P9 LITE 2017 - nie ma zgody na niską wydajność

Akcje partnerskie
Opinie: 3
Opinie: 3

Akcja partnerska

Technologia smartfonów rozwinęła się na tyle mocno, że modele ze średniej półki mogą zaoferować znacznie więcej, niż miało to miejsce w przeszłości. Huawei P9 Lite 2017 dostarcza użytkownikowi wydajność i komfort korzystania bez kompromisów - nie tylko w dniu zakupu, ale również po upływie wielu miesięcy intensywnego użytkowania.

 

#topowa specyfikacja

Pierwszym warunkiem koniecznym do tego, aby smartfon działał szybko jest odpowiednio mocna specyfikacja. W przypadku smartfona sprowadza się ona do zaawansowanego procesora oraz pojemności pamięć RAM.

Huawei P9 Lite 2017 posiada ośmiordzeniowy procesor HiSilicon Kirin 655, którego cztery rdzenie są taktowane zegarem 2,1 GHz, a pozostałe cztery rdzenie zegarem 1,7 GHz. Większa liczba rdzeni pozwala prowadzić szereg obliczeń równolegle.

Drugim niezbędnym elementem jest pamięć RAM. 3 GB RAM w Huawei P9 Lite 2017 to tyle samo, co w najdroższych urządzeniach dostępnych na rynku. RAM to szczególnie istotny parametr, który często stanowi słabsze ogniwo wydajności. Duża pojemność pamięci RAM zapewnia płynność działania systemu i aplikacji, zwłaszcza gdy użytkownik przełącza się pomiędzy kilkoma uruchomionymi programami. Pozwala również dłużej utrzymać działanie aplikacji w tle, gdy użytkownik nie sięga do nich przez jakiś czas.

Zarówno procesor jak i pamięć RAM stanowią zgrany duet i uzupełniają się wzajemnie. Należy dodać do tego układ graficzny Mali-T830MP2, który w nawet najbardziej wymagających grach jest w stanie zapewnić płynność wyświetlanego obrazu.

Użytkownik smartfonu Huawei P9 Lite 2017 na pewno nie będzie czuł się w żaden sposób ograniczony szybkością działania i możliwościami swojego telefonu.

#perfekcyjne oprogramowanie

Huawei zadbał, aby w przypadku P9 Lite 2017 wydajność nie kończyła się na specyfikacji, lecz była wymierną, trwałą korzyścią dla użytkownika smartfona. Po pierwsze, urządzenie już po wyjęciu z pudełka działa pod kontrolą najnowszej wersji mobilnego systemu operacyjnego Android 7.0 Nougat.

Drugim elementem jest nowa wersja autorskiego interfejsu użytkownika EMUI 5.0, która wprowadza szereg nowości, zarówno w wyglądzie, jak i w działaniu. Interfejs jest lżejszy, bardziej przejrzysty i minimalistyczny. Oferuje szybszy dostęp do skrótów. Użytkownik może wchodzić w bogatsze interakcje z powiadomieniami, które oferują jednocześnie więcej informacji.

Menadżer telefonu pozwala przeskanować urządzenie i znaleźć wszystkie elementy wymagające optymalizacji: usuwając stare, niepotrzebne już pliki, zamykając zbędne aplikacje działające w tle, optymalizując zużycie baterii i skanując online pamięć programem antywirusowym.

# born fast, stays fast

Najważniejsze są jednak mechanizmy dbające o to, aby wydajność systemu i aplikacji nie malała wraz z upływem czasu. Huawei zaimplementował rozwiązania typu machine learning, które uczą się scenariuszy zachowań użytkownika. Poznają nawyki, co z czasem pozwala z wyprzedzeniem przewidywać potrzebne zasoby. Skutkuje to lepszym zarządzaniem pamięcią. Więcej zasobów jest przydzielane aplikacjom, z których użytkownik korzysta najczęściej. Dzięki temu najbardziej potrzebne programy uruchamiają się krócej, działają lepiej i dłużej pozostają w pamięci, aby być natychmiast gotowe do użycia.

W EMUI 5.0 aż w 90 procent interakcji użytkownika z telefonem wymaga nie więcej niż 3 klików. Znacząco skraca to czas i ułatwia korzystanie ze smartfona.

Huawei P9 Lite 2017 oferuje trzy najważniejsze elementy, aby zapewnić najwyższy komfort użytkowania: mocną specyfikację, najnowszą wersję systemu Android 7.0, oraz zoptymalizowaną nakładkę EMUI 5.0. Wszystko to razem sprawia, że z Huawei P9 Lite 2017 będzie korzystało się przyjemnie zarówno w dniu zakupu, jak i po kilkunastu miesiącach użytkowania. Całość dopełnia świetny desing i zastosowane premium materiały. Smartfon ze średniej półki jest bliższy najdroższym flagowcom niż kiedykolwiek wcześniej.

Opinie:

Opinie archiwalne (3):

Komentuj

Komentarze / 3

Dodaj komentarz

Rekomendowane: