Test Samsung SGH-E700

Recenzje
Opinie: 200
Opinie: 200

Samsung jest obecnie jednym z liderów wśród producentów telefonów komórkowych. W Polsce popularność zyskał dzięki tanim modelom SGH-R200 i SGH-R210 oraz składanej seria A (300 i 400). Obecnie firma w Polsce promuje modele C100 (super cienki) i E700 (z wbudowanym aparatem cyfrowym). Mi w udziale przypadło przetestowanie najnowszego dziecka tej firmy oznaczonego symbolem SGH-E700.

Na samym początku zaznaczyć jednak muszę, że testowany przeze mnie egzemplarz miał jeszcze pod baterią nalepkę "Prototype", ale funkcje, wygląd i ergonomia pozostały niezmienione.

Dostarczony telefon opakowany był w bardzo stylowe pudełko, które już od pierwszej chwili zdradzało, że w środku kryje się coś specjalnego. I rzeczywiście tak jest. 
Aparat o wymiarach 90x45x23mm i wadze 85 g (ze standardową baterią) w kolorze ciemno niebieskim otoczonym srebrną obwódką prezentuje się wyśmienicie. Brak anteny sprawia, że wygląda trochę jak puderniczka. Telefon jest składany. Duży zewnętrzny wyświetlacz zrobiony w technologii OLED (64x96 pixeli, 256 kolorów) i malutkie oko kamery umieszczone są na górnej pokrywie i otoczone ramką z polerowanego aluminium. Taki układ stylistyczny dodaje uroku słuchawce. Po rozłożeniu oczom naszym ukazuje się wielki (128x160 pixeli) ekran potrafiący wyświetlać 65 tys. kolorów, oraz płaska klawiatura z dużym manipulatorem. Po bokach rozmieszczone zostały przyciski regulacji głośności, przycisk szybkiego uruchamiania aparatu cyfrowego, port podczerwieni, złącze do zestawu słuchawkowego, dodatkowej anteny oraz złącze ładowarki zintegrowane z portem do przesyłania danych. Wszystkie miejsca, w których może gromadzić się kurz zakryte zostały specjalnymi zaślepkami. Pomysł jest bardzo dobry, ale zaślepka złącza ładowarki spasowana została bardzo luźno i boję się, że po jakimś czasie może się po prostu zgubić.

Oprócz telefonu w pudełku znajdziemy także ładowarkę, pasek na rękę, do którego możemy przywiązać telefon i zestaw słuchawkowy. Wszystko oczywiście utrzymane w jednakowej dla aparatu tonacji, czyli szarej.

Całość wykonana jest z bardzo dobrej jakości plastyków. Nie ma tu mowy o skrzypieniu, trzeszczeniu czegokolwiek. Mechanizm klapki jest najlepszym, jaki kiedykolwiek widziałem. Pracuje pewnie i wydaje się być bardzo mocny. Zawsze podczas testów lubię także wspominać o mocowaniu baterii i karty SIM. W Samsungu bateria i pokrywka stanowią jedność i pewnie, bez luzów leżą w telefonie po jej zatrzaśnięciu. Karta SIM mocowana jest w wgłębieniu przez wsunięcie jej w specjalne szyny. Rozwiązanie znane i powszechnie stosowane obecnie przez wielu producentów.

Aby nie zagłębiać się już więcej w szczegóły budowy przejdziemy do tego, co aparat ma w środku. Mowa tu o jego oprogramowaniu. Podzielone zostało na 8 podkategorii: Wiadomości, Spis Połączeń, Ustawienia dźwięku, Ustawienia Aparatu (w polskiej wersji językowej był widoczny tylko numer tego podmenu - błąd egzemplarza testowego), Organizer, Usługi Sieci, Rozrywka i Aparat. Jako dziewiąte podmenu, jeżeli dysponujemy odpowiednią kartą SIM, ukaże się zaawansowane zarządzanie i usługi karty. 
Każdy producent lansuje swoje własne rozwiązania, jeżeli chodzi o stronę techniczną i programową telefonu. Oprogramowanie (układ menu, funkcje) to właśnie ta rzecz, do której przyzwyczaja się użytkownik i po której identyfikuje aparat. To, co pierwsze rzuca się w oczy to prostota menu Samsunga. Znajdziemy w nim tylko najpotrzebniejsze funkcje - żadnych udziwnień.

Telefon obsługuje wszystkie rodzaje wiadomości, czyli MMS, EMS i SMS. Pisanie ich odbywa się szybko i bez problemów. Tworzyć możemy także szablony wiadomości. 

Schemat zapisywania wiadomości jest taki, iż na samym początku wykorzystywana jest do tego pamięć karty SIM, a później dopiero pamięć telefonu, w której możemy ich zachować do 200. To, co ujmuje przyjemności w pisaniu to klawiatura. Płaskie klawisze pracują ciężko i bez wyczuwalnego przeskoku. Nie wpływa to znacznie na pisanie, ale jest irytujące i na dłuższą metę może być uciążliwe. 

Aparat posiada wbudowany kalendarz, listę zadań (to do), czas na świecie, alarmy, kalkulator, przelicznik walut, timer i stoper. Rozbudowana książka adresowa jest w stanie zapamiętać do 1000 kontaktów, a dla każdego z nich informacje takie jak: numer domowy, do biura, faks, inny oraz e-mail. To, nad czym najbardziej ubolewam to brak możliwości synchronizacji kontaktów, kalendarza i listy zadań z komputerem. Pomimo, ze telefon ma port na podczerwień, jedyne, co możemy za jego pomocą zrobić to łączyć się z komputerem i używać go jako modem oraz odbierać i przyjmować wizytówki. O dziwo telefon posiada funkcję przesłania wszystkich kontaktów do innego urządzenia, ale do niego takiej rzeczy nie da się już zrobić. Próba wysłania całej książki telefonicznej z innego telefonu, PDA, czy komputera zawsze kończyła się niepowodzeniem.

Pomimo tych niepowodzeń sprawdziłem czy możliwa jest synchronizacja przy użyciu kabelka. Na stronie internetowej producenta pobrać możemy program o nazwie PC Link, dzięki, któremu możemy wgrać na telefon wyłącznie nowe tapety i dźwięki. 
Wszystkie dostępne dla użytkownika dźwięki umieszczone są w katalogu moje dźwięki. 
40 tonowa polifonia prezentowana przez telefon to najlepsze dźwięki, jakie słyszałem w telefonie. Samsung to zdecydowanie lider w tej dziedzinie. Widać, że umiejętnie potrafi wykorzystywać wiedzę zebraną przy produkcji sprzętu Hi-Fi i wideo. Dobrze, że dzięki wbudowanemu rejestratorowi dźwięku możemy nagrać interesującą nas sekwencję i ustawić później jako dzwonek. Nowe sygnały, tak samo jak obrazki ściągać możemy ze stron WAP (bezpłatnie z bip.samsung.pl). Przeglądarka WAP w wersji 2.0 spisuje się bardzo dobrze, a dzięki dużemu kolorowemu wyświetlaczowi wszystko wygląda ładnie i jest czytelne.
Telefon ma zaimplementowaną obsługę Javy, możemy, więc ściągać na niego nowe gry czy programy użytkowe. Standardowo do dyspozycji mamy 3 zapisane na stałe i dwie gry Java. Wgrane na stałe to: "Honey Ball", "Go Hamster" i "Bowling". Według mnie nie są to gry wciągające. Zdecydowanie większe wrażenie robią wgrane przez producenta gry Java (Snow Ball Fint - rzucamy się śnieżkami, Buble Smile - rodzaj puzzli). Wszystko to zawarte zostało w podmenu numer 7. Rozrywka. Znajdziemy tam skrót do przeglądarki WAP, katalog Media (zdjęcia, obrazy i dźwięki), aplikacje Java i gry. Obsługa J2ME od strony technicznej w modelu SGH-E700 wygląda bardzo przyzwoicie. Do wykorzystania mamy 600kB. Nie jest to wiele (zmieścić możemy około 10 aplikacji), ale w zupełności wystarcza. Dzięki zastosowaniu szybkiego procesora zarówno WAP i Java działa szybko i nie zaobserwowałem efektu wieszania się, czy przestojów. Ale to już chyba norma w najnowszych telefonach.

Najwyższy czas omówić wbudowany fotograficzny aparat cyfrowy o maksymalnej rozdzielczości 640x480 pixeli. Obiektyw, tak jak już wcześniej wspomniałem, znajduje się nad zewnętrznym wyświetlaczem i tak jak on otoczony jest obwódką (ramką) ze szlifowanego aluminium. Aby uruchomić "cyfrówkę" mamy dwie możliwości: przez dłuższe przytrzymanie przycisku z lewej strony obudowy, lub poprzez menu 8 - aparat. 

Obraz z kamery widoczny jest na wyświetlaczu telefonu. Muszę przyznać, że robi to ogromne wrażenie. Przy zmianie położenia telefonu obraz przesuwa się płynnie, bez znanych w starszych modelach przeskoków. Zdjęcie wykonujemy naciskając klawisz zielonej słuchawki, klawisz funkcyjny, albo boczny przycisk. Liczba funkcji, jakie posiada cyfrówka jest naprawdę imponująca. Cyfrowy zoom (o pięciokrotnym przybliżeniu), możliwość regulacji jasności, efekty (dostępne są: tryb szarości, negatyw, sephia, emboss i sketch), samowyzwalacz oraz możliwość obrotu obrazka. Zdjęcia możemy wykonać w rozdzielczości VGA(640x480), QVGA(320x240), QQVGA(160x120) i mobile(128x120)- do wysyłania w MMS. Dodatkowo do wyboru mamy cztery jakości zapisu - Superfine, Fine, Normal i Economy. Od tego zależy wielkość zdjęcia zapisanego w pamięci. Oprócz tego wszystkiego sam aparat pracować może w pięciu trybach: normalny, self shot (możemy zrobić zdjęcie siebie, przy wykorzystaniu zewnętrznego wyświetlacza po dłuższym przytrzymaniu przycisku aparatu, gdy telefon jest zamknięty), multi shot (kilka zdjęć naraz, ustawiamy odstęp czasowy pomiędzy kolejnymi), tryb nocny i capture only (robimy zdjęcie, które bez podglądu zostaje od razu zapisane w pamięci telefonu). Pamięć dostępna na wszystkie nasze zdjęcia to aż 9MB. Zrobione zdjęcia oprócz wysyłania możemy umieścić jako tło na wyświetlaczu. Telefon posiada wbudowanych kilka ruchomych gifów z National Geographics, które na wyświetlaczu wyglądają po prostu przepięknie. Lecący ptak, niedźwiedź polarny, egzotyczna ryba na rafie koralowej to tylko niektóre z nich. 

Mniejszy, "posiłkowy" ekranik wykonany jest w technologii OLED (Organic Light Emiting Diods). Źródłem światła są tutaj materiały polimerowe zamiast tradycyjnych półprzewodników w wyświetlaczach LCD. Wyświetlane 265 kolorów jest najwyższej jakości, a co najważniejsze kolory są bardzo żywe i jasne. Wyświetlane na nim informacje to: stan baterii, zasięg, godzina i różne przypomnienia (SMS, nieodebrane połączenia itp.). Podczas przyjmowania telefonu znajdziemy tam identyfikacje rozmówcy.
Tak jak już wspomniałem wcześniej, ekranik ten służy jako wizjer przy złożonym telefonie umożliwiając sfotografowanie siebie (autoportret).
Wyświetlacz zewnętrzny włącza się sam po zamknięciu telefonu. Przez 20 sekund wyświetlane są wszystkie informacje, a potem z zależności od ustawień: godzina, która przemieszcza się losowo po ekranie (pojawia się na jedną sekundę i w różnych kolorach), lub przewija się stale po ekranie i zmienia kolor. Można także ustawić brak wyświetlanych informacji, wtedy przez pewien czas mamy kolorowe kółeczka, a potem ciemny ekran.

Szkoda, że nie da się ustawić samego zegarka w jednym kolorze, albo żeby zewnętrzny ekran świecił się non-stop. Myślę, że jest to spowodowane krótką żywotnością ekranów OLED szacowaną tylko na około 1000 godzin.

Zdjęć z telefonu nie można przesłać bezpośrednio do komputera przez IrDA. W grę wchodzi tylko kabelek, który trzeba dokupić osobno. Tak samo jest z dźwiękami i innymi plikami. Zdjęcia możemy jednakże wysłać przez MMS i jako załącznik e-mail. Samsung SGH-E700 to telefon dwuzakresowy (900/1800MHz) obsługujący technologię GPRS (klasy 10 - najszybszą). Litowo polimerową baterię o pojemności 800mAh trzeba ładować średnio, co 4-5 dni. Wynik, więc nienajgorszy.

Podsumowanie

Duże brawa należą się nowemu Samsungowi za świetne wyświetlacze, polifoniczne dzwonki i super aparat, ale brak chociażby funkcji synchronizacji przez port na podczerwień, czy możliwości przesyłania zdjęć bezpośrednio do komputera zasługuje na naganę. 
Jeżeli miałbym sklasyfikować model SGH-E700 to jest to słuchawka zdecydowanie dla osób bardziej ceniących wygląd oraz wysoką jakość od możliwości integracji telefonu z komputerem. Telefon przez Samsunga został zakwalifikowany do kategorii fashion - w Polsce będą to po prostu klienci z bardzo wypchanymi portfelami, ponieważ ten model jest sprzedawany bardzo drogo, nawet po uwzględnieniu subsydiów operatora.

Opinie:

Opinie archiwalne (200):

Komentuj

Komentarze / 200

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    punk pisze: 2003-11-19 16:47
    heh telefon mi strasznie pdooba, git funkcje i w ogule ;) mam teraz na niego smaka ;P
    0
  • Users Avatars Mini
    ar2ro pisze: 2003-11-19 16:51
    wow. przyznamże prezentuje się wspaniale i lepsze wrażenie nawet robi niż v300. smiało daję 9 na 10
    0
  • Users Avatars Mini
    ojciec.dyrektor pisze: 2003-11-19 16:53
    Faktycznie niebrzydki. Ale marwti mnie żywotność zewnętrznego wyświetlacza 1000 godzin to ni za wiele. Co moim zdaniem ważne: bateria całkiem nieźle trzyma. Miałem do czynienia z pierwszym modelem wyposażonym w zewnętrzny wyświetlacz (nie pamiętam jakie miał oznaczenia - cośtam 400, a może cośtam 300?) to bateria nie była jego mocną stroną (chyba dlatego dali mu 2)
    0
  • Users Avatars Mini
    ar2ro pisze: 2003-11-19 16:56
    no tak - bardzooo drogi nawet po uwzględnieniu sybsydiów operatora. takze mozemy sobie tylko poczytać i penwie będzie tak dostępny jak 7250
    0
  • Users Avatars Mini
    adzik pisze: 2003-11-19 17:02
    Telefonik bardzo dobrze wyposażony w różne funkcje. Szkoda że ekran OLED ma tak krótką żywotność, na ale przedież nie ma telefonów idealnych. Ogólnie bardzo dobry produkt z Korei!
    0
  • Users Avatars Mini
    Krfawy_toster pisze: 2003-11-19 17:05
    uzywam tego telefonu i przyznam ze jest naprawde dobry....! bateria dopiero po sformatowaniu dziala dobrze. zdj?! rewelacja... a zwlaszcza tryb nocny...!!! POLECAM
    0
  • Users Avatars Mini
    Gonzales pisze: 2003-11-19 17:11
    Brak synchronizacji z PC to ogromna bolączka, zwłaszcza, że telefon raczej dedykowany jest odbiorcom biznesowym. Dziwne jest również to, że producenci (z Dalekiego Wschodu w końcu) wyposażyli go tylko w dwa zakresy. Estetycznie - śliczny. Brak antenki - duży plus. 9MB pamięci to chyba forma rekompensaty za wczesniejsze modele, które nią raczej nie dysponowały. Aparat cyfrowy - rewelacja. A jako humanistę cieszą mnie najbardziej animowane gify z NG. No i po co takie długie testy? Wystarczy napisać czego nie ma, ilu tonowa polifonia i jakie gry ;-).
    0
  • Users Avatars Mini
    T-Mobile EU pisze: 2003-11-19 17:12
    Bateria jak na samsunga rewelacja-trzyma przecietnie 5 dni! i mozna dzwonic, smssowac i grac!!a nawet wapowac, moj wczesniejszy T100 padal po 2 dniach! ale ja i tak czekam na tych idiotow z motoroli ze w koncu ta V600 wypuszcza....tylko juz mi cierpliwosci brakuje:-(((((
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2003-11-19 17:19
    No fonik z SAMSUNGOW napewno naj,ale czy np mozna go porownac do 6600/P900?
    0
  • Users Avatars Mini
    George pisze: 2003-11-19 17:31
    Telefon niby super wszyscy sie nim zachwycaja a nawet nie ma tak podstawowych funkcji jak dyktafon czy chociazby wybieranie glosowe , a gdzie zestaw glosnomowiacy i dlaczego tylko dualband , gdzie Bluetooth?, po dluzszym przestudiowaniu okazuje sie ze ten telefon jest cienki , byle tylko blyszczal reszta sie nie liczy... Lepszy jest juz Panasonic X70 oraz Motorola V525 ktore sa w ofertach niektorych operatorow na zachodzie. V525 wygral z E700 w Connect. V525 kosztuje 248 euro w prepaid !!! a przebija Samsunga w funkcjach i o wiele lepszym wyswietlaczu oraz dzwonkoach MP3 !!
    0
  • Users Avatars Mini
    sagem-mobile pisze: 2003-11-19 18:18
    Telefon taki sobie. Brakuje mu kilka funkcji ale ladnie wyglada.
    0
  • Users Avatars Mini
    young pisze: 2003-11-19 18:20
    Mam pytanie? Czy do Samsung V200 tez nie mozna wgrywac tapet, polifonii poprzez IrDA
    0
  • Users Avatars Mini
    irzin pisze: 2003-11-19 19:11
    Żywotność ekranów OLED szacowana tylko na około 1000 godzin ? Czyli przy średnim poziomie załączonego telefonu 15-16 godz na dzień to po 2 miesiącach wyswietlacz wysiada ! A co dalej ? I jeszcze jedno : telefonu nie ma na rynku a go testują - SE t610 jest na rynku i go nie testują, nie testowali nawet jak był nowością jak teraz Samsung ! To jakieś nieporozumienie !
    0
  • Users Avatars Mini
    Voyagerek pisze: 2003-11-19 19:22
    Troche niedopracowany, bo nie można przesyłać zdjęć przez IrDA i innych plików, trzeba się kablem bawić co uważam za dużą niedogodność i pamięć - po jakiego grzyba wydzielać pamięć 600 KB na gry i aplikacje Java, możnaby zrobić pamięć współdzieloną 9 MB i wypchać telefon gierami i programikami??!! Ten ekran OLED mnie martwi. Żywotność 100 godzin?? To jakieś nieporozumienie najlżej mówiąc. Po za tym niezły - 40 tonowa polifonia, dobra rozdzielczość aparatu i efekty, wyświetlacz wewnętrzny na pewno pierwsza klasa. Chyba nie napisali czy matryca STN czy TFT wewnętrznego, ale jakby był STN to i tak to nie przeszkadza. Na pewno będzie cholernie drogi jak każdy samsung. I kiedy wreszcie test T610??!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Voyagerek pisze: 2003-11-19 19:24
    Ciekawe jak wyglądają fotki zrobione aparatem. A czy to ma klienta w ogóle klienta e-mail? Ten test wydaje mi się że został robiony na szybko, albo po prostu Samsung jest jeszcze bardziej niedopracowany niż myślałem? A może jedno i drugie?
    0
  • Users Avatars Mini
    JS pisze: 2003-11-19 19:34
    Samsung niech wroci do produkcji kuchenek mikrofalowych :) - niby świetny telefon ale w moim mniemaniu dyskwalfikuje faktyczny brak komunikacji przez irde i brak Blutufa Może w wersji ostatecznej to sie zmieni
    0
  • Users Avatars Mini
    Łosiu pisze: 2003-11-19 20:00
    nic nie słychac kiedy bedzie dostepny u naszych operatorów?......hmmm i za jaką cene?
    0
  • Users Avatars Mini
    light7 pisze: 2003-11-19 20:00
    Telefon ten ładnie wygląda ale brak bluetootha i możliwosci synchronizacji z komputerem dyskwalifikuje go. Jeżeli jeszcze jego cena bedzie wysoka (a tak jest z samsungami) to nie znajdzie wielu nabywców.
    0
  • Users Avatars Mini
    Zdegustownay pisze: 2003-11-19 20:01
    telefon do BANI !!Wersja finalna sprzedawna na zachodzie: telefon niby biznesowy BRAK klienta poczty emial (nie wspomne o oblsudze zalacznikow),brak dyktafonu, brak wybierania glosowego, mala ksiazka telefoniczna(dlaczego nie ma ksiazki z fotografiami ludzi???),nie ma glosnowmowiacego aparatu, glupia komunikcacja przez irde, brak Bluetooth!!!, only dualband(jak ktos chce jechac do stanow to co ?) tylko 600kb dla programowej pamieci JAVY ????? co to jest ???? dlaczego nie ma nowej JAVY 2 co oblsuguje dzwiek w grach? trzeszczaca plastikowa obudowa tandeta !!! takie samoe gowno jak Samsung V200
    0
  • Users Avatars Mini
    moby pisze: 2003-11-19 20:39
    no właśnie... 1000 godzin żywotności? co to za dziwne stwierdzenie? a to jest serio jakieś pół roku niezbyt częstej zabawy telefonem. a potem do kosza? czy np już tylko działa wewnętrzny wyświetlacz... nie kumam... ej.. ale tak ogólnie to telefon ładny. nawet bardzo ładny. myślę że na prezent dla mojej młodszej siostry w sam raz.
    0
  • Users Avatars Mini
    Voyagerek pisze: 2003-11-19 20:45
    Zdegustowany masz rację. To jest z jednej srony super bajer, z drugiej jakiś niedoacowany bubel.
    0
  • Users Avatars Mini
    Pawlok23 pisze: 2003-11-19 21:12
    Mialem ten telefonik zaledwie pare godzin. Tak szybko jak go kuypilem tak szybko sprzedalem. Zawiodlem sie strasznie na nim - ubogi w fuinkcje - brak wybierania glosowego czy klienta email, ma za to 2 wyswietlacze. Z tym zewnetrznym jest tak, ze po zamknieciu klapki dziala przez chwile a potem wygasa - do bani rozwiazanie, zeby zobaczyc czy ma zasieg trzeba otworzyc i zamknac klapke - feee!!! Poza tym te beznadziejnie wykonane zaslepki ladowarki i gniazda sluchawkowego - raz wyjmiesz i juz bedzie ciagle wypadala - w tel klasie to niedopuszczalne! Po 1 dniowym tesacie stwierdzam, ze jest to pieknie zapakowana zabawka z ubogim wnetrzem. Wole juz swoja poczciwa 6610!
    0
  • Users Avatars Mini
    Krfawy_toster pisze: 2003-11-19 21:27
    pawlok23 niestety mylisz sie... nietrzeba otwierac klapki....! wystarczy przytrzymac sekunde przycisk z boku i ekran sie zapala... tak samo mozna robic zdj na zewnetrzym ekranie... Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    Shibby pisze: 2003-11-19 21:47
    bo pawlok23 nie mial tego telefonu wszystkie informacje ktore podal sa w tescie pf...
    0
  • Users Avatars Mini
    Shibby pisze: 2003-11-19 21:47
    telefon wg mnie super :P ale czekam na 6600 :P i na p900 ;]
    0
  • Users Avatars Mini
    Pawlok23 pisze: 2003-11-19 22:18
    Pewnie,ze go mialem. Podac wam numer aukcji allegro? No ale mniejsza z tym i tak telefon przereklamowany, uwierzylem w piekno zewnetrzne. Pozostaje mi czekac na 6600! POZDRAWIAM WSZYSTKICH!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    corona pisze: 2003-11-19 23:42
    akurat na odpuscik, bedzie ok
    0
  • Users Avatars Mini
    kamikaze pisze: 2003-11-20 00:14
    fajna zabawka...jest juz moze w pw dostepny?Jak tak to za ile?;)
    0
  • Users Avatars Mini
    BeNy pisze: 2003-11-20 01:04
    cytuje "Myślę, że jest to spowodowane krótką żywotnością ekranów OLED szacowaną tylko na około 1000 godzin." przeciez to jest 41 dni i co puzniej wyswietlacz zaczyan sie psuc albo wogle przestaje dzialac ????
    0
  • Users Avatars Mini
    pajorro pisze: 2003-11-20 08:14
    Telefon fajny, zdjecia w tescie tez (jak zwykle)
    0
  • Users Avatars Mini
    scorpion pisze: 2003-11-20 10:37
    BeNy: Skąd to wiesz? Tylko tyle?
    0
  • Users Avatars Mini
    Czerstwy pisze: 2003-11-20 12:37
    Szkoda że nie należe do grupy "klientów z wypchanymi portfelami", bo słuchaweczka jest naprawde miodna i spełnia wszystkie moje wymagania co do funkcji telefonu.
    0
  • Users Avatars Mini
    Krfawy_toster pisze: 2003-11-20 13:23
    MIALEM DO WYBORU MIEDZY 6600 A SAMSUNGIEM.... WYBRALEM SAMSUNGA BO JAK WYJDZIE 6600 U NAS TO NIEBEDE MIAL PROBLEMOW ZE SPRZEDAZA BO MOJA MAMA PRZEJMIE SAMSUNGA A SPRZEDAM JEJ S300. ALE OGOLNIE JEZELI BLOOTOTH WAM NIEJEST POTRZEBNY I POTRZEBUJECIE MALEGO TELEFONU Z DOBRA BATERIA I ZAJEBISTA KAMERKA POLECAM !!!
    0
  • Users Avatars Mini
    jarpol pisze: 2003-11-20 13:57
    toster: Czy ten telefon wyswietla na zewnetrznym wyswietlaczu cell info? Czy ktos w ogole zna telefon "skrzydelka: ktore maja te funkcje?
    0
  • Users Avatars Mini
    Gonzales pisze: 2003-11-20 14:39
    Ja myślę, że z tą żywotnością wyświetlacza nie jest tak źle. Przecież producent/sprzedawca odpowiada za wyrób, zatem kto wyprodukuje telefon, do którego będzie musiał wiecznie dokładać (za wyjątkiem Nokii 7110)?
    0
  • Users Avatars Mini
    seb pisze: 2003-11-20 15:54
    z trzech testów które czytałem, jak i z powyższych opinii wynika, że raczej pięknie opakowana zabawka. więcej funkcji ma przecież ''zwykły'' SE T610, który posiadam. Seb.
    0
  • Users Avatars Mini
    giebur pisze: 2003-11-20 17:18
    Telefonik rewelacyjny!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Rado_d pisze: 2003-11-20 21:49
    Nowe sygnały, tak samo jak obrazki ściągać możemy ze stron WAP (bezpłatnie z bip.samsung.pl). - co za brednie wlazłem i co? TWOJE KONTO JEST PUSTE, WYSLIJ SMS ......BLE,BLE. faktycznie za darmo. A co do fona to jest niezły, ale nie w tej cenie. Taki drogi gadzet, wolę cos bardziej sensownego jak SE P800/900
    0
  • Users Avatars Mini
    adick pisze: 2003-11-20 22:39
    Gadżet jak insperktor, ale mniej dopracowany. Szczególnie ten zewnętrzny wyświetlacz. Dali ciała.
    0
  • Users Avatars Mini
    olenda pisze: 2003-11-21 07:01
    ja jestem w usa, i tu sprzedaja tego samsunga pod nazwa , 715, i rozni sie tylko tym ze ma wbudowana lampe blyskowa, ( dla watpiacych , jest w sieci gsm , t-mobile) to nie cdma, oni aparaty z flashem maja juz od roku. aparacik bardzo fajny i zgrabny , bez antenki, nie wim tylko dlaczego samsung odpuscil sobie dodawanie drugiej baterii, jak robil to poprzednio, np. do modelu v205. cena? nie tak drogo z aktywacja, za 200 usd, a na ebayu za 300-400 wiec juz taniej od 6600. natomiast tylko dual band, czego tez nie moge zrozumiec bo poprzednicy byli tri brand, wiec sobie nie kupie. pozdrawiam wszystkich obierzyswiatow na hardcorze!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Konradzik pisze: 2003-11-21 09:54
    fajny telefon szkoda tylko ze tez newnetrzny ekranik ma taka krótka zywotnosc:(((no i ta irda:(
    0
  • Users Avatars Mini
    9876 pisze: 2003-11-21 11:03
    wiadomo super wyświetlacze i polfonia z tego już słynie samsung, ale brak Irdy to jak dla mnie porazka no i pewnie nie mała cena:(((
    0
  • Users Avatars Mini
    MisiekM pisze: 2003-11-21 19:06
    A mi sie te skrzydełka podobaja i to bardzo.Coś wam powiem to co oni tu piszą z tym wyświetlaczem to niedokońca prawda a pozatym przecież on pracuje tylko 20 sekund po otwarciu klapki więc niejest źle.Jak dobrze pójdzie to będe go miał jeszcze w tym miesiącu jupi
    0
  • Users Avatars Mini
    mobilekom pisze: 2003-11-22 11:17
    Telefon oceniam na 6 w skali do dzięsięciu Fajny wygląd zapewne spodaoba siewielu ludziiom Do dyskusji zapraszam na nowe forum www.mobilekom.xu.pl
    0
  • Users Avatars Mini
    pippo pisze: 2003-11-22 20:32
    mi sie bardzo podoba ale ten zewnetrzny wyswietlacz...
    0
  • Users Avatars Mini
    dadzio102 pisze: 2003-11-23 10:33
    Świetnie się prezentuje.
    0
  • Users Avatars Mini
    muczyn pisze: 2003-11-23 21:29
    A mi tam zawsze brakowalo mozliwosci ustawienia miniaturki zdjecia w ksiazce adresowej.taki bajer ale dla mnie istotny.......:/
    0
  • Users Avatars Mini
    Okruch pisze: 2003-11-24 01:08
    mam P800, a musze przyznac ze ten Samsung zrobil na mnie wrazenie juz jak zobaczylem go na plakacie... a po przeczytaniu tego testu.. uhhh... bedzie trzeba pomyslec o funduszach na druga komorke... (a swieta sie zblizaja:)....
    0
  • Users Avatars Mini
    Diamantez pisze: 2003-11-25 15:19
    Nie ulega wątpliwości, że Samsung potrafi produkować dobre telefony, jednakże w każdym z nich są jakieś niedopatrzenia, które psują całe dobre na początku wrażenie. E700 ma niemalże doskonały design, jego wygląd podoba się prawie każdemu. Po bliższym zapoznaniu się z telefonem zachwyt nieco maleje... Lista funkcji jest dość obszerna ale brakuje na niej kilku przydatnych pozycji. Jak w wielu poprzednich modelach całe dobre wrażenie psują drobne wady i niedopatrzenia (?). Takie jak chociażby utrudnienia w przesyłaniu zdjęć z telefonu do komputera... Firma Samsung posiada duży potencjał ale nie potrafi go dobrze wykorzystać, co widzimy na przykładzie powyższego testu.
    0
  • Users Avatars Mini
    condor pisze: 2003-11-28 13:29
    Witam, mam ten telefonik na biurku, podziele sie wiec kilkoma uwagami. Przede wszystki jest to stylowy telefonik do wziecia na imprezke, bankiet itp. Nie jest to telefon dla bussinessmanow. Wyglada ladnie i sprawia takie pozory ale niestety. Zgadzam sie ze jego bolem jest klawiatura ale bateria jest w miare ok. Wytrzymuje mi ok 2 dni (ale ja rozmawiam po 3-4 h dziennie z koma + SMSy).
    0
  • Users Avatars Mini
    condor pisze: 2003-11-28 13:29
    Zdecydowanie dobrze prezentuje sie z garniturem, ale nie ma bluetootha wiec z korzystania z zestawem Logitech nici :o( Brak jakiejkolwiek sensownej synchornizacji, lub chocby przeslania zdjecia z telefonu inaczej niz przez MMS, oraz brak klienta E-mail dopelnia obrazu nedzy i rozpaczy. Moja konkluzja jest nastepujaca: Telefonik dla ludzi ceniacych przede wszystkim styl, a spychajacych funkcjonalnosc na daaaaaalekie miejsce. Jesli mam byc szczery to choc uwielbiam trzymac go w reku, ogladac i bawic sie nim oraz \"szpanowac\" nowym cackiem w pracy uzywam starego dobrego t68i z Logitech Mobile Bluetooth Headset i basta.
    0
  • Users Avatars Mini
    jarosz pisze: 2003-11-29 13:46
    Telefon spox, ale ciekawe ile kosztuje wymiana wyświetlacza po tych 1000 godz pracy:P uzywam 7650 ale jak wyjdzie ten samsung w polsce to chyba se go łykne...:P
    0
  • Users Avatars Mini
    jarosz pisze: 2003-11-29 13:51
    oczywiście jak pojawi sie w rozsądnej cenie...:P
    0
  • Users Avatars Mini
    rgumkowski1 pisze: 2003-11-30 23:24
    Całkiem fajny rokładany telefonik, ma prawie wszystkie opcje, które musi posiadać telefon z wyższej półki. Jedyny poważny minus to brak bluetootha, ale i nie każdy akurat musi potrzebować takiej opcji.
    0
  • Users Avatars Mini
    Wkórwio... pisze: 2003-12-02 22:22
    Panowie jestem załamany dzisiaj poszłem sobie go kupić!Niezdążyłem z nim dojść do domu a juz mi go kórwa zajebali!!!!! A tak mi sie podobał:(
    0
  • Users Avatars Mini
    k-a-d-i pisze: 2003-12-05 13:12
    To sie nazywa pech
    0
  • Users Avatars Mini
    k-a-d-i pisze: 2003-12-05 13:14
    Wewnętrzny wyświetlacz mógł by być troche leprzy 256 kolorów to troche mało
    0
  • Users Avatars Mini
    Lukasz pisze: 2003-12-06 19:16
    K-A-D-i to zewnwtrzyny ma 256 kolorow a wewnwtrzny 65tys zle przeczytales
    0
  • Users Avatars Mini
    garfild pisze: 2003-12-13 21:09
    ludzie sprzedaje telefony mam do zaoferowania bloutooth w swojej sprzedazy nowke za 350 zl, i nikt sie nie pyta o sluchawke a wy piszecie ze brak w samsungu tej funkcji skresla go , to smieszne telefonik jest super mialem go w reku i nie ma lepszego a co do se 610 poruwnywalem sagema x-6 lepszy wyswietlacz i lepsze zdjecia no i tanszy oczywiscie sagem, pozdrawiam innych uzytkownikow telefonow .
    0
  • Users Avatars Mini
    garfild pisze: 2003-12-15 12:11
    Zapomnialem jezeli chodzi o zywotnosc zewnetrznego wyswietlacza to szacuje sie na 10 000 godzin i dotyczy to w pelnym kontrascie , nie dotycza zatem gdy jest w stanie czuwania i godzina jest przygaszona lub gdy gorny wyswietlacz nie jest aktywny zatem dziwie sie tym co niby uzywaja e-700 a pisza takie bzdury pozdrawiam.
    0
  • Users Avatars Mini
    Model pisze: 2003-12-17 17:35
    Zamierzam go kupić w Germanos za 2000 zł brutto Móglby miec bloototch i kolorowe diody i dyktafon ale oni w samsungu specjalnie je tak konfigurują. pa
    0
  • Users Avatars Mini
    hania_sz-n pisze: 2003-12-22 08:42
    Bardzo ładny i bogato wyposażony telefon, czy można na nim nagrywać filmy?
    0
  • Users Avatars Mini
    rocky pisze: 2003-12-23 14:19
    Wiecie może jaki kabel pasuje do tego telefonu ? Bo nigdzie nie mogę znaleźć dedykowanego specjalnie do E 700
    0
  • Users Avatars Mini
    unidis pisze: 2003-12-23 17:47
    HANIA - model z krótkimi klipami video to modele SGH-E710 ( nie oferowany na polskim rynku ) klipy 7 sek. , możliwość nagrania 5 klipów. Przewodzik obecnie nie dostępny, oprogramowanie Easy Studio do pobrania np. z niemieckiej strony Samsunga ,ale pojemność programu 66Mb .Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    unidis pisze: 2003-12-23 17:58
    aaaa małą uwaga telefon na gry java ma 1300kb ( dokłądnie 1536 kb ,ale system zajmuje 192kb).
    0
  • Users Avatars Mini
    GSManiac pisze: 2003-12-25 15:23
    Od poniedziałku 29.12. telefon ten dostępny będzie w Idei (NIO oraz IdF) w następujących cenach: Nowa Idea Optima 15 - 1 199,00 zł bez VAT (1 462,78 zł z VAT); NIO 30-60 oraz Pakiet DoMowy - 799,00 zł bez VAT(974,78 zł z VAT); NIO 90-240 - 599,00 zł bez VAT (730,78 zł z VAT). Idea Firma 25 - 799,00 zł bez VAT (974,78 zł z VAT); IF 50 – 100 - 499,00 zł bez VAT (608,78 zł z VAT); IF 200 - 400 - 199,00 zł bez VAT (242,78 zł z VAT). (Źródło: www.telix.pl). Ciekawe jak będzie z dostępnością tego telefonu - figurujące w cenniku Idei Samsungi V200 i S300m do dziś są praktycznie nieosiągalne nawet w salonach firmowych. Biorąc pod uwagę fakt, że w Idei jest już 6600, rychłe pojawienie się Motoroli v500 i v600 (a także nowych, podobno b. konkurencyjnych taryf) w Erze , SX1 w Plusie i prawdopodobnie P900 w którejś z sieci, pierwsza połowa roku zapowiada się pasjonująco.
    0
  • Users Avatars Mini
    GSManiac pisze: 2003-12-27 16:11
    Tylko, że skoro figurujące od kilku miesięcy w cenniku Idei v200 i S300m są praktycznie niedostępne z salonami firmowymi włącznie, to zapewne los ich podzieli także E700. A szkoda, bo do momentu wejścia v600 w Erze, telefon ten mógł dzierżyć palmę pierwszeństwa wśród "skrzydełek".
    0
  • Users Avatars Mini
    garfild pisze: 2003-12-31 11:03
    pozdrawiam wszystkich , samsung s-300 na pewno jest dostepny w salonie firmowym na okrzei warszawa, tam zawsze go widzialem , hej
    0
  • Users Avatars Mini
    synek45 pisze: 2004-01-03 22:23
    to trzeba będzie zaglądnąć jeśli będę w Warszawie:) :\
    0
  • Users Avatars Mini
    quan pisze: 2004-01-06 11:05
    czy ktos wie w którym salonie IDEI jest ten w/w E700 czy to jest wirtualna oferta jakaś ?
    0
  • Users Avatars Mini
    lipa pisze: 2004-01-11 12:43
    chciałem kupić ten fon w Idei top firma w \"propozycji\", ale okazało się,że muszę zapłacić za niego 3x więcej niż jakbym kupił nową aktywację - paranoja - tak Idea premiuje stałych abonentów - inne fony też są 3x droższe.
    0
  • Users Avatars Mini
    lipa pisze: 2004-01-11 12:46
    quan- to chyba rzeczywiście jest wirtualna oferta tak jak S-V200
    0
  • Users Avatars Mini
    JABADABA pisze: 2004-01-13 00:20
    FUUL WYPAS I TYLE MOIM NASTEPNYM FONEM BEDZIE E700 BADZ TEZ T 700 ZOBACZYMY
    0
  • Users Avatars Mini
    mlynek pisze: 2004-01-20 18:42
    telefonik z wygladu fajniutki,moze minimalnie za maly!cena nie specjalnie fajna.w niemczech na nasze 1600zl za 710...to jest oferta bez abonamentu!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Sławq pisze: 2004-01-20 23:04
    ciężko go kupić wiele mnie to nerw kosztowało ( telefoy do Idei , e-mail ) ale wkońcu ściągneli go dla mnie z 300 km z Poznania nie dałem się łatwo zbyć
    0
  • Users Avatars Mini
    oscar pisze: 2004-01-21 14:24
    Gratuluje. Moze sie podzielisz wrazeniami z nowego fona z innymi?
    0
  • Users Avatars Mini
    bartas pisze: 2004-01-21 15:08
    mieszkam w Poznaniu i telefon od dzisiaj jest dostępny!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    a pisze: 2004-01-23 15:04
    Za pomocą softu na stronie producenta można zrobić wsztystko przez irdę. Wrzucić zdjęcia, obrazki i melodie i przegrać na kompa. Kwestia ustawień softu. jesdyne co mnie drażni to .że górna klapka nie jest tak sztywna jak w v200. poprostu nie przylega do końca telefonu po otworzeniu. ma jeszcze ruch do tyłu. Może tylko u mnie ?
    0
  • Users Avatars Mini
    bartas pisze: 2004-01-23 18:28
    a:ja nie mam takiego problemu z klapką!wszystko działa dobrze i nie ma żednego ruchu do tyłu.Jak możesz to napisz coś wiecej na temat tego softu ze strony producenta!!!jak zmienić soft??
    0
  • Users Avatars Mini
    bartas pisze: 2004-01-23 20:14
    Gdzie mogę znaleźć jakieś dobre dzwonki i tapey do tego telefonu?
    0
  • Users Avatars Mini
    bartas pisze: 2004-01-23 20:14
    o ile się nie myle jest jakaś strona samsunga z darmowymi dzwonkami?
    0
  • Users Avatars Mini
    tasiu pisze: 2004-01-23 20:39
    telefonik mam od wczoraj, ale ponieważ jego poprzednikiem ( u mnie ) byl Q200 wiec nie zaskoczy mnie az tak bardzo ( chodzi o obsluge ). kompletnie nie zgadzam sie z opinia o klawiaturze. dziala jak najbardziej ok, zreszta identycznie jak w Q200. wyswietlacz - kolory super, aparat takze. jedno co trzeba przyznac to tragiczne obrazki, ktore mozna przypisac do ksiazki telefonicznej, no i nie ma opcji przypisania zdjecia do wybranego numeru. generalnie sadze ze to dobry zakup, wolalabym 6600 ale nie starczylo srodkow. pozdrawiam marta
    0
  • Users Avatars Mini
    Yoshi pisze: 2004-01-25 12:21
    Bardzo ladna DAMSKA ZABAWKA. Niestety nie ma klienta poczty elektronicznej,T9,wybierania glosowego,przez podczerwieni nie mozna przeslac fotek do PC ani kontaktow,brak Bluetooth itp.braki w oprogramowaniu.Korzystalem z Noki 6310i,9210i,7650,Ericssona R380 i SonyEricssona P 800.Teraz uzywam SonyEricssona P 900 & Nokii 6600 i najlepiej oceniam jednak Nokie 6600.Duze brawa dla tego telefonu!
    0
  • Users Avatars Mini
    bartasssssss pisze: 2004-01-26 16:31
    Yoshi = Widzisz nie znasz sie na telefonach i pszesz : mozna przesylac fotki przez irda tzn wszystko mozesz wykonywac przez irda dzwieki obrazki wszysto!!!!!!!!!! I t9 tez masz !!! Jezeli ty uwazasz ze nokia 6600 jest lepsza od P900 to wogole nie znasz sie na fonach juz siemens SX1 jest lepszy od 6600!!!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    marian pisze: 2004-01-26 21:23
    Ludzie w oprogramowaniu ze strony samsunga w opcjach zmienić port na irda i zdjęcia dzwięki i wszystko śmiga jak się patrzy. Wiem bo mam :-) pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    a pisze: 2004-01-27 14:26
    Co do klapki samsung odpisał mi że jest to mechanizm antywyłamaniowy, ale to chyba ściema. Mój fon zachowuje się tak że po otworzeniu ma drobny ruch wyświetlacza między spręzyną domykającą a tylną granatową gumką. Klapka ląduje na gumce ale pod wpływem swojego ciężaru a nie sprężyny (jak w v200). W idei dali mi drugi też był taki sam. Co do softu ze strony samsunga to działa wszystko, ale jak ktoś wcześniej napisał to opcjach trzeba zamienić com1 na irda. U mie w kompie soft(PIMS & file manager) nie ruszył gdy nie wgałem softu internet access. Wrzucanie dzwonków i tapet realizujemy za pomocą guzika file manager na listwie górnej programu. W moim tel jest jeden błąd . Pzy przegrywaniu całej książki z sim do tel mam komendę po węgiersku! Kolejym błędem jest porównywanie dzwoniącego najpierw z sim. I d...pa z ustawiena dzwonka w książce w telefonie Mam soft PE700.05 E70CBWK1 sprawdza się go *#9999#. Napiszcie ile wam chodzi średnio na baterii. Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    salzi pisze: 2004-01-27 17:54
    za pare godzin jade do salonu ideii po niego mam nadzieje ze nie bede zalowal bo komentarze tutaj sobie rozne :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    bartas pisze: 2004-01-27 19:29
    mój wytrzymuje jakieś dwa dni,przy ok.10,15minut rozmów i kilku smsach oraz zabawa menu(0,5hgrania)i pstrykam ok15 fotek
    0
  • Users Avatars Mini
    tasiu pisze: 2004-01-28 01:34
    "a" moj telefon tez zachowuje sie podobnie, ale zwrocilam na to uwage dopiero po twoim komentarzu. u mnie jest to tak delikatne, ze prawie niezauważalne. pewnie wszystkie te telefony tak maja skoro wiemy juz o 3, albo chociaz wiekszosc. moj telefon jest dopiero po formatowaniu baterii wiec jak ja sprawdze dam znac.
    0
  • Users Avatars Mini
    a pisze: 2004-01-28 09:02
    Kolejnym babolem który zauważyłem to niemożność ustawienia ściągniętego lub wgranego dzwonka grupie lub pacjentowi w książce ! Folder moje dzwięki występuje tylko przy ustawieniach dzwonka głównego. Na przychodzący sms i ems jesteśmy skazani na dzwonki fabryczne. Mój fon chodzi trzeci dzień (56h) i ma trzy kreski, ale zadzwoniłem trzy razy i odebrałem 5 fonów. Generalnie folder moje dzwięki jest do MMS. A szkoda bo pamięć duża a wykorzystanie zadne.
    0
  • Users Avatars Mini
    slazi pisze: 2004-01-28 12:48
    a - albo nie zrozumialem o co chodzi z ta klapka albo u mnie jest wszystko ok tzn klapke jak otwieram do jest dociskana do samego konca i zadnego luzu niema i to samo jak zamykam wszystk odrbze spasowane - po przesiadce z noki z symbianem troszke ciezko mi sie przyzwyczaic ale narazie samsung naprawde bardzo mi sie podoba zobaczy puzniej :-) (bateria jeszcze nie sformatowana po wyjeciu z pudelka jeszcze trzyma dwie kreski) Pozdawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    a pisze: 2004-01-28 14:21
    Jak trzymam podstawę(klawiaturę) telefonu poziomo też wszystko przylega ale jak się gada to trzyma się prawie pionowo i wtedy sprężymna nie dociska klapki do końca. Mająć wcześniej v200 sprężyna była tak mocna a wyświetlacz chyba lżejszy że po otworzeniu telefonu tworzył całość i nic się nie ruszało. Tutaj wykończenie wokół lcd jest chyba metalowe i cała klapka poprostu waży. To nie jest makament ale obawa co bedzie za rok ?
    0
  • Users Avatars Mini
    Giger pisze: 2004-01-29 23:05
    Witam wie kots moze czy ten samusung ma jakies ograniczenia dotyczase mms i jego wielkosci i czym mozna dodac jakis dzwiek ?
    0
  • Users Avatars Mini
    bartasssss pisze: 2004-01-31 13:42
    zna ktos jakies stronki z grami oprocz wap.ranova.org??? Jak ktos ma to niech poda z gory dzieki pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    wojtekles pisze: 2004-01-31 13:57
    Witam, kupilem ten telefonik, jest ok, ale w trakcie laczena z numerem wyskakuje napis:" POLACZONO WARUNKOWO". Czy możecie mi napisać, czy to jest blad w sofcie, czy mozna to gdzies ustawic. Dzieki za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    a pisze: 2004-02-01 19:35
    A witam Dalsze spostrzeżenia z użytkowania e-700. Dzisiaj wypadła mi gumowa osłonka śrubki wyświetlacza i gdzieś zginęła. To takie dwa prostokąciki na dole wyświetlacza po obu stronach. Niestety nikt nie zabezpieczył tego prze wypadaniem np klejem (nawet w myszce komputerowej za 10 pln zaślepki wkr ętów są przyklejone). Mój e -700 chodził 6 pełnych dni przy małym użytkowaniu. Ni i kolejny babol w sofcie! Jakustawisz małą głośność klawiatury to zapomnij że usłyszysz że pateria jest słaba. Te dwa elementy są od siebie zależne. Za pól roku chyba zostanie mi jakiś ogryzek a nie telefon.
    0
  • Users Avatars Mini
    luk pisze: 2004-02-11 18:27
    Połączenie warunkowe oznacza że jeśli ktoś zadzwoni do nas to będzie miał możliwość nagrania się na naszą poczte głosową. Mam puyanko ma ktoś do sprzedania kabel USB abu telefon połączyć z kompem
    0
  • Users Avatars Mini
    klimer pisze: 2004-02-11 21:30
    osobiscie telefonik chce sobie kupic, bo mi sie podoba, najpierw mialem miec s300m ale potem wyszedl e700 i tak od grudnia na niego czekam bo w salonie caly czas mowia ze robia co moga. wsuemi to bylo tak do przedwczoraj kiedy to zadzwonilem do warszawy i jutro przyjezdza facet z telefonem i sie umówilismy na spotkanie i bedzie spoko. mam nadzieje ze sie nie zawiode.
    0
  • Users Avatars Mini
    Sławq pisze: 2004-02-12 09:19
    po pierwsze kto jeśli wystawiacie komentarze należało by sie zapoznać chociaż z opisem na stronie producenta i wtedy komentować też ostrożnie. Irda jest i zdięcia mozna nią przesyłać przy pomocy softu które ofiaruje na swojej stronie prodycent bzdury piszą ci krórzy twierdzą inaczej usłyszy od jednego laina a potem na forum powtarza co do zewnętrznego wyświetlacza to garfild juz to skomentował ( 10 000 godzin i dotyczy to w pelnym kontrascie , nie dotycza zatem gdy jest w stanie czuwania i godzina jest przygaszona lub gdy gorny wyswietlacz nie jest aktywny zatem dziwie sie tym co niby uzywaja e-700 a pisza takie bzdury pozdrawiam. ) Bateria się nie fofmatuje tylko formuje nie wiem skąd wzieło się to formatowanie chyba z fofmat c: i nie wiem wogóle czy lit-jon-polimer wymaga formowania no ale napewno nie zaszkodzi klimer miałem podobną sytuację jak ty no ale nie dawałem im za wygrana no i sprowadzili go dla mnie to narazie na tyle ... pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    lukmrz pisze: 2004-02-12 11:44
    To prawda ciężko dostać ten telefon, ale mi się też udało. Wystarczył jeden telefon do firmowego salonu ideii w Poznaniu i następnego dnia już go miałem. Mam pytanko czy ktoś posiada kabele usb do tego fonu i za ile chciałby sprzedać?
    0
  • Users Avatars Mini
    lukmrz pisze: 2004-02-12 11:48
    Informacja dla wszystkich zainteresowanych kupnem tego fonu w ideii. Większa dostawa tego fonu do ideii ma być w połowie lutego.
    0
  • Users Avatars Mini
    klimer pisze: 2004-02-14 01:41
    lukmrz oni chyba tak zawsze mowia. ja od grudnia czekalem. a jeden telefon zalatwil wszystko. naprawde, w salonie mi mowili ze robia co moga. jak tam pojde to zabije (po tym jak telefon odbiore). nietety telefonu jeszcze nie mam bo godziny spotkania miedzy przedstawicielem a mna byly rozne (nie znalezlismy wspolnie daty) dlatego w poniedzialek telefon powinienem miec i bedzie dobrze :)
    0
  • Users Avatars Mini
    lukmrz pisze: 2004-02-14 16:30
    Tą informację o dostawie mam bezpośrednio od przedstawiciele samsunga na Polskę, dlatego uważam że ta dostawa będzie w połowie lutego. Ale mam ten telefonik prawie tydzień i jest super.
    0
  • Users Avatars Mini
    lukmrz pisze: 2004-02-14 23:36
    W opisie tego fonu jest zapisane że nie ma dyktafonu. Ale w pewnym stopniu jest to nie prawda gdyż jest możliwość nagraywania dzwięku rozmów(1 minuta).
    0
  • Users Avatars Mini
    lukmrz pisze: 2004-02-15 01:11
    Mam pytanko. Kto z Gol-owców ma ten telefon i chciałby o nim pogadać.
    0
  • Users Avatars Mini
    garbi7 pisze: 2004-02-16 22:45
    Tez mi sie strasznie podoba i zamierzam go nabyc!uwazam ze jest duzo lepszy od 6600!!!!----straszna cegla!!!!!!i ta bateria!kicha
    0
  • Users Avatars Mini
    moskil pisze: 2004-02-17 12:42
    Czy do przesylania zdjec z E700 do PC przez kabel RS 232 potrzebne jest dodatkowe oprogramowanie?
    0
  • Users Avatars Mini
    lukmrz pisze: 2004-02-17 15:59
    Mam ten telefon i uważam że nie jest dużo gorszy od 6600, jesli wogóle jest gorszy. Mi się bardzo podoba i narazie jestem bardzo zadowolony z zakupu.
    0
  • Users Avatars Mini
    dawid.kulik pisze: 2004-02-19 14:33
    wyglada na niezle cacko ale jednak wole Nokie...
    0
  • Users Avatars Mini
    synek45 pisze: 2004-02-21 22:57
    nie jest taka tragedja może by ją ku........ ć????????
    0
  • Users Avatars Mini
    PREZES PTK pisze: 2004-02-23 17:58
    dostaliśmy go i jest spox, nawet bateria jest ok. Kamerka działa a dzwięk głośnika jest wysokiej jakości
    0
  • Users Avatars Mini
    Rychu pisze: 2004-02-25 16:39
    Użytkownicy powiedzcie, co może być wyświetlane na zewnętrznym wyświetlaczu.Czy tylko data/godzina i numer dzwoniącego, czy też coś jeszcze.A jak przyjdzie SMS to czy na tym zewn. cały czas widnieje informacja o nieodebranym SMS czy jest po kilku chwilach ekranik wygaszany?
    0
  • Users Avatars Mini
    Dachoo pisze: 2004-02-25 21:23
    yo.... posiadacze e700 mam pytanko jak jest z wytrzymałością tego telefonu na upadki i tym podobno.... mam nadzieje że niepadnie mi po miesiącu..... pozdr....
    0
  • Users Avatars Mini
    omek pisze: 2004-02-26 21:20
    Mam ten fonik tydzień. Jestem zadowolony. Wszystko dziala OK. Zdjecia można przesyłać na kompa przez irda za pomocą firmowego softu. Jakosc zdjęć w największym formacie jest taka sobie ale to tylko telefon a nie aparat. Bateria narazie trzyma 2 dni ciągłej pracy ale ciągle sie nim bawie :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Sławq pisze: 2004-02-28 01:12
    Dachoo jak bedziesz nim żucał to po godzinie ci padnie ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    lukmrz pisze: 2004-02-28 20:33
    Odporny jest na upadki, choć lepiej nie prowokować takich sytuacji. :)
    0
  • Users Avatars Mini
    lukmrz pisze: 2004-03-02 20:39
    Może i kierowany dla kobiet, ale cvzy to w czymś przeszkadza, ważna jest zawartość, a nie dla kogo jest kierowany!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Dj_QL pisze: 2004-03-09 12:32
    czy ktos mi moze pomoc????szukam kabelka do polaczenia sams e700 z kompem!!!gdzie go mozna dostac
    0
  • Users Avatars Mini
    lans bans pisze: 2004-03-09 12:34
    Co toma znaczyc ze ekran OLED "jak rozumiem to ten zewneczny" ma zywotnosc ok 1000 godzin???? Czy to oznacza ze po mniej wiecej takim czasie ten ekran moze pasc!!!!!:( Znawcow prosze o informacje. pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    lukmrz pisze: 2004-03-09 20:54
    Nie msisz mieć koniecznie kabla żeby móc przesyłać polifonię tapety i inee rzeczy. Wystarzcy irda, która jest zdecydowanie tańsza, a zarazem sparawuje się bez zarzutów. A co do wyświetlacza, to było już tu o rtym pisane. OLED czasowany jest na 10 000 godzin żywotności i dotyczy to wyświetlania w pełnym zakresie(jeśli wyświeltala jest godzina to się wtedy nie liczy") Tak więc bez paniki !!! Mam ten fonik i jest super. POLECAM
    0
  • Users Avatars Mini
    Boss pisze: 2004-03-19 13:44
    Mam pytanie odnosnie funkcji "moje nagrania"?? Moglby mi ktos wyjasnic dzialanie tejze funkcji?? POzdrawiam wszystkich uzytkownikow E700, uwazam ze jest Super!! Pozdro
    0
  • Users Avatars Mini
    lukmrz pisze: 2004-03-20 00:46
    Aby mieć tą opcję aktywną musisz coś nagrać(max 1 minuta). NAgrywanie odbywa się poprzez "tworzenia mms-a". TAm masz nagraj dzwięk. Jesli cos nagrasz to wtedy bedziesz mial to w opcji moje nagrania.
    0
  • Users Avatars Mini
    Paszko pisze: 2004-03-26 19:26
    Ssuuppeerr.. telefon :). Jakbym miał troche więcej kasy zamieniłbym mojego C100 na etgo E700. Cudo :).
    0
  • Users Avatars Mini
    DeeM pisze: 2004-03-28 20:37
    Telefon Leń-Lanser Jak to juz bywa w samsungach - wygląd 6,prostota 5,możliwości 1 - szczególnie ze w zestawach coraz mniej sie pojawia - w v200 jeszcze był kabelek - tu już nie ma.... no i bateria - 2 dni przy "średnim" użytkowaniu - teleon "leń" - jak leży na ólce,nikt na niego nie dzwoni i z niego sie nigdzie nie dzwoni - super ale jak troche popracuje to szukaj szybko ładowarki...
    0
  • Users Avatars Mini
    arqu pisze: 2004-04-02 16:25
    Czy zna ktos strony wap z dzwonkami i innymi bajerami na e700
    0
  • Users Avatars Mini
    szwagier pisze: 2004-04-05 17:24
    Czy ktos wie jak przeslac zdjecia z kompa do e700. z telefonnu do kompa spoko dziala, ale w druga strone niestety nie. a tak przy okazji. wczesniej mialem n7650 i ten fonik, mimo ze mniej \"zaawansowany\" jest naprawde super. nie ma chwili bym zalowal.
    0
  • Users Avatars Mini
    blacker pisze: 2004-04-07 14:02
    co on sadzi z ta irda? Bez problemu mozna przesylac zdjecia w obie strony. telefonik OK tylko ta JAVA ;(. moze cos kolesie wykombinuja zeby to kablem lub IRDA slac. Siema!
    0
  • Users Avatars Mini
    szwagier pisze: 2004-04-07 17:57
    oka. juz irda chodzi jak trza. odrobina cierpliwosci ;) a skad jakiekolwiek aplikacje czy gry??
    0
  • Users Avatars Mini
    open666 pisze: 2004-04-08 12:47
    no i co ja mam zrobic... czekac az go bede miec w erze czy wziasc cos innego... bo od 2 tygodni w Krakowie ich nie ma... Telefonik mi sie podoba bardzo ale brak radia i zestawu glosnogadatkowego troche mu obniza note u mnie...
    0
  • Users Avatars Mini
    tiroll pisze: 2004-04-15 04:35
    po pierwsze nie OLED tylko OELD!!!!!!!!!!!! po drugie 1000 godzin przy przecientnym uzytkowaniu biznesowym (bo chyba skierowany jest do uzytkownikow biznesowych) to bedzie jakies 6lat natomiast przy zajezdzaniu tegoz wyswietlacza to mysle ze minimum 4lata smiesza mnie opinie ze ten wyswietlacz padnie-mysle ze to sa opinie jakis laikow ktorzy nie maja pojecia nawet o wyswietlaczach tft czy stn a co dopiero OELD (organiczne wyswietlacze to jest to) strony wap z dzwonkami i tapetami to www.bip.samsung.pl (kilka dzwonkow jest darmo -chyba 2 sztukeny) darmowe oprogramowanie do przesylania zdjec i reszty po irdzie i po kablu mozna pobrac ze strony samsunga www.samsung.com/pl (download center) polecam strone fan club samsunga (www.samsungmobile.com) po zarejestrowaniu swojeko telefonu po IMEIu mozna pobrac dzwonki tapety itd za free pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    mooby pisze: 2004-04-17 19:54
    no pierwszy telefon "skrzydelka" bez antenki ;] brawo :] szkoda ze taki drogi :(
    0
  • Users Avatars Mini
    okropny pisze: 2004-04-18 22:34
    Telefonik zakupiłem niedawno i jestem bardzo bardzo zadowolony z zakupu. Prostota menu i elegancja sprawiła o powyższym. Choć zawsze byłem "uwiązany" do Nokii to chyba przejadła mi się, dlatego polecam szczerze, bez ściemy.
    0
  • Users Avatars Mini
    marjan pisze: 2004-04-19 14:41
    nie jest z nim tak źle jeżeli chodzi o wytrzymałość, z niezłego rozpędu sypnąłem nim o terakotę, rozpadł się i było kupę strachu, na szczęście odrobinę tylko pękła obudowa, po podklejeniu cyjanopanem nic nie widać i dalej śmiga jak złoto
    0
  • Users Avatars Mini
    Bart_22 pisze: 2004-04-25 22:25
    Nie widzialem by Yendreque czy lukas-lah cokolwiek o wyswietlaczach nowego napisali lol2
    0
  • Users Avatars Mini
    gulicz pisze: 2004-04-26 03:19
    No ładny telefonik nie miałem jeszcze w rękach ale ładny!!! podoba mi sie!!
    0
  • Users Avatars Mini
    czubol pisze: 2004-05-03 12:11
    nie moge zdecydowac sie co kupic czy samsunga e 700 czy nokie 6600 moze ktos mial te telefony i moze je porownac jako urzytkownik dzieki
    0
  • Users Avatars Mini
    szwagier pisze: 2004-05-04 22:06
    Mialem 6600 i e700. Jesli chcesz instalowac full programow i bawic sie non stop java i nie przeszkadza Tobie duza waga to 6600. ja mialem wczesniej 7650 i mialem dosc ciezkiego telefonu. e700 jest super mimo ze nie nokia. polecam. w razie czego pisz czubol.
    0
  • Users Avatars Mini
    czubol pisze: 2004-05-05 02:12
    Dzieki szwagier masz moze gg
    0
  • Users Avatars Mini
    Pawel pisze: 2004-05-11 18:31
    "Dobrze, że dzięki wbudowanemu rejestratorowi dźwięku możemy nagrać interesującą nas sekwencję i ustawić później jako dzwonek." Jakos nie widze zadnej opcji w menu "twoje nagrania" pozwalajacej na ustawienie tego pliku jako dzwonek.;( Udala sie moze komus ta trudna sztuka???
    0
  • Users Avatars Mini
    szwagier pisze: 2004-05-11 21:15
    Probowalem i dupa. Ktos na samym poczatku podal instrukcje ale sie nie da. Szkoda.
    0
  • Users Avatars Mini
    lukmrz pisze: 2004-05-12 00:39
    a wiecie może czy można dopasować ściągnięte dzwięki do grupy dzwoniącej. Jeśli tak to w jaki sposób.
    0
  • Users Avatars Mini
    shaq pisze: 2004-05-15 23:07
    Witam wszystkich! Mam takie małe pytanko czy naprawdę opłaca się wyłożyć te kilkaset złotych więcej za tego SAMA E700 zamiast kupić X600?? Podajcie jakieś konkretne powody. Czy na E700 Jest możliwość ustawienia animacji na wyślietlaczu jako tapetę? i czy można Irdą zgrywać tapety z kompa 128x160 ( Sagem X-6) oraz dzwonki nie polifoniczne i polifoniczne, z góry dzieki i czekam na odpowiedz.Bo tel. mam prać juz w poniedziałek...czy może wg. Was warto jednak się wstrzymać kiedy pujdzie on troche w dół...może czerwiec?
    0
  • Users Avatars Mini
    shazan pisze: 2004-05-16 22:44
    tak właśnie myślałem...aha czy jest możliwość wtorzenia profili i czy są jakieś wolne miejsca na własne tapety ?
    0
  • Users Avatars Mini
    szwagier pisze: 2004-05-17 19:50
    Absolutnie popieram Yendreque. Mam E700 od ponad miesiaca i naprawde jest wypasiony. Profili znanych z nokii nie ma. Natomiast mozesz spkojnie wrzucac wlasne tapety.
    0
  • Users Avatars Mini
    shazan pisze: 2004-05-18 15:52
    dzieki Panowie jednak mam nadzieje że się nie mylicie w swych opiniach:):) pozdro
    0
  • Users Avatars Mini
    szwagier pisze: 2004-05-19 00:03
    ja sie nie myle. wez tylko pod uwage, ze wszelkie opinie sa obiektywne ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    shazan pisze: 2004-05-23 21:03
    mam pytanie czy u Was w E700 też macie problem z naliczaniem znakow przy pisaniu sms'a??? bo u mnie ze 160 robi sie nagle 60 itp. Zamiast w jednym sms'ie , mieszcze sie w trzech?? prosze o pomoc - może nowy soft potrzebny? Aha powiedzcie mi jak wgrzć tapety i dzwieki bo nie potrafie sobie poradzić z tym softem od producenta. pozdro
    0
  • Users Avatars Mini
    marek995 pisze: 2004-05-23 22:03
    Witam, mam pytanie do posiadaczy tego telefonu. Czy można wgrac jaskikolwiek zwykły dzwonek typu " ring , ring" ?? Nie krytykuję polifonii Samsunga ale wolałbym coś normalnie brzmiącego. Mam okazję na wymianę go kupic w Erze ale....te dzwonki i bateria która nie jest mocną stroną telefonu mnie odstrasza. Proszę o informację na forum lub na e-mail: marcopolo@eranet.pl. Dziękuję
    0
  • Users Avatars Mini
    Frank Zappa pisze: 2004-05-25 18:04
    shazan - a może wpisujesz polskie znaki (ąężź) bo one "zżerają" dożo znaków. mam ten fon od tygodnia i nie uważam że jest wypasiony - jest więc prostu ale mnie to wystarcza - dzwoni, pisze sms, ma gprs no i jest naprawde ładny - ja więcej od fonu nie potrzebuję :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    malek pisze: 2004-05-26 21:45
    wiecie moze o co chodzi z odbieraniem mmsow? W idei powiedzieli mi ze on nie moze odbierac bo nie widzi zalacznikow i nic nie mozna poradzic :(. I jeszcze jak wrzucic do niego gry , mam kilka tylko nie ma folderu z grami tylko jest muzyka i albumy
    0
  • Users Avatars Mini
    malek pisze: 2004-05-26 21:53
    czy udalo wam sie odebrac mmsa na swoim e700 ? bo mi nie , a w boku powiedzieli mi ze to normalne ze ten model nie odbiera mmso bo nie widzi zalacznikow :(
    0
  • Users Avatars Mini
    galerians pisze: 2004-05-29 08:34
    oczywiscie ze odbiera mmsy ci idio.. z boku nic nie wiedza.Ja na swoim bez problemu wysylam nawet i 10 stron mmsa ale tylko do 100 kb i odbieram tez bez problemu.Mam taryfe idea mix.
    0
  • Users Avatars Mini
    lukmrz pisze: 2004-05-30 15:02
    Gry można jedynie wrzucać przez serisy wap-owe!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    marek995 pisze: 2004-06-02 12:02
    Witam, mam ponowne pytanie do posiadaczy tego telefonu. Czy można wgrac jaskikolwiek zwykły dzwonek typu " ring , ring" ?? Nie krytykuję polifonii Samsunga ale wolałbym coś normalnie brzmiącego. Mam okazję na wymianę go kupic w Erze ale....te dzwonki i bateria która nie jest mocną stroną telefonu mnie odstrasza. Proszę o informację na forum lub na e-mail: marcopolo@eranet.pl. Dziękuję
    0
  • Users Avatars Mini
    open666 pisze: 2004-06-05 15:29
    Mam problem z E700... Pytanie do posiadaczy: 1-dostaje mms'a z animacja + z dzwiekiem... animacje zapisuje i jest ok, ale jak probuje zapisac plik dzwiekowy to moj tel RESETUJE sie... 2- raz mi sie udalo zapisac dzwiek i mam go w "media - moje nagrania" JAK DO CHOLERY USTAWIC TO NA DZWONEK...?
    0
  • Users Avatars Mini
    pawellls pisze: 2004-06-18 02:10
    Wczoraj kupiłem tego koma w Plusie. Idealna sprawa krotko mowiac. Wyglad -cud- powala na kolana klapkowa konkurencje. Swietne zdjecia, wyswietlacze, JAVA. Jest wart swojej ceny... Jak na razie nie wykrylem zadnych wad. POLECAM!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    hary pisze: 2004-06-22 22:06
    Po pół roku użytkowania tego modelu przyszedł czs na rozstanie. Klapka cały szas działała jakby była nowa. Wyświetlacz zdecydowanie bardziej kontrastowy i wyraźny niż w X100, X600. Jedy minus to to, że aplikacje java idą tylko po wapie. Powód zmiany to brak bluetootha, ale osoby które z tego nie korzystają powinny być zadowolone na maksa.
    0
  • Users Avatars Mini
    Majster pisze: 2004-06-28 16:32
    Uwazam ze telefon jest zajebisty dwa wyswietlacze 40 tonowa polifonia i 15 zdjec w serii wszystko co potrzebaw czlowiekowi.
    0
  • Users Avatars Mini
    maslak pisze: 2004-07-01 14:15
    przyslijcie mi kilka fotek z tego telefony moj mail maslakboss@o2.pl
    0
  • Users Avatars Mini
    RHV pisze: 2004-07-05 13:42
    Mam pytanie do użytkowiników E700. Czy można w tym modelu (tak jak w T610) przyporządkować zdjęcia dla ID rozmówcy z książki telefonicznej.
    0
  • Users Avatars Mini
    lukmrz pisze: 2004-07-05 22:07
    Nie można
    0
  • Users Avatars Mini
    Wujek pisze: 2004-07-09 01:00
    samsung = gówno
    0
  • Users Avatars Mini
    mariozapasnik pisze: 2004-07-13 02:56
    Tak sie przyczytuje tym wypowiedziom hmmm Mama N6600 od 2 tygodni i WADY waga, rozmiar(nie mmożna go porównać do samsunga e700), bateria wrrrr tylko max. 2dni, lipny aparat że o kamerce nie wspomnę (no ale do tego są cyfrówki !!! a nie komórki) ZALETY Symbian masa aplikacji duzy wyświetlacz MIałem zamiar kupić Samsunga E700 i w salonie zmienilem zdanie i kupilem N6600 Czy dobrze zrobilem? niewiwm sam sie zastanawiam !
    0
  • Users Avatars Mini
    mariozapasnik pisze: 2004-07-13 02:56
    Można pisac co sie chce ale mam radę do wszystkich kupujących komórke !!! określcie do czego ja chcecie kupić a potem kupcie !! Jak ma to być telefon, kalndaż, kalkulator to patrzcie na jego wielkośc, wagę i żywotnośc baterii to polecam Samsunga e700 a jak ma to być kombajn multimedialny, do gier, zdjęc, filmików (o ile można je tek nazwać), czytania plików word exel, GPS MP3 (lipne ale możliwe) to polecam NOKIE 6600 Podsumowując Jak masz kupę czasu na wgrywanie aplikacji zabawę kup N6600 Jak chcesz dzwonić, smsowac, mieć poprostu telefon kup S e700 . ps może ktoś chce kupić N6600 + pokrowiec + CD z softem + kabelek na USB + papiery legalną 2 tygodniową zapraszam bo zchęcia zakupię SAMSUGA e700 !!!! . mariozapasnik@wp.pl GG 4058315
    0
  • Users Avatars Mini
    cyzio pisze: 2004-07-17 22:36
    Ludzie, pomocy!! sciagnalem ze strony Samsunga Easy Studio i dalej nie da sie nic przeslac oprocz ksiazki telefonicznej. Jesli mozecie, napiszcie mi co zrobilem nie tak. z gory dzieki.
    0
  • Users Avatars Mini
    cyzio pisze: 2004-07-25 19:09
    Yendreque- chodzi mi właśnie o podczerwień. Z tego co tu czytałem to ludziom dziala irda po zainstalowaniu oprogramowania. Może źle zainstalowałem? Sam już nie wiem...
    0
  • Users Avatars Mini
    kubek-kb pisze: 2004-07-27 00:42
    u mnie dziala bez problemow przez irde, moge przesylac z i do telefonu wszystko... dziala super. A co do telefonu, kurde mialem wczesniej T630 i sprzedalem zeby kupic samsunga, co prawda jest bardzo fajny, ale uwazam, ze nie jest wart swojej ceny, nie ma nic wiecej niz SE t630 a nawet mniej... a kosztuje ponad 500 zlotych wiecej... W sumie jak dla mnie to uwazam ze chodzi tylko o szpanerski wyglad....
    0
  • Users Avatars Mini
    pudlarz pisze: 2004-08-05 14:36
    właśnie sie nim bawię
    0
  • Users Avatars Mini
    Joel pisze: 2004-08-13 11:59
    od wczoraj mam e700 uuuufff.powiem tak robi wrazenie :) do tej pory bylem posiadaczem wielu fonow szczegolnie noki ale milo mnie zaskoczyl e700. pierszwsze co mnie irytuje to pisanie smsow ..troszke ciezko ale moze sie przyzwyczaje.. Ale mam pytanie MOZNA WYLACZYC JAKOS DZWIEKI NP JAK KASUJESZ SMSA ALBO ROBISZ FOTKE? I jeszcze jedno to w koncu da sie przesylac przez irde fotki czy trzeba kupic kabelek?i jakiego progrzmu do tego trzeba urzywac..pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    aabbcc pisze: 2004-08-14 01:50
    joel odezwij sie na gg2048197 mam ten telefon tez krotko, a jak zrobic zeby pisac msma odrazu w trybie ABC a nie t9?
    0
  • Users Avatars Mini
    Joel pisze: 2004-08-17 01:28
    Witam! mam pytanko jakim programem moge wgrywac przez irde tapety i zczytywac fotki?i skad go wziac.pozdro
    0
  • Users Avatars Mini
    Rees pisze: 2004-08-19 15:38
    Wlasnie godzinke temu zostalem szczesliwym posiadaczem tego fona. Pozbylem sie 2 tyg temu motorli v500 i przesiadlem sie teraz na samsunga e700. Krotko: rewela. Wszystko jest fantastyczne w tym telefonie. A teraz pytanie do Joela - jak wlasnie wylaczyc slownik T9 "na zawsze" zeby od razu mozna bylo pisac w trybie ABC???? Pozdrawiam i namawiam wszystkich ludzi ktorzy lubia telefony-muszelki aby nie mysleli o badziewnych motorolach (szczegolnie v500 ...) i kupowali bez wahania E700. Co prawda juz go praktycznie nie ma w Idei w Warszawie (kupilem w jakims malutki punkcie na Ursynowie) ale warto poszukac!
    0
  • Users Avatars Mini
    savan pisze: 2004-09-07 16:35
    mam okazje czasem bawic sie tym telefonem od 3 miesiecy i... chce go juz sprzedac! pisze sporo smsow i nie wyobrazam sobie gorszego telefonu pod tym wzgledem. a dziwi ze taki telefon ma tak bardzo nieprzemyslana ta funkcje! po prostu tragedia! ...no jeszcze pare innych rzeczy zasluguje na mocna krytyke!
    0
  • Users Avatars Mini
    walteros5 pisze: 2004-09-16 19:54
    Cześć! Ma ktoś może soft do tego telefonu??? Jest mi potrzebny. Mam telefon i chcę go trochę zmienić. Jak ktoś ma, to niech da znać na adres: mmlollo@wp.pl Dzięki i pozdrawiam!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Berreck pisze: 2004-09-22 00:25
    Hello... Mam problem z połączeniem E700 z kompem przez kabelek... całe potrzebne oprogramowanie jest (sterownik portu, PIMS itp.)... a mimo to komputer wyswietla komunikat: "SIM not initialized"... co robić ? Proszę o pomoc...
    0
  • Users Avatars Mini
    Rockets pisze: 2004-12-28 20:21
    Sprzedam swojego E700 za jakieś 800 zł na allegro :) jak coś to pisac na GG: 2316091 (stan bardzo dobry, bez sim-locka, polskie menu, cały zestaw)
    0
  • Users Avatars Mini
    Rockets pisze: 2004-12-29 00:15
    www.allegro.pl /show_item.php?item= 38316922 (bez 2 spacji) To moja odpowiedź, kolega wystwaia na allegro
    0
  • Users Avatars Mini
    Zgredzik1988 pisze: 2005-01-03 11:35
    Super telefon , dobre robi zdjęcia??
    0
  • Users Avatars Mini
    pop pisze: 2005-01-30 13:30
    do dupy
    0
  • Users Avatars Mini
    efied pisze: 2005-02-18 12:00
    a propos ceny, kupiłam sobie własnie przy okazji przedłużania abonamentu. mam nowa idee firma 100, i kosztował mnie 15 zł + 2800 punktów z profitu... zastanawiałam się nad nokią 6600 i 6230 i obie jak się okazało mają wady w oprogramowaniu i producent wycofuje.
    0
  • Users Avatars Mini
    marek995 pisze: 2005-03-02 16:03
    hej ..., jestes zadowolony( a) ???. Ile trzyma bateria??
    0
  • Users Avatars Mini
    hocker pisze: 2005-03-03 23:17
    mam problem z wgraniem gier!!! uzywam easy studio a tam nie ma takiej opcji (tylko obrazki i muzyka).nie wiem czy to wina programu czy poprostu telefon nie ma takiej funkcji? czytalem juz tutaj komentarz ze gry mozna wgrywac tylko przez wap- czy napewno???
    0
  • Users Avatars Mini
    pid pisze: 2005-03-29 16:58
    telefon fajny ale napewno nie fajniejszy od 6600 czy P900 !!!! Nokia jest the best!!! pozdro
    0
  • Users Avatars Mini
    Pacia pisze: 2005-04-08 02:45
    Miałam go przez pare miesiecy. niezla zabawka ale niestety ma jedna bardzo wazna wade po jakis 10 miesiacach pada w nim wyswietlacz.
    0
  • Users Avatars Mini
    Pacia pisze: 2005-04-08 02:49
    Ps. padł mi mojej siostrze i kumpeli.Przypadek? Raczej nie.
    0
  • Users Avatars Mini
    Cheeba pisze: 2005-04-23 17:53
    Moze byl na gwarancji ;p;p ja sie wlasnie nosze z zakupem :] obym nie zalowal :D ;]
    0
  • Users Avatars Mini
    olek_01 pisze: 2005-05-12 01:35
    No,ja sie też ostatnio zakochałem w tym E 700:) wieć pod koniec maja lecę do komisu albo na giełdę Elektroniczna i kupuję nówkę:))) opzdrowienia dla Samsungofilów:))) ( zadowolonych użytkowników Samasunga)
    0
  • Users Avatars Mini
    Dmocha pisze: 2005-08-12 19:41
    no coz... wlasnie go kupilem!!! pierwsze wrazenie zrobil na mnie przeokrutne. Ładny wyswietlacz czadowy aparat. Lecz niestety ma jedna wade.... NIE ZAPAMIETUJE SMS-OW GDY SIE NIECHCACY WYJDZIE LUB KTOS ZADZWONI!!!!!! tak nie dostrzegam innych wad. Naprawde polecam
    0
  • Users Avatars Mini
    pwluc pisze: 2005-09-22 00:36
    A do czego ma służyć telefon ??? Mam cyfrowke,mam odtwarzacz mp3, mam Nokie 3310 [super ale już stara ] i mam Siemensa S55 najlepszy fonik jaki miałem [ oddałem żonce ]. Wybieram E 700 [ już w przystępnej cenie ].Pożyjemy zobaczymy.
    0
  • Users Avatars Mini
    pwluc pisze: 2005-10-02 23:41
    Jak moglem sie tak nabrać i kupić taki szjs jak szajsung SGH E700 totalne dno w porównaniu z najcienszym siemensem nie mówiąc już o Nokkiiii Ja %#$@$%#@ takiego MENUU nie da się powtórzyć ??????? Tego qwa nie można podłączyć do kompa, noramalne %#$@$%#@% daleka od tego szitu. Nie można nic zrobić-----szok soft !!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    pwluc pisze: 2005-10-02 23:45
    Jeszcze nie moge ochłonąć!!!!!! NIE KUPUJCIE SAMSUNGA [CHYBA ,ZE TO WASZ PIERWSZY TELEFON ].Tym bardziej z daleka !!!
    0
  • Users Avatars Mini
    endrju pisze: 2005-10-18 14:16
    pwluc czlowieku co ty mowisz! samsungi sa zajebiste dla mnie najlepsze :) ty po prostu nie umiesz sie nim poslugiwac :D to siemensy sa najgorszymi komorkami bo sie wieszaja i sa wolne a samfony sa szybkie i maja piekne kolory i super polifonie:P
    0
  • Users Avatars Mini
    Mucha pisze: 2005-11-03 22:40
    LUDZIE MAM TEGO FONA I WYMIATA! TYLKO MAM USB ALE NIEMAM DZWONKOW I TAPET ZEBY SE PRZESLAC :/ POMOZCIE PLISSS
    0
  • Users Avatars Mini
    ollo pisze: 2005-11-07 22:32
    Po pierwsze telefonik jest fajniutki i takie tam. UWAGA. !!!!!!!! posiadam ten model od 3 mies. i co - TAŚMA uszkodziła sie. Wadliwy jest ten model. Wcześniej czy puxniej AWARIA. Jak nie wierzycie to poszukajcie sobie na necie jakie sa awarie tego fona. Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    Arjos pisze: 2005-11-15 13:08
    ollo - śmieszna sprawa w nasze firmie pracowały 4 E700 od 02'2004 jednego ukradli, a pozostałe trzy jak na komendę zepsuły się w 09'2005 - zgadnij co ? taśma - taka widocznie trwałość . w zaprzyjaźnionym serwisie naprawili za ok 150 zł. Mucha - ja wgrywam przez Irdę tapety komputerowe - odpowiednio przeskalowane np. z artfan.pl A pwluc to jakiś sfrustrowany chyba jest, kompleksy jakieś czy co ? :
    0
  • Users Avatars Mini
    eTechnology pisze: 2005-12-14 10:40
    W tamtych czasach telefon był po prostu niemal że ideałem.
    0
  • Users Avatars Mini
    nofate pisze: 2006-03-08 19:22
    Zajedwabisty telefonik tylko za wysoką cenę nawet jak na tak już przeleżały model. Ale co dobre to się ceni. Niestety słyszałem i było o tym głośno że ludzie mają w mnim problem z gprs-em.
    0
  • Users Avatars Mini
    natalla pisze: 2007-11-24 14:25
    czy ktoś mi powiedziec co się dzieje z moim tele?? otóz tak, najpierw moglam wysyłac smsy ale adresat ich ine otrzymywal, teraz ja mogę odbierac smsy ale nie moge ich wysylac:( nie wiem co jest tego przyczyna... jesli ktos wie co mohło mu sie stac to prosze o kontakt:natalla2@op.pl pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    klaudia pisze: 2008-08-30 17:17
    jak wyłączyc t9 z samsunga e 700?? POMOCY
    0
  • Users Avatars Mini
    klaudia pisze: 2008-08-30 17:51
    pomocy jak wyłaczyc t 9 z samsunga e 700 moj adres to wachi91@wp.pl
    0

Rekomendowane:

Akcje partnerskie: