Test Samsung SGH-X100

Recenzje
Opinie: 58
Opinie: 58

Po niedawnym teście Samsunga X600 z wbudowanym aparatem cyfrowym przyszedł czas na poznanie kolejnego modelu wywodzącego się z tej samej serii i oznaczonego numerem X100. Telefon nie jest dostępny w naszych sieciach, ani nawet nie ma o nim informacji na stronie producenta. Egzemplarz, który otrzymałem, nie posiadał jeszcze oryginalnego pudelka, a pod baterią widniał wymowny napis prototype. W zestawie oprócz telefonu znajdowała się jedynie ładowarka i instrukcja obsługi.

Klonujemy
To, co niesamowicie rzuca się w oczy już przy pierwszym zetknięciu się z X100 to, to, że jest on identyczny z wyglądu jak X600. Jedyną różnicą jest brak aparatu cyfrowego - to na minus, oraz brak anteny - to na zdecydowanie duży plus. 
Wymiary 106x45x19.6 mm oraz waga na poziomie 80 gram sprawia, że słuchawka jest wystarczająco mała i ergonomiczna. Materiały użyte do produkcji są takie same jak w przypadku X600 czy E700, czyli mocne i przyjemne w dotyku. Kolorystyka zdominowana została przez szarość. Niebieski pozostał tylko panel przedni. Na przedniej części znalazł swoje miejsce duży kolorowy wyświetlacz LCD o rozdzielczości 128x128 pixeli. W produktach Samsunga stało się już standardem, że ekran jest najwyższej jakości. Potrafi przy tym wyświetlać 65 tysięcy żywych, jasnych i dobrze widocznych kolorów. Na górze obok głośnika umieszczona jest duża lampka statusu. Z opcji menu wybrać możemy 3 różne kolory jej pobłyskiwania (zielony, pomarańczowy i czerwony) lub całkowicie ją wyłączyć.

Sposób działania klawiatury jest w zupełności akceptowalny, tak sam jak jej rozmieszczenie, no może z jednym małym wyjątkiem. Nie wiem, dlaczego Samsunga uparcie stosuje przycisk skrótu do przeglądarki internetowej umieszczony centralnie w cztero pozycyjnym manipulatorze. Rozwiązanie to jest zupełnie nie intuicyjne, nie da się tego zmienić a ponadto skrót ten działa tylko z poziomu ekranu głównego. O wiele bardziej przydałby się tam trzeci przycisk funkcyjny. Bezpośrednie skróty do przeglądarki WAP lubią natomiast operatorzy, bo zwiększają one znacznie częstość korzystania z GPRS, co później ładnie wygląda w statystykach.
Jeśli jestem już przy uwagach to warto także wspomnieć o zaślepce złącza ładowarki. Pomimo, że jest ono bardzo wąskie zostało zasłonięte zaślepką, której jednak nie wróżę długiego pobytu na tym miejscu. Ja zgubiłem ją już po godzinie noszenia w spodniach.
Z lewej strony (z boku) umieszczono przyciski regulacji głośności oraz gniazdo do zestawu słuchawkowego, które też jest zaślepione, ale już o wiele lepiej.

Menu
Poruszanie się po menu nie nastręcza wiele trudności i jest w miarę intuicyjne, ale mi spis funkcji Samsunga nie bardzo się podoba. Funkcjonalnie podzielone zostało ono na 7 podgrup. Są to po kolei: Wiadomości, Spis połączeń, Ustawienia dźwięku, Ustawienia telfonu, Organizer, Usługi sieci oraz rozrywka. Jeśli posiadamy kartę SIM z SAT (Sim Application Toolkit) pojawi się także ósma pozycja.
To, co cechuje telefon to całkiem spora liczba oferowanych funkcji i wodotrysków jak na niższą półkę.
Książka telefoniczna potrafi pomieścić do 1000 wpisów (w instrukcji napisane jest jednak tylko 500), a do każdego można przypisać po pięć numerów telefonów. Wejście do książki adresowej możliwe jest tylko z menu głównego. Sama książka ma trzy podgrupy, do których wchodzimy strzałkami lewo/prawo. Zostało to zrobione dziwnie i można to zupełnie przeoczyć. Kontakty da się rozdzielić na pięć dowolnie modyfikowalnych grup. Dane z karty SIM i z pamięci telefonu wyświetlane są razem. W instrukcji nie znalazłem wzmianki o możliwości synchronizacji danych, tak jak w modelu X600.
Ekran główny został podzielony na trzy części. Wąski pasek u góry odpowiedzialny jest za pokazywanie komunikatów takich jak zasięg, stan baterii, odebrane wiadomości, czy wyłączone dźwięki. Środkowa największa część to przede wszystkim nasza tapeta oraz nazwa sieci, data i godzina. Na dolnym pasku zawsze widnieją opisy do klawiszy funkcyjnych - czyli co w danej chwili możemy nim zrobić. Minusem, i to całkiem sporym dla niektórych użytkowników może być brak profili.


Wiadomości i dodatki
Jak na nowoczesny telefon przystało w standardzie znajdziemy obsługę MMS, EMS, oraz SMS. Maksymalny rozmiar pojedynczego MMS-a to 80KB. W pamięci telefony możemy przechowywać do 200 SMS-ów. Do wiadomości multimedialnych dołączać możemy nagrany przez nas dźwięk. Długość jego nie może jednak przekroczyć jednej minuty. Telefon nie obsługuje poczty elektronicznej. 
Podczas czuwania wyświetlany jest cały czas stan baterii oraz zasięg, a centralnie dosyć dobrze widoczny zegar cyfrowy. 
Jeśli nie jesteśmy w menu każdy kierunek manipulatora odpowiada za inną funkcję. I tak strzałka do góry to szybki skrót do kalendarza, strzałka w dół to Java, w prawo odpowiada za ustawienia dzwonków, a w lewo to notatnik. 
Inne użyteczne funkcje to przede wszystkim bardzo dobry organizer z notatnikiem i listą zadań do zrobienia. Ponadto w słuchawce znajdziemy kalkulator, alarmy, przelicznik jednostek, timer ze stoperem oraz czas w różnych częściach świata.

Zabawowo
Jedną z najfajniejszych funkcji każdego nowoczesnego telefonu (według mnie) jest wbudowana obsługa Javy. Na aplikacje przeznaczone mamy jedynie 1,5 MB, pomimo, że całkowita pamięć telefonu to aż 9 MB. Reszta dostępna jest na dzwonki, zdjęcia oraz kontakty. Pamięć przyznawana jest dynamicznie, ale tylko na aplikacje narzucone zostało takie ograniczenie. 

Standardowo dostępne gry to znane już: Snow Ball Fight i Bubble Smile. Zaimplementowane gry nie są najciekawsze, ale nie można ich skasować. Na szczęście więcej gier możemy ściągnąć z powstających jak grzyby po deszczu coraz to nowych portali z aplikacjami Java.
Ponieważ telefon nie posiada ani portu na podczerwień (druga najważniejsza różnica pomiędzy X600), ani łącza radiowego Bluetooth jedyną sensowną metodą pobierania gier jest połączenie z WAP, najlepiej oczywiście przez GPRS. GPRS łączy w standardzie 4+2.
Java to jednak nie wszystko. Telefon oferuje bardzo dobre 40 tonowe polifoniczne dzwonki. Na stałe wgranych mamy 30 sygnałów (bardzo ciekawe i różnorodne) - jeśli nam mało inne pobrać możemy przez WAP. Przeglądarka WAP w wersji 2.0 firmy Openwave działa bez zarzutu.
Najsympatyczniejsze z całej rozrywkowej części słuchawki są animowane tapety prosto z National Geographics. Dopełnienie tapet stanowią tematy kolorystyczne pulpitu (tak zwane skórki), w sumie cztery.

Czuwaj! 
Czuwam, czuwam i to nawet do 210 godzin bez ładowania (dane producenta). Rzeczywisty średni czas czuwania podczas testu to około pięć dni. Bateria X100 to ogniwo litowo - jonowe o pojemności 800 mAh. Czas rozmów według danych producenta to dwie i pół godziny. Tego akurat nie udało mi się przetestować, ale zważywszy na rozmiar baterii czas ten wydaje się być wielce prawdopodobny. Pełne naładowanie akumulatorka zajmuje około 120 minut.

A co na to kolega
W ostatnim czasie nabrałem dystansu do tego, co pisze i aby potwierdzić swoją opinię proszę o zdanie różne osoby. Tym razem wybór padł na mojego kolegę. Jarek już od dłuższego czasu używa Nokii 5110. Nie jest to żadna rewelacja, ale jemu to w zupełności wystarcza. To właśnie dla takich ludzi skierowany jest Samsunga X100. Zostawiłem mu telefon na dwa dni a następnie poprosiłem o relacje z użytkowania. Przesiadka z Nokii odbyła się bezproblemowo. To, co najbardziej spodobało się koledze to duży kolorowy wyświetlacz, brak anteny, wbudowany alarm wibracyjny, oraz małe gabaryty. Ogólnie rzecz biorąc był zachwycony, i jeśli w najbliższym czasie będzie zmieniał komórkę to właśnie na Samsunga X100. Myślę, że ta opinia utwierdzi Państwa, do jakiego odbiorcy jest przeznaczony ten model.

Cicha woda 
Podsumowując moje ponad tygodniowe użytkowanie X100 przyznam się, że zmieniłem zdanie odnośnie produktów tej firmy. Oczywiście nie wszystko jeszcze jest tak jak powinno być, ale jak na telefon z niższej półki to oferuje on bardzo wiele. Aparat fotograficzny w telefonie to ciągle jeszcze tylko gadżet, więc nie traktuje jego braku jako jakąś wielką wadę. Telefon oferuje najważniejsze potrzebne funkcje zamknięte w ergonomicznym opakowaniu. Myślę, że powinien łatwo zdobyć uznanie na naszym rynku.
Jestem pewien, że jego cena w promocjach u operatorów będzie na poziomie ceny symbolicznej, czyli 1 zł, a w zestawie powinien znaleźć się zestaw słuchawkowy.

Opinie:

Opinie archiwalne (58):

Komentuj

Komentarze / 58

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    Przedwieczny pisze: 2004-03-03 12:03
    typowa pre-paidowka, a wady takie jak brak dynamicznego przydzielania pamieci na javke, brak profili itp pewnie (ale nie na pewno) zostana usuniete w kmercyjenj wersji fonu bo to przeciesz tylko prototyp no w skrocie podstawowe funkcje niezla bateria plus swietny wyswietlacz i swietna polifonia ktore sa domena samsunga trzeba tylko poczekacz az pojaw sie w ofertach rodzimych opow i zobaczymy czy bedzie za zyla bo u nas to roznie bywa :)
    0
  • Users Avatars Mini
    janex pisze: 2004-03-03 12:30
    tak ale jest to telefon klasy nizszej takze funkcji i tak ma w nadmiarze a pamiec moze zostanie zmniejszona dla tego fona ogolnie ciekawa propozycja dla poczatkujacych i niewymagajacych od komorek
    0
  • Users Avatars Mini
    Biały_ pisze: 2004-03-03 13:02
    do pre-paida??????? Nie rozśmieszaj mnie w polsce w pre paidach nadal króluje 3310 a Ty mówisz o tym Samsungu?? Wracając do tematu telefon jest ciekawy nawet bardzo mysle że zastąpi dosyć popularnego c-100 który złym telefonem nie jest!
    0
  • Users Avatars Mini
    bakx pisze: 2004-03-03 13:08
    dobry dla mało wymagających userów,,,,, im gprs oraz java az na to :P szkoda ze pamięć nie jest dynamiczna....
    0
  • Users Avatars Mini
    BUCiu pisze: 2004-03-03 13:09
    Brak profil zupełnie go przekreśla dla mnie...
    0
  • Users Avatars Mini
    BUCiu pisze: 2004-03-03 13:10
    ***bakx: porównaj nasz IP ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    Voyagerek pisze: 2004-03-03 13:42
    X100 to jakby następca Samsunga C100, ale brak IrDA to spory krok w tył. A test wreszcie jest testem!
    0
  • Users Avatars Mini
    filippoz pisze: 2004-03-03 13:48
    hmmm a meni ludzaco podobne do porownywanego telefonu czyli SE T68i ;] ale to pewnie przypadek
    0
  • Users Avatars Mini
    Andree pisze: 2004-03-03 14:03
    Zdecydowanie bardziej wole X600, może za niedługo będzie mój ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    luki_l pisze: 2004-03-03 14:38
    Hmmm... nie nazwałbym tego testem.. co najwyżej pobieżnym sprawdzeniem. A co do telefonu - to jak na swoją klasę ma całkiem sporo pamięci i nie najgorszy wyświetlacz.. Jednak brak mu niektórych przydatnych funkcji. To że Samsung nie przewidział w X100 aparatu czy Bluetootha jestem w stanie zrozumieć ale np. IrDĘ czy profile powinien już mieć. Ciekawe czy cena zrekompensuje to potencjalnym nabywcom.
    0
  • Users Avatars Mini
    adzik pisze: 2004-03-03 14:49
    Dla mnie nic szczególnego, telefon bedzie moze i tani ale mi się nie podoba!
    0
  • Users Avatars Mini
    mushroom pisze: 2004-03-03 15:10
    "Czuwam, czuwam i to nawet do 210 godzin bez ładowania (dane producenta). Rzeczywisty średni czas czuwania podczas testu to około pięć dni. Bateria X100 to ogniwo litowo - jonowe o pojemności 800 mAh. Czas rozmów według danych producenta to dwie i pół godziny. Tego akurat nie udało mi się przetestować, ale zważywszy na rozmiar baterii czas ten wydaje się być wielce prawdopodobny" ten test jest dla mnie malo wiarygodny skoro nie jest dobrze przetestowana bateria tej komórki ( chyba najwazniejszy parametr kazdej komórki. A wiemy wszyscy ze samsung baterie ma slabiutkie i ciniutkie. Dlatego moim zdaniem w tym tescie bateria powinna byc potraktowana szczególnie!
    0
  • Users Avatars Mini
    fraczek pisze: 2004-03-03 15:31
    co za wybitny test! po tygodniu użytkowania ledwo dwie stroniczki! a ten kawałek o koledze rozbawił mnie do łez... na poważnie: samsung zaczyna mnie wkurzać, bo jeśli już coś dołożą (tu więcej pamięci), to z drugiej strony coś zabiorą (IrDa). zachowanie trochę nie fair. większośc producentów raczej dodaje do każdego nowego modelu nowy element zostawiając sprawdzone.
    0
  • Users Avatars Mini
    pawelt pisze: 2004-03-03 15:51
    Ech niestety zgadzam sie z poprzednikiem! Testy tel. GOLa sa coraz gorsze! Jest coraz mniej zdjęć i coraz mniej tekstu(na dodatek nie na temat:) Chyba przesiąde sie na wp:)
    0
  • Users Avatars Mini
    aplaus pisze: 2004-03-03 19:11
    telefon bez podczerwieni :( duży minus
    0
  • Users Avatars Mini
    aplaus pisze: 2004-03-03 19:15
    pamięć 9MB duży plus :) inni producenci powinni brać przykład!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    fynf pisze: 2004-03-03 19:17
    Jak dla mnie super.40 toowe dzwonki,9MB pamięci,duży wyśiwetlcz,brak antenki...i brak aparatu niestety :-(
    0
  • Users Avatars Mini
    nobody pisze: 2004-03-03 20:07
    no to mamy zalew nowych smmsungow!
    0
  • Users Avatars Mini
    rgumkowski1 pisze: 2004-03-03 21:10
    Brak aparatu cyfrowego, "najprostsze usługi", sądzą o przynależności tego telefonu do klasy ciut niższej niż X600. O ile brak tych udogodności może komuś przeszkadzać, o tyle cena jego będzie napewo, dzięki temu atrakcyjniejsza.
    0
  • Users Avatars Mini
    hubi pisze: 2004-03-03 22:07
    samsungi moim zdaniem podbija rynek i jest to duza konkurencja dla nokii
    0
  • Users Avatars Mini
    rafalkoj pisze: 2004-03-03 22:23
    fajny test... nareszcie troszke więcej do czytania a nie same obrazki jak w książce dla dzieci...
    0
  • Users Avatars Mini
    9876 pisze: 2004-03-03 23:39
    dobrze to ujął testujący to telefon w promo za 1 pln, lub wręcz powinien trafić do pre-paid
    0
  • Users Avatars Mini
    pinkbird pisze: 2004-03-03 23:42
    uwaga co do testu: pisanie dzis ze ekran 128x128 jest to ekran "duzy" i "najwyzszej jakosci" to chyba lekka przesada... a co do sposobu wykonania to jesli jest rownie dobre co E700 to jest to bardzo duzy plus dla tego telefonu. Widzialem duzo zdjec E700 i tak sobie. A jak wzialem go do reki pare dni temu na zywo to sie zakochalem
    0
  • Users Avatars Mini
    Nastik pisze: 2004-03-04 19:37
    UHHHH....ALE SAMSUNG SPONSORUJE....TRAGEDIA!!!!PO RAZ KOLEJNY PSEUDOTEST SŁUCHAWKI KTÓREJ NAWET NIE MA NA RYNKU I KTÓRA JEST NA MAXA OKROJONA ALE JAK WYNIKA Z TESTU WSPANIAŁA......TO WSZYSTKO ŚMIERDZI PRZEKUPSTWEM SAMSUNGA.....PORAŻKA.....
    0
  • Users Avatars Mini
    olenda pisze: 2004-03-06 08:25
    a ja mam juz ten telefon ale jako x105 w sieci t-mobile w usa, i jest on juz w sprzedarzy od dobrych 5 miesiecy, i powiem ze przesiadlem sie na niego z nokii 7250 ktora moim zdaniem byla ostatnim badziewiem, a przyznam ze bylem fanem nokii, mialem ich z 10 od 96 roku. ale samsung mile mnie zaskoczyl, jest to prosrty telefonik nie przecze, taki dobry low end, ale na pewno bije 7250 ( a poprzednio mialem 6200) jakoscia wyswietrlacza 65 k , oraz jakoscia polifonii, muzyka jak z discmana, naprawde polecam, aha bateria....hmmm mi dziala max 3 dni....
    0
  • Users Avatars Mini
    Mania pisze: 2004-03-06 12:21
    Nastik: jeżeli nie miałes w ręku tego telefonu, ani poprzednich, np C100, to lepiej się nie wypowiadaj, tylko bądż wpatrzony w swoją Nokię i narcyzuj się. Samsung jest dziś firmą o niebo lepszą niż jeszcze kilka lat temu. Slynie z super wysokiej jakości wykonania. Te telefony są bardzo solidne.To własnie telefon Samsunga został telefonem roku 2003 a nie nokii, siemensa czy motoroli . Porażką to ja mogę nazwać takie wypowiedzi jak twoja. Nie uważasz, że wypowiadanie się na tematy, na które niewiele ma się do powiedzenia jest bez sensu?
    0
  • Users Avatars Mini
    Nastik pisze: 2004-03-06 12:46
    Mania:Dla twojej wiadomości mialem kika smasungów,takżę c100, x600 a takze x100(miałem nawet 2 sztuki)i wiele wiele innych modeli-a to z tego powodu ze nimi handluje i kazdy z nich używałem,wiec o praktycznie kazdym telefonie moge powiedziec duzo a na pewno wiecej niz ty ponieważ rozmawiam z moimi klientami i sam z reguły uzywam telefonu przez tydzień,dwa.Sam narcyzuj sie sowimi samsungami czy czymkolwiek chcesz.Moja wypowiedz dotyczy testu a telefon jest naptawde przeceitny.Skoro jaraja cie dzwoneczki i kolorki,bark profili,BT,Irda.....to sie narcyzuj dalej...Pozdrowienia
    0
  • Users Avatars Mini
    Nastik pisze: 2004-03-06 12:49
    Nie mam zamiaru obrazać żadnego z posiadaczy Samsunga....wiec troche luzu ludzie.Kazdy ma prawo do własnego zdania...zwłaszcza jeśli ma cos do powiedzenia..
    0
  • Users Avatars Mini
    bodyg pisze: 2004-03-10 22:24
    x600 lepszy z wygladu temu x100 brakuje antenki i dlatego taki okropny w x600 antenka jest zajebista i mu pasuje a bez antenki x100 wyglada jak czlowiek bez reki
    0
  • Users Avatars Mini
    ideal.boss pisze: 2004-03-11 14:51
    ciekawe jak tak narawdę z baterią, znając samsungi, znowu codzienne ładowanie
    0
  • Users Avatars Mini
    Sebisgsm pisze: 2004-03-11 19:45
    Lepiej poczekać na X600. Flash :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DD To mi żle wygląda :-(
    0
  • Users Avatars Mini
    karol.b pisze: 2004-03-15 19:21
    test obszerny ale telefon ... Nokia to Nokia co tu mowic wiecej
    0
  • Users Avatars Mini
    Paszko pisze: 2004-03-26 18:59
    Sam mam c100 i wydaje mi się że x100 ma być jego następcą tudzież kontynuatorem telefonów dla klasy sredniej-nizszej. Cieszą MMs’y [ nie ma ich w c100 :) ], ładny wyświetlacz [ ten sam co w c100 ], polifonia, duża pamięć i inne bajery, razi brak irdy i dość słaba bateria. Ogólnie fajny telefon dla ludu.
    0
  • Users Avatars Mini
    Shadow-master pisze: 2004-04-02 22:51
    Brzydki nie ładny mało funkcjonalny
    0
  • Users Avatars Mini
    kamikaze pisze: 2004-04-02 23:33
    kolejny telefon z nizszej polki...
    0
  • Users Avatars Mini
    andvhs pisze: 2004-04-03 00:34
    Polubiłem Motorolki.
    0
  • Users Avatars Mini
    Danielson pisze: 2004-04-12 23:01
    HI.no to będzie tak:opis: mało ładny wygląd(dla mnie)(jak motka t192 skąd samsung wydarłk taki piep.. wzorek.)funkcjonalność ---jak zawsze Samsung z jednej strony wypakowany a zaraz chce sie go sprzedać bo nie ma czegoś tam.SAMSUNG NIE MOŻE DODAWAĆ FUNKCJI DO STARSZYCH WERSJI A JAK DODA TO WAŻNĄ RZECZ SPIERDZIELI NO I TAK POWSTAJĄ TELEFONY KTÓRE CIESZĄ PRZEZ ...3 DNI.NO JA CIE PIERDZIELE..No i tak wcześniej bło coś takiego-NOKIA TO NOKIA-no sory ale to tak jak bym powiedział na kalkulator casino-CASINO TO CASINO.NOrmalnie to każdy wie że pożądna firma to zazwyczaj pożądny produkt.W kompach to bedzie ASUS to ASUS.itd philips swissvoice sony canon korg i tak dalej bo to są pożądne firmy tak samo jak Samsung.Nie pisze że NOKIA to badziewie bo to też firma(dobra firma)..no to tyle jak sobie jeszcze coś przypomne to napisze.
    0
  • Users Avatars Mini
    Danielson pisze: 2004-04-12 23:02
    A v200 to nawet nie chce sie dowiadywać.Z okazji świąt Wielkiej Nocy wszystkim wesołych świąt.
    0
  • Users Avatars Mini
    mooby pisze: 2004-04-17 19:36
    ehhh bylby dobrym telefonem ale widac ze ksiegowi jak zwykle sie wtracili :/ podczerwien powinna byc a jej nie ma :/ debilstwo
    0
  • Users Avatars Mini
    Gacus pisze: 2004-04-23 20:43
    Telefonik fajny...u nas w salonie plusa go widziałem, fajnie lezy w dłoni i faktycznie ma z dobrej jakosci materiału obudowę :)... nie wiem dlaczego wiekszosc z was nazeka na brak aparatu...przeciez to jest bajer i jest duzo ludzi, którzy chceili miec dobry tel z 65k colorowym wyswietlaczem, poli, ale aparat jest im zbedny...ja do takich ludzi naleze bo nie widze frajdy z aparatu...wolałbym np odtwazacz mp3 niz aparat...dlaczego? poniewaz jade gdzies w podróz i sie nudze, wiec zakładam słuchawki i słucham ulubionych kawałków :DDD....a z takim aparatem to co zrobie?popstrykam zdjecia lasom itp...nuda!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    ex C100 user pisze: 2004-06-17 23:24
    psamsung daje ciała mili Państwo:/ X100 to rozwinięcie(!?!) C100 -przynajmniej tak to ma wyglądać ale znam dobrze C100 i z tego testu wyczytałem ze jedyną rzeczą jaką poprawili jest rozmiar wyświetlacza (ten w C100 był ZA MAŁY !!!) Usunięcie Irdy? -bardzo głupie posunięcie. Irda to jedyna fajna rzecz w C100 -naprawde przydatny \"bajer\". Nadal brak profili (to jest niezbędne w telefonie!) A co najbardziej mnie wkurzało to całkowite wyciszenie tel jednym przyciskiem: uruchamiało wibracje zamiast dzwonka (OK) ale przy nadejsciu smsa telefo nie wibrował (DLACZEGO???)
    0
  • Users Avatars Mini
    ex C100 user pisze: 2004-06-17 23:26
    Mogę sie założyć że tego bubla też w tym gniocie nie zmienili
    0
  • Users Avatars Mini
    NICPON pisze: 2004-06-18 19:14
    ja poisadam samsga n 500 dlamnie wszystki samsugi sa podobne , ceie to firmre brdziej niz nakie !!!! jesli chodz i wykonanie !!
    0
  • Users Avatars Mini
    Daniel pisze: 2004-06-29 17:31
    Wiecie moze czy on ma profile ?? odpiszcie proszeee ;)))
    0
  • Users Avatars Mini
    niepatriota pisze: 2004-08-08 13:21
    kupilem ten telefon mojej mamusi i jest ok, tylko ze Maciej Bąk ktory testowal go tutaj na gsmonline.pl nie mial go widocznie nigdy w rece! telefon jest wiekszy od x600, ma wiekszy wyswietlacz, ma wieksze, bardziej wypukle klawisze, ma diode statusu w innym miejscu, ma wieksza objetosc, wszystkie wymiary sa wieksze.. ma wolniejszy wyswietlacz, z gorszym kontrastem.. ma wieksza baterie, ma inne zaglebienia w obudowie itp.. ma mniej kolorow pracy diody statusu - tylko 3 i to zupelnie inne jak te 5 z x600, KOMPROMITACJA GOL\'A JESTESCIE DO BANI ! - MOJE WNIOSKI WYCIAGNELEM PO 10 MINUTACH ZABAWY Z TELEFONEM, A WIEM CO MOWIE BO MAM X600 TEZ !
    0
  • Users Avatars Mini
    misiek pisze: 2004-08-28 00:51
    mam samsunga X100 od niedawna i nie wiem czy jest mozliwosc przylaczenia do niego aparatu?
    0
  • Users Avatars Mini
    Julietta pisze: 2004-10-06 02:22
    Mam go od wczoraj.Mi pasuje:)zważywszy na to, że od 2 lat miałam NOKIĘ 5510:)Dla mnie bajerem jest mały rozmiar, kolorowy wyświetlacz i polifonia:)Jedyne czego mi brak, to MP3, QWERTY i mocniejszej baterii:)dla MP3 nie pozbędę się NOKII:)Może dopiero za rok, jak uda mi się nabyć lepszy fonik z MP3. Ogólnie, dużo nie wymagam, bo dla mnie:Co za dużo, to niezdrowo - czyli: pogubiłabym się, gdyby było więcej funkcji:)Wydaje mi się, że to fonik idealny dla kobiet, bo dla facetów, rzeczywiście mało ma funkcji:) Moje pierwsze wrażenie wizualne było obojętne... dopiero, gdy pierwszy raz wzięłam go do ręki... ;)zakochałam się... A przyjemnie jest się obudzić al. nr2, a nie jakimś pikaniem NOKII:)Ale jednego nie mogę pojąć: po co Wam te profile??? Ja na przykład zupełnie nie odczuwam potrzeby ich posiadania:) Jedyna wada jaka mi się rzuca w oczy, to złe położenie przycisku z literką |i|:) Trzeba uważać:) Pozdro i zapr. na GG-2406749:)
    0
  • Users Avatars Mini
    Julietta pisze: 2004-10-06 02:27
    zapomniałam dodać, że TEST jest rzeczywiście do bani :( nie dowiedziałam się niczego ciekawego, a nawet niektóre informacje są błedne. Szkoda...
    0
  • Users Avatars Mini
    mat-lis pisze: 2004-10-21 21:20
    chyba Julietta nie doczytała że testowali prototyp który może się troche różnić od telefonu po premierze więc informacje nie muszą być błedne. Telefon bardzo fajny może konkurować z siemensem M55 który ma słabszy wyświetlacz
    0
  • Users Avatars Mini
    sebek pisze: 2004-10-26 20:13
    W X100 dzwięki podzielone są na 2 kategorie - DŹWIĘKI DOMYŚLNE i MOJE DŹWIĘKI. Ściągnięte z netu dzwięki wchodzą do tej drugiej kategorii. Przy przypisywaniu do konkretnej osobie innego dźwięku mogę wybrać dzwięki tylko z kategorii DŹWIĘKI DOMYŚLNE, więc siłą rzeczy nie mogę nic wybrać z grupy drugiej. Jak dla mnie to zupełnie bez sensu, bo po co miałbym więc ściągać dzwonki. Czy jest na to jakiś sposób?
    0
  • Users Avatars Mini
    queer pisze: 2004-11-17 19:12
    ZGadzams ie z poprzednikiem.wreszccie ktos to zauwazyl!!! to jest totalnie bez sensuu,,,niech to ludzi z samsunga zauwaza...pytanie...czy w X 600 tesh tak jest??pliz pomozcie bo nie iwem czy kupic?!
    0
  • Users Avatars Mini
    Julietta pisze: 2005-01-26 15:15
    Wiem, że to jest kicha, ale ściągnięte dzwonki jednak można używać. Jeśli się nie doda jakimś osobom dzwonka, to wtedy jest jeden dzwonek ogólny (dla tej całej reszty z nieprzypisanymi dzwonkami), a ten dzwonek można wybrać spośród MOICH DŹWIĘKÓW :) Niestety tylko tak da się ściągniętych dzwonków używać :(
    0
  • Users Avatars Mini
    osad pisze: 2005-01-28 19:31
    Miałem go nawet przyjemny ale potem przeżucilem się na sony ericssona i nie żałuje. Obecnie SE są najlepszymi telefonami na rynku i nawet "wspaniała" nokia na to nic nie poradzi!
    0
  • Users Avatars Mini
    osad pisze: 2005-04-18 23:46
    tak SE S700i to bardzo dobry telefon
    0
  • Users Avatars Mini
    DARIUSZ pisze: 2005-05-14 20:50
    MIALEM TAKI TELEFONIK I NIE NARZEKALEM ALE SPRZEDALEM BO POTRZEBOWALEM KASE!!! MI SIE TEN TELEFONIK BARDZO PODOBAL!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    mati467 pisze: 2005-05-15 16:03
    beznadzijaw
    0
  • Users Avatars Mini
    grzeg_net pisze: 2006-02-05 15:02
    bez aparatu. blee
    0
  • Users Avatars Mini
    nofate pisze: 2006-03-08 19:13
    Ciekawy i dość prosty. Za to wyświetlacz jest nawet nawet.
    0

Rekomendowane:

Akcje partnerskie: