Nokia Lumia 930, 630, 635 - polskie ceny i terminy rozpoczęcia sprzedaży

Newsy
Opinie: 14
Opinie: 14

Polski oddział Microsoft zapowiedział dziś premiery trzech nowych smartfonów Nokia Lumia. W drugiej połowie maja na sklepowe półki trafi Nokia Lumia 630, Lumia 635 będzie dostępna w czerwcu, natomiast model Lumia 930 na przełomie czerwca i lipca. Wszystkie smartfony działają pod kontrolą najnowszego systemu operacyjnego Windows Phone 8.1. Nokia Lumia 930 to obecnie flagowy model Microsoft. Nokie 630 i 635 mają w Polsce zastąpić najpopularniejszy obecnie model z WP, czyli Lumię 520. Tańsze nowe modele będą dostępne w ofercie wszystkich czterech operatorów. Na razie trwają negocjacje co do sprzedaży w salonach operatorów Lumii 930.

Nokia Lumia 630 single SIM/ dual SIM – 699 PLN
Nokia Lumia 635 LTE – 799 PLN
Nokia Lumia 930 – 2259 PLN

Model Lumia 630
System operacyjny Windows Phone 8.1
Wyświetlacz 4,5-calowy ekran z technologią ClearBlack pod warstwą ochroną Gorilla Glass 3
Bateria 1830mAh
Procesor Czterordzeniowy procesor Qualcomm Snapdragon 400 1.2GHz
Aparat 5MP AF
Pamięć 512MB RAM oraz 8GB eMMC; wsparcie karty microSD

Model Lumia 635
System operacyjny Windows Phone 8.1
Wyświetlacz 4,5-calowy ekran z technologią ClearBlack LCD pod warstwą ochroną Gorilla Glass 3
Bateria 1830mAh
Łączność LTE 100Mbps/50Mbps, HSPA+ 42Mbps (dual carries )/5.76Mbps, HSPA+ 21Mbps/5.76Mbps, Wi-Fi (b/g/n), BT 4, micro-USB
Procesor Czterordzeniowy procesor Qualcomm Snapdragon 400 1.2GHz
Aparat 5MP AF
Pamięć 512MB RAM oraz 8GB eMMC; wsparcie karty microSD do 128GB

Model Lumia 930
System operacyjny Windows Phone 8.1
Wyświetlacz 5-calowy ekran FullHD z warstwami polaryzacyjnymi ClearBlack
Bateria 2420 mAh
Procesor Czterordzeniowy procesor Snapdragon 8002,15 GHz
Aparat 20-megapikselowy aparat PureView ze stabilizowaną optyką CarlZeiss
Pamięć 32GB

Specyfikacja techniczna smartfonu Nokia Lumia 630 znajduję się tutaj.

Specyfikacja techniczna smartfonu Nokia Lumia 635 znajduję się tutaj.

Specyfikacja techniczna smartfonu Nokia Lumia 635 znajduję się tutaj.

Zdjęcia z konferencji:

Zdjęcia smartfonu Nokia Lumia 635:

Zdjęcia smartfonu Nokia Lumia 930:

Inne informacje na temat smartfonów:

Opinie:

Opinie archiwalne (14):

Komentuj

Komentarze / 14

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    Łukasz pisze: 2014-05-14 10:39
    W jakiej kolorystyce lumia 930 będzie dostępna w Polsce???
    1
  • Users Avatars Mini
    reddd pisze: 2014-05-14 12:23
    czarnej i zielonej a w późniejszym terminie białej.
    1
  • Users Avatars Mini
    Grzegorz Szewczak pisze: 2014-05-14 14:45
    Nokię 630 można już kupić w Plusie i na wolnym rynku.
    0
  • Users Avatars Mini
    mistrz pisze: 2014-05-15 18:31
    2200zl zart?
    -1
  • Users Avatars Mini
    nyu pisze: 2014-05-16 13:38
    2200zl chyba ich calkiem porabalo
    0
  • Users Avatars Mini
    gość pisze: 2014-05-16 13:58
    Zgadzam się. 800 zł taniej niż Szajsung S5.
    1
  • Users Avatars Mini
    nokia pisze: 2014-05-17 21:20
    moglby wysjc model nokia 830 czy tam 730 cos miedzy tym 640 a 930 bo 930 cena z kosmosu a 630 szalu nie robi
    -1
  • Users Avatars Mini
    ncj pisze: 2014-05-18 07:41
    jak dla mnie 2259zl za taki telefon to znaczaca przesada , za pol roku nikt o niej nie bedzie slyszal bo pewnie wyjdzie model z innym numerkiem i znow premiery i pokazywanie co to nokia nie wymysli -ups Microsoft Mobile tak to teraz sie bedzie zwalo , a pomyslec i cofnac sie pare lat temu Nokia i jej produkty byly topowe .
    -2
  • Users Avatars Mini
    Grzegorz Szewczak pisze: 2014-05-27 15:45
    Dzięki za szczegółowe podzielenie się swoimi spostrzeżeniami.
    0
  • Users Avatars Mini
    Topol pisze: 2014-06-04 01:44
    512mb ramu w 630, to jakiś żart ? Sądzę że przy nowym telefonie 1gb powinno być standardem , chociażby gdy ktoś chciałby pograć w gry to będzie miał skromny wybór na 630. A co do 930 to cena kosmos o.O
    1
  • Users Avatars Mini
    mayer pisze: 2014-06-13 18:07
    Topol jak chcesz 1gb ramu to szukaj tel lumii z nr 700 lub wyższym... mam 625 i wp8.1 wersje dla deweloperów... jedyny moment kiedy sie coś zacina (przycina) na jeszcze niedopracowanym systemie to jak przychodza wiadomości kiedy gram w asphalt8 (gra bardzo wymagajaca... bardzo szybko zużywa baterię a telefon sie nagrzewa od grania w nią). W ŻADNYM innym przypadku mi sie nie zaciął. (z żadną inną grą nie ma ofc. takich mankamentów). 512 czy 1gb to nie ma znaczenia dla lumii... system działa płynnie bez żadnych problemów... to są tylko liczby miałem wcześniej 800 z 1gb ramu i nie czuje ŻADNEJ róznicy w płynności... oburzanie sie że nie dali 1gb to poprostu mija sie z celem. Jakby napisali ze ma 1gb to byś nawet nie wiedział ze nie ma... na wp dużo ramu po prostu nie trzeba. Za to mam kumpla na stancji który wydał na flagowca z androidem(nie pamiętam co dokładnie) podobno 2,5k zł (chociaż pewnie więcej) i zacinała mu sie gra (pływanie rekinem i zjadanie ryb dla zdobycia czasu. ja w nią grałem i czasami mu sie zacinała na kilka sekund) zacina mu sie (sam ekran) jak chce sie rozłączyć ---> już nie ma połączenia ale pokazuje jakby był w trakcie połączenia i dopiero po chwili pojawia sie menu... a pamietam ze ma 8 rdzeni procesor i 3 lub 4gb ramu... Pytanie jest czy chcesz mieć telefon z którego będziesz wygodnie korzystał, czy chcesz mieć telefon który na papierze ma dobre bebechy...
    1
  • Users Avatars Mini
    Ahaś pisze: 2015-01-19 13:30
    Nokia lumia 635 jest super wg sie nie tnie płynnie chodzi i wg świetnie robi zdjęcia . Naprawde polecam ;333
    0
  • Users Avatars Mini
    Użytkownik pisze: 2015-02-22 14:06
    W Lumia 930 dane w tle nawet excel czy word same się resetują i tracą dane. Problem nierozwiązany
    1
  • Users Avatars Mini
    Lumia 930 pisze: 2015-03-17 20:13
    Potwierdzam problem resetu danych w tle w lumia 930. Software recovery pomaga lecz po 4 dniach problem wraca. Problem dotyczy wszystkich aplikacji nawet kalkulator traci wpisy po 10 minutach i zaczyna od 0 gdy wracam do niego widząc go w tle z wpisami wcześniejszymi. Nie polecam telefonu LUMIA 930
    1

Rekomendowane: