Test Samsung SGH-A400

Recenzje
Opinie: 96
Opinie: 96

Nasza redakcja otrzymała do testowania telefon Samsung SGH-A400. Jest to stosunkowo nowa i w pewnym sensie nowatorska konstrukcja. Jest to bowiem pierwszy na rynku telefon przeznaczony wyłącznie, czy tez prawie wyłącznie, dla kobiet. Pod względem potrzeb "płci pięknej" został zaprojektowany nie tylko wygląd zewnętrzny telefonu ale także menu, które zostało wyposażone w wiele specjalnych funkcji.
W zestawie dostarczonym naszej redakcji znalazły się: telefon w specjalnym pudełku, zestaw słuchawkowy będący jednocześnie paskiem do noszenia telefonu na szyi, pasek do noszenia telefonu w ręce, mała ładowarka podróżna oraz instrukcje obsługi w języku angielskim. Złożenie telefonu i baterii oraz umieszczenie w nim karty SIM jest bardzo proste. Po wykonaniu tej czynności możemy cieszyć się już ze wszystkich funkcji oferowanych przez Samsunga.

 


Wygląd zewnętrzny
Z zewnątrz telefon prezentuje się świetnie. Obudowa telefonu wykonana jest z plastiku, który jednak wygląda jak metal. Przód telefonu ozdobiony jest symbolem róży. Dostarczony nam egzemplarz był koloru czerwonego, inne dostępne kolory to biały, czarny i niebieski. Telefon jest naprawdę bardzo mały (wymiary 78 x 41.5 x 21). Z korpusu telefonu wystaje antenka, której nie udało się już zmieścić w jego wnętrzu. Telefon jest także niezwykle lekki i wraz z bateria wazy jedynie 80 gramów.
Z boku telefonu znajdują się dwa przyciski regulacji głośności oraz zaślepione gniazdo zestawu słuchawkowego i port podczerwieni. Z dołu znajduje się gniazdo podłączeniowe dla ładowarki, natomiast wyświetlacz i klawiatura ukażą nam się dopiero po otwarciu klapki.
Wyświetlacz telefonu jest duży i czytelny (rozdzielczość 128 x 96 punktów). Jego układ jest taki sam jak w innych modelach Samsunga. Praca z nim jest komfortowa, także przeglądanie stron WAP, które wymagają większych wyświetlaczy, jest przyjemne.
Klawiatura poza klawiszami numerycznymi składa się z: klawisza nawigacyjnego w postaci owalu ze strzałkami w 4 kierunkach, dwóch klawiszy funkcyjnych oraz zielonej i czerwonej słuchawki. Klawisze są dobrze usytuowane i nie ma problemu z ich naciskaniem. Także komfort pracy z klawiaturą jest wystarczający, nawet wpisywanie długich SMSów nie jest dla użytkowników Samsunga czynnością nieprzyjemną.

 


Klawiszowi nawigacyjnemu można samodzielnie przypisywać funkcje, tak że poprzez pojedyncze jego naciśnięcie można uzyskać bezpośredni dostęp do wybranego menu. Klawisze funkcyjne maja dynamicznie przydzielane funkcje, których opisy są zawsze widoczne na wyświetlaczu telefonu.
Generalnie za wygląd i ergonomię należy się Samsungowi ocena bardzo dobra. Moim zdaniem jest to najmocniejsza strona i największy atut tego telefonu.

 


Bateria
Telefon dostarczany jest standardowo z małą bateria litowo-jonową o pojemności 750 mAh. Według producenta bateria powinna wystarczyć na 100 h pracy telefonu w stanie czuwania i maksimum 180 minut ciągłej rozmowy. W naszym teście telefon z naładowaną baterią pracował w trybie czuwania przez około 55 h (około 30 minut rozmów + 50 smsów / 24h).

Menu
Menu telefonu nie zmieniło się znacząco w stosunku do innych, starszych modeli Samsunga. Funkcje podzielone zostały w 9 grup którym odpowiadają pozycje w menu głównym. Są to: Połączenia, Wiadomości, Dźwięk, Ustawienia, Organizer, Bezpieczeństwo, Usługi sieci, WAP oraz Życie.
W menu Połączenia znajdują się listy połączeń odebranych, nieodebranych i wychodzących oraz liczniki czasu połączeń. Menu Wiadomości służy do wykonywania funkcji związanych z SMSami. W menu Dźwięk można zmieniać bieżące ustawiania dotyczące sygnału nadejścia połączenia lub wiadomości SMS. Można także regulować głośność dzwonka oraz określić tryb w którym ma pracować telefon i czy ma być uruchamiany alarm wibracyjny. Dostępny jest także kompozytor pozwalający na samodzielne tworzenie nowych dzwonków.
Menu Ustawienia kryje w sobie opcje konfiguracyjne odnoszące się do telefonu, natomiast w menu Usługi sieci znajdują się funkcje związane z ustawieniami sieci. W menu Ustawienia możemy zdecydować czy chcemy by otwarcie klapki telefonu powodowało odebranie nadchodzącego połączenia czy tez nie. Możemy także ustawić wygaszacz ekranu i wybrać jego odpowiednią formę. Możemy także zdefiniować tekst powitania, który będzie prezentowany podczas włączania telefonu.
Organizer to zestaw opcji związanych z zarządzaniem czasem użytkownika telefonu wzbogacony dodatkowo o kalkulator. To właśnie w tym menu możemy także przypisywać funkcje klawiszom nawigacyjnym.
Życie to zestaw dodatków w którego skład wchodzą Gry oraz menu Zdrowie. To właśnie Zdrowie kryje w sobie funkcje przeznaczone specjalnie dla pań.
Po menu poruszamy się korzystając z klawisza nawigacyjnego oraz przycisków funkcyjnych. Sam układ menu jest czytelny i intuicyjny, nie ma więc niebezpieczeństwa, że się w nim zagubimy.
Trzeba powiedzieć, że poza dodatkami przeznaczonymi dla kobiet, telefon ten posiada standardowy zestaw opcji, w które wyposażone są wszystkie telefony. W porównaniu jednak do innych najnowszych produktów na rynku zestaw ten wydaje się być bardzo ubogi, już dawno bowiem odeszły w zapomnienie czasy gdy telefony posiadały jedynie minimum niezbędnych funkcji. Dziś producenci prześcigają się w dostarczaniu użytkownikom nowych możliwości i zastosowań telefonów, natomiast Samsung zadowolił się w tym telefonie zestawem minimum. Szczególnie brak jest mi w tym telefonie możliwości wybierania numerów telefonów głosem, jest to już dość powszechna funkcja w telefonach, tym bardziej że Samsung dostarcza wraz z telefonem zestaw głośnomówiący, który mógłby tą funkcje świetnie uzupełniać. Podobnie uboga jest książka telefoniczna oraz pamięć na wiadomości SMS.

 

Książka telefoniczna i SMS-y
Książka telefoniczna telefonu obsługuje wpisy zgromadzone na karcie SIM oraz posiada własną pamięć na 100 numerów telefonów. Każdy z numerów może zostać przydzielony do jednej z 5 grup użytkowników. Każda z grup ma własny sygnał nadejścia połączenia, odebrania wiadomości SMS oraz własne logo.
Telefon nie posiada własnej pamięci na wiadomości SMS i korzysta jedynie z pamięci karty SIM. Wiadomości można wpisywać przy użyciu słownika T9, lecz niestety nie w języku polskim. Możliwe jest zdefiniowanie 5 szablonów, które później możemy wykorzystać do tworzenia SMSów.
EMS nie jest obsługiwany przez ten telefon. Nie został w nim także zaimpelmentowany Smart messaging kompatybliny z Nokią, w który były wyposażane niektóre modele Samsunga.

Życie
Tym co różni Samsunga SGH-A400 od innych telefonów są funkcje zawarte w menu Zdrowie. Jak już wcześniej wspominałem telefon został stworzony z myślą o kobietach i pod ich kątem dobrano też dostępne w tym menu funkcje.
Po pierwsze telefon ma możliwość tworzenia biorytmów. Po podaniu naszej daty urodzenia wygeneruje nam zestaw wyników naszego cyklu zdolności fizycznych, emocjonalnych i intelektualnych. Możliwe jest tworzenie biorytmów na dowolny dzień.
Druga funkcja to możliwość obliczania współczynnika otyłości. Jest to proste narzędzie które po podaniu płci oraz wzrostu danej osoby obliczy prawidłową dla niej wagę oraz wskaże, o ile waga rzeczywista się od niej różni. To narzędzie może się przydać także mężczyznom.

 


Kolejna funkcja to zestawienie różnych czynności wraz z przypisanymi im ilościami spalanych kalorii. Aby skorzystać z tej opcji należy wybrać czynność którą wykonywaliśmy, podać czas jej wykonywania a telefon poda nam ilość spalonych w tym czasie kalorii.
Ostatnią funkcja jest kalendarzyk dla kobiet. Po podaniu daty ostatniej menstruacji oraz średniej długości okresu jej trwania, telefon wskazuje przybliżone prawdopodobieństwo zajścia w ciąże danego dnia oraz potrafi wskazać okres kiedy to prawdopodobieństwo będzie największe (dni płodne). Funkcja, jak się wydaje bardzo interesująca i kilku moim koleżankom, które poprosiłem o jej przetestowanie bardzo się spodobała.
Trzeba przyznać, że projektanci Samsunga rzeczywiście stworzyli funkcje, które mogą być przydatne, i to nie tylko kobietom.

Inne funkcje
Telefon wyposażono w 7 gier. Bardzo przydatny jest także Organizer w postaci terminarza i listy rzeczy do zrobienia (to-do list). Do każdego dnia można przypisać notatkę wraz z alarmem. Poza tym można tworzyć alarmy cykliczne: codzienne lub cotygodniowe. Niestety nie można przypisać alarmu pozycjom z listy zadań. Organizer w wydaniu Samsunga to bardzo proste, ale bardzo przydatne narzędzie.
Telefon jest także wyposażony w możliwość przesyłania danych. Niestety jest to możliwe tylko z prędkością 9600 bit/sek, czyli w podstawowym trybie GSM. Telefon pozwala zarówno na wysyłanie danych, jak i na przesyłanie faksów.
Komunikacja z komputerem następuje poprzez złącze IrDA, w które telefon został wyposażony. Niestety złącze to służy jedynie do przesyłania danych. Nie jest możliwe przesyłanie do telefonu pozycji z książki telefonicznej lub notatek z kalendarza. Funkcjonalność portu podczerwieni została więc ograniczona do minimum, a dla tych którzy nie będą korzystać z przesyłania danych jest on tak naprawdę bezwartościowy.
WAP w telefonie także działa bez zarzutu, choć zwykłe połączenia z prędkości 9600 bit/sek wydają się już być anachronizmem w dobie coraz powszechniejszego GPRSu.

Podsumowanie
Trzeba przyznać, ze wygląd zewnętrzna Samsunga jest jego głównym atutem. Niestety konstruktorom nie udało się stworzyć menu na równie wysokim poziomie. Menu jest kopią tego ze starszych Samsungów wzbogaconym o funkcje dla kobiet. O tym czy funkcje te będą przydatne, tak naprawdę trzeba oceniać w każdym indywidualnym przypadku.
Moim zdaniem jednak wygląd rekompensuje w pełni dość ubogie menu i dlatego uważam, że zakup Samsunga jest dobrym wyborem. I to nie tylko dla kobiet.

Opinie:

Opinie archiwalne (96):

Komentuj

Komentarze / 96

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    hub pisze: 2002-04-27 14:38
    i tak bym sobie tego telefonu nie kupił, bo okresu przecież nie będę sobie sprawdzał i nie będę sobie sprawdzał kiedy mogę a kieby nie mogę bo ja zawsze mogę :)))
    0
  • Users Avatars Mini
    ROB pisze: 2002-04-27 14:46
    Wolę T39... to cosik nie przemawia do mnie niczym...
    0
  • Users Avatars Mini
    balta pisze: 2002-04-27 14:53
    Jesli sie tak psuje jak motka v50 to niech sobie ja ...
    0
  • Users Avatars Mini
    Zeeke pisze: 2002-04-27 15:01
    hub: mógłby i Tobie i mnie się przydać: wiesz, kiedy możesz z dziewczyną :)))
    0
  • Users Avatars Mini
    hub pisze: 2002-04-27 15:09
    zeeke: jakby moja dziewczyna taki telefon miała to bym pokryjomu wszedł w jej kalędarzyk, a potem - Masz kotku na coś ochotę ... :)))
    0
  • Users Avatars Mini
    sebek2303 pisze: 2002-04-27 16:02
    ten telefon niema mieć duż o funkcji tylko ma wyglądać, a tak wogóle to po co blondynkom jakieś rozbudowane funkcje jak i tak z tego nie skorzystają
    0
  • Users Avatars Mini
    Baldur pisze: 2002-04-27 16:18
    Może i ładny, ale żaden mężczyzna raczej nie pokazałby się z nim w towarzystwie, a to przez typowo damski wygląd i ten kalendarzyk:) Jak zwykle w Samsungach bateria jest marna-stanowczo za krótko trzyma. Reszta w miare. Baldur.
    0
  • Users Avatars Mini
    luzar pisze: 2002-04-27 16:31
    Fajny.ale nie ma to jak nokia 6310 :)
    0
  • Users Avatars Mini
    fruti pisze: 2002-04-27 16:47
    mozliwośc noszenia na szyi.. ? ciekawa sprawa, myslałem kiedyś o tym, przy takiem miniaturyzacji i odchudzaniu telefonów poniżej 100g ...
    0
  • Users Avatars Mini
    bodzio pisze: 2002-04-27 16:47
    dla kobiet i to zamoznych ;) btw: fajny wyswietlacz
    0
  • Users Avatars Mini
    hubi pisze: 2002-04-27 16:57
    faktycznie dla bab sory dla kobiet tylko nie nylcie go panie z puderniczka
    0
  • Users Avatars Mini
    nepomucen pisze: 2002-04-27 17:16
    bodzio: dlaczego zamoznych? W Plusie jest za 199zl dla kobiet. Nie dziwie sie kobietom, ze zachwycaja sie tym telefonem, bo pasuje im taka puderniczka. Funkcje te, ktore moze przecietna kobieta wykorzystywac - ma. Co do wybierania glosowego, to jest to malo przydatna funkcja, wiec dobrze, ze nie ma.
    0
  • Users Avatars Mini
    Paweł pisze: 2002-04-27 18:00
    NIE NO CHŁOPY DAJCIE Z TYMI POGADUCHAMI SPOKOJ, PRZECIEZ TO NIE DLA WAS NISZCZYCIE TYLKO SWOJE OCZY, KTORYMI W TYM CZASIE MOGLIBYSCIE PRZESZYWAC JAKIES PANIENECZKI, KTORYM PO UDANEJ "AKCJI" MOGLIBYSCIE W PREZENCIE KUPIC TO CACKO I ODLICZAC CZAS DO NASTEPNEJ "AKCJI" POZDRA
    0
  • Users Avatars Mini
    graffi pisze: 2002-04-27 18:04
    Generalnie, to pomysł stworzenia telefonu dla kobiet jest super, natomiast czy jest udany to proszę o opinię kobiety pojawiające się na GOL :)
    0
  • Users Avatars Mini
    graffi pisze: 2002-04-27 18:05
    I jeszcze jedno - panowie, prosze, nie róbcie tyle bezsensownego szumu bo wychodzi na to, że "faceci to tylko o jednym" :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Kangur pisze: 2002-04-27 18:34
    (...) I TO NIE TYLKO DLA KOBIET. ?!?!!? Co to ma byc ?! Przeciez to jest telefon TYLKO DLA KOBIET!!! Wszedzie jest tak napisane i kazdy tak mowi.....LOL
    0
  • Users Avatars Mini
    Kangur pisze: 2002-04-27 18:35
    Wszystko o tym swiadczy - kolor, funkcje....jeszcze jakby tych funkcji nie bylo i kolor by byl inny to tak - moze byc dla mezczyzn ale w takim ukladzie jak jest teraz to chyba ostatnia ciota z mezczyzn sobie kupi ten telefon
    0
  • Users Avatars Mini
    Baldur pisze: 2002-04-27 19:05
    Kangur: Ten telefon też jest w innych wersjach kolorystycznych (np. czarny), ale to i tak nie zmienia faktu, że jest to telefon tylko i wyłącznie dla kobiet:) Pozdrawiam. Baldur.
    0
  • Users Avatars Mini
    jeżyna pisze: 2002-04-27 19:59
    funkcje ma całkiem ciekawe,pomysł z przlicznikiem kalori powinien zdobyć popularność wśród kobiet, wygląd ma naprawdę udany,jest poręczny i lekki,szkoda że nie jest pozbawiony wad np. mało funkcjonalna książka telefoniczna i brak pamięci na smsy
    0
  • Users Avatars Mini
    bobopik pisze: 2002-04-27 20:13
    telefon jest na prawde spoko. kobietom sie podoba. mi sie wydaje ze wlasnie jest pzreznaczony dla damskiej czesci naszego spoleczenstwa. facetom nie przyda sie ani kalendarzyk ani przelicznik kalorii (chyba ze sie odchudzaja):))
    0
  • Users Avatars Mini
    maybach pisze: 2002-04-27 20:27
    zycie : ciekawy akapit na drugiej stronie
    0
  • Users Avatars Mini
    artjaw pisze: 2002-04-27 20:52
    rzeczywiście, facet by sobie czegoś takiego nie sprawił
    0
  • Users Avatars Mini
    raror pisze: 2002-04-27 22:10
    fajny fonik ale typowo kobiecy - szkoda
    0
  • Users Avatars Mini
    Maras pisze: 2002-04-27 23:54
    Do Balta: jak kupujesz jakąś dziwną V50L czy jak to gówno się nazywa w promocjach to nie dziw się, że psuje się i nie porównuj tego do pradziwej V50. A co do Samsunga to nie miałbym nic przeciwko gdyby mój telefon miał "kalendarzyk" - przypominałby mi za wczasu kiedy mam nie drażnić mojej kobiety :-) Co do tekstu na początku testu że ten telefon to nowość to bym się nie zgodził, nawet w Polsce można go od wielu miesięcy kupić.
    0
  • Users Avatars Mini
    portal pisze: 2002-04-28 00:08
    juz dawno cyztalem test tej sluchawki i jest to doby pomysl, trafiajacy w luke.. chodz kto teraz stosuje kalendarzyk? moze powinno byc przypomnienie o tabletkach.. jakich? (to juz pozostawiam wam)
    0
  • Users Avatars Mini
    kosio pisze: 2002-04-28 00:26
    portal: masz rację. nie ma przypomienia o pigułach, a jak chciałem mojej kobiecie ustawić (bo pożyczyłem ejj na tydzień) to nawet nie da się zrobić powtarzających się przypomnień codziennie w kalendarzu. trzeba je kopiować. za to alarm można ustawić na powtarzanie. i to jest fajne. w ogóle telefonik zajebisty, tylko przydało by się przesyłanie dzwonków i logo. no i wizytówek przez irde. odkąda nauczyłem tego kobite, to ona nie robie tego inaczej (no, chyba, ze musi) za to prędzej moja babcia poleci w kosmos, niz jakiejś babie przyda się irda do czegoś innego. a jak juz jakaś biznesłumen potrzebuje, to i tak kupi gprs.
    0
  • Users Avatars Mini
    portal pisze: 2002-04-28 01:31
    :) zgadzam sie w calej rozciaglesci, nastepna generacja tych sluchawek, z tym samym klientem docelowym bedzie jeszcze lepsza, ale i tak dobrze ze wogole cos takiego zrobili. choc ten kalendarzyk to pudlo... ale i tak :) POZDRAWIAM, ciekawe jak by kobiety inzynierow samsunga sie tylko tak zabezpieczaly,.. to hoho... :)
    0
  • Users Avatars Mini
    olekbek pisze: 2002-04-28 06:01
    Telefon wypada fajnie, ale po zdjęciu gdzie jest z erykiem T68, stwierdzam, że eryczek jest dużo ładniejszy :)
    0
  • Users Avatars Mini
    szatan pisze: 2002-04-28 15:21
    Może i dla kobiet. Ale jakby chcieli Wam dac za free to byście brali i nie patrzyli dla kogo on jest :).
    0
  • Users Avatars Mini
    aśka pisze: 2002-04-28 17:15
    Fajny no i nie tylko dla kobiet.Panom tez na pewno sie przyda.
    0
  • Users Avatars Mini
    mireczek pisze: 2002-04-28 18:04
    Niech kobiety też mają , coś przeznaczone tylko dla nich . Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    mg pisze: 2002-04-28 19:52
    co to znaczy ze nie ma pamieci na sms-y?
    0
  • Users Avatars Mini
    PeTeRx pisze: 2002-04-28 20:30
    Autor chcial przekonac mezczyzn do zakupu tego telefonu. Moze gdyby mial inny soft i kolor to tak.
    0
  • Users Avatars Mini
    vegeta pisze: 2002-04-28 23:54
    hehhheh to chyba narazie jedyny telefon przeznaczony funkcjami dla kobiet ;) Faceci jesteśmy górą ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    broli72 pisze: 2002-04-29 02:49
    ten telefon mnie rozbraja:)
    0
  • Users Avatars Mini
    graffi pisze: 2002-04-29 04:37
    PeTeRx, są inne kolory :)
    0
  • Users Avatars Mini
    regan pisze: 2002-04-29 05:49
    maras: a i tak psuje sie 100x mniej niz kazda nokia... zreszta jakie telefony sie nie psują? A pozatym v50l to chyba nie ma tylko sluchawek i pokrowca (firmowego) w pudeklku a pozatym nie rozni sie od v50.
    0
  • Users Avatars Mini
    Qba pisze: 2002-04-29 12:05
    Troche te dodatki dla kobiet w menu mnie zszokowaly, ale sam aparat jest calkiem ciekawy, a zwlaszcza futeral!
    0
  • Users Avatars Mini
    Sliweczka pisze: 2002-04-29 17:00
    bardzo ciekawy i przyjemny telefonik.. te funkcje w menu "kobiece" to chyba lekka przesada.. ale ogolnie posmiac sie mozna, a samo korzystanie z niego to czysta przyjemnosc :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Randall pisze: 2002-04-30 17:57
    Ten telefon jak i inne samsungi nie zachwyca mnie. 1. Bateria 2. Funkcje Zamiast cyklu miesiaczkowego mogli by zrobic np. mozliwosc dopisania kilku numerow i notatki do jednego opisu w ksiazce telefonicznej!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    klebusek pisze: 2002-05-03 14:55
    telefon dla kobiet
    0
  • Users Avatars Mini
    piotrq pisze: 2002-05-03 20:32
    kupie go mojej babci
    0
  • Users Avatars Mini
    HWCP1 pisze: 2002-05-07 21:21
    Wreszcie jakis inny test.Tego Samsunga gdyby nie mial opcji ZDROWIE i niebylby reklamowany jako "DLA KOBIET" to mysle ze wiekszosc panow chciala by go miec.Pozatym jak to w Sasungach mierna bateria(moze dalatego daj dwie?) Pozatym jak bylem na wolumenie to u mnie na stoisku kupil go jakis facet glupio sie tlumaczac ze dla zony.Kosztowal go 1100 PLN bez zestawu sluchawkowegoi dodatkowej baterii na czym zarobilem 250zl.Heh ciekawe ilu mezow kupi zonom ten telefon?Bo ja swojej kobiecie bym go nie kupil-nie chodzi tu o cene.
    0
  • Users Avatars Mini
    Master Dark Rider pisze: 2002-05-11 20:26
    No dobra ale co z tymi SMSami ? Pamiec tylko na karcie wiec co, pamieta tylko 10 i potem trza kasowac ? To bez sensu... nawet stare Eryki pamietaja ok. 30.
    0
  • Users Avatars Mini
    esso pisze: 2002-05-15 17:27
    Ludzie czy jest coś konkretnego co możecie napisać o tym telefonie dla kogoś kto chce kupić ten telefon dajmy na to żonie
    0
  • Users Avatars Mini
    Kuba pisze: 2002-05-21 11:15
    A ja uwazam, ze telefon jest swietny. Troche go nosilem i nie moge powiedziec ze czuje sie jak \"ciota\"!!!. Wszystkim ten telefon sie podobal i wzbudzal powszechne zainteresowanie zarowno wsrod kobiet jak i mezczyzn! Bardzo podoba mi sie zestaw sluchawkosy. Szkoda ze autor tego testu nie zamiescil zdjecia...:( Telefon bardzo elegancki i dla dla kobiety o przecietnych wymaganiach co do komorki wydaje sie byc idealny! dodatkowym plusem jest pudelko w ktorym dostajemy telefon-diabel tkwi w szczegolach. Cholery tylko dostaje jak plus obok rozyczki umieszcza napis: \"PlusGSM\"!!!!!!!! Uwazam, ze zakup naprawde udany. A jesli ktorys z panow ciagle uwaza ze tylko facet \"ciota\" moze nosic taki telefon to niech sie zastanowi czy przypadkiem emocjonalnie nie zatrzymal sie na etapie wczesnych klas podstawowki- a w takim razie lepiej dla niego zeby z kalendarzykami itp nie mial rzeczywiscie nic do czynienia!
    0
  • Users Avatars Mini
    bajer pisze: 2002-05-23 06:50
    za szeroki jak na kobiece lapska
    0
  • Users Avatars Mini
    telefonica pisze: 2002-05-27 17:17
    Bardzo ciekawy test, ale mam pewne uwagi co do bateri, jako że maksymalny czas uzyskiwany przy bateri o mniejszej pojemności (dwie w standarcie) to max. 24h
    0
  • Users Avatars Mini
    chavez2 pisze: 2002-05-28 20:10
    Ten telefon jest zbyt rozbudowany jak dla kobiet. Żadna z nich nie będzie korzystać z wszystkich jego funkcji. A dla mężczyzny się nie nadaje.
    0
  • Users Avatars Mini
    kammel pisze: 2002-05-31 07:12
    Fajna zabawka. Ale rzeczywiście tylko dla kobiet
    0
  • Users Avatars Mini
    p7778 pisze: 2002-06-02 12:30
    Zabaweczka, właściwie to wiele kobiet które znam nie zdecydowałoby sie na zamianę swojego dotychczasowego aparatu na ten właśnie.
    0
  • Users Avatars Mini
    as pisze: 2002-06-03 11:43
    tylko nie ten kolor
    0
  • Users Avatars Mini
    Forest pisze: 2002-06-09 16:15
    Idealny na prezent dla naszych kobiet:)
    0
  • Users Avatars Mini
    Vonnegut pisze: 2002-06-11 17:44
    Bardzo ładny telefon - wiem że kobietom bardzo sie podoba i to świetne posuniecie ze strony Samsunga - tj. pozycjonowanie marki czy tez własciwie produktu - jest dla kobiet i dobrze. My mamy znacznie szerszy wybór a mimo to rzadko kiedy zdarzaja sie takie perełki (różyczki ;) )jak ten telefon... :D
    0
  • Users Avatars Mini
    timeport pisze: 2002-06-19 04:44
    CIEKAWE ILE PANÓW KUPIŁO TEN APARACIK : )
    0
  • Users Avatars Mini
    darbo pisze: 2002-06-27 13:30
    A no tak się składa, że ja kupiłem swojej wspaniałej żonie ten aparacik i bardzo się jej spodobał... to fakt, że trochę bateryjka (nawet ta o większej pojemności) za krótko trzyma ale co tam... ładny jest, wyświetlaczyk bardzo czytelny i już! Kupujta chłopy swoim babkom i nie marudźta że tandeta.... powiedzcie lepiej, że kasiory nie macie i już! ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    dexkomrkowiec pisze: 2002-07-04 04:46
    moja starsza go ma i chwali
    0
  • Users Avatars Mini
    KRFAWY_TOSTER pisze: 2002-07-25 13:39
    u nas niema innych kolorow ale za granicom sa srebrne i niebieskie... a tak to powiem ze niekture gadzety ma fajne jak dla kobiety :) niechodzi juz o przelicznik wagi czy inne bajerki ;) ale np jak ustawisz sobie do jak dostajesz smsa to pokazuje sie wielkie serce na ekranie zalezy od kogo sie dostanie smsa i jak sie ustawi :) mojej kolezance sie podoba to i mi tez :) fane ;P
    0
  • Users Avatars Mini
    fruwaczka pisze: 2002-08-17 00:48
    a wiec jestes szczescliwa posiadaczka tego telefonu i powiem ,jestem bardzo ale to bardzo z niego zadowolona:)))))) Ten telefon MA COS W SOBIE !!!! oczywiscie mialam juz wiele telefonow nokii ericssonow itp sa tez cool ale ten jak dla kobiet jest najlepszy:) POzdrawiam:)
    0
  • Users Avatars Mini
    malkovich pisze: 2002-08-17 18:49
    ...i chwała Fru za to :) pozdrowienia
    0
  • Users Avatars Mini
    Mania pisze: 2002-10-04 23:35
    No dobra baterie bym jeszcze zniosla i tak moja 8210 musze ladowac co 3 dni, ale kolejny tel ktory nie ma pamieci na sms-y !!!! Czy to znaczy ze pomieszcze tylko to co sie na karcie zmiesci (20) ???
    0
  • Users Avatars Mini
    mariusz19 pisze: 2002-10-19 21:34
    dla kobiet
    0
  • Users Avatars Mini
    mariusz19 pisze: 2002-10-19 21:35
    bardzo maly telefon, tylko ze ja nie lubie telefonów ktore otwieraja sie w ten sposob
    0
  • Users Avatars Mini
    Redskull pisze: 2002-11-15 00:25
    Gdyby nie ta różyczka na klapce i cena z rynku wtrónego(oczywiscie nowy aparat poza abonamentem) to już bym go miał :) Telefonik jest poprostu genialny!!! Miałem go w rękach i bawiłem się przez chwilę...to wystarczylo żeby na niego zachorować. Jeśli ktoś posiada ten telefon i chce go wymienić na NOKIE 5510 to zapraszam do mnie :)))
    0
  • Users Avatars Mini
    flopik pisze: 2002-11-20 19:52
    Kurcze ten telefon jest naprawde fajny. Szkoda ze jednak jest zbyt zrobiony pod kobiety - ten kolor i ta rozyczka srednio mi odpowiadaja.
    0
  • Users Avatars Mini
    falenty pisze: 2002-12-05 18:17
    powinien mieć funkcje lepszego wibrowania
    0
  • Users Avatars Mini
    falenty pisze: 2002-12-05 18:18
    kobiety to lubią
    0
  • Users Avatars Mini
    falenty pisze: 2002-12-05 18:18
    takie były wyniki badań
    0
  • Users Avatars Mini
    Tytan pisze: 2002-12-06 01:07
    Jak to samsung- dobre wykonanie, slabiutkie baterie
    0
  • Users Avatars Mini
    _CISCO_ pisze: 2002-12-22 00:11
    Fakt, bateryjki sa kiepściutkie.
    0
  • Users Avatars Mini
    wolny pisze: 2003-02-02 02:12
    ciekawy telefonik skierowany do kobiet o czym swiadczy sam kolor
    0
  • Users Avatars Mini
    wolny pisze: 2003-02-02 02:15
    gdyby byl inny kolor w sprzedarzy sam bym sie skusil :)
    0
  • Users Avatars Mini
    GSMistrz pisze: 2003-02-04 02:15
    Ale kobiety mają szczęście! Czemu dla facetów nie ma takich aparatów?!
    0
  • Users Avatars Mini
    au_rel pisze: 2003-02-10 19:01
    telefon specjalnie dla kobiet - ciekawy pomysl. samsung ostatnio produkuje fajne fony
    0
  • Users Avatars Mini
    parys pisze: 2003-02-10 21:29
    samsung robi prawie tylko skrzydelka.
    0
  • Users Avatars Mini
    bomber pisze: 2003-02-24 23:11
    Ten aparat jest dla kobiet, szkoda ze innych kolorów nie ma. A może są?
    0
  • Users Avatars Mini
    rami pisze: 2003-02-27 14:56
    dla kobiet opk ale podobno slaba bateria!
    0
  • Users Avatars Mini
    smokeWEED pisze: 2003-03-10 23:55
    dla pan czemu nie.. dla mojej kolezanki czemu nie.. ale dla mnei nie.. szkoda bo ten kalendarzyk by sie przydal.. karolina ma roznie te swoje miesiaczki.. moze jej by sie przydal ?! :D
    0
  • Users Avatars Mini
    borysj pisze: 2003-03-12 19:04
    samsung jest git tylko ciut mały za mały
    0
  • Users Avatars Mini
    borysj pisze: 2003-03-18 15:36
    ale dla kobiet w sam raz
    0
  • Users Avatars Mini
    khalon pisze: 2003-04-04 21:38
    polecam każdej kobiecie, ja szukam czegoś bardziej męskiego, w końcu jestem facetem...
    0
  • Users Avatars Mini
    xslimakx pisze: 2003-04-10 13:46
    hehe fajny telefonik... ostatnio widzialem ladniutka blondyneczne jak jechala audikiem czerwonym S3 (super furka) i miala wlasnie ten telefonik - gadala przez telefon jadac za mna co chwila zjezdzala a to na prawo a to na lewo a ja sie potem zalalem boze co ja przezylem patrzac na to... :/
    0
  • Users Avatars Mini
    Kenner pisze: 2003-06-03 00:56
    Moja kobieta jakis czas temu zachorowala na ten model tylko, ze nie czerwony, ale perłowy. Bardzo ladny telefonik i mimo, iz mowi sie ze jest "babski" to mi tez przypadl do gustu
    0
  • Users Avatars Mini
    gizmo21 pisze: 2003-06-03 02:49
    ten spoko fajny kolorek menu niezle a jedna wada - wielofunkcyjny przycisk
    0
  • Users Avatars Mini
    trojkat pisze: 2003-06-11 20:32
    ale przycisk funkcjonuje bardzo sprawniei pewnie-a telefon jest na 10!
    0
  • Users Avatars Mini
    DarkOnly pisze: 2003-06-22 22:17
    Babska sprawa!
    0
  • Users Avatars Mini
    Kenner pisze: 2003-06-30 16:16
    DarkOnly*: nie tylko. Ja tez mialem kiedys chrapke na ten telefonik. Mam slabosc do koloru czerwonego ;) zaznaczam ze jestem facetem :)
    0
  • Users Avatars Mini
    zimek15 pisze: 2003-07-03 01:12
    Kenner ja ci powiem ze tez mi sie podobal ten telefon i podoba nadal, ale po przeczytaniu testu juz go nie chce miec :PP wole go kupic dziewczynie niz sobie :) jej sie bardziej przyda
    0
  • Users Avatars Mini
    Diamantez pisze: 2003-10-31 14:14
    A tyle się mówi o dyskryminacji kobiet... A co z mężczyznami? Dla kobiet są tworzone telefony wposażone w potrzebne tylko im funkcje. Chyba czas powołać rzecznika praw mężczyzn ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    MARIKA pisze: 2003-11-25 22:22
    jestem chyba 2 babką która komentuje ten telefonik ogólnie jest świetny i ma bardzo przydatne funkcje (dla bab)
    0
  • Users Avatars Mini
    MARIKA pisze: 2003-11-25 22:24
    ale chłopaki z waszych komentarzy to wynika że faceci myślą tylko o tym żeby dziewczynie poprzestawiać alarmiki i ją bzyknąć :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Izolda pisze: 2003-11-26 14:05
    A kiedy wymyslą telefon dla mezczyzn, albo chociaz dla gejow i lesbijek? A moze telefonik mi sam załozy podpaske?
    0
  • Users Avatars Mini
    KObieta 100% pisze: 2003-11-26 20:07
    on wcale nie jest piękny! on jest wrecz obleśny i jeszcze ta klapka....bleeee... ja go nie chce.... jest paskudny!
    0
  • Users Avatars Mini
    Kasisa pisze: 2003-11-26 20:12
    Po pierwsze jest za lekki, za mały i czerwony!!! fuj! Kobieta masz racje! A co do klapki? hmm... ostatecznie moze byc ale sprawia ze wydaje sie malutki. nie, klapka odpada!
    0
  • Users Avatars Mini
    adzik pisze: 2003-12-05 19:42
    Mały i zgrabny, w sam raz dla kobiet. Fonik ma ładny wyświetlacz z odcieniami szarości! Ciekawym menu aparatu jest Życie z kilkoma ciekawymi funkcjami!
    0
  • Users Avatars Mini
    nofate pisze: 2006-03-10 16:58
    Typowa puderniczka dla kobiety. Do tego jeszcze należało od razu przy jego zakupie dokupić drugą baterię bo ta ledwo wytrzymywała 2 dni.
    0

Rekomendowane:

Akcje partnerskie: