Test Sony Ericsson S700i

Recenzje
Opinie: 127
Opinie: 127

Sony Ericsson S700i to pierwszy telefon GSM w Polsce, który posiada matrycę aparatu cyfrowego o rozdzielczości 1.3 megapiksela. Jeszcze do niedawna telefony z takimi aparatami oferowane były wyłącznie w Japonii i wzbudzały podziw i zazdrość Europejczyków.

Wygląd telefonu

S700i ma obudowę, której typ jest dość rzadko spotykany w telefonach GSM. Jest to rodzaj skrzydełek, które nie rozkładają się jak muszelka (clamshell), ale obracają się jak wachlarz. Jest to dosyć wygodne rozwiązanie, choć w S700i obudowa obraca się ciężko, a jej rozkładanie nie jest wspomagane przez żaden mechanizm. Należy pamiętać, że obie cześć blokują się przy 180 stopniach i nie należy wówczas obracać obudowy dalej, bo zakończy się to uszkodzeniem sprzętu.
Zaletą tego typu rozkładanych obudów, jest to, że producent może w stosunkowo niewielki telefon wbudować duży ekran nie rezygnując z wygodnej klawiatury. 
Ekran w S700i jest ogromny (jak na telefon komórkowy), a jego jakość naprawdę zachwyca. Pod nim znajdują się klawisze nawigacji po menu oraz wygodny joystick. W trybie oczekiwania (główny ekran telefonu) cztery kierunki joysticka służą jako skróty do najczęściej używanych funkcji.

Z tyłu obudowy znajduje się aparat cyfrowy, który wygląda po raz pierwszy w telefonie komórkowym jak prawdziwy...... aparat cyfrowy. Raczej nie ma szans, żeby osoba postronna nie dała się oszukać, że robimy jej zdjęcie zwykłym \"cyfrakiem\". Obiekty kamery jest ukryty za specjalnymi plastikowymi suwanymi drzwiczkami, które rozsuwamy jednym przyciskiem. Spust migawki znajduje się z boku obudowy telefonu - zupełnie tak jak w zwykłym aparacie fotograficznym.

Obok spustu migawki umieszczono gniazdo kart pamięci Memory Stick Duo - w standardzie dołączana jest nie za duża karta 32 MB. Zarówno otwór na kartę jak i gniazda ładowarki i zestawu słuchawkowego są przykryte gumowymi zaślepkami, co nie jest najbardziej trwałym rozwiązaniem.

Wady obudowy SE 700i są chyba tylko dwie: po pierwsze bardzo ciężko w telefonie działa suwaczek odpowiedzialny na blokowanie klawiatury, po drugie SE700i jest trochę za ciężki i za gruby - aparat waży 137 g i mierzy 107.5 x 49 x 24.5 mm. Jedynym wytłumaczeniem takiego ciężaru jest wielość funkcji jakie ten telefon oferuje użytkownikowi.


Menu aparatu

Menu telefonu jest podzielone aż na 12 części. Sam podział jest jednak bardzo przemyślany i wygodny. Nokia straciła już przewagę w postaci swego jedynego intuicyjnego menu i także inni producenci oferują bardzo szybkie i pomysłowe platformy. Najlepszym testem menu będzie zawsze sprawdzenie sposobu na wysyłanie SMS-ów i przeliczenie liczby klików jakie użytkownik musi wykonać, aby wysłać wiadomość tekstową - w SE liczba klików wynosi zaledwie 6. Należy również podkreślić, że sam wygląd ikon w menu jest po prostu piękny i SE700i został niekwestionowanym liderem pod tym względem.

Menu telefonu to kolejno:

  • PlayNow

  • Internet Services

  • Entertainment

  • Camera

  • Messaging

  • Radio

  • File Manager

  • Phonebook

  • Media player

  • Connectivity

  • Organizer

  • Settings

Książka telefoniczna

Książka telefoniczna w SE700 została zorganizowana w sposób niemal perfekcyjny. Przy każdym kontakcie mamy zakładki dotyczące numerów telefonicznych, danych \"internetowych\", danych adresowych oraz dodatkowej notatki. Zakładką dodatkową jest zestaw: zdjęcie, dzwonek oraz komenda służąca do wybierania głosowego numerów. Tak zapisany kontakt jest czytelny i łatwiejszy do późniejszej edycji. Szkoda, że producent ograniczył ilość wpisów do książki do 510, a nie pozwolił na dynamiczne zarządzanie ilością wpisów w zależności od wolnej pamięci. Kontakty możemy synchronizować z komputerem lub bezpośrednio z serwerem przy wykorzystaniu usługi opartej o protokół WTLS (taka usługa działa już w sieci Idea). Dodatkowo kontaktami możemy dzielić się poprzez port podczerwieni, Bluetooth, SMS lub MMS.

Wiadomości

Sony Ericsson S700i obsługuje przesyłanie wiadomości SMS, MMS, e-mail oraz jest gotowy do korzystania z usługi Presence, która w Polsce jeszcze nie działa. Usługa Presence (w SE występująca pod nazwą My Fiends) jest bardzo podobna do statusów znanych z programu Gadu-Gadu. Przy przesyłaniu wiadomości MMS pojawia się problem dużej rozdzielczości zdjęć zapisywanych przez SE700i. Kłopot ten został rozwiązany w bardzo prosty sposób - telefon wykrywa, że zdjęcie ma być wysłane MMS-em i automatycznie zmniejsza jego rozmiar. Wiadomości multimedialne w S700i mogą być w pełni multimedialne, ponieważ oprócz obrazka możemy przesłać także krótki film oraz dźwięk - także zapisany przez dyktafon telefonu. Dziwne jest to, że korzystając z edytora e-mail nie możemy dodać do listu załącznika, a taki załącznik można bez problemu wysłać np. z poziomu menadżera plików.

Transmisja danych

Szybkość transmisji danych to pięta achillesowa tego modelu. Nowy SE nie wpiera ani transmisji UMTS, ani transmisji EDGE, co pod koniec 2004 r. już chyba nie przystoi flagowemu modelowi wiodącego producenta. GPRS w telefonie działa sprawnie, ale wysłanie jednego zdjęcia w pełnej rozdzielczości (około 200 KB) trwa około 3-4 minut, co nie jest wynikiem rekordowym. Aparat jest za to wyposażony zarówno w port podczerwieni, jak i Bluetooth. Dodatkowo można także do niego dokupić kabel do transmisji danych USB.


Kamera

Telefon jest wyposażony w aparat cyfrowy, który potrafi robić zdjęcia w rozdzielczości do 1280x960 pikseli. Do celów innych niż przeglądanie zdjęć na komputerze mogą służyć trzy dodatkowe tryby: 640x480, 320x240 oraz 160x120 (wykorzystywany w MMS-ach). Oprócz dużej rozdzielczości aparat cyfrowy pozwala na korzystanie z dłuższego czasu naświetlania (w trybie nocnym), na robienie zdjęć seryjnych (4 zdjęcia szybko po sobie) oraz na korzystanie z trybu samowyzwalacza. Fotografowany obiekt może być oświetlany dodatkowo słabą lampą błyskową (diodami), którą awaryjnie można wykorzystywać jako latarkę.
Jakość zdjęć SE nie poraża - świadczy to o tym, że rozdzielczość w aparatach cyfrowych jest ważna, ale na pewno nie jest najważniejsza. Kluczowa pozostaje jakość obiektywu, który w telefonie komórkowym nadal nie równa się obiektywom z popularnych cyfraków. Nie można jednak zaprzeczyć, że SE700i robi zdjęcia, które można bez problemów oglądać nawet na 19 calowym monitorze bez utraty jakości.

W finalnej wersji oprogramowania w SE 700i ma być dostępny także edytor zdjęć pozwalający na proste zmiany graficzne znane z programów działających na komputerach PC. Edytor ten jest już opisany w instrukcji telefonu, ale w menu funkcje edycji nie są jeszcze dostępne.

Przykłady zdjęć (oryginał po kliknięciu)

 

Podsumowanie

Sony Ericsson S700i to doskonały telefon dla tzw. gadżeciarzy. Jest to obecnie najbardziej \"wypasiony\" telefon Sony Ericsson (pomijając serię P9XX) i jeden z najbardziej bogatych w funkcje telefonów w ogóle. SE700i jest ładny, wygląda jak aparat cyfrowy, ma wielki, kolorowy ekran, wbudowane karty pamięci, Bluetooth, radio itd. itp. Jest to telefon wymarzony dla gadżeciarzy, bo np. biznesmen wolałby mieć do dyspozycji EDGE lub UMTS, co umożliwiłoby mu szybszy dostęp do Internetu. Kobiety za to wolałyby chyba mniejszy i lżejszy telefon.
Wydaje się jednak, że nie ma już odwrotu od takich kombajnów - im więcej funkcji i im większy ekran, tym cały telefon jest większy i cięższy - na razie obowiązuje taka reguła i chyba nieprędko się to zmieni.

Opinie:

Opinie archiwalne (127):

Komentuj

Komentarze / 127

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    kolo pisze: 2004-09-30 12:27
    Długo czekałem na ten test,ale warto było.Telefon jest suuuuuuuuuuuper!!! CZEKAM NA WEJŚCIE NA POLSKI RYNEK.POZDRAWIAM!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    DARO pisze: 2004-09-30 12:36
    szkoda ze wygla i wymiary nie sa takie jakbym tego oczekiwal - mi sie poprostu nie podoba :-( No i te drogie karty memory stick duo bleee :-/
    0
  • Users Avatars Mini
    eliop pisze: 2004-09-30 12:43
    Albo jestem slepy albo nie doczytalem - ale chyba nie podali jaka ma rozdzielczosc wyswietlacz.
    0
  • Users Avatars Mini
    garo pisze: 2004-09-30 12:43
    Całkiem niezły muszę przyznać. Mnie osobiście brakowałoby w nim tylko jednej rzeczy, mianowicie Symbiana! Po bardzo długim okresie użytkowania tela z Symbianem i wykorzystywaniu aplikacji znajdujących się w necie trudno jest się przestawić na cokolwiek innego. Nie znaczy to że skreślam SE z góry: Bardzo fajny, wypasiony w funkcje(np. radio) telefonik za który pomysłodawcom należą się brawa
    0
  • Users Avatars Mini
    Neon pisze: 2004-09-30 12:49
    Bardzo ciekawy produkt. Myślę, że może troszkę zamieszać na rynku, chociaż jak na produkt dla wymagającego klienta 32 megowa karta w standardzie, brak EDGE i UMTS, problemy z wysłaniem załącznika w edytorze poczty elektronicznej i bateria o pojemności 780 mAh to spore wady. Ciekawe jak wypadnie porównanie cenowe z jeszcze bardziej zaawansowanym telefonem konkurencji Nokia 6630?
    0
  • Users Avatars Mini
    DARO pisze: 2004-09-30 12:54
    @Garo: Z tym sie w supełnosci zgadzam - szkoda ze nie pracuje na systemie Symbian OS. A tak wogole to ma niestety tez pare brakow jak np. brak EDGE, UMTS (choc nie kazdy to musi miec), zbyt ciezki i gruby, ilość wpisów do książki do 510 zamiast dynamicznego zarządzania ich ilością itp. W obsludze plikow MP3, MP4, 3GP oraz WAV tez nie powala na kolana bo w sumie kazdy telefon z Symbianem jak Siemens SX1 czy Nokia 7610 i wiele innych tez to potrafi ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    lennox pisze: 2004-09-30 12:57
    nie podoba mi się, wolę bardziej klasyczny wygląd... ale ta gra robi wrażenie, no i matryca 1,3 MP, ale mimo wszystko ten wygląd jest nie do zaakceptowania, już wolę k700i
    0
  • Users Avatars Mini
    apexx pisze: 2004-09-30 13:11
    nie podoba mi sie za duzy, podobnie jak lennox wolalbym K700i, 1.3MP mnie nie podnieca do fotek i tak prowdopodobnie lepsza jest najtansza cyfrowka niz taki wypasiony telefon
    0
  • Users Avatars Mini
    x-treme pisze: 2004-09-30 13:14
    hmmm.... ktos ma moje wyrko z ikeii ;) poza tym fon troche duzawy, matryca niby daje cos, ale obiektyw jest wazniejszy, bo jakos zdjec marna !!! rozkladanie telefonu do bani, napweno trzeba użyc dwóch rąk do otwierania, słaba bateryjka, lubię zabawki, ale ten fon nie dla mnie. a TEST to juz w ogóle do banii, oproćż paru pierdół opisanych, nic sie nie dowiedziałem. mnie interesują techniczne sprawy, chicałbym zobaczyc (sciągnąć) próbkę filmu VIDEO, odtwarza MP3, ale jakiej jakości ?? gra pełna 44.1 khz w stereo, czy tylko robi downsampling do np 22 khz, albo jescze nizęj jak inne telefony?? TESTY na GOLu nic dla mnie nie wnoszą. za mało konkretnych konkretów ;) Jest w nich to czego mogę sie dowiedzieć na stronie operatora lub z ulotki, .... ma to to i tamto, nie ma tego ....... ale jak to robi !!!! ......... czy np odbiera załączniki w poczcie email?? bo ze wywsyła to wiem, jakies limity?? jakie rodzaje plików graficznych obsługuje?? itp.... pozdr red. GOLa
    0
  • Users Avatars Mini
    JS1 pisze: 2004-09-30 13:18
    Niestety - nawet jako zdecydowany zwolennik SE - nie jestem zachwycony tym firmowym flagowcem. Wady typu: za duże wymiary i waga, niewygodny (i zapewne w miarę upływu czasu bardzo usterkowy) typ obudowy, za słaba bateria spowodują, że po pierwszych kilku tygodniach radości z używania telefonik zacznie po prostu przeszkadzać i męczyć swojego właściciela. Proponuję SE by się wziął za udoskonalenie k700i - bo jeśli dostaniemy tam wymienne karty pamięci i aparat z rozdzielczośći powyżej 1mln piks to będzie dopiero telefon na miarę dzisiejszych czasów - mały, zgrabny, wyposażony i maksymalnie funkcjonalny bez udziwnień typu rozkładana obudowa. Do tego czasu na razie wygrywa Nokia ze swoją 6230.
    0
  • Users Avatars Mini
    9876 pisze: 2004-09-30 13:31
    generalnie jak ktoś ma dobra cyfrówkę, to aparat w foto w komórce to tylko zbedne kilogramy i rozmiary, ja w swoich telefonach przez cały czas użytkowania zrobiłem może z 10 zdjęć, zdecydowanie wybrał bym k700 który jest mniejszy, ma wygląd klasyczny(bez udziwnień)
    0
  • Users Avatars Mini
    chalabala pisze: 2004-09-30 13:41
    a w 6230 potrzeba piec klikow na wyslanie sms'a... i odtwarza aac...
    0
  • Users Avatars Mini
    Yo pisze: 2004-09-30 13:44
    Zamiast powiekszac matryce, mogli by sie wreszcie zabrac za poprawe optyki bo to ona teraz glownie sprawia ze zdjecia sa slabe poprostu. Gdzies czytalem ze carl zeis ma sie zabrac za produkcje obiektywow do komorek. To by bylo COS. Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    kkozo pisze: 2004-09-30 13:46
    oczywiscie redakcja nawet nie doczytala z ulotki parametrow wyswietlacza :(
    0
  • Users Avatars Mini
    LynMan pisze: 2004-09-30 13:48
    6230 ma syfny wyswietlacz i manipulator
    0
  • Users Avatars Mini
    LynMan pisze: 2004-09-30 13:48
    S700 to dobry tel/cyfrowka ale wole smartphone'a - pewnie cena bedzie za wysoka
    0
  • Users Avatars Mini
    kkozo pisze: 2004-09-30 13:52
    dla zainteresowanych uzupelniam "test" tego aparatu - wyswietlacz 256 tys kol., rozdz. 240 x 320 pixels - chyba na razie najlepszy na rynku.
    0
  • Users Avatars Mini
    LynMan pisze: 2004-09-30 14:03
    sharp gx30 ma lepszy... i juz jest od dawna na rynku :P
    0
  • Users Avatars Mini
    MobileFan pisze: 2004-09-30 14:50
    fajny telefonik a jaki duzy wyswietlacz :)
    0
  • Users Avatars Mini
    piokuk pisze: 2004-09-30 14:53
    A Ty LynMan jaki masz telefon skoro 6230 to taki syfny telefon?
    0
  • Users Avatars Mini
    fraczek pisze: 2004-09-30 15:20
    JS1 - na udoskonalanie K700 nie ma co liczyć - teraz producent musi wypuszczać "dużo nowych model". Taka tendencja, żeby ciągle być na łamach prasy i zeby ludziom wydawało się, że firma o nich dba, bo nowe modele są "coraz to lepsze". A ten tel. wygląda całkiem nieźle, wydaje się nawet, że SE wreszcie pomyślał o zagłębienu szybki wyświetlacza, dzięki czemu nie dotyka się jej policzkiem
    0
  • Users Avatars Mini
    Sento pisze: 2004-09-30 15:31
    Pobawić by się można
    0
  • Users Avatars Mini
    fraczek pisze: 2004-09-30 15:31
    poza tym waga i wymiary wcale nie są jego wagą - w końcu to ma być coś więcej niż komórka. martwi tylko słaby czas baterii
    0
  • Users Avatars Mini
    Luki pisze: 2004-09-30 15:46
    Ten telefon mna nie zachwycil, jest duzy, slaba bateria, obudowa wydaje mi sie nie solidna, ciekawe jak po roku bedzie sie otwierac... Brakuje mu wielu funkcji ktore moglyby wykorzystac ten duzy wyswietlacz (umts, edge, symbian), przegladanie stron przez gprs to juz chyba przeszlosc... Co do gry to nie lubie tenisa:) Mogliby zrobic jakas platformowke 3d:) tylko karta 32mb?? Takie dawali 3 lata temu w siemensie sl45i!!! Nie wroze sukcesu temu telefonu, po prostu go skiepscili, a szkoda:(
    0
  • Users Avatars Mini
    Luki pisze: 2004-09-30 15:48
    **Kozo najlepszy nie wykorzystany w pelni wyswietlacz...
    0
  • Users Avatars Mini
    kamil200222 pisze: 2004-09-30 16:20
    super telefonik podoba mi sie wyswietlacz przypomina troche motorole v80 :) super
    0
  • Users Avatars Mini
    marcel pisze: 2004-09-30 16:40
    Telefon żadna rewelacja... Ale jakość zdjęć zrobila na mnie wrażenie... W Nokii 6600 odpowiednim programem (photoacute) też da sie robić zdjęcia o rozdzielczości 1,3MP, ale jakość jest jednak nieporównywalna.
    0
  • Users Avatars Mini
    Soul Calibur pisze: 2004-09-30 17:14
    Telefon nawet fajny, ale trochę zgapiony z Motoroli V70 (wysuwana nietypowo klawiatura).
    0
  • Users Avatars Mini
    miczu pisze: 2004-09-30 17:58
    pelen wypas, fajnie wyglada, jak aparat:D podoba mi sie ma przyzwoicie duuuzoo funkcjii:)))
    0
  • Users Avatars Mini
    JAGODA pisze: 2004-09-30 18:16
    Nie czarujmy sie.... po prostu coś pięknego! www.sonyericsson.vel.pl
    0
  • Users Avatars Mini
    JAGODA pisze: 2004-09-30 18:24
    A co do testu, to szału nie ma :-( Mógłby lepiej oddawać możliwości tego telefonu.
    0
  • Users Avatars Mini
    koci.smyk pisze: 2004-09-30 18:31
    ja zostaje przy swoim K700i...menu prawie identyczne...a lepszy aparat mi nie jest potrzebny, mam cyfrowy dobry wiec po co??? wole jednak lekkiego i zgrabengo K700i:-)
    0
  • Users Avatars Mini
    adzik pisze: 2004-09-30 18:59
    Fon jest super!! Co js bym dał aby mieć coś takiego. Aparat super, podobniemjak wyśweitlacz, czego chcieć wiecej??
    0
  • Users Avatars Mini
    zawiasa pisze: 2004-09-30 19:29
    Pierwsze miejsce pod względem szpetoty, Zaraz za Syfens SX1. Waga i wymiary jako zalety zostaną pewnie zauważone przy okazji organizowanych za rok przez Hejah zawodów w rzutach komórką. Na trudno obracające się podzespoły radzę użyć towotu- na pewno pomoże. Wolę normalne telefony tj.N6230 lub a jeśli z dużym ekranem i klawiaturą to N9300/9500
    0
  • Users Avatars Mini
    youzyczka pisze: 2004-09-30 20:13
    ŁAŁ!!! jest śliczny!!! cudo... tylko 32 MB przy takim telefonie to strasznie mało. rzeczywiście bardziej telefon w aparacie, niż aparat w telefonie. i mimo iż wydawało by się że jest za duży to wymiary ma jednak porównywalne np. z sagem my X5-2. naprawdę cudo...
    0
  • Users Avatars Mini
    Marcin pisze: 2004-09-30 20:34
    Telefon jest zajebisty zajebisty zajebisty...nie znacie sie;)zajebisty mialem pasre telefonow;)i umiem odcenic "wilkosc telefonu"zobaczymy jak w rzeczywistosci...musze go miec:p....mialem n-gage1 i byla wiele wieksza a htc mda to juz wogole cegla...nie moglem jej w kieszeni nosic a 9210 to tylko w kajecie nosilem;)....nara all..pisac posty telefonik wyglada spoko i ta matryca....a bateria....mozesz sobie ladowac co 2 dni i tyle....a karte sobie dokupisz....
    0
  • Users Avatars Mini
    WujekM pisze: 2004-09-30 20:39
    Wypas Teraz pozostał mi tylko płacz że tydzień temu kupiłem E398 a mogłem poczekać bo ten fon jest już w erze
    0
  • Users Avatars Mini
    Marcin pisze: 2004-09-30 21:05
    chyba cie pogielo,.,. jego w polsce jeszcze nie ma a w erze jest k700 \
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-09-30 21:36
    Fajna zabawka,ale klaw powinna byc moim zdaniem wysouwana tak jak w 7650.
    0
  • Users Avatars Mini
    obik pisze: 2004-09-30 22:14
    Nie podoba mi sie ten tel. Nie ma symbiana, drogie karty Memory Stick Duo a w zestawie tylko 32 MB. Szkoda ze nie napisaliscie wiecej jak odtwarza mp3. Jakosc zdjec dla mnie tragiczna, nie widze sensu dodawania cyfrowek do aparatow telefonicznych. To jakies nieporozumienie. Napewno telefon warty rozwazenia, ale nie dla mnie. Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    gangsta pisze: 2004-09-30 22:19
    dzieciaki, telefon to telefon. Podniecacie sie 1,3mpix/ qrde, nie lepiej kupic porzadny tel( 6100,8910) + aparat cyfrowy? Za jego cene mozna kupic 8910 + kodaka DX6490 z 4,1mpix i 10x zoom optyczny!!! i 3x cyfrowy... ehh dzieci
    0
  • Users Avatars Mini
    wpr_koju pisze: 2004-09-30 22:59
    Troszke mi wygląd nie odpowiada ale to osobiste odczucie. Telefon oceniam za jego funkcjiea ten moźe otrzymać tylko 10/10.
    0
  • Users Avatars Mini
    nobody pisze: 2004-10-01 09:01
    Zdecydowanie nie przypadł mi do gustu :)
    0
  • Users Avatars Mini
    constant pisze: 2004-10-01 09:38
    Uwaga na boku: Dajcie sobie wszyscy spokoj ze slowem "matryca". Czytam o notebookach : wszedzie zamiast wyswietlacza "matryca", o kamerach w komorkach: "matryca". To jakas obsesja z Matrix, czy co ? Nikt tak komicznie nie nazywa tego poza Polska, skad tu taka moda ? To tak jak nazywanie prepaidow "telefonem na karte". Na jaka, do cholery, karte ? Na SIM karte ? No bez sensu, prawda ? Wiec na tzw. "zdrapke" ? Tez bez sensu, ja swojego simplusa doladowuje w bankomacie albo w necie. Wiec skad ten glupi termin ? A o powszechnie uzywanym modnym okresleniu "siec internet" to juz nawet nie chce mi sie pisac ...
    0
  • Users Avatars Mini
    fraczek pisze: 2004-10-01 12:11
    constant: panie mądry, matryca jest w aparacie cyfrowym i nie ma nic wspólnego z wyświetlaczem. telefon na kartę - uproszczenie, po prostu są telefony z wyższej półki, które można kupić tanio tylko po podpisaniu cyrografu i te taniutkie, "na kartę". Ludziska lubią sobie życie upraszczać, co w tym złego?
    0
  • Users Avatars Mini
    bluepaker pisze: 2004-10-01 21:14
    A ja wybieram Motke E398!!!! Polecam ten fonik w 100%!!! Ciekawe kogo bedzie stac na tego S700?Bo mnie napewno!!!Pozdrw Bluepaker
    0
  • Users Avatars Mini
    yuio pisze: 2004-10-02 04:17
    constant tluczku. puknij sie nim w glowe.
    0
  • Users Avatars Mini
    Marcin pisze: 2004-10-02 10:55
    zbaczacie z tematu....a wezmie sie go na abonament za 500zl...np...i tyle..bez gadania...mozgu nie macie...jasne ze przecietnego uzytkownika nie stac..i bedzie chasal z n3310...a ktos woli miec wypas i bieze s700i///i tyle nie ma sie o o spierac...bo sadze ze i tak nikt nikt nie kupi tego ...widzac po waszych opiniach..nie macie pojecia o podstawowych pojeciach podAZ I popyt......poczytajcie w slowniku...jesli bedzie mial po6tencjalnych klientow...to bedzie go wiecej i wiecej....bedzie reklama w tv....i beda kupowac....a se jest potentatem zaraz obok nokii.....wiec sadze ze rozedjda sie jak swieze buleczki....moze nie duzo w polsce;....ale na swiecie napewno...narka alll;)
    0
  • Users Avatars Mini
    Marcin pisze: 2004-10-02 10:57
    a z ta motka to sie schowaj......brzydki kanciak.....bez funkcji...opreocz smiesznego aparatu....
    0
  • Users Avatars Mini
    max pisze: 2004-10-03 10:54
    se jest już oferowany przez sieć era małem przyjemność go obejrzeć full wypas!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    kevin pisze: 2004-10-03 15:20
    Sonyericsson opanuje rynek :P Nokia dostaje w dupe :P Ciekawe jakie będą następne matryce w sonyericssonach !! ;-) !!
    0
  • Users Avatars Mini
    co to pisze: 2004-10-03 16:28
    hej co to jest ten SE 700i ?? i co to jest nokia 5410 ?? Kurde co za lomy te telefony testuja??
    0
  • Users Avatars Mini
    Jarpol pisze: 2004-10-04 17:35
    Ehh... Znaczy moja 6230 góruje tylko wagą i Edge? Echh, ta technika nigdy nie mozna byc na topie ;-) Fajny telefon.
    0
  • Users Avatars Mini
    mardall pisze: 2004-10-04 22:59
    jednak symiana i edzia szkoda, że nie ma jak na taki fajny telefonik...
    0
  • Users Avatars Mini
    Marcin pisze: 2004-10-04 23:47
    pionki gdzie niby jest ten fon we erze.. zobaczcie na stone www...tam nie ma...chyba ze nie napisali;)
    0
  • Users Avatars Mini
    Bart_22 pisze: 2004-10-05 00:59
    ceny nie ceny... przegladalem niemieckie stronki www i trafilem na cos... telefony dla abo w niemieckiej sieci (nie pamietam jaka to byla). W najtanszym abo za 0 euro byl siemens s65, w drozszych nokia 6230, se s700i ... itd. wszystkie za 0 euro.
    0
  • Users Avatars Mini
    T800 pisze: 2004-10-05 17:18
    Aparat robi świetne zdjęcia, oglądałem w necie. Trudno ocenić ich jakość po 2 fotkach zrobionych w słabym oświetleniu, zresztą wogóle ten test to jakieś nieporozumienie.
    0
  • Users Avatars Mini
    seniorita pisze: 2004-10-06 01:04
    Hm taki jakiś dziwny ... okręcany ... a jak odkręci się za daleko :| ? Siemens też proponował sl55 ponoć łamią się te muszelki ... :|
    0
  • Users Avatars Mini
    constant pisze: 2004-10-06 03:28
    @ yuio: A argumenty jakiesz masz, oprocz tluczka ?
    0
  • Users Avatars Mini
    DeeM pisze: 2004-10-08 22:53
    TELEFONIK TESTOWAŁEM przez 5 dni - wrazenie bardzo pozytywne - kobietom sie bardzo podoba - troszke mało funkcjonalne obracanie tej klapki-otworzyc mozna ja w prawo i lewo ale zamknac tylko w ta strone w ktora byl otwierany.Ofijalna ilosc pamieci to 41 MB ale jeszcze tak na prawde nie wiadomo ile bedzie mial jak wejdzie na nasz rynek.Zdjęcia wypas,lampka wypas(duzo mocniejsza od konkurencji).Bateria... przez 2 dni była w stanie wytrzymac-ale intensywnosc z jaka uzywalem tego telefonu była bardzo wysoka-przegadalem okolo 2h,zrobilem okolo 150 zdjec,lampka swiecila sie non stop przez 2 godziny.Mysle ze to daje jakis obraz ile moze ta bateryjka wytrzymac...
    0
  • Users Avatars Mini
    rgumkowski1 pisze: 2004-10-11 16:50
    Telefon dziwny ale awargandowy, noszenie takiego cacka może być zaletą w przypadku złodziei bo wyglądem wcale nie przypomina telefonu, tylko aparat. Chociaż aparaty też gina :/
    0
  • Users Avatars Mini
    rgumkowski1 pisze: 2004-10-11 16:51
    Jedna uwaga gdyby SE dał lepsza baterie takie jak ma np. NOKIA ze tydz. potrafi trzymać, to nie miał bym się tak naprawde do czego przyczepić.
    0
  • Users Avatars Mini
    DeeM pisze: 2004-10-11 20:00
    te gumek a w której to nokii bateria trzyma tydzien?
    0
  • Users Avatars Mini
    mikołajj pisze: 2004-10-11 23:00
    demm w 6310i grubo ponad tydzień :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    DeeM pisze: 2004-10-12 19:37
    smieszny jestes mikołajj jezeli porównujesz ten telefon z S700 - troszke pomyliłeś epoki :)
    0
  • Users Avatars Mini
    mikołajj pisze: 2004-10-13 23:56
    pytałes w w której wiec odpowiedziałem :*
    0
  • Users Avatars Mini
    Max pisze: 2004-10-14 08:00
    Telefonik nabylem przed tygodniem.Jakosc bardzo wysoka nie powiem,bateria to identyczne ogniwo jak w z600 tyle ze tutaj ma o wiele wiecej do roboty ze wzgledu na parametry wyswietlacza (w czasie rozmowy gasnie zupelnie)u mnie wytrzymuje srednio ok 3 dni(rozmawiam ponad godzine na dzien).Ogolne wrazenie sympatyczne,moze tylko troche za ciezki.swietnie komunikuje sie przez blutooth(mam jabre 250)Display powala na kolana,ale na codzien wole mojego p900. :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    Twiggles pisze: 2004-10-16 01:23
    A ja zostaje przy swoim k700i :-) Funkcje obu sa prawie identyczne. Ten testowany tu jest stanowczo za duzy po rozlozeniu i za ciezki. Ale szczesliwym nabywcom tego telefonu życze milej zabawy. POZDRO :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    Soul Calibur pisze: 2004-10-16 11:11
    Chyba idealny telefon GSM! Ten S700i ma wszystko! A, w końcu porządny aparat mu wbudowali – teraz to są zdjęcia! Będę miał Go na oku! Sony Ericsson naprawdę się mocno wybił!
    0
  • Users Avatars Mini
    Greg0rek pisze: 2004-10-17 00:24
    hoho 1.3 mpx.......... Respekt oby tak dalej. Fajny telefonik
    0
  • Users Avatars Mini
    kataryna pisze: 2004-11-01 14:06
    fonik calkiem calkiem, ale nie lubie skrzydelek, wysuwanych klawiatur, a poza tym muj ulubieniec to SE P900. jedynie czego by mi w nim brakowalo to wlasnie wyswietlacza, umieszczonego w tym fonie.
    0
  • Users Avatars Mini
    dt pisze: 2004-11-02 04:47
    kombajn to fakt.troche jednak za duzy jak dla mnie.mysle nad K700i. Twiggles jak oceniasz K700i?Wart swojej ceny?
    0
  • Users Avatars Mini
    Vandallle pisze: 2004-11-03 14:36
    kupilbym go ale jest za duzy , wole zdecydowanie k700i, idealnie miesci sie w kieszeni funkcje praktycznie te same , dla mnie bomba i nie zamienilbym go na zaden inny , przynajmniej na dzien dzisiejszy , jedyna wada to brak karty , no ale jest 41mb . S700i jest rewelacja ale nosic taka cegle w kieszeni ..hm dzieki postoje .
    0
  • Users Avatars Mini
    tarak pisze: 2004-11-03 19:44
    to aparat z telefonem a nie telefon z aparatem. za duzy
    0
  • Users Avatars Mini
    tarak pisze: 2004-11-03 19:44
    no i te otwieranie
    0
  • Users Avatars Mini
    jak_zawsze pisze: 2004-11-06 21:52
    dla kobiety, która mało używa to może i pochodzi kilka miesięcy :D
    0
  • Users Avatars Mini
    PawL pisze: 2004-11-13 11:41
    tera jest juz cos lepszego z seri s___i ! jest juz s720i kotry niczym sie nie rozni oprocz tego ze jest przerobiony na 3G Pozdrawiam , Pawl
    0
  • Users Avatars Mini
    zuki pisze: 2004-11-14 11:50
    Ale ten aparacik 1,3 Mpx napewno kogos skusi. Jakn si odwraca telefon, to znawca prodóktów Sony moze pomyslec ze to nowy aparat. Zajebisty telefonik, a jaki wyswietlacz....
    0
  • Users Avatars Mini
    Ralff pisze: 2004-11-15 23:20
    Wlasnie go zamowilem- pojutrze bedzie u mnie :))) Radocha wielka zwlaszcza ze przesiadka z wysluzonego T65 :))) Pozdr z UK!
    0
  • Users Avatars Mini
    Swinoujscie pisze: 2004-11-15 23:22
    No no no fajnie sie zapowiada...
    0
  • Users Avatars Mini
    LesiuByk pisze: 2004-11-17 15:23
    wypas nic dodać nic ująć
    0
  • Users Avatars Mini
    Shadow-master pisze: 2004-11-18 21:01
    za duży po prostu za duży i wygląda jak cyfrówka
    0
  • Users Avatars Mini
    filippoz pisze: 2004-11-21 11:40
    No no wyglad kwestia gustu, ale szkoda ze dopiuero teraz wchodzi ;/ jak juz mam SX1. ehhhh // www.elfi.pl
    0
  • Users Avatars Mini
    adziu pisze: 2004-11-21 13:59
    Zamierzam zakup s700i, ale wchodzi też pod uwagę p900i. Doradźcie mi.
    0
  • Users Avatars Mini
    jasior pisze: 2004-11-21 21:11
    --adziu--:lepszy jest p900 bo ma te same funkcje plus rozległego symbiana a to że może p900 nie ma radia to nie szkodzi zawsze musi byc gdzieś do ściagniecia:)
    0
  • Users Avatars Mini
    szym3k pisze: 2004-11-22 16:17
    mialem przyjemnosc sie nim pobawic w STRAYM BROWAZE w Poznaniu na stoisku SE byla prezentacja wlasnie tego modeli powiem tyle jest niesamowity!!!! wspaniale lezy w rece (szczegulnie kiedy robi sie fotke) zdjecia wychodza niesamowite takze na papierze(mozna bylo wydrukowac jedno na sprobe:)) no ale jeden minus cena:( pozatym naprawde extra i wbrew pozorom funkcjonalny telefon!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Oslo pisze: 2004-11-24 00:35
    @Zuki - znawca produktow Sony nie powinien pomylic s700 z aparatem cyfrowym, w koncu znawca:) s700 jest calkiem porecznym telefonikiem, jednakze wole swojego p900. nie dosc, ze ma bardziej rozbudowane funkcje, symbiana, to jeszcze wielkosc wyswietlacza i ekran dotykowy znacznie zwieksza komfort korzystania z niego. s700 i p900 nie nadaja sie do noszenia w kieszeni, skoro i tak telefon najczesciej mam w teczce lub plaszczu nie sprawilby mi roznicy niewiele (bardzo niewiele) mniejszy s700. Poza tym po rozlozeniu s700 wielkosc aparatu sie zwieksza prawie dwukrotnie...
    0
  • Users Avatars Mini
    mat-lis pisze: 2004-12-03 19:31
    super tylko sybian naprawde by się przydał w telefoie tej klasy
    0
  • Users Avatars Mini
    crux pisze: 2004-12-04 15:48
    Tak to jest telefon o ktory mozna walczyc w kisielu :P A na powaznie to wyswietlacz, aparat, kart pamieci - dechy dobrego nowoczesnego telefnu. No i jest to SE a na tej firmie jeszcze sie nie zawiodlem
    0
  • Users Avatars Mini
    Buzia pisze: 2004-12-14 03:57
    Luudzie! Ale się czepiacie ! ;))) To tylko telefon! :))) Pozdrawiam!
    0
  • Users Avatars Mini
    jasior pisze: 2004-12-19 19:16
    Super fon naprswdew wyswietlaczem nie doruwna rzednemu
    0
  • Users Avatars Mini
    Potwor_ze_spolki pisze: 2004-12-25 17:08
    Polecielismy na księżyc, szykujemy się do zaludnienia Marsa..a nie potrafimy włożyć w tel komórkowy aparatu z 5 mln pix. ;)))
    0
  • Users Avatars Mini
    PawL pisze: 2004-12-25 22:10
    ha ! nie chodzi tu tez o rozdzielcozsc ale o obiektyw i soft phona a tego predko nie uda sie osiagnac...
    0
  • Users Avatars Mini
    Potwor_ze_spolki pisze: 2004-12-28 23:01
    Ale sluchawa i tak jest wypas..bawilem sie tym potworkiem i jest naprawde w czym pogrzebac choc P910 jest pod wzgledem bajerow chyba bogatszy chociazby za sprawa wbodowanego palmtopa co jest fajna zabawa to napewno jest mniej funkcjonalny w codziennym uzytkowaniu no i jak by nie patrzyc aparat zaskakuje.. mam nadzieje ze do konca stycznia wejdzie do Idei a wtedy bedzie moooooj ;) elo
    0
  • Users Avatars Mini
    Zgredzik1988 pisze: 2005-01-02 16:20
    Super telefon tylko gdyby klawiatura była wysuwana był by jeszcze lepszy szkoda ze cena narazie jest bardzo duza :(
    0
  • Users Avatars Mini
    jasior pisze: 2005-01-23 14:07
    haha setny jestem
    0
  • Users Avatars Mini
    osad pisze: 2005-01-27 12:36
    super telefon a może aparat cyfrowy? Cokolwiek to jest, jest o.k.!
    0
  • Users Avatars Mini
    _stefan_ pisze: 2005-02-02 12:17
    W sumie to niezłe foty robi te fonik - dobre jak na dodatek do telefonu :] Ale bym go nie kupił
    0
  • Users Avatars Mini
    AQQ pisze: 2005-02-06 14:56
    taka multimedialna zabawka i brak edge wstyd.. i tym sposobem za wielka kase wedlog mnie wybrakowany telefon!
    0
  • Users Avatars Mini
    zapinator pisze: 2005-02-07 17:49
    Calkiem przyjemne to urzadzonko. Jak dla mnie 8, szkoda tylko ze u naszych opow bedzie cena z ksiezyca.
    0
  • Users Avatars Mini
    felipe_UK pisze: 2005-02-11 10:32
    Dostalem ten telefonik tydzien temu za free w O2(UK)..To moj pierwszy SE (wczesniej 6310,9210i,6600).Telefon wyglada pieknie.Jakosc wykonania (brak taniego plastiku) i inteface bije nokie..Potrzebowalem dobry telefon z aparatem cyfrowym i odtwarzaczem mp3.Teraz wady SE700i jakie po tygodniu zauwazylem..1.Bateria powinna byc bardziej pojemna i juz polimerowa (max 2 dni przy robieniu zdjec 2.Mstick Duo tylko do 128MB.brak equalizera w radio (drobnostka ale zauwazalna).3.Brak Flasha.lampa nadaje sie tylko na bliskie odleglosci.To na razie tyle wad.Polecam ten telefon maniakom robienia zdjec oraz melomanom.pozdrawki
    0
  • Users Avatars Mini
    AQQ pisze: 2005-02-13 00:03
    felipe*** wczoraj po naladowaniu wykonalem jedno polaczenie i zgubil baterie, mam pH z tym telem bo podlaczylem go do ladowarki od t28 i niby naladowana a jednak nie
    0
  • Users Avatars Mini
    Jooboo pisze: 2005-02-24 03:29
    Telefon jest interesujący, ale brak jakiegoś znanego systemu operacyjnego (Symbian?, Pocket PC?) znacznie ogranicza jego użyteczność. Do P900 ściągnąłem sobie odtwarzacz DivX i teraz mam co robić w pociągu... A tu? Sony samo nie wypuści takiego playera (bo prawa autorskie), a komu się będzie chciało pisać odtwarzacz dokładnie pod jeden telefon? Po za tym S700 jest za wolny (procek i w ogóle flaczki w środku identiko z K700) i pewnie sensownego bitrate nie uciągnie - naprawdę szkoda :(, taki wyświetlacz się zmarnuje...
    0
  • Users Avatars Mini
    felipez_UK pisze: 2005-03-10 10:01
    heh..se wiedzialo co robi ..celowo nie zrobilo smartphona tylko telefon z prawdziwa cyfrowka(zdjecia moge wyslac na maila)..Co ciekawe to spodobal sie mojej dziewczynie ktorej wlasnie skonczyl sie kontrakt z 02 wiec s700i bedzie dla niej...Nowy phone pojdzie wiec do mnie:) SEP910i czy N9500??? komunikatora juz mialem, wiec raczej chyba p910i....
    0
  • Users Avatars Mini
    dorocia pisze: 2005-03-25 21:12
    Właśnie wczoraj stałam się szczęśliwą właścicielką tego telefoniku i jak narazie to SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!! jest świetny..... no i te zdjęcia.!!!!!!!!!!! Naprawę klasa. Jednak nie wiem jak przenieść np. zdjęcia na komputer. Bardzo proszę powiedźcie jak!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    carlo pisze: 2005-04-02 21:16
    No ja też jestem bardzo zadowolony, zdjęcia z niego są rewelacyjne, wyświetlacz, mp3, radio, wygląd wszystko naj naj:) dorocia aby przesłać zdjęcia kup sobie Irdę, a jeszcze lepiej Bluetooth
    0
  • Users Avatars Mini
    amplituner pisze: 2005-04-24 20:56
    to jest piekne!!!i ten wyglad!!!zaj....ty se
    0
  • Users Avatars Mini
    PABLO pisze: 2005-04-25 17:36
    telefon jest git ale..nie ma playlisty i wiec jak wlaczymy odtwarzacz to razem z mp3 mamy tez dzwonki w tym samym formacie i musimy to wszystko razem sluchac wiec cos jest nie tak .tak samo jest z k700 mam go i w sumie wszystko jest okej ale ma bardzo takich wnerwiajacych funkcji i bzdetow ktore wnerwiaja jak nie wiem co.np.gumka ktora ma przykrywac gniazdo sluchawek i ladowarki juz sie tak odsunelo od obudowy ze wyglada jak by ktos to przezuł.s 70 jest git jak by byl taki ja v800 albo z800 to sa telefony opracowane naprawde z pomyslem jedynie co mogli by dodac to ze by zakryc obiektyw i to wszystko pozdro
    0
  • Users Avatars Mini
    carlo pisze: 2005-05-02 23:08
    Tak zaślepka w S700 jest całkiem inna niż w K700 i nie odstaje od obudowy:)
    0
  • Users Avatars Mini
    kkozo pisze: 2005-05-22 15:15
    od 5 czerwca w rtv-mix-agd za 1499 zl brutto
    0
  • Users Avatars Mini
    Deephouser pisze: 2005-05-24 17:45
    hehe w mixie go dają od czerwca za tą cene co podał przedmówca. No na składzie bedzie go szybko brakować... ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    RRrrECHA pisze: 2005-05-30 00:26
    Całkiem fajny telefon tylko, że nie można nagrywać filmów o większej rozdzielczości.
    0
  • Users Avatars Mini
    MAXBIKE pisze: 2005-08-19 02:24
    Minęło już tyle miesięcy a i tak choćby na Allegro jest tylko kilka sztuk. Operatorzy nie kwapią się do wprowadzenia na ten telefon promocyjnych cen, a szkoda, bo telefon znalazłby uznanie wielu ludzi. Godny następca 7650 !
    0
  • Users Avatars Mini
    izaban pisze: 2005-08-20 03:35
    Mam pytanie: co byście doradzili- Samsunga D500, SE P910 czy S700i? I po czym poznać lepszy wyświetlacz na podstawie danych technicznych- po ilości kolorów czy po rozdzielczości w końcu? I w jaki sposób? Ilość pikseli dotyczy wielkości czy jakości wyświetlacza? Proszę o wytłumaczenie lub informację gdzie można o tym przeczytać na mail izaban@op.pl lub tutaj. Z góry dzięki
    0
  • Users Avatars Mini
    MAXBIKE pisze: 2005-08-20 15:06
    Kolory swoją drogą a piksele swoją. Im więcej kolorów....tym lepsze kolory ma wyświetlacz. Piksele mają spore znaczenie, to tak jakbyś podzelił obraz o tej samej wielkości w jednej linii na 100 części albo na 200 części. Im część mniejsza, tym trudniej zauważyć, że to część....a nie jedna całosć. Samsung odpada. P910 czy S700i, telefony wbrew pozorom całkiem różne, z tego co wiem P910 jest droższy. P910i ma system operacyjny, jeżeli masz zamiar koszystać z narzędzi w nim zawartych bierz P910, ale jeśli kupujesz tylko dla radia, mp3 i dobrego wyświetlacza jak i dzwonków bierz S700i. Sam go chce :] Ale ja zastanawiam się jeszcze nad K750i.
    0
  • Users Avatars Mini
    izaban pisze: 2005-08-24 20:29
    Ale dlaczego Samsung odpada? S700i jest taki brzydki... Mam zamiar zmienic K700i na D500.
    0
  • Users Avatars Mini
    maxbike pisze: 2005-09-05 00:22
    Wujek kupił D500, nie za duży, ale mi nie odpowiada menu Samsunga, jego grafika jest dla mnie brzydka. S700i jest moim zdaniem ładny.
    0
  • Users Avatars Mini
    Alek pisze: 2005-09-13 21:29
    D500 zaj***sty fon i wolałbym go od s700i chociaż zastanawiał bym się nad p910i
    0
  • Users Avatars Mini
    AGNIESZKA pisze: 2005-10-10 00:09
    Siemka MAM PYTANIE JAK MA KTOS Z WAS SE K700I LUB INNEGO TO JAK WYŁĄCZYĆ GŁOS PRZY ROBIENIU ZDJĘC!!!!! HELP PISZCIE NA MEILA GORAG@O2.PL
    0
  • Users Avatars Mini
    marcino pisze: 2005-12-22 17:38
    heheeheheheh tel super
    0
  • Users Avatars Mini
    Pawlo pisze: 2006-01-14 11:59
    Telefon jest zajebisty. Musze go mieć tylko mam maly problem skad ja wezme 850zl
    0
  • Users Avatars Mini
    Karnevil pisze: 2006-02-10 02:16
    Piękny telefon, wystarczająco wyposażony. Aparat jak dla mnie wystarczy, i tak będę robił nim zdjęcią tylko w szkole czy na wycieczkach. Od krajobrazów czy pamiątek rodzinnych są prawdziwe aparaty :) Dzwonki są dobrej jakości, wyświetlacz przecudny!! Ganialny jest również system twierania - po prostu tym można się bawić miesiącami :) Nidługo będę jego posiadaczem. Mam nadzieję, że szczęśliwym... Mam aktualnie K500 i jestem z niego bardzo zadowolony, ale ma za mało pamięci i za słaby aparat.
    0
  • Users Avatars Mini
    felipezUK pisze: 2006-02-15 00:59
    Mam ten telefonik na sprzedaz.Skonczyl mi sie roczny kontrakt w O2 wiec ma dokladnie 1 rok i jest w zaj...stanie. Swietny ekran, piekny dzwiek i super zdjecia. Na dzien dzisiejszy nie ma lepszego telefonu z 1.3 Mpix od tego!! Nawet niektore 2.0Mpix robia gorsze zdjecia!! Sprawdzcie testy na gsmarena.com.Po roku uzytkowania moge powiedziec ze nie sprawdzily sie moje obawy co do mechanizmu otwierania klawiatury. Otwiera sie ona wciaz tak samo jak w pierwszych dniach uzytkowania!! Co do ciezko dzialajacego suwaka blokady to autor troche przesadzil! Musi byc solidna by sama nie mogla sie przesunac w kieszeni!! Ciezki?? No chyba ze caly czas chodzisz w dresie..Jezeli tak to telefon nie dla ciebie:) Telefonik ma male slady przetarcia na rogach bo dosc czesto go nosilem bez futerala (chcialem troche nim poblyszczec:)).Sprzedaje caly box + skorzany futeral Krussel + pelno softu na cd (gry, tapety,tony,tematy,gify).Cena za calosc 780 zlotych.Chetni moga pisac na gg: 9220130 i maila...
    0
  • Users Avatars Mini
    nofate pisze: 2006-03-08 17:11
    To chyba poprzedni model K700i.
    0
  • Users Avatars Mini
    nazirr1 pisze: 2006-05-25 22:30
    Mam pytanko bo chce kupić ten fon jak długo trzyma bateria bo teraz mam Samsunga X700 i bateria trzyma tylko 1,5 dnia na samym czuwaniu
    0
  • Users Avatars Mini
    rolls pisze: 2006-08-05 13:09
    nie wiedziałem ze jest taki telefon! Sprawdziłem na allegro jak wygląda.
    0
  • Users Avatars Mini
    Konrad pisze: 2008-09-16 00:06
    witam. mam ptanie nie wiecie jakiej wielkości karty pamieci ten tel odczytuje?? bo anie 1gb anie 512mb mi nie odczytał co jest grane??:(
    0

Rekomendowane:

Akcje partnerskie: