Test Nokia 8210

Recenzje
Opinie: 183
Opinie: 183

Telefon do testów dostarczyła sieć Idea

 

Nokia 8210 na koniec swojej rynkowej kariery stała się bardziej dostępna dla mniej zamożnego użytkownika. W związku z pojawieniem się następczyni, czyli modelu 8310, cena 8210 spadła do poziomu najprostszych modeli oferowanych w promocjach. Telefon cieszy się dużym zainteresowaniem, głównie dzięki swojemu wyglądowi oraz temu, że jego cena jeszcze niedawno oscylowała w granicach 1000 zł.

 

 

Wygląd

 

Telefon pomimo tego, że już nie jest produkowany nie wygląda przestarzałe. Nadal jest ładniejszy i mniejszy od większości aparatów dostępnych na rynku. Mierzy 101,5 x 44,5 x 17,4, waży 79 gramów. Dla porównania Nokia 8310 mierzy 97 x 43 x 17 mm i waży więcej bo 84 gramy. Testowany telefon miał jaskrawoczerwoną metaliczną obudowę, ale każda elegantka może ją zmienić korzystając z obudów Express-on. Prawdopodobnie przez to, że możemy dowolnie zmieniać obudowy telefon skrzypi przy naciśnięciu części pod ekranem. 8210 według wielu osób bardziej pasuje kobiecie niż mężczyźnie. Panowie narzekają po prostu, że telefon jest za mały i za delikatny. Rozmiar przycisków klawiatury również może zrazić posiadaczy masywniejszych dłoni, ale w czasie testów ani razu nie popełniłem błędu przy wpisywaniu danych. Klawiatura ma wyczuwalny klik i zawsze reaguje na naciśnięcie odpowiedniego przycisku. Pomimo, ze telefon nie jest najnowszy ma wbudowaną antenę co kiedyś było rozwiązaniem pionierskim i rzadko spotykanym. Z boku obudowy znajduje się port podczerwieni oraz wygodne przyciski do regulacji głośności. Najmniej wygodny jest klawisz włączania aparatu - jest naprawdę bardzo mały i dodatkowo jest wciśnięty w obudowę. Ekran i klawiatura są bardzo słabo podświetlone, ale czytelne. Wyświetlacz jest malutki i przypomina ekran znany z klasycznego modelu 5110.

 

 

Spis numerów

 

Spis numerów to niestety rozwiązanie już archaiczne. Sama ilość wpisów jest wystarczająca - 250 sztuk w pamięci aparatu, ale oprócz numeru telefonu i nazwiska nie możemy zapisać żadnych dodatkowych danych (np. drugiego numeru). Niewygodna jest konieczność zadeklarowania wyboru aktualnej pamięci (SIM czy telefon). Kontakt w pamięci aparatu może składać się z 20 znaków + 30 cyfr samego numeru. Istnieje możliwość kopiowania wpisów pomiędzy dwoma dostępnymi pamięciami. Możemy je również grupować a każdej grupie przypisać różny dzwonek i ikonę. Kontakty można przesyłać poprzez port podczerwieni lub SMS'em w standardzie vCard (np. Philips Xenium kiepsko znosi takie SMS'y). Ośmiu wpisom z pamięci aparatu (wyłącznie) możemy przyporządkować etykiety głosowe. Funkcja działa bez zarzutu, ale należy pamiętać, że obecnie w telefonach z górnej półki większość funkcji jest obsługiwana głosowo.

 

 

SMS'y

 

Testowany telefon nie miał polskiego słownika T9 co znacznie by ułatwiło i przyspieszyło edycję wysyłanych wiadomości. Nokia nie posiada też własnej pamięci na SMSy co zmusza do częstego kasowania otrzymanych lub wysłanych informacji tekstowych. 8210 pozwala natomiast na przesyłanie obrazków pomiędzy różnymi modelami fińskiego producenta. W pamięci możemy zapisać do 10 wiadomości obrazkowych. Nokia 8210 obsługuje raporty o doręczeniu SMS'a oraz pozwala na bezproblemowe wyświetlanie informacji kanału 50 z local area information.

 

Ustawienia

 

Nokia 8210 oferuje użytkownikowi możliwość wyboru jednego z pięciu edytowalnych profili: ogólne, milczy, spotkanie, na dworze, pager. O połączeniu może nas informować sygnał dzwonka, podświetlenie ekranu lub wibracje. Te ostatnie są dobrze wyczuwalne ale trochę za głośne. Do dyspozycji użytkownika jest 40 dzwonków, z których 5 można zmieniać za pośrednictwem smart messagingu. Dzięki tej usłudze można ściągać dzwonki z wielu internetowych serwisów (ostatnio także ze stron MTV).

 

Gry, budzik, kalkulator, kalendarz

 

Telefon na pewno nie jest przeznaczony dla zapracowanego biznesmana, który chciałby wykorzystywać aparat jako PDA, ale zawiera podstawowe, najczęściej wykorzystywane aplikacje. Kalendarz przypomina nam o konieczności zatelefonowania pod wybrany numer, o umówionym spotkaniu lub urodzinach. Zapisane notatki można przesyłać za pośrednictwem SMS'ów, portu podczerwieni lub wydrukować na drukarce z portem IrDA. Możemy zapisać do 50 notatek różnego typu. Kalulator oprócz podstawowych działań ułatwia także przeliczanie walut podczas pobytu zagranicą.

W podróży Nokia 8210 zapewnia rozrywkę w postaci czterech gier: Pamięć, Wąż, Logika, Rotacja. W Węża można grać również przez port podczerwieni np. z towarzyszem podróży posiadającym Nokię.

 

 

Dane

 

Dzięki temu, że Nokia 8210 posiada port podczerwieni można ją awaryjnie wykorzystywać do transmisji danych w połączeniu z laptopem. Awaryjnie, ponieważ Nokia obsługuje jedynie prędkość transmisji do 9600 kbps co wyklucza przesyłanie i odbieranie dużej ilości danych. Transmisja jest bowiem bardzo droga oraz czasochłonna.

Telefon jest integrowany z komputerem dzięki pakietowi oprogramowania PC Suite for Nokia 8210, który można ściągnąć ze stron producenta.

 

Nokia 8210 nie zawiera przeglądarki WAP a więc nie pozwala na korzystanie z zasobów mobilnego Internetu. Na usprawiedliwienie 8210 można dodać, że prawie nikt nie korzysta z tych zasobów, więc ta ułomność będzie mało dokuczliwa. Należy jednak podkreślić, że brak WAP'u to symbol, że Nokia 8210 nie jest najnowszym rozwiązaniem technicznym.

 

Zasięg, bateria

 

Pomimo wbudowanej anteny (8210 była jednym z pierwszych telefonów z wbudowaną anteną) Nokia bardzo dobrze radzi sobie ze słabym zasięgiem. Znacznie lepiej od wielu telefonów niedawno wprowadzanych na rynek. Bateria według producenta powinna pozwalać na działanie w stanie oczekiwania od 50 do 150 godzin. W testach przy 30-40 minutach rozmów dziennie telefon "wytrzymywał" ponad dwie doby. Ogniwo "nowego" typu Li-Ion 750 mAh pozwala na bezproblemowe doładowywanie aparatu w dowolnym momencie.

 

 

 

Podsumowanie

 

Ostatnia partia Nokii 8210 na pewno sprzeda się znakomicie. Promocyjna cena skusi wiele osób. 8210 na pewno jest warta tej ceny. To bardzo ładny, mały telefon, który zadowoli swymi parametrami użytkowymi oraz funkcjami większość osób. Nie ucieszy jedynie osób pragnących korzystać z przesyłania danych (zbyt mała prędkość transmisji) oraz tych, którzy czasami chcieliby skorzystać z serwisów WAP dedykowanych urządzeniom przenośnym.

Opinie:

Opinie archiwalne (183):

Komentuj

Komentarze / 183

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    andres pisze: 2001-11-19 00:35
    Telefon spoko, ale 3310 ma więcej funkcji, jest wytrzymalsza i nie pada w niej wyświetlacz!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    sonni pisze: 2001-11-19 00:42
    fajny telefonik, niska cena, tylko cyrograf na 2 lata
    0
  • Users Avatars Mini
    sgober pisze: 2001-11-19 01:14
    uzywam juz drugi tydzien i nie narzekam... troche okrojone opcje w porownaniu z moja ostatnia sluchawka 3310, ale maly rozmiar i waga rekompensuja ten maly mankament. Bateria na razie trzyma bardzo dobrze... przy okolo 20 min dzienni i 5-15 sms trzyma prawie 3 dni a mozliwosc doladowywania sprawia, ze jest to na prawde dobry wynik. Ja ta sluchawe dostalem za 1,22 (dodali jeszcze popa startowy) i na prawde sadze, ze TEJ ceny jest w 100% warta.
    0
  • Users Avatars Mini
    lava1 pisze: 2001-11-19 02:21
    Nie rozumiem za cholere jak takie małe gów.no z gorszymi f-cjami od dresiarkich N3310 czy N3330 kosztuje (nawet na giełdzie) dwa razy więcej od nich... Moim zdaniem nie opłaca sie płacić za samą wielkość ...a raczej "małość"...- Cena na dzisiejszej giełdzie elektronicznej we Wrocławiu około 750-800 PLN...
    0
  • Users Avatars Mini
    PlaYMode pisze: 2001-11-19 04:06
    Jak wzięlęm kiedyś do ręki ten telefon od razu pomyślałem jakie to małe. Ten telefon mi za bardzo nie pasuje, po prostu jest już za mały, miałem wcześniej N3310 i to był minimalny wymiar jaki chciałbym mieć, a taki mały telefon niestety bardzo łatwo jest zgubić, widać też, że ten telefon jest dedykowany głównie dla kobiet, mały i ładny, bo ten telefon jest naprawdę ładny, styliści zw Nokii muszą być naprawdę bardzo dobrzy, skoro design w bardzo wielu Nokiach jest wręcz rewelacyjny, może to kwestia mojego gustu? Ale ogólnie to widać że to telefon z "górnej półki" ma Irdę, dość dobre parametry, jednak powoli robi się przestarzały jak na obecne czasy, stąd więc taka cena np. w Idei.
    0
  • Users Avatars Mini
    muminek pisze: 2001-11-19 11:40
    Telefonik ogólnie ładny, ale dla mnie ciut za mały. Mojej żonie się bardzo podoba(ła?) i jeszcze kilka miesięcy/tygodni temu ta Nokia była u niej na samym topie. Widać, że to komórka głównie dla kobiet i to pracujących. Idealnie nadaję się do małej torebeczki.
    0
  • Users Avatars Mini
    r pisze: 2001-11-19 11:42
    Jak widać, czas jest bezwzględny! Nawet najwyższa półka nie chroni przed jego upływem. Porównanie z "trójkami" wystarcza za cały koment. To juz muzeum techniki! Pa, pa-babciu.
    0
  • Users Avatars Mini
    piasek pisze: 2001-11-19 12:02
    Tak to już tandeta
    0
  • Users Avatars Mini
    Kaskaderka pisze: 2001-11-19 12:02
    Zawsze chciałam mieć ten telefonik, ale teraz, kiedy za drzwiami czeka Nokia 8310... żegnaj 8210.
    0
  • Users Avatars Mini
    sgober pisze: 2001-11-19 13:00
    nie wiem czemu w tescie aparatu autor napisał, że trzeba zadeklarowac czy chcemy uzywac ksiazki z sima czy z telefonu. U mnie aparat widzi obie...
    0
  • Users Avatars Mini
    cuba pisze: 2001-11-19 13:33
    Witam ! Powiem tylko tyle, ze dla mnie 8210 jest - jezeli chodzi o wyglad - o niebo lepsza od 6150 (a takowa wlasnie posiadam). Wszystkie te opinie które tu przeczytalem sa może i ważne ale nie do końca dla mnie. Choć może jestem głupi ale dla mnie właśnie ten telefon ma jedną bardzo dobrą cenę nad 61** a mianowicie właścnie to że jest taki mały. Choć ostatnio, jak zobaczyłem na aukcji a Allegro 8210 to na zdjęciu była wielkości - szerokość dwie Nokie 6150 a długość to troche wiecej niż 6150 i dlatego myślałem, że to taka 'krowa' a tu z tego, co czytam to wręcz odwrotnie. Reasumując: Pomimo wszystkich opinii niezbyt pozytywnych to ja kupiłbym ten telefon z pełną świadomością, gdyby .... nie był tak pieruńsko drogi. Mam jednak nadzieje, ze z czasem osiagnie on taką cenę, że będzie go można kupić bez zbytniego nadrywania portfela.
    0
  • Users Avatars Mini
    Jarecki pisze: 2001-11-19 16:32
    Tylko ta bateria... Nokia miała zwykle dobre baterie a tu dwa dni :-( Rozumiem, mała, ale cóż z tego. Autonomia to (dla mnie) podstawowa sprawa...
    0
  • Users Avatars Mini
    Ewandy pisze: 2001-11-20 00:06
    Juz dawno kiedy pierwszy raz go zobaczylem to mi sie spodobal. Telefon ma to COS. Choc za firma Nokia nie przepadam to 8210 mi sie naprawde podoba (ale tylko z wygladu).
    0
  • Users Avatars Mini
    sandy pisze: 2001-11-20 01:18
    ale w promocji jest jeszcze siemensik s35i!
    0
  • Users Avatars Mini
    karmann pisze: 2001-11-21 02:23
    jesli chodzi o baterie to mi osobiscie starcza na 3 dni z kilkoma rzmowami. zajebisty design i nie prawda ze nie pasuje businesmanowi. mam do niej futeral nokii, ktory swietnie komponuje sie z garniturem a czerwony kolor swietnie zwraca na niego uwage. no i ta waga. jestem b. zadowolony a mamgo juz kilka miechow
    0
  • Users Avatars Mini
    jaca pisze: 2001-11-21 11:56
    Też ma błędy w sofcie. Przykładowo przez oryginalny zestaw HF nie działa wybieranie głosowe (przez przytrzymanie przycisku przy mikrofonie) co w modelu np 3330 działa bez zarzutu. Polskiego języka T9 już w tym modelu raczej nie będzie, podobnie jak w 3210 (mają te same struktury wiadomości). Tak poza tym to wczoraj pojawiło mi się CONTAKT SERVICE - powód? Chciałem poprostu zapisać wiadomość! :-( Ale po rozłączeniu baterii wszystko gra...
    0
  • Users Avatars Mini
    madmax pisze: 2001-11-21 14:13
    a kiedy będzie taka tania w Erze, bo już nie mogę się doczekać.
    0
  • Users Avatars Mini
    RS pisze: 2001-11-21 15:03
    Calkiem fajny telefon. Na razie jestem bardzo zadowolony, szkoda tylko, ze staje sie taki popularny, szczegolnie, ze jakis czas temu "sporo" na niego wydalem! Ale co zrobic, to tak jak z komputerami. Na razie nic mi sie nie chrzani, oby tak dalej. Nokii mialem w zyciu kilka, z tej jestem najbardziej zadowolony, glownie wielkosc. A 6210 pod wzgledem funkcji wcale taka lepsza nie jest. Ma wiecej: ale czy one maja sens? Tak samo dla biznesmena sie nadaje ten jak N6210. Zreszta: jestem studentem, jak bede biznesmenem, to pewnie bedzie 8510. A swoja droga podoba mi sie bardzo 6510, moze ona bedzie nastepnym fonem? rs.
    0
  • Users Avatars Mini
    Matey pisze: 2001-11-21 21:49
    Troche malenki ten telefon ja osobiscie balbym sie ze go zgubie
    0
  • Users Avatars Mini
    daniel pisze: 2001-11-21 22:50
    Jest to moj pierwszy telefon i jestem z niego w pelni zadowolny. Kupilem go w Plusie, wiec mam cyrograf na 12 miesiecy :))
    0
  • Users Avatars Mini
    dziobek pisze: 2001-11-22 02:20
    pewnie ze sie oplaca, sprzedajesz na gieldzie i masz rok abonamentu...
    0
  • Users Avatars Mini
    scp pisze: 2001-11-22 10:35
    Co tu duzo mowic po prostu ten phone jest zajebisty!
    0
  • Users Avatars Mini
    Miba pisze: 2001-11-22 19:55
    Prawie 2 lata temu jak go dostalem to byl niezly bajer. Teraz juz mniej. Ale jestem zadowolony. Terasz tylko rozjechal sie wyswietlacz. Ale czekam na 8310 :)))
    0
  • Users Avatars Mini
    ^various^ pisze: 2001-11-24 18:11
    No nie rozumiem w ogole, jak ktos moze porownywac n8210 z 3310.. Jest to zupelnie inna klasa co do : 1. image 2. wyglad 3. jakosc wykonania 4. wielkosc (wymiary, waga) 5. funkcje. Wszystko na korzysc N8210! I to mimo uplywu ponad dwoch lat (co dla telefonu tak samo jak dla kompuetra, prawie wiecznosc)! Chociaz nie jestem fanem Nokii to jednak seria 8X10 bedzie zawsze przyprawiac mnie o szybsze bicie serca!
    0
  • Users Avatars Mini
    markas pisze: 2001-11-25 01:56
    Mi się on całkiem podoba z wyglądu ale jak go trzymałem w rękach to jakoś tak nie przypadł mi do gustu.
    0
  • Users Avatars Mini
    markas pisze: 2001-11-25 01:56
    Generalnie za mały i boję się że można go w rękach zgnieść.
    0
  • Users Avatars Mini
    krystek pisze: 2001-11-25 12:26
    Telefonik super tylko jak dla mnie zamałe klawisze!
    0
  • Users Avatars Mini
    ssiwass pisze: 2001-11-25 15:34
    Dla mnie jedynym minusem tego małego cacka jest bateria która na moje rozmowy jest za mala (640mAh li-Ion standardowa) problem jest do rozwiazania można kupic 1400 mAh i starcza. Jesśli chodzi o funkcje jest bardziej wygodny od 3310 czy 3210 (np. bioroac pod uwagę zawieszenie jedego polaczenia i rozmawianie z druga osoba czy rozmowa konferencyjna.
    0
  • Users Avatars Mini
    mese pisze: 2001-11-25 17:21
    niewiem, ale ten telefonik mi sie nie podoba :*
    0
  • Users Avatars Mini
    radek62 pisze: 2001-11-25 19:06
    A dla mnie ten telefonik jest spox!
    0
  • Users Avatars Mini
    mariusz pisze: 2001-11-28 02:04
    Oj ciezko Wam dogodzic!Kazdy mowi ja tam chce miec maly telefon,a tu jak cos jest male to za male,Co Wy chcecie ten telefon jest stary wiec nie mozna wymagac funkcji jak WAP czy radio,wiec porownywanie go z 8310 jest dziwne.Ma on co prawda male klawisze ale mozna sie przyzwyczaic,zreszta to chyba tylko do sms-ów sie przydaje.Ten telefon kupilem z pól roku temu w promocji Ery za 99zl co jest smieszna cena.A nie dalbym za niego 700-1500,za zaden bym nie dal bo jak sie cos stanie to przynajmniej nie zaluje a tak 1500 do tylu.A jeszcze ktos napisal damski hmm moze a co to przeszkadza,zreszta Nokia tak nie uwaza.
    0
  • Users Avatars Mini
    michaelx pisze: 2001-11-30 05:23
    Jak zaczynałem telefonić komórkowo (Alcatel OTV) to jakiekolwiek zdjęcia N8210 powodowały u mnie szybszy puls, teraz kiedy jestem już trzeci rok w Erze i liczba aparatów sięgnęła 20 ten telefonik jak na moje wymagania za mało sobą oferuje, i ten wyświetlacz od N5110 ( wiem bo zmieniałem już w N 8210 wyswietlacz a ze względu na różnice cen wymontowałem z uszkodzonej piątki i zamontowałem do Osemki, najdziwniejsze jest to że pasował a różnica w cenie jednak spora) w tej chwili noszę Samsunka R320S i jak na razie fine!! pewnie za parę tygodni mi się znudzi. Co do owej poczciwej Osemki wzbudza u mnie uczucie rozrzewnienia bo nie mogłem sobie jej kupić wtedy kiedy była na topie choć jej wyglad wciąż mi się podoba, nawet bardziej od 8310
    0
  • Users Avatars Mini
    delSol pisze: 2001-12-01 19:38
    Tel jest QL! A jak mu sie jeszcze za grosze zmieni kolorek podswietlenia na BLUE to juz wogole odlot..!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    delSol pisze: 2001-12-01 19:39
    a i jeszcze cos - jak mu sie obudowe odpowiednia to identycznie jak 8850 wyglada!!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    mnemon pisze: 2001-12-01 22:13
    Jak mu zmienić display na blue ?
    0
  • Users Avatars Mini
    webmaniakpl pisze: 2001-12-02 02:18
    Bardzo fajny telefon. Wygląda jak zabawka za 7zł
    0
  • Users Avatars Mini
    bobopik pisze: 2001-12-02 21:07
    za 49 zloty mozna kupic - choc lepiej wydac poare wiecej groszy i ma sie OT511.
    0
  • Users Avatars Mini
    minio pisze: 2001-12-02 23:35
    ERA V 3670 za 49,- /IDEA 8210 za 49,- /PLUS 6210 za 49,- Idzie nowe, a stare szybciutko na emeryturke. Ale z całej trójcy wole 6210. Miałem 8210 i naprawde warto ją kupić w celu zyskownej odsprzedaży lub pod choinkę dziecku.
    0
  • Users Avatars Mini
    coyot pisze: 2001-12-03 16:12
    Dla mnie mankamentem telefonu (oprocz starego softu) jest bateria.Wiem, ze to cena, jaka sie placi za male wymiary, ale 3 dni to troche kruciutko. Osobiscie rowniez biore 6210 w plusie (bateria w tym telefonie to po prostu poezja) :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Rylko pisze: 2001-12-04 02:00
    Widze kolesie ze porownujecie 8210 do 6210 - powiem Wam jedno mialem jakis czas 6210 i prawda jest taka ze teraz wstyd mi by bylo sie z taka KLAMKA w publicznym miejscu pojawic. A po za tym jestem uczniem i lubie sobie pogadac w czasie lekcji z 8210 to mozliwe (nawet nie widac ze cos mam w dloni) - funkcje moglyby byc lepsze ALE WYMIARY ZADZA!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    minio pisze: 2001-12-04 11:51
    do Rylko : rozmiar to nie wszystko, spytaj mamy. :-) a jak lubisz maluchy to kup sobie telefon samsunga - jest w zegarku .
    0
  • Users Avatars Mini
    hubi pisze: 2001-12-04 22:08
    dla mnie ten tel jest za maly i zeby nie byla tak jak z e T28 dopoki bylu drogie to chodzily dobrze a jak sie pojawily za 49 zl to zaczely sie cypac
    0
  • Users Avatars Mini
    MrCool pisze: 2001-12-05 16:21
    Ostatnio nabylem telefon w Erze - Alcatel OT501 wydawal mi sie fajny, ale jak tylko go kupilem zawiodlem sie totalnie!!! Alcatele maja kijowe wybieranie glosowe gdzie trzeba sie strasznie meczyc zeby wybral odpowiednia osobe, dzwonki sa do kitu ten dzwiek...brrrrr...a poza tym nie bylo dnia zeby sie nie zawiesil... Naszczescie moj ojciec ode mnie wzial tp g***o i moglem pobiec do ideii kupic sobie nokie 8210, gdy tylko ja wlaczylem i zaczalem sie bawic zrozumialem ze jest o niebo lepszy od alcatela, nie mowie tu o wybieraniu glosowym, ktore dziala nawet na pstrykniecie palcami!!! ani o kalendarzu (wedlug mnie wystarczajacym). Poza tym Nokia wogole mi sie nie wiesza, wyglad i wielkosc zarabista... Cieniutki, leciutki i naprawde QL... Teraz wiem ze to jest prawdziwy telefon, a nie tak jak pisza inni ze zabawka!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    burak pisze: 2001-12-06 16:23
    Mam ten telefonik od tygodnia, poprzednio miałem 3210. Uwazam ze telefon jest zdecydowanie za mały, zwłaszcza dla osoby która pisze dużo SMSów. Poza tym z kazdym dzwonkiem boję sie ze obudowa rozpadnie się od wibracji bo tak wszystko trzeszczy :))) Wytrzymałośc baterii to jest osobna sprawa, 3 dni i po sprawie.... Chyba juz wolę 3330....
    0
  • Users Avatars Mini
    palacz pisze: 2001-12-08 00:20
    Mialem ten telefon 2 miesiace i zona mi zabrala, uznala ze jej bardzie pasuje do torebki taki maly :)
    0
  • Users Avatars Mini
    kifiu pisze: 2001-12-09 21:15
    spox telefonik,nie mam na razie zastrzezen.
    0
  • Users Avatars Mini
    romanek pisze: 2001-12-14 22:29
    Troche za male przyciski
    0
  • Users Avatars Mini
    Adasieczek pisze: 2001-12-15 02:06
    miałem od sierpnia do wczoraj i cieszy mnie to że jużgo nie mam, zamieniłęm na Samsunga SGHa300 i jestem zadowlony ...
    0
  • Users Avatars Mini
    hubi pisze: 2001-12-15 15:12
    dlamnie jest stanowczo za maly i wyglada jak zabawka, wole 6210
    0
  • Users Avatars Mini
    Szpirit pisze: 2001-12-15 19:11
    Uwazam, ze jest stanowczo za mayly.. I przestarzaly.. O wiele bardziej rozsadnym jest zakup innego, nowszego telefonu w podobnej cenie.. Moze jeszcze dla kobiet jako tako moze byc, podstawowe funkcje.. Ale dla kogos, kto lubi bajerki i takie tam, to nie bardzo.. Pozdrawiam.
    0
  • Users Avatars Mini
    fytel pisze: 2001-12-16 03:04
    Jest to tylko bardzo ladny maly aparat...
    0
  • Users Avatars Mini
    fytel pisze: 2001-12-16 13:29
    Jako prezent dla kobiety jest wspanialy... Jak sie cieszy...
    0
  • Users Avatars Mini
    jarpol pisze: 2001-12-18 17:52
    Choć jak na nokię ma zbyt kiepska baterię. Jak na Nokię.
    0
  • Users Avatars Mini
    Szpirit pisze: 2001-12-19 01:13
    Moim zdaniem, Nokia powinna teraz wypuscic jakis telefonik low-end, ktory mialby podobne funkcje co 8210 i wymiary tez.. Moglby byc troszki dluzszy i cienszy.. Tak patrzac na motorolke t205, ktora jest cieniutka i jej cene dochodze do wniosku, ze nie stanowi to zbyt duzego problemu i nakladu pracy.. pozdrawiam.
    0
  • Users Avatars Mini
    Bartek pisze: 2001-12-20 20:57
    Wypasik telefon! Ma wszystkie potrzebne podstawowe funkcje i duzo radosci sprawia jego uzytkowanie... p.s nie wiecie czy bedzie w promocji ery po 7.I.2002 za jakies rozsadne siano? Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    bartes pisze: 2001-12-20 22:05
    Motorola V3670 i tak jest lepsza bo nowsza.I tańsza.Ma trochę mniej bajerów ale jest lepsza.
    0
  • Users Avatars Mini
    _CISCO_ pisze: 2001-12-21 01:34
    Robią czystki w magazynie :P
    0
  • Users Avatars Mini
    Gobo pisze: 2001-12-31 21:52
    telefonik bez zbędnych bajerów malutki i leciutki miałem przed nią 3310 i jak wziołęm 8210 do ręki to się przeraziłem gdzieś mi zniknęła w ręce ale z czasem się idzie przyzwyczaić a na allegro za 500 zł bez cyrografu już można dorwaćza tą kase nic podobnego nie dostaniemy ... :-)))
    0
  • Users Avatars Mini
    _CISCO_ pisze: 2002-01-01 22:11
    Ludziska ostro ciągna ten fonik :P
    0
  • Users Avatars Mini
    _CISCO_ pisze: 2002-01-01 22:13
    To juz wiemy dlaczego V3670 jest lepsza od 8210 : 1.jest nowsza 2.ma trochę mniej bajerów. A to wszystko według Gobo :P
    0
  • Users Avatars Mini
    Gulio pisze: 2002-01-02 23:22
    telefon dla ludzi ktorzy kochajom wywalac kase w bloto , jak mozna mowic o okrojonym menu w porownaniu z 3310 przeciez 3310 nie ma zadnych istotnych bajerow ...tylko to co telefon musi miec
    0
  • Users Avatars Mini
    mores pisze: 2002-01-03 23:12
    Jasne... za 49 zl. Przy IO 15 i IO30 50 zl aktywacji. Nie stac mnie :). Ale telefon jak na Nokie przystalo chyba przyzwoity :).
    0
  • Users Avatars Mini
    elliotek pisze: 2002-01-06 19:46
    JA rozumiem Arsenaldex jak porownal 8210 do telefonow tej klasy, ale do 3330? To jest bezsensu! A po drugie 3330 to jak sie trzyma w rece to wcale nie wydaje sie ze sie rozleci? A po drugie w 3330 wszystko sie rusza i trzeszczy! Wiec Ty mii tu nie porownuj 3330 z 8210, bo sie osmieszasz! Ale skoro lubisz sie osmieszac to dawaj przynajmniej mamy sie z czego posmiac:-))))W sumie tak trzymaj!
    0
  • Users Avatars Mini
    elliotek pisze: 2002-01-04 19:21
    TAk sobie przeczytalem te wszytkie wasze spostrzezenia i doszedlem do wniosku ze wiedkszosc ludzi ktorzy to pisali to sa ludzie ktorzy poprostu nie lubia noki! A wg mnie nokia to najbardziej solidna firma produkujaca telefony! Moja pierwsz komorka byl Siemens S8, i jak na tamte czasy to byl cool fon, no ale trzeba go bylo zmienic to przyszla 5110, i to byl dopiero telefon! Niezawodny, nie psol sie, niezly wypas. Poziej 3310, siemens c35i, s35, e t28s, n3310, samsung n100, panasonic gd93, było jeszcze kilka innych telefonow, no ale wreszcie dorwalem 8210, i musze się przyznac ze jest to najlepszy fon jaki kiedykolwiek posiadałem. Najwieksza jej zaleta jest jej wielkosc, poprstu jest idealna, mimo ze nie jest to najnowszy telefon, wyposazona jest ponad standard.
    0
  • Users Avatars Mini
    elliotek pisze: 2002-01-04 19:21
    Dla mnie mam 10/10 pkt, i poki co nie chce zmieniac fonu, no chyba ze na 8510, ale na nia tez przyjdze czas. Najbardziej mnie smieszy jak ja niektórzy porównują do 3310, przeciez to jest bez sensu, to jest glupota, to jest telefon calkiem innej klasy Wiec niektórym radzil bym uzyc troche szarych komorek zanim cos napisza i się znow osmiesza! I to tyle, a jeszcze dodam ze żaden telefon noki mi si enie zepsol! A np. e t28 2 razy!;-)))) NARA
    0
  • Users Avatars Mini
    Arsenaldex pisze: 2002-01-06 13:37
    Jak dla mnie ten telefon jest nieco stary i kruchy. 3310 wydaje się bardziej wytrzymała a tu jakieś takie plastikowe pudełeczko, które strach trzymać w ręku bo się rozleci. Poza tym stary soft. Nie taki jednak zły. Fajnie wygląda. Nic poza tym. N3330 o niebo lepsza
    0
  • Users Avatars Mini
    mafes pisze: 2002-01-08 02:39
    Wystarczy go uposcic i po telefonie.
    0
  • Users Avatars Mini
    snoopi pisze: 2002-01-09 04:33
    sranie w banie 8210 to zajebisty telefonik wypas nieziemski ma jednak wady (jak kazdy!) : stary sofcik rodem z 3210, wibra fatalna dziala niby mocno ale bardzo chalasuje nom ale dobra i taka, podswietlenie przyciskow beznadziejne !!! Nokia powinna wprowadzidz lepsze przyciski bardziej przezroczyscte czy cus zeby bylo widac po podswietleniu co na nich jest bo naprawde pisanie sms w ciemnosciach nie zawsze idzie plynnie jesli nie zna sie rozmieszczenia literek na klawiszach, i jeszcze jedna sprawa to T9 w wersji polskiej bardzo by sie przydal z uwagi na male przyciski i bardzo by to skrucilo meczarnie pisania sms. Ale wszystko da sie zniesc przyzwyczajic i polubic bo 8210 jest poprostu zajebista :) mam 3 tygodnie i jestem bardzo zadowolony. Ahh 3 razy mi spadła z wysokosci okolo 80 cm na beton i jakos jeszcze dziala :) wiec nie pieprzyc farmazonow bolki ze po telefonie jak sie go upusci bo przeczytal jeden z drugim na durnej stronce i mysli ze tak jest naprawde.
    0
  • Users Avatars Mini
    elliotek pisze: 2002-01-09 12:35
    NO WRESZCIE! Znalazl sie ktos kto ma telefon i wie jaki jest! SNOOPI- brafo! Snoopi doszedlem do wniosku ze ludzie ktorzy caly czas krytykuja 8210 to ludzie ktorzy jej nie maja i sa zadrosni o nia! Fakt jest faktem ze ma kilka wad, ale tak naprawde nie sa one jakos znaczce wiec jest ok! A czy jest jakis telefon bez wad? Bo mi sie wydaje ze chyba nie!
    0
  • Users Avatars Mini
    scp pisze: 2002-01-09 20:27
    Wypas nie telefon! Po prostu brak slow. hmm... 8210 rulez!
    0
  • Users Avatars Mini
    snoopi pisze: 2002-01-10 18:12
    elliotek :) jeszcze jedna wada 8210 :) to polozenie portu podczerwieni, Pozdrawiam projektantow firmy Nokia :) robia ladne telefony ale czy nie dalo sie port podczerwieni umiejscowic nad przyciskami do zglasniania ? dzwiek wsadzic w miejsce gdzie teraz jest wlasnei port czyli poprostu zamienic je miejscami, moim zdaniem bylo by to bardzo mondre i ulatwilo by korzystanie podczas grania w werza z innym graczem, bo w chwili obecnej jest to raczej niemozliwe bo kierujac wezem zaslania sie port i zrywa sie polonczenie gdyz porty musza byc dokladnie naprzeciw siebie, jest to bardzo glupie niedopatrzenie ze strony firmy Nokia, nom ale olac to :) i tak ten port do niczego mi nie jest potrzebny heh potestowalem dziala ok ale korzystanie z niego jest dosc klopotliwe :) , wiec jak komus zalezy na graniu przez port to polecam 6210. to chyba juz wszystkie wady 8210 podsumowujac: cdn..
    0
  • Users Avatars Mini
    snoopi pisze: 2002-01-10 18:13
    - stary wyswietlacz : jako ze to stary telefon to nie ma co wymagac jakiegos super wyswietlacza, jest porownywalny z 5110 - podswietlenie przyciskow: da sie przezyc :) - stary sofcik : bo stary telefon :) ale w sumie to do niedawna jeszcze byl produkowany to mogli przynajmniej do ostatnich seri wgrac jakis nowszy np: z 6210 jestem pewnien ze po malych przerubkach chodzil by super i byly by nowe gierk, animowane logo, slownik T9 Polski itd. - wibra - mozna bylo ją troszke dopracowac choc pewnie nie jest to proste w tak malym telefonie - bateria - troszke slaba ale pamietajmy mozna ją w karzdym wolnym momecie doladowac wiec jest luzik to chyba all Ale !!! jest MAŁA !!! LEKKA !!! i taka SŁODKA :)) hehe i wszystkie te małe niedociągnięcia i błędziki są taaaaakie malutkie :) i są całkowicie zrekompensowane. pozdrawiam :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Kyle Ryan pisze: 2002-01-11 04:56
    Mam w ciągu Tygodnia wymienic tel: Przy założeniu że koszt wymiany w każdym przypadku jest taki sam... to CO MAM WYBRAC i DLACZEGO!?: -Nokia 3330 -Nokia 8210 -Alcatel OT511 -Panasonic GD93 -Siemens C45 -Sony CMD J6 A tel. sluzy mi do wyrywania.... chwa... znaczy lasek.. i grania naaa nudnych wykladach :)) Który z wymienionych jest najlepszy?!?!?!?!?! Pliz info na maila albo tu...tut turu :)
    0
  • Users Avatars Mini
    snoopi pisze: 2002-01-11 13:58
    8210 - raczej do grania to nie jest bo ma stare gierki OT511 - to chyba nie ma gier :)) a w ogule to beznadziejny fon, kumpel ma i juz 2x dawal do reklamacji bo jojstic sie psuje 3310 - dresiarski chłam :) ale ma nowe gierki i ładne bajery ale raczej nie wyrwiesz na nią lasek bo to już standardzik ten fon o reszcie nie wypowiadam sie bo mało wiem, ale sony brzmi niezle :)
    0
  • Users Avatars Mini
    kruhy pisze: 2002-01-11 21:30
    Ten telefon jest jak włoski rower górski, starcza niestety na sezon. Ja miałem 3 noki 8210 i w każdej było coś nie tak. Ostatniiej gas wyświetlacz bez przyczyny i jej dotykania. Swoją drogą jest odpowiednikiem klasycznje noki 5110, ale w sensie ze nokia 8210 jest telefonem zgrabnym, bajeranckim, a 5110 wytrzyamłym.Oba telefony są oczywiście dla najmniej wymagających.
    0
  • Users Avatars Mini
    grzegorz.pytel pisze: 2002-01-13 13:07
    Idea wprowadzajac na rynek N8210 w tak niskiej cenie troszke przesadzila, przecierz to jest pewna klasa aparatu i tak niska cena troche przekresli jej wizerunek. Co z tego ze juz ma nastepce ale nie powinna upasc tak nisko.
    0
  • Users Avatars Mini
    efen pisze: 2002-01-13 15:02
    czy ktos gral na tym ..w snake . po prostu sie nie da klawisze sa za male
    0
  • Users Avatars Mini
    scp pisze: 2002-01-14 13:10
    snoppy: ot511 ma gierki i to trzy.
    0
  • Users Avatars Mini
    elliotek pisze: 2002-01-14 18:12
    NIe no znow musze cos napisac! Zgadzam sie z Toba snoppy, ma wady ale one sa tak male jak ten telefon:-))) CO do portu na podczerwien to jest on tam umieszczony dlatego poniewaz 8210 ma zmienne obudowy i tylko tam mogl byc port:-))) Ale czy to jest telefon do grania? Od czego sa kompy i konsole? A czy ktos widzial nowa nokie 8250? To jest zajefajny fonik! Nie ma wad 8210! Tzn. nowy wyswietlacz, nowy soft, ciut ladniejszy wyglad, i jak sie nie myle T9 po polsku! Ale nie wie, gdzie go mozna kupic!:-))) efen 1024 w snake na 8210- i nie da sie grac?
    0
  • Users Avatars Mini
    pascom pisze: 2002-01-15 03:50
    mam 8210 od tygodnia.szczeze do zakupu skusila mnie jego cena ale.....jestem zadowolony.ogolnie dla mnie istnieje tylko nokia i po uzytkowaniu wielu modeli stwierdzam ze 8210 w niczym im nie ustepuje.Co do wielkosci mozna sie przyzwyczaic.
    0
  • Users Avatars Mini
    wieza pisze: 2002-01-16 03:22
    jeszcze nie miałem okazji do testu N8210 ale mam nadzieje że to bedzie w nie dalekiej przyszłości :)
    0
  • Users Avatars Mini
    wieza pisze: 2002-01-16 03:24
    miałem okazje żeby go kupić za rosądne pienądze ale słuszałem że jest "awaryjna"
    0
  • Users Avatars Mini
    marc pisze: 2002-01-17 17:21
    wlasnie morze ktos cos powiedziec na temat awryjniosci teg telefoniku bo przymierzam sie do kupna
    0
  • Users Avatars Mini
    mass pisze: 2002-01-18 17:30
    Ladny telefonika ale ciekawe czemu w salonie idei prawie nie mozna juz dostac nokii 3330 a 8210 jest pelno? moj kumpel wybral 3330 a ja nie wiem jak bym postapil na jego miejscu.
    0
  • Users Avatars Mini
    mojżesz pisze: 2002-01-18 20:39
    totalny chłam tyle tylko że nazywa się nokia i nic poza tym a szkoda bo wygląd całkiem niezły
    0
  • Users Avatars Mini
    waldus pisze: 2002-01-19 16:58
    Co z tego ze nokia-po prostu STARY fon Dla mnie ble :-(
    0
  • Users Avatars Mini
    mass pisze: 2002-01-21 16:45
    coraz bardziej zaczyna mi sie podobac philips xenium, wielkoscia duzo nie odbiega od nokii 8210 za to ma wiekszy wyswietlacz i wiecej funkcji
    0
  • Users Avatars Mini
    kijan pisze: 2002-01-22 14:32
    slyszalem ze te telefony dosc szybko wracaja do serwisu maja cos zwalonego w sobie:((((((((((
    0
  • Users Avatars Mini
    boni007 pisze: 2002-01-22 15:15
    Stara nokia z ktora operatorzy nie wiedza co zrobic. Tylko czekac az bedzie w "promocji " w Erze
    0
  • Users Avatars Mini
    flip pisze: 2002-01-27 12:29
    Nie kupujcie tego!!! Chyba ze kupicie za marne pieniadze i sprzedacie troche drozej :))) Flip
    0
  • Users Avatars Mini
    wieza pisze: 2002-02-03 02:18
    no widze ze nie cieszy sie powodzeniem n8210 mi sie nie podoba
    0
  • Users Avatars Mini
    bartq pisze: 2002-02-05 02:44
    No i stało się... padł wyświetlacz w mojej 8210 po trzech tygodniach użytkowania!!! Dzisiaj byłem w BOKu IDEII i okazało się, że chleb powszedni... Mam dwóch kumpli, co kupili te tele w PLUSie pół roku temu i wszystko gra! Cos mi się zdaje, że IDEA poleciała sobie w nie powiem co!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Error pisze: 2002-02-09 00:14
    nie jest zly ale juz mi sie znudzil (dlatego go sprzedalem).
    0
  • Users Avatars Mini
    Ste3an pisze: 2002-02-09 16:50
    Dobry za przystępną cene:)
    0
  • Users Avatars Mini
    smarcik pisze: 2002-02-09 18:57
    Podobno ma oprogramowanie z N3210. CZy to prawda???
    0
  • Users Avatars Mini
    hub pisze: 2002-02-09 21:45
    on ma leprze oprogramowanie niż 3210?
    0
  • Users Avatars Mini
    askaa pisze: 2002-02-11 21:22
    telefon wygląda ok, jak działa nie wiem bo nie miałam okazji, ale czaję się na 8310. Czy ktos już korzysta z 8310?
    0
  • Users Avatars Mini
    Tom14 pisze: 2002-02-12 21:59
    opis okej (tylko trochę krótki) spójrzcie na test Nokii 8310 (innego autora) może mi ktoś wytłumaczyć czemu ten telefon jest reklamowany jako telefon dla Kobiet? np. w Seledynowej (nie wiem jak nazwać ten kolor) obudowie wygląda jak fon 'For Men" Na koniec pytanie do Redaktora "Wojciecha Piechockiego": Czemu zrobiłeś zdięcia baterii naskałach?? co do fonu to rozumiem bo zdięcia mi się podobają ;) Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    Tom14 pisze: 2002-02-12 22:01
    i jeszcze jedno pochwała dla redaktora "Wojciecha Piechockiego" za dobre porównanie zdięciowe. Wreszcie widzę porównanie do telefonu podobnej wielkości. Tylko co to za Philips ??
    0
  • Users Avatars Mini
    jaros71 pisze: 2002-02-15 10:59
    tom ten philips to model xenium9@9
    0
  • Users Avatars Mini
    w_wiktor pisze: 2002-02-15 20:28
    Gdyby ten telof mial WAP... to by sobie go kupil :)
    0
  • Users Avatars Mini
    hub pisze: 2002-02-16 23:53
    ja i tak nie żywam wapu
    0
  • Users Avatars Mini
    smarcik pisze: 2002-02-17 02:00
    Oj, Bateria jes słabiutka i za male klawisze, trzeba chba paznokcie zapuscic, zeby wciskac cyferki. Klawisze sa za male
    0
  • Users Avatars Mini
    fokus_ pisze: 2002-02-20 12:24
    wyświetlacz do bani,bardzo słaba bateria i nie jest to telefon do pisania smsów,za małe klawisze.do grania też się nie nadaje,granie na tym telefonie to udręka.telefon niby dla kobiet,ale kobiety też go wyklinają,przynajmniej moje znajome.
    0
  • Users Avatars Mini
    luk pisze: 2002-02-25 11:55
    miałem ten telefon przez 1 tydzień i zastanawiałem sie gdzie jest ciągle %#$@$%#@ go po kieszeniach bateria do bani i ciągle wraca do serwisu ten telefon chyba sie noki nie udał dobry dla kobiet które lubią male.....................
    0
  • Users Avatars Mini
    mojżesz pisze: 2002-02-26 20:02
    wcześniej napisałem że to chłam choć jeszcze nic na jego temat nie wiedziałem ale teraz już wiem że chłam to za bardzo zaszczytne określenie dla tego nie ma co ukrywać bubla w ciągu jednego tygodnia dwóch znajomych zmuszonych było oddac to cacko do serwisu bo wyświetlacz postanowił sobie odpocząć i to chyba na dobre sam nie wiem czy jest to wada produkcyjna której się nie dopatrzono czy też nokia postanowiła zaoferować włascicielom 8210 ciekawą i pouczającą wycieczkę do serwisu co jakiś czas
    0
  • Users Avatars Mini
    kawis pisze: 2002-02-27 16:33
    Mały fajny telefonik. Tylko bateryjka trochę słaba. Ogólnie O.K.
    0
  • Users Avatars Mini
    filippoz pisze: 2002-02-27 19:11
    Miesiąc temu ojciec sobie wymienił tela właśnie na N8210, i co? Zasięg trzyma bardzo dobrze a i bateryjka wytrzymuje nawet 5 dni, znacznie czesciej trzyma od 3 do 4! Sam czekam na coś nowszego w Idei ale telefonik fajny!
    0
  • Users Avatars Mini
    mr.bond pisze: 2002-02-28 13:09
    Nie podoba mi sie w umowach wlasnie to, ze jest gwarancja na rok, a umowa wiaze na 2 lata. Szczesciem mam jeszcze Eryka na w razie gdyby. Poki co dziala bezblednie. Odpukac :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    chabierka pisze: 2002-03-03 03:07
    Nie wiedzialem lepszego telefonu niz ten, mam go juz jakis okres czasu i jest niezawodny.Mysle, ze ten telefon jest warty polecenia.
    0
  • Users Avatars Mini
    szachu pisze: 2002-03-03 19:01
    TELEFON JEST SUPER!!!MNIE SIĘ BARDZO PODOBA.COOL PHONE!!! 8210 ZAWSZE BĘDZIE DLA MNIE NAJLEPSZA CHOCIAŻ BY ZE WZGLĘDU NA WYMIARKI.TELEFONIK JEST NAPRAWDE O.K. I JA JAKOŚ NIE MAM PROBLEMÓW Z WYŚWIETLACZEM ITP. U MNIE WSZYTKO GRA.POLECAM.
    0
  • Users Avatars Mini
    kbk pisze: 2002-03-05 19:26
    telefon ma co 2 "normalny" uzytkownik GSM w polsce przez te wszystkie promocje... Wszystko dlatego ze nie dosc ze kosztuje 49 PLN w ideii to jest "taki fajny i maly" jak to mowia kobiety :)))
    0
  • Users Avatars Mini
    bielasm pisze: 2002-03-05 22:34
    miałem okazję się nim pobawić i musze przyznac ze to bardzo fajny telefonik.jak dla mnie to brakuje mu wapu,licznika smsów i czasu w trakcie połaczenia(ale to normalka w nokiach).jednak i tak pozostane przy swoim t29s.
    0
  • Users Avatars Mini
    Lukas pisze: 2002-03-06 00:19
    No i wyświetlacz padł po 3 m-c użytkowania.....
    0
  • Users Avatars Mini
    minik pisze: 2002-03-07 00:25
    U mnie po miesiacu.
    0
  • Users Avatars Mini
    bartq pisze: 2002-03-07 18:20
    U mnie natomiast po 3 tygodniach
    0
  • Users Avatars Mini
    WOoKiE pisze: 2002-03-14 12:11
    Telefonik jest Ok.Maly,zgrabny,bateria trzyma 5 dni.Szkoda tylko,ze trafil mi sie model z grudnia 2001 (cala seria z tego m-ca ma zwalone wyswietlacze).
    0
  • Users Avatars Mini
    rafcio_2 pisze: 2002-03-18 15:34
    Nokie to telefony przereklamowane i beznadziejne . Przypuszczam że za 2 lata górą będzie sony
    0
  • Users Avatars Mini
    kawszyn pisze: 2002-03-20 23:23
    Nokia 8210 to swietny telefon!! Moze mi nie uwierzycie ale mam go od 2 lat i bateria trzyma srednio 8 dni razem z rozmowami
    0
  • Users Avatars Mini
    Anulek pisze: 2002-03-21 20:49
    Moim pierwszym telefonem byl soniak potem siemens ten odporny na wszystko ( szkoda ze nie byl odporny na mnie ) potem nokia 3310 , 6210 i teraz 8210 kupilam mezowi i wiecie co? Nokia jest najlepsza! Ta 8210 jest piekna, malutka i to nie prawda ze to telefon dla kobiet bo maz woli 8210 od 6210. Pozdrawiam wszystkich fanow NOKI :)))0
    0
  • Users Avatars Mini
    artjaw pisze: 2002-03-27 22:00
    do kompletu powinni sprzedawać uchwyt i pozłacany łańcuszek bo wiekszość luda kupuje go tylko na pokaz
    0
  • Users Avatars Mini
    Hildebrand pisze: 2002-03-29 08:27
    Brat sobie kupil w promocji telefon... zapytalem sie tyko czy meskich modeli nie bylo :))) A tak na serio to wyglada bardzo ladnie, ale okrojone funkcje tylko kilka grup kontaktow... ogolnie nie polecam.
    0
  • Users Avatars Mini
    FAN pisze: 2002-04-19 17:10
    WSZYSTKIM ODRADZAŁEM KUPNA TEGO GÓWNA W IDEI...ALE KAŻDY SIE ZAJARAŁ,ŻE TO NOKIA I TO TAAAAKA MAŁA. TERAZ WSZYSTKIM PADAJĄ WYŚWIETLACZE!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    wupek pisze: 2002-04-20 01:25
    To ciekawe ze panienki w serwisie przy drugiej wizycie oswiadczyly zeby go sprzedac i nie meczyc sie. Czy ktos wie co mozna zrobic jesli serwis nie zwraca telefonu po dwóch tygodniach? Moze jest szansa zeby sie pozbyc tego szajsu?
    0
  • Users Avatars Mini
    lacha pisze: 2002-04-22 19:08
    mhhhh ciekawe te wasze komentarze wlasnie mam zamiar nabyc nokie 8210 zobaczymy jak bedzie sie sprawowac !!!!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Qba pisze: 2002-04-26 11:31
    no i w koncu ekranik nie wytrzymal:-(..ale wymienie go na nowy i zostane przy 8210!!!telefon jes po prostu OK..
    0
  • Users Avatars Mini
    Qba pisze: 2002-04-26 11:35
    wiecie, to jednak dziwne..zeby ekranik zaczal dzialac musialem sprobowac z 10 razy wlaczyc kom..i działa..problem jest kiedy przychodzi mess!!kiedy wybiore funkcje "odczytaj" ekranik siada..lecz kiedy nacisne przycisk "wyjdz" i poprzez MENU wejde do skrzynki odbiorczej to bez problemu da sie go przeczytac..tak jak kazdy inny..dziwne:-/
    0
  • Users Avatars Mini
    komar pisze: 2002-04-30 04:39
    wszystko ok.....mam ten telefon 3 miechy.....nie narzekalem.,, dla mnei idealny, bo maly i lekki, ale ma jedna jedyna wade...pada wyswietlacz...i w serwisie powiedzieli ze praktycznie w kazdej 8210 dzieje sie to samo...nei kupujcie..to najmniej dopracowany model nokii;(
    0
  • Users Avatars Mini
    szeptak pisze: 2002-05-01 00:54
    Jest spoko(może nie całkiem)! Nie czuć jej w ogóle w kieszeni. Zasięg też dobry. Tylko bateria ciągle mi siada po 2 dniach, czasami przez jeden(bez rozmów), a mam ten telefon zaledwie 2 miesiące. Strasznie długo wchodzi w skrzynkę odbiorczą. I na wyświetlaczu od początku przy podswietleniu pokazuje się biała plamka.I ciągle mi obudowa skrzypi!!! MYŚLĘ ŻE NOKIA 8210 NIE JEST WARTA SWOJEJ CENY JAK WIĘKSZOŚĆ NOKII.
    0
  • Users Avatars Mini
    groszek pisze: 2002-05-01 13:02
    jest malutka i to wszystko!
    0
  • Users Avatars Mini
    Heniek pisze: 2002-05-05 05:23
    W 95% pada wyswietlacz.W serwisach zwykle ich brakuje , zdarza sie ze telefon lezy w serwisie miesiac.
    0
  • Users Avatars Mini
    ..Master.. pisze: 2002-05-06 00:03
    Najgorszy wypost Noki jaki mógł byc po jednym dniu popsuł sie wyswietlacz działała tylko bez obudowy "złom"
    0
  • Users Avatars Mini
    wonglik pisze: 2002-05-29 05:21
    Powiem tak... Dziadostwo... Male moze jest piekne, ale nie zawsze dobre... pozdrawiam...
    0
  • Users Avatars Mini
    Rafi pisze: 2002-06-15 17:15
    jednym slowem wielki niewypal....przekonalem sie o tym po 4 miesiacach uzytkowania...najpierw padl wyswietlacz a teraz cos sie zjebalo z elektryka...ps.pozdrawiam wszystkich posiadaczy tej cudownej 8meczki,pa
    0
  • Users Avatars Mini
    WrAtH pisze: 2002-06-19 15:33
    hmm mialem do wyboru kupno 8210 i siemensa s40..w koncu wybrałem siemensa..jest nowszy ma wiecej funkcji.Jedyna zaleta tej nokii były male wymiary-co do wyswietlacza to myslałem ze to oczywiste ale najwyrazniej o tym nie wiecie.Idea kupiła całą serię tych nokii z uszkodzonym wyswietlaczem i dlatego sa takie tanie w promocji (kupiła je taniej).Liczyła na naiwniaków którzy to i tak kupia (no i sie nie przeliczyła).W plusie wyswietlacze z reguły się nie psuja (poza pewnymi wyjatkami).Ogólnie jesli juz kupowac ten telefon to tylko w plusie.Jednak i tak polecam s40-o niebo lepszy ( ale z softem 8.0.0)
    0
  • Users Avatars Mini
    Elvis pisze: 2002-07-09 02:22
    No spoko ja sie jeszcze zastanowie:)
    0
  • Users Avatars Mini
    dino2000 pisze: 2002-07-15 19:00
    Moja nokia 8210 wruciła z serwisu, wgrali mi soft V5.31 może mi ktoś powiedzieć czym on się różni od poprzedniego (V5.29) który miałem wcześniej?
    0
  • Users Avatars Mini
    Enterek pisze: 2002-07-16 14:06
    niczym
    0
  • Users Avatars Mini
    dino2000 pisze: 2002-07-17 12:08
    Więc po co zrobili V5.31 skoro niczym się nie różni od poprzedniego? Przecież to berał
    0
  • Users Avatars Mini
    siwy256 pisze: 2002-07-30 10:44
    Podobno można do tej noki wgrać polski T9. Sam telefon jeśli tylko byłby tanki to mógłby być, ale za te pieniądze można znależć dużo innych i fajniejszych.
    0
  • Users Avatars Mini
    Manciarz pisze: 2002-08-03 19:48
    UWAGA UWAGA mialem ten telefon przez rok i jestem niezadowolony z niego nie polecam go nikomu po prostu jest malo funkcji i jest stary!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    8210 pisze: 2002-08-05 23:21
    A mi wystarczy, że jest ładny
    0
  • Users Avatars Mini
    voodoo pisze: 2002-10-02 01:33
    Szpanerski troszeczke, ale ogólnie spoko. Te wyświetlacze które nagminnie padają mnie troche przerarzaja, i zniechęciły by mnie zapewne do kupna tego telefonu. Zostaje przy moim ot501
    0
  • Users Avatars Mini
    LorDDreD pisze: 2002-10-19 18:19
    SZAJS !!!! Mój kumpel miał sadła mu z ławy na dywan i terz może sobie nią w piłke pograć bo to już któryś raz z kolei i servis nawet niechce jej brać do naprawy !!!
    0
  • Users Avatars Mini
    mickey18 pisze: 2002-11-14 22:33
    MAM TAKI TELEFON JUZ PRAWIE ROK!!! przez ten czas nic w nim nie padlo, wszystko dziala mimo moich wyczynów: zamoczylem go w sniegu dwa razy, raz przeszedl bieg podczas ulewy, gdzie ja zlamalem parasol po paru metrach a do domu mialem 2 kilosy, ostatnio wpadl do studzienki i z 5 minut tam lezal (zaczal migac i go znalazlem bo bylo ciemno) no i jeszcze nadepnalem na wyswietlacz i zrobila sie plamka o srednicy 2 mm. Teraz wszystko dziala ok! plamka znikla, a po studzience tylko na drugi dzien nie dzialala jedna linia wyswietlacza ale przeszlo jak wysechl! Podczas suszenia wyswietlacz zrobil sie czarny od temperatury ale jak ostygla to chodzi do tej pory!!! SPOKO TELEFON DO KUPIENIA ZA DOBRE PIENIADZE!!! moze ktos chce niesmiertelna 8210 kupic?!
    0
  • Users Avatars Mini
    flopik pisze: 2002-11-20 20:09
    no wlasnie ***maciej71 - 2 miesiace mojej kolezance chodzil. I do reklamacja - a tam pani "ZNOOOWU Nokia...." - to chyba nie wymaga wiekszego komentarza.
    0
  • Users Avatars Mini
    kamil pisze: 2002-12-03 20:09
    Ja nie mam problemow, tylko niech ktos mi wytlumaczy po co to ostanie menu (?)
    0
  • Users Avatars Mini
    dastin16 pisze: 2002-12-30 02:18
    Sam mam ten telefon jestem bardzo z niego zadowolony.
    0
  • Users Avatars Mini
    greez pisze: 2002-12-31 17:42
    ten tel. dla nie jest ok! mam już go 1.5 roku i sprawuje sie nieżle .wadami tego tel. jest bardzo czuły wyświetlacz(na wstrząsy) i słaba bateria(w/g wielkośći).pozatym jestem zadowolony.a tak na marginesie nokia jest The BEST żadna inna firma oprócz NOKI nie produkuje takich ładnych telefonów (poduc.Finnlandia) :) wódka też i jak smakuje....:))
    0
  • Users Avatars Mini
    Pawcio pisze: 2003-01-08 12:12
    peter a za ile bys sprzedal?musze kupic cos dziewczynie i mysle nad tym aparatem
    0
  • Users Avatars Mini
    Pawcio pisze: 2003-01-08 12:13
    aha-odpowiedz mi na mojej stronie jesli mozesz
    0
  • Users Avatars Mini
    Crew pisze: 2003-01-27 09:49
    Osbiscie nie podoba mi sie te n model wole inne.Pozdrawiam!
    0
  • Users Avatars Mini
    nitek pisze: 2003-02-01 15:27
    Brzydki ten telefon moze dlatego slabo sie sprzedaje
    0
  • Users Avatars Mini
    Dilvish pisze: 2003-02-02 23:02
    Bardzo duzy plus to rozmiar. Z mojego doswiadczenia nie odstrasza wyglad tylko wykonczenie. Strasznie chodzi obudowa (w tej nokii co mialem) i dziwnie klawisze. Oczywiscie moze moj model byl wadliwy, ale ja uprzedzilem sie do tego telefonu. Podsumowywujac. Malutki telefon, dla ludzi nie wymagajacych wodotryskow.
    0
  • Users Avatars Mini
    GSMistrz pisze: 2003-02-04 02:49
    jak na swój wiek, to telefon prezentuje sie super!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    greatone pisze: 2003-02-08 11:57
    a ja uzywam go zastepczo od 2 miechow...i jestem zadowolony szczegolnie za mam baterie 1000 LIon
    0
  • Users Avatars Mini
    parys pisze: 2003-02-10 22:03
    malutka. duzo ludzi ja ma
    0
  • Users Avatars Mini
    dj_nokia pisze: 2003-02-10 23:51
    parys: ale to stary model ;))
    0
  • Users Avatars Mini
    dj_nokia pisze: 2003-02-10 23:52
    greatone: a masz oryginalna baterie??
    0
  • Users Avatars Mini
    chavez2 pisze: 2003-02-17 20:52
    Mam taka nie jest zla ale jak na moje palce te przyciski sa dobijajace
    0
  • Users Avatars Mini
    Traumeel pisze: 2003-02-17 21:06
    hmmmm jeszcze rok temu chcialem ja miec ale jak mi kumpel powiedzial jak dziala to pomyslalem nad kupnem innego telefonu
    0
  • Users Avatars Mini
    smokeWEED pisze: 2003-03-11 00:22
    z racji ze moja kuzynka go ma.. to moge go pochwalic za wymairy. wage i stosunkowo duze mozliwosci, stosunkowo bo chowaja sie przy moijej arii, heh, nawet wapu nie ma, ale to nei wszyscy potrzebuja, stary model coz wiecej powiedziec.. jesli spadnie cena na przyslowniowy'pysk' to moze byc ciekawym telefonem
    0
  • Users Avatars Mini
    _OmegaOne_ pisze: 2003-03-12 02:51
    mialem go przez pare miechow.Nic sie nie psulo procz wibry.Wylaczala sie sama na pare dni ale pozniej znowu sie wlaczala;)poza tym to nic.Zucalem tym tel. kopalem go,spadal mi i wszystko to przetrzymal.dziwie sie ze tyle wytrzymal;)
    0
  • Users Avatars Mini
    borysj pisze: 2003-03-18 12:11
    jest za mały
    0
  • Users Avatars Mini
    Kawa-84 pisze: 2003-03-23 20:08
    gwarancja skończyła sie w grudniu a w lutym zaczął sie psuć. Traci zasięg, mikrofon nawala czasem rozłącza rozmowy. Musz sprzedać póki coś jest wart
    0
  • Users Avatars Mini
    gsm-patrol pisze: 2003-05-04 14:55
    Mialem juz trzy takie telefony bo poprostu mi sie podobal! Ale za czesto pada wyswietlacz w nich, ale wiem jak to zrobic bardzo tanim kosztem i bedzie chulal :)) Hehe!
    0
  • Users Avatars Mini
    gizmo21 pisze: 2003-06-03 01:52
    nie wiem nie mialem nigdy go w rece ale z tego co slyszlem bnie jest on warty kupienia bo podobno ma starsznie slaba baterie
    0
  • Users Avatars Mini
    kolczatka2 pisze: 2003-06-15 16:52
    noo taki sobieee,fajnyyy
    0
  • Users Avatars Mini
    +artur pisze: 2003-06-21 16:43
    Dla mnie ten telefon to totalna kicha,i pierwszy telefon który uważam że nokia skisiła.
    0
  • Users Avatars Mini
    DarkOnly pisze: 2003-06-22 22:28
    Dosyć dopracowany model!
    0
  • Users Avatars Mini
    Diamantez pisze: 2003-10-12 00:23
    Jak widać, na temat tego modelu istnieje wiele zróżnicowanych opinii ;) Mnie osobiście ten model się podoba, przynajmniej z wyglądu. Nie miałem okazji przetestować go dokładniej i wolę nic na ten temat nie mówić.
    0
  • Users Avatars Mini
    bolek pisze: 2003-11-22 23:29
    jesli ktos mowi, ze 8210 jest malo wytrzymala to prosze: mam ja juz 2 lata, rzucalem ja o ziemie, przejechal mi po niej samochod, a obudowa sie palila i kilka razy zostala zalana piwem i co.....? Po wymienieniu obudowy nikt nie widzial zadnych zniszczen, a ja sam nie spotkalem sie z zadna awaria, gasnacym wyswietlaczem, itp. Ten telefon jest po prostu niezniszczalny, moze mam fart, ale wiem, ze nokie sa odporne, przetestowalem juz 5 modeli i zaden mnie nie zawiodl. Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    Szpieg pisze: 2003-12-17 14:39
    Telefon dla dorosłych:-) Smarkacze będą zawiedzeni bo nie ma kolorowego wyświetlacza, gier, polifonii, WAP i innych tego tupu nikomu niepotrzebnych bajerów. Jeszcze jedną jego wadą wg. małolatów jest jego wymiar - nie widać go w kieszeni, nie widać go prawie w dłoni, po wymianie obudowy na szarą lub niebieską w ogóle nie rzuca się w oczy - no do d... jednym słowem - poszpanować się nie da. Natomiast zawsze się dodzwonisz:-) Bardzo go sobie chwaę. ozdrawiam i polecam.
    0
  • Users Avatars Mini
    pajorro pisze: 2004-01-30 10:22
    No! Ja tez go mile wspominam, ale teraz wole cos wiekszego ( 6310i)
    0
  • Users Avatars Mini
    HHH pisze: 2004-01-30 16:56
    HUJOWY
    0
  • Users Avatars Mini
    mat-lis pisze: 2004-10-21 17:38
    wole stukroć 8310 ta jest za malutka i troche beznadziejna
    0
  • Users Avatars Mini
    RaffiX pisze: 2005-01-09 11:42
    Szczupak007, w końcu spadła Ci przecież "kilka" razy :P
    0
  • Users Avatars Mini
    RaffiX pisze: 2005-01-09 13:00
    A co to jest PEDEŁ? Dla nie wtajemniczonych: Szczupak007 to mój brat :-(
    0
  • Users Avatars Mini
    RaffiX pisze: 2005-01-16 13:46
    Chciałem, żeby ludzie poznali tą straszną prawdę :)
    0
  • Users Avatars Mini
    KiVash pisze: 2005-02-25 17:31
    Ten aparat ma jedna powazna wade,zawiesza sie po jakims czasie przy wchodzeniu do skrzynki odbiorczej
    0
  • Users Avatars Mini
    rogi_75 pisze: 2005-02-28 10:52
    Tragedia na 100 telefonów 90 było reklamowanych, porażka producenta. Mi akurat trafił się ten zaliczanych do 10 dobrych, użytkuje go moja mama, ale 2 dni max trzyma bateria, nawet po wymianie baterii nic się nie zmieniło.
    0
  • Users Avatars Mini
    nofate pisze: 2006-03-10 17:48
    Mała i wygodna ale kiepska w wykonaniu i działaniu.
    0
  • Users Avatars Mini
    iceman76 pisze: 2006-08-07 10:08
    przereklamowany produkt nokii telefon z wyzszej polki ale byl gorszy od nokii 3310 pod wzgledem wyswietlacza...
    0

Rekomendowane:

Akcje partnerskie: