Test Nokia 7600

Recenzje
Opinie: 152
Opinie: 152

Test Nokii 7600 to niemal milowy krok w historii naszego serwisu internetowego. Po raz pierwszy testujemy telefon trzeciej generacji. Polskie sieci nie zdążyły przygotować się na ten moment i nie uruchomiły jeszcze komercyjnej sieci UMTS. Jedyną szansą na test szybkiej transmisji danych była wycieczka do Niemiec. Okazało się niestety, że w sieci T-Mobile, gdzie działają już nadajniki 3G nie da się korzystać z dobrodziejstw UMTS będąc w roamingu (w naszym przypadku korzystaliśmy z aktywacji sieci Era). Nie udało się więc przetestować rzeczywistej prędkości modemu wmontowanego w telefon 7600. Jedynym dowodem, że znajdowaliśmy się w zasięgu sieci UMTS był napis 3G wyświetlany na ekranie pod symbolem mocy sygnału. Napis 3G pojawił się także raz w Warszawie przy przeglądaniu dostępnych operatorów. Potwierdza to działanie kilku stacji bazowych UMTS na terenie Warszawy.

UMTS

Korzystanie z sieci 3G można w Nokii 7600 zupełnie wyłączyć przełączając ją z trybu "dual" na tryb sieci GSM. Wówczas przy transmisji danych korzystamy wyłącznie z GPRS-u. 7600 nie jest wyposażony w EDGE. Wynika to głównie z tego, że telefon był projektowany dosyć dawno temu i wówczas prognozowano bezpośrednie przejście z transmisji GPRS do WCDMA bez "wspomagania" transmisją EDGE. W sieci WCDMA dane teoretycznie będzie można ściągać z prędkością 384 kbps, a wysyłać z dużo mniejszą prędkością 64 kbps. 7600 będzie więc niedługo doskonałym narzędziem dla osób korzystających z komputerów przenośnych. Należy w tym miejscu pokreślić, że nowa Nokia 7600 nie pozwala prowadzić wideo rozmowy, która to usługa jest zwykle kojarzona z telefonami trzeciej generacji. 
Testowana na 7600 transmisja pakietowa GPRS dużo szybciej działała w Polsce (w sieci Era) niż w niemieckiej sieci T-Mobile w mniejszym mieście ze słabo obciążoną siecią komórkową.
7600 pracuje w trzech zakresach sieci: WCDMA/GSM 900/GSM 1800, czyli będzie bezużyteczna np. w Stanach Zjednoczonych.

Wygląd zewnętrzny

Wygląd 7600 na pewno wzbudza emocje i zainteresowanie. Korzystając z tego telefonu na targach CeBIT stale obserwowałem ciekawskie spojrzenia zwiedzających, którzy przecież są już przyzwyczajeni do widoku różnego typu gadżetów. Nie da się jednak ukryć, że w przypadku modelu 7600 Nokia "zaszalała". 7600 nie będzie sprzedawana w milionach sztuk, nie jest skierowana na masowy rynek, ale jest stworzona dla osób które wydadzą dużo pieniędzy, aby za wszelką cenę wyróżnić się z tłumu. Ja bez problemu mógłbym się przyzwyczaić do oryginalnego wyglądu nowej Nokii z jednym wyjątkiem - gdyby była wyposażona w zwykłą klawiaturę. Podobno do dzielonej klawiatury można się przyzwyczaić, ale nie każdy ma na to czas. Również podświetlenie klawiszy sprawia kłopot - podświetlone litery zlewają się w jedną całość.
Telefon jest lekki i mały - waży 123 g i mierzy 87x78x18.6mm. 

W komplecie otrzymujemy do niego specjalną białą saszetkę, która uchroni naszego pupila od porysowań. Możemy mu także przypiąć skórzaną smyczkę, również dołączoną do zestawu. Gdy nam się znudzą ciemnożółte wstawki w obudowie możemy je wymienić na inne. Kolejne kolory należy już jednak zakupić samodzielnie z salonach Nokii. W komplecie producent dołącza także kabel USB podłączany do POP-portu oraz bardzo dobre słuchawki stereo. Z tyłu obudowy jest umieszczony niczym nie osłonięty obiektyw kamery, który po pewnym czasie może się porysować. Głośnik przez który słyszymy naszego rozmówce jest umieszczony w rogu obudowy i należy pamiętać, aby znajdował się on na wysokości naszego ucha - nawet w przypadku lekkiego odchylenia od tego poziomu przestajemy słyszeć, co ktoś do nas mówi. W zwykłym telefonie jest większa tolerancja, co do sposobu ułożenia słuchawki przy uchu. Jakość dźwięku oraz czułość jest porównywalna do innych modeli Nokii.

Z boku obudowy znajdziemy jeszcze dwa przyciski regulujące głośność oraz aktywator dyktafonu (nagrywa pliki trwające maksymalnie 1 minutę). Nokia 7600 jest także wyposażona w port podczerwieni.

Nawigację po menu ułatwia bardzo wygodny pad (rodzaj joysticka), którym można również akceptować wybrane funkcje, czyli działa on w 5-kierunkach. Wybieranie funkcji w 7600 jest bardzo proste i szybkie, ponieważ Nokia zdecydowała się udostępnić w 7600 menu w postaci siatki ikon, a nie znanego z większości modeli opartych na Series 40 przewijanego spisu funkcji. Dla konserwatystów można do takiego sposobu wyświetlania opcji wrócić.

Najważniejszym elementem telefonu staje się w dzisiejszych czasach jego ekran, który pozwala nam korzystać z coraz to bardziej skomplikowanych i wymyślnych funkcji. W nowej Nokii 3G ekran jest zgodny z aktualnymi standardami, co do parametrów wyświetlacza. Ekranik jest wykonany w technologii TFT i wyświetla 65 tys. kolorów. Rozmiar wyświetlacza to 128x160 pikseli. Jakość obrazu jest dobra, ale przy porównaniu z ekranami Samsunga okazuje się, że Nokia na pewno nie jest liderem jeśli chodzi o jakość wyświetlanego obrazu.

Multimedia

Nokia 7600 jest wyposażona w 30MB dynamicznej pamięci - niestety bez możliwości rozbudowy. Pamięć jak na telefon wydaje się być bardzo duża - po chwili okazuje się jednak, że gdy chcemy przegrać do telefonu pliki MP3/AAC (7600 może je odtwarzać) to pamięci szybko nam zabraknie. W czasie testów udawało się przegrać na telefon 5-6 plików muzycznych, które zajmował y ponad 20 MB pamięci. Jakość odtwarzanego dźwięku jest znakomita - jest to także zaleta dołączonego zestawu słuchawkowego. Gdy znajdziemy się w większym towarzystwie MP3 możemy także odtwarzać poprzez wbudowany zestaw głośnomówiący. Dzięki połączeniu USB przegrywanie plików trwa bardzo krótko - plik 3.4 MB do pamięci telefonu przegrywał się krócej niż minutę.
Nokia 7600 nie jest wyposażona w radio FM.

Oprócz słuchania muzyki za pomocą telefonu 7600 możemy robić zdjęcia oraz nagrywać filmy. Zdjęcia wykonywane są w rozdzielczości VGA 640x480 i ich jakość najlepiej zilustrują przykłady. Jest to średnia klasa znana z poprzednich modeli Nokii. Aparat nie jest wyposażony w zoom, ale posiada samowyzwalacz. Wielkość i jakość zdjęcia możemy regulować przełączając się w jeden z trzech trybów: standardowy, portretowy i nocny. Wygodne jest to, że aby zrobić zdjęcie wystarczy nacisnąć specjalny klawisz na obudowie telefonu - prawie jak w zwykłym aparacie cyfrowym.

   

Przykładowe zdjęcia wykonane telefonem Nokia 7600

     
     
 

Przykładowy plik wideo znajduje się tutaj (wymagany specjalny sterownik)

Oprócz zdjęć nowa Nokia potrafi także nagrywać filmy. Ich rozdzielczość jest minimalna, ponieważ wynosi zaledwie 128x96 pikseli. 7600 nagrywa aż 15 klatek na sekundę, ale na komputerze filmy te mają rozmiar zbliżony do wielkości znaczka pocztowego. Długość nagrania jest ograniczona jedynie wielkością dostępnej pamięci. Pliki wideo zapisywane są w standardzie 3gp, czyli aby je odtworzyć należy najpierw zainstalować na komputerze pakiet PC Suite z odpowiednim driverem. Jakość nagranych filmów nie nadaje się raczej do projekcji kinowej, ale na pewno krótki film może być miłą pamiątką z udanej imprezy.

Aplikacja Media Player pozwala na obsługę strumienia wideo, czyli możemy korzystać z dostępu do serwerów różnych dostawców i oglądać np. prognozę pogody lub aktualne wiadomości. Innym sposobem na obejrzenie pliku wideo jest jego pobranie z Internetu w całości - warunkiem jest to, żeby nie przekraczał on wielkości 1.4 MB.

Wiadomości

Oprócz standardowych SMS-ów 7600 pozwala nam na przesyłanie wiadomości MMS oraz poczty elektronicznej. W czasie testów nie udało się mi przesłać żadnej wiadomości multimedialnej - wynika to najprawdopodobniej z tego, że testy prowadzone były z kartą Ery, a w tej sieci działa serwer MMS firmy Ericsson. Nowe Nokie wykorzystują inny sposób komunikacji z serwerem MMS i dlatego przesyłanie wiadomości multimedialnych sprawia duży kłopot.

Bez problemy natomiast funkcjonował klient e-mail. Program pocztowy może pobierać tylko 50 wiadomości z serwera. Jednocześnie można skonfigurować sobie 5 skrzynek mailowych, ale nie można sprawdzać na nich naraz poczty. Wielkość pojedynczej wiadomości jest bardzo ograniczona, klient poczty nie ściąga w ogóle żadnych załączników, a także nie radzi sobie zupełnie z pocztą w HTML-u. Tego rodzaju aplikacja do poczty może służyć nam pomocą jedynie w awaryjnych sytuacjach, a nie jako prawdziwe narzędzie do pracy.

Gry

Dla graczy Nokia zainstalowała tylko dwie gry w pełnych wersjach: Puzzle oraz Backgammon. Do pobrania poprzez WAP są jeszcze 4 gry: Space Impact, Snake II, Virtually Board II oraz Trail Rider. Po wejściu na stronę z tymi grami pojawiał się błąd i do ściągnięcia oferowanych gier niestety nie doszło. Telefon pozwala oczywiście na instalowanie aplikacji Java także innych dostawców. Nowością jest jednak wielkość pojedynczej aplikacji, która w nowej Nokii 3G może mieć aż 348 KB.

WAP

Nokia 7600 jako telefon z najwyższej półki jest już wyposażona w obsługę WAP w wersji 2.0. Przeglądarka wyświetla strony XHTML, które już niemal niczym nie ustępują "zwykłym" witrynom WWW. Najbardziej atrakcyjnie na ekranie 7600 wygląda część portalu Nokii specjalnie przygotowana dla tego typu przeglądarki.

Łączenie z akcesoriami

Telefon jest wyposażony w łącze USB, Bluetooth oraz port podczerwieni. Kabel USB jest dołączony do zestawu z telefonem. Z powodu braku jakiegokolwiek urządzenia Bluetooth nie mogliśmy przetestować tej funkcji w telefonie. Według specyfikacji Bluetooth ma działać zarówno w trybie przesyłania danych, jak i głosu (z zestawem słuchawkowym).

Książka telefoniczna

Książka telefoniczna nowej Nokii pozwala na zapisanie jedynie 500 rekordów. Takie ograniczenie jest trochę niezrozumiałe w telefonach korzystających z dynamicznej pamięci. Każdy wpis, oprócz standardowej nazwy oraz jednego numeru, może być później uzupełniony o kolejne numery telefonów (5 rodzajów), o adres e-mail, adres WWW, adres pocztowy oraz notatkę. Do rekordu możemy także dodać zdjęcie oraz etykietę głosową służącą później do głosowego wybierania numerów. Wybieranie to działa bez najmniejszych problemów. Nokia 7600 oferuje także głosowe wybieranie niektórych funkcji.

Aplikacje "biznesowe"

Dla osoby, która wykorzystuje telefon w zaawansowany sposób Nokia przygotowała pakiet aplikacji, które później możemy samodzielnie rozszerzyć o kolejne programy JAVA. W standardzie jest dostępny oczywiście znany z innych modeli kalendarz z możliwością synchronizacji z programami PIM, czyli np. Outlookiem. Do dyspozycji mamy też listę zadań, konwerter walut, zegar światowy, listę "to do" oraz zabezpieczony hasłem i kodowaniem danych elektroniczny portfel. W 7600 nie zabrakło także prostego budzika, kalkulatora, stopera oraz timera.

Bateria

Ogniwo działające w 7600 to bateria 850 mAh. Według producenta jej czas działania będzie zależał w dużej mierze od tego w jakiej sieci będzie ona działać. W sieci WCDMA ten czas powinien być znacząco krótszy. W czasie testów bateria sprawdzała się znakomicie i telefonu nie trzeba było ładować częściej niż co 4-5 dni. To wynik bardzo dobry w porównaniu do pierwszych telefonów z kolorowym ekranem np. Nokii 7650.

Pakiet PC Suite

Do 7600 dołączono najnowszy pakiet PC Suite w wersji 5.7. Składa się on z ogromnej liczby programów, z których najprawdopodobniej większość użytkowników w ogóle nie skorzysta. Dla mnie najbardziej przydatna była aplikacja pozwalająca na wysyłanie SMS-ów z komputera oraz możliwość synchronizacji danych z Outlookiem. Dla osób mających więcej czasu Nokia przygotowała program pozwalający na edycję zdjęć (niektóre funkcje tego programu przypominają zaawansowane pakiety graficzne). Po obróbce zdjęcia możemy je zapisać jako tapetę lub np. jako MMS. Natomiast dla wielbicieli dzwonków polifonicznych w pakiecie umieszczono specjalny konwerter zwykłych plików MIDI na format, który może odtwarzać telefon. W modelu 7600 ta funkcja blednie wobec możliwości odtwarzania pliku MP3 jako sygnału nadejścia połączenia. Bardzo ważne jest to, że cały pakiet instaluje się bez problemów, a obsługa programów jest bardzo prosta.

Podsumowanie

Nokia 7600 to pierwszy telefon UMTS, jaki mogliśmy testować. Główną zaletą tego aparatu jest oryginalny wygląd, który nikogo nie pozostawia obojętnym, a to w czasach tysięcy identycznych modeli  jest naprawdę rzadkością. Po drugie, po uruchomieniu w Polsce sieci UMTS (a to może zdarzyć się naprawdę szybko) nowa Nokia będzie wspaniałym uzupełnieniem naszego laptopa. Po trzecie nowa Nokia jest po prostu bardzo nowoczesnym telefonem wyposażonym w duży kolorowy ekran, kamerę oraz odtwarzacz MP3. Wadą tego telefonu jest okropna klawiatura oraz brak obsługi transmisji EDGE. W 7600 brakuje także funkcji wideo rozmowy.
Nokię 7600 można polecić wszystkim osobom, którym zależy na wyróżnianiu się z tłumu - 7600 to najbardziej oryginalny telefon jaki jest teraz do kupienia. Wysoka cena gwarantuje, że w nawet w drogim i modnym klubie nie wszyscy będą dzwonili właśnie z tego modelu.

Opinie:

Opinie archiwalne (152):

Komentuj

Komentarze / 152

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    MS_Unix pisze: 2004-03-29 15:14
    Puderniczka : )
    0
  • Users Avatars Mini
    jim pisze: 2004-03-29 15:24
    Szkaradztwo
    0
  • Users Avatars Mini
    SZ3RYF pisze: 2004-03-29 15:28
    perfekcyjne jest zdjecie tej nokii na stronie modna nokia, nr 7, zwycieski zreszta.
    0
  • Users Avatars Mini
    olek_01 pisze: 2004-03-29 15:30
    Nie wyobrażam sobie noszenia czegoś takiego na ulicy,ale wzornictwo jest zaskakujące:-)
    0
  • Users Avatars Mini
    Lutek pisze: 2004-03-29 15:43
    Miałem okazje zapoznać się z tym telefonem jak był u mnie przedstawiciel Nokii i naprawdę telefon jest GIT!!!!!!!!!!! Wzornictwo kwestia gustu.
    0
  • Users Avatars Mini
    pajorro pisze: 2004-03-29 15:45
    No...brawo dla redakcji za pierwszy test terminalu UMTS ;-)) Design...no taki dziwny, taki kwadratowy jakiś ten telefon. Brakuje w nim kart pamięci, bo jak autor testu ma świętą rację, że te 30 MB to w praktyce mało, EDGE też mogli dać...
    0
  • Users Avatars Mini
    fraczek pisze: 2004-03-29 15:51
    Nie dość, że brzydkie, to jeszcze zero funkcjonalności. Używać można tylko dwoma rękami, a prowadzenie rozmów musi być katorgą. Nokia przesadza - ekstrawagancja kosztem wygody używania to nie najlepszy moim zdaniem pomysł. Tak samo jak wypuszczanie 40 nowych modeli w ciągu roku. A nie lepiej kilka takich, ktore zasłużą na miano klasyka (jak np. 3210)? Wyposażenie ten telefon może ma i dobre, ale co z tego, skoro połowa funkcji nie działa! Ściąganie gier nie działa, coś tam jeszcze nie działa..,. Za to cena pewnie działa - odstraszająco!
    0
  • Users Avatars Mini
    Komar pisze: 2004-03-29 16:06
    Achh Carmen... :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    Voyagerek pisze: 2004-03-29 16:11
    Jak zwykle oryginalny wygląd telefonu, ostatnio stosowany przez Nokię. Ale nie mogę pojąć dlaczego 7600 nie ma radia i rozszerzanej pamięci??!! Dostępnych jest tylko marne 30 MB (marne przy obecności odtwarzacza MP3) już N5510 miała ponad 2x więcej i na dodatek nie można jej rozszerzyć. Nie podoba mi się ta niekompatybilność telefonu - w Plusie rozłącza połączenie (ponoć) w 3 sekundzie połączenia, a w Erze nie potrafi wysłać MMSa i ściągnąć ze strony WAP aplikacji w Javie (bo jakieś błędy). Ciekaw jestem czy IrDA jest tak niedorobiona jak w Nokiach series 40. Widać, że Nokia cofa się w rozwoju i nadal stanowczo za mało kompatybilności, tylko z Symbianem są OK.
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-03-29 16:13
    Napewno ma ogromne mozliwosci i wiele funkcji,ale ten wyglad....nie wiem musialbym go wziasc w lapy zeby ocenic obiektywnie.A cena juz na allegro:1650-1800zl.
    0
  • Users Avatars Mini
    Voyagerek pisze: 2004-03-29 16:18
    Brak EDGE to z jednej strony bez sensu, z drugiej niepotrzebny dodatek zwiększający cenę produktu i można to też tłumaczyć, że telefon jest właściwie przeznaczony jako teminal UMTS. Wyświetlacz 128x160 to obecnie standard, ale na UMTS Nokia mogła wstawić coś lepszego, choćby świetny wyświetlacz z Nokii 6600. Aparat cyfrowy robi przyzwoite zdjęcia lepsze od konkurencji, co przygiąga ludzi, którym często zależy na dobrym aparacie w komórce. Bryła telefonu jest do kitu, zdecydowanie niewygodny podczas rozmowy, przy pisaniu SMS pewnie też.
    0
  • Users Avatars Mini
    2973 pisze: 2004-03-29 16:22
    WADY: nie osłonięta kamera, słaba jakosc filmów, wzornictwo, kształt, wymagania co do romów. ZALETY: funkcjonalność tak sądzę
    0
  • Users Avatars Mini
    filippoz pisze: 2004-03-29 16:24
    osobiscie mi sie nie podoba, jedyne co to te panie na tapetach ;], a co do telefonu to co to ma wogole być? no komus sie moze podobać komus nie, mi nie ;) pozdro
    0
  • Users Avatars Mini
    nobody pisze: 2004-03-29 16:25
    no to chyba zaczynam oszczedzac:-))
    0
  • Users Avatars Mini
    Mariusz. pisze: 2004-03-29 16:52
    Telefon 3 generacji a nic nie wnosi nowego. Wg mnie to olbrzymi krok w tył! Przecież terminale 2G są o wiele bardziej rozbudowane i oferują o wiele większe możliwości. Dlaczego tak sądzę? Oto kilka przykładów - a jest ich więcej: 1. Czy Nokia w końcu poprawi widoczność napisów, jeżeli mamy ustawioną tapetę? Przecież nic nie daje się odczytać! 2. Kamera VGA??? To chyba jakieś nieporozumienie jeżeli chodzi o trzecią generację. Co najmniej przydała by się matryca 1Mpixel jak to mają już terminale 2g. 3. Brak wideopołączeń. W końcu to powinien być standard 3G! 4. Za mało pamięci. Powinna być możliwość instalacji dodatkowych kart pamięci. Ta możliwość odtważania MP3 to przyda się tylko dla obsługi profili dzwoniących jako dzwonek. I po pamięci..............
    0
  • Users Avatars Mini
    Mariusz. pisze: 2004-03-29 16:56
    ........... 5. Niekompatybilność w MMSach. Nokia zawsze miała z tym problem. Jak nie obsługiwała w pełni standardu MMS tak teraz ma problem z przesyłaniem. Przecież nie zmienię operatora tylko po to bym mógł wysyłać MMSy!!! 6. Itd... p. wypowiedź **Voyagerka.... A jestem pewien, że było by tego więcej. A wygląd.... To przecież tylko kwestia gustu - nie musi się każdemu podobać.
    0
  • Users Avatars Mini
    rafalkoj pisze: 2004-03-29 17:06
    funkcje to on ma ale nic poza tym a napewno nie wygląd... nie wiem ilu amatorów się na to porwie... nie wiadomo gdzie to nosić ani jak... w kieszeni nie bardzo się da ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    to ja pisze: 2004-03-29 17:08
    bo to jest UMTS-owy low end - rozdawany za darmo w brytyjskiej 3, albo do kupienia calkiem niedrogo w UMTS-owym prepaidzie na Wyspach.
    0
  • Users Avatars Mini
    karol.b pisze: 2004-03-29 17:18
    twst ma minu bo zamiast screenow ekranu sa zrobione jego zdjecia co wyglada odstraszajaco wyswietlacz jest mocnieszy choc mniejszy niz w 3650 a wyglada na foto tragicznie. A co do wygladu i rozmiarow niech ktos mi pokaze fona ktory jest na rynku a potrafi to co potrafia najnowsze Nokie !!!!!!! Ktory fon potrafi odtwarzać video on-line po sieci GSM bez skoków ??? baaaa który w ogóle radzi sobie z video !!! nie mowie o masie innych rzeczy !!!! o ktorych w innych fonach mozna tylko marzyc !!! Samsung dop teraz wprowadzil video w fonie a w nokiach jest ono juz od ponad roku !!! Faktem jest ze ten fon nie wnosi nic nowego tak naprawde oprócz 3G która nie wydaje sie jednak być powiazana funkcjonalnoscia z innym rzeczami jak np kamera etc. Ten terminal sprawia wrażenie jak by był tworzony na raty przez co brak mu spójnosci. A co do wygladu to sie nie wypowiwadam bo to tak jak z Kobietami :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Voyagerek pisze: 2004-03-29 17:27
    Wygląd jak już mówiłem oczywiście oryginalny, ale najwyższy czas, aby Nokia wreszcie stworzyła nowoczesny telefon, którego waga i wymiary nie byłyby duże, a wygląd elegancki lub prosty, bez wydziwiań i kombinacji (taki posiada N6100). Nokia mówiąc, że telefon jest przeznaczony dla osób dla których liczy się oryginalność usprawiedliwiła produkcję dziwactw, ale wg mnie nie tędy droga. Taka Nokia 6650, starszy brat 7600 co prawda jej wygląd nie budzi zastrzeżeń, ale ta kretyńska antena, waga i wielkość skutecznie zniechęcają. Na pewno nie będzie u któregoś z polskich operatorów komórkowych, ze względu na niekompatybilność i przeznaczenie głównie na UMTS. Jak każda Nokia zapewne będzie droga.
    0
  • Users Avatars Mini
    Admiro pisze: 2004-03-29 17:38
    Wygląd super - możliwości dno: 1. Gdzie Symbian ? 2. Czemu wyświetlacz gorszy niż w 7650/3650/6600 ? 3. Kamera VGA no wstyd... Telefon ma szanse tylko jezeli będzie tani
    0
  • Users Avatars Mini
    niepokorny pisze: 2004-03-29 17:49
    WYGLĄDA JAK KROWI PLACEK!! WSTYD Z TYM CHODZIC NAWET W NOCY, SAM OBCIACH. FUNCJE TEŻ NIE POWALAJA, SŁABY APARAT, MAŁO PAMIĘCI ETC.
    0
  • Users Avatars Mini
    Robert pisze: 2004-03-29 18:11
    beznadzieja !! jako zabawka dla mojego 5-letniego synka - czemu nie, ale użyteczność tego - bliska zeru! Już wolę motkę v600, o niebo przewyższa funkcjonalnościa, obsługą i wyglądem!
    0
  • Users Avatars Mini
    Szota pisze: 2004-03-29 18:23
    Ale brzydactwo. A fe.
    0
  • Users Avatars Mini
    ~mahoń~ pisze: 2004-03-29 18:43
    ja nie wiem co mam o nim myslec, na pewno cos innego :P
    0
  • Users Avatars Mini
    mikołajj pisze: 2004-03-29 18:45
    6310i jest i tak lepsza :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    qbek2 pisze: 2004-03-29 18:54
    ble ble ble! ale syff, to jest typowa cegła!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    janex pisze: 2004-03-29 19:53
    o gustach sie nie rozmawai jednemu sie podoba innemu nie telefon ten ma napewno orginalna stylistyke i fajne funkcje klawiatura jest dosc kontrowersyjna ale mozliwe ze funkcjonalna w kocu to nie pierwszy fon z taka klawiurka(np: sx1)hm.... napewno to ciekawa propozycj w tlumi tysiecy szarych i monotonych telefonow nastawionych tylko na funkcjonalnosc a takich fonow jak ten tzn designerskich wciaz niewiele
    0
  • Users Avatars Mini
    janex pisze: 2004-03-29 19:54
    ****voyagerek na allegro okolo 2500zl
    0
  • Users Avatars Mini
    Rumcajs pisze: 2004-03-29 20:20
    A mi sie podoba. Telefon nie musi przypominac pilota od tv.
    0
  • Users Avatars Mini
    marcos pisze: 2004-03-29 20:21
    BOSHHHH: "Test Nokii 7600 to niemal milowy krok w historii naszego serwisu internetowego. Po raz pierwszy testujemy telefon trzeciej generacji." Milowy krok to tes telefonu ktory praktycznie do 3g sie tylko loguje!! przeciez nokia jest na tyle oryginalna zeby robic telefon bez wideokonferencji, 384kbs dla 3g... to potrafi TYLKO nokia. I tylko nokia moze miec taki syfny wyglad syf kilka totalna porazka
    0
  • Users Avatars Mini
    marcos pisze: 2004-03-29 20:25
    Super profesjonalne te testy, 1/4 to filmiki i zdjecia z telefonu. filmiki to filmiki tamto blebelabeal kto im daje te telfony do testow?? Przeciez oni o telefonii pojecia nie maja.
    0
  • Users Avatars Mini
    irzin pisze: 2004-03-29 20:52
    HA ha ! Ekraniki samsunga górą ! Nokia się chowa !
    0
  • Users Avatars Mini
    irzin pisze: 2004-03-29 20:54
    Zdjęcia na ekranie Nokii wyglądają fatalnie ! Ale po zrzucie na kompa już dużo lepiej ! Ale to jeszcze nie jest to !
    0
  • Users Avatars Mini
    adzik pisze: 2004-03-29 22:04
    Co prawda telefon ma bardzo futurystyczny wygląd, ale można się do niego przyzwyczajić. Ale funkcje ma rewelacyjne no i w końcu jest odtwarzacz MP3. Tego mi najbardziej brakowało w nowych Nokiach. Pozatym zdjęcia wychodzą całkiem przyzwoicie. No ale ten mały filmik po przesłaniu na kompa to już lekka przesada.
    0
  • Users Avatars Mini
    pawelt pisze: 2004-03-29 22:11
    Nie rozumiem dlaczego nokia nie zamontowała w telefonie 3G wyśw. z nokii 6600 który miał większą rozdzielczość. Może dlatego żeby "filmy" z aparatu nie były wielkości 1cm na 1cm na ekranie o tak dużej rocdzielczości:)
    0
  • Users Avatars Mini
    Pala pisze: 2004-03-29 22:25
    Duzo minusow
    0
  • Users Avatars Mini
    Robert pisze: 2004-03-29 23:02
    mardall - jasne, i może jeszcze chciałbyś usiąść mi na kolanach :
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-03-29 23:08
    hehhee i znów nokia pkazała że nawet wydając telefon w standardzie 3 g :) nie jest kompatybilny wpełni. Tak samo jam mmsy 3g i nie ma wideokonferencji buahahahahhaha ludzie kpina. Wygląd mi sie nie pooba. Ale sa gusta i gusciki.
    0
  • Users Avatars Mini
    rozzi.r pisze: 2004-03-29 23:48
    Jak dla mnie to lipa - wstyd aby firma ktora wczesniej byla szanowana wypuszczala nie dorobione knoty. Coz - za duza maja dzis konkurencje i nie sa w stanie jej podolac. Wyglad fonu dla mnie to art deco - hi hi - porazka. Ekran - no coz gdzies musza wypchac te buble. Aparat - przemilcze - i o tym ze tylko jeden nawet nie wspomne - UMTS he he he . Nokia zaczela robic chlam i tyle . SE Samsung i reszta azjatow zaczyna wysnaczac trendy rozwoju. I panowie z nokii - nalezy sie z nimi liczyc - opinia juz nie wystarczy
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-03-30 00:02
    rozzi.r ma częściowo racje ale i tak ludzie KUPIĄ NOKIE BO TO NOKIA. ale ci co się znaja bardziej to kupią SE albo Sagema albo motke
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-03-30 00:03
    I dziwi mnie jedno dlaczego w polsce nie ma Sharpów??? :/przecież to soą super telefony tak samo LG czy NEC???? Wiem że jesteśmy zacofani ale że tak.
    0
  • Users Avatars Mini
    Voyagerek pisze: 2004-03-30 00:06
    Ale pewnie i tak ludzie wybiorą Nokię. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta: "Bo to Nokia!", ale zapewne nie zwrócą uwagi że to słaby telefon i daleko mu do rasowego telefonu z UMTS.
    0
  • Users Avatars Mini
    Voyagerek pisze: 2004-03-30 00:07
    Andrez: wyprzedziłeś mnie :), i ja też nie rozumiem dlaczego w polsce nie ma Sharpów, Neców, LG, przecież to dodatkowa kasa dla producenta sprzedawać telefony w jeszcze jednym kraju.
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-03-30 00:12
    I pom 2 te fony sa boskie to by były większe wybory. Narazie mamy do wyboru Sagema X6, Se t610, t630,, motka e365 i st55 nie ma już jakis fajnych fonó z aparatami. I tak Sagem super aparacik (dostepny tylko w erze a czemu) może z X7 bedzie inaczej zobaczymy. Ja jako urzytkownik który lubi mieć nowe technologie za nawet nie wielką kase stawiam na Saema teraz ta firma ma czas any się wybić i narazie robi to w polsce powoli ale na innych rynkach zachodnich szybciej. Se jest fajna alternatywą. aLE MUSA POPRAWIĆ APARATY FOTOGRAFICZNE.
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-03-30 00:15
    Aha co do SE to za durzo mają z sony powinni troszeczke powrócic do ericssona czyli menu takie jak t300 znaczy konkretnie klawisze, dioda migająca i co stan ma być podawany ze statusem ile telefon moze pracować.
    0
  • Users Avatars Mini
    skakun pisze: 2004-03-30 00:37
    hehe... nie wysłali żadnego mmsa w czasie testu, bo era ma serwer ericssona.. żenada normalnie... zastanawiam się czasem czy te testy to nie ma być jakaś antyreklama ery...
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-03-30 00:45
    skakun. Chyba nie i pokazują że serwery Ericssona są lepsze bo wszystkie tele z nimi pracuja opruc znoki. Nokia Robi wszystko po swojemu a mmsy sa wielkim przykładem no i a polifoni niby 16bitowa ale 4 gosowa :D
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-03-30 00:55
    Nokia chce na siłe tworzyć nowe standarty ale to jej nie wychodzi.
    0
  • Users Avatars Mini
    rgumkowski1 pisze: 2004-03-30 00:58
    Odrazu widać, że to telefon przyszłości (UMTS), sam kształ o tym świadczy, tak awangardowego wyglądu, to nie odważył się wypuścić, do tej pory żaden producent. :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-03-30 01:06
    CZy ja wiem awangardowy dla mnie on nie jest. Ale mówie róznie można odebrać takiego fona.W japonni sa jeszcze lepsze foniki i bardziej awangardowe.
    0
  • Users Avatars Mini
    odka pisze: 2004-03-30 02:13
    Telefon jak telefon... Dla mnie też on nie jest awangardowy. Fakt nieporęczny, ale do wszystkiego można się przyzwyczaić
    0
  • Users Avatars Mini
    kaosone pisze: 2004-03-30 02:33
    skakun: korzystali z ery bo z plusa nie wykonaliby zadnego polaczenia ;-) przeciez wojtek zawsze mial karte plusa-a teraz przezucil na ere :)
    0
  • Users Avatars Mini
    ideal.boss pisze: 2004-03-30 03:15
    to juz chyba lekkie przegiecie. Nie powiem ze jest brzydki, ale jakos na telefon to to mi nie pasuje. Ja chyba jednak wole typowego pilota. Za bardzo szpanerski a co do funkcji... no cóż, parametry pozostawiają wiele do życzenia. Telefon dobry dla snobów - tu chyba chodzi o to, zeby pokazać, a nie korzystać. Ja jednak stawiam w pierwszej kolejności na wygodę.
    0
  • Users Avatars Mini
    jelop pisze: 2004-03-30 04:52
    jak na komurkie to super zdjecia :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-03-30 08:42
    hmm no nawet ładne zdjątka to musze przyznać. Ale zobaczymy jak bedą robiły zdjątka modele z aparatami 1,3 mpix :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Mariusz. pisze: 2004-03-30 10:26
    **Skakun: Ten test to raczej antyreklama Nokii. Przecież już na samym początku widać, że ten model będzie sprawiać olbrzymie kłopoty.... Ale z działań Nokii wnioskuję, że chcą być monopolistą - wydawać telefony, które chodzą tylko na ich sprzęcie.... Wynik może być całkiem odwrotny....
    0
  • Users Avatars Mini
    jarpol pisze: 2004-03-30 11:27
    Test nudny a telefon nienadzwyczajny (jak na tak niby to rewelacje). Najfajniejsze sa te tapety ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    bakx pisze: 2004-03-30 12:01
    ma duzo ciekawych rzeczy,,,ale mimo tego jest niedopracowany,,, pamiec telefonu jest nawet durza,, ale czemu nie ma kart mmc, brak radia, (egde - ale wiadomo czemu), niewygodna klawiatura, aparat tylko VGA,,,, ale widac ze telefon był od dawna projektowany i z tąd te braki,,, mozna by sie uczepic ze średnia bateria (ah ta miniaturyzacja) i brak wifi,,, ale od tego jest comunicator 9500 :-) - jedny słowem - ciekawy telefon dla osob lubicych drogie gadzety :)
    0
  • Users Avatars Mini
    fynf pisze: 2004-03-30 12:39
    Jest to najlepszy telefon Nokii jaki znam i jaki widziałem.Jest bardzo ładny,mały i praktyczny.Wyposażony we wszystko co się tylko da wymyśleć(na może oprócz Windowsa ale to może i dobrze...).Jak tylko zejdzie z ceny 350EUR to odrazu go kupuję!!To jest mój ideał telefonu!!
    0
  • Users Avatars Mini
    GSManiac pisze: 2004-03-30 15:29
    ***fynf: to mało wymagający jesteś... ;-P
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-03-30 16:21
    No wlasnie,Maniac ma racje.Zeby mial to wszytstko co ma 6600 + jeszcze mp3 i UMTS to tak,ale w tym momencie,nie jest wcale lepsza a nawet gorsza od 6600.Ciekawe czy da sie rade wgrac soft do 6600 od 6620-nic wiecej nie chce!
    0
  • Users Avatars Mini
    marcos pisze: 2004-03-30 16:29
    BOSSNOKIA tak samo bedziesz uzywal tego UMTSu jak chocby funkcji telefonu albo gprsu w swojej jakies tam nokii wiec po co takie pierdoly piszesz
    0
  • Users Avatars Mini
    marcos pisze: 2004-03-30 16:36
    I jeszcze myslisz, ze jak przegrasz z 6620 do 6600 sotf to bedziesz mial mp3 w stereo.... hahahahahahaha nie pisz tutaj wiecej
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-03-30 16:49
    marcos:A co zabronisz mi?Sproboj !bueheh pisze to co chce i do kogo chce.bye
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-03-30 16:51
    No ale mialem racje co do ogolnych minusow 7600....brak miejsca na karty pamieci,ekranik....no nic,jak bedzie ponizej 1000 to bedzie warta swojej ceny.
    0
  • Users Avatars Mini
    marcos pisze: 2004-03-30 19:59
    Do tego madrala
    0
  • Users Avatars Mini
    marcos pisze: 2004-03-30 20:02
    aha... nie "SPROBOJE" cokolwiek ma to znaczyc
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-03-30 20:56
    pozdrawiam :P
    0
  • Users Avatars Mini
    MaRoN pisze: 2004-04-01 12:12
    nie wiem czemu to telefony maja praktyczne funkcje i maxymalnie niepraktyczne ksztalty, proponuje wrocic do tych cegielek sprzed kilku lat w dcesie z dodatkowymi taczkami na baterie by nie ladowac go czesciej niz raz w miesiacu oraz przewozic dodatkowy zestaw podrecznych kart pamieci! pozdrawiam racjonalnie myslacych uzytkownikow telefoni GSM;)
    0
  • Users Avatars Mini
    grzesek.thebest pisze: 2004-04-01 17:54
    Ludzie co wy muwicie nie widzieliście nigdy telefonu na żywo to nie mówcie , że jest słaby jest po prostu zaje...bisty
    0
  • Users Avatars Mini
    DeeM pisze: 2004-04-01 19:44
    Miałem telefon przez tydzień-same plusy oprócz jednej rzeczy....nie da sie go płynnie obsługiwać (jeżeli chodzi o sms) szczególnie na początku...jakoś do mnie nie przemawiają klawiatury w ten sposób ułożone
    0
  • Users Avatars Mini
    Randall pisze: 2004-04-02 14:23
    telefon do bani pomimo swoich mozliwosci!
    0
  • Users Avatars Mini
    Randall pisze: 2004-04-02 14:23
    nie mowie ze kazdy tel ma wygladac tak samo ale to juz przesada...
    0
  • Users Avatars Mini
    Shadow-master pisze: 2004-04-02 22:53
    wygląd do bani funkcje fajne więc jestem pół na pół ani na tak ani na nie
    0
  • Users Avatars Mini
    kamikaze pisze: 2004-04-02 23:29
    Niezle mozliwosci, ale wyglad jest dla mnie nie do zaakceptowania...Telefo dzwoni i nie wiesz jak go do ucha przylozyc...:(
    0
  • Users Avatars Mini
    biT.MP pisze: 2004-04-03 00:35
    ten telfon juz jest dostpny za ok 2tys(jesli ddobrze pamietam) w jednym ze szczecinskich komisow, z tego cos sie zorientowalem to jest to foen przywieziony z niemiec :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Fonik pisze: 2004-04-03 02:50
    ale syyyyyyyf. widzieliscie te ikony? przeciez ten ekram moze wyswietalc 65k kolorow czyli moze juz wyswietlac przyzwoite ikony. ikona od razu powinna nasuwac skojarzenie co do funkcji z nia skojarzonej, a tutaj trzeba sie po prostu domyslac o co chodzi. ogolnie caly design to jakies kompletne szkaradztwo. nokia chyba powinna wymienic ekipe oodpowiedzialna za projektowanie. to nie pierwsze takie szkaradztwo (mam na mysli rowniez funkcjonalnosc).
    0
  • Users Avatars Mini
    andvhs pisze: 2004-04-03 11:41
    Bardzo brzydki . A tak naprawdę to bym , go chciał mieć .
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-04-03 16:14
    Mam na sprzedanie srebrny nr HEYAH: 888 - 233 - 023,info na priv i gg
    0
  • Users Avatars Mini
    Mario pisze: 2004-04-04 00:15
    Zdjęcia wychodzą extra ale wg. mnie telefon taki sobie...
    0
  • Users Avatars Mini
    SEBA pisze: 2004-04-05 15:49
    Wyglad bardzo orginalny troch zryty ale morzliwosci super!!
    0
  • Users Avatars Mini
    kuanto pisze: 2004-04-05 21:55
    +++Ladny wyglad,maly,poreczny----zbyt maly nie da sie pisac sms,troche zbyt innowacyjny wtygladf,wysoka cena....sadze ze ten telefon bedziee mialo tylko paredziesiat osob w poolsce oceniam go na 6/10
    0
  • Users Avatars Mini
    open666 pisze: 2004-04-08 13:15
    fajny ten talezyk.. tylko chyba kufel z piwem na tym by sie slizgal... moze dobrze by sie tym rzycalo po plazy... ma taki areodynamiczny ksztalt... :)
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-04-09 00:21
    open:Talezyk?JAk ten fon przypomina talez,to alcatel 311 przypomina wideo!
    0
  • Users Avatars Mini
    tom pisze: 2004-04-09 01:24
    jak sie komus nie podoba to niech sobie kupi normalny telefon...(klasyczny) Jak na tą chwille tylko ten producent stara sie dolozyc cos nowego do wysłuzonych koncepcji,i dlatego ponoszą ryzyko przy kreowaniu czy proponowaniu nowych trendow. jedno jest pewne: pobudza do dyskusji...a o gustach sie nie dyskutuje
    0
  • Users Avatars Mini
    dawid.kulik pisze: 2004-04-09 12:04
    dla to mnie ten telefon jest pomylka.nic nowego nie wnosi,a nawet ma ograniczenia wieksze niz 7650 ;(
    0
  • Users Avatars Mini
    grzesiek.thebest pisze: 2004-04-09 12:12
    na allegro ta nokia kosztuje ok 1200 zł
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-04-09 12:26
    grzesiek:1600 ,a minimum 1450!
    0
  • Users Avatars Mini
    kopczak pisze: 2004-04-09 13:03
    Spoko telefonik!!! Pośmigalby...:))
    0
  • Users Avatars Mini
    #master# pisze: 2004-04-09 15:09
    widzialem jak dzieciki bawia sie tymi fonami w Londynie:) nie jest zbyt funkcjonalny, ale jak sie komus spodoba to pewnie nie zamieni na inny:)
    0
  • Users Avatars Mini
    Biały_ pisze: 2004-04-10 14:28
    Jak dla mnie ten telefon jest po prostu brzydki! Funkcji też za specjalnych on nie ma. nie wróże mu raczej sukcesu!
    0
  • Users Avatars Mini
    kamil200222 pisze: 2004-04-10 17:36
    o jaki brzydki telefon nie wiadomo jak to trzymac ja mam v600 i sie ciesze bajerka jest:):)
    0
  • Users Avatars Mini
    iorel9 pisze: 2004-04-12 02:49
    Jak dla mnie wyglad to kwestia gustu - jedno nie unika wątpliowości... jest oryginalny a Nokia chciała widocznie zrobić coś o futurystycznym wyglądzie. Mi się on nawet podoba, ale za te pieniądze mogę znaleźć sobie lepszy... Pozatym taki fon strasznie rzuca się w oczy... jedni to lubią, ale jak dla mnie to nie jest aż taka straszna zaleta, mało tego; bardziej zaliczam to do minusa...
    0
  • Users Avatars Mini
    filips90 pisze: 2004-04-16 22:58
    krowi placek!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-04-17 12:53
    filips:Szczery jestes :D
    0
  • Users Avatars Mini
    mooby pisze: 2004-04-17 19:41
    kolejny wypust bezurzytecznego telefonu nokii :/ zaloze sie ze bedzie pewnie to max droga komorka w promocji ;/ i napewno malo kto bedzie ja mial :/ ehh bez sensu jak dlamnie jest wypuszcznie komorki ktora tylko na wystawie w sklepie bedzie
    0
  • Users Avatars Mini
    SPECKOM pisze: 2004-04-18 00:17
    ty!dlawas tylko nowe filce i do traktora z 3210 w kieszeni!telefon ma funkcie!pozatym jest z seri VIP!wiec stac kogos na niego to jeszcze ma swoj prywatny!a na prywatny to se cos mniejszego wybieze!jak posłowie mieli jeszcze w grudniu!8310,7650 i 7210!lub pan Miller 6310i,7650,6100!i co?to ja bym se teraz nosil!6230,6650,7600!luzik co?wiec niegadajcie ze to zlom!narazie sie ucze wiec moge se o nim pomarzyC!pozdrawiam!nokia wie co robi i sie niebojcie!
    0
  • Users Avatars Mini
    ehhhh pisze: 2004-04-18 01:02
    dajcie spokuj z takim telefonem!!!!! ile to bedzie kosztowalo 4000 zl???? bez sensu moim zdaniem.......
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-04-20 00:21
    a moim zdaniem to ty walisz takie glupoty ze to sie we lbie nie miesci...
    0
  • Users Avatars Mini
    mooby pisze: 2004-04-21 20:19
    hmmm wg mnie to telefon tylko dla kobiet :/
    0
  • Users Avatars Mini
    jasiu pisze: 2004-04-22 12:36
    ale zajebisty telefon..... chce go!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    sagem-mobile pisze: 2004-04-27 20:05
    Zbytnio mi sie nie podoba ten tel ale ma fajne funkcje. To znaczy moze i mi sie podoba ale nie za bardzow wiem jakbym z tego rozmawial. :D
    0
  • Users Avatars Mini
    stasiu_j pisze: 2004-04-27 20:15
    cudo nad cudami :*
    0
  • Users Avatars Mini
    zarazek pisze: 2004-05-01 08:30
    musze go mieć
    0
  • Users Avatars Mini
    DeeM pisze: 2004-05-03 22:34
    bardzo fajny telefon - mało pamięci jeżeli ktoś ma zamiar korzystać z mp3...
    0
  • Users Avatars Mini
    iorel9 pisze: 2004-05-04 12:17
    mppt** No chyba masz racje... Istna zagatka dla mnie jest... co to mialo byc? Chyba poprostu jeszcze nie wpadlem na pomysl w jaki sposb wykorzystac jego cechy wylaczajac z tego role podstawki do kawy.
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-05-05 23:50
    Na allegro jest juz za 1250 KUP TERAZ!
    0
  • Users Avatars Mini
    Mati pisze: 2004-05-07 18:58
    Czy mi sie wydaje czy ten fon nie ma symbiana?
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-05-10 00:12
    No piękny.Wygląda jak zegar ścienny:)Wg mnie tzw"bebechy"telefonu to nie wszystko.Komórka powinna jeszcze jakoś w miarę NORMALNIE wyglądać.A to jest kosmos
    0
  • Users Avatars Mini
    DeeM pisze: 2004-05-11 23:23
    ale właśnie o to chodzi zeby był kosmos - takie przeznaczenie telefonu
    0
  • Users Avatars Mini
    gonzo pisze: 2004-05-19 13:21
    to jest qrwa %#$@$% sprzęt i tyle.... no gowno jakich mało.....
    0
  • Users Avatars Mini
    gonzo pisze: 2004-05-19 13:22
    hu*** wam wszystkim w dup*e... nie bedziecie mi tu kodowac słow ...
    0
  • Users Avatars Mini
    gonzo pisze: 2004-05-19 13:25
    jazdaaaaaaaaaaaa qrwaaaaaaaaaaaa mać ... ja was wszystkich zapierdo**
    0
  • Users Avatars Mini
    gonzo pisze: 2004-05-19 13:28
    łukasz myslewski to gej ... ale sie nie przyzna... ja juz dłuzej tego w tajemnicy nie trzymam... on jest z radziejowa .... jest %#$@$%# ale nikomu nie mowi bo sie wstydzi ...
    0
  • Users Avatars Mini
    gonzo pisze: 2004-05-19 13:31
    qrwa jak to baran przeczyta to napisze cos na mnie ... wiec uwazajcie pozdry dla wszystkich
    0
  • Users Avatars Mini
    malinagej pisze: 2004-05-19 13:38
    malinowski napisał na mnie gej zajebany
    0
  • Users Avatars Mini
    malina_gej pisze: 2004-05-19 13:40
    hu* mu usechł
    0
  • Users Avatars Mini
    malina pisze: 2004-05-20 15:08
    malkinowki michał mieszkajacvy w kaczewie napisał na mnie gnuj to taki śmierdziel pierdoła kaktus zajebany
    0
  • Users Avatars Mini
    Darek pisze: 2004-05-25 15:31
    Tej joystick wcale nie jest wygodny 9 zwlaszcza w kierunku ku gorze to koszmar ) ;-/ menu siatka nie jest opisane wiec tez lepiej wlaczyc liste..
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-05-25 22:32
    WOgole on jest jest zbyt ergonomiczny...
    0
  • Users Avatars Mini
    pioty1 pisze: 2004-06-11 23:42
    Bardzo podoba mi się ten telefonik. Tylko to co niedawno się dowiedziałem to mi się w nim nie podoba to że nie ma symbiana i video rozmów ale ogólnie to wypasiona.
    0
  • Users Avatars Mini
    pioty1 pisze: 2004-06-11 23:43
    A i jeszcze coś nie ma waejścia na mmc to bardzo żle czasami chcesz coś se wgrać wiekszego a tu lipa.
    0
  • Users Avatars Mini
    RaffiX pisze: 2004-06-14 21:17
    Ciekawy desing :-) Mi tam się podoba.
    0
  • Users Avatars Mini
    herman pisze: 2004-07-11 14:37
    Niby, że cena ma być wysoka a jest tansza od N6230-na Allegro. Ogólnie ujdzie, ale powinna mieć Symbian i wejście na karty pamięci.;)
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-07-14 11:47
    Dokladnie,ta pamiec to parodia no i wyglad-rzecz gustu.
    0
  • Users Avatars Mini
    Manciarz pisze: 2004-08-02 11:06
    sorry ale totalna lipa
    0
  • Users Avatars Mini
    pudlarz pisze: 2004-08-05 14:12
    to ma być telefon
    0
  • Users Avatars Mini
    xslimakx pisze: 2004-08-12 22:05
    powiem wam ze do tej klawiatury ciezko sie przyzwyczaic - ja do tej w 3650 jakos nie moge
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-08-12 23:37
    Ta klaw w 3650 jest chyba dla takich jak Maciusz z ,,KLAN-u" heh
    0
  • Users Avatars Mini
    dexallegro pisze: 2004-08-14 01:16
    i Tego w nikiach nie znosze dziwnych ksztaltow i klawiszy
    0
  • Users Avatars Mini
    s)_electric pisze: 2004-08-17 15:11
    Mówcie co_chcecie,ael moimz zdaniem N7600 to telel dla dzieci a nie dla portzadnych ludziow jakMY
    0
  • Users Avatars Mini
    reboot pisze: 2004-08-17 16:13
    Hmm to chyba telefon nie dla mnie. Lubie Nokie, ale to juz przesada :) coz to za wyglad. Pewnie trzeba przez to rozmawiac tak, jak w N-gage... Czyli dziko bokiem. Chociaz moge sie mylic. Poza tym, z tego, co widze, to ma jakies dzikie menu... dzikie ikonki
    0
  • Users Avatars Mini
    gregus0 pisze: 2004-08-25 03:31
    gdyby klawisze byly "normalnie" umiejscowine byla by o wiele ciekawsza oferta
    0
  • Users Avatars Mini
    bodybag pisze: 2004-10-19 15:15
    mi sie podoba, moze sobie taki kupie, a moze nie a moze go kupie i sprzedam .. a moze nie. kwestia gustu. faktem jest ze w UK w w siecie ThreePay jest za 30 funtow na karte (PayAsYouGo). designaj jest interesujacy a po opiniach widac ze spelnia swoje zadanie. jest nie dla wszystkich i dobrze. pozdrawiam miastowych z miast o liczbie mieszkancow ponizej 10 tys, ktorzy mysla ze taka motorola v300 czy inny wynalazek jest super heheheh
    0
  • Users Avatars Mini
    morpheus pisze: 2004-11-04 22:20
    ZAJEBISTY FON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    mat-lis pisze: 2004-11-06 13:40
    jest ładniejsza od 3650 a jej cena jest juz dosyć niska jak na takie funkcje 700-900 (allegro)
    0
  • Users Avatars Mini
    pepe pisze: 2004-12-18 11:28
    electric: Ty pedal powiedz ze jestes za glupi na wlaczenie wiekszosci funkcji tej nokii.
    0
  • Users Avatars Mini
    Zuki pisze: 2005-01-10 21:27
    Prosze o powiedzenie mi jak zapisa ustawienie kontrastu w 7600. Ustawiam kontrast ale gdy wychodze ze zdjcie to resetuje zmiany. Pomocy!!1
    0
  • Users Avatars Mini
    kondor pisze: 2005-01-12 23:25
    7600 jest naprawde fajna aparacik nawed a cena około 650zł to nie wiele za taki telefon tylko szkoda , że nie ma dodatkowej pamięci ale i tak spoko komórka
    0
  • Users Avatars Mini
    mic1991 pisze: 2005-02-10 17:33
    jak to qrwa nie ma pamięci MMC. Mój kumpel ją ma i ma kartę MMC 256MB !!!!!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    gregus0 pisze: 2005-02-14 02:48
    ale wyjebany telefon masakra super piszecie na gorze takie bzdety a naprawde to dobry tel eh ...nie mam pytan
    0
  • Users Avatars Mini
    Robert542 pisze: 2005-03-05 17:27
    Z wygladu jest fajna, ale nie wiem czy na niej da sie SMSy pisac.... A teraz juz kosztuje nawet "tanio".
    0
  • Users Avatars Mini
    wiCek.pm pisze: 2005-03-11 11:18
    najlepszy telefon noki w tej cenie!szkoda że ma tylko 32mb i brakuje wejścia na karte pamięci!bo pamięć 32mb na mp3 to jeszcze da się przeżyć ale dodtakowo na zdjęcia,filmiki dzwonki i jave to stanowczo za mała.Ale nie ukrywam że se go kupie za 2tyg.!pozdrawiam!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    wiCek.pm pisze: 2005-03-11 11:21
    "mic1991" wejdz nawet na strone noki i zobacz!7600 nie posiada wejścia na karte MMC ale nie martw się jak by już takie wejście posiadała to by napewno dali karte oryginalną o pamięci 32mb :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Thc pisze: 2005-04-11 01:02
    Mam ten telefon i faktycznie sms troche sie ciezko pisze ale idzie sie przyzwyczajc jeszcze jak jest T9 to wogle jest lepiej POzdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    csr pisze: 2005-04-27 16:54
    super cudo! funkcjonalny, mały i poręczny. Poprostu piękny!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    cichy pisze: 2005-05-12 01:45
    kupiłem sobie na dniach tego phona... nie powiem.... luzik
    0
  • Users Avatars Mini
    cossanosstra pisze: 2005-05-22 21:12
    Mi się podobaja takie nietypowe telefony chciałem go sibie kupić ale nie ma wymiennych kart pamięci a to dla mnie ważne :)
    0
  • Users Avatars Mini
    drkozon pisze: 2005-07-09 13:48
    Super fon!!! Szkoda, że nie ma złącza na karty pamięci i Symbiana OS. Ale ma Bluetootha!
    0
  • Users Avatars Mini
    calth pisze: 2005-07-23 00:26
    fakt, mało pamięci, brak EDGE... Mimo wszystko bardzo chcę ten telefon. Mam badziewną Motorole v547 i moim zdaniem jest taka sobie... Jest ktoś chętny na zamiane na Motorole, najlepiej z okolic Krakowa. GG: 1806015 PS: teraźniejsza cena na allegro to ok 400zl-500zl pozdro ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    nofate pisze: 2006-03-08 19:08
    Bardzo fajny. Kupię taki dziecku, będzie miało zamiast gryzaka. :-)
    0

Rekomendowane:

Akcje partnerskie: