Test Sony Ericsson T630

Recenzje
Opinie: 263
Opinie: 263

Po wielkim sukcesie rynkowym, jaki na całym świecie odniósł model T610 przyszedł czas na objawienie jego nowej wersji. T630 debiutuje u nas prawie rok po premierze swojego poprzednika. T610 przez długi okres był jednym z najlepszych telefonów w swojej klasie na rynku i dalej niczym nie ustępuje najlepszym konkurentom. Śmiem nawet twierdzić, że to on właśnie wytyczył obecny kierunek rozwoju telefonów z wbudowanymi aparatami cyfrowymi. T610 miał jednak pewne wady i niedociągnięcia. Czy udało się to zmienić w T630? Zapraszam do lektury.

Wygląd

Sony Ericsson T630 spodobał się mi od pierwszego wejrzenia. Bryła telefonu jest zwarta, a stylistycznie bardzo mocno kojarzy mi się z produktami firmy Apple, w szczególności z odtwarzaczem MP3 o nazwie iPode. 
W porównaniu z T610 zmienione zostały wyłącznie szczegóły. Kształt i rozmieszczenie klawiszy zostało nietknięte. Wszystko to po to, aby dodać telefonowi świeżości, której rzeczywiście brakowało już poprzednikowi. Tak samo jak w samochodach niewielka zmiana stylistyczna może zupełnie odmienić wizerunek produktu. Moim zdaniem projektanci T630 poszli we właściwym kierunku, a rezultat naprawdę może się podobać.

Telefon dostępny jest w dwóch wersjach kolorystycznych: czarnej (Liquid Black) i srebrnej (Frosty Silver). Osobiście uważam, że ta druga jest o wiele ładniejsza.
Największa innowacja nastąpiła przede wszystkim w wyglądzie klawiszy. Teraz są one duże i połączone ze sobą - stanowią jedną całość bez widocznych przerw między nimi (stykają się ze sobą). Manipulator zmienił się niewiele. Jego okrągła obudowa zastąpiona została teraz przez kwadratową, lepiej pasującą do nowej stylistyki. 
Przyciski wykonane zostały z bardzo dobrej jakości przeźroczystego plastyku, a dla ułatwienia wciskania klawisze zostały uwypuklone. 
Przyciski stały się przeźroczyste, a czarne literki są nimi przykryte. Są one teraz bardzo dobrze widoczne w słońcu, a jeszcze lepiej, gdy zostaną podświetlone. Białe (mdłe) podświetlanie kojarzy mi się z tym, jakie miała kiedyś Nokia 5110, i które chwaliło wiele osób. Pod przyciskami alfanumerycznymi znalazło się miejsce na logo operatora, jakiego w T610 nie było. Niewiele zmieniona została oprawka głośnika, pod którą wciąż widnieje logo producenta - napis Sony Ericsson. 
Oczywiście najważniejsze miejsce zajmuje dalej spory (128x160 pikseli) wyświetlacz z 65 tysiącami kolorów. 

Trochę zmian znajdziemy również z tyłu telefonu. Obiektyw aparatu fotograficznego i nieobecne w T610 lusterko umieszczone zostało na niewielkim podwyższeniu. Zmniejszony znaczek producenta wygląda lepiej i dobrze komponuje się z całością. 
Obok obiektywu pod zaślepką ukryto złącze dla zewnętrznej anteny.
Niestety w T630 nie zmieniono sposobu mocowanie karty SIM. Mocowanie jest bardzo delikatne i szybko udało mi się doprowadzić je do stanu, w którym nie działało już tak jak powinno. 
W T630 zastąpiono metalową, łatwo wyginającą się, tylną pokrywę znaną z T610 zwykłą obudową wykonaną z plastyku. 
Podsumowując, jakości użytych materiałów może pozazdrościć T630 niejeden telefon. 
Po prawej stronie słuchawki znajduje się klawisz skrótu do przeglądarki WAP. Według mnie lepiej byłoby tam umieścić skrót do nagrywania dźwięku. 

 

Po lewej stronie także nie zmieniło się nic: znajdziemy tam standardowy skrót do aparatu cyfrowego oraz przyciski regulacji głośności. 
Dla wszystkich fanów diód sygnalizacyjnych mam złe wieści. Nie uświadczymy w T630 lampki znanej np. z modelu T68. Pozostała tylko czerwona dioda umieszczona w manipulatorze i sygnalizująca niski stan baterii. 

   


Aparat cyfrowy

Aparat cyfrowy wbudowany w T630 nie jest najlepszy. Na to słabe ogniwo tego modelu narzekali użytkownicy poprzednika, ale producent jednak nie uważał za stosowne wymienić aparatu na lepszy. Maksymalna rozdzielczość zdjęć to 288x352 pikseli, z możliwością programowego rozszerzenia do 640x480 pixeli. Jeśli jednak chcemy korzystać z tego trybu musimy uzbroić się w cierpliwość, bo zapisywanie takiego zdjęcia zajmuje prawie pół minuty. To dużo, a efekt jest wręcz przerażający. Opcja ta po prostu rozciąga obrazek do większej rozdzielczości z interpolacją punktową. Po takim zabiegu zdjęcie wygląda gorzej niż w normalnej rozdzielczości. 

Jeśli już jesteśmy przy aparacie warto wyjaśnić, dlaczego napis Sony Ericsson na obudowie został umieszczony w pozycji poziomej, a nie pionowej. 
Zgodnie z nową filozofią firmy przedstawioną przy okazji polskiej premiery nowych modeli S700 i K700 rozwój telefonów komórkowych zmierza do upodabniania ich do aparatów cyfrowych. Najodpowiedniejszą pozycją do trzymania telefonu podczas robienia zdjęć jest, więc pozycja horyzontalna. Do tego właśnie nawiązuje napis. Jeszcze dobitniej zostało to wyrażone z najnowszych telefonach Sony Ericssona. 

Zdjęcia w rozdzielczości 288x352
   
   
   
   
   
   
Zdjęcia w rozdzielczości 640x480
   


Ekran

Na bardzo wielką pochwałę zasługuje natomiast nowy ulepszony wyświetlacz. Jest to największa zmiana w porównaniu do T610. Nowy ekranik jest teraz o wiele bardziej ostry i jaśniejszy. Bardzo poprawiły się kolory, które są teraz żywe i bardziej realistyczne. Nowy wyświetlacz TFT nie jest jednak pozbawiony wad - tak samo jak u poprzednika cechuje się niewielkim kątem patrzenia. Może nie jest to ważne w urządzeniu takim, jakim jest telefon komórkowy, ale czasami może to być kłopotliwe np. gdy telefon jest umieszczony w zestawie samochodowym.

Ekran Sony Ericsson T630 i T610
   
   

Moi znajomi - ta nowa pozycja menu zastąpiła ikonę moje skróty dostępną w T610 i Z600. Jest to program, dzięki któremu jesteśmy w stanie sprawdzać, co w danej chwili robią kontakty wpisane na naszą listę. Działa to podobnie jak komunikator internetowy. Możemy, więc w danej chwili zmienić swój status na zajęty lub konferencja, ograniczając możliwość kontaktu tylko do SMS-ów. Aby skorzystać z tej usługi musi ona zostać zaoferowana przez operatora i oczywiście nasi znajomi muszą mieć telefony (ewentualnie komputer), które umożliwiają taką komunikację. Ponieważ nie został spełniony w moim przypadku żaden z tych warunków nie miałem przyjemności sprawdzenia tej usługi w praktyce. 

Dla zainteresowanych dodam, że konto obsługiwane jest przez profil WAP. Możemy zamieścić w nim krótką informację o sobie, a nawet zdjęcie. Możliwa jest obsługa konta z poziomu komputera.

Gry

Sony Ericsson, pomimo, że bardzo mocno promuje platformę Mophun nie mógł nie dostrzec rosnącej popularności technologii JAVA i dlatego zastosował ją także w swoim nowym modelu. Niewielka liczba aplikacji pracujących w środowisku Mophun bardzo spowalnia jego rozwój, pomimo, że gry napisane dla tej platformy biją JAVĘ na głowę. 
T630 wyśmienicie nadaję się do zabawy, przeszkodą może być jednak mała ilość gier na niego dostępnych, oraz bardzo mała dostępna w telefonie pamięć. 2 MB to naprawdę niewiele biorąc pod uwagę możliwości słuchawki. W najlepszej - powiększonej rozdzielczości zapisać możemy około 25 - 30 zdjęć. Przy korzystaniu ze wszystkich dostępnych opcji zabrakło mi miejsca w pamięci już pierwszego dnia użytkowania. Pamięć przydzielana jest dynamicznie na obrazki, zdjęcia i muzykę. Książka adresowa i kalendarz mają stałą oddzielną pamięć. 

   

W testowanym egzemplarzu dostępne były dwie gry: Qbert i VRally2. VRally2 to gra przeniesiona prosto z ATARI - cechuje się ona wyśmienitą grywalnością z możliwością obsługi wielu graczy przez Bluetooth. Qbert to gra, w której stworkiem obskakujemy pola w piramidzie - hit znany z Commodore C64 i Amigi.
Najszybszym zapełniaczem pamięci są oczywiście zdjęcia, gry oraz tematy pulpitu, które pozwalają na indywidualne dopasowanie telefonu do właściciela. Jeden temat potrafi zająć nawet 80kB, przy czym aby go zainstalować potrzeba o wiele więcej miejsca (zazwyczaj drugie tyle).
Telefon tak jak poprzednik posiada 32 głosowe dzwonki polifoniczne, ale na szczególną uwagę ze standardowych melodii zasługuję tylko dźwięk starego telefonu. Dodatkowe melodie ściągnąć możemy oczywiście z Internetu. Jeśli nie możemy tego zrobić, w każdej chwili skorzystać możemy z wbudowanej aplikacji "Music DJ", w której w bardzo prosty sposób przy wykorzystaniu różnych instrumentów muzycznych stworzyć będziemy mogli własny utwór. Grafikę możemy zmieniać korzystając z programu do edycji zdjęć. Osobiście jednak nie polecam tego narzędzia.
Telefon posiada możliwość wyposażenia go w pad do gier (EGB-10). Urządzenie takie kosztuje 35 Euro w Niemczech, a ja miałem okazję pobawienia się nim na targach CeBIT. 


Menu

Obsługa telefonu w stosunku do T610 została trochę ulepszona. Pierwszą najważniejszą zmianą o jakiej wspomniałem to zastąpienie ikony skrótów ikoną moi znajomi. 
Niewielkie kosmetyczne zmiany znaleźć możemy także w niektórych obszarach menu. Oprócz tego cały interfejs graficzny jest identyczny. 
Podczas testów odniosłem wrażenie, że praca z T630 jest ciut szybsza niż u poprzednika. Nie jestem o tym przekonany w stu procentach, bo telefon miał czasami dziwne przestoje. Menu składa się z 12 ikon: Sony Ericsson (link to strony producenta), WAP, rozrywka, aparat, wiadomości, moi znajomi, obrazki i dźwięki, spis telefonów, połączenia, łączność, organizator, i ustawienia. Przy wejściu do ekranu głównego kursor ustawia się zawsze na ikonie wiadomości.
W czasie czuwania na wyświetlaczu podane są dane dotyczące sieci (nazwa, zasięg, GPRS), baterii, czas, data / czas budzika oraz inne ważne informacje (np. o włączonym Bluetooth). Trzy dostępne klawisze funkcyjne nie są konfigurowalne, czyli mają na stałe przypisane, co robią. Pierwszy służy do pokazywania połączeń oraz odbierania rozmowy. Środkowy (manipulator) to wejście do menu, a lewy to skrót do najważniejszych funkcji (wycieszenie telefonu, włączenie Bluetooth / IrDA, czy notatki). Nim także blokuje się klawiaturę (prawy funkcyjny + gwiazdka).
Telefon nie posiada przycisków czerwonej i zielonej słuchawki. 

Wiadomości 

Komponowanie każdej wiadomości jest proste i raczej szybkie. Martwić trochę może fakt braku klawisza szybkiego dostępu do kompozytora wiadomości.
Najważniejszą jednak zmianą dla mnie (użytkownika T68i) była świetna obsługa słownika T9. Teraz działa on szybko, ma więcej słów, dodawanie nowych jest o wiele prostsze. 
Na minus musze jednak zaliczyć zmianę położenia spacji z przycisku 1 na #. Jest to druga zmiana zaraz po blokowaniu klawiatury, która przypomina mi telefony Nokii. 
Podczas testu wiadomości zauważyłem, że telefon wielokrotnie zwalnia przy tworzeniu MMS-ów, a dokładniej przy dodawaniu do nich zdjęć. Podobnie dzieje się przy przeglądaniu obrazków, jednak kłopotów takich nie ma np. z dźwiękiem. 
Sprawdzanie poczty, czy surfowanie po WAP-ie dzięki dużemu wyświetlaczowi i połączeniu GPRS klasy 10 to naprawdę przyjemność. Ponadto telefon umożliwia dołączanie obrazków jako załączników, a nawet załączanie obrazków z aparatów cyfrowych wyposażonych w port na podczerwień albo Bluetooth. Niestety sam telefon nie jest w stanie odczytywać żadnych załączników. Oprogramowanie obsługuje kilka skrzynek pocztowych w protokołach POP3 i IMAP.
Przy każdym teście telefonu Sony Ericsson chwalę go za aplikacje zarządzające czasem. Tak jest i w tym przypadku. Kalendarze jest bardzo przejrzysty i prosty w obsłudze. Dzięki możliwości synchronizacji z PC jesteśmy cały czas na bieżąco. Program XTNDConnect służący do wymiany danych powinien być dostępny na załączonej płytce.

Łączenie z akcesoriami

Podczerwień i Bluetooth to obecnie najbardziej popularne metody łączenia telefonu z innymi urządzeniami. IrDA w T630 działa tak samo jak w każdym innym telefonie, czyli bez problemów. Jest to rozwiązanie sprawdzone i kompatybilne z każdym sprzętem. Jeśli chodzi o Bluetooth to działa on o wiele lepiej niż w T68i. Poprawione zostało przede wszystkim sterowanie - teraz nie znajdziemy już opcji automatycznego włączania Bluetooth. Do wyboru mamy tylko tryb włączony lub wyłączony. Dzięki temu nie zostaniemy teraz zaskoczeni przekazaniem połączenia do słuchawki BT. Ponadto zaimplementowana została obsługa wielu słuchawek Bluetooth i nie musimy wybierać teraz kolejności nawiązywania połączenia.

Niestety z powodu posiadania tylko jednej słuchawki nie udało mi się sprawdzić jak ta funkcja działa w praktyce. 
Połączenie Bluetooth z komputerem działa wyśmienicie. Przesyłanie zdjęć realizowane jest przez protokół FTP. Bluetooth był jednak trochę wolniejszy od portu podczerwieni i ciągle jeszcze trochę bardziej zawodny. 

Podczas przesyłania plików drogą radiową zdziwiły mnie kilkukrotne chwilowe przestoje - nic takiego nie występowało podczas używania portu podczerwieni. Takie samo zjawisko zaobserwowałem w modelu Z600.

Telefon

Jakość połączeń głosowych zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Głośność jest wyśmienita, a dźwięk czysty i wyraźny. Podczas wielu rozmów żadna z osób po drugiej stronie nie narzekała na problemy ze słyszeniem mnie. 
W T630 zdziwił mnie jednak brak zestawu głośnomówiącego. Co prawda nie ma go także w T610 i Z600, ale głośnik wydaje się być na tyle dobry, że bez problemu obsłużył by taką funkcję.
Telefon pracuje w trzech systemach częstotliwości, więc bez problemu możemy go używać np. w USA.

Bateria

Bateria zastosowana w T630 to ogniwo litowo-polimerowe o pojemności 770 mAh (takie samo jak w T610). Pomimo kolorowego wyświetlacza musze przyznać, że sprawuje się wyśmienicie i przy około 10 minutach rozmów wystarcza na od pięciu do siedmiu dni bez ładowania. Z włączonym Bluetooth czas ten skraca się diametralnie do dwóch-trzech dni.
Należy wspomnieć również o stopniowo ściemniającym się podświetlaniu. Po skończeniu używania telefonu ekran przygasa, jednak nie wyłącza się całkowicie. Klawiatura zostaje jednak już wtedy wyłączona.
Podczas czuwania wyświetlany jest zegar, który stał się o wiele bardziej czytelny. Jest on wyświetlany jako same czarne literki, bez białego paska jak u poprzednika.
Książka telefoniczna potrafi pomieścić do 500 rekordów - każdy może być złożony z ośmiu różnych danych, takich jak: adres e-mail, fax, kilka numerów telefonów itp. Długie nazwy są jednak ucinane.


Podsumowanie

Po prawie dwutygodniowym teście nie mam wątpliwości. T630 to na dziś dzień zdecydowanie mój lider na rynku telefonów komórkowych. Słuchawka jest przede wszystkim niewielka, bardzo ładna i obsługuje mnóstwem funkcji. Telefon dzięki bardzo prostej obsłudze nadaje się zarówno dla użytkowników zaawansowanych, jak i początkujących. Oczywiście nie jest to słuchawka idealna. Brakuje systemu głośnomówiącego, a słaby aparat cyfrowy trochę ujmuję jej blasku. Należy mieć nadzieję, że wszystkie te niedociągnięcia zostaną zlikwidowane u następców. Należy też pamiętać o atrakcyjnej cenie modeli Sony Ericsson w promocjach polskich operatorów.

Dane techniczne:

  • Wymiary: 102x43x17 mm

  • Waga: 95 gram

  • GSM 900/1800/1900

  • Czas rozmów: 9 (dla GSM 900) - 14 (dla GSM 1800/1900) godzin (dane producenta)

  • Czas czuwania: do 300 godzin (dane producenta)

  • Słownik T9

  • Kolorowy wyświetlacz LCD, 65 536 kolorów, 128x160 pikseli

  • Rejestrator dźwięku 

  • Edytor obrazów 

  • SMS (długie wiadomości), EMS, MMS

  • QuickShare 

  • Zintegrowany aparat fotograficzny 

  • E-mail 

  • 32-głosowy dźwięk polifoniczny

  • Java, Mophun 

  • Bluetooth, IrDA, USB, RS 232 

  • GPRS, HSCSD, Sync ML

  • Szyfrowanie WTLS 

  • Protokół WAP 2.0 oraz język cHTML

  • Modem 

  • Alarm wibracyjny 

  • Sterowanie głosem 

  • Kontakty, budzik, minutnik, zadania, stoper, połączenia konferencyjne, kalkulator, kalendarz, zegar

  • Synchronizacja aplikacji PIM

  • Zegar

Opinie:

Opinie archiwalne (263):

Komentuj

Komentarze / 263

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    morrow pisze: 2004-03-25 13:26
    heyah!! ;-))skad oni wzieli bialy kolor??? no nic,zabieram sie za czytanie testu..wreszcie SE testuja;-))
    0
  • Users Avatars Mini
    RIBA pisze: 2004-03-25 13:45
    NARESZCZIE TEŚĆIK.
    0
  • Users Avatars Mini
    adit pisze: 2004-03-25 13:56
    ciekawe tylko kiedy w ideii i za ile..?
    0
  • Users Avatars Mini
    Chalabal pisze: 2004-03-25 13:59
    Mam pytanie do autora - mam ten telefon i chcialem sie polaczyc przez bluetooth. Mam moduł x-micro usb dongle, oprogramowanie takie samo jak w tescie - widcomm. Problem w tym, ze nie widzi sie telefon ani odwrotnie. Bluetooth aktywuje w menu i wybieram szukaj nowych urzadzen, ale nic nie znajduje :/. Moze jakos inaczej sie to robi? Prosze o pomoc.
    0
  • Users Avatars Mini
    Heyah.xx.pl pisze: 2004-03-25 14:01
    Siemens s65 i sx65 wyglada jednak lepiej :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Rumcajs pisze: 2004-03-25 14:01
    Naprawde polecam ten model! Jest wysmienity :-). Poza tym mi sie bardziej czarny podoba ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    klops pisze: 2004-03-25 14:08
    z wygladu wolalem t610 - konserwatysta jestem jesli chodzi o telefony ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    zawiasa pisze: 2004-03-25 14:08
    Bez radia i mp3?-błe! Viva la Nokia 6230!
    0
  • Users Avatars Mini
    pajorro pisze: 2004-03-25 14:13
    Test jak test :-))) T610 to bardzo dobry telefon, i uważam, że ma lepszą obudwę, taką srebrną, ta w T630 też nie jest zła. Wolę ten czarny kolorek. Cena telefonu??? Poza promocją ( na allegro, w komisach) ok 1000 zł, też nie jest zła. Nokia byłaby pewnie po 2000 zł. Ja czekam na teścik Nokii 6230!!! To będzie telefon, taką mam nadzieję.BTW. Autor to widać ma telefony Sony Ericssona, a apraat cyfrowy o ile się nie myle to Sony ( odbiecie w lusterku T630 ;-))) )
    0
  • Users Avatars Mini
    Kenet pisze: 2004-03-25 14:21
    Bardzo dobry telefon, używam często t610 (nalezy do matki) i z tego co przeczytałem poprawili kilka drobnych wad które przeszkadzaja mi w nim przeszkadzają. Gdyby jeszcze dali aparat, taki jak jest w my-x6 to byłoby miodzio. A co do wyświetlacza to bardzo ładnie prezentuje sie na nim tapetka ;) - świetny gust autora :). Pozdrawiam.
    0
  • Users Avatars Mini
    Mariusz. pisze: 2004-03-25 14:22
    Na dzeń dzisiejszy ten telefon spełnia WSZYSTKIE moje potrzeby. Do zdjęć mam cyfrówkę. A do mmsów to się nadaje w zupełności. Najbardziej podobają mi się tematy pulpitu w SE. Nawet T68i miał już coś takiego. Tego mi brakuje w innych telefonach. No i bateria - jak zwykle rewelacja u SE. Dlaczego inni producenci nie stosują takich ogniw? Przecież nawet taki T300 miał polimerkę.... W czym tkwi problem np. w Panasonicach?
    0
  • Users Avatars Mini
    glaz pisze: 2004-03-25 14:53
    A ja mam tylko nadzieję, że kiedyś ze słuchawek wypadną badziewne aparaty fotograficzne a w ich miejsce pojawią się duże pamięci przenośne: flash, karty mmc mikrodyski. A słuchawka (fale eteru) bedzie uniwersalnym narzędziem dostepowym (sieć) / komunikacyjnym (terminal głosowy/video/graficzny/IM), a nie tandetna zabawkę :-P :-) Wyjasniam nie żłopałem etru ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    Killplama pisze: 2004-03-25 14:54
    Bardzo mi się podoba ten tel. tyle tylko że w przciwieństwie do testującego wolałbm kolor czarny, T610 niepodobał mi się ze względu na odstępy między klawiszami w tym modelu jest to naprawiane!!! BaRdZo Mi SiE PoDoBa
    0
  • Users Avatars Mini
    adzik pisze: 2004-03-25 15:09
    Ja też nie mogę się przyzwyczajić do telefonów tego producenta. Po prostu źle mi sie nimi obsługuje. Ale nie ma jaj jest to super telefon i ma wszystkie funkcje i może sie nimi szczycić. Lecz ja bym wolał Motorole V500.
    0
  • Users Avatars Mini
    pytak pisze: 2004-03-25 15:12
    co to jest quickshare?
    0
  • Users Avatars Mini
    rafalkoj pisze: 2004-03-25 15:15
    ja czekam na test s65... mam nadzieje że wypadnie lepiej niż se... bo bardziej mi się podoba, no ale wygląd to nie wszystko... napewno aparat przemawia też za s65 i karty pamięci... na więcej trzeba poczekać...
    0
  • Users Avatars Mini
    Bartplus pisze: 2004-03-25 15:16
    pytak - ze strony SE: QuickShare™ - łatwe dzielenie się wrażeniami Usługa QuickShare™ pozwala w łatwy sposób dzielić się z innymi swoimi przeżyciami. Przy pomocy zintegrowanego aparatu można wykonać i w ciągu sekund przesłać obraz miejsca, w którym się znajdujesz. Szybkie dzielenie się obrazami i dźwiękami. Każda funkcja przesyłania wiadomości i komunikacji firmy Sony Ericsson jest zoptymalizowana pod kątem łatwej i satysfakcjonującej obsługi. Gdy na przykład zrobisz zdjęcie, przycisk wyboru Wyślij umożliwi wysłanie go jako wiadomości MMS lub jako wiadomości e-mail.
    0
  • Users Avatars Mini
    Bartplus pisze: 2004-03-25 15:16
    cd. Wystarczy raz nacisnąć, aby zrobić zdjęcie. Jeszcze raz, aby wybrać osobę, która ma je otrzymać. Wybierz numer z książki telefonicznej i obraz jest gotowy do wysyłania. Wysłanie dowolnego obrazu lub dźwięku do innego telefonu, do komputera, PDA lub innego urządzenia jest łatwe. Z pulpitu wybierz rodzaj zapisu, który chcesz przesłać, wybierz element, a jeśli urządzenie odbiorcze jest blisko, wybierz Bluetooth™ lub podczerwień.
    0
  • Users Avatars Mini
    Jajo pisze: 2004-03-25 15:30
    Mam telefon od 4 dni wszystko jest w porządku jedynie co denerwuje to lekko skrzypiąca obudowa (klapka baterii) oraz mizerna jakość zdjęć przy słabym oświetleniu. Natomiast zachwyca wyświetlacz TFD o takiej ostrości właściciele T610 mogą tylko pomażyć, polifonia z modelu T610 została niezmieniona ale i tak zachwyca o wyglądzie samego aparatu już nie mówię moim zdaniem bomba!!!. Jeśli nie zależy wam na zdjęciach to jest to doskonała propozycja moim zdaniem najlepsza za kwotę poniżej 400zł.
    0
  • Users Avatars Mini
    2973 pisze: 2004-03-25 15:31
    fajny i napewno drogi telefon
    0
  • Users Avatars Mini
    vonski pisze: 2004-03-25 15:46
    Choc nigdy nie mialem telefonu SE to chyba na taki bym sie mogl skusic. Szkoda tylko ze aparat taki mizerny. Ciekawe ile bym sie musial "przestawiac" po 3 latach uzywania menu Nokii ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    JRobert pisze: 2004-03-25 15:46
    Co do radia: można sobie kupić zestawik słuchawkowy z radiem - nawet lepiej, bo przyda się do innego SE. Oczywiście polecam oryginalny zestaw SE! Telefon ma plus dla posiadaczy Nokii - przypomina w obsłudze ten aparat, a jest pozbawiony wad Nokii (lepsze SMSy i lepsze menu). Brak mi czasowych profili, zmiany czasu włączenia wyświetlacza i blokady klawiatury - trudno. Jednak do Nokii, na poziomie obsługi N6610 już bym nigdy nie wrócił... - bije ją na głowę! Aparacik foto jest słabiutki, trudno, trzeba mieć normalną cyfrówkę do zdjęć - to tylko do MMS. Wyświetlacz super, bateria ujdzie.
    0
  • Users Avatars Mini
    JRobert pisze: 2004-03-25 15:46
    Telefon ma jednak niedociągnięcia w menu - dotyczące internetu - raz przy wyjściu z GPRS pyta się o utrzymanie połączenia, a raz zrywa bez pytania (różnie w różnych miejscach menu). Mnie to wkurza nieźle - pobieram nagłówki maili (w kliencie e-mail), telefon się rozłącza i muszę nawiązywać jeszcze raz połączenie, aby przeczytać danego maila. Ogólnie szczerze polecam, zwłaszcza za te pieniądze. Nokia dostaje w tyłek..., a ja kilka lat byłem jej wiernym fanem ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    JRobert pisze: 2004-03-25 15:48
    vonski: przestawisz się błyskawicznie. Ja się szybko przyzwyczaiłem - obsługa menu jest anielsko prosta (tylko po kiego ch... ten skrót na stronę SE.com???). Jedyna różnica, to to, że w Nokii spacja jest pod zerem, a tu pod #, ale po 2 miesiącach użytkowania już się nie mylę. Inne różnice w obsłudze nie są tak drastyczne.
    0
  • Users Avatars Mini
    Kr!ss pisze: 2004-03-25 15:51
    Nie ma to jak NOKIA!!! T630 nie podoba mi się stylistyką :/ i cieniutki aparat
    0
  • Users Avatars Mini
    _michal_ pisze: 2004-03-25 16:24
    Wiem ze moze swoja wypowiedzia uraze czesc userow gsmonline,ale nie odpowiada mi marka sony ericsson,po prostu tych telefonow nie lubie,i naprawde wole uzytkowac nokie 6310 lub siemensa s55.Poczekamy na test siemensa s65,i wtedy zobaczymy kto bedie liderem na rynku telefonow komorkowych.A odnosnie se t630,wizualnie duzo lepiej prezentuje sie t610.
    0
  • Users Avatars Mini
    Sagem pisze: 2004-03-25 16:43
    Telefon bardzo fajny , ale 2 mb pamięci ? :/ to ja juz zdecydowanie wole Sagem Myx-7
    0
  • Users Avatars Mini
    andreee pisze: 2004-03-25 16:44
    Kr!ss: idiota z ciebie z tyle
    0
  • Users Avatars Mini
    ghostdog pisze: 2004-03-25 17:11
    No wypas! Testowalem t610 przez ponad miesiac i bylem zadowolony.Co prawda to nie jest to co moja mydelniczka, ale milo wspominam ten czas.Teraz moze mi sie uda ten potestowac i jeszcze P900! Pozdro!
    0
  • Users Avatars Mini
    windu pisze: 2004-03-25 17:11
    Bardzo fajna tapetka :) i oczywiście telefon tez bardzo fajny.Podoba mi sie.
    0
  • Users Avatars Mini
    _michal_ pisze: 2004-03-25 17:22
    Andreee:dlaczego tak mowisz.Zauwazylem od pewnego czasu ze na gsm online nie mozna pochwalic telefonow marki nokia bo za chwile wszyscy zaczna pisac na ciebie ze jestes dresiarzem albo idiota.Nie uwazacie ze to jest troche chore,nokia prodokuje naprawde dobrej jakosci dopracowane telefony,i nie widze w tym nic dziwnego ze wiekszosc osob z nich korzysta.
    0
  • Users Avatars Mini
    _michal_ pisze: 2004-03-25 17:24
    Dlateg kolego andreee zachowaj te uwagi dla siebie,bo z twojej wypowiedzi wynika ze to ty jestes idiota.Przepraszam za dwa posty.
    0
  • Users Avatars Mini
    andreee pisze: 2004-03-25 17:53
    Czym niby Nokia jest lepsza od innych producentów do takiego stapnia że ma 50% rynku??? Czym, czym, ano kurna PRZESZŁOŚCIĄ, dawniej Nokie były najlepsze, ake teraz tak wcale nie jest, wszystkie modele są zajebiście drogie, i słabiej wyposażone. Ludzie są do Noki przyzwyczajeni i tyle, ja osobiście miałem 6610, ale po 1/2 roku zamianiłem ją na T610, i wiem że Noki już nie będe miał. Czytałeś nowy news?? 40 nowych Noki na 2004 rok, no to już jest przesada pewnie zmianią obudowe, w średek będzie taki sam. Cóż moge jeszcze powiedzieć??? Życze Nokji starte pozycji lidera.
    0
  • Users Avatars Mini
    _michal_ pisze: 2004-03-25 18:12
    andree:moze zbyt pochopnie ocenilem ciebie i twoja wypowiedz,przepraszam. 40 nowych nokii na 2004 rok,to rzeczywiscie jakas masowka ,bedzie pewnie 10 tych samych modeli z inna obudowa,tak jak jest teraz 6610,7210,6100,3100.
    0
  • Users Avatars Mini
    Gr33nY pisze: 2004-03-25 18:51
    tak sie zastanawiam czy autor na pewno wie o czym pisze albo czy pisal to na trzezwo :) oto co czytamy: "W porównaniu z T610 zmienione zostały wyłącznie szczegóły. Kształt i rozmieszczenie klawiszy zostało nietknięte." by za chwile przeczytac takie zdanie "Największa innowacja nastąpiła przede wszystkim w wyglądzie klawiszy." i kolejny blad: "Obiektyw aparatu fotograficznego i nieobecne w T610 lusterko umieszczone zostało na niewielkim podwyższeniu." nie wiem skad pochodzil porownywany T610 ale mam watpliwosci co do legalnosci pochodzenia bo do kazdego nowego lusterko jest dodawane i nie spotkalem sie zeby ktos nie mial chyba ze nie chcial miec to nie montowal. a juz z miejscem na logo operatora to przesadzil, Plus GSM jakos sobie z tym poradzil a przy okazji obudowa jest znacznie bardziej estetyczna.
    0
  • Users Avatars Mini
    Gr33nY pisze: 2004-03-25 18:59
    o tylnej pokrywie ktora sie wygina nie wspomne bo to zalosne, nie wiem co trzeba robic z telefonem zeby ja wygiac, jest to telefon z gatunku tych delikatniejszych a nie odpornych typu R310 czy 6250. jak chce pojezdzic na rowerze a potrzebuje byc w kontakcie to biore sobie wlasnie R310 bo wiem ze nawet jak na niego upadne to nic sie z nim nie stanie(testowane) :) ale jak ide na impreze gdzies to wole T610 poniewaz jest mniejszy, dyskretniejszy i ma WAP( nieoceniona funkcja przy oczekiwaniu na autobus) :) no dobra jest tez bardziej szpanerski ;). no i ostatnie zastrzezenie mocowanie karty, jestem ciekaw ile osob wymienia chociaz raz dziennie karte ??.
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-03-25 19:22
    A moim zdaniem t 300 i t 310 miało fajniejsze menu :/ Nie wiem ale tak mi się zdaje. No cóż. Sony ma durzy wpływ w Ericssonie ale czy aż taki. A po2 stylistyka t630 jest fajna ale ten telefon jest bardziej młodzierzowy. Ale ja jakoś wole zamiast plastiku aluminium :). Zresztą te 2 fony niczym sie ne różniom tak zasadnicze to odmłodzony telefon i z lepszym wyswielaczem tft :0 i koniec.
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-03-25 19:23
    A mocowanie karty lepsze było w starych ericssonach chyba se się zmienia choć podoba mi się mój t610 ale lepiej wole stare menu ericssona :) ot. Pozdrawiam wszystkich
    0
  • Users Avatars Mini
    andreee pisze: 2004-03-25 19:34
    Menu powinno mieć 9 a nie 12 ikon!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    chadman pisze: 2004-03-25 19:44
    jest jeden skrot konfigurowalny: dzojstik (przesuniecie w lewo). konfigurowac to cos mozna ustawiajac na pierwszej pozycji w menu \'moje skroty\' wybrany skrot. jezeli wstawimy tam skrot do pisania SMSa, to w stanie czuwania przesuwajac dzojstik w lewo otworzy sie nam odpowiednie okienko do pisania SMSa. niestety tylko 1, ale jest.
    0
  • Users Avatars Mini
    t610 pisze: 2004-03-25 19:50
    t610 mial lusterko tylko trzeba bylo se je zalozyc
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-03-25 19:55
    Mialem go z ERY BIZNES przez 30min-czarnego i wydal sie naprawde dopbrym fonikiem.Za 1zl w biznesie na abo nic lepszego sie nie kupi!
    0
  • Users Avatars Mini
    GSManiac pisze: 2004-03-25 20:32
    Primo: ja akurat nie postrzegam jako zalety nowej - w stosunku do T610 - klawiatury tego telefonu. W T610 potrafię bezwzrokowo, nawet jadąc samochodem, pisać smsy własnie dzięki temu, że klawisze dzielą pewne odległości, a tutaj klawisze są wszystkie koło siebie, co stwarza dużą możliwość pomyłki. Poza tym najlepszy nawet plastik nie zastąpi IMHO aluminium - i praktyczniejsze, i bardziej eleganckie... Secundo: dlaczego autor testu chwali zastąpienie pozycji "Moje skróty" pozycją "Moi znajomi", skoro sam przyznał, że nie można z tego korzystać, gdyż operator (zapewne żaden w naszym kraju) nie oferuje tej usługi ?
    0
  • Users Avatars Mini
    GSManiac pisze: 2004-03-25 20:32
    ***Gr33nY: lusterko w T610 było, owszem, ale tylko "mobilne", tzn. możesz je zamontować w miejsce gumowej zaślepki, ale nie musisz, a w przypadku T630 lusterko jest na stałe zamontowane. Jeśli chodzi o miejsce na logo operatora, to autor ma rację - faktycznie w T610 nie było na nie wydzielonego miejsca (co nie przeszkadzało Plusowi poradzić sobie z tym problemem). ***chadman: to w takim razie gdzie się wchodzi w menu "Moje skróty", skoro pozycja ta została zastąpiona "Moimi znajomymi" ?
    0
  • Users Avatars Mini
    GSManiac pisze: 2004-03-25 20:33
    Reasumowując ogólne wrażenia - telefon powinien się nazywać T610i - nieznaczny "face lifting" oraz zastosowanie aktywnej matrycy nie zasługuje chyba od razu na inną nazwę. SE zaprzepaścił szansę - na bazie sprawdzonego modelu T610 - stworzenia prawdziwego lidera rynku telefonów klasy wyzszej - średniej. A wystarczyło przecież dodać "prawdziwy" aparat (min.) VGA, zestaw głośnomówiący, obsługę załączników via klient poczty e-mail oraz, przede wszystkim, dodać więcej pamięci (ewentualnie wyposażyć słuchawkę w slot na karty pamięci). Radio i/lub odtwarzacz MP3 dopełniłyby idealną całość... No, ale przynajmniej warto czekać na następcę, który zapewne będzie bezpośrednim konkurentem takich terminali, jak Siemens S65, czy Nokia 6230 (tudzież jakiegoś kolejnego modelu z 40-stu planowanych przez fiński koncern na rok 2004).
    0
  • Users Avatars Mini
    bakx pisze: 2004-03-25 20:56
    swietny telefon,,,,, wiedac ze SE sie bardzo stara. Szkoda tylko ze nie zaimplementowali EDGE'a ale w zasadzie nie ma sie czego czepiać,,, oprócz aparatu ktory nie jest najwyzszych lotów ale jak zawsze twierdziłem do robienia zdjec jest Cyfrówka a nie teelfon wiec nie moza uznac tego za wielka wade, Co do poprzednika to mogli tylko dożucic wiekszą baterie bo to jest najwazniejsze w celu zapewnienia mobilności...,,,,, a pozaty super terminal
    0
  • Users Avatars Mini
    fynf pisze: 2004-03-25 20:59
    Tak jak samn telefon mi się podoba,tak nie spełnia moich oczekiwań.Zwłaszcza w stosunku do apararuy!!Zdjęcia są poprostu koszmarne!!Lepsze robi dosłownie każda komórka.Nie wspomnieć już o ich niskiej rozdzielczości...
    0
  • Users Avatars Mini
    Gr33nY pisze: 2004-03-25 21:19
    GSManiac*** to chyba juz pokazywali 2 sluchawki godne uwagi mowie o K700 i S700. Mysle ze wlasnie K700 bedzie moim next fonikiem.
    0
  • Users Avatars Mini
    janex pisze: 2004-03-25 21:53
    w koncu test SE wiele osob nie moglo sie doczekac ...ale do rzeczy telefon spoko funkcje tez bardzo udany model klasy sredniej wyzszej jedynie wyswietlacz delikatnie nie nadarza za konkurencja a szkoda....
    0
  • Users Avatars Mini
    luki_l pisze: 2004-03-25 22:18
    No całkiem niezły test.. ale gdyby testowana słuchawka pochodziła od polskego operatora, to napewno ikona "moi znajomi" byłaby zastąpiona ikoną skrótów - moim zdaniem dużo bardziej przydatną chociażby ze względu na możliwość przypisania pierwszego skrótu z listy - ruchowi joysticka w lewo. W ten sposób wyeliminować można problem autora z szybkim dostępem do smsów. :)................. Kolor czarny mojego T630 odpowiada mi dużo bardziej niż srebrny, telefon jest zgrabny i ładny :) i w ogóle uważam go za stworzonego dla mnie. Aparat wykorzystuję jedynie do MMSów i do przypisywania zdjęć kontaktom więc jego rozdzielczość w pełni mi wystarcza.
    0
  • Users Avatars Mini
    luki_l pisze: 2004-03-25 22:19
    Menu symbianowskie jest niesamowicie przyjazne w obsłudze, wyświetlacz bardzo wyraźny, bateria najlepsza z wszystkich telefonów jakie miałem, słownik T9 także. Telefon można wyjątkowo spersonalizować (profile, motywy, skróty itp.). Wadą którą odczuwam najboleśniej jest mała pamięć ale można się do tego przyzwyczaić. Przydałby się również odtwarzacz mp3 lub chociaż radio :) no ale nie wymagajmy zbyt wiele. Ogólnie SE T630 jest - wg mnie - telefonem niemal idealnym i niewiele jest na polskim rynku słuchawek mogącym z nim konkurować.
    0
  • Users Avatars Mini
    karol.b pisze: 2004-03-25 23:33
    mmm sony ericsson robi coraz fajniesze fony jest to chyba jedyny konkurent dla Noki jesli chodzi o terminale. Widac w SE przynajmniej jakas logike i kontynuacje stylistyki i funkcjonalnosci
    0
  • Users Avatars Mini
    pawelt pisze: 2004-03-25 23:53
    Tym razem GOL sie postarał! Test na pięć stron i z kupą zdjęć miło się czyta:) Co do telefonu to właściwie nic się nie zmieniło w stosunku do t610. No może tylko ekranik. Największą wadą t610 był niewątpiwie aparat, który w t630 wogóle nie został poprawiony! To co zrobił SE to czyste posunięcie marketingowe. "Ooo jest w aparacie 480 na 640 pix więc jest dobry - biore telefon!" Sporo osób przed kupnem telefonu nie patrzy na jakość zdjęć tylko na ilość pixeli - im więcej tym lepiej. zdjęcie o rozdz. 120 na 160pix można powiększyć na 2000 na 3000 pix tylko co wyjdzie? - KUPA!!!!!:)
    0
  • Users Avatars Mini
    mik007 pisze: 2004-03-26 00:17
    nie mogę wciąż pojąć dlaczego jakość wbudowanego aparaciku którzy bądźmy szczerzy jest zwykłym gadżetem staje sie kryterium wyboru telefonu, ale coż...co do testu to nie rozumiem tak pochlebnych opinii autora o wyświetlaczu z T630, ma on po prostu słaba rozdzielczość i jest znacznie gorszy niz w Z600 (gdzie ekran jest chyba taki sam jak w Sharpie GX10), nie mówiąc juz o V500...warto jeszcze zauważyć że w zestawie tym razem brakuje szmatki :) ogólnie ciekawy, solidny model, jednak jakość dźwięku (także wbrew zachwytom autora) nie dorównuje R520m czy 6310...
    0
  • Users Avatars Mini
    GSManiac pisze: 2004-03-26 00:32
    ***janex: co miałeś na myśli pisząc "jedynie wyswietlacz delikatnie nie nadarza za konkurencja a szkoda...." ?? 65K, 128*160 i aktywna matryca TFD Ci nie wystarczą ? Nie wymagaj od tego telefonu 262K kolorów, nie zapominaj, że nie jest on wcale taki "młody". W K700 jest za to bodajże 262K itp najnowsze rozwiązania technicze... ***Gr33nY: życzę Ci tego z całego serca (sobie zresztą także) ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    odka pisze: 2004-03-26 01:15
    Jednym słowem: nic ciekawego
    0
  • Users Avatars Mini
    luki_l pisze: 2004-03-26 01:40
    nie napisałaś
    0
  • Users Avatars Mini
    nobody pisze: 2004-03-26 07:25
    Tlefon super i test tez chyba wystarczajacy.Ja przynajmniej nie mam zadnych pytan odnosnie tego telefonu.Sluchawka ma chyba wszystko czego przecietny uzytkownik moze wymagac w telefonie.Niestety nie przypadl mi do gustu design telefony,zdecydowanie bardziej podoba mi sie t610 z jego "zimniem" :-).Z czystym sumieniem moge dac mu 10 pkt.Super telefonik.
    0
  • Users Avatars Mini
    Yearman pisze: 2004-03-26 07:41
    Wedle autora to najlepszy telefon na rynku ale czytajac ten test-bo tylko taki kontakt mialem z tym fonem- dochodze do wniosku ze moja v300 jest lepsza sama sluchawka i aparat. o v 600 nie wspominajac. Co chce powiedziec. ZROBCIE TEST V300 !!!Czekamy juz bardzo dlugo.pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    pajorro pisze: 2004-03-26 09:09
    Brakuje mu pamięci...Jakby miał możliwość rozszerzenia kartami pamięci to by było super!
    0
  • Users Avatars Mini
    9876 pisze: 2004-03-26 11:28
    dla mnie ten telefon to rewelacja, mam go prawie miesiąc i naprawde jestem zachwycony, wielki plus to wyświetlacz i komunikacja z kompem, przydała by sie lepsza camera ale coż nie można miec wszytkiego
    0
  • Users Avatars Mini
    Kalaman pisze: 2004-03-26 12:26
    No czyli wychodzi na to, że nie doczekamy się już testu T610... Mam nadzieje, że będzie ten telefon w promocji Plusa od 05.04.04 bo już za miesiąc kończy mi się umowa i czas zamienić T65 na T630.
    0
  • Users Avatars Mini
    rrrreeee pisze: 2004-03-26 12:57
    ale wiesniacki ekran!!!!!hehehe
    0
  • Users Avatars Mini
    kkozo pisze: 2004-03-26 15:04
    *GSManiac - czlowieku nie chodzi o ilosc kolorow!!! Jakbys porownal sobie (najlepiej trzymajac obok siebie ) motke v300 (nie wspominajac o v500) z tym \\\"czyms\\\" to bys wiedzial o co chodzi. To ze ma TFD i jest to troche nowsza matryca od TFT to nie znaczy ze jest lepsza- charakteryzuje sie mniejszym poborem pradu i w zwiazku z tym \\\"slabiej swieci\\\". Powiedzmy sobie szczerze ze nie ma lepszego wyswietlacza obecnie na rynku od motki v500 (wyswietlacz pochodzi od sharpa gx20 - tft transmissive) bo v300 ma tft translative.
    0
  • Users Avatars Mini
    kkozo pisze: 2004-03-26 15:09
    No i gdzie tu ten wasz t630 :) ????Pan redaktor (tester:) tez niech sie przypatrzy bo piszac ze ten w t630 ma "kolory, które są żywe i bardzo realistyczne"to jeszcze malo rzeczy widzial na tym swiecie :))) pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    Mariusz. pisze: 2004-03-26 15:39
    Jest na naszym rynku. Mam nadzieję, że cena 610tki za to spadnie bo jak na razie to jest zrównana z N7650! (mowa o komisach).
    0
  • Users Avatars Mini
    rgumkowski1 pisze: 2004-03-26 16:46
    Zmiany zaszły niewielkie, lekka kosmetyka, ale z korzyścią dla uzytkownika T630.
    0
  • Users Avatars Mini
    Paszko pisze: 2004-03-26 18:54
    Jak dla mnie to t610 ma zdecydowanie lepsza stylistykę (pomijam już niewygodne połączone klawisze). Nowe funkcje też nie za ciekawe np. „Moi znajomi”, jak już wspomniał GSManiac na 99% nie będzie będzie obsługiwana przez naszych operatorów. Jednym słowem nie warto przepłacać ok.300 zł (rynek wtórny) kupując t630, a brać sprawdzonego t610.
    0
  • Users Avatars Mini
    japa pisze: 2004-03-26 19:51
    Lepszy jest tylko wyświetlacz. A brak "moje sróty' to zmiana na gorsze.
    0
  • Users Avatars Mini
    9876 pisze: 2004-03-26 20:48
    ale chwile w t630 w erze "moje skróty" dalej występują w menu głównym a nie ma "moich przyjaciół"
    0
  • Users Avatars Mini
    wonglik pisze: 2004-03-26 21:39
    Moi znajomi to naprawde niezla funkcja, pod warunkiem, ze jest udostepniana przez operatorow. Dziwi mnie fakt, ze operatorzy wrzucaja multum niepotrzebnych serwisow SMSowych, a nie potrafia wprowadzic czegos pozytecznego - czyli np. Moich znajomych.
    0
  • Users Avatars Mini
    wonglik pisze: 2004-03-26 21:41
    A co do Ery to mozliwe, ze z gory zazyczyli sobie T630 ze skrotami bo klada lache na wprowadzanie nowych fajnych uslug...
    0
  • Users Avatars Mini
    burns pisze: 2004-03-27 17:03
    Autor testu uparl sie na Moich znajomych czego nie ma w fonach na Polskę. Może i fajna funkcja, ale jak już bedzie u naszych opow to pewnie platna!!! A narazie chwala im za to bo fon to wystarczajaca smycz a jak by wszyscy mieli wiedziec gdzie jestem(czytaj kobiety) - Boze chron mnie przed tym!!! A tak calkiem serio tescik taki sobie!!! - podejrzewam, ze autor ma go od niedawna i jeszcze o wszystkim nie wie co juz ludzie powiedzieli na forum a kilka rzeczy pewnie przepisal!!! Zwlaszczwa widze to jak mu bateria trzyma tyle dni!!! zwlaszcza przy pisaniu testu - no chyba, ze nie zagladal do menu bo jezdzac na rowerze uzywa t68 a ten lezy na meblach :)))
    0
  • Users Avatars Mini
    burns pisze: 2004-03-27 17:06
    Moze ta funkcja przyjdzie z nowszym lub innym oprogramowaniem, ale ja nie zamierzam sie pozbywac moich skrotow - bardzo przydatne co innego gdyby chodzilo o ikone strona domowa SE :)))
    0
  • Users Avatars Mini
    JAGODA pisze: 2004-03-27 17:33
    moim zdaniem super fon! www.sonyericsson.vel.pl
    0
  • Users Avatars Mini
    andreeee pisze: 2004-03-27 22:00
    KOZO: chyba jesteś mocno niedoinformowany nie ma lepszego wyśiwtlacza od v500 :-O , podami ci 2 przykłady: Samsung D410 262 tys kolorów 320x240 Sharp GX30 262 tys kolorów 320x240 więc nie ****** głupot!!! Motoroalrz jeden
    0
  • Users Avatars Mini
    GSManiac pisze: 2004-03-28 06:06
    ***Kozo: trudno, żeby w zestawieniu, do którego podałeś link, znajdował się t630, skoro rzeczona stronka to forum fanów Motoroli i tylko telefony tej firmy (a dokładnie v500/v600) zostały poddane porównaniu... To po pierwsze. Po drugie - zdaję sobie sprawę, że TFD mają gorsze właściwości "świetlne" z racji energooszczędności charakteryzującej ten właśnie rodzaj matryc, niemniej ten Twój "najlepszy na rynku" wyświetlacz Motki v500 stosunkowo kiepsko radzi sobie w pełnym słońcu... Po trzecie - pisząc "najlepszy na rynku" rozumiem, że miałeś na myśli nasz polski rynek ? Bo naprawdę jest już kilka telefonów z lepszymi wyswietlaczami - np. właśnie wspomniany wyżej przez ***andreeee Samsung D410, o którym testujący na mobile-review napisali, że bije na głowę wyświetlacze zarówno E700, jak i najnowszych Motek serii vX00. Na przyszłość radzę zachować trochę więcej obiektywizmu...Szczerze mówiąc, fani Nokii i właśnie Motoroli jawią mi się jako najbardziej zaślepieni posiadacze komórek.
    0
  • Users Avatars Mini
    irzin pisze: 2004-03-28 15:11
    GSManiac : dobrze napisane ! Popieram ! W szczególności ostatnie zdanie !
    0
  • Users Avatars Mini
    bodybag pisze: 2004-03-28 20:46
    Mialo byc o SE630 a jest o motkach. ... mialem V300 jakies dwa tygodnie i co..? wyswietlacz niezly.. i tylko wyswietlacz...przy dwudziestu zdjeciach w pamieci juz zwalnialo oprogramowanie, sam sie przelaczal na nizsze rozdzielczosci... zawieszki...efekt...po dwoch tygodniach zamienilem na N7650 i nie zaluje ani przez moment..swoja droga to sony ericson robi zajebiste sluchawki mialem t300 T65 i uwazam ze bylo spox
    0
  • Users Avatars Mini
    kkozo pisze: 2004-03-28 23:14
    *andreeee - łosiu jeden chodziło mi na polskim rynku - u naszych operatorow - sprobuj kupic cieciu te sluchawki ktore wymysliles , a na tegorocznych targach sa jeszcze lepsze. Debil jeden
    0
  • Users Avatars Mini
    andreeee pisze: 2004-03-28 23:38
    To wyrażaj się jaśniej !!! Te 2 co wymieniłem są luż dostępne na zachodzie. Aha i przeczytaj 3 ostanie posty, noi %#$@$ widzisz jakie motorole są zajebiste. PS. Opanuj się bo jak mnie zwywywasz to ci nic nie da
    0
  • Users Avatars Mini
    luki_l pisze: 2004-03-29 01:43
    Wyświetlacz w T630 prezentuje się w rzeczywistości o wiele lepiej niż na fotkach w tym teście.
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-03-29 06:18
    Kozo pokaż kuurę a nie. Kazdy =może powiedzieć swoje zdanie. A twoja wypowiedź na temat wyswitlaczów była nie jasna. Jeżeli chodzi o fona a dokładiej o v500 to nie odpowiada mi nenu motorolki. Jest straszliwie mdłe. I wogóle. Najfajniejsze menu do tej pory dla mnie było w eryku r320s :) poprostu intuicja. A jeżeli chodz o t610 a t630 to wole t610. Lepiej wykonany choć t630 ma fajne klawisze. Ogóleni se robi jajne słuchawki tylko menu bylo lepsze w modelach z serji t65 albo t300 lub t310. Tak mi się zdaje. No i brak słucawek. Nie wybacze tego Erykowi i brak w statusie o bateri :/. Oj to były miłe dodatki.
    0
  • Users Avatars Mini
    andreee pisze: 2004-03-29 17:16
    KOZO: No dobra V500 ma najlepszy wyswietlacz na polskim rynku, noi co z tego??? To ze ma najlepszy wyswietlacz o niczym nie swiadczy.
    0
  • Users Avatars Mini
    axel97 pisze: 2004-03-30 02:14
    nie wiem czy ten fon jest dobry czy nie , ale test napisal chyba ktos z tej firmy albo jakis PH takiej czolobitnosci dawno nie widzialem
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-03-30 03:30
    axel97 ogólnie o soniacze nowe sa bardzo fajne. I to jest prawda. Co pisze ta osobapisząca test
    0
  • Users Avatars Mini
    Darek Marczak pisze: 2004-04-01 00:28
    Pytanie do autora: co to za rowerek??? Widze, ze amortyzator to jakis manitou bo ma "reverse arch". I skad pomysl zeby akurat w ten sposob sfotografowac telefon???? Pozdo
    0
  • Users Avatars Mini
    pasiak pisze: 2004-04-02 12:02
    wiek ktos czy bedzie mozna bopasowac obudowe z t610 na t630?
    0
  • Users Avatars Mini
    luki_l pisze: 2004-04-02 22:58
    pasiak: nie można, świadczy o tym chociażby kształt przycisku włączającego.
    0
  • Users Avatars Mini
    kamikaze pisze: 2004-04-02 23:21
    szkoda tylko ze aparat nadal kiepski....
    0
  • Users Avatars Mini
    andvhs pisze: 2004-04-03 11:43
    Podoba mi sie .
    0
  • Users Avatars Mini
    Pasiak pisze: 2004-04-03 16:49
    telefonik ladny ale aparat ma lepszy moj sagem x6: :)
    0
  • Users Avatars Mini
    eXiDe pisze: 2004-04-03 18:16
    Ja wolę swojego t-six-ten :)
    0
  • Users Avatars Mini
    luki_l pisze: 2004-04-03 22:42
    eXiDe: to rzecz gustu ale podejrzewam że gdybyś miał T630 to nie zamieniłbyś się na T610
    0
  • Users Avatars Mini
    wonglik pisze: 2004-04-04 01:11
    Rowerek to Giant Iguana, a pomysl przyszedl tak po prostu :) Pozdro
    0
  • Users Avatars Mini
    zonk pisze: 2004-04-05 01:31
    mam pytanko: czy w T630 tak jak w T68 można ustawić wielkość wyświetlanych czcionek? chodzi o ludziska o słabym wzroku żeby bez okularów mogli obsługiwać...niestety w T610 tej funkcji nie ma..
    0
  • Users Avatars Mini
    luki_l pisze: 2004-04-05 18:01
    zonk: wielkość czcionki można zmienić jedynie podczas wpisywania smsów.
    0
  • Users Avatars Mini
    Rychu pisze: 2004-04-07 15:45
    Miałem okazję testować przy zakupie V500 i N6600 (miałem wtedy T610).V500 miał faktycznie dobry wyświetlacz, ale gdy podali mi do porównania N6600 to niestety muszę przyznać,że ten drugi jest o klasę lepszy.Więc nie piszczie głupot w stylu V500 ma naj... A teraz do rzeczy: czy w T630 można już wybrać dowolny sygnał SMS'a czy tylko z listy stworzonej przez SE?
    0
  • Users Avatars Mini
    luki_l pisze: 2004-04-08 02:39
    Rychu: można wybrać tylko jeden z siedmiu oryginalnych sygnałów + jeden wyciszony :)
    0
  • Users Avatars Mini
    mobilekom pisze: 2004-04-11 21:36
    a mi sie podoba ten telefon....szkoda ze Symbiana nie ma ale to egazaminu by nie zdalło...Pozdrawiam www.mobilekom.evortal.pl
    0
  • Users Avatars Mini
    luki_l pisze: 2004-04-12 00:45
    mobilekom: czy napewno chciałeś umieścić tego posta przy teście T630..? :o
    0
  • Users Avatars Mini
    motyl pisze: 2004-04-14 22:03
    Pomocy w wyborze!!!! Chce kupic w przeciagu najblizszego tygodnia telefon, mam dwa typy Nokia 7250 lub sony 630, i niemoge sie na zaden zdecydowac. Ten ma wiecej pamieci, ten fajniejszy wyglad itd.. Prosze o jakies fachowe rady , z gory dzieki
    0
  • Users Avatars Mini
    tiroll pisze: 2004-04-15 04:17
    motyl!!! bratku! mysle ze bardzo dobrze zrobisz wybierwjąc SAMSUNGA X600 badz E700 wymienione wyzej samsungi maja na pewno lepszy wyglad a pamiec to 9MB jakosc zdjec lepsza niz w t630, poza tym testowalem t630 i mam kontakt z serwisantami-problem to usterkowosc tych telefonow wyzsza niz samsungi osobiscie polecalbym zastanowienie sie nad samsungiem x600 jest tanszy od e700 a w takiej samej cenie jak se t610 pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    Krzysiek pisze: 2004-04-15 20:13
    MAM WIELKI PROBLEM, GDYŻ PO PRZECZYTANIU TEGO TESTU NIE WIEM CO MAM ZROBIĆ. CZY KUPIĆ TEN TELEFONIK CZY POCZEKAĆ NA SIEMENS ST60 ?? BARDZO PROSZĘ O PODPOWIEDŹ... POZDRAWIAM
    0
  • Users Avatars Mini
    Nastik pisze: 2004-04-16 01:31
    Tiroll:Wydaje mi sie ze nie masz racji!!X 600 robi lepsze zdjecia ale wyswietlacz ma mniejszy i mimo tej samej ilości barw wygląda gorzej(do mms T630 wystarczy a jak chcesz lepsze to najlepsza cyfrówka)Poza tym nie słyszałem zeby SE t610 i t630 sie psuły,chyba pomyliło Ci sie z t68i(to sie zgadzam).No i przede wszystkim wygoda użytkowania,fajniejsza(jak dla mnie)polifonia,BLUETOOTH(!!!)
    0
  • Users Avatars Mini
    Nastik pisze: 2004-04-16 01:32
    W samsungu nie da sie dodać obarzka do osoby dzwoniącej a szkoda bo to fajny bajer. Samsung jest moim zdaniem słabszym fonem co znajduje odzwierciedlenie w cenie(200zł mniej).Ja miałem obydwa te fony i zostałem przy SE :))
    0
  • Users Avatars Mini
    Qwerty pisze: 2004-04-17 11:03
    Moim zdaniem SE t630 jest duzo lepszy! ST 55 to kicha, St 60 nie bedzie lepszy!!! Kup Sonyeryka- to dobry telefon!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    mooby pisze: 2004-04-17 20:05
    t630 uswiadomil tylko jedno mi ;] nokia jest do banii :] a SOnyericsson jest suuuper ;] polecam kazdemu ten telefon :]
    0
  • Users Avatars Mini
    Mati pisze: 2004-04-19 15:56
    Moge sie dowiedzies z kad mam wiać program do zdjec w 640x480?
    0
  • Users Avatars Mini
    Topless pisze: 2004-04-19 21:23
    Ciekawe, ze po doświadczeniach z T610 Sony Ericsson nie pomyślał o lepszym aparacie i większej pamięci... Jeżeli nie potrzebujecie bluetootha to bardziej polecam my-X6 . Moim zdaniem Sagem jest po prostu wygodniejszy i bardziej intuicyjny w obsłudze. Jeden ze znajomych, wielki miłośnik SE i posiadacz T610 miał niezłą minę jak pokazałem mu Sagema :))) Pozdrawiam wszystkich
    0
  • Users Avatars Mini
    JS1 pisze: 2004-04-20 20:57
    ***Topless - muszę Ci przyznać rację - posiadacz SE rzeczywiście może się deko zdziwić na pierwszy widok X-6 - problem leży w czym innym - zachwyt mija po paru godzinach używania X-6, który jeśli chodzi o funkcjonalność nie dorasta do pięt żadnemu SE. Swego czasu przeskoczyłem z T68i na X-6 i przez pierwsze pół dnia byłem zachwycony. Nie mogę powiedzieć, że X-6 nie ma w sobie czegoś co zatrzymuje wzrok - bo ma. Jednak SE to niedościgły wzór jeśli chodzi o funkcjonalność menu. Uważam X-6 za niezły telefon - dowodem na to jest choćby to, że czterokrotnie (!) do niego wracałem. Obecnie jestem na sprzedaży X-6 ze względu na .... zakup T610 - zresztą po raz - chyba też czwarty - choć więcej sztuk T610 przeszło przez moje ręce. Tyle że teraz pewnie pobiegam z SE trochę dłużej bo udało mi się namierzyć iespotykany u nas egzemplarz w oryginalnej - czerwonej obudowie - nie mogę się doczekać kiedy paczka przyjdzie (Allegro ;-))
    0
  • Users Avatars Mini
    mlody pisze: 2004-04-21 18:36
    czesc, zamierzam niedlug kupic telefon i wybor padl na T630 lub samsunga x-600, niesety wybor jest ciezki i nie wiem za bardzo ktory z tych telefonow kupic. Wiec prosze o pomoc w dokonaniu wyboru. Jak dla mnie jedyna rzecz ktora przemawia za SE to wiekszy wyswietlacz(BT niepotrzebne) reszta funkcji podobna. Samsung ma lepszy aparat i wiecej pamieci, ale wybor i tak jest ciezki. I jeszcze dwa pytania bo slyszalem ze do x-600 nie mozna przegrywac gier java przez irde, czy to prawda?
    0
  • Users Avatars Mini
    mlody pisze: 2004-04-21 22:10
    lukas-lah*** Napisales, ze wolalbys SE, a moglbys to jakos uzasadznic i napisac dlaczego wolabys wlasnie ten fon? Wlasnie glownym powodem dla ktorego zastanawiam sie nad x-600 sa lepszej jakosci zdjecia i kurcze juz sam nie wiem co mam zrobic. Dzieki za pomoc
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-04-22 11:47
    Do młody***A ja na Twoim miejscu bym się zdecydował na sagema my x-6 albo my v-65:))Wg mnie robi najlepsze zdjęcia.
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-04-22 11:50
    MIałem my x-6,teraz mam my v-65 i jestem bardzo zadowolony.Zaznaczam że mówi to BYŁY fanatyk i wyznawca teorii TYLKO NOKIA:)W my v-65 masz duży,kolorowy wyświetlacz,jave(nie można niestety ładować gier przez kabel a ni irde),aparat.Fakt.niepopularna to u nas firma ale wg mnie ostatnie modele są super.POLECAM
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-04-22 11:52
    Aha,w my v-65 masz 4mb pamięci
    0
  • Users Avatars Mini
    mlody pisze: 2004-04-22 13:55
    cze, a jak jest z ladowaniem gier przez irde do tego samsunga x-600 czy ktos moze wie? Czy da sie to zrobic? Dzieki za zainteresowanie.
    0
  • Users Avatars Mini
    Radek pisze: 2004-04-25 23:15
    Uzywam telefonu od dwoch miesiecy i powiem, ze jezeli chodzi o wygode to jest ona bliska zeru;] Ale musialem sie przyzwyczaic zeby dzialala mi bramka sms idea na wapie (kolorowy token)... gdyby 6510 byla kolorowa albo 7650 trzymala na baterii wiecej niz dzien to nigdy bym ich nie zostawil... ericsson wprawdzie tez nie chodzi mi wiecej niz 2 dni... ale... nie chcem ale muszem.... a aparat foto nie nadaje sie do niczego. czulosc bliska zeru - jak ktos mial nokie to wie o co chodzi...
    0
  • Users Avatars Mini
    gulicz pisze: 2004-04-27 02:16
    napewno ładniejszy od t610 nie jest!!! ma takie same funkcje ale nie wiem ile ma pamięci??? pewnie więcej.
    0
  • Users Avatars Mini
    bulba pisze: 2004-04-29 09:27
    phi - jaki kapiaty aparat !
    0
  • Users Avatars Mini
    MSzewczyk pisze: 2004-05-08 17:25
    Do Yendreque***Dlaczego złom?Aż takie kiepskie zdjęcia robi?Ciekawi mnie czy dużo gorsze niż mój sagem my v-65 bo się zastanawiałem może spróbować tego eryka albo t610?A jakie robi zdjęcia t630 w porównaniu z t610?
    0
  • Users Avatars Mini
    towmy pisze: 2004-05-09 21:10
    Mam ten telefon okolo miesiaca i chcialbym sie podzielic kilkoma informacjami: Po pierwsze i najwazniejsze: wyswietlacz!!! technologia TTF 65tys.kolorów robi wrazenie! Bez porownania do se t610. (Tez mialem:)) Duzo wyrazniejszy obraz, czystszy i obrazki wygladaja w nim naprawde fantastycznie. I nie ma juz problemu jaki byl w jego poprzedniku: a mianowicie gdy bylo duze slonce wyswietlacza w ogole nie bylo widac! Teraz jest zupelnie inaczej. Bardzo wyrazisty nawet pod kątem. Aparat... hmm no coz w stosunku do se t610 niewiele sie zmienilo istnieje mozliwosc "rozciagniecia" 288x352 do 480x640 pix. ale to nie to samo co prawdziwe VGA. Mimo to zdjecia sa lepsze i wyrazistsze. a w ogole to mam jeszcze duzo informacji o tych tel. JAK COS TO to zapraszam na mejla
    0
  • Users Avatars Mini
    maciek pisze: 2004-05-13 00:46
    mam taki do sprzedania. zainteresowanych kieruje pod nr 501023610.
    0
  • Users Avatars Mini
    maciek pisze: 2004-05-13 00:49
    i nr gadu gadu 3982057 cena do uzgodnienia zapraszam.
    0
  • Users Avatars Mini
    Black pisze: 2004-05-16 05:44
    Czarna wersja to wypasior... Wszystko cacy tylko irytujace jest pisanie smsow - zmiana spacji z 1 na # Przydalo by sie jeszcze gniazdo na dodatkowa pamiec... bo te dostepne 2mb zapelnia sie blyskawicznie... (wystarczy sie przejsc po kumplach, albo zrzucac z kompa... ;-) Ocenka 9/10 (-1 za spacje... bo co do aparatu to nie ma sie co sadzic... to jest telefon i z tego sie dzwoni i smsuje a nie robi profesjonalne fotki - do tego sa aparaty cyfrowe ;-P Ktos powiedzial ze jak cos jest do wszystkiego to jest do dupy... t630 z deka burzy ten stereotyp ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    Bart_22 pisze: 2004-05-16 17:00
    Ja tam wole t630 choc to t610 zrobil furore.
    0
  • Users Avatars Mini
    tomziu pisze: 2004-05-17 16:43
    MAM TEN TELEFON OD KILKU DNI I ZASTANAWIA mnie brak ikonki "moi przyjaciele". jest za to ikona "moje skróty" czy tak może być? to jest na pewno set630
    0
  • Users Avatars Mini
    cavallino pisze: 2004-05-19 20:03
    Witam, programem przesłać tematy na T630 za pomocą kabelka? Odpaliłem theme creatora pro i kalafior ;-( nie działa download. Z góry dzieki za podanie nazwy lub linka do softu. Pozdrowienia to all :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    9876 pisze: 2004-05-20 00:38
    cavallino**: www.myt610.net/t630/ i program to FMA z nim zrobisz wszystko
    0
  • Users Avatars Mini
    brat_seta pisze: 2004-05-21 06:23
    ktora sluchawka ma lepszy aparat fot.:610 czy 630? ... ma ktos do sprzedania t630 za w miare rozsadna cene?... najlepiej na slasku.
    0
  • Users Avatars Mini
    stanek pisze: 2004-05-22 10:40
    nie wiem kto robił zdjęcia tym telefonem, ale albo był po przepiciu i mu się ręce trzęsły, albo celowo nim ruszał. Jestem posiadaczem tego modelu, i w najwyższej rozdzielczości robi on zdecydowanie ładniejsze zdjęcia i nie chodzi tu o sam kolor, jak o ostrość.
    0
  • Users Avatars Mini
    Kasia84 pisze: 2004-05-24 00:52
    9876: czy z tej strony mozna sciagac jakies gry lub obrazki itp na SE 630 ??? Z gory dziekuje za odpowiedz.
    0
  • Users Avatars Mini
    StarLight pisze: 2004-05-24 03:20
    Hello wszystkim, Jestem nowy i kompletnie zielony od razu uprzedzam :). Chcę w najbliższych dniach kupić sobie w plusie na abo jakąś komórkę, po długich poszukiwaniach i męczeniu google i znajomych zawęziłem listę do takich modeli: wspomniany wyżej t630, samsung x600, motorolka v600. Ewentualnie proszę doświadczonych userów gsmonline o radę :). Od razu zaznaczam że jakość cyfrówki zupełnie mnie nie obchodzi (od tego mam swojego kochanego olka c-5050 i raczej wszystkie wbudowane w fony cyfrówki bardziej mnie irytują niż cieszą [podbijają cenę]). Bardziej interesi mnie BT oraz Java (trochę w tej ostatniej pisałem i zastanawiam się jak jest z pisaniem sobie własnych aplikacji do fonika). Pomocy - co wybrać? Ten sony wygląda atrakcyjnie jeśli chodzi o możliwości, ale nie wiem czy w plusie można go dorwać przy wejściu do sieci (z założeniem przeznaczenia na telefon około 400, max 500zł)... Doradźcie :D pzdrv. / StarLight
    0
  • Users Avatars Mini
    9876 pisze: 2004-05-25 21:26
    Kasia**: można ściągnąć wszytko z tej strony do twojego t630:))) powodzenia
    0
  • Users Avatars Mini
    9876 pisze: 2004-05-25 21:34
    starlight**: z tego co wiem to t630 wogóle nie ma w plusie, chyba że cos sie ostatnio zmieniło,:))) z tych trzech telefonów zdecydowanie t630, jesli chodzi o BT Irde i Jave to wszystkie dzialają naprawde rewelacyjnie:)))
    0
  • Users Avatars Mini
    kataryna pisze: 2004-05-28 12:26
    telefon supcio. w tej chwili stal sie moim ulubiencem obok t68i. dobra firma. a jesli chodzi o fotki, to wolalabym zainwestowac w aparat cyfrowy i nie narzekac na slabe mozliwosci t630 pod tym wzgledem . pozdrawiam. :)))
    0
  • Users Avatars Mini
    Jabor pisze: 2004-05-31 12:44
    Elo wszystkim posiadaczom T630!! Mam pytanie czy ma ktos problem z wyswietlaczem?!? Juz sam nie wiem czy cos sie zepsulo czy mam jakies haloocynacje (moze to przez maturke:P). Problem w tym ze nagle na ekranie pojawily sie drgajace, poziome linie. Jest to widoczne przy zmianie konta patrzenia czyli przy nawet najmniejszym ruchu. W pomieszczeniu nie jest to az tak widoczne, jednak przy oswietleniu zewnatrznym nie da sie tego zniesc, caly obraz drga i jest chyba setka lini (wyglada tak jakby odswiezanie obrazu bylo bliskie zeru):-/ Jezeli wie ktos o co chodzi lub co moglo sie stac prosze o pomoc:-) Pewnie i tak uderze do serwisu ale chce wiedziec czy mial juz ktos taka przypadlosc. Pozdroofka
    0
  • Users Avatars Mini
    9876 pisze: 2004-06-01 21:03
    ja mam kontakt z dwoma t630, ale w każdym wyświetlacz pracuje oki , bez zadnych zakłuceń
    0
  • Users Avatars Mini
    Mati pisze: 2004-06-02 21:41
    Otóż, oburzają mnie wasze wypowiedzi NOKIA the best itd. Podajcie mi jeden powód, ja tak myśle i nic nie umiem wykombinować, mms zawsze z ograniczeniami, wyświetalacze-szkoda gadać w najnowszych telefonach wyświetlacz sprzez 2lat ;-P, ceny to juz masakra, menu to jak dla dzieci (poza 7650, 3650, 6600 itd), polifonia 4głosy? samsung ma 10x tyle;-P, funkcje mizerne (brak dydtafona, wyb głosowego), pamięci mało, brak wyświetlaczy dotykowych (poza 7700, której nigdzie nie ma) klapki skrzypią, baterie słabe (7650 ma baterie jak w 6510) brak współpracy z PIM (dla biznesu to podstawa) Nokia to jak microsoft, ceny najwyższe a jakość najgorsza, nokia była dobra 3lata temu z 3310, 3210, 6110 a później 6310i, teraz to takie małe gówienka do niczego. Wiem że zaraz wyskoczą że nokia jest najlepsza, ale to tak jest. Sam jestem użytkownikiem SE i sprawuje sie doskonale
    0
  • Users Avatars Mini
    reggie_18 pisze: 2004-06-06 01:45
    Mam ten telefon od 4 dni i jestem z niego bardzo zadowolony! Mógłby mi ktoś powiedzieć czy da się nagrać jakiś krótki filmik tym telefonem, p.s mój kumpel ma nokie z aparatem i może nagrać krótki filmik! odpiszcie jak coś to gg: 5403593
    0
  • Users Avatars Mini
    lancuś pisze: 2004-06-11 22:15
    Naprawde bardzo nie polecam żadnych Samsungów! Nie rzebym był fanem np. Noki , ale naprawdę samsung produkuje badziewne telefony (brak profili, słaba bateria) Miałem C- 100 i już niechce mieć żadnego samsunga! Poprostu mi się nie podobają (nie z wyglądu tylko wogule)!!! Napewno od X-600 są lepsze SE i T 610 i T 630! już kupiłem na allegro T 610 i teraz czekam tylko na paczuszke!!! Dotychczas miałem wiele telefonów: Alcatel OT311, Samsung C-100,Motorolla E 365, Sagem My-X6, Nokia 7650 ... no i teraz będę miał SE T610 Zostałbym przy noki 7650, ale była stanowczo zaduża!!! A SE odrazu przypadł mi do gustu(bawiłem się nim pare razy) Jest malutki a zarazem trwały i ma dużo funkcji!! Hmm myslałem też nad kupnem SE T 630, ale żeby za inny wygląd i lepszy wyświetlacz zapłacić ok. 300 zl więcej to przesada!!
    0
  • Users Avatars Mini
    $eb pisze: 2004-06-14 01:40
    HEHEHEHEHEHE Śmiać mi sie chce gdy czytam te bzdury typu "naprawde fajny telefon", "jednym slowem - zajebisty !!! :),itp..Po pierwsze aparat jest do dupy!!!.Robi beznadziejne zdjęcia,kosztuje zbyt duzo, moim zdaniem SAGEM MY X6 jest o niebo lepszy od niego.Nie choedzi przeciez o napis TYPU NOKIA,SIEMENS,SONY ERICSSON ale o to co dany telefon potrafi i jakie ma parametry!!!.Jezeli chcecie miec telefon za 600z o niebo lepszy od SONY ERICSSONA no i tanszy to kupcie nowszy model SAGEM MY V-65 Posiada to wszystko co SET630 i o wiele lepszy aparat cyfrowy no i 4MB pamieci .To tyle Narazka;)
    0
  • Users Avatars Mini
    fiSz pisze: 2004-06-17 15:05
    zgadzam sie z przedmowca.Ten sonacz poza paroma lekkimi poprawkami co do modelu 610 nie ma nic szczegolnego:(Dalej jest ta sama kiepska kamerka ktora wymieka nawet przy tej z nokii 7650,sagemie mYx-6,motorli e365i samsungach.Poza tym sluchawka ta jest totalnie za droga jak na swoje morzliwosci.Nic ciekawego!
    0
  • Users Avatars Mini
    adam pisze: 2004-06-19 13:32
    duzy minus - poza zawartymi w tescie to brak pola \"natatka\" albo \"adres\" w ksiazce adresowej.
    0
  • Users Avatars Mini
    otto pisze: 2004-06-21 02:24
    mam ten telefonik od trzech miesięcy. Jedynym mankamentem jest faktycznie słaby aparat fotograficzny. Np motyorola V300 ma lepszy( chodzi głównie o zdięcia w pomieszczeniu). Pozatym wszystko jest ekstra. Polifonia super.Wyswietlacz super. Porównując do SE T68i nie ma poprostu porównania.
    0
  • Users Avatars Mini
    vai pisze: 2004-06-24 01:13
    $eb@, Twoje Sagem'iki nie mają chociażby Bluetooth'a, a zdjecia z tego czy innego telefonu to se mozna w dupe wsadzic. Nie wspomne juz o akcesoriach do Sagem'a bo ich nie ma.
    0
  • Users Avatars Mini
    eXiDe pisze: 2004-07-06 19:48
    A ja wolę swojego t-six-ten :) hehe
    0
  • Users Avatars Mini
    batonik pisze: 2004-07-09 13:10
    no nie ma co za 180 zl takaaaa komórka jak najszybciej biegne do sklepu bo wykupią :) w idei chca duzo wiecej za 610 jednak znow era górą :)
    0
  • Users Avatars Mini
    pak pisze: 2004-07-13 22:25
    Witam wszystkich! Tydzień temu zepsuła mi się Nokia 6210 i z tego powodu jestem zmuszony do zakupu nowego aparatu. Od kilku dni siedze w necie czytając testy i porównując ceny na allegro. Jak do tej pory moją uwagę przyciągnęła Nokia 6220 (nic na to nie poradzę, że po kilku latach z telefonami Nokia jestem do nich przyzwyczajony - ale przyzwyczajenia można zmienić) oraz testowany powyżej Sony Ericsson T630. Dziś w realu testowałem ten drugi. Po kilku minutach wciąż nie mogłem sobie poradzić z dzojstikiem (za nic nie mogłem swobodnie przesuwać go w prawo - za każdym razem uruchamiałem menu - czy to kwestia wprawy??? - prosze o opinię!). Poza tym zupełnie nie jest mi potrzebny aparat cyfrowy w telefonie!!! Przeczytałem wszystko to, co napisaliście powyżej i nadal nie wiem na co się zdecydować. Będę wdzięczny za radę.
    0
  • Users Avatars Mini
    rowaj pisze: 2004-07-15 15:14
    Prosze napiszcie mi na maila jakie kolory sa lepsze: czrne czy srebrne... :) I prosze jeszcze; napiszcie mi czym najlepiej laczyc sie: komputer-telefon, telefon-komputer Oczywiscie chodzi mi o SonyEricsson T630 Z gory dzieki i pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    9876 pisze: 2004-07-16 22:27
    rowaj**; zdecydowanie czarny kolor, biały wygląda jak zabawka dla dziewczynki, a łaczyć sie można przez irde, BT, usb i com,, wszytkie działają znakomicie
    0
  • Users Avatars Mini
    fraczek pisze: 2004-07-20 12:59
    ktos zapomniał napisać, że nie ma w nim nomalnych (mono) dzwonków - same polifoniczne i to niezbyt fajne. szkoda, ze nie ma nawet miozliwości wklemania zwykłego dzwonka, jest tylko kompozytor polifoniczny - to moim zdaniem poważna niedoróbka. poważny telefon powinien miec tez tradycyjne dzwonki. poza tym jest ok
    0
  • Users Avatars Mini
    mariozapasnik pisze: 2004-07-22 02:48
    Polecam stronki ..... www.polifonia.dzwonki.prv.pl ...... lub .... www.symbian.soft.prv.pl
    0
  • Users Avatars Mini
    pudlarz pisze: 2004-08-05 14:22
    klawiatura nie wygląda za specjalnie
    0
  • Users Avatars Mini
    fraczek pisze: 2004-08-05 17:02
    pudlarz: lepszej klawiatury jeszcze nie używałem, może na zdjęciu wygląda nieciekawie, jednak naprawdę jest świetna, klawisze są twarde, wypukłe, działają bardzo pewnie, no i są genialnie podświetlone - w ciemnościach widzisz dokładnie wszystko. To jeden z najmocniejszych punktów tego modelu
    0
  • Users Avatars Mini
    luki pisze: 2004-08-25 14:05
    hiiii.fajowy ten telfon co nie:]
    0
  • Users Avatars Mini
    AQQ pisze: 2004-09-05 22:53
    widac ze lusterko jest O'K
    0
  • Users Avatars Mini
    paulo pisze: 2004-09-08 03:27
    do bani tylna obudowa po kilkukrotnym otwarciu ,szybko sie wyrabia i za lekko otwiera, tak ogolnie pozatym ok
    0
  • Users Avatars Mini
    soniak pisze: 2004-09-10 00:40
    Kupiłem ten telefon wczoraj jak przetestuję podzielę się spostrzżeniami. Uprzedzam: mimo nicka nie jestem fanem jednej firmy takze moje oceny będą obiekywne...
    0
  • Users Avatars Mini
    soniak pisze: 2004-09-10 00:44
    Bo miałem w swojej karierze ,motorolę, nokię, se, i teraz znowu se...
    0
  • Users Avatars Mini
    soniak pisze: 2004-09-10 00:47
    Zaznaczę że dałem za nią 120 zł !!! W Erze. He he. Chłopaki w Erze zaczeli myśleć!!! ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    Trunks pisze: 2004-09-10 03:46
    Witam czy wie ktos jak ustawic e-mail na tym fonie nie moge sie podlaczyc do www.tlen.pl jak ktos wie jak niech napisze do mnie na maila co trzeba wpisac w ustawieniach maila z poczty www.tlen.pl bede dzwieczny :-) Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    fraczek pisze: 2004-09-10 14:12
    paulo: wypróbuj starą sprawdzoną metodę na papierek. wsadzasz pod tylną klapkę kawałek papierka i nic nie ma praw sie ruszać. oczywiście jest to metoda dla tych, którzy rzadko wyjmują kartę SIM. u mnie działa bez pudła i telefon stanowi solidną bryłę.
    0
  • Users Avatars Mini
    orko1990 pisze: 2004-09-11 12:06
    eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee drogi jak wszystkie se
    0
  • Users Avatars Mini
    anasow pisze: 2004-09-13 11:54
    Kupilem w tamtym tygodniu Se T630.Po 2 dniach i siadla mi bateria,nigdzie nie dzwonilem,wyslalem 10 SMS i tylez samo dostalem.Czy Wam tez tak krotko dziala bateria?Wszedzie pisza ze winna trzymac spokojnie kilka dni. Napiszcie jak Wam dzialaja baterie w tym telefonie,ok?Bede wdzieczny.
    0
  • Users Avatars Mini
    fraczek pisze: 2004-09-13 12:08
    anasow: to może być pierwszy szok, jeżeli bateria była nowa. po kilku ładowaniach powinna ci trzymać min. 4 doby. staraj się nie wyłączać często telefonu, bo włączanie zużywa najwięcej energii. Mój trzyma w porywach do 5 dni (+4 noce). dużo energii ciągnie też WAP przez GPRS, no i gry oczywiście. orko1990: za jakość trzeba zapłacić, a jak chcesz tani telefon to kup sobie sagema x1 za 200 zł.
    0
  • Users Avatars Mini
    hoho pisze: 2004-09-13 19:57
    ok mam ten tele od tygodnia kupilem w promocji urodzinowej Ery i co wcale nie jest taki fajny prawda wyglad i wyswietlacz super... zreszta tematy tez!!! ale aparat do dupy zdjecia na wyswietlaczy wygladaja tragicznie dotego jak ktos puszcza mi gluchacza to dzwonek caly czas jest rosnacy i nie idzie tego wylaczyc (mimo ze niby go wylaczam) poza tym u mnie jeste takl jak w t610 menu moje skroty z ktorego i tak nie zabardzo chce sie korzystac a do tego do ksiazki tel nie mozna dodac adresu pocztowego!!!!! TAKI TELEFON wlasnie brak glosnomowienia.... i bateria mi przynajmnij trzyma 2 dni!! a i brak dostepnosci gier nawet na tag tag nic nie ma... na ale zycie ma swoje wady i zalety tak jak wszytko a z drugij strony jest to co innego niz nokia (bo nokia juz zygam, ciagle tyo samo) no nic POZDRAWIAM i chyba polecam
    0
  • Users Avatars Mini
    soniak pisze: 2004-09-13 22:32
    hoho: jeśli chodzi o gry-pare jest na www.myt630.lasyk.net I TYSIĄCE TEMATÓW ZAJEBISTYCH!!!!! ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    soniak pisze: 2004-09-13 22:34
    bateria powinna ci sie za pare ładowań poprawić, około 4 dni bedzie trzymać spoko...
    0
  • Users Avatars Mini
    soniak pisze: 2004-09-13 22:43
    jeśli chodzi o rosnący dzwonek-- teoria jest podobno taka, że jeśli nie byłby rosnący to mógłby uszkodzić słuch w czasie kiedy trzymałbyś go przy uchu a ktoś by sobie puścił ci zająca...bo dzwonki są bardzo głośne... spróbuj przystawić do ucha koma z włączonym sygnałkiem... he he raz tak zrobiłem nie słyszałem przez chwile ;) Ten rosnący dzwonek jest niestety fabrycznie wbudowany,bo przeciez głośnikiem od melodyjek jest ten sam co do słuchania rozmówcy...no cóż ale jakość i głośność dzwonków jest zaj... COŚ ZA COŚ...
    0
  • Users Avatars Mini
    soniak pisze: 2004-09-13 22:51
    kumpel który ma MOTO V 300 , jak usłyszał -darude-sunstorm-na moim SE t630 to zaniemówił a po chwili powiedział " ale ta technika idzie do przodu! " ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    jean pisze: 2004-09-14 16:52
    Mam pytanko w germanosie sprzedawca powiedziaB mi ze jest se t630 oraz se t630i czy wiecie moze czym sie roznia (procz koloru obudowy?)...
    0
  • Users Avatars Mini
    nyc pisze: 2004-09-14 22:32
    Telefonik jest zajefajny! Używam od tygodnia i w niczym mi jeszcze nie podpadł. No i wygląd ma piękny. Polecam wszystkim!
    0
  • Users Avatars Mini
    lionmen pisze: 2004-09-15 23:31
    SE T630 RULES jest 10000000x lepszy od T610 tamto to tylko prototyp a to juz dopracowana maszynka :D FANI SE t630 LACZCIE SIE !!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    soniak pisze: 2004-09-16 22:12
    Mam ten telefon 2 tygodnie zgadzam sie z przedmówcą to troche inny telefon niz 610, ma lepszy wyświetlać a wyglad.... zajefajny jest... I wreście ma super podświetlenie przycisków nie tak jak w 610...
    0
  • Users Avatars Mini
    soniak pisze: 2004-09-16 22:14
    Widać ze firma idzie w dobrym kierunku... produkty SE są coraz lepsze!!! NIe to co NOKII.. która sie cofa z rozwojem :(
    0
  • Users Avatars Mini
    soniak pisze: 2004-09-16 22:17
    Moim zdaniem SE słucha głosu ludu i robi telefony pod ludzi opinie, a nie samowolkę odpiernicza jak niektóre firmy...
    0
  • Users Avatars Mini
    fraczek pisze: 2004-09-17 12:07
    zgadzam się z przedmówcą, ale niestety SE zapomina o jednym: wbudowany zestaw głośnomówiacy!!! co za problem to zainstalować? W takim modelu jak 630 powinien być obowiązkowo
    0
  • Users Avatars Mini
    PawL pisze: 2004-09-17 23:03
    fayyyny jest taki ale nappppewno brkuje mu tego systemu glosno mowiaccego
    0
  • Users Avatars Mini
    omis pisze: 2004-09-20 15:28
    Prosze uzytkownikow o informacje gdzie znajde polskie dzownki do tego telefonow, w jakim formacie sa one zapisane..? pozdrawiam omis.
    0
  • Users Avatars Mini
    barthezz pisze: 2004-09-30 17:40
    dzwieki sa w midi pelno tego w internecie
    0
  • Users Avatars Mini
    onn pisze: 2004-10-09 17:58
    Napiszcie czy pasuje obudowa od SE T630 do telefonu SE T610??
    0
  • Users Avatars Mini
    fraczek pisze: 2004-10-11 16:04
    onn: widziałeś kiedyś te telefony? zupełnie inny rozkład klawiatury. poza tym se nie ma wymiennych obudów!
    0
  • Users Avatars Mini
    mat-lis pisze: 2004-10-12 11:27
    bardzo fajny telefon w swej klasie wypas
    0
  • Users Avatars Mini
    jac pisze: 2004-10-23 13:34
    Telefon bardzo fajny tylko ma jedną wadę psuje się. Mam t630 od miesiąca i już dwa razy mi wysiadł i z tego co się orientuję nie jest to odosobniony przypadek.
    0
  • Users Avatars Mini
    marqs_x pisze: 2004-11-09 14:37
    fajny fajny
    0
  • Users Avatars Mini
    damian pisze: 2004-11-12 14:27
    dupa
    0
  • Users Avatars Mini
    PawL pisze: 2004-11-15 13:31
    ty sam jestes dupa !!! damianku !!! Nara !
    0
  • Users Avatars Mini
    Man pisze: 2004-11-15 21:50
    E tam wole T610!!! jest ladniejszy!!! :P
    0
  • Users Avatars Mini
    r44 pisze: 2004-11-16 22:01
    cześć! kilka pytań: 1. Czy mozna ustawić połączenia przychodzace część na dzwonek a część na wibre? 2. Czy alarm wibracyjny jest delikatny? 3. Czy nadejście SMS mozna ustawić na wibrę?
    0
  • Users Avatars Mini
    SUTEK pisze: 2004-11-26 17:28
    WITAM t630 jest spox telefonem lecz najgorsze w nim to APARAT!!
    0
  • Users Avatars Mini
    szmergiel pisze: 2004-11-30 15:01
    Mam problem, czy w t630 jest mozliwosc wyjscia z przegladarki wap i pozostawienia otwartej sesji gprs, wiadomo zeby nie zaokraglalo odrazu paczki danych i zebym mogl skorzystac pozniej. Niestety niemoge znalezc takiej opcji a jedynie "wyjdz z przegladarki" i wtedy rozlacza, jak do tej pory we wszystkich telefonach ktore mialem bez problemu zostawala otwarta sesja i mozna bylo robic cos innego. Prosze o odpowiedz jesli ktos ma jakis pomysl. Pozdrawiam MSZ
    0
  • Users Avatars Mini
    Mitsuś pisze: 2004-12-01 19:59
    Jak go brać to tylko w sieci ERA w taryfie Jedyna za tylko 59 zł z groszami brutto !!!!!! :)
    0
  • Users Avatars Mini
    pawkor pisze: 2004-12-02 10:20
    Mam go od kilku dni i uważam , że telefon jest ok. Do tej pory używałem nokia 6310i (niestety utraciłem go) i w prównaniu do nokii to coś nowego. Bateria może nie jest taka jak w 6310 ale da sie wytrzymać. Bez zabaw trzyma 4-5 dni . Zobaczymy jak bedzie dalej. Jeżli chodzi o wady to brak mozliwości przypisania dowolnego dzwonka do wiadmości sms oraz już wcześniej wymieniany narastający sygnał dzwonka , mimo ,iż w opcjach jest on wyłączony. Jeżeli chodzi o aparat to nic szczególnego ale do mms-ów wystarczy , a do robienia zdjęć mam cyfraka . Pozdrówko.
    0
  • Users Avatars Mini
    Buzia pisze: 2004-12-14 04:19
    Hej! Miałam poprzednika - t610 - przez 3 miesiące ale sprzedałam i kupiłam samsunga s300m. Jestem znacznie bardziej zadowolona!!! SE jest całkiem fajny, ale... bez przesady... A juz na pewno mnie dziwi, że jest telefonem roku!!! T630 może ciut lepszy, ale na pewno juz nie zaryzykuję zmiany na SE. Pozdrawiam!
    0
  • Users Avatars Mini
    Maciasss1 pisze: 2004-12-16 13:02
    Czy ktoś może mi powiedzieć jak duże są spowolnienia podczas pisania esów(strasznie dużo ich piszę) w SE T630 bo miałem kiedyś T300 i tam bardzo mnie to wkurzało.Jestem aktualnie posiadaczem Nokii 6100 i tu eski pisze się rewelka ale chciałbym zmienić fon
    0
  • Users Avatars Mini
    BarteQ pisze: 2004-12-17 00:16
    Czy telefon posiada zoom? i który jest lepszy fonik se t630 czy sagem myx5-2
    0
  • Users Avatars Mini
    Maciasss1 pisze: 2004-12-17 14:02
    do BarteQ:se t630 dopiero wpadnie mi w łapki to nie wiem jak się prezentuje:-(Ale jeśli chodzi o Sagema Myx5-2 to miałem go dokładnie ponad 3 tygodnie i sprzedałem.Pierwsze dni byłem nim zachwycony:bardzo dobry wyświetlacz niezła polifonia ale jak przyszło do pisania esków to niestety klapa!!Nie wiem czy to wina softu ale im dłuższego eska pisałem tym telefon coraz bardziej zwalniał(podobnie jak motka E365) a ja niestety tego nieznoszę.Ps.Czy ktoś mi powie co wybrać Se T630(czy podczas pisania esów szczególnie dłuższych są spowolnienia???bo w se T300 tak niestety było) czy Nokie 3220(wiem że to niższa klasa ale jakoś przyzwyczaiłem się do tej firmy:-()Poooomocy!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Maciasss1 pisze: 2004-12-17 14:05
    Do BarteQ:bym zapomniał jeśli zależy Ci na niezłych fotkach to Sagem robi je naprawdę niezłe!!!Chociaż ja z tych dwóch wybrałbym Se T630
    0
  • Users Avatars Mini
    BarteQ pisze: 2004-12-17 20:13
    fotki moga byc sredniej jakości a mógłby ktoś polecić jakis inny fon do 600zł? marazie własnie mysle o zakupie se t630 lub tego sagema myx5-2
    0
  • Users Avatars Mini
    taki_tam pisze: 2004-12-18 11:34
    telefon szpoko ,zdjecia nawet nawett , ale polifonia naprawde jest juz dobrej jakosci :) .ahh no i wkurzajaca jest tylka klapka , zawsze sie otwiera i bateria wypada
    0
  • Users Avatars Mini
    on21 pisze: 2004-12-25 18:18
    Mam pytanie: Zastanawiam sie tymi trzema modelami: SE T630, Samsung E700, Motorola V600. Który byście doradzili????
    0
  • Users Avatars Mini
    orko1990 pisze: 2005-01-01 02:37
    Szkoda, ze nie ma glosnomowiacego ;(
    0
  • Users Avatars Mini
    Pieter pisze: 2005-01-01 20:58
    Mam se T630 od miesiąca. Fon full wypas.
    0
  • Users Avatars Mini
    kondor pisze: 2005-01-08 07:15
    T630 jest o wiele gorszy od noki 3220 robi gorsze zdiecia i kosztuje prawie tyle samo
    0
  • Users Avatars Mini
    fritz pisze: 2005-01-10 14:25
    kondor, puknij się w głowę! kosztuje tyle samo? gorszy? to zupełnie inne światy. nie muszę chyba dodawać, że na korzyść SE
    0
  • Users Avatars Mini
    Noru pisze: 2005-01-12 01:08
    Mam takie małe pytanko...... Zastanawiam sie nad dwoma telefonami mianowicie SonyEricssonem T630 lub Motorolą V500 i niewiem na który sie zdecydować.... Który bardziej polecacie ??? Podobno T630 ma bardzo słaby zasięg i nie za dobrą baterie no ale znowy V500 jest duża i ciężka....no i sam niewiem...i dlatego potrzemuje rady. Z góry bardzo dziękuje za pomoc. Pozdrawiam. Norbert z Kielc
    0
  • Users Avatars Mini
    fritz pisze: 2005-01-12 15:23
    Noru: na temat Motoroli się nie wypowiem, ale jeśli chodzi o SE t630: mam go od pół roku i nigdy nie miałem problemów z zasięgiem, chociaż wskaźnik lubi szaleć i często pokazuje słaby zasięg, nie ma się tym co przejmować. przy rozsądnym używaniu baterię ładuję co 6 dni (wyłączam na noc) - uważam, ze to bardzo dobry wynik.
    0
  • Users Avatars Mini
    mikołajj pisze: 2005-01-13 11:33
    No gorszych zdjęć nie widziałem bosz
    0
  • Users Avatars Mini
    Noru pisze: 2005-01-14 21:04
    No i nie ma mocnych....SE T630 jest o wiele wiele lepszy od V500...nie ma co zdięcia po zgraniu na komputer są owiele lepsze od tych z V500...może i zdięcia wygladają lepiej na wyświetlaczy V500 ale po zgraniu na komputer są do dupy i te z T630 sa o wiele ładniejsze. Sprawiłem sobie pięknego nowego BIAŁEGO T630 i jest super.... Sprzedaje V500 i zostawiam T630 :) Polecam go każdemu...to najlepszy telefonik do 600zł !!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    ignisdei pisze: 2005-01-16 13:46
    Pierwsza rzecza ktora mnie zirytowala w moim SE T630 to luzna tylna klapka, choc sie nie otwiera np. podczas upadku to rusza sie niemilosiernie w lewo w prawo i do tylu przy najmiejszym dotknieciu, czy w waszych telefonach tez tak jest? czy to wada mojego egzeplaza?
    0
  • Users Avatars Mini
    fritz pisze: 2005-01-17 14:22
    ignisdei: masz pecha. spróbuj starej metody na papierek, zawsze działa:)
    0
  • Users Avatars Mini
    osad pisze: 2005-01-27 15:07
    fajny telefon szkoda tylko, że nie ma wiekszęj pamięci, ale poza tym podoba mi się. Ale chyba nie zmienie mojego T610 na T630 prawie to samo a droższy.
    0
  • Users Avatars Mini
    Jupin2 pisze: 2005-02-23 15:15
    mała pamięć ale takto super
    0
  • Users Avatars Mini
    Jurgen pisze: 2005-02-24 11:58
    Czy ktoś wie czy trzeba w tym phonie formatować baterie??Bo z tego co wiem to bateria w nim jest litowo polimerowa(nie ma efektu pamięci)więc niby nie ma takiej potrzeby, ale na neci niektórzy piszą że trzeba.Sam juz z tego wszystkiego zgłupiałem:)Proszę o pomoc:]
    0
  • Users Avatars Mini
    krs pisze: 2005-02-26 10:40
    Jurgen: gdy go bralem w salonie mowili, ze nie trzeba formatowac bo po 1. kazda bateria jest fabrycznie formatowana w SE, po 2. jest to bateria polimerowa. Ja jednak nie posluchalem i sformatowalem bo mi to przeciez nie zaszkodzi, a jedynie pomoc moze. Tak wiec pierwsze 3-4 razy laduj po 14h, pozniej wystarczy 2h. Co 3 miesiace laduje znow przez noc.
    0
  • Users Avatars Mini
    axe pisze: 2005-03-02 03:31
    co wybbrac nokie 6610i czy sony ericsona t630 w nokii bateria pewnie dłuzej wytrzyma ale czegos tu nie łapie czas czuwania mja podbny a rozmwaiac mozna dluzej przez ericsonna i to sporo bo 4godziny
    0
  • Users Avatars Mini
    anonim69 pisze: 2005-03-14 15:17
    bawilem sie set630pre pare dni.jwst ok.wady to bateria i aparat ,ale do tego sa aparaty fotografine.Podrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    maniek331 pisze: 2005-03-15 18:55
    Niezly Teścik !!! mam tego fona od 4 miechow.wszystko ok . jedyne wady to BRAK MP3 i slaby strasznie aparat !!! a tak ogolnie P-O-L-E-C-A-M
    0
  • Users Avatars Mini
    Cyberal pisze: 2005-03-16 16:07
    Fragment testu : "Komponowanie każdej wiadomości jest proste i raczej szybkie. Martwić trochę może fakt braku klawisza szybkiego dostępu do kompozytora wiadomości." he he he,a nie łaska przesunac joystick jednym ruchem w lewo :-))))) ? Fachowcy :-)))
    0
  • Users Avatars Mini
    fritz pisze: 2005-03-23 13:16
    ja bym na baterię nie narzekał. przy intensywnym używaniu wyciąga 4-5 dni, a jak dam mu luz, to ładuję pod koniec szóstego
    0
  • Users Avatars Mini
    pietrek pisze: 2005-03-29 14:25
    co za kiepski aparat!!!!! nie robi kawy i nie drapie po pleckach!!!! 8-P mi on pasuje.
    0
  • Users Avatars Mini
    IDEA-MAN pisze: 2005-04-02 11:12
    Ludzie ten tel jest dostępny w.......IDEI ZA 499ZŁ W MIXIE 25!!! JEST WYJEBISTY W KOSMOS! NAPRAWDE SUPER!! A NAJLEPSZE ŻE T610 KOSZTUJE TYLE SAMO CO T630!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Golas pisze: 2005-04-06 20:23
    Ale dowalili z tym aparatem, telefon taki fajny, a aparat taki syf;/ zwłaszcza ze firma SONY robi bardzo dobre cyfrówki, to do swojego prodkutu mogli by sie troche bardziej postarac...wiecej zastrzezen nie mam..ale zwłaszcza ze ta cena jest duza..aparat powinien robuc zdiecia w roz. 640X480 minimum takie jak robi 288X352. Ale cuz, aparat to tylko dodatek do telefonu...ale standart rosnie :)
    0
  • Users Avatars Mini
    PawL pisze: 2005-04-16 18:00
    uwazem, ze wersja czarna t630 jest owiele ladniejsza od bialej. t630 jest ogolnie ladniejszy od t610. jego najwjeksze wady to : brak mozliwosci krecenia filmu slaby aparat brak glosno mowienia i ew. Mp3. Pozdro
    0
  • Users Avatars Mini
    PawL pisze: 2005-04-19 21:01
    Fotki sa gdzies, jak w 7650, tylko maja mniejsza rozdzielczosc :D
    0
  • Users Avatars Mini
    mati467 pisze: 2005-05-15 15:36
    spox kom
    0
  • Users Avatars Mini
    Misiek pisze: 2005-05-19 16:09
    Mam pytanko: czy T630 ma wbudowaną kamerkę czy tylko aparacik. Z góry dzięki;)
    0
  • Users Avatars Mini
    mac pisze: 2005-05-20 19:59
    Misiek: tylko aparat
    0
  • Users Avatars Mini
    cossanosstra pisze: 2005-05-22 21:15
    ciekawe jak tam z pamięcią bo w t610 jest jej strasznie mało :( fajny telefonik tylko kolor apratu w teście(biały) by mi nie pasował :)
    0
  • Users Avatars Mini
    duch(kacper) pisze: 2005-05-24 23:14
    fajny telefonik tylkołatwo sie może zudzić po kilku miesiącach
    0
  • Users Avatars Mini
    Buzia pisze: 2005-06-05 03:22
    Siuuuper:) Mam białego od 2 dni i jestem bardzo zadowolona z tego powodu ;) Bardzo fajny fonik, naprawdę.
    0
  • Users Avatars Mini
    xMACx pisze: 2005-06-10 15:17
    ***DUCH(KACPER) - jak sie znudził, chetnie odkupie :)
    0
  • Users Avatars Mini
    SENRK pisze: 2005-06-22 16:47
    naprawde niezly telefon. po przedluzeniu umowy z era dostałem go w promocji mialem do tej pory nokie 7650 a t 630 to jedyny w tej klasie cenowej ktory przynajmniej w jakiejs czesci jest podobny do noki 7650 jednak nadal bede używał stara nokie 7650 bo jest zdecydowanie lepsza ale ten wykorzystam jako dodatkowy na kartę :)
    0
  • Users Avatars Mini
    PawL pisze: 2005-06-23 21:07
    Że co ?! T630 ma wieksze mozliwosci od 7650, a jest duzo mniejszy i ladniejszy !!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    wlodek pisze: 2005-06-25 00:39
    wszystko dobrze ale dwie poważne wady dyskwalifikują telefon w moich oczach: 1 dzwięk dzwonka zawsze zaczyna się od kliknięcia po czym stopniowo zwiększa głośność (mimo że wyłączona funkcja dzwięk narastający) powoduje to że tzw. strzałki są kompletnie niesłyszalne. Podobnie jest z SMSami. 2 Słownik T9 jest owszem ale tylko przy wprowadzaniu wiadomości a przy nowych kontaktach pozostaje tradycyjana metoda wielokrotnych kliknięć. Zgroza!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    xMACx pisze: 2005-06-28 17:04
    *wlodek - dla mnie to nie wady, tzn. przy mojej eksploatacji jest to niezauważalne i nie uciążliwe - strzałek nie puszczam/odbieram a edycja nowego kontaktu to chwila i nie robie tego codziennie, wiec ja sie do Twojej teorii nie przychylam. pzdr.
    0
  • Users Avatars Mini
    D007 pisze: 2005-07-16 23:47
    Cze mam ten telefon od jednego dnia i niewiem czemu nieumiem otworzyć tylniej klapki z baterią kartą sim której niemam tam włożonej prosze napiszcie mi ne e mail albo tu jak się ją otwiera prosze mój w- mail to daniel12-3@o2.pl
    0
  • Users Avatars Mini
    D007 pisze: 2005-07-17 12:15
    ok już mam :):D pozdro
    0
  • Users Avatars Mini
    Buuuzia pisze: 2005-07-25 15:29
    Czy ktoś wie może jak wyłączyć to cholernie brzydkie podświetlenie w klawiaturze w SE t630? ;) Może wiecie czy mozna w ogóle wyłączyć podświetlenie samej klawiatury? Będę baardzio wdzięczna. Nie widziałam niestety takiej mozliwości z pozycji telefonu. Już wolę w ogóle nie mieć podświetlenia, bo jak na nie patrzę.... brrr;)
    0
  • Users Avatars Mini
    krajc pisze: 2005-07-25 20:59
    ja to zmieniam ten tel. albo daje do naprawy bo zasięg mam beznadziejny.często zanika nawet w centrum miast/tragedia.
    0
  • Users Avatars Mini
    Maniaczka pisze: 2005-07-26 14:07
    jak wam trzyma w nim bateria, przy wylaczonym Bluetooth, i nie bawieniu sie nim, tylko rozmawianiu w miare czestym?
    0
  • Users Avatars Mini
    Maniaczka pisze: 2005-07-28 17:39
    *krajc: a w jakiej masz sieci?
    0
  • Users Avatars Mini
    Olga pisze: 2005-09-07 22:49
    Ja mam w erze ina zasięg nie narzekam jak musze zadzwonić to nigdy sie nie zawiodłam i mam nadzieje że nie zawiode :):)
    0
  • Users Avatars Mini
    Olga pisze: 2005-09-07 22:51
    mi bateria trzyma jtak w granicach 4 dni przy dośc częstym puszczaniu sygnałów i słuchaniu dzwonków to chyba troszke mizernie :):)
    0
  • Users Avatars Mini
    faynie pisze: 2005-09-23 01:02
    Ja mam t610 i jestem zawiedziony... Joystik mi sie juz wyrobil - od czasu do czasu (a ostatnio prawie zawsze) nie `lapie`, i musze pare razy naciskac np w dol, zeby otworzyc kontakty. Z reszta jest to pospolita wada tych telefonow - i szczerze mowiac - dla wszystkich, ktorzy intensywanie korzystaja z telefonu odradzam T610 i T630...
    0
  • Users Avatars Mini
    Seniorogre pisze: 2005-09-26 15:12
    Ja mam T630 o 2mcy, jedyne co mnie drazni to slaba antena w mojej miejscowosci ciagle gubi zasieg, gdy np. 3510i ma go wszedzie i caly czas, no i moze to ze czasami potrafi zamulac lub zawieszac sie, ale mozna sie do tego przyzwyczaic, po prostu ulamek sekundy dluzej poczekac przy wybieraniu kolejnych opcji:)))Poza tym nie moge narzekac, mnostwo roznych ciekawych opcji, bardzo przydatne narzedzie w codziennej pracy:))Teraz tylko czekam az k750i stanieje, wydaje mi sie ze bedzie godnym zastepca mojego eryka:)))
    0
  • Users Avatars Mini
    KwAs:D pisze: 2005-10-24 12:51
    Jak sie w nim ustawia rozdzielczosc aparatu 640x480??????/ z gory thx za odp.
    0
  • Users Avatars Mini
    KwAs:D pisze: 2005-10-24 12:52
    Jak sie w nim ustawia rozdzielczosc aparatu 640x480??????/ z gory thx za odp.
    0
  • Users Avatars Mini
    tygrysia!!! pisze: 2006-01-17 20:34
    do kurwy jego mać!!!jak mam otworzyć zdjęcie z zagranicy??ni w %#$@ sie nie da:/:/:/!!!!prosze o pomoc!!!!!!!!!!loguje sie na stronie mojego operatora bo tak mi kazali(przyslali esemesa)to sie zagowałam!i w %#$@ nie idzie nic zrobić;(;(z!!!ludzei pomocy prosze!PISZCIE NA MAILA!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    nofate pisze: 2006-03-08 19:09
    To samo co 610 ale ciekawiej wygląda, poza tym robi całkiem niezłe fotki jak na VGA a obsługa też nie jest trudna. Trochę goirzej z baterią.
    0
  • Users Avatars Mini
    Marco-1 pisze: 2006-07-27 20:55
    Telefonten robi zdjęcia które ładnie wyglądają lecz niestety tylko na wyświetlaczu telefonu bo jak zgra sie te zdjęcia na komputer to chce sie mieć se t610, ja miałem t610 i zmieniłem na t630 a potem spowrotem zmieniłem na t610 to to śa te same funkcje i t630 robi gorsze zdjęia.
    0
  • Users Avatars Mini
    Oski pisze: 2006-09-22 14:47
    wszedzie czytam ale niewiem ile pamieci zawiera se t630 i czy ma mp3?? bo wszendzie pisze inaczej
    0
  • Users Avatars Mini
    LuZaK pisze: 2006-10-02 02:37
    Fajny Telefon Za Nie Wielkie Pieniądze Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    Marcin pisze: 2006-12-09 16:18
    mam ten tel i jest\ spox!jedna mala wada ale to (jak we wszystkich soniaczach) jojstic,ale jak sie zepsuje to mozna wymienic na nowy za niewielkie pieniadze!Mam nadzieje ze mi jeszcze dlugo poslozy!pozdrawiam!
    0
  • Users Avatars Mini
    Ola pisze: 2006-12-25 22:08
    Tak wszystko spoko tylko mogli by pokazać gdzie ta podczerwień ;/
    0
  • Users Avatars Mini
    Ola pisze: 2006-12-25 22:27
    Tak wszystko spoko tylko mogli by pokazać gdzie ta podczerwień ;/
    0
  • Users Avatars Mini
    Robert pisze: 2007-01-29 18:21
    mam pytanie urwał mi się przycisk włanczający telefon nie wiem czy można go kupic. A co do telefonu to jest zajebisty
    0
  • Users Avatars Mini
    Kamil pisze: 2007-02-07 21:38
    hej jaki jest kod żeby włączyś usluge wap z góry thx
    0
  • Users Avatars Mini
    Mateusz pisze: 2007-04-18 18:34
    Czy sony ericsson T630 może mieć gadu gadu?
    0
  • Users Avatars Mini
    Piotrek pisze: 2007-04-29 20:34
    telefon dobry ale mam pytanko kolezanka mi przyslala mms-a wchodze do przychodzacych widomosci multimedianych otwieram a tu po penym momencie pobierania pisze mi "Błąd komunikacji" co jest grane prosze o pomoc
    0
  • Users Avatars Mini
    masTer pisze: 2007-06-29 23:09
    tELefoN jEST zaJeBiSTY NIC sIę niEPSujE !!! móJ BRaT Ma taKi :) dałBYM zA NIEGO mILIoNY :)
    0
  • Users Avatars Mini
    mirekb pisze: 2008-12-28 19:31
    piękny kawałek historii jak sie tak z perspektywy poczyta..miodzio.wlasnie dlatego ze wlasnie mam 1 wrazenie z tym fonem.ma to edge??
    0

Rekomendowane:

Akcje partnerskie: