Manta MSP95014 TITANO 3 - 5 cali za 399 zł

Newsy
Opinie: 11
Opinie: 11

Manta wprowadza na polski rynek smartfon MSP95014 TITANO 3. Urządzenie kosztuje 399 zł.

Specyfikacja techniczna Manta MSP95014B i Manta MSP95014RG:

  • Waga: 153 g
  • System operacyjny: Android 6.0
  • Procesor: Quad Core 1.3 GHz
  • RAM: 1 GB
  • FLASH: 8 GB
  • Wi-Fi: IEEE 802.11 B/G/N
  • Gniazdo kart pamięci: MicroSD (Max 32 GB)
  • Obsługiwane pasma GSM: 850/900/1800/1900 MHz
  • Obsługiwane pasma WCDMA: 850/2100 MHz
  • Przednia kamera: 5 MPix
  • Tylna kamera: 8 MPix
  • Wyświetlacz: 5” HD IPS 1280x720 px
  • Dodatkowe funkcje: GPS, dualSIM, dioda doświetlająca, radio FM, wibracje
  • Akcesoria w zestawie: Słuchawki, ściereczka do ekranu, etui, folia ochronna, ładowarka, kabel USB
  • Wymiary: 144.5x72x7.9 mm

Galeria:

Opinie:

Opinie archiwalne (11):

Komentuj

Komentarze / 11

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    Adam555 pisze: 2016-12-22 13:59
    "Akcesoria w zestawie: ściereczka do ekranu" :-)
    3
  • Users Avatars Mini
    Mikołaj pisze: 2016-12-22 14:32
    A gdzie UMTS 900
    2
  • Users Avatars Mini
    Arek pisze: 2016-12-22 15:49
    Qurwa ale brzydki szmelc!! Kolejny premium product?!
    5
  • Users Avatars Mini
    Że mła pisze: 2016-12-22 16:08
    Jaka jest pojemność baterii?
    -1
  • Users Avatars Mini
    Koziolek Matolek pisze: 2016-12-22 18:20
    No jak na model "Premium" to parametry nie powalają, no chyba że w drugą stronę. To ledwo będzie chodzić po wgraniu kilku apek gdzie pamieć ram zniknie w oka mgnieniu. Procek niewiadomego pochodzenia, flash 8GB - Manta - w wersji premium 8GB? Minimum jakie można uznać dzisiaj to 16GB flash i 1,5-2GB ram na smartfonie. Poniżej tych parametrów można sobie darować zakup smartfona. Taka moja opinia. Dla mnie szkoda byłoby wydać te pieniążki na taki smartfon.
    6
  • Users Avatars Mini
    Luki pisze: 2016-12-22 21:28
    Kilkukrotnie odrzucenie gwarancki zdyskwalifikowany u mnie ta markę na zawsze, radzę unikać za wszelką cene
    3
  • Users Avatars Mini
    gil pisze: 2016-12-22 22:06
    no nie, jednak za 400 PLN to nic dobrego sie nie da zrobic
    3
  • Users Avatars Mini
    jerzyk pisze: 2016-12-25 14:57
    Szału nie robi. W Plusie kilka razy brałem (czy dla siebie, czy dla rodziny) lepsze telefony w znakomitej cenie, z dobrym pakietem usług, z jakimiś dodatkami.
    -9
  • Users Avatars Mini
    Jeżyk pisze: 2016-12-26 21:34
    @jerzy - ZEMBATY trollu WYPIERDALAJ z goownem zwanym plusem!!
    7
  • Users Avatars Mini
    Aga pisze: 2017-04-24 18:49
    Witam, Może ktoś z was wie ile kosztuje wyświetlacz do tego właśnie telefonu? mam go niespełna tydzień , spadł mi i wyświetlacz poszedł :(
    0
  • Users Avatars Mini
    Stan pisze: 2017-07-09 21:41
    Summa summarum nie polecam. Plusy: dobry ekran, dobra wydajność, estetyczny wygląd, bardzo niska cena. Minusy: słaba bateria, niedopracowane gniazdo słuchawek i gniazdo usb, kiepski aparat. Telefon kupiłem w maju 2017, recenzję piszę po 2 miesiącach użytkowania. Zacznę od dobrych stron: telefon jest lekki, smukły, estetyczny. Android 6.0 i wszystkie jego funkcje działają bez zarzutu. Wyświetlacz (5” HD IPS 1280x720 px) daje bardzo ładny obraz, chociaż mógłby być jaśniejszy (w ostrym świetle dziennym są problemy z czytelnością). Funkcje takie jak GPS, hotspot WiFi, radio, USB - również bez problemu. Nie mam też (przynajmniej na razie) problemów z wydajnością i szybkością - pomimo 1GHz RAM telefon i aplikacje działają sprawnie. No i cena poniżej 300zł to także bardzo duży plus tego modelu. Czas na strony złe. Aparat pomimo nominalnych 8Mpx robi przeciętne zdjęcia. "Lampa błyskowa" to dramat i nieporozumienie. Bateria 1800 mAh to zdecydowanie mało, dodatkowo bardzo dziwnie zachowuje się wskaźnik naładowania (poziom baterii w ciągu kilku godzin spada ze 100% do 1%, po czym telefon działa przez kolejne kilkanaście godzin na 1% baterii). To co najbardziej mnie denerwuje do gniazdko słuchawek i gniazdo usb. Sprawdzałem kilka zestawów słuchawek i zawsze wygląda to tak samo: dźwięk jest przerywany, przyciszany przy najmniejszym ruchu, gniazdo sprawa wrażenie zupełnie niedopasowanego do standardowego wtyku 3,5mm. Muzyki lub radia można słuchać jedynie gdy telefon leży bez ruchu, ale o muzyce przy bieganiu lub rowerze można zapomnieć. Na koniec kuriozum - gniazdo USB jest wpuszczone za głęboko w obudowę telefonu i nie pasują do niego standardowe przewody microUSB. Manta dostarcza kabel z wtyczką o 3mm dłuższą niż standard micro USB, ale o kompatybilności z normalnymi wtykami można pomarzyć. Z tych właśnie powodów napisałem, że summa summarum nie polecam tego telefonu. Chociaż może z drugiej strony za dużo wymagam za 300zł?
    0

Rekomendowane: