Test Motorola V220

Recenzje
Opinie: 71
Opinie: 71

Motorola kolejny raz zaskoczyła światowy rynek telefonów komórkowych zalewając go nowymi modelami. W Polsce w ofercie operatorów pojawiły się już telefony V500 i V300. Wszyscy wielbiciele aparatów amerykańskiego producenta czekają już dość długo na flagowy model V600. Motorola zamierza wcześniej na polskim rynku rozpocząć sprzedaż modelu V220, który w wersji "engineering sample" otrzymaliśmy do testów. V220 ma stać się telefonem, który będzie realizował zasadę "złotego środka" - ma być tani (to jest ważne dla operatorów), ale ma być także nowoczesny (to jest ważne dla klienta końcowego). Pierwszą siecią, która skusiła się na nowy model Motoroli jest według nieoficjalnych informacji Idea.

Wygląd zewnętrzny

V220 to kolejny przykład, że Motorola ciągle jest przywiązana do koncepcji skrzydełek, które tak bardzo kojarzą się z tą firmą. Clamshell V220 jest bardzo mały i lekki: waży 84mm x 44mm x 24mm. Plastik, z którego wykonana jest obudowa jest dobrej jakości i telefon nie skrzypi, jak to często bywa w tańszych modelach innych producentów. Nowa Motorola jest wyposażona w aparat cyfrowy skrzętnie ukryty w zewnętrznej klapce. Nad obiektywem kamery znajduje się mały czarno-biały ekran, który informuje nas o stanie aparatu, gdy mamy w nim zamkniętą klapkę. 

Z boku można znaleźć regulację głośności oraz złącze portu USB - niestety potrzebny do podłączenia do komputera kabelek nie jest dołączony do zestawu sprzedażowego. Motorola V220 nie ma portu podczerwieni, więc po zakupieniu telefonu, przesłanie zdjęcia do komputera może być sporym problemem. Po otwarciu obudowy można docenić rozwiązanie typu clamshell - pomimo mikroskopijnych rozmiarów aparatu, jego klawiatura jest "normalna" i wygodna. Jedynym niefortunnie umieszczonym klawiszem jest klawisz menu schowany już niemal pod ekranem - na szczęście jego funkcje często zastępuje z powodzeniem wygodny pad (joystick).

Główny ekran Motoroli V220 ma rozdzielczość 128x128 pikseli i wyświetla 65 tys. kolorów (jest wykonany w technologii CSTN). Jakość wyświetlacza jest trochę gorsza od tych montowanych np. w Samsungach, ale też Motorola chciała stworzyć tani telefon, który sprzeda się w dużych ilościach na tzw. rynku masowym.

Menu

Główne menu telefonu składa się z 9 głównych funkcji, które możemy wyświetlać w postaci listy lub ikonek. Do czterech wybranych przez siebie funkcji telefonu można się dostać bardzo szybko przez wybranie jednego z kierunków zintegrowanego kursora. Menu jest bardzo przejrzyste - Motorola poprawiła ergonomię swoich telefonów najbardziej ze wszystkich producentów. Wygląd menu możemy personalizować za pomocą tematów (w standardzie jest tylko jeden temat Moto) lub samodzielnie zmieniając kolory, tapetę lub wygaszacz.

Książka telefoniczna

Do dyspozycji użytkownika jest maksymalnie 1.8 MB na wszystkie pliki, aplikacje Java i wpisy w książce. Dynamiczna pamięć jest obecnie najwygodniejszym rozwiązaniem, które nie ogranicza w żaden sposób użytkownika telefonu. Książka telefoniczna w V220 spełnia wymagania telefonów z wyższej półki. Oprócz wybierania głosowego, kategoryzowania wpisów (biznes, dom itd.) do dyspozycji mamy także możliwość wpisania kilka numerów, adresu e-mail, a także dołączenia zdjęcia osoby zapisanej jako kontakt. Każdy wpis może mieć swój wybrany dzwonek. Dodatkowo dla osób mających dobrą pamięć każdemu kontaktowi przypisany jest skrócony kod, który ułatwia później szybkie wybieranie numerów.

Menu wiadomości

Menu wiadomości zostało ograniczone w stosunku do wyższych modeli o klienta e-mail. Z V220 możemy wysłać pocztę elektroniczną jedynie jako MMS lub SMS, no i oczywiście nie będziemy mogli z telefonu sprawdzić swojego własnego konta pocztowego.

Do dyspozycji posiadacza V220 pozostają więc SMS-y i MMS-y. Wpisywanie wiadomości ułatwia słownik iTAP, czyli "motorolowy" odpowiednik znanego wszystkim słownika T9. Jest on na tyle inteligentny, że zapamiętuje automatycznie słowa wpisywane przez użytkownika - takie, których nie ma standardowo w pamięci. iTAP wspomaga wpisywanie tekstu we wszystkich aplikacjach V220. Dla osób wysyłających często podobne wiadomości Motorola oferuje 10 gotowych szablonów SMS-ów.
Wadą testowej V220 był brak raportów doręczeń - w modelu sprzedawanych przez operatorów w Polsce ta funkcja będzie standardowo dostępna.
Amerykański producent bardzo rozbudował za to funkcję wiadomości multimedialnych. W V220 w treści wiadomości możemy umieścić zdjęcie, film, nagranie głosowe oraz np. wizytówkę. 


Multimedia

Motorola V220 zgodnie z najnowszymi trendami jest prawdziwym centrum multimedialnym. Najbardziej zaawansowaną funkcją jest odtwarzacz plików wideo. Pliki te możemy pobrać samodzielnie z Internetu (oraz zapewne poprzez kabel USB) - nie ma jednak możliwości samodzielnego nagrania filmu poprzez dołączony do telefonu aparat cyfrowy.

Aparat wbudowany w telefon wykonuje zdjęcia w rozdzielczości VGA i zapisuje w popularnym formacie JPEG. W pamięci telefonu zapisanych jest wiele przykładowych, animowanych plików graficznych, które bez problemu mogą być wykorzystywane przy wysyłaniu zabawnych MMS-ów.

V220 może też wiele zaoferować jeśli chodzi o dźwięki dzwonków. Motorola od niedawna zaimplementowała w swych telefonach obsługę formatów MP3 oraz MIDI, co sprawia, że baza dzwonków jest niemal nieograniczona. Odtwarzanie dźwięków odbywa się poprzez 24 głosowy syntezator. Dla osób utalentowanych muzycznie Motorola przygotowała i promuje aplikację motoMixer, która pozwala na samodzielne komponowanie dźwięków - przy braku tego talentu uruchamianie motoMixera nie jest wskazane.

Biuro

Choć V220 na pewno nie jest przeznaczona dla klientów biznesowych to w swoim menu kryje bardzo wygodny kalendarz, który dorównuje swoją ergonomią innych organizerom znanym z telefonów. Zarówno kalendarz, jak i książkę telefoniczną można synchronizować z komputerem. Dla "zwykłego" posiadacza Motoroli bardziej przydatny na pewno będzie alarm oraz kalkulator. W alarmie możemy bez problemu ustalić ulubiony dźwięk lub utwór budzący nas co rano.
Biznesmeni lub po prostu młodzi ludzie umawiający się na imprezę z dużą radością będą korzystali z zestawu handsfree, który jest wbudowany w małą Motorolę.


WAP, Java oraz Instant Messaging

V220 obsługuje zarówno WAP w najnowszej wersji 2.0, jak i Javę w wersji MIDP 2.0. Pozwala to na korzystanie z najnowszych serwisów mobilnych oraz na instalowanie najnowszych aplikacji Java przeznaczonych dla urządzeń przenośnych. Aplikacja Java może mieć maksymalnie 100 KB. Dodatkowo na stałe w telefon wgrany jest komunikator typu instant messaging - niestety żaden z polskich operatorów nie uruchomił na razie serwera pozwalającego na korzystanie z IM w telefonie (chlubnym wyjątkiem są pierwsze próby z Gadu-Gadu poprzez WAP i Java).

Bateria

Bateria to jedna z największych zalet małej V220. Producent obiecuje około 9 dni czuwania. W czasie testów telefon trzeba było ładować co około 5 dni, co dla aparatu z kolorowym ekranem jest wynikiem znakomitym. Telefon korzysta z ogniwa Li-ion o pojemności 820 mAh.

Podsumowanie

Motorola V220 to kolejny dowód na to, że można stworzyć dobry telefon za przyzwoite pieniądze. Amerykański producent ostatnio zwiększył swoją aktywność na rynku terminali, co szybko zaowocowało zwiększeniem udziału w rynku (najbardziej ucierpiała na tym oczywiście Nokia). W Polsce w zeszłym roku Motorola miała 13% udział w sprzedaży nowych aparatów. Kolejne nowe modele (V300, V500, już niedługo V220 oraz V600) mogą sprawić, że udział ten wzrośnie. Największym zagrożeniem dla samego wolumenu sprzedaży będą oferty operatorów bez telefonu, co stało się ostatnio zmorą polskich oddziałów zagranicznych koncernów produkujących komórki. Szanse na powrót do dużych subsydiów są raczej marne, więc Motorola powinna dynamicznie szukać także innych kanałów sprzedaży swoich produktów. Nowa V220 nadaje się do tych prób znakomicie, głównie ze względu na niewielką cenę przy bardzo zaawansowanych funkcjach.

Opinie:

Opinie archiwalne (71):

Komentuj

Komentarze / 71

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    tkubon pisze: 2004-06-17 14:16
    ***Xenion - wlasnie, doriandz ma racje. Stary przemysl to, co piszesz, bo dajesz o sobie swiadectwo glupka i młota wypisujac takie rzeczy. Wlasnie seria low-end telefonow to jest to co idzie na masowy rynek w ofertach operatorow za 1zl. Modele z gornej polki to glownie biznes. Dlatego uwazam, ze czym lepsze teleofny low-end tym lepiej. Nie kazdy potrzebuje jakis bayerow. Ja sam uzywam Nokii 6610 (ostatnio tez Samsunga X100) i nie narzekam. ma wszystko to, co mi potrzebne.
    0
  • Users Avatars Mini
    fiSz83 pisze: 2004-06-17 14:42
    Widać Motorola jak i wiekszosc firm proboje atakowac rynek calkiem ciekawymi produktami, co z kolei jest duza szansa dla klientow na zajebiste telefony za mala cene.Jesli motorla bedzie dalej robic takie sluchawki i systematycznie poprawiac wszystkie niedociagniecia to szybko stanie sie bardzo liczaca firma tak jak juz powoli jest to np. z samsungiem:) A nokia ktora dalej prowadzi jesli bedzie robic sluchawki pelne udziwnien i za niebotyczne pieniadze straci wielu chetnych na rzecz innych firm szczegolnie ze te maja coraz lepsza opinie wsrod klientow.Sam do niedawna bylem maniakiem nokii ale to co teraz robia jest po prostu smieszne(pomijajac np.nokie 6230:)
    0
  • Users Avatars Mini
    Manoo pisze: 2004-06-17 14:43
    Opis dobry i konkretny, BRAKUJE TYLKO WAGI telefonu. Jeśli ktoś wie to niech się podzieli ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    Kordi pisze: 2004-06-17 15:05
    mppt: Czlowieku, ogarnij sie. Nie mozna porownywac telefonu ze zwyklym wyswietlaczem do kolorowego. Kolorowe zzreja znacznie wiecej pradu i stad krocej dzialaja ....
    0
  • Users Avatars Mini
    kfysiek pisze: 2004-06-17 15:13
    No niezle test wypadl. Mi osobiscie brakuje kabla do zestawu.
    0
  • Users Avatars Mini
    vision pisze: 2004-06-17 15:28
    Eeem, co tak te komentarze dzis znikaja z GOLa???
    0
  • Users Avatars Mini
    vision pisze: 2004-06-17 15:36
    Hmm musze przyznac Motoroli, ze to bardzo ciekawa propozycja. Jesli rzeczywiscie, ma byc to "tani" aparat dostepny dla kazdego, to oferuje bardzo wiele funkcji. Brak irdy nie jest czyms strasznie przeszkadzajacym, bo kabel USB kosztuje akurat grosze. Ode mnie 10pkt za tani aparat z duza iloscia funkcji. (jesli rzeczywiscie bedzie tani hihi)
    0
  • Users Avatars Mini
    Franek pisze: 2004-06-17 15:38
    Przeciez V600 jest w Polsce, w Erze jest dostepny w detalu za ponad 2300 zl ,jest nawet na stronie www.era.pl
    0
  • Users Avatars Mini
    Franek pisze: 2004-06-17 15:43
    Motorola nie traktuje powaznie polskiego rynku , V600 w sprzedazy na swiecie jest od 7 miesiecy a w Polsce dopiero teraz sie pojawil. Juz niedlugo nastepna premiera heheh:)))
    0
  • Users Avatars Mini
    awe pisze: 2004-06-17 16:04
    ile ona bedzie kosztowac. mnie sie podoba i napewno sobie ja kupie :)
    0
  • Users Avatars Mini
    mattulko pisze: 2004-06-17 16:09
    Fajny ten telefonik, Motorolka w natarciu. Jesli tak mają wyglądać i działać tanie słuchawy to ja jestem za!
    0
  • Users Avatars Mini
    damga pisze: 2004-06-17 17:22
    mppt: twoja wspanaila nokia do kombajnu 7650 zzerajacego duuuzo wiecej pradu niz ta motka czy 6310 wrzucila (uwaga, uwaga, jesli nie wiesz ile) 650 mAh, a co dziwniejsze - nie oferuje orgianlanej wiekszej baterii (owszem mozna kupic bez problemu, ale nie oryginalna)
    0
  • Users Avatars Mini
    adzik pisze: 2004-06-17 16:20
    Jak na swoją klasę ma mnustwo funkcji. Szkoda tylko że nie można kręcić filmów. Ma dużo funkcji, ładny wygląd, dobry aparat. Chyba na nią poczekam!
    0
  • Users Avatars Mini
    Yendreque pisze: 2004-06-17 18:43
    Fajna motorolka ale jakoś mało funkcji posiadła
    0
  • Users Avatars Mini
    haiper pisze: 2004-06-17 19:07
    Łął! Motorola dała dobrą baterię. Zawsze rezygnowale z zakupu tej marki z powodu słabego ogniwa.
    0
  • Users Avatars Mini
    RYBAc pisze: 2004-06-17 19:12
    JEST FAJNA,i co z tego jak i tak nie kupie jej wole e398 jak każdy.
    0
  • Users Avatars Mini
    kamil200222 pisze: 2004-06-17 19:35
    fajna fajne .podoba mi sie ale v600 jest ładniejsza i v80 rówzniez
    0
  • Users Avatars Mini
    fynf pisze: 2004-06-17 20:04
    Widziałem reklamę tego telefonu na MTV.Bardzo fajny i praktyczny telefon.I ten napis smile :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    lukas-lah pisze: 2004-06-17 20:13
    beznadzijeny wyświetlacz. jasny jak białą firanka
    0
  • Users Avatars Mini
    janex pisze: 2004-06-17 20:22
    motorolka juz od dluzszego czasu ma super fony czesc z nich idzie tylko na ryneek amerykanski wiec slowa ze motorolka bedzie niedlugo jak samsung sa nie na miejscu bo najpierw byla motka (jest jednym z wynalazcow telefoni komorkowej) a dopiero duzo pozniej pojawily sie inne firmy takze chociaz przez to szacunek im sie nalezy(MOTKOM)
    0
  • Users Avatars Mini
    nobody pisze: 2004-06-17 22:28
    Ładnie,pieknie tylko jaka będzie ta niska cena.Jeżeli w telefonach dostępnych na rynku bedą raporty,a pisanie smsów nie bedzie podobne do Motoroli E365 to oceniam 9/10 :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    AVALON - KKB IDEA pisze: 2004-06-17 23:15
    DO MPPT: jeśli uważasz, że to słaba bateria to sprawdź kilka najnowżysz telefonów Noki, której taj chołubisz - ich ogniwa wytrzymują po 2 do 3 dni normalnej pracy. A 6310i to staroć i pewnie niedługo będą je do pre-paidów dodawać. Nokia już dawno zapomniała jak się robi dobre ogniwa. Za to wie jak stworzyć wodotryski w telefonie. A coś na ten temat wiem, bo codziennie %#$@$%#@%& jak te baterie słabo trzymają.
    0
  • Users Avatars Mini
    mardall pisze: 2004-06-17 23:55
    szkoda ze nie lubię tych skrzydełek...
    0
  • Users Avatars Mini
    kataryna pisze: 2004-06-18 01:03
    fajny fonik. niedlugo zmieniam operatora i abo. szkoda, ze jej nie ma w ofercie ery, bynajmniej na razie. :(
    0
  • Users Avatars Mini
    Biały_ pisze: 2004-06-18 01:11
    Całkiem fajny telefonik ma wszystko co potrzeba.
    0
  • Users Avatars Mini
    hub pisze: 2004-06-18 02:49
    "Kolejne nowe modele (V300, V500, już niedługo V220 oraz V600)" - może ktoś mi wyjasnic o co chodzi z tą v600?? przecież ona jest juz chyba od roku albo pótora na kazdym zagranicznym rynku, aby nie polskim, czyżby polski operator wlaśnie teraz mialby ją wprowadzić??
    0
  • Users Avatars Mini
    blobi pisze: 2004-06-18 08:40
    Ładny fonik, ale czy gniazdo MMC naprawde tak bardzo by podniosło cene?Zwłascza ze mozna odtwarzać mp3....
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-06-18 23:00
    LAdny calkiem,ale widac ze to nie gorna polka.
    0
  • Users Avatars Mini
    cRimZon pisze: 2004-06-18 23:30
    blobi: zewnętrzna pamięć to przede wszystkim miejsce, którego w tak małym telefonie po prostu nie ma. hub: Era ma już (w końcu) V600. Motorola musiała poczekać na testy operatorów, które się przeciągały (nie koniecznie z winy Motoroli). Inna rzecz, że popyt na "trojaczki" jest tak duży, że i tak nie mogą nadążyć z produkcją.
    0
  • Users Avatars Mini
    MAXBIKE pisze: 2004-06-19 01:07
    Już dość dawno temu miałem Motorolę V300, nie dość, że jejwartoś spadła w ciągu kilku miesięcy z 1000zł na 500 - 600zł, to jak wysłałem telefon na gwarancji tylko po to żeby wgrali soft na nowszy, odesłali telefon i cofneli gwarancję twierdząc, że usterki nie da się usunąć.....a przecież żadnej nie było :/ Stwierdzili, że moczyłem telefon, co jest absurdalną bzdurą...jak najszybciej ja sprzedałem i nigdy nie kupię Motoroli, mimo iż ma też swoje zalety....teraz jestem szczęśliwym posiadaczem MDA. Motorola bardzo mnie zwiodła, i znam wiele ludzi, których również zawiodła.
    0
  • Users Avatars Mini
    cRimZon pisze: 2004-06-19 11:13
    Waga telefonu: 95 g. Będzie też wersja z ekranem TFT.
    0
  • Users Avatars Mini
    pajorro pisze: 2004-06-19 15:14
    Całkiem przyzwoity aparacik. Ciekawe jaka będzie jego cena w i poza promocją???
    0
  • Users Avatars Mini
    DeeM pisze: 2004-06-19 20:18
    no ciekawe czy sprzeda sie dobrze - choc znając ulubienie Polaków do klapki to powinno być dobrze
    0
  • Users Avatars Mini
    irzin pisze: 2004-06-19 22:11
    Brak klienta email i portu na podczerwień - porażka !!!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Paweł___ pisze: 2004-06-20 00:52
    Jak zwykla brak jakiegokolwiek testu czułości. Czy ciężko jest zejść z telefonem do piwnicy czy w jakieś inne miejsce o słabym pokryciu? że nie wspomne już o profesjonalnych testach czułości wykonywanych na przyrządach pomiarowych jakie były kiedyś na mobil.cz. W końcu telefon służy głównie do rozmawiania. Brak potwierdzania dostarczania sms- czym jeszcze uraczyła nas Motorola, tak jak kiedyś brak zegarka?
    0
  • Users Avatars Mini
    cRimZon pisze: 2004-06-20 04:20
    Paweł___:V220 będzie miała potwierdzanie SMSa. Testowany telefon jest serią próbną i nie ma wielu opcji które ładuje się na życzenie operatorów.
    0
  • Users Avatars Mini
    rgumkowski1 pisze: 2004-06-20 23:14
    Aparat może i wygląda atrakcyjnie, do tego w miare bogate wyposażenie dodatkowe, niestety, ja jakoś nie mam przekonania do skrzydełek!
    0
  • Users Avatars Mini
    boo pisze: 2004-06-22 14:53
    bardzo przyzwoity telefon - czekam na niego w POP-e :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    boo pisze: 2004-06-22 15:03
    i drobna uwaga - szkoda że brakuje w tescie fotki z robionej z tego telefonu
    0
  • Users Avatars Mini
    Yearman pisze: 2004-06-24 15:53
    Dlaczego do tej pory nie było testu V 300 model jest od dawna na rynku ???????
    0
  • Users Avatars Mini
    2973 pisze: 2004-06-27 13:23
    niewielka cena to znaczy ile?
    0
  • Users Avatars Mini
    Graba pisze: 2004-06-29 02:41
    cena w idei od 1pln a w sumie w abonamencie 30min 250pln:) czyli tani dostepny dla mas telefon:)
    0
  • Users Avatars Mini
    Grzechjo pisze: 2004-06-29 15:36
    Fajny sprzecik.Szkoda ze nie odbiera wiadomosci EMS.
    0
  • Users Avatars Mini
    Undertaker pisze: 2004-07-20 02:46
    Motorolka to badziew!! Jakoś kilka miesięcy temu kupiłem motke v300 skuszony fajnym wyglądem i super wyświetlaczem niestety po 4 minutach od włożenia karty sim już iwedziałem że ten telefon sprzedam. Motorolki działają strasznie wolno , często się zawieszają (mój egzemplarz to pibił chyba wszystkie rekordy - zawieszał się także podczas ładowania :)). Zdjęcia z tego czegoś wychodziły straszne badziewne , jakby była mniejsza palaeta kolorów . Stary t 300 robił lepsze. Odradzam każdemu zakup motorolii!!
    0
  • Users Avatars Mini
    kamil200222 pisze: 2004-07-21 02:04
    bo to jest taka biedniejsza v300 i v500
    0
  • Users Avatars Mini
    młody-1 pisze: 2004-07-21 21:30
    mały i słaby ekran. kupujcie V300i 500
    0
  • Users Avatars Mini
    heo7 pisze: 2004-07-28 17:38
    Telefonik całkiem całkiem !!!!! :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Manciarz pisze: 2004-08-02 10:59
    Motorola jak motorola jesli nie ma dobrego softu wolno chodzi i sie wiesza ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    nastik pisze: 2004-08-03 23:52
    mam ten telefon od tygodnia i jestem mile zaskoczony motorolą.Bateria trzyma bardzo długo(5 dni przy normalnym uzytkowaniu)poza tym soft działa stabilnie,piekne dzwonki,zdjecia przecietne i wyswietlacz nienajlepszy ale jak na ta cene wystarczy,poza tym mała lekka i ładna :))) Normalna fajna słuchawka...
    0
  • Users Avatars Mini
    pablont pisze: 2004-08-04 01:44
    dobry tel za dobra cene...
    0
  • Users Avatars Mini
    pudlarz pisze: 2004-08-04 18:05
    jak za taką cene nie ma na co więcej marzyć
    0
  • Users Avatars Mini
    deti pisze: 2004-08-06 01:58
    a jaka cena telefonu na wolnym rynku??
    0
  • Users Avatars Mini
    Mulder pisze: 2004-08-10 02:23
    no własnie ile on kosztuje w komisach??
    0
  • Users Avatars Mini
    glina pisze: 2004-08-13 23:14
    co to jest ?
    0
  • Users Avatars Mini
    Freeman pisze: 2004-08-20 18:34
    Pamięć tragicznie mała, wystarcza na umieszczenie 5-6 zdjęć w max rodzielczości, podświetlenie klawiatury świeci kiedy chce, kilka razy wysłał po ponownym włożeniu baterii wszystkie smsy ze skrzynki "wysłane", plastik na wyświetlaczu zewnętrznym całkowicie nieodporny na zarysowania (po dwóch miesiącach jest matowy). Bateria siada przy normalnym użytkowaniu (5-6 rozmów po 2 minuty dziennie plus smsy) po 3 dniach, ładowanie trwa wieczność. Dzwonki ładne, chociaż te krótkie (pasujące do smsów) mogły by być głośniejsze. A że wyświetlacz cienki to wina zamysłu low-endowego.
    0
  • Users Avatars Mini
    DeeM pisze: 2004-08-25 17:23
    dla mnie to cyklop
    0
  • Users Avatars Mini
    Radeonik pisze: 2004-08-27 01:26
    Troszke więcej kasy i ma się V500
    0
  • Users Avatars Mini
    Greg0rek pisze: 2004-09-15 13:19
    Wolę jednak v300 lub v500 bo v600 jest poza moim zasięgiem.
    0
  • Users Avatars Mini
    miczu pisze: 2004-09-22 20:51
    ten telefon to furory nie zrobi w idei, lepiej zeby cena v500 spadla to od razu zdobeda paru klientow bo ta v220 to naprawde nic specjalnego
    0
  • Users Avatars Mini
    kampio pisze: 2004-10-02 13:04
    ja takze odradzam zakup motorolii,wydaje mi sie ze to nie jest firma godna zaufania .Wezmy przyklady ludzi ktorzy ja reklamuja do serwisu sa poprostu w beszczelny sposob traktowani jak przestepcy a reklamacje w ogole nie sa przyjmowane To sygnal dla kupujacych jesli taka firma jak motorola tak postepuje to bardzo odradzam zakupu tej marki telefonow,a z wlasnego doswiadczenia wiem ze model v300 i v500 to badziew i nigdy nie kupil bym tego telefonu.Te dwa modele mialy i maja duzy problem z oprogramowaniem i tak jest do tej pory sa poprostu do kitu.
    0
  • Users Avatars Mini
    mat-lis pisze: 2004-10-21 19:26
    ten telefon zaskoczył mnie bardzo pozytywnie java2 wap2 polifonia kamerka choć jest trochę brzydki i ma mały wyświetlacz znany ze starych modeli (mówię o wielkości) brak irda e-maila a motorola V300 to świetny telefon nie wiem skąd kampio takie informacje wziął
    0
  • Users Avatars Mini
    mat-lis pisze: 2004-10-21 19:36
    telefon zaskoczył mnie bardzo pozytywnie gprs java2 wap2 polifonia kamerka choć jest trochę brzydki i ma mały wyświetlacz znany ze starych modeli (mówię o wielkości) brak irda czyli to samo co V300 tylko z mniejszym wyświetlaczem i bez e-mail
    0
  • Users Avatars Mini
    grzeda pisze: 2004-10-23 01:50
    kampio sam jestes do kitu!! ja mam v500 i nigdy nie miałem zadnego problemu z telefonem!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    prezes pisze: 2004-11-28 21:47
    dobra od jakiegos czasu mam ta motke wczesniej uzywalem nokii 6310i i pozbylem sie z placzem :) co do motorolii bateria trzyma ledwo 3 dni, brak dyktafonu, ale z 2 strony maly, ma fajne dzwoneczki, aparacik cyfrowy ktory robi zdjecia 640x480 i przy takiej rozdzielczosci zdjecia zajmuja ok. 60kb a przypominam ze pamiec wyjsciowa w telefonie ma 1,8mb (no malutko ale coz), no i wygoda pisania sms-a te slowniki nie no przesiadlem sie z nokii i myslalem ze bedzie gorzej ale nie jest az tak zle :) a duzy plus to to ze mozna zablokowac haslem dostep do pod-menu jak np. wiadomosci itd... nie zwiesila mi sie jeszcze ani razu zasieg ma caly czas, jak za taka cene to telefonik jest wart uwagi. ps, zakupilem kabel na allegro - mala cena + full oprogramowania zobaczymy co sie da wyciagnac z tej motki :P
    0
  • Users Avatars Mini
    bania pisze: 2004-11-30 00:14
    Poszukuję wiadomości o motoroli V300 , czy warto się na nią skusić, czy lepiej wybrać sony ericsson T630, nie ukrywam ze wizualnie podoba mi sie motorola, ale wiem tez ze soniak ma bardzo dobre recenzje. Poradzcie co zrobić.
    0
  • Users Avatars Mini
    vinie pisze: 2005-01-24 00:05
    ja jestem uzytkownikiem motki v300 i uwazam ze od 630 jest o niebo lepsza......tylko ze niestety w cholere nie wiedzac czemu wszystkie te nowe motki leca na leb na szyje z ceny a ja nie wiem czym to jest spowodowane.......:(jakas idiotyczna beznadzieja.....wiec trzeba sie zdecydowac jezeli ma ktos zamiar za pol roku zmienic telefon to niech weznie inna marke a jezeli chce sie skoncentrowac na uzytecznosci funkcji to moge na 100% polecic wszystkim NOWE produkty motoroli....o starsszych modelach szkoda gadac....
    0
  • Users Avatars Mini
    lukasz_maly pisze: 2005-04-19 23:29
    nawet, nawet tata z mama mają i powiem szczerze, że średnio fajny ;]
    0
  • Users Avatars Mini
    osad pisze: 2005-04-21 19:15
    typowa motorola tylko zbut uboga w funkcje
    0
  • Users Avatars Mini
    motorolifan pisze: 2005-06-04 21:02
    jak ja nie lubie fonów z klapką które i tak mają małe ekrany !!!! 1,4 zajmuje ekran a reszta to już plastik lol
    0
  • Users Avatars Mini
    nofate pisze: 2006-03-08 19:02
    To coś jak mini wersja V300. Mały i poręczny.
    0
  • Users Avatars Mini
    suchy pisze: 2007-01-16 12:00
    motorolla v 300 ma bluetooth???????bo koleszka ma v 300 i ma!!
    0

Rekomendowane:

Akcje partnerskie: