Test Panasonic GD96

Recenzje
Opinie: 183
Opinie: 183

Niedawno otrzymaliśmy do testów telefon Panasonic GD96. Jest to jeden z pary niemal identycznych modeli GD95 i GD96. Różni je od siebie tylko posiadanie obsługi GPRS-u, w który jest wyposażony GD96. GD96 to pierwszy telefon Panasonic-a na rynku, wyposażony w GPRS. Pojawił się  na światowym rynku na przełomie 2001 i 2002 roku.

 


Telefon od pierwszej chwili robi bardzo dobre wrażenie. Jest lekki i stylowy, a przede wszystkim posiada bardzo duży wyświetlacz. W zestawie dostarczonym naszej redakcji znalazł się telefon wraz z ładowarką o symbolu EB-CAD95EU. Do telefonu dołączona została instrukcja obsługi, na razie  tylko w języku angielskim. Otrzymaliśmy także kabel szeregowy do komputera oraz CD-ROM z oprogramowaniem, które są sprzedawane w zestawie z telefonem.

Wygląd zewnętrzny
Wygląd Panasonica jest jego mocną stroną. Telefon występuje w dwóch wersjach kolorystycznych: srebrnej oraz "gunmetal grey". Telefon jest wielkością zbliżony do Nokii 6210 (wymiary 125 x 45 x 14,4 mm). Przy podobnych wymiarach jego waga wynosi jednak dużo mniej, bo tylko 84 gramy. Posiada także zewnętrzna antenę, która wystaje poza bryłę telefonu. Warta wyróżnienia jest estetyka telefonu - konserwatywna, ale równocześnie wychodząca naprzeciw najnowszym trendom. Poza tym telefon robi wrażenie solidnie wykonanego. Wrażenie to zresztą później się potwierdza, wykonano go z bardzo dobrej jakości materiałów, wszystkie części są dokładnie dopasowane, nic nie trzeszczy i nie porusza się.

 


Tym, co wyróżnia Panasonic-a wśród innych telefonów na rynku, jest ogromny, jak na standardy innych telefonów GSM, wyświetlacz. Podczas gdy inni producenci wciąż korzystają z wyświetlaczy 4-5 liniowych, GD96 został wyposażony w wyświetlacz 10-liniowy (+2 linie ikon). Pozwala on na bardzo komfortową pracę z telefonem, szczególnie jest o ważne podczas pracy z WAP-em i wiadomościami SMS. Większość osób za wielką zaletę tego telefonu poczytuje to, że można na jego ekranie wyświetlić za jednym razem całego 160-znakowego SMS-a.

 


Wybór dużego wyświetlacza nie jest przypadkiem. Matsushita jest przecież głównym dostawcą terminali dla i-mode w Japonii, a także telefonów UMTS. Jak widać, inżynierowie Panasonic-a przesiąknęli już myśleniem o telefonii mobilnej według standardów trzeciej generacji. Chwała im za to.
Kolejnego plusa telefon ten otrzymuje za możliwość zmiany koloru podświetlenia wyświetlacza. Jest to funkcja znana już ze starszych modeli japońskiego producenta. Wyświetlacz może przyjmować trzy różne barwy: zieloną, pomarańczową i białą. Poza tym, o czym napiszę w dalszej części, możliwe jest przypisanie pojedynczym osobom lub grupom z książki własnego koloru podświetlenia. Kiedy nadejdzie połączenie od takiej osoby, telefon zmieni kolor podświetlenia na odpowiedni dla niej. Ta funkcja bardzo mi się spodobała.
Połowę powierzchni wyświetlacza zajmuje w trybie czuwania ikona, którą możemy dowolnie wybierać spośród obrazów zapisanych w telefonie, personalizując w ten sposób naszą słuchawkę.
Ponieważ wyświetlacz zajmuje prawie połowę przedniego panelu telefonu, to miejsca na klawiaturę pozostało mniej niż w innych modelach telefonów. Nie przeszkadzało to jednak w zaprojektowaniu przemyślanego i wygodnego zestawu klawiszy. Do nawigowania po menu wykorzystywany jest manipulator - joystick. Możemy nim poruszać się w 4 kierunkach oraz zatwierdzać dokonany wybór poprzez naciśnięcie go.

 

 

Poza tym telefon posiada także dwa klawisze z dynamicznie przypisywanymi funkcjami, których opis znajduje się zawsze na wyświetlaczu oraz przyciski zielonej i czerwonej słuchawki.

Klawisze numeryczne, choć położone blisko siebie, nie mylą się i nie ma zagrożenia przypadkowego wciśnięcia kilku naraz. Klawiatura jest bardzo wygodna i dobrze spełnia swoje zadania.

 


Na dolnej krawędzi telefonu znajduje się gniazdo do podłączenia ładowarki albo kabla połączeniowego z komputerem. Niestety, nie jest możliwe podłączenie obu tych urządzeń naraz. Telefon nie został też wyposażony w port podczerwieni IrDA i opisany kabel jest jedynym sposobem jego połączenia z komputerem.
Z tyłu telefonu znajduje się głośnik, który jest wykorzystywany w czasie pracy w trybie głośnomówiącym.


 


Bateria
Telefon został zaopatrzony w baterię litowo-jonową o pojemności 650 mAh o symbolu EB-BSD95S.

 

 

Niestety, otrzymana przez nas bateria nie była w pełni sprawna i w trybie stand-by wytrzymywała jedynie 24h. Według producenta, telefon powinien wytrzymać w trybie stand-by 150 h, a czas rozmowy bez przerwy powinien wynosić 6 h 40 min. Do tych liczb oczywiście należy podchodzić "z przymrużeniem oka". Jak zapewnili nas przedstawiciele producenta, sprawny telefon powinien w trybie stand-by wytrzymywać minimum 60 h.


Menu
Ponieważ nigdy wcześniej nie korzystałem ani nie testowałem telefonu Panasonic-a, więc menu tego telefonu było dla mnie zupełną nowością. I nadal, po dwóch tygodniach użytkowania, mam jeszcze czasami problemy z dotarciem do niektórych funkcji. Udaje mi się to dopiero za 2 lub 3 razem. Myślę jednak, że po dłuższym okresie użytkowania i do tego menu można przywyknąć.

 


Menu główne telefonu składa się z 9-ciu pod-menu, w których pogrupowane są funkcje telefonu. Każde pojedyncze pod-menu symbolizuje ikona w menu głównym. Całe menu jest stworzone w formie drzewa katalogów, każda funkcja posiada swój numer i można do niej dotrzeć wciskając najpierw przycisk menu, a potem odpowiednią kombinację klawiszy.

 


Po menu poruszamy się przy użyciu joystika. Funkcje zatwierdzamy jego naciśnięciem. Czasem pojawiają nam się "menu wskakujące", tzn. pojawiają się tylko gdy wybierzemy pewien określony element. Warte podkreślenia jest to, że czasami te menu mają charakter inteligentny. Taki przypadek udało mi się zauważyć w przypadku kasowania SMS-ów. Jeśli chcemy szybko wykasować kilka SMS-ów, to musimy skorzystać z takiego wskakującego menu. Tam na pierwszym miejscu znajduje się funkcja Czytaj, funkcja Skasuj znajduje się na 2 pozycji. Jeśli jednak skasujemy jedna wiadomość, to za drugim razem to funkcja Skasuj będzie na pierwszym miejscu i nie będziemy musieli przesuwać kursora. Jest to bardzo mały przejaw inteligencji, lecz warty zauważenia i bardzo przydatny w praktyce.

Książka telefoniczna i SMS-y
Telefon obsługuje zarówno swoja własną książkę telefoniczną o pojemności 200 wpisów, jak i książkę znajdującą się na karcie SIM. Do książki można dostać się poprzez menu główne lub naciskając prawy przycisk funkcyjny, który w trybie czuwania ma zawsze przypisaną funkcje dostępu do książki. Telefon może wyświetlać zarówno jedną wybraną książkę, jak i obie książki naraz.

 


Wewnętrzna książka telefonu pozwala na umieszczenie w jednym rekordzie bazy jednego numeru telefonu i jednego adresu e-mail. Numery zapisane w książce telefonu (nie jest to możliwe w przypadku numerów z książki na karcie SIM) możemy przypisywać do jednej z 9 grup użytkowników. Co ciekawe, dopisanie numeru do grupy może mieć miejsce tylko podczas tworzenia danego rekordu, nie jest możliwe przypisywanie już istniejących rekordów do grup.
Każdej grupie można przypisać własny dzwonek nadejścia połączenia, własną ikonę wyświetlaną, gdy nadchodzi połączenie od osoby z grupy oraz, o czym już pisałem, własny kolor podświetlenia wyświetlacza wybrany z 3 dostępnych odcieni.

 


Telefon nie posiada własnej pamięci na SMS-y i korzysta wyłącznie z pamięci karty SIM. Dostęp do tej pamięci jest jednak szybki i bezproblemowy. Telefon został wyposażony w bardzo przydatną funkcję automatycznego kasowania wiadomości. Telefon może po zapełnieniu pamięci kasować wszystkie nadchodzące wiadomości bez czytania ich przez użytkownika, może także automatycznie kasować wszystkie przeczytane wiadomości.
Telefon jest wyposażony w słownik T9, niestety jedynie w języku angielskim. Jeśli pragniemy wpisywać wiadomości po polsku, musimy korzystać z tradycyjnej metody. To duża wada tego telefonu. Dziś większość nowych słuchawek wyposażona jest w T9 w naszym ojczystym języku. Kolejny minus Panasonic-a to brak licznika znaków, które pozostały nam do końca SMS-a. Bez tego licznika nie sposób stwierdzić, czy piszemy już pierwszego, czy może drugiego SMS-a. Złośliwi stwierdzą, że skoro Panasonic ma wyświetlacz, na którym mieści się "cały SMS", to jeśli nasza wiadomość mieści się na ekranie to znaczy, że to pierwszy SMS. Jeśli natomiast na ekranie się nie mieści, to przekroczyliśmy już dopuszczalną ilość znaków dla jednej wiadomości.
Telefon pozwala na przechowywanie własnych szablonów gotowych wiadomości. Obsługuje także raporty doręczeń.

WAP i GPRS

 


Co od początku zaskakiwało mnie w Pansonic'u, to niewielka ilość ustawień konfiguracyjnych dotyczących WAPu i GPRS. Kiedy konfigurowałem te usługi to najpierw długo zastanawiałem się twierdząc, że "czegoś mi tutaj brakuje". I, że przy takiej konfiguracji to po prostu działać nie będzie. Już po chwili okazywało się, że jednak działa. Zastanawiam się zatem po co twórcy innych telefonów każą nam wpisywać dziesiątki, jak się okazuje, niepotrzebnych ustawień?

 


To była wielka zaleta Pansonic'a, teraz o wadzie, którą jest jeden licznik danych GPRSu dla połączeń przychodzących i wychodzących. W sytuacji, kiedy tak jak w Polsce, operatorzy taryfikują za dane odebrane i wysłane oddzielnie, posiadanie takiego licznika to narzędzie tylko orientacyjne, nie dające pełnej informacji o trwającym czy zakończonym połączeniu.
Telefon miewa także pewne problemy z rozłączeniem połączenia. Zdarzało się to podczas korzystania z WAPu i wbudowanego klienta e-mail. Telefon starał się rozłączyć, ale nie za bardzo potrafił. Telefon sprawia wtedy wrażenie jakby zawiesił się, nie reaguje bowiem na żadne akcje ze strony użytkownika. Jednak po minucie udaje mu się wrócić do stanu pełnej stabilności.
Poza tymi uwagami telefon bardzo dobrze radził sobie podczas przeglądania witryn WAP. Ogromny wyświetlacz powoduje, że jest to czynność dużo przyjemniejsza niż w telefonach konkurencji.

Połączenie z komputerem
Szybko i bezproblemowo nastąpiła operacja połączenia Panasonic'a z komputerem PC. Do testów wykorzystaliśmy komputer wyposażony w system operacyjny Windows 2000.
Po podłączeniu obu urządzeń przy użyciu kabla wystarczy jedynie odpalić program znajdujący się na dostarczonej wraz z kablem płycie CD.

 

     

 

Jest to program konfiguracyjny, który samodzielnie wykrywa telefon i konfiguruje odpowiednie dla niego ustawienia połączenia GPRS.
Co ciekawe nie jest nawet konieczne wpisywanie numeru dostępowego do GPRSu, a jedynie trzeba w oknie podać odpowiedni adres APN naszego operatora. Testy były wykonywane w Plusie oraz Idei i w obu przypadkach zestawienie sesji odbywało się momentalnie.

 

   

     


Telefon obsługuje 4 kanały przy odbieraniu danych i jeden kanał przy wysyłaniu, co odpowiada 53,6 i 13,4 kbit/sekundę.

Klient e-mail
Telefon został wyposażony we wbudowanego klienta poczty e-mail działającego w oparciu o usługi POP3 i SMTP. Konfiguracja klienta polega na wpisaniu ustawień odpowiedniego połączenia GPRS oraz wpisaniu danych serwera poczty, co odbywa się w sposób zbliżony do konfigurowania komputerowych programów pocztowych.
Klient wysyła i odbiera pocztę z naszego serwera poczty. Może on odbierane przez nas wiadomości kasować lub pozostawiać na serwerze. Wszystkie dołączane do wiadomości załączniki są przez niego ignorowane. Także wysłanie poczty jest bardzo łatwe, i odbywa się tak samo jak pisanie wiadomości SMS.
W skrzynce odbiorczej może on przechowywać maksimum 40 wiadomości natomiast w skrzynce nadawczej 10.


     


Funkcja dźwiękowe
Telefon jest fabrycznie wyposażony w 16 różnych dźwięków nadejścia połączenia. 6 z nich to dźwięki normalne, 9 natomiast to dźwięki polifoniczne. Poza tym 4 dzwonki można pobrać z internetu, i jeden dzwonek stworzyć przy użyciu wbudowanego kompozytora.
Dwa ostanie dzwonki, można nagrać tzn. zarejestrować przy użyciu wbudowanego dyktafonu dźwięk, który później będzie wykorzystywany jak dzwonek.
Telefon jest także wyposażony w cyfrowy dyktafon, który umożliwia nagranie 16 sekundowej wiadomości. Możliwe jest to jednak tylko podczas trwania połączenia telefonicznego.

 
Inne funkcje
Menu Harmonogram służy do organizacji czasu posiadacza telefonu. Pozwala on na tworzenie notatek pod określonymi datami. Notatki takie mogą być zaopatrzone w przypominający o nich alarm. Możliwe jest także ustawianie alarmów cyklicznych codziennie, raz na tydzień lub na rok. Alarm taki działa także przy wyłączonym telefonie.
Zegar telefonu pozwala na obsługę czasu w dwóch strefach czasowych. Między takimi zegarami można się w dowolnym momencie przełączać.

Funkcją z którą w innych telefonach się nie spotkałem, jest możliwość wyłączenia i włączenia telefonu o określonej godzinie. Telefon będzie się wyłączał i włączał codziennie o wskazanej godzinie. Niestety po automatycznym włączeniu telefonu do jego pełnej funkcjonalności potrzebne jest jeszcze wpisanie kodu PIN, co trochę obniża wartość tej opcji telefonu.
Telefon został wyposażony w Kalkulator, prosty przelicznik walut oraz dwie gry: Mogular i Puzzle 15.


     


Podsumowanie
Reasumując trzeba stwierdzić, że Panasonic GD96 zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Na szczególne podkreślenie zasługuje jego wygląd. Także bogactwo funkcji wyróżnia go spośród innych telefonów na rynku. Nie należy również, zapominać o niespotykanym w innych telefonach dużym wyświetlaczu. Wady Panasonic'a są raczej nieznaczne i nie dyskwalifikują go jako telefonu. Choć warto wspomnieć, że brak mu polskiego słownika T9.
Panasonic od kilku dni dostępny jest w promocji w sieci Idea za 199 zł. Telefon ten w takiej cenie posiada bardzo korzystny stosunek możliwości do ceny. Z czystym sumieniem mogę każdemu polecić zakup tego telefonu.

Opinie:

Opinie archiwalne (183):

Komentuj

Komentarze / 183

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    daz pisze: 2002-08-22 14:27
    Chyba sie na niego skusze. DaS
    0
  • Users Avatars Mini
    scp pisze: 2002-08-22 14:28
    Fajny phonik, cena tez spoko?
    0
  • Users Avatars Mini
    spiro pisze: 2002-08-22 14:42
    nie tylko ten panas nie ma t9 - niektore nokie tez nie maja, ericssony... ech i inne. a co do baterii to rzeczywiscie porazka; ale cos za cos wyswietlacz jest naprawde duzy.
    0
  • Users Avatars Mini
    Piter pisze: 2002-08-22 14:48
    Te minimum 60h w trybie stand by jeszcze idzie wytrzymac moim zdaniem. Jedyna duza wada to brak polskiego t9. Poza tym to wydaje sie byc swietnym fonem.
    0
  • Users Avatars Mini
    jokerDM pisze: 2002-08-22 15:26
    T9 to powinien być teraz standard... ale ogólnie bardzo sympatyczny. Poczekamy na dostępność cenową u naszych opów...
    0
  • Users Avatars Mini
    196906 pisze: 2002-08-22 15:33
    Używałem go w marcu w Grecji, dość ciekawy ze względu na wyświetlacz (Wap) ciekawe jak wypadł w teście.
    0
  • Users Avatars Mini
    196906 pisze: 2002-08-22 15:45
    Tak jak myślałem, za taką cenę (śmieszną) mamy wreszcie spory ekran i GPRS. Teraz Idea i + powinni zrobić cenę wap-u jak w erze i będzie dobrze.
    0
  • Users Avatars Mini
    marek pisze: 2002-08-22 16:53
    a te 199zl w OPTIMIE?
    0
  • Users Avatars Mini
    Darekx pisze: 2002-08-22 16:53
    Brak słownika t9 nie jest aż tak dużą wadą a co do wyświetlacza to chyba jest trochę za duży, ale zależy, kto co lubi znaczącym plusem tego telefonu jest na pewno cena w idei jest za 199 i 99zł.
    0
  • Users Avatars Mini
    marek pisze: 2002-08-22 16:54
    a telefon calkiem spoko a juz ten wyswietlacz to po prostu cudo
    0
  • Users Avatars Mini
    Darekx pisze: 2002-08-22 16:56
    Optima: Promocje (IDEA) , cena w promocji: 199 zł Meritum: (tylko dla firm) (IDEA) , cena w promocji: 99 zł
    0
  • Users Avatars Mini
    voight pisze: 2002-08-22 17:08
    W zasadzie to z ciekawych funkcji w tym telefonie to GPRS i duzy wyswietlacz, czyli dwie najwazniesze rzeczy gdy chcemy korzystac z WAP'u. Jednak co z tego, z doswiadczenia wiem ze ten telefon bedzie dostepny tylko w idei (moze w plusie) skoro u tych operatorow korzystanie z WAP'u via GPRS moze czlowieka narazic na znaczne koszty. Era raczej nie wprowadzi go do swojej oferty, bo u nich Panasonica nigdy nie widzialem, a w przypadku zryczaltowanej oplaty za GPRS ten Panasonik wydaje sie byc bardzo ciekawa oferta.
    0
  • Users Avatars Mini
    196906 pisze: 2002-08-22 17:27
    Następny producent który udowadnie że Nokia to kicha jeśli chodzi o oprogramowanie i konfigurację modemu.
    0
  • Users Avatars Mini
    l_s pisze: 2002-08-22 18:09
    ludzie - a ma ktoś ten telefon z oferty idei - bo ten egzemplarz, że nie ma słownika T9 to raczej oczywiste, jak nawet nie ma polskiego softu. Pozdrawiam Leszek
    0
  • Users Avatars Mini
    Darekx pisze: 2002-08-22 18:26
    Era kiedyś miała w swojej ofercie telefony firmy Panasonic kiedyś dokładnie w 1999r. zakupiłem u nich Panasonic G520., więc może będzie dostępny u wszystkich operatorów.
    0
  • Users Avatars Mini
    amapi3d pisze: 2002-08-22 19:17
    po co ja kupilem t65?? moglem miec gd96!!!!!!!!!!!!!!! :(
    0
  • Users Avatars Mini
    harhacz pisze: 2002-08-22 21:25
    po co ja kupilem t65? tez moglem miec gd96!!!!! chce ktos sie zamienic?
    0
  • Users Avatars Mini
    Bartek pisze: 2002-08-22 21:37
    Czy ktoś się orientuje ile jest wart (cena giełdowa) gd 96 ??
    0
  • Users Avatars Mini
    jarema pisze: 2002-08-23 01:12
    Autor pisze o funkcji głośnomówienia i dyktafonie a tymczasem idea w specyfikacji ma przy tych funkcjach "NIE"??? Jeśli ktoś użytkował niech skrobnie coś czy fon się sprawdza bo testy...są często gęsto sponsorowane... No i co z tą baterią i czy polski soft nie pracuje w tempie żółwia bo prędkość softu w T-65 skutecznie mnie odstraszyła od kupna !?? A może to tylko idea ma takie badziewne słuchawki na 3 świat????
    0
  • Users Avatars Mini
    dziobek pisze: 2002-08-23 01:25
    duzy ekran, gprs, wap, klient poczty, ma to co przecietniak potrzebuje
    0
  • Users Avatars Mini
    kakrysa pisze: 2002-08-23 02:32
    Panie Karolu, interpunkcja się kłania!
    0
  • Users Avatars Mini
    MarcinW pisze: 2002-08-23 13:14
    GD96 jest bardzo ciekawym telefonem i niedługo będzie w atrakcyjniejszej cenie w IDEI. Przy wykorzystaniu GPRS koszty połączenia z WAP są naprawdę niewielkie, drożej natomiast wychodzi korzystanie z INTERNETU, ale jest to kwestia czasu, najprawdopodobniej zmiana ceny tel. i usług GPRS od września. Jeśli chodzi o słownik T9 - niestety tylko angielski. Poza tym bateria 650 - taka sama jak w GD93 ale o dłuższej wytrzymałości, około 4 dni
    0
  • Users Avatars Mini
    momus pisze: 2002-08-23 14:16
    Lubię markę Panasonic, używam obecnie GD 92 i po pojawieniu się GD 96 u naszego operatora chciałem go kupić, ale teraz zaczynam się zastanawiać. Nowościami w stosunku do GD 92 jest z pewnością WAP, GPRS, duży wyświetlacz, oraz chyba jeszcze kalendarz i gry. Reszta jest bardzo bardzo podobna. Miałem też ten telefon w ręku i największym zaskoczeniem dla mnie jest to, że jest on wyraźnie większy niż GD 92 (we wszystkich wymiarach). Jak na telefon zaprojektowany z pewnie ponad rok lub dwa po GD 92 jest to dziwne. Dla mnie wydawał się po prostu za duży. Reasumując można go polecić jako pierwszy Panasonic lub przesiadka ze starszego modelu (np.seria G czy GD30-50), ale z GD 92,93 jak komuś zbędny jest GPRS to już nie wiem czy warto.
    0
  • Users Avatars Mini
    wojtoo pisze: 2002-08-24 00:58
    kupilem ten tel.bateria taka sobie(trzyma 3 dni),soft bardzo szybki i dopracowany(polski tez jest)nie ma polskiego t9,zestaw glosnomowiacy jest.ogolnie malo przydatnych fcji i oprocz gprs oraz wyswietlacza sredni wybor.aha,wada!!! aby dodac kogos do grupy profile musi byc zapisany w ksiazce tel a nie na sim
    0
  • Users Avatars Mini
    Qba pisze: 2002-08-24 09:39
    Funcji duzo, wielki wyswietlacz, obsluga tez raczej prosta, zas doczepic moizna sie tylko do koloru podswietlania, jak to ma miejsce we wszystkich telefonach tej firmy!
    0
  • Users Avatars Mini
    ufolelek pisze: 2002-08-24 12:25
    wszystko oki tylko ta bateria salbiutka taka :(
    0
  • Users Avatars Mini
    amapi3d pisze: 2002-08-24 20:49
    coraz bardziej sie przekonuje ze to zadna rewelacja
    0
  • Users Avatars Mini
    wojtoo pisze: 2002-08-25 13:23
    masz racje zadna rewelacja,a jesli ktos nie potrzebuje gprs to juz wogole bym sie zastanowil nad kupnem.telefon jest z oczywistych wzgledow duzy,ma slaba baterie,nie ma irdy i polskiego t9,dzwonki niby mozna pobierac ale ja nigdzie ich nie znalazlem.na wolnym rynku stoi po 700zl,za ta cene wolalbym kupic nokie6310,siemensa me45 albo sl42 i przerobic na sl45i
    0
  • Users Avatars Mini
    ozetec pisze: 2002-08-25 15:27
    czy ktos wie czy ma buga jakiegos w sofcie ze np. pisanie smsow ma "laga"? czyli pewne opoznienie jak szybko sie stuka w kalwisze? ;) moze to i glupie pytanie ale poprzedni moj panasonic gd93 takie cos posiadal, a ten cholernie mi sie podoba!!!:))
    0
  • Users Avatars Mini
    wojtoo pisze: 2002-08-26 01:37
    ozetec : wlasnie ma tego 'laga' i szczerze mowiac mozna szalu dostac,bo cholernie to drazni
    0
  • Users Avatars Mini
    jarpol pisze: 2002-08-26 13:02
    Nie powalił mnie ten telefon na kolana. Słaba bateria. Brak pamięci na smsy. t9. wieszający sie GPRS. Wystajace antenka. No... nie za bardzo...
    0
  • Users Avatars Mini
    spiro pisze: 2002-08-26 14:39
    ... czyli kolejny standardowy syf. coraz bardziej lubie fizza ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    pokpepe pisze: 2002-08-26 19:32
    Guwno w %#$@
    0
  • Users Avatars Mini
    qbul pisze: 2002-08-27 19:09
    wojtoo: a gdzie za taką cenę znajdziesz modele o których piszesz ??? Bo wydaje mi się, że do nich trzeba po parę stówek dodać .........
    0
  • Users Avatars Mini
    wojtoo pisze: 2002-08-28 01:15
    kupic w promocji,sprzedac np na allegro i tam tez kupic ww telefony
    0
  • Users Avatars Mini
    Albi pisze: 2002-08-29 13:17
    jakos mi sie ten telefon specjalnie nie podoba...
    0
  • Users Avatars Mini
    Baldur pisze: 2002-08-29 15:33
    Jeżeli nie wyeliminowano z niego wad, które posiadal np. GD92 to cieniutko:( Tzn. mam na myśli czułość aparatu (z tym to sobie 3310 lepiej radziła) oraz klawiatury, która nienadążała i raczej marnie się na niej pisało SMSy to kiepsko:( Ogólnie telefon jest ciekawy, ale jak dla mnie ma zbyt wiele wad.
    0
  • Users Avatars Mini
    iceman76 pisze: 2002-08-29 18:09
    fajnie tylko ze mozna zieniac kolor podswietlenia
    0
  • Users Avatars Mini
    Xal pisze: 2002-08-29 20:05
    Nie szczegolnego... widac, ze wygladem i wyswietlaczem producent chcial ukryc to, co jest pod maska sluchawki. Brak IrDY, slaba pamiec na kontakty, brak pamieci na smsy, bateria !! i wiele innych brakow dla mnie dyskwalifikuje te sluchawke.
    0
  • Users Avatars Mini
    Rosemai pisze: 2002-08-29 21:24
    bardzo podoba mi sie wyswietlacz, zgrabny telefonik, z funkcjami jest ok, cena tez spoko, a t9 nie jest mi potrzebny. mi sie ten pan. podoba.
    0
  • Users Avatars Mini
    ghostdog pisze: 2002-08-30 02:47
    Musze stwierdzic ze ten telefon jest bardzo fajny i posiada wiele przydatnych funkcji:klient e-mail gprs.Na plus przemawia duzy wyswietlacz.Jest to chyba jeden z bardziej udanych modeli Panasonica.Pozdro!
    0
  • Users Avatars Mini
    jay pisze: 2002-08-31 00:27
    Z poczatku mi sie nie podobał, w miare uzytkowania coraz bardziej sie do niego przekonuje. Plusy: wielkosc wyswietlacza (pierwszy fon na ktorego wyswietlaczu miesci sie CALY sms), ogolnie telefon dla zorientowanych na wap i GPRS, ktory jest tu o wiele szybszy (4+1) niz np w N6310, kabel i soft w zestawie wiec irde mozna sobie odpuscic, zwisów jak na razie brak... Minusy: bateria; wzornictwo, no coz, to raczej sprawa subiektywna... Ogolnie polecam!
    0
  • Users Avatars Mini
    jaras pisze: 2002-08-31 01:11
    Nie mialem tego telefonu w rece, ale znam troche poprzednie modele i wydaje mi sie ze i ten model ma dosc ciekawa funkcje jak jego poprzednicy - jaka ??? Blokade telefonu wlacznie z menu. Po wpisaniu odpowiedniego kodu sluchawka "odzywa" i mozna jej normalnie uzywac. Wczesniej mozna tylko odbierac polaczenia. Czy ma cos takiego inny aparat (chetnie dowiem sie ktory) watpie, ale napewno nikt z Was nie lubi jak jego "malenstwem" zabawiaja sie inni. Dziwi mnie tez ze w zadnym tescie Panasonica o tym nie wspomniano bo jak dla mnie to jast bardzo wazny czynnik sprawiajacy ze aparat jest naprawde "prywatny". Nara!
    0
  • Users Avatars Mini
    Pantom pisze: 2002-08-31 02:47
    Jesli ma ktos instrukcje to prosze o przeslanie. Na stronie pasikonika nic nie moglem znalezc. Dziekuje.
    0
  • Users Avatars Mini
    kostekjk pisze: 2002-08-31 21:06
    fajny teścik fajnego fona
    0
  • Users Avatars Mini
    tco(tm) pisze: 2002-09-01 22:16
    W instrukcji napisali, ze do kazdej pozycji w ksiazce tel. mozna dodac e-mail (prawdopodobnie tylko w pamieci telefonu, ale nie o to chodzi...). Mam pytanie do osob, ktore mialy w reku ten aparat: czy tak jak (ew. podobnie) w t65, wpis w ksiazce ma oddzielne pozycje na imie i nazwisko, czy jest tradycyjnie: jedno miejsce na imie+nazw., tel. i mail.? Jesli tak (czy siak) to ile liter mozna wcisnac w odpowiednie pola?
    0
  • Users Avatars Mini
    tco(tm) pisze: 2002-09-01 22:27
    Inne pytanie: czy aparat ten mozna synchronizowac z outlookiem lub jakims tam odpowiednikiem (chodzi mi o wymiane danych z ksiazki telefonicznej i terminarza)? Poza tym: Do tej pory uzywam sagema mc959. Chce przedluzyc umowe i tanio kupic nowy telefon (nie dlatego, ze sagem jest zly, bo jest dobry, ale po prostu i tak bede uzywal mojego numeru przez kolejne 2 lata, wiec szkoda nie skorzystac z "super" programu "zostanmy razem"). Byc moze przyda mi sie w telefonie WAP i GPRS (tym bardziej ze IDEA wprowadzila ryczalt na WAP) - co prawda nie wiem, co to ten WAP jest wart w praktyce. Natomiast GPRS przyda sie w terenie do podlaczania komp. do sieci. I tu sie pytam kupic GD96, T65, czy moze dolozyc kuupeee kasy (to bedzie chyba pondad 500PLN niedlugo) i kupis ME/S45? Przypominam, ze zalezy mi na tych rzeczach o ktore sie wyzej pytalem. Pozdr.
    0
  • Users Avatars Mini
    G pisze: 2002-09-02 19:49
    wizualnie na żywo jest brzydki a zwłaszcza z czerwonym podświetleniem
    0
  • Users Avatars Mini
    halski pisze: 2002-09-03 22:27
    A mnie przypomina pilot do telewizora.
    0
  • Users Avatars Mini
    wojtoo pisze: 2002-09-04 00:44
    a mi przypomina kawalek papieru toaletowego po podtarciu
    0
  • Users Avatars Mini
    Yo*mama pisze: 2002-09-05 19:12
    Ludzie co wy mowicie ???!!!!! telefonik jest zajebisty !!! Nokia mu do jaj nie siega... czy widzieliscie nokie z zestewem glosnomowicaym i dyktafonem i innymi bajerami ?? bo ja raczej nie !!! panasonic udowodznil ze jest 1000000000000 razy lepszy od nokii... A nokia nie ma podswietlaczy kolorowych buahaha dziadostwo !!! pierwszy raz widze telefon ktory ma prawie wszystko :) oprucz mms , umts i irda :( ale wysle ze kolejny model bedzie te 3 funkcje podsiadal Panasonic jest the best !!!!!! :)
    0
  • Users Avatars Mini
    ^-NufC-^ pisze: 2002-09-06 20:28
    Moze nei bede sie rozpisywal i podam plusy oraz minusy (IMHO telefon bez rewelacji) Plusy to: Ekran, ladna kolorystyka opcji na bialym tle w wyswietlaczu, obsluga gprs, dyktafon Minusy to: slaaaaba ale to slaba bateria, beznadziejnie pokazywany stan naladowania akumulatora, ikony zasiegu gprs beznaziejnie wymyslone tzn.. trzeba wziac do reki instrukcje i nauczyc sie ikonek stanu zasiegu na pamiec...! Dalej jesli chodzi o poruszanie sie po meny.. Yostick to raczej bez rewelacyjne rozwiazanie. Na poczatku ok ale po kilku godzinach wapowania wybor yostickiem i zatwierdzaniu poszczegolnych funkci sprawia klopot... (palec zjezdza troche tym samy zatwierdza sie np jedna funkcje w gore lub w dol) Poza tym taki delikatny, lekki, jakby spadl to by pewnie sie poobijal niezle... Osobiscie nei polecam!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    pawel pisze: 2002-09-07 14:13
    No to mam problem... wybrac GD96, czy T65, a moze czekac na cos innego?
    0
  • Users Avatars Mini
    Adcool pisze: 2002-09-08 23:42
    HEY LUDZIE PORADZCIE CZY OPLACA SIE TEGO PANASONIC KUPIC TERAZ W IDEII ZA 49 ZŁ + vaT ???
    0
  • Users Avatars Mini
    pol pisze: 2002-09-09 13:29
    Mialem poprzednia wersje Panasonica i teraz mam Nokie 6210 i jestem zainteresowany zmiana obecnej sluchawki na GD96 tylko mnie jedna rzecz zastanawiaz czy mozna synchronizowac go z PC i w jakim programie. Moja subiektywna ocena miedzy Panasocic i Nokia jest taka ze nie kupie juz wiecej NOKIA.
    0
  • Users Avatars Mini
    dooki pisze: 2002-09-11 15:01
    i słusznie
    0
  • Users Avatars Mini
    kmc pisze: 2002-09-12 17:56
    troszke za duze gabaryty, ale to pewnie przez tak duzy wyswietlacz
    0
  • Users Avatars Mini
    p7778 pisze: 2002-09-13 00:08
    sam mam gd93 i na pewno dopadnę 96. jedynie czego mi brakowało w 93 to brak organizera i games, no ale skoro ma je 96 - to - polecam
    0
  • Users Avatars Mini
    clintoner pisze: 2002-09-14 14:54
    Slabe menu zle porozstawiane. dyktafon to maksymalnie 20s! Ksiazka telefoniczna zupelnie nie rozbudawana (nie ma miejsca na email, adres, itp...) Organizer jest nie przyjemny w uzytku, malo ergonomiczny. A pamiec stanowi taka wade ze ten telefon staje sie nie do przejscia. podsumowujac: telefon dobry dla: dzieci, kobiet nie umiejacych obslugiwac (lub nie potrzebujacych) powyszych niedopracowanych funkcji oraz ludzi siedzacych na wapie 24 na dobe.
    0
  • Users Avatars Mini
    Help pisze: 2002-09-15 12:57
    Czy ten telefon ma port na podczerwien (iRDA) ????? A pozatym jaki phon wybrac mitsubishi trium eclpse (kolorowy wyswietlacz 256 kol.) czy tego gd96 !!!!!!! Bo mnie nie podoba sie w tym pierwszym dol z literkam !!!!!!!!!!! odpowiedcie prosze mam czas do 22 wrzesnia bo promocja sie konczy plissssssss!!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    PioneT pisze: 2002-09-15 14:20
    chyba ja tez sie na niego skusze ale mam jedno pytanie czy ta komóra ma menu wjęzyku polskim
    0
  • Users Avatars Mini
    Kolo pisze: 2002-09-16 22:46
    zajebisty telefon! poprzednio mialem Panaonica G520 i GD50. Teraz (tzn. dwa miechy temu) nie majac wyboru kupilem Eryka T65. Moj brat ma jednak GD96 i pozyczyl mi go na tydzien. Super sie z niego korzysta. Bardzo proste i intuicyjne menu w porownaiu z Ericssonem super! A moze po prostu jestem zbyt przyzwyczajony do Panasonicow? Podoba mi sie wyswietlacz na ktory miescisie caly sms. No tak bateria slaba ale Panasonic nigdy (niestety) nie mial dobrych baterii. Moze sie to zmieni?
    0
  • Users Avatars Mini
    czary` pisze: 2002-09-17 03:11
    tak, jestem posiadaczem tego cacka. Aparacik naprawde pozytywny, lecz dwie podstawowe wady. Bateria zupełnie nienadaję się do aparatu z tak dużym wyświetlacze i GPRS`em... no cóź jakby ktoś z niego nie korzystał to może i wytrzma 4 dni:) Po drugie... po dwóch latach użytkowania Nokii, stwierdzę, że pisanie smsów, jest naprawdę nie lada wyczynaem na Panasonicu... ;) reszta spoks.... szczególnie ten Wapik:) narazie i pozdrawiam all gprsów.... we are waiting for umts;)
    0
  • Users Avatars Mini
    Marcien pisze: 2002-09-18 00:46
    co sadzicie o joystiku w tym fonie,jest wygodny w uzytkowaniu?slyszalem ze w poprzednich modelach w niektorych miejscach schodzila farba z obudowy,to prawda?czy ten aparat rowniez jest na to narazony?jeszcze jedno..czy sa juz dostepne jakies gadzety typu kabura itp?
    0
  • Users Avatars Mini
    Jarbol pisze: 2002-09-18 22:52
    To nie tyle kwestia bateri, tylko prądożerności ww. modelu. Wystarczy popatrzeć na modele innych producentów przy takich samych lub zbliżonych pojemnościach akumulatorów.
    0
  • Users Avatars Mini
    Arturo pisze: 2002-09-21 18:23
    Do tego aparaciku trzeba sie przyzwyczaić mi trudno było przez pierwsze dni ale teraz dobrze zrobiłem że wybrałem go bo jest świetny nawet do baterii sie przyzwyczaiłem (3 dni to nie jest źle)
    0
  • Users Avatars Mini
    Batmann pisze: 2002-09-23 00:01
    Mam GD 95. Klawisze troszke male, poza tym czasem do najprostszej funkcji trzeba sie przedrzec przez 10 roznych menu. ALe nie powiem, nie najgorszy :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    dżon pisze: 2002-09-23 16:47
    Ja myslalem ze on ma kolorowy wyswietlacz!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    marzyciel pisze: 2002-09-25 13:54
    kupilem i nie ma gprs'u ;( musze oddac do serwisu na 2 dni zeby wgrali mi nowy soft. bateria moglaby trzymac troche dluzej (1 dzien na kilka godzin w necie, rozmowy i sms'y) Poza tym jest OK :-) Polecam
    0
  • Users Avatars Mini
    Kether pisze: 2002-09-25 20:01
    ja od zawsze bylem zakochany w panasoniaczach i GD96 jest normalnie moim zyciowym przeznaczeniem, szczegolnie gdy dorzucili do niego kabelek z softem do netu:) jezeli chodzi o mnie, to ten aparat jest o krok milowy przed GD93, tylko brakuje mi w nim dyktafonu, ktorego przycisk byl po prawej stronie telefonu...
    0
  • Users Avatars Mini
    Rafcio pisze: 2002-09-27 01:09
    Ten telefon nie jest tak dobry jak wynika to z opisu! Bardzo wolno pisze sie na tam SMSy! GPRS strasznie wolno dziala!!! A moze to wina sieci??? (IDEA) Ale w sumie nie jest taki zly!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    ProJack pisze: 2002-09-27 22:07
    Mialem go w reku i sprawil bardzo pozytywne wrazenie. Wydaje mi sie, ze ten telefon to dobre rozwiazanie jesli chodzi o tansze telefony w Idei. Nowy soft chyba poprawi drobne bledy.
    0
  • Users Avatars Mini
    marcinb pisze: 2002-09-30 11:11
    Czy on ma zestaw głośnomówiący?
    0
  • Users Avatars Mini
    marcinb pisze: 2002-09-30 11:19
    Czy on ma zestaw głośnomówiący? [wbudowany]
    0
  • Users Avatars Mini
    ProJack pisze: 2002-09-30 11:24
    ma
    0
  • Users Avatars Mini
    ProJack pisze: 2002-10-01 21:49
    Dzis go kupilem, naprawde polecam! Troche kiepsko pisze sie sms'y, ale czlowiek to sie do wszystkiego przyzwyczai! :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    bodopl pisze: 2002-10-02 02:57
    jak sie sprawuje jedo zestaw głosnomówiący? czy da sie rozmawiać w czasie jazdy samochodem ?
    0
  • Users Avatars Mini
    ProJack pisze: 2002-10-02 09:28
    bodopl: zestaw jest dosyc dobry, nie ma problemu z rozmowa, co prawda nie wiem jak sprawa wyglada w maluchu ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    E-mill pisze: 2002-10-02 22:24
    tak po przeczytaniu waszych komentarzy doszedlem do wniosku, ze jednak wezme t65... i wogule jak telefon moze byc dobry skoro trzyma 3 dni przy niskiej czestotliwosci uzytkowania? taki telefon moze byc dobry dla kogos kto siedzi w domu, ale co jak bedzie potrzeba gdzies wyjechac na wakacje np pod namiot? duzy ekran to cholerny + ale nie za wszelka cene... pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    ProJack pisze: 2002-10-02 22:59
    E-mill: ja tam radze Ci kupic panasonika. Teraz to chyba pod zaden namiot sie nie bedziesz wybieral (przynajmniej do wiosny...). ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    arturo pisze: 2002-10-04 15:39
    NAPRAWDE NIE WIEM CO TE JAPOŃCZYKI ROBILI ŻE TAK HUJASZCZA BATERIA IM WYSZLA KURCZE 3-2 DNI I ŁADOWAC TRZA - ZALETĄ JEST TO ŻE 1,5 H SIE ŁADUJE . GENERALNIE GD96 JEST ATRAKCYJNY
    0
  • Users Avatars Mini
    Fror pisze: 2002-10-05 15:14
    Od zawsze używam telefonów Panasonic`a i są wg mnie najlepsze! Tylko trzeba się do nich dostosować.
    0
  • Users Avatars Mini
    sylwester_cz pisze: 2002-10-08 00:33
    od zawsze uzywam tylko telefonow Nokia, chyba najwyzszy czas zmienic marke. Bardzo dobry telefonik.
    0
  • Users Avatars Mini
    sabol pisze: 2002-10-09 11:45
    Mam go od kilku dni i... mimo iż ma kilka wad (zamieniłem T65) jest extra! T65 skrzypiał, trzeszczał, wieszał się i w ogóle miał zamulony WAP-GPRS. Mam prośbę: jak ustawić klienta poczty (za cholerę nie umiem) i gdzie kupić kabelek EB-RS300 i czy w/w w ogóle nadaje się do GD96.
    0
  • Users Avatars Mini
    BRAT_MIH pisze: 2002-10-11 06:54
    Kupilem wczoraj. Najpierw sprzedalem T65, ktory mial wysmienita baterie, ale mi sie ogolnie nie spodobal. Panasonic jest swietny, ale...bateria mnie zaskoczyla. Dokladnie 24 h, w tym okolo 20 minut rozmowy i padla. Troche ustawiania i zabawy, ale to chyba lekka przesada. Za to naladowala sie w 40 minut:) Pozyjemy - zobaczymy. Na razie jestem za:) Ladne dzwonki, wyswietlacz. Troche cegla, ale leciutka. Z obecnej oferty na rynku (10.10.02) - w tej cenie jest najlepszy.
    0
  • Users Avatars Mini
    halina pisze: 2002-10-11 19:12
    gd96 mam od 3 tygodni.Byljuz w serwisie,bo pochodzil z partii o wadliwym programie.Po wymianie programu gprs dziala bez zarzutu.Bateria to duzy problem.
    0
  • Users Avatars Mini
    Rosemai pisze: 2002-10-13 17:13
    jest fajny, GPRS ok- oprogramowanie chyba nikomu nie sprawi trudnosci, tylko ta bateria sprawia że nigdy sie nie zdecyduje na ten tel.
    0
  • Users Avatars Mini
    marcinb pisze: 2002-10-14 15:04
    Strona z dzwonkami - jej adres jest w instrukcji - dosyc fajne melodie są tam dostępne, lecz można pobrać tylko jedną (za friko). Można zrobic przekręt i włożyć innego SIMa (numer) do tego samego telefonu i pobrać jeszcze jeden dzwoneczek...
    0
  • Users Avatars Mini
    marso pisze: 2002-10-15 00:12
    A JA MAM BIAŁE PODŚWITLENIE :P I TELEFON JEST SUPER, MIAŁEM WCZEŚNIEJ ERYKA T65 I RACZEJ BYM SIĘ NIE ODMIENIŁ ZWŁASZCZA ŻE DUŻO SMS'ujw I KORZYSTAM Z WAPU (INTER-OPTIMA :p) !!!!!!!!!! BATERIA TEZ SUPER I ZASIĘG JAK DLA MNIE LEPSZY OD T65 !!!!!! POLECAM !!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    sabol pisze: 2002-10-15 21:47
    Wymyśliłem dziś extra bajer! Do ericssona T20s(e) dodawany był taki srebrny sznureczek -uchwyt. Pasuje jak ulał!!! A używam go w ten sposób, że mam haczyk koło łóżka i tam wieszam tel. (blisko ucha).
    0
  • Users Avatars Mini
    ProJack pisze: 2002-10-15 22:49
    ach sabol, macgywer (tak to sie pisalo?) przy tobie wysiada! ;-) cholera, mialem kiedys t20s, ale gdzies przehandlowalem sznureczek... a tak na marginesie, czy ktos z was nosi tego panasonica w pokrowcu (hihi)??? pozdrawiam. ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    sabol pisze: 2002-10-16 21:35
    Ciekawy by to musiał być pokrowiec, z taką dziurą w środku na joystick :-)))
    0
  • Users Avatars Mini
    Michex pisze: 2002-10-18 02:29
    Witam!!! Szykuje sie z zamiarem kupienia telefonu Panasonic GD96 (poprzedni telefon zmienil wlasciciela Nokia 6210 bez mojej zgody :)) ale mam jedno pytanko czy w w/w modelu jest cos takiego jak organizer(oprogramowanie dla kompa) tak jak w Noki 6210?
    0
  • Users Avatars Mini
    Michex pisze: 2002-10-18 22:06
    Witam ponownie!!! hmmm kupilem sobie to cacko :) czy jest jakies dodatkowe oprogramowanie do tego telefonu oprocz tego co jest na plycie ktora daje producent???? Bylbym wdzieczny za odpowiedz :) Pozdrowienia!
    0
  • Users Avatars Mini
    mariusz19 pisze: 2002-10-18 22:31
    troche za dlugi
    0
  • Users Avatars Mini
    Michex pisze: 2002-10-19 17:51
    Dzieki za adres!!!! Jako stary uzytkownik telefonow Nokia i Siemens troszke trudno jest sie przestawic na tego typu fonik.Z pierwszych spostrzezen to to iz jest za lekki (nie czuje sie go w dloni) nastepnie za duzo smigania po menu do ktorego nie moge sie jak na razie przyzwyczaic.Troche jest za cichy czyli nie slychac jak dzwoni np w autobusie pomijam tutaj wibracje bo trzymajac ja w reku trzeba sie wczuc zeby te wibracje wyczuc :) To tyle zobaczymy po dluzszym uzytkowaniu. Pozdrowienia!
    0
  • Users Avatars Mini
    cold pisze: 2002-10-24 03:06
    Witam Odpowiadajac na powyzsze komentarze nabylem dzisiaj telefonik i informuje jest to moj 8 telefon ktorego uzywam i w sumie chyba najlepszy vibra wbrew temu jak ktos napisal jest naprawde bardzo mocna jak na taka mase telefonu !!! trzesie pozadnie, wyswietlacz super glosnosc dzwonkow bardzo przyzwoita i klarowna jakiej raczej w nokii nie spotkacie. Wada jaka jest bateria okazuje sie po rozmowie (net) z przedstawicielem Panasonic Mobile Polska Aleksandrem Kulinskim przy stanie naprawde czestego uzytkowania spokojnie bedzie wytrzymywac 100 godzin jest jednak jedno ale,
    0
  • Users Avatars Mini
    cold pisze: 2002-10-24 03:06
    przez pierwsze 3 tygodnie mniej wiecej nastepuje drobniutki mankament Panasonic jak pewnie niektorzy wiedza z budowy GD93 stosuje dla zapewnienia odpowiedniej ostrosci dodatkowy akumulator wyswietlacza ktory przez ten czas wlasnie laduje sie i stabilizuje (ps. w GD 93 czarny ekran i obracanie sie obrazu wlasnie powodowane jest przez brak styku na tymze akumulatorku) pomoze rowniez zmiana kontrastu wyswietlacza ktory naprawde jest za duzy. Jak ktos slusznie zaowazyl w pierwszym tygodniu tel trzyma 2 do 3 dni a pozniej 5 tak to wlasnie jest, szkoda ze o tym wczesniej nikt nie informuje ...
    0
  • Users Avatars Mini
    cold pisze: 2002-10-24 03:11
    Dodatkowo jak zapowiedziano mi zostanie za okolo 3 tyg wypuszczone na rynek europejski oprogramowanie ktore niedawno zostalo wycofane i wkroczy w rozbudowanej wersji, mowa o Panasonic Mobile Media Menager, nowe dziecko bedzie nazywac sie Panasonic Media Menager 2 oprocz jak w poprzedniej wersji programu przesylania na tel dowolnych obrazkow czy dzwiekow bedzie rowniez posiadac codec mp3-mid3tone czyli polifoniczne dzwieki prosto z mp3 :) i dodatkowo synchronizacje organizera z telefonem komorkowym. Uwaga program dziala na standardowym kablu data ktory przynajmniej w Ideii jest standardowo dolaczony do telefonu. Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    312 pisze: 2002-10-25 16:38
    Kupilem se wlasnie 2 dni temu (24.10.2002) panasonica gd 96 i jest swietny jednym slowem jak zabawka coooolllll mowie kupujcie . jest jedynym, telefonem qtury ma wszystkie bajery (gprs, wyb. głos. dykt. itd) nie drogi .
    0
  • Users Avatars Mini
    No_a_jak_tam pisze: 2002-10-29 10:40
    Hej, a jest niebieska lampka z tylu obudowy? T9 pol naprawde NIE MA? Klawisze nie myla sie (naciskanie nie tego co trzeba)? Jak wyglada "miodnosc" tego modelu po ekresie euforii zakupem? Hmm???
    0
  • Users Avatars Mini
    Rogun pisze: 2002-10-29 10:40
    Warto or not ? Bo widze taki dwu glos mam zamiar kupic w ideai optima kosztuje jakies 30 zeta i czytalem o nim duzo w ideai dali mi crash testa zrobic i sie sprawdzil ale ta bateria soft slownik itp. jak sie te sprawy maja ? co ma byc dodane bo slyszalem ze bateria ma wyjsc (pogloska)i ma byc lepsza ponoc ale czy radzita ludzie czy ni radzita ?
    0
  • Users Avatars Mini
    ProJack pisze: 2002-10-29 11:48
    No_a_jak_ta,*** lampki nie ma, t9 nie ma (polskiego), klawisze sie nie myla, po okresie euforii jest okres zadowolenia... ;-) Ragun*** To czy warto zalezy od tego miedzy jakimi sluchawkami wybierasz. Bateria slaba, ale mozna sie przyzyczaic. Soft (18) nie ma chyba raczej bledow (przez miesiac zadnych nie bylo). Slownika polskiego brak. Ale jesli wybierasz z telefonow z nizszej polki to polecam. Pzdr.
    0
  • Users Avatars Mini
    No_a_jak_tam pisze: 2002-11-02 11:31
    GR8 THX, ProJack. Jeszcze pare pytan- czy klawiaturka podswietla sie zawsze na zielono, czy zmienia kolor razem z wyswietlaczem? Jakies klawiaturki do SMS mozna dokupic? Czy mozna aktualizowac soft (wgrac T9 pol)? Wibra mocna czy slaba, da sie urucomic razem z dzwonkiem? Nagrywanie dzwonkow z mikrofonu jest? Ile trzyma bateria po sformatowaniu? Jak fon lezy w dloni- nie jest za duzy?
    0
  • Users Avatars Mini
    ProJack pisze: 2002-11-02 20:59
    No_a_jak_tam*** Klawiaturka zawsze ma kolor zielony, nie moze zmieniac tak jak wyswietlacz. Nie wiem czy mozna dokupic jakas inna do sms. Jesli chodzi o soft to nie spotkalem nowszego niz 18, a w nim nie ma polskiego t9. Wibra jest dosyc mocna. Nagrywania dzwonkow z mikrofonu sie nie spodziewaj, a memo glosowe to 16 sekund. Bateria trzyma mi 2 dni przy czestym korzystaniu, ale przez pierwsze 2 tygodnie bylo gorzej. W dloni lezy bardzo dobrze. Za duzy nie jest (bardzo lekki jak na swoje wymiary). Pozdrawiam.
    0
  • Users Avatars Mini
    rogus pisze: 2002-11-05 09:39
    pro jack sluchaj a uzywales tego panasonic media manager bo mi on nie dziala pisze ze phone nie jest podlaczony ale jest nawet sprawdzilem ze jest to mu powiedzialem zeby szukal na porcie com 1(bo tam jest pfon) ale nie znalazl moze trza specjalnego kabla ??
    0
  • Users Avatars Mini
    No_a_jak_tam pisze: 2002-11-05 12:47
    Jeszcze raz GR8 THX, ProJack ;-) Kurcze, wyglada na to, ze w stosunku do GD 93 jest to krok w tyl :-( Bieda w ciekawym opakowaniu. Szkoda. Podobaja mi sie tylko "szklane" klawisze, stonowany design i duzy ekran. A to za malo, by kupic fona...
    0
  • Users Avatars Mini
    ProJack pisze: 2002-11-05 19:24
    rogus*** z tego co mi wiadomo to do media manager potrzeba kabla eb-rs300. *cold* pisal, ze maja wypuscic media managera, ktory bedzie dzialal z kablem, ktory daja w zestawie, ale poczekamy zobaczymy. pozdrawiam.
    0
  • Users Avatars Mini
    Rogus pisze: 2002-11-07 12:15
    ej no a jak tam sluchaj gd 96 nie jest krokiem w tyl to swietny telefon jak na swoja klasa a powiedz co ma gorszego od gd 93 ze jest to krok w tyl bo ja mam ten phon a wczesniej mialem gd 93 i kolezance nawet za jakies grosze sprzedalem :-) wiec uwazam ze phon jest much much better pozbawiony byl bledow z gd 93 ktore drobne byly pozatym am duzo pozytecznych rzeczy napewno to nie jest telefon dla przypakowanego dresa ktory se chce sex loga wgrywac itp. bo jezeli tak to wez se nokie ja nwiem 5510 3330 a nie ten phon i sie jarac wtedy mozna a w nim mnie jego obslua urzekla to madry telefon tak to ujme i wart swojej ceny szczegolnie w idea optima :)
    0
  • Users Avatars Mini
    No_a_jak_tam pisze: 2002-11-08 20:00
    Rogus- nie jestem dresem i nie kupuje Nokii.Twierdze tylko, ze tak jak GD 93 byl przelomowy i ekstrawagancki, tak GD 96 juz nie daje wrazenia "high-tech" czy nawet "techno". Po prostu nie przekonuje mnie. Jest zbyt "uglaskany" i nie rzuca (mnie) na kolana.No coz, gusta nie podlegaja dyskusji ;-) Pozdrawiam!
    0
  • Users Avatars Mini
    Kwadi pisze: 2002-11-10 22:28
    Ja tam juz nigdy nie kupie Panasonica. Zrazilem sie GD93. Gasl mi wyswietlacz, zawieszal sie, cuda sie dzialy z tym telefonem-nie tylko moim ale i znajomego. Juz nie powiem o tandetnym plastiku powleczonym szajsownym lakierem ktory momentalnie sie zdziera.
    0
  • Users Avatars Mini
    ProJack pisze: 2002-11-10 22:38
    Kwadi*** Jeszcze nie mow 'hop'. Nigdy nie wiadomo co firma wypusci w przyszlosci! A jesli chodzi o plastik, no coz, nie sa to telefony do rzucania i 'szurania' po stole. Pozdrawiam.
    0
  • Users Avatars Mini
    ProJack pisze: 2002-11-11 13:01
    No_a_jak_tam*** PRZEPRASZAM! Wprowadzilem Cie w blad. Jest mozliwosc nagrania 2 dzwonkow przez mikrofon! Jeszcze raz przepraszam. Nie wiem czemu o tym zapomnialem. Mozna nagrac zamiast sygnalu kukulki i syreny (ambulansu?)! Pozdrawiam.
    0
  • Users Avatars Mini
    Help!!! pisze: 2002-11-19 17:59
    Mam do was pytanko !!! Na jakiej stronie www (polskiej) mozna sciagnac dzwonki do panasonica bo qur** wszedzie sa tylko do nokii i siemensa !!! Aha i czy da sie w kalkulatorze robic kropki np. 0.25 bo janie umiem ???!!!??? A tak pozatym to ten phon jest zajebisty - polecam
    0
  • Users Avatars Mini
    ProJack pisze: 2002-11-19 18:41
    Help!!!** Kropke robisz przez dluzsze przytrzymanie klawisza 1. Jesli chodzi o dzwonki to wejdz na www.panasonicbox.com.
    0
  • Users Avatars Mini
    Help!!! pisze: 2002-11-19 22:44
    Wielkie dzieki ProJack
    0
  • Users Avatars Mini
    Help!!! pisze: 2002-11-19 23:01
    ProJack czy te dzwonki sa darmo ??? A tak pozatym to kim ty jestes ze tak dobrze sie znasz na tej komorce ??? Zwyklym gosciem czy pracujesz na tej stronie www ??? I jeszce jedno stronka jest zajebista !!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    ProJack pisze: 2002-11-20 09:02
    Help!!!** hehe, 'zwyklym gosciem' jestem. tyle tylko, ze mam ten telefon. na panasonicbox niestety za darmo jest 1 dzwonek. ale tylko do konca roku. pozdrawiam.
    0
  • Users Avatars Mini
    Help!!! pisze: 2002-11-21 22:47
    Ty macku uwazaj co mowisz !!! Niech cie tylko dopadne :) !!!
    0
  • Users Avatars Mini
    CYS pisze: 2002-11-25 10:41
    czesc mam 2 pytanka. 1 - sa juz na rynku baterie do gd96 o wiekszej pojemnosci, jesli tak to za ile? i 2 - da sie zrobic w gd96 wyswietlanie informacji o btsie z ktorego kozysta tel??? poza tym to gd96 jest swietnym telefonikiem. wada to tylko bateria, ale moze wyprodukuja bardzie pojemne. reszta to same zalety, A WYSWIETLACZ JEST SWIETNY!!!!! POLECAM
    0
  • Users Avatars Mini
    PioneT pisze: 2002-11-25 15:16
    Niestety nie ma jeszcze na rynku baterii o większej pojemności. Nie wiem kiedy będzie. Panasonic Polska nie odpisuje na pytania :))) A żeby właczyć lokalizacje REGION to musisz wejść WŁĄCZ - WIADOMOŚCI - SMS - NADAWANIE - ODBIÓR (wł-wył) i ustawić w TEMATY nazwe region. Ale chyba cię to troche wnerwi w jaki sposób telefon wyświetla tą nazwę. POZDRAWIAM PS. czy wie ktoś może kiedy wieszcie pojawi sie w sieci te oprogramowanie MMM 2 ?
    0
  • Users Avatars Mini
    CYS pisze: 2002-11-26 12:59
    Dzieki
    0
  • Users Avatars Mini
    jarek pisze: 2002-11-30 11:20
    Czy komus udalo sie zmusić klienta e-mail do działania? Ja probowalem od kazdej strony, ale i tak konczy sie na "Łączę do serwera". pop3 i smtp wpisalem jak w outlooku. Konto mam na WP.
    0
  • Users Avatars Mini
    deejaywebmajster pisze: 2002-11-30 12:39
    Mi sie ten tefelonik zupelnie nie podoba. Ale to tylko moja skromna opinia :)
    0
  • Users Avatars Mini
    PioneT pisze: 2002-12-01 11:49
    a co ci sie w nim nie podoba, bo chyba nie wszystko :)))
    0
  • Users Avatars Mini
    mm pisze: 2002-12-05 17:53
    jarek: na wp w ustawieniach podają apn wap.idea.pl, a powinno być www.idea.pl. U mnie działa- mam konto na Onecie i WP. aha- jeszcze podają złe dnsy- główny jest 192.168.006.102, a drugiego nie ma wcale oni jakieś dziwne rzeczy tam wypisują... (wp.pl/telefonia, test Panasonica GD96).
    0
  • Users Avatars Mini
    Tytan pisze: 2002-12-05 23:18
    Klasa srednia. Nic innowacyjnego, ale cena OK. Zreszta telefony z tej polki cenowej nigdy nie wnosily innowacji.
    0
  • Users Avatars Mini
    louis pisze: 2002-12-06 00:18
    teraz jest za 29 PLN(05.12.2003) i nie wiem czy go wziasc czy moze Nokie 6510????Co lepsze?
    0
  • Users Avatars Mini
    ProJack pisze: 2002-12-06 17:37
    louis** na twoim miejscu kupilbym 6510
    0
  • Users Avatars Mini
    tigershark pisze: 2002-12-07 09:47
    Chce sie w koncu przeniesc ze starego poczciwego Alcatela 302 na cos nowego w abonamencie wraz z abonamentem na WAP w Idei.I mam duzy dylemat...czy warto wziasc GD96???Przeczytalem wszystkie wiadomosci i moge powiedziec, ze glowne wady GD96 to bateria, brak slownika polskiego T9 i to, ze kiepsko u niego z pamiecia SMS, ktore zapisuje na karcie (BTW:ile sie na karcie miescie??30??)Czy cos jeszcze pominalem??Jestem w dylemacie bo chce wybrac telefon, ktory bedzie dobry i koniecznie z GPRSem, ktory ma mi posluzyc troche.
    0
  • Users Avatars Mini
    ProJack pisze: 2002-12-07 10:07
    tigershark** na karcie jest 30 miejsc. telefon jest dobry, ale idea dala teraz kilka sluchawek (mysle, ze lepszych) za niewielkie pieniadze. mysle, ze mozesz rozwazyc kupno nokii 6510 lub siemensa c55 (oczywiscie jesli interesuje cie optima, bo w meritum to juz wyglada troche inaczej). pozdrawiam.
    0
  • Users Avatars Mini
    PioneT pisze: 2002-12-09 17:16
    czy jest dostepny T9 do GD 96
    0
  • Users Avatars Mini
    PioneT pisze: 2002-12-09 23:47
    oczywiście że jest :))))))))) moje pytanie miało zabrzmieć czy jest dostepny polski T9 do GD 96 ?? :))
    0
  • Users Avatars Mini
    lengus pisze: 2002-12-12 09:28
    Pytanie:kto wie skąd wytrzasnąć kabel EB-RS300. Próbuję połączyć się z fonem przez Panasonic Media Mobile Menager przez kabel standardowy jaki dają w zestawie, ale program nie widzi fonu, zalecają zastosowanie kabla powyższego. Jak by ktoś co wiedział to proszę mejla na skrzynkę, mogę podesłać PMM Menagera.:)
    0
  • Users Avatars Mini
    lengus pisze: 2002-12-12 09:37
    Zapomniałem podać mejla: lengus@poczta.fm
    0
  • Users Avatars Mini
    ar2ro pisze: 2002-12-14 17:24
    a ja mam pytanie, bo wszyscy narzekają na ten kabel co jest w zestawie..... co można dzięki niemu co wszyscy mają bo szczerze mówiąc nie używałem niego, jakie on ma praktyczne zastosowania ???
    0
  • Users Avatars Mini
    gorczes pisze: 2002-12-15 00:30
    Mam telefonik juz jakis jest-ok!!! Bardzo elegandzki i polecam wszystkim!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    SiLeNt pisze: 2002-12-17 13:42
    jak skonfigurowac WAP over GPRS w Erze na tym telefoniku? Kupilem go dzisiaj i mam z tym problem. pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    shafa pisze: 2002-12-26 00:51
    ja mialem go w rece przez kilka misnut od kumpla i zrobil na mnie wrazenie ten wyswietlac zjest zabojczy i jojstic :) tez jest dobrym rozwiazaniem :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Rafcio pisze: 2003-01-03 23:04
    Phon jest super hiper mega emce a co do do kupna nokii 6510 to nie radziłbym !!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Pawcio pisze: 2003-01-05 12:58
    kumpel go ma mowi ze swietny tylko dobija go bateria-2 dni i trzeba ładowac, a jak sie duzo gada to 1 dzien.Tragedia
    0
  • Users Avatars Mini
    ar2ro pisze: 2003-01-06 13:08
    fajny fajne pewnie że fajny, przyzwyczaiłem sie doniego, bo niestety trza a jak juz sie zaprzyjaźni z nim to dobrzesłuży, tylko żeczasami zapomne doładoować bo trza co 2-3 dni :(
    0
  • Users Avatars Mini
    Mario pisze: 2003-01-06 15:26
    Witam. Mam takie jedno pytanko - skoro można podłączyć gd96 do kompa to dlaczego by nie można by było wgrać grafiki/animacje/dzwonki??? Czy jest taki program??? Poza tym telefonik jest super. mam go już 2 miesiąc i sprawuje sie wyśmienicie. Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    joint pisze: 2003-01-07 22:29
    nie wiecie moze gdzie sa jakies dzwonki i loga do tego frajerskiego panasonica bo zaraz zwariuje.nigdzie nie ma.odpiszcie jak wiecie ok?dzieki
    0
  • Users Avatars Mini
    Tribal pisze: 2003-01-16 09:08
    a ja mam pytanie o to jak on lezy w dloni! bo chcialem go kupic! czy nie jest za duzy! bo wyglad ma ok!!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    artu pisze: 2003-01-23 10:15
    czy ktoś wie jak przestawić memu główne tak aby pozycją startową były np. ustawienia a nie odpal WAP??
    0
  • Users Avatars Mini
    nitek pisze: 2003-02-01 14:46
    troche za duzy w ogole ma troche wad .Duzy wyswietlacz to nie wszystko
    0
  • Users Avatars Mini
    ALARMO pisze: 2003-02-01 16:32
    BAWILEM SIE TYM TELEFONIKIEM W NECIE I WSZYSTKO CHODZILO ZAJEBISCIE TYLKO GDYBY TO BYLO TANSZE
    0
  • Users Avatars Mini
    wolny pisze: 2003-02-02 02:02
    moglem go kupic w pormocji zamiast 5510 coz mam teraz mieszane uczucia
    0
  • Users Avatars Mini
    wolny pisze: 2003-02-02 02:05
    fajowy wyswietlacz w sumie czytelny , tylko szkoda ze podswietlenie klawiatury jest ciagle takie same
    0
  • Users Avatars Mini
    tomik pisze: 2003-02-03 04:15
    moze tos jest chetny sprzedac go? lub zamienic na alcatela511? zapraszam nawww.mobileclub.pl rekomendacja: housik..nie pożałujesz
    0
  • Users Avatars Mini
    nokiamobile pisze: 2003-02-03 12:39
    Fajny ale z tym wyświetlaczem wygląda trochę idiotycznie!!!!!!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    galerians pisze: 2003-02-03 17:49
    prosze o jakies strony z dzwonkami na panasonica gd96
    0
  • Users Avatars Mini
    ProJack pisze: 2003-02-03 21:16
    tomik** zajrzyj na allegro, tam zawsze ktos ma do sprzedania ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    GSMistrz pisze: 2003-02-03 23:18
    Zdecydowanie brakuje tu IRDA
    0
  • Users Avatars Mini
    ProJack pisze: 2003-02-08 11:06
    oj czaha**, chyba cos pomyliles telefony, co? ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    greatone pisze: 2003-02-08 11:45
    fajny.....:)
    0
  • Users Avatars Mini
    parys pisze: 2003-02-10 21:09
    mial pewne problemy techniczne. Slaba bateria.
    0
  • Users Avatars Mini
    Fred_Durst pisze: 2003-02-11 00:08
    trzeba przyznac ze jak na tego producenta to niezle, ale ogolnie...
    0
  • Users Avatars Mini
    Fred_Durst pisze: 2003-02-11 23:55
    ale ogolnie srednio na jeza, nie przemawia do mnie wyswietlacz- ta czcionka ble, klawiatura, a mozliwosci- "...ale to juz bylo..."
    0
  • Users Avatars Mini
    siwy_256 pisze: 2003-02-23 03:27
    Fred_Durst : pewnie porównujesz do nokii. No coż zawsze tak można napisać.
    0
  • Users Avatars Mini
    smokeWEED pisze: 2003-03-10 23:44
    tysiace ludzi nadzialo sie w mojej okolicy na tym telefonie, a dokladniej na wap lub gprs, gdyz nie dzialal on prawdilowo w rejonie opolszczyzny.. kilka ludziow dostalo rachunki po 1400, chociaz mailo byc za freee
    0
  • Users Avatars Mini
    borysj pisze: 2003-03-18 14:19
    qrcze jak by do niego wrzucono kolorowy wyswietlacz to wogole byłby wypas
    0
  • Users Avatars Mini
    khalon pisze: 2003-04-04 21:21
    Nie dość, że fajny to jeszcze do tego w przystępnej cenie...
    0
  • Users Avatars Mini
    SepecaT pisze: 2003-05-02 00:11
    Niezly ,ale dla mnie dyskwalifikujacy jest brak irdy i tragiczna bateria.
    0
  • Users Avatars Mini
    Kenner pisze: 2003-06-03 01:14
    Fajny telefonik, ciekawe dzwonki polifoniczne (syrena policyjna rzadzi :) . Slyszalem ze swojego czasu byly jakies problemy z gprs'em na poludniu polski
    0
  • Users Avatars Mini
    gizmo21 pisze: 2003-06-03 02:43
    jak dla mnie za dlugi i podswietlenie bijace po oczach a tak poza tym to chyab moze byc
    0
  • Users Avatars Mini
    Kenner pisze: 2003-06-30 15:37
    pojawile sie juz modele panasonica z kolorowymi wyswietlaczami. Juz kiedy napisalem swoj komentarz to taki model byl dostepny (sam sobie poszukaj ktory).
    0
  • Users Avatars Mini
    abcd pisze: 2003-07-06 22:14
    Panasonic to był mój pierwszy telefon. Dokładnie GD520. Kupiłem go na wolumenie za 400 zł. w 99r. Myślałem na kupnem GD 96, ale na szczęście tego nie zrobiłem. Wziąłem Siemensa Me 45 i bateria trzyma tydzień.
    0
  • Users Avatars Mini
    lleonek pisze: 2003-08-05 22:57
    Zapowiada się nieźle. Jutro dam mu szanse i idę go kupić. Tym samym przesiądę się z wysłużonej Nokii 5110. Trochę obawiam się baterii (szczególnie bo obcowaniu ze świetną N5110), ale dam Panasonicowi szansę i będę wyrozumiały ;) Kto nie ryzykuje ten nie ma...
    0
  • Users Avatars Mini
    T_ek pisze: 2003-08-09 02:37
    Mam pytanie co to znaczy ze telefon nie ma pamieci na sms'y??Nie moze zapamietywac wiadomosci??
    0
  • Users Avatars Mini
    sebekoo pisze: 2003-08-20 13:56
    telefon jako tak nie może pamiętać sms-só ale karta może więc zalezy to od karty jaka masz
    0
  • Users Avatars Mini
    pat pisze: 2003-08-20 17:27
    wlasnie mi zwineli taki fon-juz zjechany.moze ktos ma na sprzedanie ?
    0
  • Users Avatars Mini
    kikikik pisze: 2003-12-27 16:42
    dajcie stronke, z której mozna sciagnac ten programik media manager
    0
  • Users Avatars Mini
    swieczka pisze: 2004-01-26 20:27
    Nie szczegolnego... widac, ze wygladem i wyswietlaczem producent chcial ukryc to, co jest pod maska sluchawki. Brak IrDY, slaba pamiec na kontakty, brak pamieci na smsy, bateria !! i wiele innych brakow dla mnie dyskwalifikuje te sluchawke.
    0
  • Users Avatars Mini
    Dj Gif pisze: 2004-03-26 16:36
    Mam GD96 i jest nawet OK. Jego wady to: bateria po 3 dniach jest do ładowania, brak polskiego słownika T9. Potrzebuję do niego oprogramowanie do zmiany loga i dzwonków. Nie wiem czy mogę to zrobić z tym kabelkiem, który dostałem.
    0
  • Users Avatars Mini
    mooby pisze: 2004-04-22 17:52
    fajny telefonik, max leciutki ;] no i bardzo przejrzysty wyswietlacz ;] gdyby tylko nie ta antenka bylby ok ;]
    0
  • Users Avatars Mini
    Majkel pisze: 2005-02-26 18:37
    Posiadam ten telefon już ponad 2 lata. Jego zalety to : duży i jasny wyświetlacz, estetyczny wygląd, bardzo dobra jakość materiałów (po 2 latach NIC nie trzeszczy, prawie nie nosi śladów użytkowania), niezłe menu, joy, szybkość ładowania (mój ładuje się ok. 40 min). Do wad zaliczam: wielkość (coś za coś), kiepska bateria (po wymianie na bardziej pojemną trzyma ok. 5 dni, z oryginalną ok.3), spóźnianie przy pisaniu sms-ów (irytująca \"przypadłość\"), mała pojemność na sms-y (mieści się ich w sumie 30). Reasumując, jeżeli dla kogoś wielkość i czas trzymania baterii nie są priorytetem jak najbardziej polecam.
    0
  • Users Avatars Mini
    adressat pisze: 2005-06-25 13:44
    LUDZIE, WIE KTOS JAK SKONFIGUROWAC GPRS POD TYM FONEM? BO ROBIE CHYBA WSZYSTKO DOBRZE I DALEJ MI WALI BLEDAMI , A CSD W IDEI MI DZIALA POPRAWNIE. MA KTOS JAKIS POMYSŁ?
    0
  • Users Avatars Mini
    marcinb pisze: 2005-07-27 22:33
    wejdz na strone Idei tam jest konfigurator
    0
  • Users Avatars Mini
    marcinb pisze: 2005-07-27 22:34
    jak się cieszę że się go pozbyłem :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    nofate pisze: 2006-03-10 16:33
    Wyświetlacz robi wrażenie, tak jak i jakość wykonania i czytelna grafika.
    0
  • Users Avatars Mini
    peregrinus pisze: 2006-09-12 06:46
    Bateria trzymała mi 3 dni, a wyświetlacz, ustawiony na biały kolor podświetlenia służył mi w nocy za świetną latarkę.
    0

Rekomendowane:

Akcje partnerskie: