Bluboo Edge - smartfon z zakrzywionym ekranem za 649 zł

Newsy
Opinie: 9
Opinie: 9

W polskich sklepach zadebiutował Bluboo Edge.

Smartfon posiada 5,5-calowy, obustronnie zakrzywiony wyświetlacz, wykonany w technologii OGS HD. Producent zastosował podwójny digitizer, dzięki któremu smartfon można obsługiwać mokrymi dłońmi, a także w rękawiczkach. Całość została pokryta szkłem Gorilla Glass 4, które chroni przed zarysowaniami i innymi uszkodzeniami wyświetlacza.

Ramka o grubości 0,8 mm została wykonana z metalu. Do wyprodukowania tylnej klapki producent wykorzystał materiał z technologią IML, dzięki któremu na jej powierzchni tworzy się charakterystyczna poświata, a jej kolor jest zależny od kąta patrzenia.

Bluboo Edge został wyposażony w skaner linii papilarnych, który został wkomponowany w dotykowy przycisk nawigacyjny, umieszczony pod wyświetlaczem. Jego czas reakcji wynosi 0,1 sekundy i umożliwia on zapisanie do 5 różnych odcisków palców. W smartfonie zastosowano również pulsometr, który został umieszczony z tyłu – zaraz obok diody doświetlającej zdjęcia.

Smartfon ma 2 aparaty o rozdzielczości 13 i 8 megapikseli. Matryca umieszczona z tyłu jest dodatkowo wspierana przez diodę LED.

W urządzeniu zastosowano czterordzeniowy procesor MediaTek MT6737 o taktowaniu 1,3 GHz, wspierany przez 2 GB pamięci RAM oraz układ graficzny ARM Mali-T720 MP1 z zegarem 650 MHz.

Smartfon działa pod kontrolą systemu operacyjnego Android w wersji 6.0 Marshmallow. Na system i pliki użytkownika przewidziano 16 GB pamięci wewnętrznej, którą można rozszerzyć, za pomocą kart pamięci MicroSD, nawet do 256 GB. Zastosowano hybrydowy slot Dual SIM (2 karty Nano SIM lub 1 karta SIM i karta pamięci MicroSD). Za czas pracy na pojedynczym ładowaniu odpowiada litowo-polimerowy akumulator o pojemności 2600 mAh.

Sugerowana cena detaliczna Bluboo Edge wynosi 649 PLN brutto.

Bluboo Edge jest objęty 24-miesięczną gwarancją realizowaną na terenie kraju. Smartfon jest dostępny w dwóch wariantach kolorystycznych – czarnym i złotym.

Bluboo Edge - zdjęcia:

 

Opinie:

Opinie archiwalne (9):

Komentuj

Komentarze / 9

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    dkjp pisze: 2017-01-31 08:19
    "Dłoniami", "posiada pięć punktów" - ech, pisać każdy może, choć nie każdy powinien.
    -1
  • Users Avatars Mini
    Krzyś pisze: 2017-01-31 08:39
    Do autora tematu: Dłońmi :). dkjp- nie myli się ten który NIC nie robi czy pisze ;) Co do telefonu....chyba na taki wynalazek bym sie nie zdecydował:P
    0
  • Users Avatars Mini
    troip pisze: 2017-01-31 08:54
    Krzyś, czemu? Jak za kilka miesięcy cena spadnie do 500/550 PLN, to dla mniej zamożnych może być bardzo dobry zakup, co kupisz do 600 PLN ze szkłem gorilla glass 4?
    0
  • Users Avatars Mini
    Krzyś pisze: 2017-01-31 09:52
    Troip, powiem Ci, że mialem raz jednego asusa zenfon 2 ktory w kazdych informacjach ktorych znalazlem powinien miec gorilla...niestety nie mial bo ekran sie delikatnie uginal nie byl takim typowym szklem(przypominal bardziej ekran noki 5800 w dotyku :) zaznaczam iż telefon był nowy wiec odpada fakt ze wyś.mógł być nie orginalny. Wiec bylem troche rozczarowany. Ale powyzsze stwierdzenie tyczy sie tylko mojej osoby, aczkolwiek z czystej ciekawosci moze pouzywalbym tego przez około tygodnia, na dluzej raczej trzymam sie zdania wyżej
    0
  • Users Avatars Mini
    Teraz.j pisze: 2017-01-31 11:28
    Szkoda że klapka plastik (back) będzie g.... o wyglądała i szybko się rysowała, reszta imo jak za 649,jak najbardziej spożywcza - w swojej grupie, telefon pewnie robi karierę w biedniejszych częściach Chin, jako "edge dla bogatszych inaczej", jak stabilny to chwała im za tą słuchawkę - bo nawet estetyczna.
    0
  • Users Avatars Mini
    troip pisze: 2017-01-31 12:31
    Krzyś, córka używa Asusa zenfone 2 tego najmocniejszego z 4 GB pamięci ram i jest zachwycona, inna sprawa, że ja na każdy telefon naklejam szkło hartowane, ale tam się nic nie ugina i nie skrzypi. Telefon poniżej 1000 PLN na aledrogo. Ja też obecnie latam z Chińczykiem TCL który po brandzie nazywa się Alcatel idol 4. I też bardzo go sobie chwalę, wygląda rewelacyjnie i tak samo działa. Nie ma się czego czepić i też dałem za niego mniej niż 1000 PLN. Tak więc niekonieczne trzeba sięgać po znanych producentach którzy sprzedają swoje produkty po mocno zawyżonych cenach. Ale fakt faktem, że ten bluboo nie błyszczy specyfikacją, ale dla mniej zamożnych klientów będzie o wiele lepszym wyborem niż jakieś gówno znanego producenta z 1 GB ramu i ekranem 800x400, jakie sprzedają w tej samej ciebie Samsung i inni.
    0
  • Users Avatars Mini
    Krzyś pisze: 2017-01-31 17:17
    A tutaj oczywiście masz racje z tymi samsungami itp, sam obecnie używam wiekowego ale poczciwego lg g3 , ale gdzies juz chodzi mi po glowie marka xiaomi badz meizu ale to jeszcze troszkę bo narazie obecny smart mnie zadowala, android 7.1 i telefon przeżywa drugą młodość - ale napewno nie przesiąde sie na nic z ekranem ponizej obecnego
    0
  • Users Avatars Mini
    Agata pisze: 2017-02-22 14:28
    czy warto kupić ten telefon ? znalazłam tutaj taki model http://giga-tech.pl/product-pol-7568-Smartphone-Bluboo-Edge-black-.html proszę o opinię
    0
  • Users Avatars Mini
    Seba pisze: 2017-03-03 19:15
    Kupiłem kilka dni temu ten telefon. Wczoraj włożyłem kartę sim, dziś rano o 6:00 odłączyłem od ładowarki - o 14:00 było już po baterii....., ale może to, że pocztę ściągał i aktualizacje - zobaczymy co będzie dalej....
    0

Rekomendowane: