Plus Kazam 4 i Plus Kazam 5 w rękach GSMONLINE.PL - zdjęcia i wideo

Drukuj

Podczas dzisiejszej konferencji prasowej sieci Plus mogliśmy chwilę "pobawić się" nowym smartfonami Kazam. Na razie do dyspozycji były telefony z ekranem 4 i 5.5 cala. Kazam to marka, która kupuje gotowe telefony od innych producentów i sygnuje je swoją nazwą lub korzysta z dual brandingu z operatorem. W Polsce za ten projekt odpowiada Wojciech Wasilewski, który w Polsce stworzył potęgę mobilną Samsunga. Polski oddział współpracuje z centralą w Rosji.

Ceny i dane techniczne Plus Kazam 4 i Plus Kazam 5 znajdują się tutaj

Galeria:

Ocena: 47 głosów Aktualna ocena: 6
Drukuj

Komentarze / 147

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    zyga pisze: 2013-11-06 17:46 Współpracują z ruskimi. Ja dziękuję za takie szpiegowanie.
    -9
  • Users Avatars Mini
    Teresa pisze: 2013-11-07 01:42 Dobrze napisane.
    -2
  • Users Avatars Mini
    fobia? pisze: 2013-11-08 11:17 to współpracuj z aplami ...to nie-ruskie cię będa szpiegowali ... tylko nie wiem po co cie szpiegowac ...
    0
  • Users Avatars Mini
    molenda pisze: 2013-11-08 12:20 Bardzo przyzwoity sprzęt, naprawdę świetna relacja cena-jakość - wiem bo testuję od wczoraj :D
    11
  • Users Avatars Mini
    Robercik pisze: 2013-11-08 16:20 test, prezentacja plusa tego cuda - http://www.plusblog.pl/test-plus-kazam-5/
    1
  • Users Avatars Mini
    lol pisze: 2013-11-11 17:59 propsy za foalsów :)
    -1
  • Users Avatars Mini
    lexi pisze: 2013-11-13 21:58 jak aktywowac wideorozmowy?mam ten telefonik od wczoraj ale jakos nie pezekonana jestem bo na poczatku ciagle sie wylaczal i nie dalo sie wlaczyc,w czasie uzywania tez sie samo wylaczalo.
    -1
  • Users Avatars Mini
    Toster pisze: 2013-11-14 06:47 Kupiłem czwórkę i muszę powiedzieć, że pozytywnie zaskakuje! Nie jest to, niestety, duuuuży wyświetlacz, ale śmiga szybko, bez zawieszek, system stabilny, a telefon dobrze trzyma się w dłoni. Aż przyjemnie się tym bawić :))
    5
  • Users Avatars Mini
    buhaha pisze: 2013-11-14 15:40 a jak z głosnikeim tego telefonu głosno? nie charczy?
    1
  • Users Avatars Mini
    dav_ubu pisze: 2013-11-15 10:58 taa, zainstalujcie na tym czymś Modern Combat 4 albo Asphalt 8 ...
    -6
  • Users Avatars Mini
    eugenia.kaczmarczyk@wp.pl pisze: 2013-11-17 16:58 Kazama 4 mam od kilku dni. Kilka uwag na jego temat to: niska cena (30doładowań po 40zł w plusie mix dla stałych klientów), estetyczny wygląd i opływowe kształty dzięki którym dobrze trzyma się w dłoni, dobrze reaguje na dotyk, nie wiesza się, doskonale sprawdza się jako router - internet łączy się niemal natychmiast, dual sim - fajna sprawa (dwie karty są obsługiwane jednocześnie, czyli możesz pisać i dzwonić z dwóch numerów, dużo różnych funkcji niedostępnych w niektórych telefonach (programowanie włączania i wyłączania telefonu). Wady to: słaby aparat i przednia kamerka - bardzo słaba jakość jak na 5mpx, brak możliwości zastosowania dzwonka sms z poza dostępnych w telefonie (jest ich tylko kilka) i to chyba koniec z wadami, jak zabserwuję coś jeszcze to na pewno napiszę. Porównując do telefonu z tej samej półki, np do samsunga galaxy trend - lepszy jest kazam IV, ponieważ jest tańszy (trend jest na 42doładowania po 40zł, więc 12 doładowań więcej) i ma więcej "bajerów". Natomiast jeśli komuś zależy na aparacie to trend wypada zdecydowanie lepiej - fotki są o wiele, wiele lepsze:)
    0
  • Users Avatars Mini
    eugenia.kaczmarczyk@wp.pl pisze: 2013-11-17 16:58 Jakby ktoś miał pytania to piszcie na maila:)
    0
  • Users Avatars Mini
    arturo pisze: 2013-11-18 16:23 mam ten tel i jest świetny ! ma gps i dwie karty sim-wszystko ! chodzi płynnie, nie zacina się ! DO TEGO BARDZO TANI !!!! oby więcej takich teli:)
    4
  • Users Avatars Mini
    eugenia.kaczmarczyk@wp.pl pisze: 2013-11-19 10:37 Albo jestem niedorozwinięta albo coś zepsułam, ale nie działa mi wibracja mimo że mam ją ustawioną a dźwięku sms w ogóle nie ma...
    2
  • Users_avatars_medium
    stanko1 pisze: 2013-11-19 11:31 Są są poszukaj dobrze.//
    0
  • Users Avatars Mini
    oleczek pisze: 2013-11-19 13:20 Zastanawiam się właśnie który wziąć bo mam do wyboru Kazam 4 i Samsung Galaxy Trend
    1
  • Users Avatars Mini
    szymon pisze: 2013-11-20 00:21 tez mam ten problem droższy jednordzeniowy trend czy o wiele tanszy 2 rdzeniowy kazam
    0
  • Users Avatars Mini
    eugenia.kaczmarczyk@wp.pl pisze: 2013-11-20 08:46 Dwurdzeniowy kazam jest o wiele lepszy i tańszy. Trend ma tylko lepszy telefon, ale przy kilku aplikacjach wiesza się strasznie (ma go mój facet). A kazam śmiga szybciutko:)
    0
  • Users Avatars Mini
    szymon pisze: 2013-11-20 12:50 kolezanko a jak wypada bateria daje jakos rade te 1500, i glosniczek tez w miare slychac
    -1
  • Users Avatars Mini
    eugenia.kaczmarczyk@wp.pl pisze: 2013-11-20 22:11 Głośnik jest ciut słabszy od trenda a bateria podbnie - ma taką samą pojemność jak trend. Mnie trzyma tak około 1,5doby ale korzystam trochę z internetu, czasem gram i dość dużo smsów wysyłam
    0
  • Users Avatars Mini
    agnieszka pisze: 2013-11-21 22:00 Czy Kazam ma folie na ekranie naklejoną czy nie?
    0
  • Users Avatars Mini
    eugenia.kaczmarczyk@wp.pl pisze: 2013-11-22 11:43 Ma:) Naklejoną tak idealnie, że przez pierwsze dni nawet nie wiedziałam, że tam jest folia.
    0
  • Users Avatars Mini
    blazejkuba pisze: 2013-11-22 12:32 Zastanawiam sie nad kupnem Kazam 5 lecz sie obawiam bo wygląda dosyć przyzwoicie ale po przeczytaniu kilku opinie zniechęciły mnie do niego. Co polecacie ?
    2
  • Users Avatars Mini
    agnes pisze: 2013-11-22 14:23 Ile on kosztuje na 24 doładowania po 30zł?
    -1
  • Users Avatars Mini
    wisniazio pisze: 2013-11-22 15:20 Przy 24 doładowaniach po 30 zł kosztuje 1 zł
    0
  • Users Avatars Mini
    wilk pisze: 2013-11-22 19:35 zamawiał go ktoś może przez internet ze strony plusa? Czy mam sie bać, że coś się uszkodzi przez to że kurier go przywiezie?
    0
  • Users Avatars Mini
    eugenia.kaczmarczyk@wp.pl pisze: 2013-11-24 18:05 Kazama 5 nie ryzykowałabym - ma słabą rozdzielczość jak na tak duży ekran. Poza tym jest nieporęczny - 15cm wysokości. Jeśli chodzi o kazama 4 to przy zamówieniu przez internet jest za 1zł na 24doładowania po 30zł, ale to się nie opłaca bo kupując przez neta z kazdego doładowania zabiorą Wam 20zł na minuty do wszystkichj sieci i tak na prawdę zostanie Wam dycha. Lepiej normalnie przedłużyć umowę w salonie, bo wtedy (może jest i droższy) nie ma żadnych przymusowych minus ani internetu co miesiąc. Natomiast jeśli chodzi o zamówienia przez internet to spokojnie telefon dojdzie w całości:) Przy kurierze sprawdzisz go sobie i dopiero podpiszesz papiery. Pozdrawiam
    -1
  • Users Avatars Mini
    mirekb pisze: 2013-11-24 22:36 poczekam na tego 3.5.ma byc w tym tygodniu w plusie prepaid za 250zl z czego 50 zl jest na startowce.za 200zl to bez zastanowienia
    0
  • Users Avatars Mini
    Makkoli pisze: 2013-11-25 14:23 Ten telefon kosztuje w sklepie internetowym plusa za 30 zł na 24 doładowania po 30 zł.więc można zaryzykować (mówię o kazam 4 ) :D
    1
  • Users Avatars Mini
    son pisze: 2013-11-25 21:53 Proszę o dokładną opinie Kazam 4.:)
    1
  • Users Avatars Mini
    CristoffC pisze: 2013-11-26 23:06 Nie potrafię ustawić w kazam 4 własnego dzwonka, pokazuje mi tylko predefiniowane. Mogę ustawić własny dźwięk powiadomienia (widzi moje pliki z dźwiękami) ale dla dzwonka połączenia głosowego i wideo tylko predefiniowane. Można to jakoś obejść ?
    0
  • Users Avatars Mini
    eugenia.kaczmarczyk@wp.pl pisze: 2013-11-27 10:06 Po prostu wejdź w muzykę i tam masz opcję ustaw jako dzwonek czy jakoś tak:) A dźwięki smsów niestety tylko te które w telefonie
    -2
  • Users Avatars Mini
    sasani pisze: 2013-11-27 11:49 od wczoraj mam kazam 4 jest bardzo fajny. nie zawiesza się dotyk działa dobrze, tylko internetu nie moge włączyć coś ;c
    2
  • Users Avatars Mini
    eugenia.kaczmarczyk@wp.pl pisze: 2013-11-27 22:18 Internet śmiga, jako router też się sprawdza - laptop łączy się z nim błyskawicznie. Jedynie aparat jest tragiczny niestety
    0
  • Users Avatars Mini
    edyta pisze: 2013-11-28 08:13 polecam kazam 4, mam do kilka dni, wszystko dziala idealnie, mam na nim mnostwo sciagnietych aplikacji i nie zawiesza sie absolutnie
    0
  • Users Avatars Mini
    ustawianie dzwonków w android pisze: 2013-11-28 12:03 Dzwonki umieszczamy: Pamieć telefonu > Ringtones później możemy zmieniać je w Ustawieniach Dźwięki powiadomień (SMS): Pamięć telefonu > Notifications Dźwięk budzika: Pamięć telefonu > Alarms Po prostu trzeba piosenkę lub dzwonek przenieść do jednego z tych folderów.
    1
  • Users Avatars Mini
    Misia, pisze: 2013-12-03 21:42 Zastanawiam sie zeby kupic kazam 4 , ale po przeczytaniu kilku opini zwatpilam troche. Czy az tak kiepski jest wyswietlacz? no i ten aparat , tragiczny ?/
    0
  • Users Avatars Mini
    jossef pisze: 2013-12-03 22:05 Mam Kazam'a od paru dni i z mojej strony tel jest super. Można sie doczepić do aparatu jedynie bo zdj nie są najlepszej jakości, poza tym tel śmiga bez problemu. Nawet bateria trzyma mi 3 dzień Super tel za przystępną cene. Polecam
    0
  • Users Avatars Mini
    magda pisze: 2013-12-04 18:21 hej mam pytanie jak sie usuwa kontakty z ksiazki telefonicznej i dzwonek na polaczenie bo tu mi pokazuja aby te standardowe KAZAM 4
    1
  • Users Avatars Mini
    magda pisze: 2013-12-04 18:22 i rejestr polaczen wychodzacych przychodzacych i nieodebranych KAZAM 4
    0
  • Users Avatars Mini
    P. pisze: 2013-12-04 21:57 Potrzebowałem Dual-SIM. Zerkałem na Alcatela. Niestety ale na polskim rynku nie ma nic ciekawego do wyboru z tzw. "górnej" półki, więc po za aktywną obsługą dwóch kart i "otwartym" systemie nie miałem żadnych innych wymagań. Kazam 4 wygrał tym że jest po prostu świeższy. Cena 99zł + 20zł w 24 doładowaniach to bardzo atrakcyjna propozycja. Niestety aparat posiada blokadę SIM-Lock. Połowiczną, bo połowiczną, ale posiada. W SIM1 umieścimy wyłącznie kartę Plus-a. Wiele ogłoszeń wprowadza w błąd, pisząc o braku ograniczeń. Opis telefonu, bardzo rzetelnie jest wyżej, w artykule. Ze wszystkim się zgadzam. Najbardziej zaskakuje bateria. Przy dwóch aktywnych kartach, kilku SMS, 60min wychodzących, 10min na przeglądaniu stron, po trzech dniach mam... stan baterii 55%. Fakt że nie mam tylko kilka aplikacji, żadnej pracującej w tle i wyłączam telefon na noc, ale żaden mój "współczesny" smartfon nie przekroczył 3 dni życia.
    0
  • Users Avatars Mini
    .... pisze: 2013-12-06 23:53 Witam serdecznie potrzebuje informacji na temat kazam 5 ,czy warto kupic ten tel ,czy naprawde zdjecia wychodza ciulowo ,I jeszcze mnie interesuje ile ma kolorow bo na stronie plusa pisze 16 tys a na tescie plusa pisze ze ma 16 mil wiec nie wiem o co chodzi
    -1
  • Users Avatars Mini
    matrix pisze: 2013-12-07 11:29 nie można ustawić własnego dzwonka w sms
    -1
  • Users Avatars Mini
    matrix pisze: 2013-12-07 11:29 nie można ustawić własnego dzwonka w sms
    -1
  • Users Avatars Mini
    Typek pisze: 2013-12-08 22:21 Można ustawić własny dźwięk smsa. a jak. Dzwonki umieszczamy: Pamieć telefonu > Ringtones później możemy zmieniać je w Ustawieniach Dźwięki powiadomień (SMS): Pamięć telefonu > Notifications Dźwięk budzika: Pamięć telefonu > Alarms Po prostu trzeba piosenkę lub dzwonek przenieść do jednego z tych folderów.
    4
  • Users Avatars Mini
    elvis pisze: 2013-12-13 21:14 moze jakas opinia na temat kazam 5.5 ?
    0
  • Users Avatars Mini
    edek pisze: 2013-12-13 23:27 Super telefon.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    michał pisze: 2013-12-14 09:42 Zastanawiam się czy kupić kazam 5.
    0
  • Users Avatars Mini
    lalalla pisze: 2013-12-15 19:44 To ile ma kolorów kazam 5 ? ;)
    0
  • Mz
    maciej.zakrocki pisze: 2013-12-18 13:59 @lalalla Kazam 5 na 65 tys. kolorów jeśli chodzi o wyświetlacz.
    1
  • Users Avatars Mini
    milena pisze: 2013-12-18 18:43 Witam serdecznie:-) telefon kazam plus 4 mam przeszlo 2 miesiace bardzo fajny jest latwy w obsludze i wogole fajny jestem bardzo nim zadowolona Polecam
    0
  • Users Avatars Mini
    milena pisze: 2013-12-18 18:47 Ja wzielam sobie za 1 na 24 doladowan po 40 zl ( w tym ze 20 zl ci zabieraja na 80 minut do wszystkich sieci)
    0
  • Users Avatars Mini
    Jevels pisze: 2013-12-18 22:35 Jeśli chodzi o dzwonki sms to polecam świetny program GO SMS Pro jest bezpłatny w GooglePlay. Od ponad roku go używam jest lepszy od standardowej aplikacji sms. Tam ustawia się dźwięki sms i nie tylko.Można też ustawić wysłanie sms-a o wybranym dniu i godzinie.
    0
  • Users Avatars Mini
    pawcio pisze: 2013-12-19 10:28 Mam kazama5 bardzo dobry tel wogole nie narzekam tylko aparat słaby wzbogacony android 4.2.2
    0
  • Users Avatars Mini
    Elkuc pisze: 2013-12-22 21:07 Mam Kazam 4 od kilku dni. Śmiga super.Ale nie mogę przypisać zdjęcia do kontaktu. Czy może ktoś wie jak to zrobić? Proszę o pomoc, bo nie mogę tego rozpracować.
    0
  • Users Avatars Mini
    patunia00 pisze: 2013-12-23 21:02 Mam problem . Kazam 4 pobiera mi samoistnie internet, Juz nie wiem co wylaczyc . pomocy
    0
  • Users Avatars Mini
    gihu pisze: 2013-12-24 19:21 Mam problem. Mam ten telefon, wykupiony pakiet internetu. Jest sms, że mam aktywowany, pobrane 7zł, ale internet nie chodzi. Pisze, że brak dostępu. Jak go uruchomić? Już nie wiem co mam włączać, pomocy!
    0
  • Users Avatars Mini
    Pati pisze: 2013-12-25 19:04 mam ten sam problem, nie wiem jak mam wyłączyć internet ;/ pomożecie ?
    0
  • Users Avatars Mini
    klapa11 pisze: 2013-12-26 23:59 mam problem z aparatem w Kazam 4. robi rozmyte zdjęcia. może w opcjach można to ustawić??POMOCY
    0
  • Users Avatars Mini
    gruby pisze: 2013-12-27 12:40 mam 5 i jest świetny ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    magda pisze: 2013-12-27 15:56 nie wiem jak ustawić dzonek na każdą z kart inny - pomóżcie
    0
  • Users Avatars Mini
    monia pisze: 2013-12-28 09:38 jak zmienić kolor wyświetlacza w kazam 4?
    0
  • Users Avatars Mini
    Gosia pisze: 2013-12-31 07:31 dwa pytanie dotyczące Kazama 4. 1. Czy można zmienić klawiaturę w telefonie Kazam 4 z QWERTY na podstawowe 4x6 jak w zwykłym telefonie? 2. Czy mogę ustawić sobie stałe podświetlenie dolnych klawiszy w czasie używania? Jeżeli tak to proszę o pomoc jak to zrobić. Dzięki
    3
  • Users Avatars Mini
    bartosz pisze: 2014-01-02 16:34 hej ma problem jak mam przelaczyc kamerke w kazam4 z wideo rozmowy na tylni aparat bo szukalem i nie mam juz sil
    0
  • Users Avatars Mini
    Jesica pisze: 2014-01-08 21:54 Mam ten telefon od około pół miesiąca i chwalę sobie. Mam tylko jeden problem. W aparacie zniknęła mi ikona żeby przełączyć na tylnią kamerkę i nie wiem jak to się stało i jak to naprawić.
    0
  • Users Avatars Mini
    kazam 4 pisze: 2014-01-11 08:27 dlaczego samo pobiera mi kase z konta? jak mam wszystko wy;aczone ? Pomocy !!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Madzia pisze: 2014-01-11 15:13 A mnie się zepsuł po 5 dniach od zakupu... Panel dotykowy był do wymiany, a teraz po około 3 tygodniach od tej naprawy zaczyna mi nie reagować na dotyk. Jestem bardzo zawiedziona...
    0
  • Users Avatars Mini
    Asiek 115 pisze: 2014-01-11 17:19 @kazam 4 Możliwe że masz włączoną transmisje danych
    0
  • Users Avatars Mini
    Asiek 115 pisze: 2014-01-11 17:21 Polecam telefon Kazam 4 mam od ok. 3 miesięcy i muszę przyznać że się dobrze sprawdza .. Internet działa lepiej niż na nie jednym komputerze a aplikacje z GooglePlay się nie zacinają
    0
  • Users Avatars Mini
    Terka pisze: 2014-01-13 23:47 Mam Kazama 5 i nie mogę wyłączyć wideorozmów. Oprócz tego łączy wszystkie rozmowy z karty służbowej przez wideorozmowy, anie z karty prywatnej! Ale będzie szef zadowolony jak zobaczy rachunek! Pomóżcie!
    0
  • Users Avatars Mini
    nimo pisze: 2014-01-14 17:50 Mam go od tygodnia i nadal mnie zaskakuje swoimi zdolnościami ale... Aparat okropna sprawa bateria przy korzystaniu z Neta strasznie krótko trzyma a miała być taka dobra a nie jest ...wytrzymuje jeden dzień i trzeba ładować w moim przypadku nawet czasami dwa razy ładuje ... Dzwonki.. Alarmy itd można ustawiać trzeba pokombinowac trochę ogółem telefon oceniał na 3
    0
  • Users Avatars Mini
    niiko pisze: 2014-01-14 18:00 podpowie ktos czy w Kazam 4 da sie właczyć latarke czy trzeba nagrywac zeby swieciła??
    0
  • Users Avatars Mini
    ajhdhhsjxjs pisze: 2014-01-14 20:10 Jak można ustawia zdjęcie do kontaktu?
    2
  • Users Avatars Mini
    laki pisze: 2014-01-18 20:48 Jak zablokować kontakt w KAZAM 4?? Pisać pilne
    0
  • Users Avatars Mini
    ajsi pisze: 2014-01-21 16:39 Ja myśle że ten telefon jest git ale podobno aparat do kitu ja nie wiem bo jeszcze go niemam.
    0
  • Users Avatars Mini
    julkaaaaaaaaaaaaaaa pisze: 2014-01-21 16:45 ten telefon jest supcio a aparat rewela i wogule jest ekstra a bateria strasznie długo trzyma jestem strasznie z niego zadowolona i mam go juz z jakieś 2 tygodnie i jest super naprawde polecam ten telefonik ;) bo jest git
    1
  • Users Avatars Mini
    mysiakiewicz pisze: 2014-01-21 16:51 julka masz racje ten telefon to poprostu cudo jednym słowem jestem taka z niego zadowolona i ten aparat jest cudowny a latarka strasznie mocno świeci a bateria szkoda gadać i internet łapie zawodowo myśle że opłaca sie go kupic a jak do kogoś zadzwoniła taka pani z plusa i powiedziała że za 3zł to nawet się nie zastanawiajcie tylko odrazu bierzcie ja miałam taką samą sytłację ze zadzwoniła ta pani i telefon doszedł do mnie za 5 dni i sprawuje sie świetnie ja mam go jakiś miesiąc juz i bardzo gorąco polecam ten telefonik ;) pozdrawiam serdecznie Aleksandra;)
    -1
  • Users Avatars Mini
    mądralistka pisze: 2014-01-21 16:54 Cudze chwalicie swego nie znacie .
    0
  • Users Avatars Mini
    koastaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pisze: 2014-01-21 16:56 no i moze ten telefon jest taki super eksta
    0
  • Users Avatars Mini
    kazam pisze: 2014-01-21 21:31 jak przełączyć klawiaturę z QWERTY na normalną?
    0
  • Users Avatars Mini
    louis pisze: 2014-01-21 21:58 Hej mam ten telefon od niedawna, mam pytanie jak ustawić zdjęcie do kontaktu, czy muszę przenieść zdjęcia albo kontakty na telefon?
    0
  • Users Avatars Mini
    mark pisze: 2014-01-22 10:16 Kazam 4 jesli chodzi o aparat to na 5mp jakośc zdjecia jest bardzo słaba, brak możliwości z kozystania z klawiatury 4x6 a pozaty to wszystko ok
    0
  • Users Avatars Mini
    Ed pisze: 2014-01-26 02:15 Aby można było ustawić własny dżwięk dzwonka to trzeba na karcie pamięci stworzyć folder o nazwie ringtones i wkleić własne dzwonki! To samo z sms tylko nazwa folderu musi być notifications! Wtedy wlasne dzwonki będzie widzial telefon!
    0
  • Users Avatars Mini
    darek11756@wp.pl pisze: 2014-01-26 16:01 chwalicie tak ten tel taka prawda ze to dupa... albo w przeworsku na podkarpaciu pracuj tacy ludzie... powiedzieli ze tel był z mojej winy zniszczony ekran sie rozlał i powiedzieli mi ze za 400 zł mogą go zrobić. mam pytanie nie wiecie gdzie moge kupic jakies czesci??
    0
  • Users Avatars Mini
    Frytka35 pisze: 2014-01-26 17:11 A mój Kazam 4 po raz trzeci wraca do serwisu ciągle z tego samego powodu - nie reaguje na dotyk,nie działa panel dotykowy. Mam go od listopada z tego już przeszło miesiąc jest w serwisie. To jakaś masakra żeby nie można naprawić usterki , ciągle tylko wgrywają nowy soft i oddają.Działa potem parę godzin i wysiada. Ekspertyza wykazała że telefon spełnia wszystkie wymogi producenta. Śmiechu warte. Z tego co czytałam to nie tylko ja mam taki problem. Nie polecam nikomu lepiej dołożyć kupić coś z wyższej półki.
    1
  • Users Avatars Mini
    rysiu539 pisze: 2014-01-28 23:40 mam kazama 5 od dwóch miesięcy i jestem zadowolony, no może są małe niedociągnięcia ale który ich nie ma
    1
  • Users Avatars Mini
    marzena pisze: 2014-01-30 10:19 Ja jestem nie zadowolona aparat porażka mam go miesiąc i jest juz w 2 naprawie. Bateria trzyma krótko jak się korzysta z wifi. Ogólnie ocena na 3
    0
  • Users Avatars Mini
    Marolka pisze: 2014-01-30 21:18 W jakich ofertach MIXA kazam5 jest dostępny ? Orientujecie się może ? Interesują mnie doładowania w kwocie 30zł.
    0
  • Users Avatars Mini
    żańcia pisze: 2014-01-31 13:12 Mam problem z wysyłaniem SMS . co jest ?
    0
  • Users Avatars Mini
    david00 pisze: 2014-01-31 20:34 Od dzisiaj rana wyskakuje mi u góry ze wiadomość nie została wyslana. Dopiero wyśle się za którymś razem. Proszę o pomoc.
    0
  • Users Avatars Mini
    pajak2216@wp.pl pisze: 2014-02-02 13:22 Witam,pytanko mam. Jak przypisać dzwonek do danego kontaktu bo siedzę nad tym już sporo czasu i ni w łeb nic mi nie wychodzi.
    0
  • Users Avatars Mini
    kuba12343 pisze: 2014-02-02 19:49 Telefon jest super , mam tylko jeden problem jak można przenieść tą tabelke z wi-fi i resztą do tej ,,karty.,, co się wysuwa z góry , tak jak mają inne telefony z androidem ?? pomocy
    0
  • Users Avatars Mini
    zenek pisze: 2014-02-03 21:42 Można wziąć go w plusie za 30zł miesiecznie?
    0
  • Users Avatars Mini
    Zak pisze: 2014-02-05 16:12 Nie wiem dlaczego zupełnie nikt o tym nie pisze. Może to tylko ja mam problem. Mianowicie mam Kazam 5, ponoć ma on 4gb pamięci wewnętrznej. Ja się pytam gdzie? Ja mam jej tylko 1,32 jeżeli ktoś wie o co chodzi proszę o kontakt na zax1234511@o2.pl
    0
  • Users Avatars Mini
    lolo pisze: 2014-02-06 19:07 czy polecacie kazama 5
    1
  • Users Avatars Mini
    Werka pisze: 2014-02-06 19:14 Kazam 5 czy Lg l5 II??
    0
  • Users Avatars Mini
    Pawulon pisze: 2014-02-10 09:58 Witam, mam Kazama 5 od kilku dni nie mogę póki co specjalnie narzekać oprócz słabszej rozdzielczości ma wszystko czego potrzebuje,aaa... rzeczywiście aparat zgodnie z powyższymi opiniami słaby. Chciałbym jednak zapytać o mam nadzieje prostą rzecz. Nauczony w Samsungu możliwości dodania kolejnego ekrany poprzez "szczypnięcie" dwoma palcami wyświetlacza nie mogę tego zrobić w Kazamie czy jest jakiś sposób na to bo mi się aplikacje nie mieszczą ;). Oprócz tego chwila zabawy i w zasadzie telefon jest rozpracowany. Całkiem przyjemny w użytkowaniu. Oczywiście zdecydowanie polecam go tym osobom, które potrzebują dużego wyświetlacza wysyłają sporo maili generalnie na nim pracują. Standard wykonania i tego co jest w pudełku tj. 2 rodzaje obudowy w tym jedna z klapka zasłaniającą wyświetlacz i uniwersalna ładowarka na 230 V i USB bardzo OK.
    0
  • Users Avatars Mini
    maciek pisze: 2014-02-11 13:26 To Plus znów uderza w plusfony? :) E, chińskie dziadostwo jak te dzisiejsze wynalazki z androidem. Lepiej już kupić markowego chińczyka jak Huawei czy ZTE
    -3
  • Users Avatars Mini
    ehh pisze: 2014-02-11 16:41 Mam małe pytanko, mam kazama 5 i od godizny nie da sie go włączyć. Sam się wyłączył, czy ktoś może wie co mam zrobić?
    0
  • Users Avatars Mini
    michal pisze: 2014-02-11 22:06 Haha kazam ... polecam samsunga s4 a teraz czekam na s5 odrazu kupie
    -1
  • Users Avatars Mini
    Piotr pisze: 2014-02-14 16:44 W poniedziałek będe posiadaczem tego telefony mam nadzieje ze ne bede liczył pixeli :D
    1
  • Users Avatars Mini
    morf pisze: 2014-02-17 19:40 Jak usunąć kontakty które mi się powtarzają? Rat.med1@gazeta.pl
    0
  • Users Avatars Mini
    Karolina pisze: 2014-02-20 15:33 Mam Kazam 3, sprawuje się super, szybko reaguje na dotyk, internet śmiga.. Jedynym minusem jest słaby aparat, ale oczywiście to nie jest telefon do robienia zdjęć. Polecam!
    0
  • Users Avatars Mini
    ania pisze: 2014-02-20 18:37 ile mogę dostać za kazama 5
    0
  • Users Avatars Mini
    kara pisze: 2014-02-20 19:58 Nie działa mi internet chociaż pobrali mi 7 zł za pakiet internetowy nie wiem co mam zrobić.pomocy
    0
  • Users Avatars Mini
    kara pisze: 2014-02-20 19:58 Nie działa mi internet chociaż pobrali mi 7 zł za pakiet internetowy nie wiem co mam zrobić.pomocy
    0
  • Users Avatars Mini
    Justyna pisze: 2014-02-23 11:35 mam problem z aparatem, gdy chcę włączyć aparat wyskakuje mi komunikat "niestety aplikacja galeria została zatrzymana" nie wiem co mam zrobić , pomóżcie !
    0
  • Users Avatars Mini
    Justyna pisze: 2014-02-23 11:39 mam problem z aparatem w Kazam 4 gdy chcę włączyć aparat pojawia mi się komunikat " niestety aplikacja galeria została zatrzymana " nie wiem co mam robic pomózcie !
    0
  • Users Avatars Mini
    zbigniewp30 pisze: 2014-02-26 12:21 ~kara Jak nie masz dostępu do Wi-Fi, to włącz transmisję danych.
    0
  • Users Avatars Mini
    marek pisze: 2014-03-03 22:14 nie ma jeszcze kabur do kazam 4
    0
  • Users Avatars Mini
    max pisze: 2014-03-03 22:16 kiedy pojawią się kabury?
    0
  • Users Avatars Mini
    de pisze: 2014-03-04 17:37 Hej ludzie.POMOCY Jak mam wlaczyc w tym badziewiu druga karte.? Ten tel jest do d***bez kitu. Ekran nue dziala jak powinien to raz. Strasznie oporny jest. Niestety moja mama go sobie kupiła a teraz musze sie z tym czyms uzerac. Prosze napiszcie jak wlaczyc druga karte. Jedna jest polska a druga niemiecka i wlasnie tej drugiej nie da sie jej uruchomić. Pomocy..
    0
  • Users Avatars Mini
    naaaa pisze: 2014-03-07 11:49 W kazamie włączyło mi sie pisanie głosowe wg nie idzie włączyc klawiatury pomocy
    0
  • Users Avatars Mini
    googa pisze: 2014-03-09 00:45 Kazama 4 nie polecam mam go od listopada i nie jestem zadowolona .Oporny na dotyk ,sam sie wyłącza ,by go ponownie uruchomić trzeba wyjąć baterie ,aparat porażka .Nie polecam
    0
  • Users Avatars Mini
    googa pisze: 2014-03-09 01:04 naaaa-spróbuj wejsc w ustawienia smsów ,wejdz w opcje 'tryb wprowadzania ' i wybierz Alfabet GSM moze to pomoże:)
    0
  • Users Avatars Mini
    ja pisze: 2014-03-14 09:01 gdzie w tym aparacie znajdę info o czasie trwania połączeń Jak normalnie ustawić tapetę w tym aparacie próbuje ustawić zdjęcie jako tapetę ale po jakimś skomplikowanym przycinaniu tapetę mam w ten sposób iż zdjęcie jest „ukazane” na ekranach (widgetach) że zdjęcie jest rozciągnięte na każdy przewijany ekran jak ustawić by zdjęcie było tapetą na jednym ekranie (po prostu uruchamiam telefon i widzę całe zdjęcie)
    0
  • Users Avatars Mini
    dino_661 pisze: 2014-03-15 12:53 Witam,posiadam Kazama 5, ja mam tylko jeden dylemat, nie mogę usunąc kontaktów typu: horoskopy,automatyczne biuro obsługi,poczta głosowa itd.,kontakty prywatne da się usuwac bo sprawdzałem,niestety tych które napisałem powyżej się nie da,może ktoś z Was wie jak to zrobić,bylbym wdzięczny za informacje.
    0
  • Users Avatars Mini
    aska pisze: 2014-03-22 06:00 Mam pytanko .Jak usunąć kontakty z kazama 4?
    0
  • Users Avatars Mini
    aska pisze: 2014-03-22 06:01 Mam pytanko.Jak usunąć kontakty z kazama 4?
    0
  • Users Avatars Mini
    maniek28 pisze: 2014-03-30 10:06 mam kazam 5 od 4dni i mam pytanie czy mozna zmienic klawiature qwerty na normalna
    0
  • Users Avatars Mini
    jula pisze: 2014-03-31 23:36 Hej nie moge sobie poradzić z ustawieniem dzwięku do kontaktu w Kazam 5;// jak to zrobić:// próbowałam wszystkiego:(
    0
  • Users Avatars Mini
    Telka pisze: 2014-04-05 18:50 Zamierzam sobie kupić telefon Kazam5 dobry wybór?
    1
  • Users Avatars Mini
    uhh pisze: 2014-04-06 16:53 Mam problem z aparatem w kazam 4 a mianowicie od pewnego momentu przestał mi działać tylny aparat,latarka tez nie działa... Co robić?
    0
  • Users Avatars Mini
    Ann pisze: 2014-04-07 19:01 Też mam ten telefon i też mi nie działał aparat. To wina softu. Ja oddałam do naprawy i działa super :)
    0
  • Users Avatars Mini
    jjjjj pisze: 2014-04-08 09:34 Świetny jest kazam 5 właśnie testuje!!!!!
    1
  • Users Avatars Mini
    justyna pisze: 2014-04-08 20:37 witam mam kazam 4 i zdjecia na poczatku byly super a teraz takie zamazane co zrobic pomocy
    0
  • Users Avatars Mini
    justyna pisze: 2014-04-08 20:39 kontakty w kazam 4 usuwa sie tak : wejdz w kontakty nacisnij kontakt ktory chcesz aby zostal usuniety i na dole w prawym rogu masz taki jagby prostokat nie zamkniety i wcisnij to i bedziesz miec usun kontakt
    0
  • Users Avatars Mini
    Aleczko pisze: 2014-04-09 21:38 Kolega ma kazama 4 i sie chwile nim bawiłem.i powiem tak. aparat do dupy a wyświetlacz ma słabe konty widzenia ale za to jestem pozytywnie zaskoczony ponieważ to nie prawda że można pixele liczyć internet działa szybko a najważniejsze to gry bo asfalt 8 i gta vice city chodzą bardzo płynnie! czasami w gta leciutkie sciny no ale ludzie jak na taki telefon to mega zaskoczenie. na allegro można go kupić uwaga za,,, 200 zł + przesyłka a za 250 zł nowy z ładowarką usb słuchawkami... ogólnie jest to najlepszy telefon ze średniej półki. a do ekranu idzie sie przyzwyczaić. ps. polecam grę highway racing :) mój rekord to 31km pod prąd pobije ktoś? :D
    0
  • Users Avatars Mini
    Aleczko pisze: 2014-04-09 21:40 ps2: wiecie że są aplikacje systemowe które są niby wyłączone a i tak działają w tle i spowalniają telefon? wystarczy zrobić root i na yt wpisać program do usuwania aplikacji systemowych i telefon chodzi 2 razy szybciej. przed rootem nie dało sie grać w vice city a teraz niemalże bez lagów :D
    0
  • Users Avatars Mini
    oli pisze: 2014-04-10 09:17 Jak ustawić żeby podswoetlalo się jak dojdzie SMS?
    1
  • Users Avatars Mini
    oli pisze: 2014-04-10 09:18 W kazamie5
    0
  • Users Avatars Mini
    karolo pisze: 2014-04-13 13:38 Czy kazam 5.5 ma gorilla glas?
    0
  • Users Avatars Mini
    iGO pisze: 2014-04-17 12:55 Polecam! :D Super sprzęt
    0
  • Users Avatars Mini
    Jupek i dama xD pisze: 2014-04-19 15:20 zobiłem szybkę w kazam5 Ktoś wie iel to będzie kosztowac ?
    0
  • Users_avatars_medium
    lubięplacki pisze: 2014-04-22 21:51 a więc tak ja tak z 4 dni temu kupiłam sobie kazam 5 i musze przyznać że mimo wielkości telefon jest dobry i polecam chodzi szybciutko,nie zacina się itp w poprzednim moim te;efonie a mianowicie samsung galaxy mini 2 bateria w mig się rozładowywała chociaż nie siedziałam tak w necie a tu cóż bateria w kazamie jest trwalsza z jakieś 2,3 dni mi trzyma cud normalnie,muszę przyznać że telefon jest dobry polecam wam go! :) Tylko mam małe pytanko czy w kazamie 5 jest oszczędzanie baterii ?
    0
  • Users Avatars Mini
    JEJE pisze: 2014-05-04 09:53 Jak wyłączyć blokowanie połączeń.
    0
  • Users Avatars Mini
    ete09 pisze: 2014-05-22 20:33 czy można ustawić tapetę gif w kazam 4?
    0
  • Users Avatars Mini
    mloda pisze: 2014-06-22 21:35 Ja mam kazam4 od kilku dni dokładnie tydzień, po kilku dniach najpierw się zacinał, nie chodzil dotyk , a póżniej sam mi się wyłączył i nie mogę go włączyć. Co gorsza nie mogę dodzwonić się do serwisu od kilku dni i co mam zrobić????
    0
  • Users Avatars Mini
    leh pisze: 2014-06-23 20:33 Witam pomuszcie jak ustawic idetifikacje mojego numeru pszesco ni jak nie moge sie do niekturych osub dodzwonic z gury dzieki
    0
  • Users Avatars Mini
    kazam 5 pisze: 2014-06-24 14:39 Mam kazam 5 i co do fonika niema zadnych ale dualsim pracuje na dwuch kartach sim i sie niezawiesza. Polecam bo jest co.
    0
  • Users Avatars Mini
    osoba 4 pisze: 2014-06-27 18:35 Pati internent wyłączysz osobiście w biurze obsługi klienta lub telefonicznie.Musisz zablokować przesyła danych i odbor danych inaczej zbankrutujesz.pobiera dane nawet wtedy kiedy będziesz wyłączać i włączać telefon na kilka minut.Z własnej autopsji wiem ,że inaczej się nie wyłaczy internetu tylko jak pisałam wyżej BOK i telefoniczna blokada przesyłu danych.Blokując usługę nie będziesz mogła odbierać i wysyłać prawdopodnie MMS.
    0
  • Users Avatars Mini
    aluss pisze: 2014-06-28 14:48 Telefon masakra mam go 3 miesiące i jak slucham piosenek to się wyłączają po czasie po za tym dotyk jest masakryczny jak bym wiedziała ze to taki szajs wzielabym inny telefon !!!
    0
  • Users Avatars Mini
    clanga pisze: 2014-08-11 16:49 a ja mam problem, kurier przyniósł telefon wszystko jest tylko.... nie chce się włączyć. ludzie co robić???
    0
  • Users Avatars Mini
    Basia67 pisze: 2014-09-17 19:11 czytam wasze opinie i juz mam stresa zeby mi nie nawalil mam go tydzien ale jak mi sie zepsuje to mnie szczysci ze znow wydatek ,i napewno pozluje ze nie wzielam cos za 1
    0
  • Users Avatars Mini
    izulka pisze: 2014-10-03 09:20 mam ten telefon od 5 wrzesnia po czym po 5 dniach sie wyłączył i juz nie chciał sie włączyc poszedł do naprawy i trzymali go 1,5 tygodnia gdy go odebrałam po 3 dniach znowu sie wyłączył i nie chciał sie włączyc . jestem bardzo zawiedziona i nie polecam telefonów tej firmy
    0
  • Users Avatars Mini
    beacia419 pisze: 2014-10-11 08:47 A ja mam pytanie co do KAZAM 4,5. Nie moge ustawic zdjecia na telefonie bo wychodzi mi takie duze na ekranie.Nie moge tego przyciąć ani nic. Wie ktoś jak ustawić??
    0
  • Users Avatars Mini
    karola21 pisze: 2014-10-15 22:51 Chce sobie kupić kazam 5 ale jak przeczytałam wasze opinie zwątpiłam teraz zastanawiam sie nad huawei asced który telefon byłby lepszy ?
    0

Najważniejsze

Ostatnie testy