Test Alcatel OT 756

Recenzje
Opinie: 105
Opinie: 105

Po ostatnich testach Sagema MyX5-2 minęło kilka tygodni i trafił w moje ręce kolejny francuski produkt Alcatel 756. 

Muszę przyznać, że w ostatnim czasie francuscy konstruktorzy mocno popracowali nad swoimi produktami. Po dość pozytywnej ocenie poprzednio testowanego telefonu, zapewne nie mniej pochlebna opinia czeka Alcatela. Tym bardziej, że został trochę lepiej wyposażony od swojego konkurenta.
Telefon jest według mnie zgrabniejszy i lepiej wykończony. Obudowa nie ma żadnych niedociągnięć w postaci trzeszczących elementów a klawiatura wykonana jest bardzo dobrze, bez luzów w klawiszach. Telefon poza tym dobrze leży w dłoni. 

Estetykę telefonu podkreśla dodatkowo świetny wyświetlacz o wymiarach 160x128 pikseli, potrafiący wyświetlić 262 tysiące kolorów. Taka ilość naprawdę robi wrażenie.
Klawiatura, jak już zdążyłem nadmienić, wykonana jest solidnie. Klawisze działają bardzo precyzyjnie i z wyczuwalnym klikiem, a co najważniejsze bardzo miękko. Tak jak w przypadku Sagema, producent zrezygnował z joystika i zastosował klawisz nawigacyjny czterokierunkowy z przyciskiem zatwierdzającym OK.

   


Menu

Do Menu, możemy się dostać jedynie poprzez wciśnięcie klawisza OK. 
Menu działa szybko z wyjątkiem opcji "porady", o czym jeszcze wspomnę w dalszej części.
Menu główne jest w pełni graficzne a jego wygląd możemy ustawić w jednym z trzech trybów: "małe ikonki", "ikonki" lub "obrazek". W pierwszym trybie, wszystkie ikonki przedstawiające dostępne podmenu, wyświetlane są na jednej stronie. Jest to najbardziej przejrzysta postać menu, ale niektórzy będą narzekać na słabą jakość wyświetlanych ikonek, Dla tych osób stworzone zostały dwa kolejne tryby wyświetlania. W trybie wyświetlania "ikonki" mamy już znacznie lepszą jakość, a obrazki są większe, ale menu już nie jest tak przejrzyste, gdyż na jednej stronie wyświetlacza, wyświetlana jest jedna cała ikonka oraz dwie sąsiednie ucięte w połowie. Najlepszą jakość wyświetlanego menu uzyskamy w trzecim, dostępnym trybie "obrazek". W tym trybie każda ikona wyświetlana jest niemalże na całym ekranie.

W Menu głównym mamy do wyboru 12 podmenu: "gry i aplikacje", "aparat/kamera", "rejestr połączeń", "usługi", "album", "książka", "moje ustawienia", "WAP", "narzędzia", "wiadomości", "moje skróty" i wreszcie "porady". 
Podmenu są podzielone na foldery w których zgrupowano odpowiednie funkcje. Foldery rozmieszczone są w formie zakładek. W każdym podmenu znajdziemy opcję "porady" - jest to najwolniejsza funkcja menu. Posługiwanie się tą opcją wymaga trochę samozaparcia, gdyż czas oczekiwania po wyborze jakiegokolwiek odnośnika dochodzi nawet do 5 sekund.

Gry i aplikacje

Podmenu podzielone jest na cztery foldery: "folder główny", "gry", "aplikacje", "ustawienia".
W "folderze głównym" wyświetlane są wszystkie zainstalowane gry i aplikacje. Dwa kolejne foldery zawierają odpowiednio gry i aplikacje. W folderze "ustawienia" dostępne są m.in. ustawienia dźwięku (włączenie/ wyłączenie, poziom), podświetlenie (włączone/wyłączone, aktywne 30 sekund) czy dostęp sieciowy (profile WAP). W folderze "ustawienia" możemy również sprawdzić wielkość dostępnej pamięci w telefonie oraz uzyskać pomoc korzystając z opcji "porady". 

Telefon obsługuje Javę, więc możemy ściągać dodatkowe gry i aplikacje. Standardowo w Alcatelu zainstalowano dwie gry: Gulos Tale (identyczna gra jak w Sagemie My X5-2) oraz Speed Devils (wyścigi samochodowe).


Kamera

Aparat robi zdjęcia w maksymalnej rozdzielczości VGA, czyli 640x480. Fotografie możemy wykonywać ponadto w formatach: panoramicznym (512x288), XL (128x160), L (128x128), M (64x64), S (32x32). Aparat umożliwia również trzy stopnie kompresji zdjęć: ekonomiczna, standardowa oraz wysoka jakość.
Możemy również wybrać jeden z trzech trybów pracy aparatu: jedno zdjęcie, animacja (z 4 zdjęć), oraz mozaika. W przypadku pierwszego trybu wszystko powinno być jasne, jeśli chodzi o pozostałe dwa postaram się krótko przybliżyć w czym rzecz. Tryb animacji 4- zdjęciowej polega na wykonaniu kolejno czterech ujęć, które później składane są w animację. Pliki animacji są w formacie .jpa. Telefon zaciekle się bronił przed wysłaniem takiego pliku do komputera za pomocą łącza podczerwieni. W tym trybie aparat wykonuje zdjęcia w maksymalnej rozdzielczości 128x160 oraz jedynie w jakości ekonomicznej.

W trybie mozaiki możemy robić zdjęcia we wszystkich trzech stopniach jakości, ograniczeniem jest natomiast rozdzielczość. Jedynym dostępnym rozmiarem zdjęć w tym trybie jest 128x128 pikseli. 
W czasie wykonywania zdjęć możemy dokonywać korekty: ekspozycji od -3 do +3 w kroku co 1.
Po wykonaniu zdjęcia możemy dodać do niego ramkę (jedną z 8 dołączonych fabrycznie) lub stempel (fabrycznie dołączone 33 stemple). Stemple możemy tworzyć sami z wycinków zdjęć, które zrobiliśmy. Takiej możliwości nie ma w stosunku do ramek.

Telefon umożliwia nagrywanie krótkich filmów albo raczej, jak to nazwał ładnie producent, wideoklipów. Nagrania są w formacie.3gp. Użytkownik ma możliwości nagrywania wideoklipów o długościach 10 i 30 sekund. Klipy o długości 10 sekund można wysyłać za pomocą MMS.
Zarówno podczas robienia zdjęć jak i podczas kręcenia filmów możemy wykorzystywać 8 krotny bezstopniowy zoom cyfrowy, ustawiać oświetlenie (tryb auto, słonecznie, pochmurno, noc i wewnątrz) oraz kolory ujęć (ujęcia kolorowe, czarno-białe, sepia, negatyw).

Format M (64x64) Format panoramiczny (512x288)
   
Format 640x480 Format 640x480


Rejestr połączeń

W podmenu tym znajdziemy informację: o wszystkich połączeniach, o własnych numerach telefonów oraz możemy ustawić przekierowania oraz blokady połączeń przychodzących. W opcji "Rachunek" znajdziemy informację o kosztach i czasie rozmów oraz liczniki GPRS (informacja o ilości pobranych i wysłanych kB).

Album

Tak jak wskazuje nazwa jest to folder w którym przechowywane są wszelkie pliki tj. obrazki, wideoklipy, pliki dźwiękowe oraz gry i aplikacje. Właściwie dostęp do wymienionych wyżej plików użytkownik ma w dwóch pierwszych podmenu (z wyjątkiem plików dźwiękowych). Po części jest to dublowanie funkcji przez co menu staje się bardziej skomplikowane.

Folder dźwięków został podzielony na pięć podfolderów: "folder główny", "melodie", "efekty dźwiękowe", "nagrane", oraz "melodie własne". Można również stworzyć własne foldery.
"Folder główny" jest zbiorem wszystkich dźwięków jakie mamy wgrane w telefonie. Kolejne foldery właściwie służą do uporządkowania dźwięków. I tak w folderze "melodie" telefon zapisuje pliki .mp3 oraz .mid, w folderze "efekty dźwiękowe" zapisywane są pliki .amr (właściwie są to pliczki, bo wielkość ich dochodzi do zaledwie 5kB), w folderze "nagrane" są zapisywane nagrania w formacie .amr i w końcu w folderze "melodie własne" zapisywane są pliki utworzone w kompozytorze melodii zaimplementowanym w telefonie (format midi).

Książka

W tym folderze znajdują się wszystkie kontakty zapisane przez nas zarówno w telefonie, jak i na karcie SIM. Kontakty z książki SIM zgrupowane są w oddzielnym folderze. W "folderze głównym" znajdują się kontakty zamieszczone w folderach: "książka prywatna" i "książka służbowa". Do każdego kontaktu w książce telefonicznej w telefonie można dodać: Imię, nazwisko, nr komórkowy, nr domowy, nr do pracy, nr na centralę, nr faksu, nr pagera, inny numer, 2 adresy e-mail, adres url, pseudonim, datę urodzin, nazwę firmy, stanowisko, adres, miasto, województwo, kod pocztowy, państwo, notatki, oraz cztery pozycje info. Oczywiście do każdego wpisu możemy dodać zdjęcie, ustawić indywidualny sygnał dzwonienia czy też wybieranie głosowe. A wszystko to ograniczone jedynie wbudowaną pamięcią wewnętrzną telefonu. Alcatele już od paru modeli wstecz słyną z najlepszej chyba książki adresowej.


Moje ustawienia

Pod tą opcją ukryte są ustawienia telefonu, czyli możliwości jego personalizacji.
W folderze "dzwonki" mamy do dyspozycji oprócz ustawień sygnału dzwonienia, tryby dzwonka (wszystkie możliwe kombinacje od milczenia począwszy na wibracji + dzwonek skończywszy), 7 poziomów głośności (a 756 potrafi być naprawdę głośny), dźwięki klawiszy, dźwięki wiadomości (można ustawiać dodawane przez siebie melodie, nawet mp3) oraz dźwięki alarmów i spotkań. W czasie testów w telefonie nie mogłem zapisać pliku midi o wielkości 137kB. Myślałem, że plik jest zbyt duży lub zostało za mało pamięci. Po sprawdzeniu pamięci okazało się, że wykorzystywane jest zaledwie 23% pojemności przewidzianej na melodie. Tym bardziej byłem zdziwiony, gdy za moment skopiowałem do telefonu plik .mp3 o pojemności 145 kB. Wynika z tego, że dodatkowe ograniczenia dotyczą formatu plików.

Dość już o dźwiękach, pora opisać personalizację ekranu - na tapecie możemy ustawić wybrany obrazek, wideoklip lub pokaz slajdów, które to wyświetlane będą przez kilka sekund po wyjściu z menu do trybu czuwania telefonu. 
Do wyboru mamy również sześć gotowych motywów z fabrycznymi ustawieniami wyświetlacza i dzwonków. Każdy motyw ma predefiniowane 7 programowalnych elementów. I tak wybierając określony motyw, telefon automatycznie ustawia sobie: ekran włączania/wyłączania, melodię włączania, ekran główny, wygląd i kolory wyświetlacza, dźwięk wiadomości oraz dźwięk dzwonka. Każdy element można później zmienić samodzielnie.
W ustawieniach wyświetlacza możemy ustawić wielkość czcionki jaka ma być wyświetlana (duża i mała). To jest przydatna funkcja dla osób z problemami ze wzrokiem. 

Podkatalog Zegar mieszczący się w katalogu "Moje ustawienia" umożliwia ustawienia czasu i daty zarówno lokalnego jak i w innym wybranym miejscu na świecie. Czas wyświetlany może być na zegarze analogowym, cyfrowym lub na dwóch wyświetlaczach cyfrowych jednocześnie (widzimy od razu czas miejscowy oraz czas w innym, wybranym przez nas wcześniej, miejscu na świecie). Dostępnych jest również kilka formatów wyświetlania daty.

W katalogu "Moje ustawienia" możemy również określić 20 skrótów do najczęściej używanych funkcji, numerów lub adresów url. Skróty te nie są przypisywane do klawiszy. Wszystkie zdefiniowane w ten sposób skróty dostępne są w katalogu "Moje skróty" z poziomu menu głównego. Jest możliwość przypisania także skrótów do klawiszy. Do dyspozycji mamy klawisze numeryczne od 2 do 9, dwa klawisze skrótów umieszczone pod wyświetlaczem oraz "klawisz własny". Klawisz własny jest oznaczony aparatem. Do klawiszy skrótów oraz "klawisza własnego" możemy przypisać tylko funkcje. Do klawiszy numerycznych możemy przypisać funkcję albo numer telefonu. Nie ma możliwości przypisania innych funkcji do klawisza nawigacyjnego. Do tego klawisza na stałe przypisane są skróty do książki adresowej (dół), pisania wiadomości (góra) oraz do albumu (lewo i prawo).

To nie koniec możliwości ustawień naszego pupila. Możemy m.in. wył/wł wyświetlanie rozszerzeń plików, ustawić pasmo w jakim telefon ma pracować (auto, 1900 MHz, 900 + 1800 MHz), skonfigurować tryby działania zestawów słuchawkowego i samochodowego, czy też w końcu dodać nowe słowa do słownika. Możemy ustawić również wiadomości sieciowe. Telefon po ustawieniu tego parametru wyświetla np. informacje lokalne z kanału 50. Wyświetla na tyle skutecznie (niestety), że praktycznie cały ekran zasłonięty jest taką wiadomością. Trochę szkoda bo tapety na takim wyświetlaczu, wyglądają naprawdę pięknie.


Narzędzia

W tym folderze dostępne mamy funkcje: terminarza, alarmów, kalkulator, przelicznik walut, dyktafon, kompozytor melodii, polecenia głosowe oraz port podczerwieni.
Mając świeżo w pamięci mnogość pól opisowych, dostępnych przy dodawaniu kontaktów do książki teleadresowej, trochę się zawiodłem. Właściwie ani terminarz, ani alarmy nie zapewniają pełni funkcjonalności. Nie można na przykład ustawić budzika jedynie na dni pracujące. Budzik ustawialny jest albo na jednokrotne budzenie albo codziennie. 
Terminarz również nie jest zbyt bogaty. Można w nim ustawić jedynie spotkanie, urodziny lub połączenie. Powiadomienie można ustawić z maksymalnie 2 dniowym wyprzedzeniem. 

Nieźle prezentuje się natomiast przelicznik walut. W opcjach tej funkcji, możemy wybrać przelicznik Euro lub międzynarodowy. Oprócz istniejących już definicji walut użytkownik może dodawać również własne. Fabrycznie w telefonie zdefiniowane jest 25 walut z całego świata. 
Dyktafon w telefonie służy jak to dyktafon do nagrywania dźwięku. Alcatel 756 może takie nagranie wykorzystać jako sygnał dzwonienia, wiadomości itd. W menu telefonu rozróżnione są funkcje dyktafonu i nagrywania melodii, ale w obu wykorzystywany jest dyktafon jako urządzenie zapisujące dźwięk. Drobna różnica jaką zdążyłem zauważyć, polega na tym, że dźwięk nagrany z opcji nagrywania melodii, zapisywany jest bezpośrednio w katalogu z melodiami. W przypadku samego dyktafonu tak się nie dzieje (trzeba przekopiować nagranie ręcznie). Dyktafon posiada bardzo czuły mikrofon, zbierający nawet dalsze dźwięki. Trzeba jednak uważać z głośnością nagrywanego dźwięku. Przy głośniejszych dźwiękach sygnał jest na tyle mocny, że przy odtwarzaniu głośnik w telefonie jest przesterowany i zaczyna rzęzić. 
Kompozytor pozwala na tworzenie w pocie czoła, własnych utworów muzycznych tudzież melodii. Do tego celu mamy zapis nutowy na pięciolinii. Nuty mogą mieć brzmienie jednego z 9 instrumentów a utwór można skomponować w jednym z trzech temp.
Port podczerwieni działa jak powinien. Jedynie przy wysyłaniu plików z telefonu do komputera, miałem problemy, gdyż przesyłanie kończyło się, zanim się zaczęło. Dopiero druga lub czasem nawet trzecia próba kończyła się powodzeniem. Nie będę za tą sytuację obwiniał telefonu, bo może to być również wina komputera. Przydałaby się funkcja wyłączająca port podczerwieni, bo po jego uruchomieniu trzeba czekać dobrych kilka minut na deaktywację. Przy przesyłaniu wybranego pliku, IrDA uruchamiana jest jedynie na czas jego transmisji.

Wiadomości

Telefon pozwala na tworzenie wiadomości SMS i MMS. W przypadku wiadomości MMS dokonano rozdzielenia wiadomości multimedialnych i głosowych (Vox MMS). 
Tworzenie wiadomości głosowych jest rewelacyjnie proste. Wybieramy opcję wiadomości głosowych i od razu telefon przechodzi do trybu nagrywania wiadomości. Nagranie takie może trwać do 30 sekund. Po zakończeniu nagrywania telefon automatycznie zapytuje do kogo ma wysłać tak stworzoną wiadomość. W telefonie możemy utworzyć grupy użytkowników a także filtr wiadomości. Filtr jest dość prosty i zapewnia akceptację wszystkich wiadomości albo nie przyjmowanie wiadomości od nieznajomych.
Do wiadomości MMS możemy załączyć oprócz dźwięków, i obrazków również krótkie 10 sekundowe wideoklipy.


PC Suite 3

Oprogramowanie dostępne jest na stronie producenta. Starsze wersje PC Suite nie obsługują tego modelu. Oprogramowanie instaluje się sprawnie. Problemy następują, gdy mieliśmy wcześniej zainstalowane inne modemy portu podczerwieni. Instalator w tym przypadku prosi o deinstalację wszystkich. Dopiero po usunięciu powyższych, możemy zakończyć instalację naszego PC Suite 3. 

   

Software ma bardzo przyjemny i przyjazny interfejs. Pracuję się z nim łatwo i szybko.
W pakiecie programowym mamy dostępne: "Data Connection Wizard", "Pobierz zdjęcia i wideoklipy", "Kreator dostosowania filmów", "Edytor animacji", "Edytor dźwięków", "Edytor obrazków", "Content Manager" oraz "One Touch Sync".

"Data Connection Wizard" - jest narzędziem umożliwiającym połączenia komputera z siecią Internet poprzez telefon.

   

"Pobierz zdjęcia i wideoklipy" - służy do pobierania zdjęć i wideoklipów z telefonu.

"Kreator dostosowania filmów" - W oprogramowaniu dostępne jest kilka filmów w formacie .3gp, których nie ma standardowo w telefonie. Kreator umożliwia wycięcie kawałka filmu, ustawienie jasności i kontrastu oraz zmiany ścieżki dźwiękowej (wyłączenie, zachowanie oryginalnej lub zapisanie innej ścieżki zamiast oryginalnej). Zamiast oryginalnej ścieżki dźwiękowej, możemy użyć dowolnej melodii .mp3, .wav, nie można natomiast dodać midi. 

"Edytor animacji" - umożliwia tworzenie animacji z oddzielnych obrazków lub modyfikację już istniejących animacji. Animację można tworzyć w trzech trybach: duże (128x160), średnie (64x64) oraz panoramiczne (128x70). Modyfikacje istniejących animacji polegają na ustawieniu jasności, odbiciu lustrzanym lub obróceniu o 90 stopni, mamy również możliwość wklejania własnych zdjęć do animacji. Animacja ma jednak ograniczony rozmiar, więc nie możemy dokładać klatek w nieskończoność. Rozmiar maksymalny jaki może mieć animacja to 120 kB.

"Edytor dźwięków" - kreator ten pozwala na modyfikację dźwięków w różnych formatach (.mp3, .wav, .midi czy .amr) oraz miksowanie ich ze sobą (wszystkie formaty z wyjątkiem .midi). W rzeczywistości miksowanie polega na tym, że telefon dokonuje konwersji wszystkich miksowanych ze sobą dźwięków do formatu .wav i dopiero następuje łączenie. Miksowane melodie można przesuwać względem siebie oraz je obcinać. Zmiksowany utwór możemy ponownie zmiksować z innym itd. Aplikacja modyfikuje sama nazwę tak stworzonej melodii miksując również nazwy melodii składowych. Plik wynikowy, niezależnie jakiego formatu plików użyliśmy jest zawsze .mp3. Możemy również za pomocą wgrać własne pliki .mp3, ograniczeniem jest długość takiego utworu. W związku z tym, że telefon ma 4 MB pamięci dzielonej, nie wgramy całego utworu mp3 - zwykle te pliki mają więcej niż 4 MB. Natomiast powyższa aplikacja wycina nam 30 sekund utworu, co pozawala zmniejszyć wielkość pliku do ok. 145 kB. 

"Edytor obrazków" - pozwala użytkownikowi wyodrębnić część obrazka oraz dodać do niego efekty specjalne. Aplikacja ta oferuje duże możliwości retuszu zdjęć. Oto co możemy zmienić w obrabianym zdjęciu: kolory (odcienie szarości, sepia, negatyw, płaskorzeźba, podkreślenie kolorów, koloryzacja, solaryzacja), dokonać retuszu drobnych skaz, rozmyć, wyostrzyć, dodać ramkę, oraz zastosować śmieszne efekty (eksplozja/implozja, farba olejna, odkształcenie, fale, cegły i wir). Prawda, że nieźle?!


"Content Manager" - narzędzie to ułatwia zarządzanie plikami multimedialnymi w telefonie i umożliwia proste transferowanie plików pomiędzy komputerem a telefonem komórkowym.

Dzięki tej aplikacji możemy również przesłać pliki z komputera do telefonu nawet gdy nie posiadamy portu podczerwieni w komputerze ani kabla USB do telefonu. W aplikacji mamy możliwość wysłania pliku do skrzynki Web. Skrzynka Web jest usługą bezpłatną udostępnioną przez firmę Alcatel. Płacimy jedynie za połączenie z nią. Po wysłaniu pliku dostajemy informację zwrotną ze skrzynki z kodem, który musimy wprowadzić przy łączeniu się z telefonu. Plik ściągamy na telefon za pomocą WAP, łącząc się ze stroną http://wap.my-onetouch.com/easy. Szczegółową pomoc możemy uzyskać klikając na odnośnik Skrzynka Web w "Content Manager". 

"One Touch Sync" - to narzędzie służące synchronizacji telefonu z programem pocztowym. W czasie pracy z tą aplikacją telefon działał trochę niestabilnie - przy synchronizacji port podczerwieni włączał i wyłączał się kilkukrotnie. Poza tym nie zawsze się udaje zsynchronizować. Telefon współpracuje z Microsoft Outlook, Outlook Express i Lotusem. 

Podsumowanie 

W czasie trwania rozmowy, rozmówców słychać wyraźnie i głośno. Telefon nie "traci" również zasięgu. Dzwonki, jak już wcześniej nadmieniłem, są dobrej jakości i bardzo dobrze słyszalne. Wibracja również spisuje się bez zarzutów, chociaż mogłaby być trochę mocniejsza. Ponadto telefon wyposażony jest w niezłą baterię, która w czasie użytkowania telefonu utrzymywała go przy "życiu" przez około 5 dni, przy średnim dziennym korzystaniu z około 15 minut rozmów i kilku SMS. 
Do tego wszystkiego należy dodać doskonały wyświetlacz oraz ładny design. Cechy te powodują, że przy promocyjnej cenie od 99 PLN, będzie to na pewno dobrze sprzedający się model. 
Mam nadzieję, że trochę niedopracowana synchronizacja z programem pocztowym będzie szybko poprawiona.

Opinie:

Opinie archiwalne (105):

Komentuj

Komentarze / 105

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    Q pisze: 2004-07-20 17:55
    Zajebisty to on nie jest.. PIERWSZY
    0
  • Users Avatars Mini
    ponczo pisze: 2004-07-20 18:10
    "q" ale najgorszy też nie. ciekawe jak z ceną?
    0
  • Users Avatars Mini
    Rafał pisze: 2004-07-20 18:17
    TYLKO CZEKAM NA X 6-2....
    0
  • Users Avatars Mini
    Rafaello pisze: 2004-07-20 18:17
    Całkiem ciekawa słuchawka ciekawe, kiedy wejdzie w promo, dobra konkurencja miedzy producentami telefonów oby tak dalej z korzyścią dla nas konsumentów.
    0
  • Users Avatars Mini
    Rafał pisze: 2004-07-20 18:18
    jest już w Germanosie za 199 w medium 40
    0
  • Users Avatars Mini
    wilson1 pisze: 2004-07-20 18:19
    Ten phone jest w erze za 99, 199 i 499 zl netto
    0
  • Users Avatars Mini
    Rafał pisze: 2004-07-20 18:21
    nie w Erze tylko w Germanosie.... (mały szczegół ale w innych punktach go nie będzie)
    0
  • Users Avatars Mini
    młody-1 pisze: 2004-07-20 18:32
    nieżły ale nie doskonały.......chociaz alcatelowi nie mam nic do zarzucenia coraz lepsze komurki__________ nadal najlepiej sie sprzedaje nokia, mająca jak narazie (nie patrząc na 6600) słabiutkie wyświetlacze. telefon godny poszanowania i polecenia
    0
  • Users Avatars Mini
    nobody pisze: 2004-07-20 18:50
    Test znudził mi się juz po piateh stronie.Możemy to,możemy tamto...jest coś w tym telefonie czego nie możemy zrobić?Pozatym nie podoba mi się design tego modelu,wygląda jak zabawka gumowa dla dziecka.SAGEM o wiele bardziej przypadł mi do gustu.
    0
  • Users Avatars Mini
    nobody pisze: 2004-07-20 18:51
    Przepraszam po piątej stronie,a nie po piateh :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    Przemek pisze: 2004-07-20 19:30
    Eh.....tel. ma wyświetlacz 262 tysiecy kolorów, a w teście jest o nim tylko 1 zdanie....BARDZO NIEPROFESJONALNY TEST!!!!!!!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    raror pisze: 2004-07-20 19:33
    napewno ma dobry w ryjj wyswietlacz, mnie sie podoba :D
    0
  • Users Avatars Mini
    gruby szczecin pisze: 2004-07-20 20:02
    A ja juz go mam i jest naprawde super, polecam. Jasny prosty, duzo funkcji, niezla cena i bateria tez niczego siobie (5 dni a caly czas sie bawie bo to dopiero pierwsze ladowanie!!
    0
  • Users Avatars Mini
    kamil200222 pisze: 2004-07-20 20:20
    fajny wyswietlacz nie powiem ale alkatela nie kupie nigdy jakis mi nie pasuja alkatele . ale widze ze firma ta robi postepy kiedys alkatele sie kojarzyly tylko z linymi telefonami a teraz juz chyba tak nie jest
    0
  • Users Avatars Mini
    adek4321 pisze: 2004-07-20 20:28
    nobody: Nie wiem czy miałeś już okazję przyjżeć się z bliska Sagemowi i Alcatelowi. Może i Alcatel wygląda jak gumowa zabawka dla dzieci ale na pewno jego obudowa nie trzeszczy tak jak w Sagemie.
    0
  • Users Avatars Mini
    Mulder pisze: 2004-07-20 20:50
    no postarali sie szybko mają ten test :)
    0
  • Users Avatars Mini
    J23 pisze: 2004-07-20 21:08
    Kiedy test Siemensa cx65? Ciekaw jestem porównania z ww,
    0
  • Users Avatars Mini
    bru pisze: 2004-07-20 21:48
    kolejny syf od Alcatela. po co marnowac wyswietlacz 262 K kolorow skoo nie wykorzuystuje sie jego mozliwosci. tandeta i juz.
    0
  • Users Avatars Mini
    ponczo pisze: 2004-07-20 23:02
    wilson1: moim zdaniem już lepiej kupic SE T630 za 149 zł w Mojej Medium 40. a tak poza tym nie pchałbym się w abonament, bo jest taki okres, że ceny pre-paidów mocno poszły w dół, tak więc napewno stanie się to i z post-paidami. to tylko kwestia czasu, myślę, że nawet niedługiego.
    0
  • Users Avatars Mini
    kfysiek pisze: 2004-07-20 23:09
    +fajny foniki
    0
  • Users Avatars Mini
    kp pisze: 2004-07-20 23:18
    no i po co te Nokie... Ten alcatel mnie się na prawdę podoba. Test wyczerpujący - super.
    0
  • Users Avatars Mini
    graba pisze: 2004-07-20 23:32
    paskuda wole swojego Sagema x5-2 jest ladniejszy a funkcje ma prawie takie same
    0
  • Users Avatars Mini
    stawrul pisze: 2004-07-20 23:52
    kolejny telefon, którym alcatel mnie kusi ;). niedawno bylem bliski zakupu 735. mysle ze skusze sie na 756 pod koniec roku, kiedy jego cena na wolnym rynku nieco spadnie.
    0
  • Users Avatars Mini
    irzin pisze: 2004-07-20 23:52
    bru : typowa wypowiedź użytkownika Nokii. Ludzie - Alcatel robi bardzo dobre fony. To nie ten Alcatel co kiedyś. Nokia zostaje w w tyle !
    0
  • Users Avatars Mini
    Weinc pisze: 2004-07-21 01:14
    Wielki ekran. :-) Fajny design ogólnie.
    0
  • Users Avatars Mini
    ble pisze: 2004-07-21 01:39
    Na tą chwile najlepszy telefon w Polsce - Cena-Jakość
    0
  • Users Avatars Mini
    moje_zdanie pisze: 2004-07-21 02:22
    tak naprawde w noki zostala juz tylko magia nazwy. aktualna polityka firmy jest wg mnie zupelnie bez sensu, np bluetooth tylko w tel biznesowych, wyswietlacze 4096 tys kolorow ( drobne wyjatki to seria z symbianem) jesli chodzi o nokie to jaka oferuje wiecej niz sagem myx5-2 czy testowany tutaj alcatel?? powiedzmy ze do +- 800pln za nowy?? w tym przedziale mozna kupic np: se t630 -65tys kolorow, bluetooth, sagem myx5-2 65t ys kolorow, aparat 640x480, wspomnianego alcatela. przyzna ze alcatele 311 511 moga sprawiac klopot w obsludze, ale w modelu 715 zupelnie zmienia filozofie obslugi
    0
  • Users Avatars Mini
    Sumik pisze: 2004-07-21 11:14
    ja też jestem znudzony Nokia... Następny telefon bedzie firmy Sagem lub SE
    0
  • Users Avatars Mini
    olooooo pisze: 2004-07-21 11:58
    dobry telefon tylko na zdjecjach malego formatu zawiesza sie testowalem a tak poza tto nawet nawet telefon
    0
  • Users Avatars Mini
    blobi pisze: 2004-07-21 12:25
    Ale ta pamięć...szkoda ze tylko 4MB - mogliby by dodać ze 4MB albo port mmc...
    0
  • Users Avatars Mini
    NOVIK pisze: 2004-07-21 12:52
    ej chyba (napewno) zauważyliśćie że teraz troche przydługawe te testy,ja nadal czekam na x6-2 .
    0
  • Users Avatars Mini
    Przemek pisze: 2004-07-21 12:58
    a ja nadal czekam na LEPSZE TESTY W GSMONLINE
    0
  • Users Avatars Mini
    sebekoo pisze: 2004-07-21 13:06
    ja też testowałem ten fon i zawiesza sie na zdięciach mniejszego formatu. Mieliście też ten problerm ??
    0
  • Users Avatars Mini
    SepecaT pisze: 2004-07-21 13:50
    Bardzo dobry telefon ,fatalny test. Alcatel ma jedna zasadnicza zalete , daje glowe ze za trzy miesiace bedzie kosztowal na wolnym rynku 600zl .
    0
  • Users Avatars Mini
    bru pisze: 2004-07-21 14:34
    @irzin hahahaha. rozbawiles mnie. nigdy nie mialem nokii. porowanaj sobie ten wyswietlacz do SE lub Samsungow. juz w Motorola t lepiej wyglada.
    0
  • Users Avatars Mini
    heo7 pisze: 2004-07-21 14:42
    Fajny Fonik, ale juz bardziej podoba mi sie SAGEM MYX5-2 !!!! :)
    0
  • Users Avatars Mini
    dusiek pisze: 2004-07-21 17:10
    też bym wolał Sagema, bo to nagrywanie to typowy gadżet, a cena wyższa...
    0
  • Users Avatars Mini
    DeeM pisze: 2004-07-21 17:52
    Co by alcatell nie robil i tak go nie rusze - co prawda jest to dobry phone ale wartosc rynkowa tak szybko spadnie ze jezeli ktos czesto zmienia telefony to nie radze wrzucic sie na taka mine
    0
  • Users Avatars Mini
    Mulder pisze: 2004-07-21 21:33
    ***bru : a miałes tego alcatela wrękach i porównywałes do sagema czy SE ? bo ze zdjęc nic nie wynika
    0
  • Users Avatars Mini
    ideal.boss pisze: 2004-07-22 03:17
    tak sobie przegladam te testy...bo czytac mi sie ich nie chce... i wydaje mi sie lekko tandetny. Jakos nie moge nabrac do alcatela zaufania... zawsze kojarzyly mi sie z beznadziejnym menu.
    0
  • Users Avatars Mini
    Shadow-master pisze: 2004-07-22 21:58
    Małe możliwości w porównaniu do jakości wyświetlacza,aparat nie najgorszy,ale do Siemens'a CX65 lub M65 nie ma co go porównywać jużnie mówiąc o S65...
    0
  • Users Avatars Mini
    rgumkowski1 pisze: 2004-07-26 01:27
    Tak nie myliłem sie jest on w salonach Ery. I z taką ceną za jaką go oferują sądze, że może być łakomym kąskiem dla klienteli szczegolnie alcatelowskiej. :)
    0
  • Users Avatars Mini
    graba pisze: 2004-07-27 16:13
    Badziewny telefonik wole mojego X5-2:) jest ladniejszy i ma prawie te same funkcje jak nie lepsze
    0
  • Users Avatars Mini
    Woland pisze: 2004-07-28 14:07
    Ciekawy telefon, no i te 256K kolorów. Design nie bardzo mi się podoba...
    0
  • Users Avatars Mini
    tony pisze: 2004-07-29 01:07
    Interesuje mnie w tym telefonie dyktafon i nagrywanie rozmów. Jak długo trwa jedno nagranie itp. Potrzebuję na ten temat jak najwiecej informacji potwierdzonych przez jakiegoś użytkownika, bo nieraz różnią sie one od testów i opisów producenta. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to z góry wielkie dzięki.
    0
  • Users Avatars Mini
    szocher pisze: 2004-07-29 15:02
    dla mnie jest wyjebany tylko szkoda ze tylko 4mb pamieci ale to sie jakos wytnie
    0
  • Users Avatars Mini
    szocher pisze: 2004-07-30 20:45
    ma go ktos??? jesli tak to prosze o kotakt na gg: 4536781
    0
  • Users Avatars Mini
    ^CyTrUs^ pisze: 2004-07-30 23:47
    Naprawdę, bardzo ciekawa słuchawka za przystępną cene. Na dzień dzisiejszy cena na Allegro wynosi 1 150 PLN. Boli jedynie brak Bluetooth.
    0
  • Users Avatars Mini
    AQQ pisze: 2004-07-31 21:27
    jak sobie wspomne hc800 ...
    0
  • Users Avatars Mini
    AQQ pisze: 2004-07-31 21:32
    jak widze to sposob wyswietlania menu zaczrpniety jak we wszystkich markach telefonow z eryka
    0
  • Users Avatars Mini
    Vanclaw pisze: 2004-08-02 00:35
    Do tony. Ja osobiście mam Alca_535 .Oprócz tego, że jest znakomity w każdym calu i pod każdym względem szkoda tylko,że brak u niego fotoaparatu, wszystko inne jest podobne . No, więc jednorazowo na dyktafonie można nagrać do1_minuty rozmowy. Jedna minuta nagrania wynosi w 50 KB. Alcat_535 (myślę, że Alcat_756 też ) może równierz nagrywać melodie. Te melodie możesz wykorzystać jako dzwonki mp_3 Nagrywanie melodi ok_40s. Jest też funkcja nagrywamia rozmowy tzn: jeżeli Twój rozmówca podaje ći swój np: numer telefonu i jeszcze swój adres i tak do 30 s.możesz to równierz wgrać, jest też system głośnomówiący. Nawet w największym hałasie zrozumierz. Ale to nie wszystko, jest funkcja VOX MMS, też możesz nagrać rozmowę, ale tą tylko można wysłać ./ pozdro
    0
  • Users Avatars Mini
    makavelli82 pisze: 2004-08-02 04:06
    tel spox,tylko ze nie przepadam za ta firma
    0
  • Users Avatars Mini
    Manciarz pisze: 2004-08-02 10:47
    Alcatel`e sa coraz lepszymi fonami a wszystko zaczelo sie os poczciwego ot511 wtedy o malo co nie zbankrutowali ale udalo sie coraz wiecej osob ma alcatele wzieli sie ostro do roboty i za to brawo!
    0
  • Users Avatars Mini
    pablont pisze: 2004-08-04 01:32
    swietny fon ciekawe po ile stoi na allegro...
    0
  • Users Avatars Mini
    moldero pisze: 2004-08-04 16:17
    gowno jakies, niepokazalbym sie z tym na miescie :P
    0
  • Users Avatars Mini
    mooby pisze: 2004-08-04 18:05
    szkoda ze alcatel
    0
  • Users Avatars Mini
    pudlarz pisze: 2004-08-04 18:30
    może alcatel wkońcu coś konkretnego wprowadzi idie w dobrą stronę
    0
  • Users Avatars Mini
    pizolek pisze: 2004-08-04 23:11
    moldero: niech zgadnę...masz na bank jakiś model NOKIA Jest zajeb..... niezły wyświetlacz, kamerka, hmm..ciekawe jakimi fotkami może się pochwalić . Wiele osób nie kupi tego telefonu ze względu na markę . Ja daje 10 :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Petr pisze: 2004-08-05 10:36
    ciekawe jaki dres nosi "moldero" ?
    0
  • Users Avatars Mini
    Maniaczka pisze: 2004-08-05 11:56
    szkoda, że nie można posłuchać dzwonków
    0
  • Users Avatars Mini
    pizolek pisze: 2004-08-05 20:02
    Petr: zapewne z 3 paskami :D:D
    0
  • Users Avatars Mini
    pankracy pisze: 2004-08-06 14:24
    AQQ: alcatele pierwsze mialy takie menu, juz w 501 bylo grafficzne menu, z tym ze w rzedzie miescily sie nie 3 a 2 ikonki a ten telefon jest bardzo dobry, na razie nie widze konkurenta dla niego (moze sagem X5-2) ale jak widac francja rządzi :)
    0
  • Users Avatars Mini
    ali pisze: 2004-08-06 22:13
    telefon ok. szczegolnie fajny jest jego wyswietlacz:)
    0
  • Users Avatars Mini
    stasiu_j pisze: 2004-08-08 00:23
    to juz nie jest ta sama firma Alcatel...to nowa firma Alcatel która odkryła(szkoda że tak późno) co sięnazywa ładny telefon
    0
  • Users Avatars Mini
    m pisze: 2004-08-09 10:05
    nie jest zly. w mojej baaardzo subiektywnej ocenie moge dac mu 8/10
    0
  • Users Avatars Mini
    Matts pisze: 2004-08-12 14:45
    taki sobie, mie ma porownania do Siemensa SX1
    0
  • Users Avatars Mini
    wieszak pisze: 2004-08-13 21:47
    dupator, więc go nie polecasz, bo jest tylko bardzo dobry? : )
    0
  • Users Avatars Mini
    gregus0 pisze: 2004-08-23 02:43
    francuscy konstruktorzy biora sie do pracy- od czegos trzeba zaczac
    0
  • Users Avatars Mini
    kar9 pisze: 2004-08-23 17:05
    I tak najlepszym telefonem na rynku jest NOKIA 6230. Ma wszystko!!! Kto się nie zgadza?
    0
  • Users Avatars Mini
    bk pisze: 2004-08-23 17:49
    ma większość,ale nie wszystko- słabszy wyświetlacz niż obeznie się juz przyjęło, słabsze dzwonki, nie obsługuje wiekszości muzycznych formatów
    0
  • Users Avatars Mini
    nastik pisze: 2004-08-25 18:43
    Bk*Jak to słabsze dzwonki?Przeciez dzwonki sa w tej nokii w formacie mp3,inne tez obsługuje.Wyswietlacz prawda jak na taki model to zbyt mały i niska rozdzielczosc mimo z TFT 65K.A wady tez ma,jest pełno bug'ow w sofcie i kłopty z mms.Na pewno NIE jest to najlepszy telefon na rynku!!!!A co do Alcatela to miła słuchawka,za 2 miesiace bedzie na allegro za 800zł :))
    0
  • Users Avatars Mini
    nastik pisze: 2004-08-25 18:47
    hehhe a co do tegoa alcatela to sie pomyliłem,juz jest za 850zł kup teraz na allegro,gdyby nazywał sie nokia to miałby jescze ''1'' z przodu ceny...
    0
  • Users Avatars Mini
    bk pisze: 2004-08-26 13:44
    to jest przykre ze wszysccy mysla ze nokie sa najlepsze- takie firmy jak samsung, s-e już dawno wyprzedziły fińską firme pod wzgledem jakości i nowinek technicznych. ja mam teraz x-6 i chociaż kiedyś sagem był słabą marką to teraz jest diametralnie inaczej( to samo sie tyczy alcatela)- za niższą cenę oferuja znacznie więcej w porównaniu z 4 tys stn nokii bez kamery i z kitowym menu.
    0
  • Users Avatars Mini
    Radeonik pisze: 2004-08-27 22:40
    A ja uważam, że motorola są najlepsze! :D
    0
  • Users Avatars Mini
    bambibomb pisze: 2004-08-29 12:12
    cale szczescie ze jest Germanos i przychodzi wieksza ilosc nowych telefonow w polsce.
    0
  • Users Avatars Mini
    przewoz pisze: 2004-09-01 14:55
    No, no... Ten telefon bardzo mi się podoba. Poza tym mam do Alcateli sentyment. Mój pierwszy fon, to był właśnie A. OT311...
    0
  • Users Avatars Mini
    Romulus pisze: 2004-09-02 01:05
    Zgadzam się z bk... nie mam fona i zastanawiam się nad zakupem jakiegoś i podoba mi się około 10 modeli jednak nie ma wśród nich żadnej Noki choć nie jestem do nich uprzedzony są poprostyu nie na czasie... ps. czy można dokupić do tego alcatela radyjko???
    0
  • Users Avatars Mini
    create pisze: 2004-09-02 01:32
    niepodoba mi sie ani telefon ani recenzja, jakas taka lizusowska
    0
  • Users Avatars Mini
    bufer pisze: 2004-09-03 15:00
    a ja mam tem telefonik od miesiaca i powiem ze nie zaluje zkupu. ma oczywiscie wady: restartuje sie w czasie kozystania z przegladarki (niezawsze) i kasuje niektore pozycje z ksiazki tel (co jest dziwne) poza tym czasem zawiesza sie wibracja ;) nowa wersja oprogr. powinna pomoc. a zdjecia na wyswietlaczu sa rewelacyjne!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    orko1990 pisze: 2004-09-07 18:59
    ładny ale sAłBE PODWIETLANIE KLAWIATURY
    0
  • Users Avatars Mini
    MarQs pisze: 2004-09-16 02:44
    Nie wiem co wy chcecie od tej komorki. Jak obsluguje mp3 to juz dzwonki lepsze nie moga byc :P Wyswietlacz super, java jest, dyktafon tez, nagrywa klipy, irda jest, do niej zajebisty program, przyzwoita cyfrowka.Dla mnie jedyna wada to malo pamieci.
    0
  • Users Avatars Mini
    miczu pisze: 2004-09-19 17:38
    nawet nawet, nie glupi fonik i wyglad moze byc, ciekawe jak sie przyjmie na rynku ??
    0
  • Users Avatars Mini
    grzybek pisze: 2004-09-29 12:52
    telefon całkiem niezły, tylko jakiś taki niewymiarowy:-) Aparat mógłby być lepszy, w końcu technika idzie do przodu, a rozdzielczość 640x480 mieliśmy dawno temu
    0
  • Users Avatars Mini
    seniorita pisze: 2004-10-06 01:10
    Dziwny kształt i w ogóle - śiakiś inszy (co nie znaczy lepszy;)
    0
  • Users Avatars Mini
    Ted pisze: 2004-10-09 17:14
    Bardzo dobry telefonik. Wszystko co potrzeba. Cena konkurencyjna.
    0
  • Users Avatars Mini
    xem pisze: 2004-11-15 23:25
    brzydki...funckjonalny ja bym go osobiscie nie kupił ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    Shadow-master pisze: 2004-11-18 21:10
    układ klawiszy fatalny duże lusterko z tyłu fatalne brak joystick'a fatalny błąd w telefonie tej klasy brak możliwości rozszerzenia pamięci drugi fatalny błąd kalwisze powinny być z plastiku wyświetlacz wbrew pozorom w cale nie jest rewelacyjny bateria fatalna 4-6 dni
    0
  • Users Avatars Mini
    orko1990 pisze: 2004-11-26 16:41
    Schadow-master'' przeciez on ma joystick
    0
  • Users Avatars Mini
    SepecaT pisze: 2004-12-05 14:19
    Shadow master* ale pieprzysz! Bawilem sie nim i akurat do klawiatury nie mozna sie przyczepic bo jest swietna. Chodzi lekko ,ale precyzyjnie , wykonanie tez bez zarzutu. A co do dalszego czepiania sie to jak dla ciebie telefon za ta cene nie ma wymiennych kart pamieci ,a bateria trzyma tylko 4-6 dni to ja przepraszam. A na przyszlosc dobrze byloby miec w rece to oczym sie wypowiada , bo z twojej wypowiedzi wynika ze gowno widziales za przeproszeniem
    0
  • Users Avatars Mini
    Shadowmaster pisze: 2004-12-16 16:19
    O widze ze mam tu xywko-konkurenta ;) A tak swoja droga, ciagle chwale sobie swoja 715 :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Irokez pisze: 2004-12-29 08:59
    Mam ten telefon już 5 miesięcy, jest naprawde dobry. Wyświetlacz ma 262 tyś. kolorów i zaden inny telefon z 64 tyś. kolorów mu nie dorówna. Przez irde można wgrać wszystko co sie chce chodzi mi o tapety, kolory są żywe identyczne jak na zwykłym monitorze. Irda działa bez problemu można wymieniać sie tapetami, muzyką z innymi telefonami. Bateria trzyma mi 5-8 dni a dość dużo gadam i kożystam z irdy. Jako dzwonki używam MP3 moge se wgrać do tel. jaką tylko chce muzykę dzięki oprogramowaniu. Zdjęć to nie robi zbyt ciekawych są troche zamazane ale można nagrać krótki film video do 38 sek. choć w niewielkich rozmiarach ale można uwiecznić jakoś śmieszną chwile. Dla mnie ma dwie wady za małą pamięć tylko 4,4 MB co szybko można zapełnić oraz przy pisaniu sms
    0
  • Users Avatars Mini
    Irokez pisze: 2004-12-29 09:00
    Dla mnie ma dwie wady za małą pamięć tylko 4,4 MB co szybko można zapełnić oraz przy pisanie sms\'a po wpisanie np: imienia nie można zmienić pierwszej litery na dużą i odwrotnie trzeba wpisać całe np: imie potem cofnąć sie do tyłu skasować pierwszą literkę włączyć funkcje dużych liter i wpisać jeszcze raz, przejść na konieć pisanie wyłączyć funkcje dużych liter i można pisać sms\'a dalej. Musze przyznać że jest to naprawde uciążliwe.
    0
  • Users Avatars Mini
    mlody pisze: 2004-12-31 15:24
    wie ktos w ktorej sieci moge go kupic?? bo nawet na allegro niewiele ofert. PLZ pomozcie !!
    0
  • Users Avatars Mini
    mlody pisze: 2005-01-01 12:03
    gdzie mozna go kupic ??????
    0
  • Users Avatars Mini
    Zgredzik1988 pisze: 2005-01-02 18:47
    Bardzo fajny jedyny alcatel jaki mi sie podoba :)
    0
  • Users Avatars Mini
    orko1990 pisze: 2005-02-23 18:37
    andrzey"" on jest tylko w germanosie ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    SepecaT pisze: 2005-03-13 01:10
    Irokez* cos strasznie namotales z tym pisaniem sms. U mnie jest tak ,ze jak chce pisac cos z duzej litery to zmieniam czcionke klawiszem * albo # (nie pamietam, robie to intuicyjnie) i zmieniam na duze litery ,a potem znowu wciskam i zmieniam na male. O zadnym cofaniu nie ma mowy. Po kropce telefon sam wstawia duze litery.
    0
  • Users Avatars Mini
    AdamR pisze: 2005-04-22 01:56
    Ten telefon ma błedy!!! - jak wszystkie z serii 535, 735 itd ustawcie sobie minutnik na 18godz, 12 min, 20 sek i zadzwoni po 4 sek!!!! durny błąd a wkurza - kwalifikuje tel do serwisu!
    0
  • Users Avatars Mini
    Kay pisze: 2005-08-31 21:22
    Alcatel... mimo ze jestem na romanistyce do akurat do tego francuskiego produktu nie mam zaufania
    0
  • Users Avatars Mini
    bartosz1011 pisze: 2005-09-24 12:47
    To zasze będzie tylko Alcatel...
    0
  • Users Avatars Mini
    scaut pisze: 2005-12-02 16:42
    zwalony ten telefon !!!!!!! nie podoba MI SIE ALE WYSWIETLACZ MA DOBRY !!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    nofate pisze: 2006-03-08 18:59
    Alcatele są do kitu. Nadziałem się już nie raz i nie zmienie o nich zdania.
    0
  • Users Avatars Mini
    adams pisze: 2006-03-27 15:03
    mam ten telefon ponad rok i jestem z niego zadowolony batria trzyma ok.5 dni nie zawiesza sie itd.
    0
  • Users Avatars Mini
    michu pisze: 2006-06-25 21:30
    Kto ma do sprzedania Alcatela Ot 756??Najlepiej bez sim locka w stanie bez wiekszyysz zarysowan i z ladna obudowa oraz klawiaturką. Prosze o kontakt na meila. pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    Maga pisze: 2007-08-06 22:05
    ten telefon wyszedł na rynek w 2004 roku, więc nowością nie jest, ale ma nardzo dobre parametry, aparat 2.8 a telefony, które obecnie wchodzą mają aprat 2.0, więc sami widzicie, żę ALCATEL OT 756 to jeden z lepszych telefonów. Jestem jego użytkowniczką od początku jego wejścia na polski rynek, czyli od 2004 roku i nie narzekam:)
    0

Rekomendowane:

Akcje partnerskie: