars Mini
    PawL pisze: 2004-11-28 21:45
    to nie jest tanie gowno ! jest bardzo solidznu i ma czec obudowy matalawa dobry wyswietlacz i funkcje tez sa ok . bardzo mi sie podoba a szczegulnie jak na okolo 2,5 letni phon . Pozdrawiam , Pawl !
    0
  • Users Avatars Mini
    Killer! pisze: 2004-12-28 17:01
    chętnie przyjme taki w prezencie :P
    0
  • Users Avatars Mini
    PawL pisze: 2005-02-15 13:39
    ma bardzo dobra polimerowa baterie i wogle jest bardzo dobry !!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Jupin2 pisze: 2005-03-03 22:23
    fajny
    0
  • Users Avatars Mini
    cossanosstra pisze: 2005-03-17 18:42
    eee tam kiepski ten fonik..... za mały odrazu by mi spadł
    0
  • Users Avatars Mini
    Maniaczka pisze: 2005-06-20 12:08
    za stary jak na dzisiejsze czasy
    0
  • Users Avatars Mini
    xxx pisze: 2005-06-23 23:23
    ha ha dobre
    0
  • Users Avatars Mini
    nofate pisze: 2006-03-08 20:04
    Całkiem niezły. Ale to połaćzenie obudowy Samsunga X200 z klawiaturą Siemensa.
    0

Rekomendowane:

Akcje partnerskie: