Test Sagem my-X7

Recenzje
Opinie: 202
Opinie: 202

Sagem na kongresie w Cannes zaprezentował oficjalnie swój najnowszy flagowy terminal - model myX-7. Telefon jest ewolucyjnym rozwinięciem modeli X5 i X6. GSMonline.pl otrzymało X7 do testów 2 tygodnie przed oficjalną francuską premierą, co pozwoliło nam zapoznać się z funkcjami nowego Sagema. Testowany aparat nie był jeszcze finalną wersją produktu.

Francuski producent, nadal trochę niedoceniany w naszym kraju, na dojrzałym francuskim rynku, w IV. kw. zeszłego roku osiągnął pierwszą pozycję w sprzedaży terminali komórkowych wyprzedzając światowego lidera - Nokię. Dzięki temu, że francuski producent jest uwzględniony w porfolio trzech globalnych operatorów: Orange, T-Mobile i Vodafone, coraz częściej jest on postrzegany jako bardzo znaczący konkurent na rynku telefonów komórkowych. Podczas kuluarowych rozmów w Cannes z przedstawicielami innych producentów, wyrażali się oni ze szczerym podziwem na temat wyników, jakie osiąga Sagem. Sprzedaż tego producenta w zeszłym roku wzrosła aż o 59.2% do ponad 1 mld euro. Sagem znalazł się dzięki temu w TOP 10 światowych producentów komórek. Producent zastosował własną strategię wąskiego portfolio terminali. Cały czas utrzymywana jest produkcja modelu X5, który sprzedaje się nadal w ogromnych ilościach. Wprowadzane są jednak także jego kolejne edycje (X6 i teraz X7), które spełniają kolejne, coraz większe wymagania stawiane przez operatorów. 

Zmiany w stosunku do X6

Posiadaczy modelu X6, których w Polsce jest już niemała liczba, na pewno zainteresuje, co nowego może zaoferować im X7. Najważniejsze są cztery zmiany: zmienił się wygląd samego aparatu, wprowadzono możliwość korzystania i pobierania gier Java MIDP 2.0 (a nie tylko gier In-Fusio), umożliwiono nagrywanie i wysyłanie plików wideo oraz wmontowano w X7 przeglądarkę WAP 2.0. Nie są to wielkie zmiany, ale jednocześnie sprawiają, że nowy X7 jest jednym z najbardziej zaawansowanych telefonów, który nie będzie jednocześnie astronomicznie drogi. Dla operatorów ważne jest także to, że X7 jest już gotowy do przyjmowania ustawień OTA (over the air) dotyczących WAP oraz MMS. Ta z pozorów prozaiczna funkcja bardzo pozytywnie wpływa na wzrost przychodów z transmisji danych.
WAP 2.0 jest również coraz ważniejszy, bo już nawet w Polsce, kolejny z operatorów planuje stworzyć w połowie roku zaawansowany portal WAP, który będzie wykorzystywać elementy standardu 2.0. 

Oprócz najważniejszych zmian wprowadzono także drobniejsze ulepszenia. Główne menu jest wyświetlane teraz w postaci małych ikon - tak jak w Sony Ericsson T68. Ulepszono funkcję MMS: użytkownik X7 może forwardować nie pobrane wiadomości MMS, a samo wysyłanie wiadomości odbywa się w tle. Z X7 można także już przesyłać terminy z kalendarza w standardzie vCalendar. W nowym Sagemie zwiększono pojemność pamięci z 2.3 MB do 4 MB oraz wymieniono chipset wideo.

Wygląd zewnętrzny

X7 jest srebrny, a ten kolor podobno najbardziej odpowiada potencjalnym klientom. Obudowy można wymieniać, co jest jednym z ulubionych zajęć młodych komórkowców. Gumowa klawiatura ma zbyt małe klawisze i nie jest zbyt wygodna. Sagem podporządkował ergonomię klawiszy ogólnemu wyglądowi klawiatury, co niestety czyni większość producentów. Dwa klawisze pod ekranem można samemu programować, po menu poruszamy się naciskając duży, ale także niezbyt wygodny pad (zintegrowane 4 kursory). Z boku obudowy znajduje się port podczerwieni, a z tyłu przykryty obiektyw kamery. Samemu możemy robić sobie zdjęcia dzięki małemu lusterku obok obiektywu kamery. Główną zaletą nowego Sagema jest wielki i wspaniały ekran wyświetlający 65,536 kolorów. Jest to jeden z najlepszych ekranów jakie widziałem w telefonach - wyświetlane obrazy są krystaliczne, a barwy naturalne.

   
 


Kamera

Sagem jest wyposażony w kamerę z matrycą CCD o rozdzielczości VGA. Pozwala ona na robienie zdjęć i nagrywanie krótkich filmów, które później możemy przesłać do komputera lub poprzez MMS. W tym drugim przypadku już przed nagraniem musimy wybrać opcję ograniczenia wielkości zdjęcia i filmów. Jakość zdjęć jest dobra, a najlepiej będą ją ilustrować załączone poniżej przykłady. 

Przykładowe zdjęcia wykonane wbudowanym w telefon aparatem

   
   
   
 

Wadą Sagema jest wolny procesor kompresujący filmy i zdjęcia. Zapisanie multimediów trwa dużo dłużej niż u konkurentów. Następnie nasze fotografie możemy zmienić włączając dodatkowe efekty np. sepię, negatyw itd. lub nakładając na zdjęcie specjalne zabawne ramki.
Przy wykonywaniu zdjęć możemy wybrać tryb poziomy lub pionowy oraz sposób oświetlenia (sztuczne, tryb nocny itd.). X7 oferuje także 4-krotny zoom cyfrowy.
Filmy nagrywane przez Sagema zapisane są w formacie zgodnym ze standardem 3GPP, więc zwykły odtwarzacz na komputerze przed zainstalowaniem specjalnych sterowników ich nie odtworzy.


Współpraca z komputerem

Do telefonu dołączono pakiet WellPhone, który pozwala na automatyczne zarządzanie całym telefonem z poziomu komputera. Aby przesyłać pliki z i do telefonu (dzwonki i tapety) należy zainstalować kolejny program "My Pictures and Sounds" (a wcześniej pobrać go z Internetu). Dużą zaletą programu WellPhone jest to, że wykrywa on używanego operatora i instaluje samodzielnie dedykowane połączenie GPRS np. dla Ery. Dzięki pakietowi WellPhone możemy także wygodnie wysyłać i odbierać SMS-y i EMS-y, edytować zawartość książki telefonicznej oraz zapisywać zadania i terminy w kalendarzu.

Przy przesyłaniu plików z programu "My Pictures and Sounds" trzeba niestety za każdym razem potwierdzać chęć zapisania każdego pliku w telefonie. Jest to niewygodne, gdy telefon znajduje się z tyłu komputera i transmituje dane przez port podczerwieni.

Personalizacja

Oprócz wymiany obudowy użytkownik Sagema może go personalizować na wiele innych sposobów. Do własnego nastroju możemy dobrać tzw. "temat" menu, tapetę oraz dzwonek. Dzwonki możemy pobierać poprzez SMS lub Internet. Dla oszczędnych Sagem wprowadził bardzo fajną możliwość nagrania dzwonka poprzez mikrofon aparatu. Taka melodyjka może trwać do 30 sekund. W każdej chwili naszym dzwonkiem może stać się przebój z MTV, chrapanie lub dźwięk pisku opon na pobliskim skrzyżowaniu.

Sagem dla biznesmena

Zaawansowanych użytkowników Sagem może zaskoczyć swoją funkcjonalnością. Książka adresowa jest ograniczona jedynie pojemnością dynamicznej pamięci telefonu. Każdy wpis w książce może zawierać kilka numerów telefonicznych, zdjęcie danej osoby, jej adres poczty elektronicznej, notatkę. Rekord możemy przypisać do grupy identyfikowanej odrębną ikoną oraz dzwonkiem. X7 nie oferuje synchronizacji danych z Outlookiem, ale wszelkie wpisy (także z kalendarza) można łatwo edytować przy pomocy programu WellPhone.

Planeta Sagem

Francuski producent, wzorując się nieco na klubie Nokii, stworzył specjalny internetowy serwis lojalnościowy dla użytkowników telefonów tej marki - Planet Sagem Większość usług jest niedostępnych dla osób z naszego kraju. Można jednak z tej strony ściągnąć dodatkowe programy pomocne w personalizacji naszego Sagema poprzez komputer, dlatego wartą ją odwiedzić i się na niej zarejestrować.

Bateria

Sagem zadbał o to, aby telefonu nie trzeba było ładować co kilka godzin. Dobra bateria jest wymieniana przez użytkowników telefonów komórkowych jako jedna z najważniejszych cech wymarzonej słuchawki. X7 nawet przy częstym podświetlaniu wielkiego ekranu nie musi być za często podłączany do prądu. W czasie testów aparat "karmiłem" co 3-4 dni. Zaawansowany Sagem nie ma natomiast funkcji podtrzymywania daty i godziny po wyjęciu baterii. Tej ułomności nie sposób zrozumieć.

Podsumowanie

Nowy X7 bardzo się wszystkim podoba. Jest to telefon, który spełnia oczekiwania zarówno odbiorców końcowych, jak i operatorów. Ci pierwsi mają do dyspozycji kolorowy ekran oraz dzwonki o radiowej jakości, ci drudzy mają WAP 2.0 oraz możliwość przesyłania ustawień GPRS automatycznie do telefonu swoich klientów, co pozwoli im czerpać dodatkowe przychody z transmisji danych. Sagem X7 to kolejny dowód na moją osobistą teorię, że rewolucja w telefonii komórkowej zaszła, ale nikt jej nie dostrzegł. Kupując Sagema klient może po chwili nakręcić krótki film z dźwiękiem i przesłać go do znajomych, może nagrać hałas miasta i ustawić go jako dzwonek, może połączyć się z niemal dowolną stroną internetową i sprawdzić pogodę na kolejne dni. To wszystko jest możliwe w telefonie "dla każdego" i za niezbyt duże pieniądze.

Opinie:

Opinie archiwalne (202):

Komentuj

Komentarze / 202

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    ar2ro pisze: 2004-03-01 13:13
    zdecydowanie ciekawsza propozycja od my x6
    0
  • Users Avatars Mini
    Gonzales pisze: 2004-03-01 13:13
    Aparat ładny i prawie w pełni funkcjonalny. Szkoda, że nie podtrzymuje daty i godziny po wyjęciu baterii; szkoda, że format video jest nieco egzotyczny; jednak tekst "dla biznesmena" jest nieco na wyrost. Brak BT, klienta e-mail i dyktafonu IMHO dyskwalifikuje ten telefon dla tej grupy zawodowej.
    0
  • Users Avatars Mini
    Popint pisze: 2004-03-01 13:27
    Gonzales: ale masz Javę, więc nic nie stoi na przeszkodzie abyś to sobie wgrał!
    0
  • Users Avatars Mini
    pajorro pisze: 2004-03-01 13:27
    Dla mniej wymagajacego uzytkownika bedzie dobry...Ale jesli ktos uzywa telefonu do transmisji ganych GPRS/HSCSD, a niedlugo EDGE, korzysta z Bluetooth to odpada, no ale sa inne telefony dla innej grupy odbiorcow- tak jak pisal Gonzales
    0
  • Users Avatars Mini
    Quit13 pisze: 2004-03-01 13:29
    Cóż, super telefon, choć klawiatura jakby trochę z M55. Narazie najlepszy mid-end wg. mnie, bo high-end to to nie jest
    0
  • Users Avatars Mini
    Athlonik pisze: 2004-03-01 13:43
    pewnie celeronik bedzie zachwycony
    0
  • Users Avatars Mini
    mobielkom pisze: 2004-03-01 13:43
    Telefon spoko. dla mnie klawiatura jest ok, ogólnie udany fon. Nie przepadam za ta marką ale do ich telefonów nic nie mam. Pozdrawiam mobilnych www.mobilekom.evortal.pl
    0
  • Users Avatars Mini
    Pawlok pisze: 2004-03-01 13:56
    Sagem mnie pozytywnie zaskoczyl, ciekawe wzornictwo, dobra klawiatura i mnogosc funkcji, mam tylko nadzieje, ze pojawi sie w idei bo jak narazie ta siec jest uboga w sagemy.
    0
  • Users Avatars Mini
    JohnnyB pisze: 2004-03-01 14:02
    fajna tapetan pierwszym i drugim zdjeciu!
    0
  • Users Avatars Mini
    pinkbird pisze: 2004-03-01 14:15
    mam nadzieje ze na zywo wyglada rownie dobrze co na zdjeciach
    0
  • Users Avatars Mini
    Gonzales pisze: 2004-03-01 14:23
    ***Popint: nie wgram sobie ani dyktafonu ani BT; natomiast porównując klienta, którego miałem w SL45 z tym, który jest Motoroli T720, łatwo zauważyć, jak wielkie róznice zachodzą pomiędzy jednym a drugim, oczywiście na korzyść fabrycznie montowanego.
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-03-01 14:41
    Boshe ja chce jush go mieć. Kto się zamieni na X6 lub x 5m ???:) No i chyba zasotane fanem Sagemów. :) Bo robi coraz lepsze foony.
    0
  • Users Avatars Mini
    fraczek pisze: 2004-03-01 14:54
    Sagem radzi sobie coraz lepiej - połączyli nowatorstwo X6 z estetyką X5 - chociaż klawiatura trochę "zaczerpnięta" z Nokii i Siemensa. Ale wyświetlacz ciągle najlepszy w Europie! No i ten genialny patent z zamykanym obiektywem aparatu fot.! czemu inni producenci tego nie skopiowali (np. SE w T610)? Wstyd zrzynać z francuskiego Kopciuszka? Szkoda, że w teście nie napisali, jaką długość mogą mieć filmiki i czy da się je przekonwertować na jakiś normalny format (np. avi, asf czy wma). I gdybyż wreszcie Idea zainteresowała się tym producentem!
    0
  • Users Avatars Mini
    RobacK pisze: 2004-03-01 14:56
    nie powiem ze mi sie niepodoba... powiem natomiast ze mi sie nie podoba to ze nie zrobili "pamieci zegara,, w x5 bylo to meczace.
    0
  • Users Avatars Mini
    Popint pisze: 2004-03-01 15:13
    Gonzales: OK, Bluetooth sobie nie wgrasz, ale dyktafon? Dlaczego nie? To kwestia oprogramowania, nie osprzętu. Poza tym X6 ma dyktafon więc raczej X7 też ma.
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-03-01 15:33
    sagem..... o czem mowa!
    0
  • Users Avatars Mini
    janex pisze: 2004-03-01 15:53
    heh wspanaialy jako uzytkownik x6 jestem nim zachwycony i czekam kiedy go bedzie mozna kupic to jest fon jakiego szukalem i wiem ze bedzie za przystepna cene .... czekam na nie go z niecierpliwoscia...
    0
  • Users Avatars Mini
    Voyagerek pisze: 2004-03-01 16:21
    Spoko telefon, brakuje niestety BT, a test przeciętny.
    0
  • Users Avatars Mini
    Randall pisze: 2004-03-01 16:31
    Fajny, ale to sagem;)
    0
  • Users Avatars Mini
    Rumcajs pisze: 2004-03-01 16:43
    Zdecydowanie nie ma takiej klasy i funkcji jak moj t630 ;-P
    0
  • Users Avatars Mini
    vonski pisze: 2004-03-01 16:55
    To ma byc test ? 2 tygodnie go testowali a napisali 3 strony ogolnikow ktore mozna przeczytac na stronie producenta. Przez poza tym ze testujacy napisal o klawiszach i bateri nie ma tu zadnych ocen , porownac, nie. Instrukcja obslugi ubrana w zdania.
    0
  • Users Avatars Mini
    l_s pisze: 2004-03-01 17:05
    Ci, co piszą komentarze w stylu "Fajny, ale to sagem" to pewnie są ludzie, którzy uznają tylko nokie i zatrzymali się na etapie 5110 (nie mówię że to jest zły telefon). Jednak śmieszą mnie takie opinie - taki nawet sagema w życiu w ręce nie miał, tylko zdjęcia w necie oglądał, i się wypowiada...
    0
  • Users Avatars Mini
    rocket1 pisze: 2004-03-01 17:10
    ok !
    0
  • Users Avatars Mini
    helmucik pisze: 2004-03-01 17:14
    Rzeczywiście mierny test. Jak juz podajecie że menu sie zmieniło to go pokażcie. Filmy - może by tak udostępnić próbkę ? Poza tym test powiniem przeprowadzić użytkownik sagema x6 :P A ci co piszą że tel. fajny ale to tylko Sagem , niech poprawią sobie sznureczek z dresu z 3 paskami , wezmą swoją nokię 3210 imitującą 72xx lub simensa i pójdą pobiegać :))
    0
  • Users Avatars Mini
    szosiu pisze: 2004-03-01 17:40
    za teścik 5, za telefon 9, w sumie oceniam na 7 i taką daję ocenę...
    0
  • Users Avatars Mini
    marcos pisze: 2004-03-01 17:44
    TE TELEFONY TESTUJA JAKIES DRESY. PODNIECAJA SIE FILMIKAMI Jeeeezu ratuj!
    0
  • Users Avatars Mini
    fynf pisze: 2004-03-01 18:01
    Super propozycja ale danych mało.Sam telefon est chyba najlepszym produktem Sagema do tej pory.Jeśli będzie w podobnej cenie co X6 to będzie przebojem nadchodzącej wiosny albo lata!!
    0
  • Users Avatars Mini
    pawelt pisze: 2004-03-01 18:09
    Sagem poprawił dużo żeczy w porównaniu do x6 np. java. W poprzednich sagemach jej nie było. Zmieniono także wygląd chyba na korzyść x7. Niestety z tego co widze słuvhawki nie zmniejszono, co x6 by sie przydało nie mówiąc o tym!
    0
  • Users Avatars Mini
    Misiek pisze: 2004-03-01 18:20
    Kto z was wie czy w my x-7 jest taki sam wyświetlacz co w my x-6
    0
  • Users Avatars Mini
    Sagem pisze: 2004-03-01 18:22
    Mam Sagema my-x5m te telefony sa do siebie podobne jedynie w ukladzie klawiatury ;p poza tym X7 jest duuuzo lepszy , po raz kolejny Sagem pokazał ze zna sie na telefonach i śmiało konkuruje z Nokiami
    0
  • Users Avatars Mini
    trojkat pisze: 2004-03-01 18:23
    pawelt*** nie wiem czy uzywasz x6 , ale jej wielkosc jest naprawde w sam raz- moze ciut za gruba, ale przez to wygodnie sie ja trzyma i obsluguje, test faktycznie taki nic konkretnego i malo jak na 2 tyg testowania, a sam telefon jest na 10!
    0
  • Users Avatars Mini
    trojkat pisze: 2004-03-01 18:26
    heh i tapetke niezla sobie testujacy ustawil:)
    0
  • Users Avatars Mini
    pawelt pisze: 2004-03-01 18:55
    trojkat* Mój dziadek go ma, więc troche sie nim bawię i stwierdzam że nie jest wiele mniejszzy od nokii 3310, a może nawet jest większy. Nie wiem dokładnie bo nie porównywałem. Dodam jeszcze że skoro x6 jest taki duży to mógłby mieć większe klawisze numeryczne i funkcyjne. Tak wiem że sie czepiam:) lukas-lah* Tyle co x6: 128x160
    0
  • Users Avatars Mini
    luki_l pisze: 2004-03-01 19:04
    Niezły ten Sagem, pomijając wygląd który mi osobiście nie przypadł do gustu. Ma w końcu Javę, ma całkiem niezły aparat, dobry wyświetlacz... ciekawe czy poprawiony jest w stosunku do X6 sposób wyświetlania pozostałej ilości znaków przy wpisywaniu smsa i czy menu też tak nie do końca dopracowane (choć ładne i kolorowe). Myślę że wiele osób go nabędzie, jednak są tacy których nic nie przekona do tej marki.. no ale jeżeli będzie miał 2 lata gwarancji (tak jak X6) to będzie to znak że może faktycznie nie wszystko co francuskie jest wadliwe. :)
    0
  • Users Avatars Mini
    rgumkowski1 pisze: 2004-03-01 19:42
    Widać zmiany w porównaniu do poprzednika. Jakoś został ulepszony, ale niektóre niedociagnięcia nadal pozostały! ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    rgumkowski1 pisze: 2004-03-01 19:51
    Aha i na uwagę zasługuje aparat dołączony do tego telefonu! robi naprawdę super zdjęcia!!! :)
    0
  • Users Avatars Mini
    nobody pisze: 2004-03-01 21:55
    telefon prezentuje sie barzo elegancko i zarazem dosc mlodzierzowo.mnie rzucilo sie w oczy polaczenia designu noki(np.klawisz 4-kierunkowy nawigacyjny podobny do nokii 6610) oraz designu siemensa(klawiatura podobna do siemensa M55).takie sa przynajmniej moje wrazenia.co do opcji i wykonania trudno sie na razie wypowiadac.pozyjemy zobaczymy co bedzie soba reprezentowal ten telefon.zapowiada sie obiecujaco !
    0
  • Users Avatars Mini
    Nastik pisze: 2004-03-02 00:32
    fajna słuchawka tylko klawiatura psuje wygląd tego telefonu upodabniajac do Siemensa M55 :(.Do szczescia brakje mi BT.Sagem jest dobrą słuchawką o czym przekonał nas wypuszczając X5 i X6 przy sporych mozliwościach za niewielką cenę(stosunkowo).
    0
  • Users Avatars Mini
    Nastik pisze: 2004-03-02 00:33
    NO I TEN WYSWIETLACZ!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    GSManiac pisze: 2004-03-02 00:52
    Niewątpliwie Sagem konsekwentnie zmierza wytyczonym wcześniej szlakiem... O ile w przypadku niektórych producentów można mieć co do tego wątpliwości, o tyle francuski koncern najwyraźniej potrafi wyciągać wnioski i uczyć się na błędach. Każdy jego kolejny produkt jest lepszy od poprzednika. Blisko dwukrotnie większa pamięć, zaimplementowana java, czy ulepszona funkcjonalność MMS-ów niewątpliwie sprawiają, że wszyscy zadowoleni użytkownicy my-x6 chętnie sięgną po następcę. Zastanawiam się tylko, czy aby czasem w przypadku tej gumowej klawiatury tym razem nie "przedobrzono"... Obawiam się, że nie będzie wygodniejsza, niż w modelu my-x6. Osobiście dziwię się, że testujący zachwyca się możliwością nagrywania dźwięków "z natury". Taką opcję miał już chociażby Sony J-70 dobre 2 lata temu, choć w Sagemie zapewne lepiej to wygląda (a właściwie brzmi). Po raz kolejny sam test został potraktowany "po macoszemu", żeby nie powiedzieć "odbębniony"...
    0
  • Users Avatars Mini
    GSManiac pisze: 2004-03-02 00:53
    ...Brak jakichkolwiek informacji nt. czułości aparatu (przydałby się jakiś "test piwnicy"), czy poziomu głosności dźwięku w słuchawce ("test głośnej ulicy" - ale za to dowiadujemy się, że można "nagrać hałas miasta i ustawić go jako dzwonek" - doprawdy żałosne...). Jesli już przy dzwonkach jesteśmy... Pewnie bardziej przydatną uwagą byłoby podanie informacji ilo tonowa jest polifonia (w my-X6 była 16-krotna bodajże). Ponadto cisza w temacie obecności dyktafonu, możliwości wybierania głosowego numerów/funkcji menu... Porównanie z poprzednikiem też mogłoby być bardziej dogłębne, a nie tylko na zasadzie "ulotkowego" wyliczenia co przybyło w stosunku do my-X6. Ciekawe chociażby, czy zmienił się interfejs użytkownika (tak efektowny, choć mało ergonomiczny), a sama wzmianka, że menu wyświetlane jest w postaci ikonek na wzór T68(i) nie ratuje tu sytuacji...
    0
  • Users Avatars Mini
    GSManiac pisze: 2004-03-02 00:53
    ...I tak mógłbym wyliczać jeszcze długo, ale nie o to przecież chodzi. Pewnie zaraz ktoś napisze, że "jak jestem taki mądry, to niech sam zrobię taki test" itp... To ja już mam na to gotową odpowiedź ;-) Podsumowując - nie mam wątpliwości, że najmłodsze dziecko Sagema odniesie sukces rynkowy conajmniej porównywalny z poprzednikiem, niemniej na pewno nie jest to telefon - jak słusznie zauważył ***Gonzales - dla biznesmena, potrzebującego korzystać z bt, czy niedługo EDGE. Kwestią dla mnie otwartą jest to, czy posiada on klienta poczty, czy nie... ***fraczek: "wyświetlacz ciągle najlepszy w Europie!" - nie przesadzałbym z takimi stwierdzeniami; wyświetlacze zastosowane w Motorolach v500/v600 oraz Panasonikach x70 i niedługo x700 są conajmniej tak samo dobre... A już nie wspomnę np. o Samsungach, potrafiących wyświetlić 262 tys. kolorów (np. D410).
    0
  • Users Avatars Mini
    janex pisze: 2004-03-02 01:06
    ***GSManiac ale Motorola o Panasonic nie sa europejskimi producentami...heh moze nec moglby konkurowac
    0
  • Users Avatars Mini
    Gonzales pisze: 2004-03-02 11:21
    Ooo, cześć ***GSM, dawno Ci nie było :). Czyżbyś zmienił wortal?? Pozdrawiam :).
    0
  • Users Avatars Mini
    fraczek pisze: 2004-03-02 11:26
    janex: dzięki za wsparcie, o to mi chodziło, że sród europejskich producentów sagem rządzi. GSManiac: od dawna w GOLu brakuje porządnych testów, też kiedyś zwracałem uwagę, że w ogóle nie testuja rzeczy, które w telefonie są najważniejsze: czułość, jakość dźwięku w słuchawce itp.
    0
  • Users Avatars Mini
    janex pisze: 2004-03-02 12:18
    a jezeli chodzi o ich testy to to sa bardziej opisy telefonow i wrazenia jakie telefon wywolal a nie sprawdzanie ich mozliwosci szkoda troche ze GOL sie tak nie przyklada w koncu to jeden z najlepszych portali komorkowych byc moze czas na zmiany .... i mogli by testowac telefony ktore juz sa na rynku a nie nowosci z Cannes
    0
  • Users Avatars Mini
    bakx pisze: 2004-03-02 12:43
    dla wielu osob to bedzie az nadmiar funkcji... spoko telefon azczkolwiek nie przeznaczony dla mnie....
    0
  • Users Avatars Mini
    GSManiac pisze: 2004-03-02 13:41
    ***janex: acha, tak to zrozumiałeś... Ja miałem na myśli raczej kwestię dostępności w Europie. W takim razie sorry za nadinterpretację ;) ***Gonzales: napisałem Ci dwa słowa na Twojej stronce...
    0
  • Users Avatars Mini
    adzik pisze: 2004-03-02 14:10
    Wygląd został zancznie poprawiony w stosunku do kwadratowego poprzednika. No i stał się ładniejszy i po prostu lepszy! No i w końcu jest java!!
    0
  • Users Avatars Mini
    axel97 pisze: 2004-03-02 16:23
    ciekawe czy dalej jest kultowy kojot :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-03-02 20:08
    Ciekawe czy operatorzy go wprowadzą na polsk rynem mam nadzieje że tak a pzy okazji. Mam nadzieje że nie tylko będzie dostepny w erze ale w idei i plusie wtedy zroobi furorę. Porste. :) telefon wypas. A właśnie co sie stało z kojotem w X-6 bo nie wiem jeszcze w X-5 jest
    0
  • Users Avatars Mini
    michal8419 pisze: 2004-03-02 20:40
    Ten fon nie jest zadna rewolucja! Jedyne co poprawili to swoje nie udolności i braki w poprzedniej wersji te ktorych wiekszosc producentow nie popelniła. A mimo to pozostawili tak zenujacy brak jakim jest nie podtrzymywanie daty i godziny. Przeciez to skandal. Osobiscie podoba mi sie fakt ze mozna nim krecic filmy ale znajac Sagema to na kompie obejrzenie filmu bedzie graniczyc z cudem. Poza tym na 4 Mb tez duzo sie tego nie zmiesci:(.
    0
  • Users Avatars Mini
    rafalkoj pisze: 2004-03-02 21:05
    Bardzo ładny telefonik najładniejszy z tej firmy jaki wyszedł....
    0
  • Users Avatars Mini
    blobi pisze: 2004-03-02 21:59
    Lol dla biznesmana bez organizera i BT?? Latam po firmie ze słuchawką BT w uchu i trudno byloby mi sie od tego odzwyczaic na rzecz tego telefonu...
    0
  • Users Avatars Mini
    Crash4 pisze: 2004-03-02 23:41
    eee...szkoda ze to Sagem..bizmesmeni polują teraz na 6600 i P900,bo akurat mój tato jest jednym z nich..i wiem ze taki fonik nie jest nawet namiastką tego..pozdrawiam:P
    0
  • Users Avatars Mini
    Misiek pisze: 2004-03-03 14:30
    Czy ktoś wie z was czy wyświetlacz x-7 i x-6 jest taki sam??????
    0
  • Users Avatars Mini
    mushroom pisze: 2004-03-03 14:47
    Szczerze sie zdziwiłem. nie dosc ze Ladny z dobra baterią to jeszcze dodatkowo funkcjonalny i prawie bez wad. ( oprocz tego podtrzymania daty i godziny ) Brawo. Miejmy nadzieje ze nie bedzie drogi.
    0
  • Users Avatars Mini
    Fidma pisze: 2004-03-03 16:18
    @Misiek w 7 jest wyswietlacz nowego typu i o ile mi wiadomo Sagem jako pierwszy go stosuje (w kazdym badz razie w Europie)
    0
  • Users Avatars Mini
    Fidma pisze: 2004-03-03 16:20
    bym go z checia kupil tylko czemu k&%#$ nie ma BT ?!
    0
  • Users Avatars Mini
    GSManiac pisze: 2004-03-03 17:07
    W sumie to ten Sagem jest bardzo podobny funkcjami do dwóch telefonów, które zostały nieco "zupgradowane" w stosunku do swoich poprzedników - mam tu na myśli Siemensa ST60 (prawie to samo minus IRda) oraz Alcatela OT735i (gorszy wyswietlacz - 4096 cSTN). I to z tymi słuchawkami powinien toczyć - wygrany jak sądzę - bój o palmę pierwszeństwa w segencie "mid-end".
    0
  • Users Avatars Mini
    madzer pisze: 2004-03-03 17:46
    fajniutki ten sagem... duzy wyswietlacz robi wrazenie
    0
  • Users Avatars Mini
    janex pisze: 2004-03-04 01:11
    ***fidma a wiesz cos wiecej na temat tego wyswietlacza???mam x6 i telewizor jest rewelacja co porawili w takim razie jesli liczba kolorow jest bez zmian??
    0
  • Users Avatars Mini
    spacetur pisze: 2004-03-04 15:28
    No w sumie te sagemy zaczynają wyglądać jak telefony, jestem jednak źle nastawiony do tej marki przez model "mc912" czy coś takiego którego byłem posiadaczem, trzy razy wymieniałem na nowy, za czwartym razem spotkał się ze ścianą. Pozdrawiam.
    0
  • Users Avatars Mini
    matqa pisze: 2004-03-05 01:49
    a gdzie radyjko?
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-03-05 01:52
    spacetur co było a nie jest nie pisze się w rejestr.... :) Nokia ma tyle byków i wszyscy je mają ja też ale obsługa mms-ów w Nokiach doaje wiele do rzyczenia. :/ a sagem i SE mmają najlepszą obsłuhę i powiadomienia przeczytania dostarczenia itp.
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-03-05 01:58
    aha zapomniałem nokia zamiast iść do przodu to sie cofa nik tego nie zaprzeczy. matqa radyjko rzeczywiście bby sie przydało :)
    0
  • Users Avatars Mini
    MainieK pisze: 2004-03-05 16:17
    genialna sprawa ten nowy sagem!!!!!!!!!!! jesli nie bedzie zbyt drogi (tak jak jego poprzednik) to wroze mu swietlana przyszlosc. ten wyswietlacz mowi sam za siebie. a myslalem ze SE T610 to najlepsza komora na swiecie :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    yA pisze: 2004-03-05 22:11
    SWIETNY TELEFON!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Reflexxx ® pisze: 2004-03-06 01:05
    Od paru miesiecy mam X6 i naprawde telefonik jest SUPER... : wspaniały LCD, wyrażne FOTY, czysta-glosna POLIFONIA, dobra komunikacja z PC, bateria ok4 dni... intuicyjne MENU troche gabaryty sa nie na te czasu ale NADRABIA ZNACZNIE FUNKCJAMI :-)) a gdy zobaczylem X7 to pomyslałem... OTO MÓJ NASTĘPNY KOM :-))... Wedlug mnie Sagem jest niedocenianą firmą (i dobrze bo to odzwierciedla sie na cenie, KOMy z NAJWYZESZEJ PÓŁKI sa dostepne za nieduzą kase), bo telefoniki robi naprawde przednie... mam nadzieje ze niedlugo skonczy sie smieszna moda na to iz NOKIA jest najlepsza.Dobrym dowodem na to ze NOKIA zostaje w tyle jest X7 :-))... 6600 i X7 są bardzo podobne a cena jest jak DZIEN DO NOCY... na kozysc X7 oczywiscie ...1/2
    0
  • Users Avatars Mini
    Reflexxx ® pisze: 2004-03-06 01:07
    2/2 Jesli X7 bedzie dostepny we WSZYSTKICH POLSKICH SIECIACH to SUKCES na ZAGWARANTOWANY!!! X6tka była tylko w ERZE, a jaka zrobila kariere :-))... LUDZIE POLECAM SAGEMa... niemiejcie uprzedzen z przed paru lat ze SAGEM to SHIT i ze najlepsza jest NOKIA...Czas idzie do przodu i wszystko sie zmienia,w przypadku SAGEMa na LEPSZE, przekonajcie sie sami!!!...Pozdrówki dla @LL co sie zemną zgadzaja i dla tych którzy sie niezgadzaja... za jakis czas sie nawrócicie ;-)))))))....he he he... Cee yaa
    0
  • Users Avatars Mini
    lolek1234 pisze: 2004-03-06 14:42
    A czy wie ktos czy to obudowe bedzie mozna dopasowac do x6 i klawisze bo widze ze wymiary ma takie same jak bedzie pasowac to ekstra czekam naodp
    0
  • Users Avatars Mini
    9876 pisze: 2004-03-07 23:14
    w "twojej komórce" również kruciutki teścik tego fona
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-03-08 22:37
    Widzę że Sagemy są coraz Cieplej przyjmowane to dobrze. :) I o to chodzi aby nie było tak że 1 firma rządzi :) wiadomo o którą chodzi. A jedno jest pewne Sagem zrobił rewolucję z MY X-5m :) A X-6 to poprawiona wersja a X-7 to cudo. Tylko pytanko jak wyswietlacz może być jeszcze lepszy????
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-03-08 22:38
    jak ktoś ni rozumie poprzedniego komentarza bo się troszeczke zaplątałem to x6 jest poprawiony w stosunku do x5 :)
    0
  • Users Avatars Mini
    lolek1234 pisze: 2004-03-09 14:02
    widze ze ludzie tu duzo nei wiedzo albo nie chco pisac a ianowiceie ponwie pytanie czy obudowy bedo pasowac razem z klawiaturo tak zeby z x6 zrobic zmieniajoc tylko obudowe wizualnie z7 ??????????
    0
  • Users Avatars Mini
    immortal3k pisze: 2004-03-11 18:23
    telefon ma byc dostyepny od kwietnia (Twoja Komórka) !! Jak dla mnie spoX tylko nie wiem ile ten fon ma pamieci ?!
    0
  • Users Avatars Mini
    kamikaze pisze: 2004-03-12 17:51
    SUPER!!!Jeszcze tylko zeby to sie szybko pojawilo w PWA i jest moj!!
    0
  • Users Avatars Mini
    iorel9 pisze: 2004-03-14 01:34
    No bardzo ladnie... X6 to pikus w porownaniu do X7 - niestety cena X6 to rownie pikus do X7 :/ - ciekawi mnie jak szybko bedzie tracil na wartosci bo mi sie wydaje ze szybko... czas pokaze
    0
  • Users Avatars Mini
    Shadow-master pisze: 2004-03-14 21:21
    ładny ale to SAGEM
    0
  • Users Avatars Mini
    Reflexxx pisze: 2004-03-15 21:13
    Typowym przykładem ze wiara niewie co dobre jest \" Shadow - master \" ... koles napewno ma jakas NOKIE i poza nia innych KOMów niewidzi... rozsmieszaja mnie tacy ludzie, no ale to tylko swiadczy o ich ograniczeniu :-))... Szkoda Słow... SAGEM rulezzz... Nareczka
    0
  • Users Avatars Mini
    CWEL pisze: 2004-03-16 17:57
    Ale beznadzieja Bo to przeciesz Najgorsza firma telefonów(CHYBA) Ten sagem NAJLEPSZE SĄ SAGEMY SAM MAM 6.BADZIEWIE
    0
  • Users Avatars Mini
    CWEL pisze: 2004-03-16 17:58
    Fajny Ale i tak gorszy od nowej motki E398 To jest COOL FON.
    0
  • Users Avatars Mini
    Rybsonek pisze: 2004-03-16 18:00
    CO BYŚĆIE WYBRALI TEGO SAGEMA,MOTE E398 CZY SIEMENSA CX65.
    0
  • Users Avatars Mini
    iCe pisze: 2004-03-21 11:24
    crash4 i co sie tak chwalisz? bananowiec zasrany. a co do telefonu to wygląd ma oki, ale zdjęcia są daremne w noki 3650 są sto razy lapsze i w dodatku symbian i kupe oprogramowania!
    0
  • Users Avatars Mini
    DeeKa pisze: 2004-03-21 15:11
    Fajny telefon. I ładny.
    0
  • Users Avatars Mini
    unknow pisze: 2004-03-22 05:13
    fajny ja wole nokie 6600
    0
  • Users Avatars Mini
    pasiak pisze: 2004-03-26 11:25
    ludzie jak sodzicie so lepsze x6 x7 czy moze t610????? co wybrac i kiedy sie pokaze i w jakiej sieci x7
    0
  • Users Avatars Mini
    Paszko pisze: 2004-03-26 19:01
    Jeśli cena będzie zbliżona do myx6, to zapewne ten telefon osiągnie spory sukces.
    0
  • Users Avatars Mini
    pasiak pisze: 2004-03-30 12:43
    wie ktos czy bedziew idei?????? bylo by fajnie
    0
  • Users Avatars Mini
    Reflexxx pisze: 2004-03-30 22:33
    Po sporym zaintersowaniu jakie wywołał X6 w ERZE pare mies temu ,mozna sugerowac ze X7 bedzie równiez w ERZE ale czy w innych sieciach to czas pokaze.Podobno w Kwietniu ma juz byc w POLSCE... Ja czekam co zaproponuje POP w odwecie Heyi i Simplus TEAM 2... Pozdro... Nareczka
    0
  • Users Avatars Mini
    uli pisze: 2004-04-01 00:13
    Nie wiecie kiedy sie ukaze x-7?
    0
  • Users Avatars Mini
    DeeM pisze: 2004-04-01 21:40
    dla mnie sagem był,jest i bedzie słabym telefonem - nawet jak pod względem funkcji pobijał by inne marki
    0
  • Users Avatars Mini
    Pasiak pisze: 2004-04-02 11:57
    czym wnioskojesz twojo odpowiedz miales go w rece? robiles zdjecia ja mam t610 t630 x6 i najlepsze zdjecia robi o wiele tanszy x6 ktory przeciez jest sagemem ale wystarczylo by zeby zmienic loga z sagema na nokie lub se to cena wzrosla by o 300-400zl jak nie lepiej
    0
  • Users Avatars Mini
    kamikaze pisze: 2004-04-02 23:27
    jak dla mnie sagem zacznie tym telefonem mieszac na rynku - prawdopodobnie za niewielkie pieniadze dostaniemy jeden z lepszych telefonow na rynku ze sredniej polki...;)Mam nadzieje ze bedzie w plusie...
    0
  • Users Avatars Mini
    andvhs pisze: 2004-04-03 11:46
    Sagem - nie dla mnie .
    0
  • Users Avatars Mini
    zol82 pisze: 2004-04-05 12:52
    mam nadzieje że szybko pojawi się na naszym rynku
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-04-12 18:08
    No i lipa jak na razie.Prawie połowia kwietnia za nami a o MY X-7 ani widu ani słychu:((((((
    0
  • Users Avatars Mini
    H. pisze: 2004-04-16 16:19
    ...jak czytam tu niektóre komentarze to mam wrażenie, że niektórzy wypowiadający się tutaj nie mieli w ręku komórek o których piszą. Gdy czytam, że tą plastykową zabawkę Sagem\'a ktoś porównuje do NOKII 6600... to chyba powinien się udać z wizytą do lekarza, albo poprosić w salonie by mu na moment dali potrzymać NOKIĘ w ręku. Generalnie test tego telefonu potwierdza jedną zasadę - jest Nokia... a potem długo, długo, długo nic... i stoją w szyku plastykowe Sagemy, dziwaczne SE (nie dotyczy P900), porażki Motorolii (choć ta jest jeszcze nie taka zła...) no i zabawkowe Siemensy (obłędnie pospolite). Pozdrowienia dla wszystkich, którzy cenią ponad wszystko intuicyjne menu, doskonałe wykonanie i naprawdę dobre telefony... z napisem NOKIA na obudowie ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    Piotras pisze: 2004-04-18 00:54
    Mam informacje z pewnego zródla. Mianowicie:jesli ktoś zamierza korzystać z tzw. cyklicznego codziennego przypominania o stałej godzinie to niech porzuci wszelka nadzieje.Podobnie jak w modelu X-6 ta funkcja nie działa( tzn działa przez 2-3 dni potem juz nie) .Potwierdził to facet na infolinii Sagema pod nr 22/4564444.Moze nie wszyscy będa tę funkcje wykorzystywac, to jednak taka wiedza z pewnościa sie przyda.Ponoć zostało to zgłoszone do producenta, ale pewności nie ma, czy przed wprowadzeniem na rynek zostanie ta wada usunięta.
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-04-18 13:44
    Do H.***Za to jak czytam takie wypowiedzi jak Twoja to utwierdzam się w przekonaniu że posiadacze i fani nokii mają kompleksy tak wielkie jak kibice wisły kraków w stosunku do legii.Nie potraficie zrozumieć że czasy panowania nokii się skończyły.I wiele telefonów przewyższa swoje odpowiedniki nokii.Dla mnie sagem też był syfem ale odkąd miałem y x-6 a teraz my v-65 to uważam że nokia tak dobrego telefonu nie ma.Fakt że jest popularniejsza,więcej jest oprogramowania,większy serwis itp ale to nie powód żeby sagema nazwać plastikową zabawką i syfem.Ja też kiedyś uważałem że nic poza nokią się nie liczy.A teraz wiem że nokia się bardzo opuściła,albo konkurencja ją dogoniła.I jest po prostu normalnie,niektóre modele ma lepsze,niektóre takie same,niektóre gorsze.I należy się z tym pogodzić a nie gadać bzdury że NOKIA to NOKIA a np Sagem to gówno bo to Sagem.Trochę więcej obiektywizmu człowieku.Pozdro dla normalnych:)
    0
  • Users Avatars Mini
    Reflexxx pisze: 2004-04-18 15:41
    MSzewczyk masz 100% racje !!! Zgadzam sie z toba stary!!! A tak na marginesie... skad masz my-x65 bo ja na zywo tego KOMa jeszcze nie widziałem ( Niemcy itp ) ??? :-)) Pozdro dla ludzi bez komplexu NOKII :-))...Cee yaa
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-04-19 01:29
    Do Reflexxx *** Kupiłem na allegro za 600 zł,niestety bez żadnych papierów,tylko z ładowarką.Był w niemieckiej sieci Vodafone i zanim skonfigurowałem mu wap na polski to się łączyłem z niemieckim i kosztowało mnie to mnostwo kasy:))Ale dopóki nie wyjdzie my x-7 na nic go nie zamienię:)
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-04-19 09:46
    Do Reflexxx *** Aha i niestety marne są szanse żebyś my v-65 zobaczył w Polsce.Możesz podziękować ludziom pokroju H.:)
    0
  • Users Avatars Mini
    maly pisze: 2004-04-25 03:15
    Ludzie to jest tylko telefon !!!!!!!!!! a nie telewizor opanujcie sie!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-04-25 12:30
    Do maly***A co ma piernik do wiatraka?No fakt to jest telefon a nie telewizor.I co z tego?
    0
  • Users Avatars Mini
    H. pisze: 2004-04-26 13:54
    Do MSzewczyka: Nie nazwałem Sagema syfem co sugerujesz, bo aparat ten - choć tandetnie plastykowy, ma swoje zalety. Myślę, że sprowadzanie porównywania NOKII do Sagema na poziom klubów piłkarskich świadczy o Twojej niedojrzałości emocjonalnej. Jak z resztą wszystko, co napisałeś. Moja wypowiedź dotyczyła przede wszystkim porównania Sagema do NOKII 6600 co uważam za defekt mózgu porównującego. Fakt iż finowie mają większy serwis, lepsze możliwości softu, porządne wykonanie, doskonałe i niedoścignione menu - pozycjonują jednoznacznie NOKIĘ jako lidera. Oczywiście jak każdy producent ma ona modele nieudane - ale przy takiej ilości modeli - trzeba trafiać w różne gusta użytkowników. NOKIA w świecie biznesu i tak pozostanie niekwestionowanym liderem, ale dla Ciebie niestety ten świat pozostanie zawsze niedostępną krainą smoków...
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-04-26 21:04
    Do H.***Niedojrzałość emocjonalna:)Nie używaj słów których nie rozumiesz.Niedojrzałość emocjonalna bije od Ciebie skoro nie umiesz dostrzec aluzji pijącej do skali kompleksów.I tu i tu identyczne.Nie rozumiem co masz na myśli mówiąc o plastykowości sagema.Nokia też jest plastykowa a się nie czepiasz.Defekt mózgu daje się zauważyć u Ciebie skoro wg Twojej \"wielce autorytatywnej opinii\" sagemowi można zarzucić brak porządnego wykonania i doskonałego menu.Wg mnie my v-65 i my x-6 posiadają menu tak samo o ile nie lepsze niż nokia.Wykonanie jest również porządne.Ty sie skupiasz na 6600.Ok,a ja na dwóch ostatnich modelach sagema których najwyraźniej nie miałeś w ręku.Wniosek z tego że wygłaszasz opinie na podstawie bajek kolegów albo gazet.
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-04-26 21:05
    Do H. cd***Zgadzam się że sagem dla biznesmena który potrzebuje w telefonie super systemu operacyjnego się nie nadaje ale ja biznesmenem nie jestem i się do tego przyznaję.Ty za to bardzo chciałbyś nim widocznie być ale Ci nie wychodzi i wypisujesz takie brednie.Biznesworld to dla mnie kraina smoków?To w takim razie dla Ciebie NORMALNOŚĆ I OBIEKTYWNOŚĆ to zbyt skomplikowane słowa i cechy których nigdy posiadać nie będziesz.ADIOS!
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-04-26 21:15
    Do H.***Jako że widzę że masz problem ze zrozumieniem co trudniejszych słów w naszym pięknym języku takich jak np piękny zwrot NIEDOJRZAŁOŚĆ EMOCJONALNA spieszę z wyjaśnieniem że słowa PLASYTKOWA NOKIA użyłem w kontekście teog iż obudowa jest wykonana z tego właśnie materiału.Co miałeś na myśli mówiąc że wadą sagema jest to iż jest plastykowy pozostaje Twoją słodką tajemnicą.Jeśli już silisz się na górnolotność słów(nie zaimponujesz mi,spoko)to poczytaj sobie co dany wyraz albo wyrażenie znaczy i nie kompromituj się jeszcze bardziej
    0
  • Users Avatars Mini
    H. pisze: 2004-04-26 22:44
    Do MSzewczyk: Miło, że skłoniłem Cię do uruchomienia mózgu. Myślę, że wyjdzie Ci to na zdrowie... a jeśli chodzi o semantykę, to proponuję byś nie wkraczał na obszary zupełnie Ci nieznane, bo się niepotrzebnie ośmieszasz. Choć akurat w Twoim przypadku to bez różnicy, bo czytając Twoje nienahalnie inteligentne wynużenia można się tylko ironicznie uśmiechnąć... co niniejszym czynię :)))
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-04-26 23:55
    Do H.***Ja za to żałuję że Cię do uruchomienia mózgu nie skłoniłem co uważam za porażkę.Ironicznie uśmiecham się w tym momencie ja widząc że mój komentarz nie skłonił Cię do jakiejś sensownej argumentacji.No ale widocznie nawet na to Cię nie stać.Moje wynurzenia są inteligentne nie nachalnie bo nie muszę się niezdrowo podniecać tak jak TY głosząc swoje tezy.Za to Twoje bajki są wyjątkowo nachalne i szczerze Ci współczuję.Jeszcze jakbyś pilnował ortografii(NACHALNY) to też by było miło ale za na Twoim poziomie się tego nie wymaga więc Ci odpuszczę.Obudź się i zrozum że całkowita dominacja Nokii to przeszłość i nic tego nie zmieni.Ale jak Cię znam to mi będziesz bredził żebym wyszedł z piaskowinicy i nie mówił o rzeczach których nie rozumiem więc dyskusja z Tobą nie ma sensu.
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-04-27 00:00
    A tak do Twojej wiadomości zaprzeczenie wyrażenia o zabarwieniu negatywnym(NACHALNY) połączone z pozytywnym(INTELIGENTNE) daje w sumie pozytywne więc chcąć mi dogryźć pogrążasz się w sposób żałosny i naprawdę zabawny.Więc naprawdę nie napinaj się tak i zastanów się co piszesz bo robisz z siebie parodię.No ale to ja podobno nie znam OBSZARÓW SEMANTYKI mistrzu więc wybacz:))).Ale co tam,przynajmniej mam ubaw:)))
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-04-27 00:06
    Wynużenia to też piękna sprawa zwłaszcza jak się WYNURZASZ:)No ale miałem CI nie wytykać nieznajomości gramatyki.
    0
  • Users Avatars Mini
    Klerikal_Hell pisze: 2004-04-27 11:11
    telefon dla biznesmena to kpina rokefeller nie miał komody a rozkecił najwiekszy biznes.prawdziwy biznesmen robi interesy face to face a nie za pomocą wap gprs czy EDGE.Powiedzzmy sobie szczeże pod pojęciem tele dla biznesmena rozumiemy telefon dla nadzianego banana :)A tak na poważnie to nokia dostanie po rogach od sagema
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-04-27 11:59
    Do Klerikal_Hell***Nawet nie wiesz jak w tym momencie naraziłaś się koledze albo koleżance H.:))Widocznie H.jako super operatywny i elitarny biznesmen robi interesy poprzez wap gprs i edge a jedyny słuszny system to SYMBIAN.My normalni zwykli ludzie pewnie się nie znamy:)Wg mnie nokia jednak nie dostanie po rogach tak bardzo bo Ci co mają nokie i pod żadnym pozorem na nic jej nie zamienią a już na pewno nie NA TANDETNIE PLASTYKOWEGO Sagema nadal je będą mieli.Ale reszta?Czemu nie.Ja się skuszę na pewno.Tak na marginesie to Sagem sam sobie jest winien że większość podchodzi do niego z delikatnie mówiąc rezerwą.Poprzednie modele były żałosne.Trudno uwierzyć że teraz nagle zaczął robić porządne.No ale ja spróbowałem i nie żałuję.Pozdro
    0
  • Users Avatars Mini
    voyteck pisze: 2004-04-28 20:37
    ehh odechcialo mi sie dopisywac jak przeczytalem te wasze klotnie...
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-04-28 22:26
    voyteck jakie kłótnie?:)Zwykła polemika z gościem który jest zaślepiony uwielbieniem dla nokii.A to że człowiek jest nie na poziomie to inna sprawa.Sagem rulez.Coś czuję że w tym roku my x-7 nie zobaczymy.W kwietniu miałą być u operatorów.Chyba mieli na myśli kwiecień 2005...
    0
  • Users Avatars Mini
    voyteck pisze: 2004-04-29 02:41
    szczerze mowiac nie zalezy mi na tym x7 :) bo mam v65 a od x7 rozni sie chbya tylko nagrywaniem video (z ktorego i tak bym nie korzystal bo pewnie widoczne jest na komputerze w mikrosopkopijnej wielkosci (tak bylo w takim samym formacie pliku w n7650) - akurat to video to niepotrzebne (bo jeszcze za slaby) bajer. a ze cala reszte mam w v65.... ciekaw jestem czy ten wyswietlacz jest jakis lepszy jakosciowo.
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-04-29 19:28
    Do voyteck***No ale może się okaże że te filmy fajnej są jakości bo jakby iść Twoim tokiem myslenia to teoretycznie zdjęcia my v-65 powinien robić cienkie(jak N7650).Więc bądźmy dobrej myśli:)A tego sagema to gdzie kupiłeś?Cały komplet czy tylko sam aparat z ładowarką?Ja tam czekam na my x-7,chociaż po to żeby się przekonać że sagem z każdym modelem rządzi coraz bardziej:)I wierzę że się nie zawiodę.HOWGH
    0
  • Users Avatars Mini
    pasiak pisze: 2004-04-30 15:36
    ja wierze ze sagem zrobi cudenko a wiekszosc nok naki na rynku ktore porownoje sie do x6 so o wiele drozsze wiec niech nokia zrobi naprawde dobry i tani sprzet albo niehc idzie spac bo teraz Panoje SAGEM
    0
  • Users Avatars Mini
    kamikaze pisze: 2004-04-30 21:49
    Szkoda ze nie ma radia - i bylby lepszy od 6610i...
    0
  • Users Avatars Mini
    fraczek pisze: 2004-05-06 17:29
    Ludzie, o mało się nie pozabijaliście o te telefony. Naprawdę warto się denerować tylko dlatego że ktoś uzywa takiego a nie innego telefonu? a co do sagema - byłem zakochany w X6 i już chciałem go kupić, kiedy spadły ceny, ale kiedy zobaczyłem jak lata ta wymienialna obudowa, to mi się odechciało. Zadnych wymiennych obudów! Ja lubię mieć w rękach coś solidnego i pewnego. A z nowych sagemów x5-2 wyglada interesująco (stylistyka znacznie ciekawsza niż X7 wg mnie) - tylko czy nie będzie takich problemów z obudową? zobaczymy. A jeśli chodzi o wbudowane aparaty cyfrowe - w ostatni weekend robiłem zdjęcia zwykłym 3,2 mpix aparatem HP i stwierdziłem - po cholerę mi ten gadzet w komówrce (chociaż mam)? Lepiej kupię sobie jakąś cyfrę za 1000 zł
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-05-06 20:15
    DO fraczek***Wcale się nie mieliśmy zamiaru zabijać:)ALe sam widzisz jak wygląda "polemika" z kimś kto ma klapki z napisem NOKIA na oczach.A co do my x-6 to też go miałem.Teraz mam my v-65.Ale nie mam pojęcia jak CI latała wymienialna obudowa bo ja wymieniałem i było git.A co do aparatów to pewnie że masz rację,że te komórkowe nie dorastają do pięt tym zwykłym.Ale nigdy nie dorastały i nigdy nie będą dorastać bo to tylko dodatek do komórki.Ale nie każdego stać na cyfrę za 1000 zł:)Więc dobry i taki w komórce
    0
  • Users Avatars Mini
    fraczek pisze: 2004-05-07 14:32
    nie miałem X6 - ogladałem w komisie, więc był używany, może ktoś się na nim mocno wyżywał :) ale i tak jestem zwolennikiem stałych obudów. Co do aparatów cyfrowych - też mnie nie stać, ale z drugiej strony, ile kosztuje nowy telefon (nie u opów)? co najmniej 700 zł. więc dla miłośników fotografii lepszym rozwiązaniem jest cyfra za tysiąc i prosty telefon za 200-300 zł. a co do sporów z ZAPATRZONYMI w Nokię - to standard na każdym forum. Nawet jak jest dyskusja o nowych taryfach to prędzej czy później kroś zacznie z gadnakmi, że N. jest super, tamto jest do dupy i się zaczyna:) a ludzie, którzy chcą się podzielić wrażeniami NA TEMAT muszą czytać te bzdety. pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-05-07 18:41
    Nowy telefon ile kosztuje nie u opów?Jeśli mówimy o sagemie my x-6 to ok 500-550 zł.A cyfrówki chodzą teraz też po 500-600 więc nie jest źle:)A zapatrzeni w nokie nie mają sensownych argumentów na obrone nokii to sie podniecają i piszą kretynizmy.pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    Qbeb pisze: 2004-05-07 23:12
    Nokia od jakiegoś czasu upada coraz niżej. Robi telefony nie wnoszące nic nowego (nuuudne). Nie zaprzeczam, są to bardzo dobre telefony ale czasy gdy zaczwycały mają już dawno za sobą. Teraz są to raczej telefony dla starszych osób. Młodzi coraz częściej wybierają inne marki. Ale co tam... Fajny ten Sagem... ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    Diamantez pisze: 2004-05-08 01:10
    Nie czytałem wszystkich komentarzy ale wiem, że MSzewczyk ma rację :) Nie lubię ludzi, którzy wygłaszają opinię typu: Noki jest najlepsza, a wszystko inne to qpa i koniec. Jeśli ktoś chce żyć w nieświadomości, to niech dalej kupuje Nokie i chodzi co pare miesięcy do serwisu z kolejnymi awariami. Jako pierwszy telefon kupiłem Samsunga i jestem w 100% zadowolony. Nawet nie pomyślałem o tym, żeby wybrać Nokie. Szczerze mówiąc to nie mam zaufania do tej marki :) Niektórzy ludzie chyba za bardzo uwierzyli w propagandę Nokii. Co do Sagema, to jego stylistyka bardzo mi odpowiada. Budzi zaufanie. Nie wiem jak ten telefon sprawuje się podczas normalnej eksploatacji, ale nie bałbym się go zakupić, żeby to sprawdzic...
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-05-08 17:12
    Qrcze w życiu bym nie pomyślał że tyle ludzi będzie miało podobne odczucia i opinie jak ja.Widać jednak że obiektywizm to nie taka rzadka cecha:)Do Diamantez***Sagem w czasie eksploatacji sprawuje mi się idealnie.Może jest coś w tym że mało jest serwisów sagema bo najnowsze modele sie po prostu nie psują jak sie o nie dba?:)A co do nokii to muszę ją pochwalić za model 3210.Mam go od 4 lat,upadł mi chyba ze 30 razy(minimum!!) na beton,podłogę i nic.Kilka rys,żadnych problemów z wyświetlaczem.Wodowałem z nim żaglówkę.Po 2 dniach się włączył tylko bateria krócej 3mała.Także nokia to solidna marka ale brakuje jej od jakiegoś czasu błysku i świeżych,nowatorskich pomysłów
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-05-08 17:18
    Ktoś powie że ani Sagem ani Motorola ani Sony Ericsson ani żadna inna marka niczego szczególnego nie wymyśliła.Fakt ale od nokii jako marki która kiedyś szczyciła się największą sprzedażą i była absolutnym liderem na rynku komórek można i trzeba wymagać duuuuużo więcej niż od innych.Dużo trudniej jest utrzymać się na szczycie niż na niego wejść.Ale testują tu sagema więc za dużo o nokii:)Mogliby się streszczać ze sprowadzeniem my x-7 do Polski.Bo jeśli będzie to telefon nie gorszy od my x-6 i my v-65,a kamera będzie robiła filmy jakiejś sensownej jakości(żeby się dało na kompie oglądać w miare dobrze) to ja łykam w pierwszej kolejności
    0
  • Users Avatars Mini
    Matts pisze: 2004-05-09 22:52
    jedyne co mi sie podoba to tapetka na jednym ze zdjec
    0
  • Users Avatars Mini
    Matts pisze: 2004-05-09 22:53
    a tak wogule to jedyny raz widzialem sagema na zywo... w salonie no polce. czy ktos kupuje te telefony?
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-05-10 00:10
    Do Matts***Tak,ja kupuję:)Spróbowałem najpierw my x-6,teraz my v-65 i jestem zachwycony.Ale ryzyko było duże po poprzednich badziewnych modelach.
    0
  • Users Avatars Mini
    fraczek pisze: 2004-05-10 13:40
    do diamanteza: widziałeś nowego samsunga x610 (chyba)? taki fajny kanciasty, no i cieniutki jak X100! polecam maniakom nowości czeski serwis mobil.cz, codziennie dają jakiś nowy model z fotkami. Do MSzewczyka: a ja miałem kiedyś sagema jeszcze w czasach "badziewia" (był w popie, nie pamietam nazwy, ale wtedy był jednym z mniejszych aparatów na rynku, koło 2000 r.). sprawował się nieźle przez 11 miesięcy... po czym pewnego dnia umarł:) w salonie wymienili na nowy, ale potem szybko go sprzedałem. teraz sagem robi naprawdę fony na poziomie, a nowości, jakie szykuje robią spore wrażenie. jestem bardzo ciekaw X5-2, na zdjęciach wyglada fajnie. szkoda tylko, ze ciągle taki grubaśny!
    0
  • Users Avatars Mini
    czechu pisze: 2004-05-10 20:04
    a ja bede mial x7 w przyszlym tygodniu zamowilem sobie u znajomego we francji, co prawda bez polskiego menu, ale bez simlocka tez.199 euro mnie to bedzie kosztowalo. doczekac sie nie moge.pozdroofka
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-05-10 22:12
    Do fraczek***No słyszałem że stare modele miały tendencje do ZASYPIANIA NA WIEKI BEZ POWODU:)I do dzisiaj się ciągnie za nimi taka opinia.ALe co tam.To co jest teraz rządzi.Do czechu***A czy znajomy mógłby skombinować jeszcze jeden model?:)
    0
  • Users Avatars Mini
    czechu pisze: 2004-05-11 00:15
    do MSzewczyk no niestety w tej cenie przysluguje mu tylko jeden(co ja musialem sie naprosic) ale jak ktos chce to mam x6 do pchniecia - wiadomo czemu:).pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    kamikaze pisze: 2004-05-11 00:52
    czy ktos wie kiedy ten sagem ma szanse byc u operatorow (plus) i na rynku?Sprawdzam co jakis czas na allegro.pl - tam zawsze jest najszybciej a jak dotad nic...
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-05-11 23:17
    Wg mnie nie będzie go na pewno w tym roku a może i w ogóle.Powód?Nie ma napisu NOKIA.Tymi kategoriami chyba operatorzy myślą.Na sagema się jedzie,uważany jest za syf to nie dadzą go w ofercie.Obym się mylił
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-05-11 23:19
    Ale co tam,jesteśmy w unii to się pojedzie do Niemiec i się kupi:)Jeśli cena będzie jakaś rozsądna to się nawet nie będę zastanawiał
    0
  • Users Avatars Mini
    fraczek pisze: 2004-05-12 12:05
    Oj, panie MSzewczyk, znowu podburzacie nokiofanów! żeby z tego nie było znowu jakiejś awantury:) a propos sagemów na polskim rynku, to pewnie era wciągnie x7 do swojej oferty, bo ostatnio trochę sagemów się u tego opa pojawiło. na innych raczej bym nie liczył.
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-05-20 20:19
    Do fraczek***Ja i podburzanie??Ależ skądże znowu.Chodziło mi o to że Nokia to najpopularniejszy telefon i operatorzy łykają każdą,niezależnie od tego że nic nowego nie wnosi.
    0
  • Users Avatars Mini
    fraczek pisze: 2004-05-21 14:26
    a ja wreszcie mam cyfrówkę! (hp photosmart 735) I teraz już mi wisi czy telefon ma wbudowany aparat czy nie... w tej sytuacji chyba długo nie wymienię mojego sonyeryka t310.
    0
  • Users Avatars Mini
    $eb pisze: 2004-05-24 00:40
    Co wy głupi jesteście czy naiwni!!! Cena napewno będzie niższa niż aparaty z firmy Nokia czy Siemens ale nie spodziewajscie się że będzie stała na pozimie Sagema My x6.To nie realne .Ta komórka ma o wiele wiecej nowych technologi, więc przypuszczam, iż nie będzie ona niska.A porównania w stylu" mój Sony Ericsson t630 jest 100% lepszy" są nie namiejscu.Nie ma nawet co porównywac tych dwóch modeli telefonów. Sagem MY X7 jest w każdym calu lepszy,SE t630 nie może nawet nawiązać z nim walki jeżleli chodzi o technologie(bo cenowo jest napewno odwrotnie).Uważam iż Sagem MY X7 to telefon z wyższej półki dla osób średnio zamożnych i tych zamożniejszych.Chciałbym się myslić ale uważam, że zwykłego szaraczka nie będzie poprostu stać na taki telefon.
    0
  • Users Avatars Mini
    kataryna pisze: 2004-05-28 02:53
    fajny fon, ale niestety jak moj przedmowca musze sie zgodzic z opinia o jego cenie w polsce. a szkoda, bo to moze byc na prawde dobry sprzet.
    0
  • Users Avatars Mini
    heo7 pisze: 2004-06-10 17:25
    Moim zdaniem to najlepszy telefon sagema jaki widziałem (mam nadzieję że wyjdą jeszcze lepsze) :)
    0
  • Users Avatars Mini
    fiSz pisze: 2004-06-17 15:08
    Fajny fonik z bardzo konkretnym i duzyyyyym wyswietlaczem:)Sagem mimo ze kiedys robil totalnie ciulate telefony, teraz jakims cudem zmobilizowal sie i robi ciekawe sluchawki, extra wyposazzone i za bardzo przystepna cene.Jeszcze minie troche czasu zanim zdobecie rzesze klientow, ale z takimi sluchawkami moze liczyc na duze zainteresowanie.
    0
  • Users Avatars Mini
    KRZYMAK pisze: 2004-06-20 22:28
    Witam. Widziałem sprzeczkę pomiedzy nokią a sagemem, a właśnie mam sagema a chce kupic nokie,a konkretnie n GAGE , bo ten SYMBIAN:) no i java. W tej chwili mam sagema myx6 jest idealny tylko nie ma gier java aha i prosze nie mowic ze jestem zagorzałym fanem nokii bo uwazam ze sagem spokojnie moze z nia konkurowac chciałbymk zapytac sie tylko co mam zrobic w takiej sytuacji czy maoże jest jeszcze jakis telefonik z aparatem i z java. Jestem młody wiec zalezy mi na multimedialnych rozrywkach takich jak gierki java , mp3 , radio i takie tam . PROSZE O RADE!!!!!!!!! PROSZE O ODP. TUTAJ LUB NA E MAIL : krzymak.mistrz@wp.pl
    0
  • Users Avatars Mini
    $eb pisze: 2004-06-21 03:09
    Witam wszystkich!!! Chciałem się zapytać o obudowy z tego nowego Sagema X7.Czy one czasami nie podejdą do v65,x6, bo widze ze wymiary maja identyczne.Ja osobiscie mam v 65 i na taka obudowe bym sie skusil.A pozatym jest druga sprawa czy gdyby wgrac soft od Sagema x7 do v65 to nie uzyskalibysmy tego samego telefonu ??? ;) Pozdro
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-06-22 19:34
    Do KRZYMAK:Ja na Twoim miejscu kupiłbym Sagema MY-V 65.Posiada to co X-6 tylko do tego javę.Fakt że nie ma mp 3 ani radia więc jeśli zależy Ci na tych 2 ostatnich to sięgnij po coś nokii.Ale jeśli wystarczy Ci java i aparat fot. to śmiało atakuj my v-65.Do kupienia na www.allegro.pl
    0
  • Users Avatars Mini
    KRZYMAK pisze: 2004-06-23 00:23
    Dzięki MSzewczyk ja juz to kupie sobie myx7 bede cierpliwie czekał jak tylko sie ukaze na allegro
    0
  • Users Avatars Mini
    KRZYMAK pisze: 2004-06-23 17:36
    A może ktos mi powie gdzie znalezc gierki JAVA do SAGEMÓW??!!
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-06-24 11:07
    Do KRZYMAK:Na www.jabler.pl tylko że się za nie dosyć sporo płaci(10-20 zł)
    0
  • Users Avatars Mini
    Pao pisze: 2004-06-25 02:02
    witam korczkai kiedy w koncu on wyjdzie czekam i czekam a tu qpa wiadmo ile mniej wiecej bedzie kosztowal w komisach????
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-06-25 10:32
    Do Pao:Ja kupiłem na www.allegro.pl za 600 zł tylko z ładowarką.Teraz też można kupić.Jest przy okazji dostępny sagem my v-75 choć nie za bardzo wiem jaka jest między nimi różnica.Nie spodziewałbym się tego modelu w komisach,bo mało kto by go kupił.Niestety na sagema dalej się u nas pa3 przez pryzmat poprzednich,żałośnie badziewnych modeli.
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-06-25 21:17
    Soryy pomyłka,na allegro kupiłem sagema my v-65 a nie my x-7,bo tak to mogło zabrzmieć:)
    0
  • Users Avatars Mini
    młody-1 pisze: 2004-07-21 21:46
    zajebioza. ale cena chocho troche wygórowana jak na moje zasoby w skarbonce
    0
  • Users Avatars Mini
    pudlarz pisze: 2004-08-05 14:26
    ciekawe jak wygląda w rzeczywistości
    0
  • Users Avatars Mini
    gregus0 pisze: 2004-08-23 02:32
    zapomnijmy ze u polskich operatorow ten telefon bedzie kiedykolwiek!! a tak na marginesie to spotkalem sie z kilkoma my x-7 na allegro w cenie ok 800PLN
    0
  • Users Avatars Mini
    mat-lis pisze: 2004-10-21 12:43
    super telefon z nagrywaniem filmów dobrze wyposażony choć książka trochę słaba brak Bt to nie wada lecz zaleta która pozwala zmiejszyć koszty
    0
  • Users Avatars Mini
    Roball pisze: 2004-10-26 14:41
    Mialem x6 i ciekawi mnie czy x 7 ma lepszą polifonie czy tak jak x6 tylko waw-y
    0
  • Users Avatars Mini
    orwi pisze: 2004-10-28 01:57
    2/2 My x-6 bardzo dobra konkurencja do SE T610 i napewno najlepszy pod wzgledem zdjec . Byl chyba jedynym na polskim rynku z 65 kolorami z super aparatem i naprawde bogata funkcjonalnoscia. Niedawno na Polskim rynku pojawił sie Sagem My x-5-2 ale to nie żadna rewelacja różni sie od x-6 java i według mnie gorszom funkcjonalnoscia i ciut gorszymi zdjęciami . Teraz My x-7 bedzie takze wielkim konkuretem i to bedzie to . Poczekamy az jakas siec póści go w Polsce jak to było z x-6 no i co tu mówix jest super Sagem górą !!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    orwi pisze: 2004-10-28 01:58
    1/2 Moje zdanie jest takie : Sagem kilka lat temu wygladał jak teraz np: Sendo bez obrazy ale ta marka to gówno albo jak triumf ktory malo stoi na rynku ale nie co teraz . Ta oto marka wyprodukowała w ostatnich 2 latrach takie telefony co nawet noki sie nie sniło . Zaczynając od My x-5 nie super telefon konkurencja do S-E T68i i Noki 3510i a to byłe te lata i sa gdzie ludzie myślą że NOKI sie nie psóje i jest najlepsza oj nie ... Nokia jest dobra np np 7650 ale teraz bo stai tyle co my x-6 a nawet mniej ... My x-6 to jest telefon wyszedł w kwietniu 2003 jako pierwszy model wprowadzila sieć Era i sprzedawany został w niemałych iloścniach .
    0
  • Users Avatars Mini
    koczu pisze: 2004-10-28 18:02
    SiEmA Kto ma instukcje pdf do X7 lub innych nowych modeli Sagema niech mi wyśle koczus106@o2.pl Bo mam X7 ale nie mam instukcji. /jak dobrze sformatowaćbaterie?/ Pozdro
    0
  • Users Avatars Mini
    Mociak pisze: 2004-10-28 21:22
    Nie no, ja to jestem fanem Sagema odkąd rok emu ujrzałem w gazetce MY X-5m i z trudem dozbierałem do niego. Niedawno ujrzałem X7 i ja już nie kocham dziewczyn! JA KOCHAM SAGEMY! X7 to wspaniały telefon i sprzedaje wszystko co mam rzeby na niego uzbierać. Troch mnie boli że nie ma mp3. Cena jest zajbiscie mała jak za takie cudo i nie wiem czemu się czepiacie! Kup teraz za jakieś 600 zł, a spróbuj taką Nokię za 800 zł wyrwać! Już wytawiłem X5 i wiele innych rzeczy by tylko mieć X7. Ciekawe il na Allegrokozstować będzie przecudowny S-7 - jazdowy smartphone Sagema o którym marzę! Piszcie do mnie co chcecie na mociak@poczta.fm. Będę wdzięczny za wszelkie e-maile (dotyczące Sagemów). Może też ktoś mi wysłac X-7 ... :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    Mefisto pisze: 2004-10-29 22:12
    Jestem w posiadaniu Sagem-a myX-7 od 24 kwietnia.Jest to świetny telefon który mimo swojich możliwości nie jest doceniony.Dlaczego? już odpowiadam.Porównajmy np. Nokie 6600.Jej cena poza wszystkimi promocjami wynosi około 4000zł.Sagem posiada wiele więcej możliwości a jego cena nieprzekracza 1200zł.Wiem że to swietna konkurencja:więcej możliwości a mniejsza cena tylko ze ja ..........chce go sprzedać:) Pozdrawiam wszystkich!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    wojtek pisze: 2004-10-30 16:45
    Wiam Czy ktoś ściągał simlocka z tego telefonu w polsce?? jak tak to gdzie? Po od tygodnia próbuję znaleźć serwis w którym by to zrobiono ale niegdzie jeszcze nie robią pozdro
    0
  • Users Avatars Mini
    Mociak pisze: 2004-11-02 17:34
    Wojtek, zamiast się męczyć, kup kabel do komputera i sciągnij z jakieś strony program unlock - za friko sciągniesz SimLock. Jest pare takich stron z softami za darmochę Ja nie rozumiem jak można taki telefon sprzedawać! Czy chcesz go sprzedać natychiast, czy możesz trochę zaczekać? Ile za niego chcesz?
    0
  • Users Avatars Mini
    przemao pisze: 2004-11-08 09:42
    zajebist,y telefonik nic dodac nic ujac .POWIEM TYLKO TYLE ZE TE WSZYSTKIE SMIESZNE NOKIE TO SIE KRYJA DO NIEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NOKIA TO SZMELC I NA SMIETNIK Z NIA HAHA TO JEST TELEFON A NIE JAKIES BADZIEWIE POZDRAWIAM WSZYSTKICH I ZACHECAM DO KUPIENIA TEGO TELEFONU !!!!!!!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-11-20 07:49
    Do Mociak:Wbijaj się na allegro.My x-7 stoją po ok.650-700 zł.Sam bym kupił jakbym miał kasę:)A że na razie nie mam to muszę się zadowolic swoją 6310i
    0
  • Users Avatars Mini
    Zgredzik1988 pisze: 2005-01-03 11:27
    Telefon bardzo fajny cena nie jest zbytnio wysoka :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Grzechotnik pisze: 2005-02-05 20:10
    chyba sie na ten telefon nie skusze... Do MSzewczyk: co się będziesz męczył???? zanieś do komisu i po kłopocie(chyba że jesteś Allegrowiczem).Pozdrowkaaa
    0
  • Users Avatars Mini
    FRED pisze: 2005-02-21 15:10
    A ILE TAK OKOŁO ON KOSZTUJE????????????????????? PROSZE NIECH KTOŚ ODPOWIE
    0
  • Users Avatars Mini
    _Bogus_ pisze: 2005-03-24 21:49
    ten telefon sagem x7 mozna kupic w promocji za 499zl w "RTV MIX AGD"
    0
  • Users Avatars Mini
    pid pisze: 2005-03-29 17:03
    nawet nawet ale gdyby to była nokia............ pozdro
    0
  • Users Avatars Mini
    Golas pisze: 2005-04-06 20:42
    Sagem juz nie wierwszy raz pokazał na co go stac, i jeszcze nie przesadzac z cena... :) miałem wczesbiej 2 Sagemy MC815 potem MC912, 912-nastke szlak trafił po 2 latach a 815-tke dałem mojej babci i działa praktycznie do dzizis, tylko baterje kupic (zeby nie było to babcia ma juz N6310i) :P, ale co tu gadac o starych modelach, te nowe sa zaje**ste, ! cena do jakosci jest rewelacyjna :)
    0
  • Users Avatars Mini
    kamper pisze: 2005-04-23 14:52
    MINUSY: 1. wyświetlacz za duze pixele co daje małą rozdzielczosc przy takiej wielkosci 2. dzwonki polifoniczne brzmią tragnicznie 3. klawisze jakies takie nie poręczne i małe, cieżko wogóle cos napisać strasznie mnie to denerwuje ale to moze kwestia przyzwyczajenie i wyczucia. 4. menu troche nie poręczne i za cukierkowy design (moze przez to ze mialem wczesniej V500) 5. brak zliczania znakow sms 6. trzeszcząca obudowa (każdy sagem) 7. zamula przy konwertowaniu filmikow i fotek PLUSY 1. IRDA 2. Dyktafon 3. nagrywanie filmow 4. Edytor obrazków 5. krotkie przerwy przy pisaniu znakow w sms 6. wygląd zewnętrzny 7. szybkie menu Takie wady i zalety stwierdzam po 3 dniach urzytkowania choc telefon jest juz stary, więc jakby ktos chciał go nabyc to za 400zł sie pyli!!! bo za tyle to badziewną biedną nokie mozna sobie kupic tylko do dzwonienia a moze az tylko ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    timar pisze: 2005-04-27 14:05
    ja mam pytanie czy ktos wie czy da sie ustawic zeby na ekranie bylo wyswietlanie miejscowosci chodzi mi o cb lub id kanal 50 i drugie pytanie czy ktos probowal robic zdjecie jakiegos calego przedmiotu w kolorze zoltym czy mu wychodzi dogrze bo ja zauwazylem ze sie nie da zrobic takiego zdjecia poniewaz zaraz obraz zmienia sie w niebieskawy jak podlorzyc reke to nie ma naturalnego kolory tylko niebieskawy pochwili wszystko wraca do normy ale i tak nie da sie zrobic tego zdjecia przedmiotowi koloro zoltego nie wiem czy to wszystkie tak maja czy tylko moj niech mi ktos odpowie czekam i dzieki
    0
  • Users Avatars Mini
    cossanosstra pisze: 2005-05-23 20:19
    timar : nie mozna ustawić tak zęby była wyswietlana nazwa miejscowości :(
    0
  • Users Avatars Mini
    Kaczor pisze: 2005-05-25 22:42
    Wlasnie stalem sie posiadaczem tego telefonu i zadziwily mnie jego mozliwosci w poruwnaniu do ceny ( placilem 499 zl ) jestem tylko ciekaw dlaczego ta francuska firma jest tak niedoceniana na naszym rynku ( mimo ze sam uwazalem ze te telefony sa kiepskie do momentu az go nie zakupilem ) a teksty PID-a moim zdaniem nie jest na miejscu twierdzac gdyby to byla nokia ten model jest moim zdaniem dobry i nawet lepszy od niektorych modeli nokii. Mozecie gadac co chcecie ja i tak bede podtrzymywac ze Sagem MY X 7 nalezy do czolowki pod wzgledem cen i mozliwosci. Pozdro
    0
  • Users Avatars Mini
    Grzesiekkkk pisze: 2005-06-27 11:27
    Czy on ma az tak niewygodne klawisze jak pisza w tescie???
    0
  • Users Avatars Mini
    Grzesiek pisze: 2005-06-28 21:49
    Kupuje go!!! :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    Grzesiek pisze: 2005-07-04 14:56
    albo nie
    0
  • Users Avatars Mini
    Grzesiek pisze: 2005-07-05 23:02
    albo tak :D
    0
  • Users Avatars Mini
    Darooo pisze: 2005-07-10 15:02
    No niewygodne klawisze to ona ma ,szczególnie w silikonie nie da sie pisac esów,ale ogóle spoko fon duzo funkcji,mi brakuje tylko BT :).
    0
  • Users Avatars Mini
    marqs pisze: 2005-07-26 22:59
    Od dzis jestem posiadaczem tego fonika do wczoraj mialem samsunga c 100 tam to dopiero sa male klawisze hehe, mysle ze waro bylo go kupic a placilem za niego 199 zeta w opcji 25 zeta na mies w idei mix na 24 mies umowa.Narazie jestem pod wrazeniem zobaczymy co bedzie za kilka dni jak go rozpracuje, napewno podziele sie wrazeniami pozdrawiam wszystkich narka:):):)
    0
  • Users Avatars Mini
    mygumas pisze: 2005-07-30 01:43
    Ide go nabyc w mix'ie za 199 za 2 tyg MARQ pisz czy warto!!! i co stwierdziles minusy i plusy co i jak I jak ze zgrywaniem foto i video na kompa bo to jest wazne!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    mariusszz pisze: 2005-07-31 16:38
    Sagem Zadzi niedługo bedzie popularniejszy i lepszy od noki SAGEM!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    mygumas pisze: 2005-07-31 17:29
    GLowne pytanie jak ze zgrywaniem foto i video bo, chce go kupic ale boje sie ze bedzie z tym problem! najlepiej niech pisza Ci co maja ten telefonik!! :]
    0
  • Users Avatars Mini
    mygumas pisze: 2005-08-14 12:37
    kupilem go wczoraj o 16 i juz mi sie znudzil :D hehe no ale telefonik frajny, na razie mam problemos z pisanem sms'ow (wczesniej mialem nokie 8310) no ale telefonik jest bardzo dobry:) polecam jesli ktos chce telefonik jak nokia za 700zl to ten jest za w cenie duzo mniejeszej a tej samej klasy!!
    0
  • Users Avatars Mini
    alisza pisze: 2005-08-15 00:29
    mam problem mam ten telefon od czwartku i bardzo mi sie podoba jestem nim poprostu zachwycona, ale nieiwem czy sagemy tak maja czy tylko moj ma ta wade klawiatura niejest podswietlana (moze mi sie tylko diody spalily)Prosze odpiszcie czy to samo macie chyba ze mam cos zle ustawione to napiszcie jak mam to przestawic z gory dziki
    0
  • Users Avatars Mini
    mygumas pisze: 2005-08-17 02:18
    co do tego problemu to ja nie wiem i w opcjach nie widzialem zeby mozna bylo to wylaczyc to chyba \"usterka\"
    0
  • Users Avatars Mini
    mygumas pisze: 2005-08-30 02:53
    Sorki jest taka opcja ze mozna wylaczyc podswietlanie klawiatury wchodzisz tak: ustawieniainneoszcz. energiipodswietlanie..... i tam juz jest do wyboru: -pelne podsiwtlanie -dektywuj -tylko ekran No znalazlem to wczoraj ale pewnie juz sobie poradzilas :)
    0
  • Users Avatars Mini
    MARIOMAN pisze: 2005-09-01 13:14
    POSZUKUJE OSÓB KTÓRE MAJĄ SAGEMA myx-7 PROSZE O KONTAKT SMS 506861586
    0
  • Users Avatars Mini
    MARIOMAN pisze: 2005-09-01 13:15
    PILNNEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    REX pisze: 2005-09-05 21:09
    Czesc ! Co lepjej wybradz tego sagema czy jakiegos innego czy SE k300i ??????
    0
  • Users Avatars Mini
    mygumas pisze: 2005-09-11 03:45
    ja mam sagema myX-7
    0
  • Users Avatars Mini
    yogi pisze: 2005-09-11 23:43
    Telefonik jest the best.Mamy się 6-mcy :-) i to najlepiej zainwestowane 499zł.ekran jak tv :-) super kolory,a fotki lepsze niż inne vga 640x480.Dyktafon jest młocie :-) jeszcze BT i kosmos słuchawka.Teraz nowa 6-stka w orange jest lepsza.Sagem odrobił lekcje,ale na stronie www lekceważy użytkowników z polski!
    0
  • Users Avatars Mini
    strzelec pisze: 2005-09-12 18:23
    mam pytanko ile stoi mniej wiecej obecnie ten model sagema?? albo za ile połaca sie go kupić?? prosze o odpowiedź
    0
  • Users Avatars Mini
    strzelec pisze: 2005-09-12 18:27
    i czy ma wyświetlacz TFT bo na takim zajebiscie wychodza zdjecia...
    0
  • Users Avatars Mini
    nofate pisze: 2006-03-08 19:15
    Sagem tylko powiela ciągle te sme funkcje w coraz to ładniejszych obudowach. Nic szczególnego ale pewnie tak samo dobrze się sporawdzi jak MYX5.
    0
  • Users Avatars Mini
    killer pisze: 2006-04-04 15:25
    mam okazje kupic ten telefon od kumpla ale obawiam sie ze sie na nim zawiode. moglibyście mi doradzic? (aha mam nokie 3100) :P
    0
  • Users Avatars Mini
    pisze: 2006-04-20 18:44
    mam pytanie i proszę o odpowiedz czemu ze swojego sagema nie mogę wysyłać mms?
    0

Rekomendowane:

Akcje partnerskie: