Test Samsung SGH-T100

Recenzje
Opinie: 157
Opinie: 157

Samsung SGH -T100 jest jednym z najładniejszych telefonów prezentowanych na tegorocznych targach CeBIT. Swym kształtem zdystansował nawet zgrabne konstrukcje NEC-a, czy innych japońskich producentów. W prezentacji umieszczonej na płycie CD kształt terminalu porównywany jest do futurystycznej  linii samochodu sportowego, o wyjątkowym, aerodynamicznym kształcie. T100 jest bardzo zgrabny i lekki - jednak jego wadą jest wystająca, 18-sto milimetrowa antena, która powinna zostać umieszczona wewnątrz obudowy. T100 waży 94 g, a jego wymiary to 88*50*21.9 mm. W testowanym przez nas modelu, pomimo że był jeszcze prototypem, obudowa nie skrzypiała i była dobrze złożona, co świadczy o tym, że koreański producent przywiązuje coraz większą wagę do jakości. T100 jest przeznaczony dla osób zamożnych, które zwykle stawiają największe wymagania co do parametrów sprzętu. Zgodnie z najnowszymi trendami  T100 ma dwa wyświetlacze - jeden mały, zewnętrzny, podświetlony na niebiesko - służący głównie do wyświetlania daty, godziny, do obsługi funkcji Caller ID oraz drugi - "normalny".

Największą zaletą Samsung SGH -T100 jest jego główny ekran. Śmiało można powiedzieć, że jest to obecnie najlepszy wyświetlacz oferowany w telefonach systemu GSM w Europie. Bardzo słabo wypada nawet Ericsson T68, którego ekran wywoływał dotychczas prawdziwy zachwyt. Gdy T68 położymy obok T100, to ten drugi po prostu dystansuje konkurenta. 1.8 cala, 4096 kolorów, rozdzielczość 128*160 pikseli, ekran wykonany w technologii TFT, znanej z laptopów, to zapewne granica, do której niektórzy producenci będą dążyć przez najbliższe dwa lata. Ekran niewątpliwie kojarzy się z terminalami trzeciej generacji, które dopiero w przyszłości będą dostępne w naszych sklepach. Tapety, animowane wygaszacze ekranu, animacje startowe oraz nawet samo menu (podobne do wcześniejszych modeli Samsunga) wyglądają na tym ekranie zniewalająco pięknie. Dodatkowo możemy wgrać do aparatu (poprzez załączony kabelek) własne, ulubione zdjęcie lub z paru zdjęć stworzyć pokaz slajdów. Główną zaletą technologii TFT - aktywnej matrycy - jest lepsze odwzorowywanie kolorów, szybsze działanie wyświetlacza (brak widocznych śladów przy ruchu jasnych elementów) oraz lepsza widoczność wyświetlanego obrazu w jasnym otoczeniu.

Oprócz ekranu Samsung podkreśla również to, że T100 jako jeden z nielicznych telefonów, wyposażony jest w 16-to głosowe dzwonki. Polifoniczne melodyjki mogą być dogrywane przez użytkownika z załączonej płytki CD - nie ma na niej najnowszych przebojów, ale znawcy mogą na niej znaleźć np. kilkadziesąt utworów z gatunku muzyki poważnej. Zgrać z CD można aż 12 melodyjek - 8 z nich może mieć 8kb, kolejne 4 - 16kb. T100 ma standardowo 30 własnych melodyjek, 3 kolejne można przesłać za pośrednictwem smart messagingu. Dla osób z talentem kompozytorskim producent przygotował także kompozytora z możliwością zapisania do dwóch własnych dzieł. Za melodyjki przegrywane z komputera odpowiedzialny jest program PCLink for GSM ver. 1.0. Oprogramowanie instaluje się w ciągu paru sekund i działa bez zastrzeżeń (choć komunikacja wykorzystuje kabel szeregowy). Brakuje w nim możliwości odsłuchu melodii. Utrudnieniem jest konieczność wyłączenia terminala na czas połączenia z komputerem - przy dłuższej zabawie wiele osób po prostu się do nas nie dodzwoni.

Ten sam program odpowiedzialny jest za przesyłanie do T100 obrazków zapisanych na dostarczonej płycie lub przygotowanych przez użytkownika. Zdjęcia dostarczone przez Samsunga są bardzo dobrej jakości, a ich różnorodna tematyka zadowoli każdego. Najciekawsza jest jednak możliwość kompozycji własnego albumu, który będzie się wyświetlał rotacyjnie w trybie czuwania. Możemy go sworzyć w ciągu paru minut - wystarczy poszukać zdjęć na własnym twardym dysku, a sam program PCLink pozwoli zmniejszyć proporcjonalnie fotografię oraz wykadrować z niej wybrany szczegół np. twarz. Następnie możemy wybrać w telefonie, czy jedno zdjęcie ma wyświetlać się cały czas, czy fotografie mają zmieniać się rotacyjnie - w czasie od 300 ms do 5 s. Dla osób, które komputera PC nie posiadają, w telefonie wgranych jest 5 standardowych tematów (m.in. słoneczniki, piłka nożna oraz kalendarz). Dla większego efektu możemy też w trybie oczekiwania wygasić wyświetlanie nazwy sieci i innych danych - wówczas obrazki ważniejsze są od tego do jakiej sieci jesteśmy zalogowani.

 

Menu

Główne menu aparatu składa się z 8 podstawowych działów:

  • call records - spis połączeń

  • messages - dział wiadomości SMS

  • voice function - funkcje głosowe

  • tones - dzwonki

  • settings - ustawienia telefonu

  • organizer - scheduler, alarm, kalkulator itd.

  • games

  • www services

Dodatkowo do dyspozycji użytkownika jest książka telefoniczna, do której dostęp mamy jedynie w trybie oczekiwania.

Książka telefoniczna

Samsung SGH-T100 pozwala na zapisanie aż 500 rekordów plus dane, które można zanotować na karcie SIM. Zarówno wpisom z telefonu, jak i z karty możemy przypisywać etykiety głosowe oraz wybrany, unikalny dzwonek. Telefon nie pozwala na dopisywanie do kontaktu żadnych dodatkowych danych, jak np. drugi numer czy e-mail.

SMS

Telefon jest wyposażony w słownik T9 wspomagający pisanie wiadomości (w testowanej wersji nie było jednak polskiej wersji językowej). Oprócz zwykłych SMS-ów (aparat nie obsługuje EMS-ów oraz MMS-ów) możemy przysyłać wiadomości obrazkowe kompatybilne z systemem Nokia Smart Messaging. W folderze istnieje możliwośc zapisania do 10 różnych wiadomości obrazkowych. T100 pozwala również na odbieranie logo operatora, choć na ekranie jest ono nieproporcjonalnie małe. Wciskając lewy kierunek zintegrowanego kursora w trybie czuwania mamy bezpośredni dostęp do menu wiadomości.

 

Funkcje głosowe

Oprócz etykiet głosowych SGH -T100 pozwala na nagrywanie notatek (funkcja dyktafonu). Każda z trzech notatek ma do 35 sekund. 17 różnych funkcji aparatu może być sterowanych głosem. Wszystkie funkcje głosowe działają bez zarzutu - oprócz komend wyświetlanych na ekranie wyraźnych wskazówek udziela anglojęzyczna lektorka.

Organizer

Menu Organizer zawiera w sobie wszystkie aplikacje "biznesowe" Samsunga SGH -T100. Scheduler pozwala na dopisanie do każdej daty jednego z czterech rodzajów wydarzeń: reminder, call, meeting, birthday. Do każdego z wydarzeń możemy przypisać alarm o wybranej godzinie. W liście "to do" użytkownik może określić priorytet zapisanego zadania oraz jego "deadline". Kalendarz jest aplikacją podobną do Schedulera, jednak bez możliwości zapisania jakichkolwiek notatek.

 

Gry

Samsung ma zaimplementowane 3 gry. AirShooting to bardzo ładna "zręcznościówka". Grafika nie przypomina w żaden sposób gier znanych z telefonów komórkowych - raczej jest to grafika znana z prostszych przenośnych konsoli do gier. Kolorowy ekran daje niesamowite efekty, choć wydaje się, że gra nabrałaby dynamiki przy szybszym procesorze (chipie) w telefonie. Grze towarzyszą wspaniałe, głośne efekty dźwiękowe. SpaceWar to gra z dużo prostszą grafiką. Niestety, lot statkiem kosmicznym jest bardzo wolny i producent powinien poprawić tę grę w finalnej wersji aparatu. MyPet do wersja offline gier typu Tamagotchi. Prawdopodobnie operatorzy nie będą zadowoleni z zaimplementowania tej gry, ponieważ większość z nich przygotowała już sieciowe wersje zwierzątek, za które pobierane są opłaty (zwykle za transmisję danych lub aktywację).

WAP

Samsung nie obsługuje transmisji GPRS, więc surfowanie po serwisach internetowych jest bardzo drogie. W testowanym modelu nie powiodło się połączenie z serwerem dostępowym sieci Plus GSM, ale również nie udało się ustalić, gdzie leży przyczyna tego niepowodzenia. Pewne jest jednak to, że transmitowanie danych z prędkością 9600 bps  nie jest najwygodniejszym i ekonomicznie uzasadnionym sposobem na zdobywanie podstawowych informacji o pogodzie lub kursach walut.

Bateria

Według producenta, który do telefonu dołączać będzie aż dwa ogniwa, T100 będzie osiągał następujące wartości czasów działania:

Bateria standardowa 720 mA Li-Ion

  • czas rozmów do 80 min

  • czas czuwania do 60 h

Bateria rozszerzona 900 mA Li-Ion

  • czas rozmów do 140 min

  • czas czuwania do 90 h

Krótki czas testu nie pozwolił na przetestowanie rzeczywistego czasu działania baterii, ale można założyć, że przy dużej ilości rozmów telefon będzie trzeba codziennie podłączać do ładowania, przy mniejszej telefon będzie działał około dwóch dni.

Podsumowanie

Samsung SGH-T100 jest wyposażony w najlepszy wyświetlacz oferowany w telefonach komórkowych na europejskim rynku. Prawdopodobnie posiada też najlepszą jakość dźwięku dzwonków. Wiele osób, które go zobaczą, oceni, że jest to również jeden z najładniejszych telefonów. Niestety, nie jest on pozbawiony wad. Nowoczesny terminal nie obsługuje transmisji GPRS (choć Samsung produkuje inne modele z obsługą tej technologii), nie współpracuje z wygodnymi akcesoriami Bluetooth, a duży ekran żwawo konsumuje zasoby energetyczne baterii. T100 jest udaną wprawką projektantów, a wykorzystany kolorowy ekran TFT będzie wspaniałą platformą (już w kolejnych modelach tego producenta) dla zbliżającej się  usługi MMS. Samsung SGH-T100 został w tym tygodniu dostarczony w finalnej wersji polskim operatorom i teraz należy tylko czekać na jego rynkową premierę w Polsce.

Zestaw, który pojawi się niebawem w polskich sklepach zawierać będzie:

  • telefon (w eleganckim etui)

  • bateria standardowa

  • bateria o zwiększonej pojemności

  • zestaw słuchawkowy (ze sznureczkiem do powieszenia na szyi)

  • ładowarka sieciowa

  • ladowarka biurkowa (umożliwia ładowanie samej baterii)

  • kabel połączeniowy telefon-komputer (do wgrywania melodii polifonicznych i kolorowych tapet)

  • płyta CD z dużą ilością gotowych tapet i dzwonków polifonicznych do wgrania

Autor:

Opinie:

Opinie archiwalne (157):

Komentuj

Komentarze / 157

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    hubi pisze: 2002-04-18 13:24
    jakosc wyswietlacza powala na kolana ciekawe jak reszta
    0
  • Users Avatars Mini
    ST-200 pisze: 2002-04-18 13:28
    o, w morde! wyswietlacz swietny! nadszedl koniec z ponurymi szarymi wyswietlaczami :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Grzes pisze: 2002-04-18 13:29
    wyglada coolersko , ciekawe kiedy u nas i za ile......
    0
  • Users Avatars Mini
    redi pisze: 2002-04-18 13:36
    telefon prezentuje sie bardzo ładnie, wyświtelacz prezentuej się super, jednak jakoś funkcji niezbyt wiele, bo gdzie gprs, chociaż ma mms, więc powinien mniec tez gprs, poza tym, przydał by się klient poczty, fajnie ze daja kabelek, chociaz wylaczenie telefonu na czas obługi to chyba coś nie tak, telefonu zaczynają przypominać powoli zabawki dla dzieci, sa łądne kolorowe, przy okazji to juz wstęp do telefonów 3G
    0
  • Users Avatars Mini
    jules pisze: 2002-04-18 13:44
    powiem skromnie - moglbym go miec :P
    0
  • Users Avatars Mini
    sebek2303 pisze: 2002-04-18 13:55
    po prostu czad
    0
  • Users Avatars Mini
    luk23 pisze: 2002-04-18 14:10
    hmmm a mnie w nim brakuje funkcji owszem wyswietlacz szokuje ale nie rekompensuje on braku kilku przydatnych rzeczy .
    0
  • Users Avatars Mini
    Flapjack7 pisze: 2002-04-18 14:10
    Jak na razie tylko ekran godny pochwaly. Bateria wytrzymuje 2 dni? Przeciez to jest smieszne. Samsung zawsze robil gowniane bateryjki. W porownaniu do Alcatela OT 511 (bateria trzyma 7 dni) to jest tragicznie. O braku GPRS juz nie wspomne.... (ale moj OT tez nie ma GPRS) :-(
    0
  • Users Avatars Mini
    Tomas pisze: 2002-04-18 14:12
    Ładny ekranik z gównianą książką, bez gprs, bluetooth'a, bez klienta poczty i z nędznym terminarzem (nie można zapisać notatki - totalna bzdura: przypomina, tylko nie wiadomo o czym). Po prostu zabawka, a nie narzędzie pracy.
    0
  • Users Avatars Mini
    yaceks pisze: 2002-04-18 14:17
    Full wypas...no może prawie full :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    pyc pisze: 2002-04-18 14:21
    ...gdyby nie to ze w Japonii takie telefony sa od dwoch lat, a i tak wtedy juz oferowaly co najmniej to samo co Samsung...
    0
  • Users Avatars Mini
    Franek pisze: 2002-04-18 14:24
    jaki tam full wypas poprstu samsung zrobil straszne gniota !!!, chcial jak najszybciej wprowadzic go do sprzedazy!!! on przeciez poza polifonicznymi dzwonkami i ekranem kolorowym nic nie ma !!! a BATERIA TO WOLA O POMSTE DO NIEBA , wiekszego G.WNA nie widzialem. Telefon ten nawet nie nadaje sie do dzwonieia bo sie zaraz bat. wyczerpie , jest to tylko taki pseudoszpanerski gadzet gdzie maniacy ktorzy go kupia beda uzwyac do wgrywania idiotycznych tapet no i grania w gry heheh ...:DD
    0
  • Users Avatars Mini
    Tomas pisze: 2002-04-18 14:25
    Po edycji: 60 godzin czuwania: śmiech na sali!
    0
  • Users Avatars Mini
    Franek pisze: 2002-04-18 14:30
    Tomas: wlasnie smiech na sali !!! po co komu kolor wyswietlaczu skoro nie ma MMS ??? dlaczego nie ma GPRS ?? PEWNIE DLATEGO BO JAKBY BYL TO CZUWANIE BATERII WYNIOSLOBY 20 godz. !!!! To jest czysta reklama samsunga , nawet T68 zbesztali ze ma cienki wyswietlacz ale co z tego skoro eryk ma wszystko a ten wynalazek mysli koreanskiej nic nie ma
    0
  • Users Avatars Mini
    Franek pisze: 2002-04-18 14:35
    a i jeszcze cos gdzie jest Java? przeciez teraz kadzy nowoczesna sluchwka bedzie miala to na wuposazeniu . Widze ze samsung za szybko chce do wszystkiego dojsc a tak to wychodza mu wlasnie takie gnioty , niech lepiej popracuja nad bateriami i gprs'em.
    0
  • Users Avatars Mini
    Jacki pisze: 2002-04-18 14:37
    Sluchaj Panie Franek ja sledze Pana komentarze i wiem ze zakochal sie Pan w motkach v-kach. I na inne fony najezdzasz rowno. Ale musisz przyznac ze dzwonki a szczegolnie wyswietalacz w motkach taki jeszcze przez dlugi czas nie bedzie .
    0
  • Users Avatars Mini
    pyc pisze: 2002-04-18 14:39
    Niestety w kwestji baterii to wszystkie dalekowschodnie phony beda mialy slabe bateryjki. Wszystkie słuchawki jakimi posługują się japończycy, czy koreańczycy mają krótki czas czuwania (oni od poczatku sa przyzwyczajeni, ze telefon laduja zawsze wieczorem i to wszyscy ktorych znam). A dalekowschodni producenci nie rozumieja ze w europie troszke na co innego patrzy sie przy zakupie (ma dlugo trzymac bateryjka a telefonik ma byc bez antenki)
    0
  • Users Avatars Mini
    Franek pisze: 2002-04-18 14:40
    Jacki: z tym najezdzaniem to chyba przesadziles , ale co mnie to obchodzi . Jezeli chodzi o dzwonki polifonczne i taki wlasnie wywietlacz jest w Timeporcie 720 o ksztaltach valki w sprzedazy bedzie w drugiej polowie lipca.
    0
  • Users Avatars Mini
    Maciek pisze: 2002-04-18 14:45
    a jak jest z wibra do smsow? tak jak w innych samsungach? czyli BRAK bo po co, komu moglo by sie to przydac?
    0
  • Users Avatars Mini
    jarpol pisze: 2002-04-18 14:45
    Narzekacie, narzekacie, a to w sumie jest pionier (mówię np. o tym ekraniku TFT) Inni producenci zobaczą, że samsung już ma takie bajery i szybko doszusują do lidera. A narzekania są śmieszne, wszak 99% z was kupuje terminale w promocjach polskich operatorów, w których zapewne niestety tego samsunga nie będzie (chyba żeby plus...). Tak samo, jak smutn jest że nie ma niektórych Neców...
    0
  • Users Avatars Mini
    Balta pisze: 2002-04-18 14:56
    KOSMOS
    0
  • Users Avatars Mini
    Franek pisze: 2002-04-18 15:13
    jarpol: w Accompli 820 ktora nieoficjalnie jest juz w sprzedazy ( osobiscie mnie sie ona nie podoba ale to juz kwestia gustu ) tez jest wyswietlacz TFT 176x220.
    0
  • Users Avatars Mini
    sector pisze: 2002-04-18 15:15
    Tak zachwalali jakosc wyswietlacza w stosunku do "nedznego" z T68, a nawet nie zrobili zdjecia porownawczego? Chialbym zobaczyc te telefony obok siebie. Brak GPRS, klienta e-mail i Bluetooth jest czyms co przekresla praktycznie ten aparat. Poza fajnym ksztaltem i dobrym wyswietlaczem (no i ciekawym menu) aparat nic nei wnosi.
    0
  • Users Avatars Mini
    chris_ek pisze: 2002-04-18 15:35
    WOW , a jaka cena?
    0
  • Users Avatars Mini
    Franek pisze: 2002-04-18 15:39
    sector: to jest reklama samsunga, przeciez wiadomo ze ta sluchawka nic kompletnie nie wnosi , T100 nawet do piet T68 nie dorasta.
    0
  • Users Avatars Mini
    Kangur pisze: 2002-04-18 16:34
    Wyglad - jeszzcze da sie zniesc...moze byc ale funkcjonalnosc i czas pracy baterii - chyba ich j3b10 zeby taki telefon wypuszczac TERAZ na rynek... POZDRAWIAM
    0
  • Users Avatars Mini
    nokiagame pisze: 2002-04-18 16:37
    brakuje tylko tostera
    0
  • Users Avatars Mini
    bodzio pisze: 2002-04-18 16:38
    super telefonik, bardzo mi sie podoba, szkoda, ze nie ma GPRS, ale ogolnie bardzo fajny. Tylko skad pieniadze? ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    graffi pisze: 2002-04-18 16:49
    Cóż, wygląd super, ekran też, ale reszta.... :( Ten telefon to raczej do szpanowania niż dla biznesmena czy "aktywnego" użytkownika
    0
  • Users Avatars Mini
    raror pisze: 2002-04-18 16:53
    Wyglada strasznie fajnie tylko szkoda, ze GPRS`u niema :(
    0
  • Users Avatars Mini
    MacBirdie pisze: 2002-04-18 16:53
    Jeśli rzeczywiście ekran jest wykonany w technologii wykorzystywanej w laptopach, to nici z widoczności w pełnym słońcu... Ekrany TFT może ładniejsze kolory generują, ale na tych typu reflective (jak w T68) coś widać w każdych warunkach oświetleniowych (oczywiście jeśli włączy się podświetlanie/oświetlanie).
    0
  • Users Avatars Mini
    wapsky pisze: 2002-04-18 18:08
    redi - "...kolorowy ekran TFT będzie wspaniałą platformą (już w kolejnych modelach tego producenta) dla zbliżającej się usługi MMS" - ten fonik ma jak na razie tylko WAP...
    0
  • Users Avatars Mini
    Arkadiuszoo pisze: 2002-04-18 18:49
    Rewelacyjny wyswietlacz, na początku myślałem że to tes telefonu 3G ;) Sam wygląd aparatu także bardzo atrakcyjny, ciekawe czy obudowa jest zrobiona z jakiegoś tworzywa czy może z aluminium...
    0
  • Users Avatars Mini
    avocadon pisze: 2002-04-18 19:42
    Bardzo ladny fonik ale pewnie jest to przejsciowka i w nastepnym modelu pojawia sie opcje, ktorych teraz zabraklo chocby MMS
    0
  • Users Avatars Mini
    artjaw pisze: 2002-04-18 20:08
    ładne fotki
    0
  • Users Avatars Mini
    daz pisze: 2002-04-18 20:52
    duzo bym dal zeby moc miec tego tela, chyba wyswietlacz zrekompensowal by mi czas dzialania bateri. DaS
    0
  • Users Avatars Mini
    maybach pisze: 2002-04-18 21:11
    fajowy ten telefon a bateria jest stanowczo za slaba aby go zasilac
    0
  • Users Avatars Mini
    czarek pisze: 2002-04-18 21:39
    to jest najlepszy wyswietlacz w europie???? chyba tekst byl sponsorowany :-))) wejdzcie tutaj i zobaczcie co do europy wchodzi jesli jeszcze nie ogladaliscie tego telefonu.....znacznie mniejszy od samsunga i wielokrotnie lepszy czas czuwania nie mowiac o wyswietlaczu 65,000 odcieni barw.........ten samsung przy nim jest monochromatyczny :-))))!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Tom14 pisze: 2002-04-18 21:59
    mnie ten fon się nie podoba, kurna mydelniczka z kolorowym wyświetlaczem ;-P, ale test zrobiony (wg mnie) fachowo ;) Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    olekbek pisze: 2002-04-18 23:00
    Poprostu mobilne cudeńko :))) Jedyną wadą której mógłbym sie doszukać to brak obsługi czestotliwości 1900.
    0
  • Users Avatars Mini
    Franek pisze: 2002-04-18 23:10
    Samsung idzie ta sama droga co nokia tzn przede wszystkim popularnosc , nie liczy sie ze nie ma GPRS , JAVY , tribandu itd. wazne ze wyglad ma atrakcyjny i kolor do szpanowania no i loga mozna wgrac , w sam raz dla ...... :)
    0
  • Users Avatars Mini
    FAN pisze: 2002-04-18 23:35
    MI TAM GPRS ANI 3 SYSTEMY NIE POTRZEBNE. WAŻNE JEST ABY APARACIK MIAŁ DOBRĄ WIBRĘ,ŁADNE KRZTAŁTY,ORGANIZER,WIELKĄ PAMIĘĆ W SPISIE TELEFONÓW,WŁASNĄ PAMIĘĆ NA SMSY,NIE WSPOMINAM O PODSTAWOWYCH FUNKCJACH JAK NP:BUDZIK. OGÓLNIE T100 TO ŁADNY TELEFON I NAPEWNO SPODKA SIĘ Z UZNANIEM NA POLSKIM RYNKU. PS:CHYBA,ŻE BĘDZIE KOSZTOWAŁ 2500zł.
    0
  • Users Avatars Mini
    fruti pisze: 2002-04-19 00:11
    powiem tak: piekny, ALE..... nie bestia.........
    0
  • Users Avatars Mini
    bartek pisze: 2002-04-19 01:30
    Gdyby nie te polifoniczne dzwonki i kolorowy wyswietlacz to funkcje ma takie jak moj N400. Dyktafon stanowczo za krotki, brak 1900, gprs i irdy. Poszukam za ile mozna miec cos takiego, ale pewnie nie warto.
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2002-04-19 01:40
    No...Jestem pod wrazeniem,szczegolnie wyswietlacza.A co do reszty to trudno narazie cos powiedziec.pozdr.
    0
  • Users Avatars Mini
    mireczek pisze: 2002-04-19 02:16
    Witam.Wszyscy zapomieli że ten telefon to narazie prototyp , czyli badanie rynku jak sie przyjmnie i jak się z podoba , bateria troche słaba jest - gdyż jak życie pokazuje , wyniki katalogowe troche różnio się od tych na codzień , ale ogólnie jest ładny , posiedzą jeszcze pare weekend-ów nad poprawieniem paru rzeczy i chętnie go kupie w ciemno . Pozdrawiam .
    0
  • Users Avatars Mini
    l.u.k.a.s. pisze: 2002-04-19 03:00
    niezle zrobiony telefonik, ale z bteria i antena troche przesadzili. widac taki urok samsunga.
    0
  • Users Avatars Mini
    mik007 pisze: 2002-04-19 03:38
    bardzo ciekawa propozycja,ale raczej dla fanow gadzetow niz profesjonalnych narzedzi pracy,o czym swiadczy chocby brak pasma 1900...Inna sprawa ze nie naleze do fanow wyrobów made in Korea...
    0
  • Users Avatars Mini
    koski1 pisze: 2002-04-19 06:19
    zdjecia na wyswietlaczu , dzwonki jak z radyjka , a nie mozna nawet dopisac adresu i maila do nr telefonu. Kompletna bzdura!!!!!!! Ze nie wspomne o kalendarzyku bez mozliwosci notatek. JUZ NIEDLUGO W TELEFONACH NIE BEDZIE MOZLIWOSCI DZWONIENIA :-))))) (moj OT501 ma wieksze mozliwosci, no chyba ze ktos chce ogladac gołe cip** w telefonie)
    0
  • Users Avatars Mini
    jokerDM pisze: 2002-04-19 12:06
    hmmm... multimedialność telefonów koórkowych niedługo będzie miała swój kres. Miniaturyzacja jest ograniczona, ceny nie mogą być za wysokie.. i parę jeszcze innych powodów, które wpływają na to, iż fajerwerki i wodotryski są niezbędne tylko niewielkiej grupie osób. Nie można zapominać, że telefon służy wyłącznie do dzwonienia, reszta to dodatki..
    0
  • Users Avatars Mini
    Qba pisze: 2002-04-19 12:09
    Wszysto wyglada genialnie, ale za jakie pieniadze!??????
    0
  • Users Avatars Mini
    PZ pisze: 2002-04-19 14:36
    Brak GPRS + mnóstwo bajerów, większość niepotrzebnych więc dopowiem za *** Franka *** sprzęt dla dresiarzy i szpanerów ... Pozdrawiam ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    kmc pisze: 2002-04-19 23:03
    hmmm... fajny, ciekawe jaka jest cena tego cudeńka ? zapewne nie współmierna do tego co ten telefon jest wart w rzeczywistości...
    0
  • Users Avatars Mini
    arsenaldex pisze: 2002-04-20 00:36
    Łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Ja go chce mieć!!!!!!!!!!1
    0
  • Users Avatars Mini
    graffi pisze: 2002-04-20 05:23
    Kmc, ten telefon generalnie do najwięcej wartych nie należy...
    0
  • Users Avatars Mini
    Szymonidius pisze: 2002-04-20 05:35
    Wyświetlacz naprawdę świetny, ale reszta taka sobie.
    0
  • Users Avatars Mini
    shosho pisze: 2002-04-20 05:54
    Kolorowy ekran, nic po za tym.
    0
  • Users Avatars Mini
    niuniuch pisze: 2002-04-20 22:09
    jest niezły w morde
    0
  • Users Avatars Mini
    architekt pisze: 2002-04-21 06:04
    Przerost formy (wyświetlacz) nad treścią (reszta telefonu). Nie bardzo jestem się w stanie zorientować, do jakiego typu nabywcy skierowane jest to urządzenie.
    0
  • Users Avatars Mini
    nepomucen pisze: 2002-04-22 03:38
    za duzo niepotrzebnych bajerow i brzydki wyswietlacz (ten maly oczywiscie) ale dla takiego kolorowego lcd, to mozna przymknac oko :p
    0
  • Users Avatars Mini
    King pisze: 2002-04-23 17:13
    Wole Ericsson T68, kolory na malym wyswietlaczu w eryku i tak sa wystarczajace, zamiasta samsunga to wolalbym Nokie 9210 i filmy se ogladac a nie nie gownianego Samsunga, jeden dzien czuwania hahahahahaha!!!!! T68 RZADZI!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Zeeke pisze: 2002-04-24 13:57
    Gdyby nie przyciężka stylistyka t68, może i by mi się podobał. Ja w telefonie zwracam uwagę nie tylko na funkcjonalność, ale i na wygląd. Ten telefon jest jednym z pierwszych, na który możgę patrzeć (poza używaniem) nie widząc w nim wad.
    0
  • Users Avatars Mini
    DANKOL pisze: 2002-04-24 15:17
    no to będziemy sobie kobietki oglądać :) Pozdrawiam COLA
    0
  • Users Avatars Mini
    PeTeRx pisze: 2002-04-24 17:51
    Fajne panienki! Ja bym sobie wybral lepsza tapete:)
    0
  • Users Avatars Mini
    HerbmaN pisze: 2002-04-25 01:54
    siemka wreszcie jest sprzent taki o jakim no wsumie nie to żę mażyłem ale zawsze hciałem mieć poprostu ma wszystko czego można hciec no oprucz wbudowanego odtwarzacza mp3 :)) ale to z czasem terz dołączą :))
    0
  • Users Avatars Mini
    broli72 pisze: 2002-04-25 18:35
    napewno bedzie za co najmniej 2000zł
    0
  • Users Avatars Mini
    Baldur pisze: 2002-04-25 22:56
    Tak na dobrą sprawe to pasuje mi w nim tylko wygląd... Kolorowy wywietlacz jak dla mnie to tylko dodatkowy bajer, który pożera energie z baterii... Zresztą ten czas czuwania jest po prostu śmieszny i już nie będe mówił na ten temat.... Po prostu skandal... Zresztą patrząc na zdjęcia ten Samsung ma brzdki wyświetlacz... Te kolory są jakieś takie mdłe, ale może to być też wina autora, bo np. padało wtedy takie światło na aprat i tak to wyszło na fotkach... Jeśli chodzi o mnie to ten Samsung nie jest niczym ciekawym. Baldur.
    0
  • Users Avatars Mini
    aśka pisze: 2002-04-28 17:21
    Ciekawy telefonik i bardzo ladnie sie prezentuje.
    0
  • Users Avatars Mini
    Michał K. pisze: 2002-04-29 01:29
    jak dla mnie jest ekstrawagancki z wyglądu. Nie wiem jak funkcjonalnośc, nie mam zaufania do Samsunga ale moze się mylę. Jest to moje subiektywne odczucie.
    0
  • Users Avatars Mini
    telefonica pisze: 2002-05-03 14:29
    Telefon bardzo ciekawy tylko przy kolorowym wyświetlaczu brak takich usług jak MMS, EMS, a już nie wspomne o GPRS-ie i HSCSD, to wielki błąd
    0
  • Users Avatars Mini
    kuba600 pisze: 2002-05-15 16:27
    Wiecie co,jedynym plusem tego telefonu jest wyswietlacz i tyle.
    0
  • Users Avatars Mini
    bajer pisze: 2002-05-23 06:42
    tylko wyswietlacz lepszy od t68 - ale o funkcjach jakichkolwiek to zapomnieli chyba
    0
  • Users Avatars Mini
    Albi pisze: 2002-05-30 19:33
    fajny wyswietlacz, szkoda ze reszta wymaga jeszcze dopracowania
    0
  • Users Avatars Mini
    vampeer pisze: 2002-05-30 21:09
    fajny ale ta ksiazka na 100 pozycji to chyba nieporozumienie...
    0
  • Users Avatars Mini
    vampeer pisze: 2002-05-30 21:10
    sorki... pomylilo mi sie:) ale i tak nie mozna dopisywac drugiego telefonu niewspominajac o mailu...
    0
  • Users Avatars Mini
    as pisze: 2002-06-03 11:49
    wyświetlacz jesk ok
    0
  • Users Avatars Mini
    My.Kee pisze: 2002-06-03 22:09
    -=mACIEJ71=-:NOKIE jak każdy wie są dla dresiarzy i co Pan mi powie na temat wyświetlacza w 8210 (i jego zator serwisowy na miesiąc). Osobiście bym taki fonik za cenę niższą niż EricT68 kupił. A propos mw zestawie są dwie baterie i ładowarka biurkowa z możliwością ładowania samej baterii-mądre, ale nad baterią (i wbudowaniem anteny) Panowie z Samsung Corp. powinniby popracować.
    0
  • Users Avatars Mini
    sequoia pisze: 2002-06-14 02:21
    Hmm.. no wiec baterei sa dwie w zestywie jedna slim i druga normalna stand by czas tej duze to 180 godzin to liczac swobodnie ponad siedem dni, kijowy jes natomiast czas rozmowy.. max 2 godziny.. no coz ale z tym mozna zyc :-)) tylko trzeba mase smsow wysylac heheh. Ksiazka jest na 750 wpisow.. panowie skad macie takie niescisle info ?
    0
  • Users Avatars Mini
    sequoia pisze: 2002-06-14 02:28
    aha.. telefon ma i GPRS i Jave. Obsluga wszystkich trzech czestotliwosci ma tez notatnik i kalendarz, zapis dzeisieciu glosowych inf. o dlugosci do 35 sekund, i SPROSTOWANIE ! telefon ma czas rozmowy do 8 godzin ( z wiekszym akumulatorkiem 900.Ah). No coz.. az taki zly to nie jest.. w niemczech kosztuje okolo 500 euro. Z umowa w niemczech mozna dostac w zaleznosci od tego jakim sie jest klientem (ile sie dzwoni) za 40 do 300 euro ( ja dostalem wlasnie za dokladnie 39 euro :-)). ogolnie moze byc...
    0
  • Users Avatars Mini
    timeport pisze: 2002-06-19 00:38
    condziu : ja też nie wiem dlaczego wszyscy tak za tymi polifoli : )) dzwonkami to co słyszałem w noki na stronie www to jakaś lipa i nie wiem czym się tu zachwycać !!!! a jak by sobie tak w domu ustawić dzwonek dzwonienia na odgłos spuszczanej wody w klozecie ????? no to jakaś bzdura!!! telefon powinien miećdzwonek klasyczny zeby wiedzieć co dzwoni a nie jakieś bzdury miałem sony j5 tam ustawiałem sobie za dzwonek taki teksc " halo halo prosze odebrać telefon halo " ludzie patrzyli się jak na kosmite na mnie jak mi telefon zadzwonił : ))) i od tej pory to olewam to nie dlamnie ale jak ktoś łyknie wszystko co mu firmy wciskajączy potrzebne to czy nie to sory jego wybór : ))))) pozdro : ))
    0
  • Users Avatars Mini
    arturiusz pisze: 2002-06-20 04:42
    no no calkiem calkiem.........
    0
  • Users Avatars Mini
    kpt.Hook pisze: 2002-06-27 02:44
    chyba jeszcze nieprędko takie cacka będą standardem... poza tym dopiero co kupiłem SE T68i, zatem chwilowo stop dla nowości... :)))
    0
  • Users Avatars Mini
    iac1 pisze: 2002-06-27 10:21
    slyszalem dzwonki i musze stwierdzic ze slucha sie z przyjemnoscia telefon niezly ale troche ma za malo funkcji brak kamery, gprs,etc swiadczy zapewne o tym iz roznorodnosc wyboru marki telefonu staje sie norma to dobrze ze producenci wypuszczaja na rynek telefony takie jak powyzszy. tylko zastanawia cena ktora jest przesadzona. uwazam ze w tym segmencie komorek ow samsung jest telefonem szpanerskim ot tyle :))))
    0
  • Users Avatars Mini
    dexkomrkowiec pisze: 2002-06-28 20:13
    wyswietlaczspox poczekajmy moze na samsunga s100
    0
  • Users Avatars Mini
    KRFAWY_TOSTER pisze: 2002-06-30 04:14
    no przyznam ze telefon jest pelen kozak ! bawilem sie nim przez hwilke!! te ruhome tlo jest kozak :)) dzwonki tez sa przyjemne dal ucha... niezly design bardzo ladny jest.... a tak to nic wiecej neimoge na jego temat powiedziec....
    0
  • Users Avatars Mini
    KRFAWY_TOSTER pisze: 2002-07-02 02:16
    mam goooo!! jest piekny !!! normalnie jak ze star treka lub czegos :)) za pare dni cos napisze na jego temat!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    igorlan pisze: 2002-07-03 19:15
    Ja też już mam, jest przetelefon, dziś go kupiłem i nie moge sie nadziwić tym wyświetlaczem !!!
    0
  • Users Avatars Mini
    KRFAWY_TOSTER pisze: 2002-07-04 02:14
    z kad wzieles :)??
    0
  • Users Avatars Mini
    dexkomrkowiec pisze: 2002-07-04 06:46
    ja go bede mial za tydzien
    0
  • Users Avatars Mini
    dexkomrkowiec pisze: 2002-07-04 06:46
    lyb szybciej
    0
  • Users Avatars Mini
    krystek pisze: 2002-07-16 16:57
    Telefonik fullwypas szczególnie wyświetlacz!
    0
  • Users Avatars Mini
    adminek pisze: 2002-07-21 01:09
    Naprawde fajnie to wygląda - i te zdjęcia kolorowe te sa gicior
    0
  • Users Avatars Mini
    KRFAWY_TOSTER pisze: 2002-07-28 12:27
    mam problem :( zgubilem plytke od samsunga :(((( czy ktos takowom posiada i mogl by mi przegrac albo co... zaplace !!!
    0
  • Users Avatars Mini
    gnat pisze: 2002-08-01 12:40
    zakochałem sie w nim!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    aga pisze: 2002-08-20 20:21
    SAMSUNG T100 JEST DOSTĘPNY W PROMOCJII ERY ZA 999ZŁ NETTO
    0
  • Users Avatars Mini
    0806 pisze: 2002-08-20 20:41
    No właśnie - brak GPRS-u,EMS-ów i MMSów nie czyni tego telefonu nowoczesnym terminalem GSM.Fakt,że inni producenci aparatów mogą pozazdrościć kolorowego ekranu,ale nic poza tym.Telefon ładny i tylko tyle można mu przypisać.A szkoda, bo gdyby posiadał w/w funkcje i miał podobną cenę jak np.T68i w promocji zostałby szlagierem rynku "LATO 2002".999zł+vat to za drogo za to,że ma kolor na displayu,ale gdyby miał........to warto by się pokusić o takie cudeńko.
    0
  • Users Avatars Mini
    daducio pisze: 2002-08-21 11:07
    Telefon jest rewelacyjny,ciekawe czy lepszy od Nokii 7650!! Ale cena 999zł w promocji Era to trochę drogo.Poczekamy na lepsze czasy aż stanieje.
    0
  • Users Avatars Mini
    kibic pisze: 2002-08-21 22:42
    świetny wyświetlacz.
    0
  • Users Avatars Mini
    196906 pisze: 2002-08-28 02:00
    aga: dostępny to on jest tylko na papierku. Nikt w żadym salonie nie widział i prędko nie zobaczy tego aparatu.
    0
  • Users Avatars Mini
    Ułan pisze: 2002-08-29 21:32
    UWAGA!!! ten telefon nie ma MMS!! zastanawialem sie nad jego kupnem w erze (999 + vat) i zrezygnowalem na rzecz SonyEricsson\'a t68i. t68i jest telefonem bardziej bogatym w nowosci techniczne od samsunga. chociarz samsung ma lepszy wyswietlacz polecam bardziej SonyEricssona bo jest bardziej funkcjonalnym aparatem! mimo ze t100 jest wyposazony w kolorowy wyswietlacz to brak tu MMS!!! (troche dziwne rozwiazanie!!; tez myslalem ze ma MMS\'y ale sprawdzalem to osobiscie i niestety ich brak) z tego i z wielu innych wzgledow polecam t68i (jest naprawde swietny!!)
    0
  • Users Avatars Mini
    Manciarz pisze: 2002-08-31 17:20
    szkoda ze to tel skladany ogolnie ok
    0
  • Users Avatars Mini
    BP pisze: 2002-09-02 04:12
    Zastanawiałem się nad kupnem Sony-Ericssona, bądź Samsunga. Faktem jest, że pod względem technicznym to Samsungowi sporo brakuje, ale wyświetlacz i 16-sto bitowe dzwonki to powalają na kolana. Poza tym wygląd Samsunga jest o wiele ciekawszy. Dlatego właśnie mam Samsunga :)
    0
  • Users Avatars Mini
    KRFAWY_TOSTER pisze: 2002-09-03 13:33
    co wy gadacie niema go w zadnej promocji... a jeszcze raz prosze o przesalnie mi plytki do komputera do tego telefonu (zgubilem swoja) :( i nic niemoger sie pobawic!! zaplace...
    0
  • Users Avatars Mini
    XX pisze: 2002-09-04 02:11
    KRFAWY_TOSTER nie szukaj go w promocji w PLUSIE tylko w ERZE. Jest tam w promocji od przeszło tygodnia.
    0
  • Users Avatars Mini
    XX pisze: 2002-09-06 02:31
    thinki: uwierz mi, że można go dostać!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Cood pisze: 2002-09-11 00:23
    telefonik widzialem w salonie Ery i od razu rzucil mi sie w oczy, fajny wyglad, no i ten wyswietlacz, funkcje tez zapowiadaja sie ciekawie, szkoda tylko, ze nie spojrzalem na cene...
    0
  • Users Avatars Mini
    baton pisze: 2002-10-19 11:39
    dO TEJ PORY MOIM ZDANIEM LIDEREM W PRZYJAZNYM OPROGRAMOWANIU BYŁA DLA MNIE nOKIA NP. 8850 LUB 8910. Kupiłem ten telefon córce w prezencie i kilka dni sie nim bawiłem. Inteligencja oprogramowania wali na ziemię, zadnego klikania po róznych opcjach i klawiszach.Wszystko jak na dłoni. Najbardziej przyjazne oprogramowanie funkcyjne jakie znam w telefonie.
    0
  • Users Avatars Mini
    zadyma pisze: 2002-11-05 20:27
    Moim zdaniem zaqrwioza! Nie korzystam z GPRS, nie jeżdże do Stanów, a uwielbiam telefony z klapkami i antenkami. No i wyświetlacz powalający na kolana a przede wszystkim tapety! Czy można żądać czegoś więcej przy moich wymaganiach?
    0
  • Users Avatars Mini
    louis pisze: 2002-11-11 17:55
    fajny:) moja druga polowa mi juz go obiecala:-)nie moge sie doczekac:-))))))))))
    0
  • Users Avatars Mini
    flopik pisze: 2002-11-20 19:53
    Fajny tylko nie doczytalem jednago: zdjae sie ze GPRSu zapomnieli w nim dodac ?
    0
  • Users Avatars Mini
    falenty pisze: 2002-12-05 17:23
    nadal ta słaba bateryjka
    0
  • Users Avatars Mini
    falenty pisze: 2002-12-05 17:24
    samsungi są dobrej jakości fonami, ale baterie to mugłby im ktoś lepszy zrobić
    0
  • Users Avatars Mini
    falenty pisze: 2002-12-05 17:24
    może znowu nokia ich poratuje
    0
  • Users Avatars Mini
    Tytan pisze: 2002-12-06 01:21
    Witam Szczerze mowiac bardzo przypadl mi do gustu ten telefon. Ma wszystko, czego oczekuje od komorki. Tylko 2rzeczy odstraszaja - cena i bateria.
    0
  • Users Avatars Mini
    dede pisze: 2002-12-12 23:08
    ja chcem taki
    0
  • Users Avatars Mini
    louis pisze: 2002-12-14 11:53
    mam T100 od wczoraj i musze powiedziec zachwyca! Z GPRS-u i tak nie korzystalem (mialem T65) Dzwonki sa niesamowite i az nie chce sie odbierac;-) I nie sadze zeby ten telefon byl dla dresow jak jakis "inteligentny inaczej" user stwierdzil. 999PLN w promocji to nie jest cena dla mas i sadze ze raczej nieliczni sie na niego zdecyduja. A wyswietlacz porownywalem z Motorola T720 i motka nie ma szans, rowniez dzwieki motki wysiadaja przy samsungu. Fakt motka ma GPRS i emsy ale mi sie i tak bardziej samsung podoba! Ciekawy jestem czy bateria wytrzyma 3 dni!
    0
  • Users Avatars Mini
    louis pisze: 2002-12-14 11:56
    ""Ulan"" ten SE T68 moze i jest swietny ale ten wyglad!! SE t68 jest po prostu brzydkim telefonem. Ale o gustach sie nie dyskutuje. Niektorzy wola tez brzydka dziewczyne ale umiejaca gotowac i pewnie mozna to przeniesc na telefony;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    _CISCO_ pisze: 2002-12-22 00:21
    Fonik wyrąbisty tylko koszmarnie drogi :(
    0
  • Users Avatars Mini
    kosio pisze: 2002-12-26 04:06
    ON NAPRAWDE NIE MA GPRS!?!?!??!!?!?
    0
  • Users Avatars Mini
    drprado pisze: 2002-12-30 01:19
    Mam pytanie, czy T100 obsługuje grupy dzwoniących (jak w M100, A300), czy do pięciu dzwoniących można przypisać inne dzwonki (jak w N100), a może można przypisać do każdego z książki inny dzwonek?
    0
  • Users Avatars Mini
    Peny pisze: 2003-01-04 20:38
    Wujek M w zupelnosci sie zgadzam. Sam wyswietlacz moze jest cool ale reszta to badziew, nawet EMSow nie obsluguje co za lipa i po co mu ten wyswietlacz jak nic na nim nie mozna wyswietlic po za tym co jest w telefonie. Po drogie - moze ten telefon ma dobrej jakosci melodyjki polifoniczne ale co do najleprzego to przesada !!! Ma 16 bitowa polifonie a moj ma 24bitowa wiec bez jaj !!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Pawcio pisze: 2003-01-07 12:11
    wujek ja mysle ze rozmowa to akurat ostatnia rzecz którą by z nią robił;))))))
    0
  • Users Avatars Mini
    madak pisze: 2003-01-15 12:05
    No Pawcio masz racje bo Wujek byłby bardziej zajęty funkcjami w swoim telefonie niz dziewczyną ;))
    0
  • Users Avatars Mini
    Yakooza pisze: 2003-01-17 17:42
    Pomimo maleńkich minusów i tak rewelacja oby inni producenci poszli sladami Samsunga
    0
  • Users Avatars Mini
    nitek pisze: 2003-02-01 15:01
    dobry telefon .SAMSUNG ma ostatnio same udane telefony
    0
  • Users Avatars Mini
    barti_b pisze: 2003-02-02 00:51
    No coz wlasnie zamierzam zmienic swoja motke t720 na samsunga, w uzytkowaniu okaze sie czy bylo warto
    0
  • Users Avatars Mini
    wolny pisze: 2003-02-02 02:12
    troche jajowaty ale ekranik sam miodzio, to jest telefonik :D
    0
  • Users Avatars Mini
    wolny pisze: 2003-02-02 02:15
    hm... drugi wysiwetlacz jest zbedny moim zdaniem ten kolrowy w srodku w zupenosci wystarczylby
    0
  • Users Avatars Mini
    pablo21 pisze: 2003-02-02 23:16
    zajebisty telefonik jak bede mial kase to sie o niego postaram
    0
  • Users Avatars Mini
    GSMistrz pisze: 2003-02-04 02:17
    To jest poprostu cud techniki a jednocześnie najładniejszy telefon Samsunga!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    kleszcz pisze: 2003-02-04 20:06
    Ile to kosztuje w skupach?
    0
  • Users Avatars Mini
    azzazello pisze: 2003-02-05 10:12
    Chce sie powiedziec znowu udany model Samsunga. Konsekwencja jest tu widoczna, kazdy nastepny model bedzie, mam taka nadzieje, lepszy i lepszy. Poczekamy zobaczymy.
    0
  • Users Avatars Mini
    au_rel pisze: 2003-02-10 18:53
    samsung ostatnio coraz bardziej stawia na jakość wykonania produktu, a jakosc tego fonu jest wysmienita. i ten wyswietlacz.... :))))
    0
  • Users Avatars Mini
    parys pisze: 2003-02-10 21:30
    niewykorzystano w pelni kolorowego wyswietlacza chodzi mi o mmsy.
    0
  • Users Avatars Mini
    Fred_Durst pisze: 2003-02-10 23:59
    Coż moge powiedziec? BRAWO SAMSUNG! :-P
    0
  • Users Avatars Mini
    bomber pisze: 2003-02-24 23:15
    BArdzo ja ciebie prosze fajny aparat.
    0
  • Users Avatars Mini
    DeVestoR pisze: 2003-02-25 16:19
    telefonik będę miał za kilka dni .. :))))) jest WYJE***** bawiłem się nim i musze stwierdzić że lepszy od niego jest tylko samsung s300 ...
    0
  • Users Avatars Mini
    kampos pisze: 2003-02-28 16:28
    Taki jakis damski, bo ma antenke.
    0
  • Users Avatars Mini
    smokeWEED pisze: 2003-03-10 23:56
    swietna rzecz.. neiw iem czemu ale kojarzy mi sie ze star trekiem ten fonik.. bardzo podobnu i niesamowity ksztal.. msle ze spodoba sie jego nabywcom, mi sie podoba :P
    0
  • Users Avatars Mini
    borysj pisze: 2003-03-12 19:03
    od pewnego czasu zmieniłem zdanie o samsungach i tylko gdyby bateria nie byla tak cienka to byłby to telefon nr 1 w moim mniemaniu
    0
  • Users Avatars Mini
    borysj pisze: 2003-03-18 15:37
    no a teraz jeszcze dodam ze to kolora zabaweczka, nie tylko telefon
    0
  • Users Avatars Mini
    KUNARO pisze: 2003-03-25 02:11
    FACHOWY TELEFON JUZ ZA TYDZIEN BEDZIE MÓJ NIEMOGE SIE DOCZEKAC:))
    0
  • Users Avatars Mini
    cyber2 pisze: 2003-03-25 16:09
    gdyby nie ta bateria
    0
  • Users Avatars Mini
    khalon pisze: 2003-04-04 21:43
    Superrrrrrrr.... Miałem okazje się nim pobawić... Jestem pod wrażenie... Ta grafika... i te dzwięki.... Gdybym tylko miał kasę na taki telefon... ale zawsze pocieszam się tym, że jak za rok skończy mi się umowa to może będzie on wtedy w przystępnej dla mnie cenie.. Będę cierpliwie czekał...
    0
  • Users Avatars Mini
    falkon pisze: 2003-04-07 15:03
    Telefonik super, ksztalt, wyswietlacz, obizajaca sie cena. Jednak Brak MMs-ow, opcjonalnego aparatu fotograficznego oraz brak GPRS sprawiaj, ze szybko pujdzie w kat przy naplywie konkurencji. GPRS bardzo ulatwilby mi kontakt z Internetem oraz Wap.
    0
  • Users Avatars Mini
    Dzabar pisze: 2003-05-09 19:10
    wygląda interesująco :)
    0
  • Users Avatars Mini
    kostek-turek pisze: 2003-05-17 20:49
    bo jest interesujacy a widzieliscie jakie tera samsung wytpuscil telefony kurde lepsze niekore od nokii
    0
  • Users Avatars Mini
    Kenner pisze: 2003-06-03 00:54
    falkon: traz juz na szczescie samsung poprawil sie i wypuszczajac na rynek v200 ma szanse dostac spory kawalek tortu
    0
  • Users Avatars Mini
    gizmo21 pisze: 2003-06-03 02:49
    fajny taki kosmiczny
    0
  • Users Avatars Mini
    zygmunt pisze: 2003-06-19 01:58
    superowy %#$@$%#@
    0
  • Users Avatars Mini
    DarkOnly pisze: 2003-06-22 22:17
    Jest zarypiasta!
    0
  • Users Avatars Mini
    Kenner pisze: 2003-06-30 16:20
    Samsung juz od dawna tworzy bardzo funkcjonalne telefoniki. Szkoda tylko, ze kolejne modele "V" sa do siebie tak bardzo podobne :(
    0
  • Users Avatars Mini
    zimek15 pisze: 2003-07-01 21:04
    kenner masz racje nie bede pisal tego drugi raz co Ty napisałes bo napisałbym to samo :)) samsungi z klapa to jedne z najladniejszych komórek
    0
  • Users Avatars Mini
    Diamantez pisze: 2003-10-07 22:35
    Tak się teraz zastanawiam ile czasu zajmie Samsungowi "upchanie" antenki do obudowy telefonu, chodzi mi o "skrzydełka" bo z normalnymi telefonami już sobie zaczyna radzić ;) Kiedy w końcu zobaczymy model z klapką bez antenki?
    0
  • Users Avatars Mini
    adzik pisze: 2003-12-06 09:30
    Trochę dziwnie odstaje w nim jego bateria, pewnie nie zmieściła się do "środka", czas CZUWANIA JEST TAKI KRÓTKI z powodu dużego poboru mocy. Tu jest na odwrót jak w Nokiach które "oszczędzają" i dają mniejsze napięcie.
    0
  • Users Avatars Mini
    mat-lis pisze: 2004-10-21 17:27
    dobry wyświetlacz to jedyna chyba zaleta brak irdy javy gprs w takim telefonie ??!!
    0
  • Users Avatars Mini
    nofate pisze: 2006-03-10 17:00
    Całkiem niezły ten telefonik niestety ma gigantyczną antenę.
    0

Rekomendowane:

Akcje partnerskie: