Test Samsung SGH-X600

Recenzje
Opinie: 110
Opinie: 110

Do naszych testów trafił ostatnio najnowszy telefon Samsunga - model SGH-X600. Jego główną zaletą jest wbudowany aparat fotograficzny o bardzo dobrych parametrach i lampie doświetlającej oraz niewielkie rozmiary samego telefonu. SGH-X600 nie posiada natomiast zaawansowanych funkcji takich jak np. klient e-mail, czy np. Bluetooth. Jednak poza tym jest to telefon naprawdę wysokiej klasy oraz fajny prezent dla wielbicieli robienia zdjęć niemal w każdych warunkach.
Samsung jest telefonem dwuzakresowym, w zestawie wraz z telefonem znajdują się: podróżna ładowarka, instrukcja obsługi, zestaw słuchawkowy oraz troczek do wieszania telefonu.

Wygląd
Telefon w przeciwieństwie do większości nowych telefonów na rynku posiada zewnętrzną antenę, która determinuje kształt jego bryły. Przód obudowy telefon wykonany jest z plastiku w kolorze granatowym, pozostała części telefonu jest natomiast w kolorze srebrnym. Wymiary telefonu to 102 x 43 x 20 mm, a waga to 80 gramów.
Kolorowy wyświetlacz (stosunkowo mały) pozwalana na odwzorowanie 65 tys. kolorów. Rozdzielczość ekranu to 128 na 128 pikseli. Ponad wyświetlaczem znajduje się obrotowe "oko aparatu". Poniżej wyświetlacza jest klawiatura z 5 pozycyjnym manipulatorem, służącym do operowania w menu. Klawisze numeryczna działają bardzo dobrze, mają wyczuwalny klik i zostały ergonomicznie rozmieszczone. Po lewej stronie telefonu znajduje się gniazdo dla zestawu słuchawkowego, z prawej zaś port podczerwieni. Na dole znajduje się gniazdo do podłączenia ładowarki oraz kabla połączeniowego z komputerem.

Bateria
Telefon jest wyposażony w baterię litowo-jonową o pojemności 900 mAh. Bateria pozwalała na działanie telefonu bez ładowania przez około 50 h, przy wykonywaniu około 30 minut połączeń, odbieraniu 20 wiadomości SMS i wykonywaniu 10 zdjęć na dobę. Częste wykonywanie zdjęć, szczególnie z zastosowaniem wbudowanego oświetlenia bardzo skraca czas pracy baterii.

Książka telefoniczna
W książce telefonu może być zapisanych do 1000 pozycji, a jedna pozycja w książce telefonicznej może mieć przepisanych do 5 numerów telefonów oraz jeden adres poczty elektronicznej. Każda pozycja w książce może także należeć do jednej z 5 grup użytkowników. Pozycja w książce może też mieć przypisane logo - piktogram, np. ikonę przedstawiającą sport lub znak zodiaku oraz własny dźwięk nadejścia połączenia.

Wiadomości
Telefon ma możliwość wysłania i odbierania wiadomości MMS o wielkości do 80 KB. Pozwala to na przesyłanie w załączniku zdjęć wykonanych w rozdzielczości 640 na 480 punktów. Niestety wiele innych telefonów nie potrafi poprawnie odbierać tak dużych wiadomości. Tak było z posiadaną przeze mnie Nokią 6100, która odbierała tylko MMS-y wysyłane z Samsunga w najniższej - mobilnej rozdzielczości. Wiadomości MMS są składowane w dynamicznie przydzielanej pamięci telefonu. Ma ona pojemność 9,4 MB, i maksymalnie może być w niej zapisanych do 150 wiadomości multimedialnych.
Telefon posiada także pamięć na wiadomości SMS w liczbie 200. Poza tym obsługuje także pamięć karty SIM. Do tworzenia wiadomości może być wykorzystywany wbudowany słownik T9 w języku polskim. Użytkownik może także zdefiniować 10 gotowych szablonów wiadomości.

Dźwięki
X600 podobnie jak inne słuchawki Samsunga korzysta z 40 głosowej polifonii. Dzwonki wygrywane przez telefon są świetnej jakości, imponująca jest też ich głośność. Naprawdę nie sposób ich nie usłyszeć. Telefon posiada 30 wbudowanych, standardowych dzwonków oraz pozwala użytkownikowi na dogranie dowolnej ilości własnych melodii. Są one także przechowywane w dynamicznej pamięci telefonu.
Telefon nie posiada znanej z innych telefonów funkcji profili. Umożliwia jedynie całkowite wyciszenie dźwięków telefonu w ramach tzw. tryby cichego. Telefon w takim trybie może sygnalizować nadejście połączenia alarmem wibracyjnym lub tylko informacją na wyświetlaczu.

Aparat fotograficzny
Wbudowany aparat został umieszczony na specjalnym obrotowym, wysuwanym z obudowy walcu. Pozwala to na fotografowanie przedmiotów z przodu lub z tyłu aparatu. Umożliwia także robienie zdjęć sobie samemu z jednoczesnym jego podglądałem na wyświetlaczu.

   

Wokół kamery, na tym samym walcu, umieszczono białe świecące diody. Służbą one jako dodatkowe źródło światła w pomieszczeniach o słabym oświetleniu. Jest to niezwykle przydatna funkcja, którą trudno znaleźć w telefonach konkurencji. Funkcja jest uruchamiana poprzez naciśnięcie klawisza 0 w trybie wykonywania zdjęć. Diody świecą się do momentu zrobienia zdjęcia lub wyjścia z menu.

Aparat pozwala na wykonywanie zdjęć w 4 rozdzielczościach: najwyższej VGA - 640 na 480, QVGA - 320 na 240, QQVGA 160 na 120 oraz Mobile 128 na 120. Jedno zdjęcie wykonane w najwyższej rozdzielczości zajmuje około 60-70 KB. Zdjęcia są składowane w dynamicznej pamięci telefonu o pojemności 9,4 MB. Pozwala to na magazynowanie nawet do 100 zdjęć. Zdjęcia mogą być natychmiast wysłane MMS-em lub być ściągnięte do komputera przez port podczerwieni.
Aparat umożliwia wykonywanie zdjęć w specjalnym trybie nocnym oraz trybie multi, który pozwala na wykonanie zdjęć seriami. Użytkownik może także dodawać do zdjęć ozdobne ramki lub efekty wizualne oraz konwertować obraz do odcieni szarości lub negatywu.
Dodatkowo aparat wyposażony jest w tryb samowyzwalacza, który umożliwia wykonywanie przez aparat zdjęć po upływie zadanego przez użytkownika czasie.

   

Połączenie z komputerem
Telefon z komputerem można połączyć poprzez port podczerwieni lub kabel połączeniowy. Ja wykorzystałem tę pierwsza możliwość. W tym celu należy ze strony Samsunga ściągnąć specjalne oprogramowanie o nazwie Easy Studio. Składa się ono z oddzielnie instalowanych modułów, najważniejszym z nich jest PIMs and File Manager, innym zaś Image Editor, służący do edycji wykonanych aparatem zdjęć.

Dzięki oprogramowaniu udało mi się bez żadnych problemów podłączyć Samsunga z komputerem działającym w systemie Windows 2000. Program Easy Studio pozwala na edycję książki telefonicznej, wiadomości SMS oraz zaplanowanych zadań w kalendarzu. Dodatkowo pozwala na przegrywanie do komputera zdjęć z aparatu oraz wgrywanie z komputera nowych obrazków oraz dzwonków. Jedyne na co można narzekać, to wolny transfer. Przesłanie kilku megabajtów danych trwa bowiem około 10 minut.

Inne funkcje
Telefon został wyposażony w Organizer o rozbudowanych funkcjach. W jego skład wchodzi: kalendarz, lista zadań, zegar pokazujący czas w 21 najważniejszych miastach świata, minutnik oraz zaawansowany alarm. Dodatkowo telefon posiada także kalkulator oraz przelicznik walut i jednostek.
Telefon obsługuje gry w standardzie Java. Fabrycznie jest on wyposażony w dwie gry: Snow Ball Fight oraz Buble Smile. Użytkownik może także pobierać kolejne, własne gry.
Telefon wyposażono także w dobrze działającą przeglądarkę WAP pracującą w standardzie WAP 2.0 (przeglądarka Openwave 6.1). Telefon może także służyć do połączenia z Internetem - posiada nowiem wbudowany modem GPRS klasy 10.

Podsumowanie
Jak już wcześniej wspomniałem Samsung SGH-X600 to bardzo dobry telefon średniej klasy. Na szczególną uwagę w jego konstrukcji zasługuje świetny aparat fotograficzny. Otwiera on przed początkującym użytkownikiem świat cyfrowej fotografii, bez konieczności kupowanie drogiego aparatu cyfrowego. Możliwość wysłania dużych wiadomości MMS pozwala na dzielenie się swoimi zdjęciami ze znajomymi.
Nowy telefon Samsunga można polecić każdemu, kto potrzebuje łatwego w obsłudze telefonu z wbudowanym aparatem fotograficznym. Wkrótce telefon pojawi się w promocjach u naszych rodzimych operatorów, ale niestety nie wiadomo jeszcze do jakiej klasy cenowej zostanie przypisany.

Opinie:

Opinie archiwalne (110):

Komentuj

Komentarze / 110

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    N6610 pisze: 2004-01-14 11:24
    fajny telefon, tylko szkoda, że nie ma kła
    0
  • Users Avatars Mini
    N6610 pisze: 2004-01-14 11:24
    ciekaw jestem ile będzie kosztował u naszych operatorów??
    0
  • Users Avatars Mini
    sleza pisze: 2004-01-14 11:43
    Nie napisali czy synchronizuje się z Outlockiem,do biznesu to podstawa.
    -1
  • Users Avatars Mini
    t-sixten pisze: 2004-01-14 11:45
    Czy ostatnie zdjecie ma sugerowac, ze t610 to telefon sredniej klasy? Bo taki ma byc ten Szajsung. Bo wielkosci to on nie porownuje
    0
  • Users Avatars Mini
    fraczek pisze: 2004-01-14 12:12
    dobry, solidny aparat w średniej klasie. wreszcie telefon z wbudowanym aparatem w umiarkowanej (tak przypuszczam) cenie. solidne wykonanie, stylowy wygląd i rewelacyjna pamięć! mój SE T310 ma tylko ok. 500 kb na zdjęcia... niestety, znowu kiepska bateria.
    0
  • Users Avatars Mini
    tokage pisze: 2004-01-14 12:19
    super pamiec( 9 mb a 2 w t610 to roznica), ale brak BT i profili, rany... ciekawe czy mozna do kontaktow przyporzadkowac zdjecia, w koncu w takim aparacie by sie przydalo...
    0
  • Users Avatars Mini
    jarpol pisze: 2004-01-14 12:20
    Oprocz aparatu i duzej pamieci, zadna rewelacja. Zaryzykowalbym nawet twierdzenie: low end dodatkowo z kolorowym wyswietlaczem i aparatem.
    0
  • Users Avatars Mini
    mobilekom pisze: 2004-01-14 12:50
    Telefon jest według mnie udany. Choć nie przepadam za ta marką, podoba mi sie. Pozdrawiam wszystkim "mobilnych" www.mobilekom.xu.pl
    0
  • Users Avatars Mini
    ar2ro pisze: 2004-01-14 13:09
    owa linijka:"Bateria pozwalała na działanie telefonu bez ładowania przez około 50 h, przy wykonywaniu około 30 minut połączeń, odbieraniu 20 wiadomości SMS i wykonywaniu 10 zdjęć na dobę. Częste wykonywanie zdjęć, szczególnie z zastosowaniem wbudowanego oświetlenia bardzo skraca czas pracy baterii. " ------- sprawia że tel będzie denerwował potencjsalnych uzytkowników wiecjest skazany na porażke !!!!!!!!!!!!!!1
    0
  • Users Avatars Mini
    janex pisze: 2004-01-14 13:54
    ale pokaz mi aparat ktory przy wlaczonej kamerze nie wpieprza baterii albo taki co ma kolorowy wyswietlacz i trzyma tyle co 6310 cos za cos
    0
  • Users Avatars Mini
    Wicked pisze: 2004-01-14 14:09
    Telefon nawet spoko. Tylko jednej rzeczy nie rozumiem, jeżeli ma on 9mb pamięci, to na cholerę jest to głupie ograniczenie 600 kb na aplikacje java. Mój S55 zbyt mnie przyzwyczaił do wgrywania dowolnych plików do jego pamięci(ale co ja bym dał za taką pamięć i taki wyświetlacz w mojej sce, ehh). A ta bateria, to rzeczywiście masakra, mnie by chyba szlag trafił jakbym miał codziennie ładować.
    0
  • Users Avatars Mini
    marek55 pisze: 2004-01-14 14:45
    Ciekawe ? W bazie telefonow bateria ma pojemność 720, a w teście 900 mAh. Gdzie leży prawda ? Pewnie w telefonie :)
    0
  • Users Avatars Mini
    fynf pisze: 2004-01-14 15:09
    Gdyby miał Symbiana to i antenkę bym przełknął ale tak, to nie ma mowy...
    0
  • Users Avatars Mini
    Voyagerek pisze: 2004-01-14 15:13
    Fajne fotki robi, ale poza tym to nieciekawy telefon. Do tego ta okropna antena...:/
    0
  • Users Avatars Mini
    adzik pisze: 2004-01-14 16:07
    Według mnie Samsung za bardzo koncentruje się na super wyświetlaczu i dzwonkach które pobierają za dużo energi. Ale ten produkt im wyszedł, robi niezłe zdjęcia i jest mały(całkiem). A z tak olbrzymią pamięcią można przechowywać bardzo dużo zdjęć!! To duży plus.
    0
  • Users Avatars Mini
    aplaus pisze: 2004-01-14 16:48
    Może wreszcie sony ericsson zacznierobić takie super fony bo nad tymi co dotychczas produkuje to zbytnio się nie wysila poza biznesowym P900. Wreszcie zaczął by robić takie fony jak Samsung SGH-X600 dla normalnych ludzi a nie tylko dla biznesmenów.
    0
  • Users Avatars Mini
    SepecaT pisze: 2004-01-14 18:17
    Ale mi recenzja ,bardziej reklama. Za duzo to sie nie dowiedzialem o tym telefonie. Pamiec niby dynamiczna ,ale na jave tylko 600kb , bateria to juz kpina , powinni dodawac korbe.
    0
  • Users Avatars Mini
    9876 pisze: 2004-01-14 20:20
    dwie strony testu,, coś bardzo mizernie i powierzchownie, jak zwykle na GOLu bardziej wymienienie funkcji zamiast wrażeń z użytkowania,,, telefon z antenką przypomina mi stare panasonic-ki,, a brak klijenta i BT to duży minus, jak zwykle samsung odróżnia się polifonią i ekranem ale to przeciez nie wszystko,,, oczywiście ktoś napisac że takie telefony (klasy średniej i niższej) też są potrzebne, ale po co robić im testy gdy wiele innych słuchawek czeka na na testy chociażby(SE t610 czy sx1) a my jako miłośnicy telefoni czekamy własnie na jakieś nowinki i wrazenie z tych lepszych słuchawek.. eh to tyle
    0
  • Users Avatars Mini
    hubi pisze: 2004-01-14 23:07
    mi sie samsungi coraz bardziej podobaja zreszta matce juz jednego kupilem i kto wie jaki bedzie moj nastepny telefon
    0
  • Users Avatars Mini
    rgumkowski1 pisze: 2004-01-15 00:07
    No niby to telefon wyższej klasy, a takich opcji jak klient e-mail, czy Bluetooth. nie posiada? Cieszyć może duża pojemnośc wiadomości MMS-80 KB i znakomity aparat cyfrowy.
    0
  • Users Avatars Mini
    adzik pisze: 2004-01-15 08:29
    Gumek* to nie jest telefon wyższej klasy, więc nie będzie miał takich udogodniej. A pozatym Samsung nie wspiera bluetooth! Według mnie to fon klasy śtredniej.
    0
  • Users Avatars Mini
    Voyagerek pisze: 2004-01-15 08:34
    Chyba testu SE T610 to się nigdy nie doczekamy....
    0
  • Users Avatars Mini
    GSManiac pisze: 2004-01-15 15:27
    Voyagerek***: a po co Ci test T610, skoro wchodząc na stronkę o T610 na GOL-u, klikając na "Wszystkie komentarze" możesz się dowiedzieć więcej, niż najbardziej nawet wnikliwego teściku. Przypominam, że jest tam już blisko 2000 komentarzy!!! BTW - może GOL zrehabilituje sie chociaż szybkim testem T630 ?
    0
  • Users Avatars Mini
    ddr pisze: 2004-01-15 16:30
    jestem na nie - wolalbym sobie kupic aparat cyfrowy ;P
    0
  • Users Avatars Mini
    Voyagerek pisze: 2004-01-16 00:29
    GSManiac**: Może i rzeczywiście masz rację, że test T610 nie jest już potrzebny na GOLu, ale nie z powodu prawie 2000 komentarzy T610, ale przez to, że tym testem GOL nie pokazał wrażeń z użytkowania (w tym przypadku Samsuna X600) tylko zrobił test bardziej pod kątem danych technicznych, a te w T610 znam już na wylot.
    0
  • Users Avatars Mini
    Nastik pisze: 2004-01-20 21:23
    Ten ''test'' to jedna wielka kpina.Kampania reklamowa solidnie sponsorowana.Przypomina to opis jaki zamieszcza producent na swoich stronach aby zachecic do kupna swego produktu.ten portal schodzi na psy(mam na mysli kierownictwo ;p)
    0
  • Users Avatars Mini
    sumark pisze: 2004-01-28 20:54
    nie znam sie na parametrach, ale ta lampa robi wrazenie. Zdjecia bez lampy (nawet przy właczeniu trybu nocnego) sa duzo, duzo gorsze....
    0
  • Users Avatars Mini
    kfysiek pisze: 2004-01-29 10:08
    Troche podobny do jednej motorolki-i pomysl na ten aparat tesz ma podobny- no coz zolta rasa kopiuje i ulepsza
    0
  • Users Avatars Mini
    magic_motek pisze: 2004-02-01 15:02
    A ta dioda to wg mnie pic na wode, nie może skutecznie dośiwetlić zdjęcia, bo jest zwyczajnie za słaba
    0
  • Users Avatars Mini
    Freyu pisze: 2004-02-02 23:40
    A widzieliscie Samsunga SGH-D410 ?
    0
  • Users Avatars Mini
    Shadow-master pisze: 2004-02-06 11:47
    mówcie co chcecie ale mi sięten telefon nie podoba a ta lampa może i jest fajna ale on nie jest telefonem który będzie popularny
    0
  • Users Avatars Mini
    siwy884 pisze: 2004-02-08 18:45
    Fajny fon tylko ma kształty chamskie troche po za tym nie mam nic do niego??Pozd...
    0
  • Users Avatars Mini
    pawelt pisze: 2004-02-12 20:38
    Bardzo ciekawy pomysł z tą lampą oświetlającą! Szkoda tylko że nie ma lampy błyskowej:)
    0
  • Users Avatars Mini
    lukmrz pisze: 2004-02-14 14:05
    Dużym minusem jest wystająca antena, ale ogólnie fonik średniej klasy
    0
  • Users Avatars Mini
    G!=! pisze: 2004-02-20 19:37
    Jest super!!!! Kupuję go! W erze z taryfą za 50 zł Kosztuje 350 zł!! Ta antena dodaje mu uroku!! Jest cool!!
    0
  • Users Avatars Mini
    eranet pisze: 2004-02-25 12:34
    samsung zaczyna maczać palce we wszystkim, widać dośc dynamicznie próbują wejść na rynek europejski....powierzchowny komentarz bez pokazywania wad, nagroda dla C100, przydałoby sie więcej rzetelnych informacji, a nie wystawiania łapki po kasę....Tfu...
    0
  • Users Avatars Mini
    rafalkoj pisze: 2004-02-25 14:05
    Dokładny test...
    0
  • Users Avatars Mini
    rafalkoj pisze: 2004-02-25 14:05
    dużo zdjęć...
    0
  • Users Avatars Mini
    rafalkoj pisze: 2004-02-25 14:06
    ale mnie nic do samsunga nie przekona...
    0
  • Users Avatars Mini
    rafalkoj pisze: 2004-02-25 14:06
    nie uważam tej firmy za dobrą...
    0
  • Users Avatars Mini
    rafalkoj pisze: 2004-02-25 14:06
    ani w robieniu telefonów...
    0
  • Users Avatars Mini
    rafalkoj pisze: 2004-02-25 14:07
    ani innego sprzętu.
    0
  • Users Avatars Mini
    Miki pisze: 2004-02-26 12:29
    W ofercie dla ludu w Erze sa dostepne 3 telefony po znosnej cenie: szpanerska Motorola V300, multimedialny Samsung X600 i bajerandzki SE T630, lecz niestety kazdy z nich ma zarowno zalety jak i wady. Motka ma doby wyswietlacz, aparat, wyglad no i dzwonki mp3 za to brak Bt, IrDA i raportow doreczen. Samsung ma zajebisty aparat, dzwonki i ekranik(choc maly), duzo pamieci, lecz brak BT(co nie dziwi), zewnetrzna antenka i bardzo krotki czas czuwania. Zostal SE T630 z wieloma przydatnymi opcjami, Bt, IrDA, wyzsza półka, ale bardzo malo pamieci, kiepski aparat i straszne opoznienia. Taaa.. wiec ktory wybrac, moze to kwestia gustu ale moze czegos nie zauwazylem co by ulatwilo wybor - a Wy jak sadzicie?
    0
  • Users Avatars Mini
    PERELKA pisze: 2004-02-27 23:58
    A ja go wlasnie kupilam i jest rewelacyjny! Zdjecia wysokiej jakosci (sprawdzone po wyslaniu nakompa:) Noi urocza melodyjka-ptaszki:P POzdrowionka!!
    0
  • Users Avatars Mini
    888 pisze: 2004-02-28 22:55
    ***rafalkoj durniu przestan rozbijac komentarze na okruszki bo zasmiecasz to forum. wysle skarge do admina i skonczy sie twoje przedszkole palancie.
    0
  • Users Avatars Mini
    mARTIN pisze: 2004-03-06 12:12
    JA WŁAŚNIE SOBIE SPRAWIŁEM TĄ SŁUCHAWKE I JESTEM Z NIEJ BARDZO ZADOWOLONY,BATERIA MOŻE I SŁABA ALE JA PROBLEMÓW Z ZASILANIEM NIE MAM WIĘC TO NIE PROBLEM A APARAT MA CHYBA MOGĘ STWIERDZIĆ ŻE NAJLEPSZY Z TYCH WSZYSTKICH SŁUCHAWEK KTÓRE SĄ DOSTĘPNE W RYNKU PRYWATNYM
    0
  • Users Avatars Mini
    bleblucha pisze: 2004-03-06 19:03
    genialny fonik! dużą jego zaletą jest szybki dostęp do aparatu! bo w eryku t610 trzeba wchodzić w menu i szukać aparatu! a tu wystarczy przesunąć strzałe w dół i juz mamy aparat!oprócz tego zdjęcia bardzoi dobrej jakości! fajna polifonia a oprócz tego wygoda!telefon WYJEBANY W KOSMOS!!!!!!!!!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    seb pisze: 2004-03-12 15:32
    w SE T610 masz dostęp bezpośredni do aparatu klawiszem z boku telefonu, więc nie musisz szukać tego w menu. a poza tym w porównaniu z SE T610 ten samsung ma naprawdę gorszy wyświetlacz choć teoretycznie też ma 65 tys. kolorów w STN. mam obydwa telefony, mam więc porównanie. oczywiście większa pamięć w samsungu i lepsze zdjęcia, trochę lepsza polifonia. ale nasycenie barw wyświetlacza lepsze w SE T610.
    0
  • Users Avatars Mini
    baha pisze: 2004-03-14 18:22
    ten telefon jest po prostu....... genialny ja go wzięłam do ręki i juz na pewno go nie oddam! sssuuppeeeerrrr! kupujcie i komentujcie więcej!!
    0
  • Users Avatars Mini
    soja pisze: 2004-03-16 00:53
    Wspaniały telefon. Pytanie do użytkowników: czy samoczynne wyłączanie się IRDA to normalka? pozdrówka
    0
  • Users Avatars Mini
    relewand pisze: 2004-03-19 18:47
    Bardzo fajny tel. Kupiłem go dla kobiety i uwazam ze to swietny wybor. Mały, lekki, swietnie wykonany. Bateria przy umiarkowanym uzytkowaniu (ok 15-20min + pare zdjec)wytrzymuje 4 dni. Dzwonki, tapety, animacje za darmo z samsungmobile.com. flash dziala i to mocno. co prawda zdjec duzo lepszych nie ma ale jest to najlepsza latarka, n5100 swieci duzo slabiej :) Z komputerem prze irde tez smiga bez problemu. W tej klasie gorąco polecam.
    0
  • Users Avatars Mini
    Ogi pisze: 2004-03-20 20:40
    WITAM!!! JEŚLI KTOŚ MA OPROGRAMOWANIE KTÓRE TRZEBA ZAINSTALOWAĆ NA KOMPIE ABY MOŻNA SIĘ BYŁ ŁĄCZYĆ PRZEZ PODCZERWIEŃ Z X600 (CHODZI O "EASY STUDIO") TO BYŁBYM WDZIĘCZNY ZA POMOC, UDOSTEPNIENIE ADRESU Z KĄD MOŻNA POBRAĆ - SZUKAŁEM NA STRONIE SAMSUNGA (JAK PODAŁ AUTOR RECENZJI) I NIC TAM NIE MA!!! Z GÓRY DZIA!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Paszko pisze: 2004-03-26 19:06
    Miałem okazje bawić się tym telefonem i mogę stwierdzić ze jest bardzo dobry. Oczywiście ma swoje wady np. brak profili i javy przez kabel/irde, ale ładny wyświetlacz, wbudowana lampa błyskowa sprawiają ze mam ochotę go posiąść :P
    0
  • Users Avatars Mini
    andvhs pisze: 2004-04-04 19:53
    Podoba mi się . Całkiem fajny fonik .
    0
  • Users Avatars Mini
    ksiadz pisze: 2004-04-09 12:24
    Mnie ten telefon jakoś nie zachwycił.Miałem okazję bawić się niem przez tydzień i jak dla mnie jest: Po pierwsze-za mały(wolałbym jakby gabarytowo przypominał model SGH R210 czy jakoś tak,to ten z klapką na klawiaturze) Po drugie:jest jakby damski,stwarza wrażenie jakby był robiony specjalnie dla kobiet,ale to jest moje subiektywne odczucie. Po trzecie:zdjęcia mnie nie zachwyciły,strasznie dziwne kolory.O wiele bardziej podobał mi się wyświetlacz i fotki z Motoroli E365-tylko że nie było zoomu i bajerków. Plusy to napewno bateria-chciało by się rzec wreszcie;-)No i polifonia jest świetna. I jeszcze jedno-spasowani elementów.O to chodzi.Nic nie trzeszczy,nic nie skrzypi:-)
    0
  • Users Avatars Mini
    Kalaman pisze: 2004-04-09 23:17
    To jak jest z tym modemem w tym telefonie? Na stronie Samsunga jest napisane, że modem jest zintegrowany a tu jest napisane, że nie...
    0
  • Users Avatars Mini
    R0b3rT pisze: 2004-04-14 10:51
    Mam ten telefon od kilku dni i powiem że mam troche problemów z nim. 1. Podłączyłem go do kompa za pomocą owego programiku i IrDY- ze strony samsunga i powiem szczeże że nie wiem czy można do niego wrzucić gry JAVA - nie wiem jak.... A może tylko JAVE można ściągać po 10zł ze stronek ??
    0
  • Users Avatars Mini
    astr pisze: 2004-04-15 20:35
    Czy ten telefon ma licznik SMS? Niby drobiazg, ale dla mnie bardzo istotny:)
    0
  • Users Avatars Mini
    stasiu_j pisze: 2004-04-27 20:17
    wole ten pod spodem
    0
  • Users Avatars Mini
    shaq -zainteresoway pisze: 2004-05-15 20:09
    Witam wszzstkich szczesliwych i mniej szczesliwych uzytkownikow X600. Mam dosyc pilne pytanie.A mianowicie czy oplaca sie kupic SAMA E700 zamiast X600 biorac pod uwage ruznice w cenie okolo 500 PLN...Oraz czy na X600 kamerka aparatu dziala tak samo plznnie jak na E700?.czekam na opdowiedzi.pozdro. aha sorki za znaki ale windows mi szwankuje.
    0
  • Users Avatars Mini
    brera pisze: 2004-05-18 23:53
    Myśle, że go kupię, bo ma super wyświetlacza aparat cyfrowy o wiele lepszy niż w Nokii 6230. Poza tym jest on w zasięgu przeciętnego kowalskiego.
    0
  • Users Avatars Mini
    Kalaman pisze: 2004-05-21 13:45
    Jak włączyć cyfrowy zoom???
    0
  • Users Avatars Mini
    |RzYc|-| pisze: 2004-05-21 20:55
    Super telefonik kupilem go i aparatu lepszego nie widzialem naprawde polecam telefonik ! potrzba mi jakies strony z polifonia lub grami jak ktos ma to niech mi napisze thx :]
    0
  • Users Avatars Mini
    Matiz pisze: 2004-05-28 22:28
    Witam wszystkich . Mam zamiar zakupic ten telefonik tylko słyszałem że są jakieś problemy z irdą i nie do wszystkich fonów można przesyłać dane przez podczerwień.Czy to prawda ????
    0
  • Users Avatars Mini
    Arti pisze: 2004-05-31 16:27
    Mam ten telefon i jestem całkiem z niego zadowolony. Aparat robi zdjęcia na dobrym poziomie, menu jest bardzo czytelne i proste, nie ma zwisów, dość duża pamięć na smsy, zdjęcia i inne pierdoły. Bateria trzyma do 3 dni, przy częstym odbieraniu i dzwonieniu.Wygodna klawiatura i bardzo wyraźny ekranik. Denerwuje brak wibracjji przy nadchodzących połączeniach (można ustawić albo melodię albo wibrację), w głośnych miejscach (np. ulica) słabo słychać melodię (Nokię są o wiele głośniejsze), w miejscach zabudowanych częste tracenie zasięgu i wkurzający sygnał przy ustawianiu czegokolwiek (mp.alarm) lub przy usówaniu smsów (jak ktoś wie, jak to zlikwidać to proszę o poradę). A...i odporny na wstrząsy i upadki..Już przeszedł trochę.:)) Podsumowując, nie jest to super rewelacja ale w tym przedziale cenowym chyba nie ma lepszej alternatywy, ale to tez przecież tez rzecz gustu. Polecam.
    0
  • Users Avatars Mini
    pio pisze: 2004-06-01 01:50
    arti: calkowicie sie z toba zgadzam! mam ten telefon od miesiaca i wszystko co tu wymieniles mnie w nim wkurza + troche sie przyczepilbym jedna do tych zdjec. Zrob sobie zdjecie na swiezym powietrzu w dzien, aby bylo widac niebo. Wrzuc sobie to zdjecie na kompa. Kolor nieba jest po prostu wkurzający i wyglada jak jakas jarzeniowa.
    0
  • Users Avatars Mini
    MarbiR pisze: 2004-06-01 20:47
    mi sie fonik podoba i cenia przystepna . Pewnie ze bym odrazu chciał nokie 6600 albo sony erocisona p900 ale se moe pomazyc( no chbya ze za 10 lat jak bedize po 3zł z karta :P)Prezentowane zdjecia nie sa talei złe a wiem ze nie mam co liczyc na jakoas aparatu cyfrowego- ale to jest telefon z aparatem a nie aparat z telefonem -pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    Mintro pisze: 2004-06-03 15:56
    Mam telefon. Naprawdę całkiem fajny. Bateria przy średnim standardowym użytkowaniu z robieniem zdjęć trzyma 3 doby. Denerwuje mnie brak wysyłania zdjęć przez irde (da się tylko wpisy z KT), oraz automatyczne wychodzenie z pisania smsa kiedy przypadkowo nacisniemy czerwona sluchawke (oco nie jest trudno, telefon nie pyta sie czy zapisac itp). Wyświetlacz szybko się palcuje, ale ogólnie fon wart jest polecenia, jestem z niego zadowolony!
    0
  • Users Avatars Mini
    Arti pisze: 2004-06-04 14:58
    A czy już ktoś wie jak wyłączyć ten beznadziejny dźwięk przy usuwaniu smsów lub ustawianiu czegokolwiek? Może doprowadzić do nerwicy :))) Help !!!!!! PIO: jeszcze nie robiłem zdjęc nieba ale spróbuję i zobaczę. Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    Prawda pisze: 2004-06-10 22:58
    Ale wstrętny, paskudny ryj na ostatnim zdjęciu. Aż mną żuciło.
    0
  • Users Avatars Mini
    kondzio mobile pisze: 2004-06-11 02:50
    Pytania do użytkowników: Czy to rzeczywiście prawda jak tu ktoś pisał, że ten telefon często traci zasięg w miejscach zabudowanych ? Czy w tym Samsungu również nadejście smsa nie jest sygnalizowane wibracją, kiedy jest ona włączona, bo słyszałem że podobno w Samsungu SGH-C100 tak jest. Z góry dzięki za odpowiedzi.
    0
  • Users Avatars Mini
    dogsoldier pisze: 2004-06-17 12:39
    mam ten telefon i wcale nie laduje go codziennie do tego potrafie gadac po 50 minut pierwszy raz mam samsunga i jestem zadowolony. jak dla mnie ma tylko jedna wade strasznie kijowe dzwonki...
    0
  • Users Avatars Mini
    Pyra pisze: 2004-06-17 16:27
    Fajny telefon, tylko szkoda, że nie ma radia lub odtwarzacza mp3....
    0
  • Users Avatars Mini
    Michu pisze: 2004-06-27 02:59
    X600 mam od tygodnia, Po załadowaniu we wtorek, a teraz jest sobota bat. jeszcze trzyma, także nie wiem skąd te obawy. Poza tym zrobiłem przez ten okres ok 70 zdjęć i wygadałem jakieś 15 min. Co do telefonu to jest on moim zdaniem rewelacyjny. Ojcu kupiłem E700 i też mam do niego dostęp i powiem szczerze, że wolę X600. Jest bardzo kompaktowym telefonikiem i przyjemnym w użytkowaniu. Całe menu jest intuicyjne. Wcześniej korzystałem z Ericssonów i bałem się, że Samsung bedzie miał bardziej skomplikowane menu. jednak jest dobrze. Ktoś wcześniej pisał, że SE 610 ma lepszy ekran, ja sie z tym nie zgadzam. Moim zdaniem to właśnie X600 bije na głowe SE. Poza tym T610 to chyba najbardziej zamulony telefon jaki zrobili. Makabra.:)
    0
  • Users Avatars Mini
    Valerisse83 pisze: 2004-07-01 22:53
    Miałam okazję dzisiaj bliżej przyjżeć się tej słuchawce. Na pewno nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że ma mały wyświetlacz. Z testu dowiedziałam się o lampie doświetlającej. Sprytnie się ją uruchamia ;-) Jednak brak profili mi przeszkadza... no i szkoda, że do zestawu w salonie nie dołączają kabla i płytki do PC. Byłoby to dużym ułatwieniem, a tak trzeba szukać i dokupywać :-/ Ogólnie telefon bardzo mi się podoba. Aparat cyfrowy jest po prostu rewelacyjny!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    marcin pisze: 2004-07-11 21:12
    a mi jak zgrywam foty na kompa to wychodza rozowe twarze i wogoole sa jakies różowe odcienia na fotach ....tez tak macie?? piszcie na gg 7196243
    0
  • Users Avatars Mini
    strutek pisze: 2004-07-20 07:51
    Mnie osobiscie ten telefon zaciekawil i czekam na niego juz z tydzien az mi go plus GSM laskawie dostarczy, ale nic mysle ze bedzie mi lepiej sluzyl niz moj S MC60 ktory jak wiadomo ma kolorow tyle, co dziecko na mordzie jak zje cukierka a jakosc zdjec tez niezaciekawa choc niemowie ze mi zle sluzyl:D. Ale nic czekam na tego samsunga z niecierpliwoscia..
    0
  • Users Avatars Mini
    młody-1 pisze: 2004-07-21 21:39
    samsung ma ogólnie fajne komurki ale trochu mało tanie
    0
  • Users Avatars Mini
    pudlarz pisze: 2004-08-05 14:32
    fajny i nie drogi w Ideii
    0
  • Users Avatars Mini
    dexallegro pisze: 2004-08-12 21:35
    Coz moge Powidziec po 4 miesiacach uzytkowania??? Jest zajebist....... POLECAM super zdjeca polifonia obudowa nie trzeszczy tylko Bateria trzyma 3 dni :((((u mnie)
    0
  • Users Avatars Mini
    GieT pisze: 2004-08-17 13:14
    X600 - miły i przyjazny telefon. Jednak nie mogę połączyć się podczerwienią z komputerem. Mam wymagane oprogramowanie i nic - proszę o wskazówki. I jeszcze jedno - czy to prawda, że przy połączeniu kablem nie można przesyłać zdjęć?? Pozdrawiam!!
    0
  • Users Avatars Mini
    GieT pisze: 2004-08-17 13:48
    X600 - miły i przyjazny telefon. Jednak nie mogę połączyć się podczerwienią z komputerem. Mam wymagane oprogramowanie i nic - proszę o wskazówki. I jeszcze jedno - czy to prawda, że przy połączeniu kablem nie można przesyłać zdjęć?? Pozdrawiam!!
    0
  • Users Avatars Mini
    gregus0 pisze: 2004-08-23 02:40
    hmm ciekawa propozycja i cena nie zmienila sie wiele od czasu wprowadzenia go na rynek
    0
  • Users Avatars Mini
    elbor pisze: 2004-08-24 16:29
    Co zrobic aby połaczyć sie z kompem przez kabel USB? mam kabel, Easy Studio, sterowniki a komp nie widzi telefonu! proszę o jakieś wskazowki
    0
  • Users Avatars Mini
    super_electric pisze: 2004-09-06 11:45
    I po co ten flesz?? to teleczek chyba bardziej dla szpaner\ow niz ludzi zamierzajacych go uzywac na co dzien.
    0
  • Users Avatars Mini
    Logan pisze: 2004-09-08 16:15
    Zna ktoś może kod zdejmujący simlocka w X600. Z tego co wiem jest jeden kod do wszystkich modeli X600.
    0
  • Users Avatars Mini
    Bajor pisze: 2004-09-10 02:52
    Pyra i co jeszcze bys chcial? A zreszta jak ci przeszkadza uzyj sprytnie ukrytego dyktafonu hehe nagraj sobie muzyke z glosnikow i puszczaj glosno mowiaco Zaden telefon Ci chyba glosno nie odtwarza mp3? (no poza Nec-ami ktore sa wieksze niz stare sagemy i nie dostepne w polsce w promocjach zadnych)
    0
  • Users Avatars Mini
    Bajor pisze: 2004-09-10 02:57
    O i ktos jeszcze gdzies napisal ze szkoda ze nie ma profili. W sumie kto kozystal z takowych (obecnych np w Nokii??) Ja mialem nokie i w sumie uwyzalem tylko trybow normalny i milczy (czasem glosny) ale to i tak sam je sobie ustawiasz i z tego co ja wiem to kazdy jak ma normalny tryb ustawia glosnosc dzwonka na max a jak chce miec dyskretnie to sama wibre i na tym sie konczy. Wiec nie wiemc zemu takie wielkie ubolewanie nad tym, ludzie potrafia sie do wszystkiego przyczepic, zwlaszcza te mondrale ktore maja przerobiona nokie 3310 na 3315 za pomoca softa, bo tylko to moga miec bo na nic innego ich nie stac... Jest jeden telefon, a nawet jeszcze moze z 5 modeli ktore maja wszystko w sobie, jest to np stv, telefon microsoftu ktory ma wbranego w siebie windowsa
    0
  • Users Avatars Mini
    Bajor pisze: 2004-09-10 02:59
    ale na allegro kosztuje ponad 1000 zlotych i standardowo ma moze z 32 mb pamieci mozna rozszerzyc nawet do 512, ale to prawie 2 tyle wydatkow Ja tu mam wszytsko co potrzeba, mialem nokie 5510 i z tych mp3 korzystalem przez 1 miesiac, potem prawie w ogole bo sluchawki sie jebaly teraz mam osobvny odtwarzacz mp3 i jak potrzebuje go to go biore I to normalny odtwarzacz Dell 15GB ze moge miec muzy tyle co se zapragne, a nie jak n5510 miala 64mb to walka o kazde kB...
    0
  • Users Avatars Mini
    darek pisze: 2004-09-13 15:11
    mam x600 i nie moge sobie poradzić z programem do przesyłania obrazków i melodii,czy mógłby ktos mi pomóc?
    0
  • Users Avatars Mini
    morrav pisze: 2004-09-23 10:13
    Mam pytanie: W jakim formacie ten samsung odtwarza dzwonki?? Midi napewno, a mmf albo wave'y??
    0
  • Users Avatars Mini
    rtrtrtrtrt pisze: 2004-09-29 17:46
    mam ten telefon od kilku tygodni i wszytko w nim zczailem co i jak dziala co trzeba jak wrzucac zrucac zdjecia dzownki javy itd - i widze ze ludzie maja z tym problemy - jak ktos czegos nie wiem niech sie odezwie na gg pomoge - u mnie z telefonem w kazdym razie wszytko dziala i chwale sobie, kupilem kabek irda do kompa na allegro za 24 zl po 3 dniach od wplaty na konto listonosz przyniosl kabel wszytko dziala, przesylka spoko, lacze sie z kompem za kazdym razem -wzialem go bo przedluzalem umowe z idea za 1zl i mi dali dodatkowo naliczanie do all i 10 minut gratis na 2 lata- jak ktos czegos nie wie niech da znac pomoge - gg 3396896 pzdr
    0
  • Users Avatars Mini
    Neon pisze: 2004-09-30 12:31
    Telefon niby fajny ale lekko przypomina zabawkę... Na obronę powiem że jest niezły w obsłudze i w porównaniu do innych w tej klasie robi niezłe foty...
    0
  • Users Avatars Mini
    mat-lis pisze: 2004-10-15 22:17
    fajny telefon java gprs polifonia aparata świetny i lampa
    0
  • Users Avatars Mini
    kulek pisze: 2004-10-16 13:48
    MAM WIELKI PROBLEM, KUPILEM DO KOMA KABEL TYPU USB-SERIAL, I WOGOLE TEGO TEA NIE WIDZI MOJ KOMP,NIBY JAK GO PODLACZE TO KOMP PYTA SIE O STEROWNIKI DO PROLINC USB-SERIAL, ALE COS ZAMIESZALEM I ZAINSTALOWALEM WINDOWSOWSKIE SETERY A POZNIEJ TE Z KABLEM, I MAM PROBLEM, NIE MAM DO TEGO KABLA ZADNEGO SOFTU, NIE MAM JAK ZGRAC PLIKOW Z TELA NA KOMP I ODWROTNIE PROSZE POMOCY !!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Michu pisze: 2004-10-23 14:12
    Ktoś wczesniej napisal, ze te telefon ma ukryty dyktafon. Czy to prawda??
    0
  • Users Avatars Mini
    Ostrów Mazowiecka pisze: 2004-11-01 14:18
    Czesc wszystkim wlasnie zostalem nowym wlascicielem SGH-X600 mozna powiedziec ze kozackiego telefonu:) Powiem narazie tyle ze mam ten telefon dopiero 2 dni a pisza ze czas czuwania baterii to 50 h to czyli prawie 2 dni.A przez ten czas ubyla mi dopiero mi jedna kreska z bateri.Ale niemowie ze sie nim niebawilem:)Bo sie bawilem od rana do wieczora.Zdjecia,gierki,sms itp.Wogole go nieodstawialem nabok.Poprzedni wlasciciel zapewnial mnie ze bateria trzymala mu 4 dni.I mysle ze to prawda.Wiec mnie martwi jedno.Dlaczego w innych telefonach tego samego modelu bateria trzyma 2 dni a w innych 4 dni.
    0
  • Users Avatars Mini
    Ostrów Mazowiecka pisze: 2004-11-01 14:19
    Powiem jeszcze ze mialem wczesniej tez samsunga tylko ze C100 i bateria trzymala w nim 2 dni.A moi kumple jak sobie kupili taki sam to trzymal kolo 3-4 dni.Tak wiec niewiem czemu tak sie dzieje:/ P.S. Czy mozna dokupic np. do niego druga baterie bo jak sie okarze ze to jest tylko wybryk bateri i za tydzien czy moze za 2 tygodnie bateri bedzie trzymala juz tylko 2 dni.Prosil bym o odpowiedz. Dziekuje i pozdrawiam wszystkich wlascicieli SGH-X600.Trzymajcie sie!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    5kt pisze: 2004-11-12 16:59
    Który telefon wybrać tego Samsunga X-600, czy Saegma myX5-2? Jeśli ktoś ma fotki zrobione tymi fonami to proszę o przesłanie na maila: 5kt@wp.pl
    0
  • Users Avatars Mini
    zuki pisze: 2004-11-20 22:52
    Ja mialem i x5-2 i X600 i wybral bym bez wahania Samsunga. te pajecznie brzmiace dzwonki, barwny ekran....ah. Java, Irda. Kilka gier,. Latarka dookola obiektywu, cos potrafi oswietlic. Jakosc fot jak na VGA - b.dobra (troche blade.) A Sagem to to samo co X-6.Przeczytaj moj koment co do Sagema x-6 - taki sam moglbym wstawic tutaj! Moje GG: 6219644. Zapraszam na www.zuki.mylog.pl. Moj super blog
    0
  • Users Avatars Mini
    komareeek pisze: 2005-03-09 17:26
    =) Ja się wahałem miedzy X600 a SET630 i nie żałuje ze wziąłem Samsunga mam go już 2 miesiące i jestem z niego w 100% zadowolony !!! Jeżeli ktoś się waha między Samsungiem X600 a SET630 to bardziej polecam X600 (a to dlatego ze ma 9MB, 4 x zoom cyfrowy, zakrywany obiektyw z 4 diodami, irda i i takie tam bajery przy których Sony Ericsson poprostu wymięka a do tego jest mały) Naprawde polecam ten telefonik !!!! =)
    0
  • Users Avatars Mini
    komareeek pisze: 2005-03-09 17:34
    Jezeli chodzi o pytanie 6 komentarzy wczesniej od "MICHU" to zgadza sie Samsung X600 ma ukryty dyktafon 1 min. w MMS !! =)
    0
  • Users Avatars Mini
    komareeek pisze: 2005-03-11 17:41
    Jeżeli ktoś jest zainteresowany zdjęciami zrobionymi przez samsunga x600 to chetnie udostepnie (foteczki robi zajeb ... ste) !!! =) GG: 3366194
    0
  • Users Avatars Mini
    erak pisze: 2005-08-27 11:57
    Telefon jest super. Tylko dlaczego mając firmowy kabel i oprogramowanie nie mogę ściągnąć zdjęć na komputer ?
    0
  • Users Avatars Mini
    endrju pisze: 2005-10-05 13:59
    chyba jest spox! kupuje go! zaryzykuje :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Misiek pisze: 2006-02-02 19:31
    Mam ten telefon i jest super. Mały lekki, robi bardzo dobre fotki, ma fajną diodę mrygającą i wygodną klawiaturę. Bateria trzyma mi 4-5 dni przy włączonej animacji na tapecie i mrygadełku przy tym jeszcze od czasu do czasu bawie się aparatem i dzwonkami. Jest stosunkowo tani i dobry. Ja kupiłem go za 230zł na allegro i nie żałuję bo trafiłem na okazję teraz są po 3 stówy w tym samym stanie co mój.
    0
  • Users Avatars Mini
    grzeg_net pisze: 2006-02-05 15:03
    fajny fon
    0
  • Users Avatars Mini
    nofate pisze: 2006-03-08 19:16
    Kolejny klon tyle że wystąpiły jakieś anomalia tj. antenka i lampa błyskowa :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    Smurf pisze: 2006-05-20 14:47
    ej a ile jest wart sama kamerka ktoś wie????
    0
  • Users Avatars Mini
    Smurf pisze: 2006-05-20 14:55
    ILE JEST WART SAM APARAT FOTOGRAFICZNY? KTOŚ WIE ?!?!?! PROSZE POWIEDZCIE!!!POZDRAWIAM
    0

Rekomendowane:

Akcje partnerskie: