Test Sony Xperia Z3

Recenzje
Opinie: 88
Opinie: 88

Jeśli lubisz nasze newsy to polub także nasz profil na Facebooku - KLIKNIJ TUTAJ

Klasa smartfonu S (skala „Mercedesa” A, B, C, E, S)

Skala ocen 1-6 (6-celujący)

Wstęp

Sony Xperia Z3 to smartfon, który wzbudza emocje szczególnie wśród posiadaczy Xperii Z1 i Z2. Z3 jest przez nich nielubiana, bo zastępuje ich całkiem nowe smartfony, a jednocześnie chcą ją bardzo mieć, bo wiedzą, że Sony wprowadziło do nowego modelu kilka ulepszeń. Xperia Z3 to ewolucyjne „dopieszczenie” poprzedniej generacji. Patrząc bardzo pobieżnie zmiany nie są znaczące. Gdy jednak spędzimy z Z3 dłuższą chwilę to okazuje się, że rzeczywiście warto przesiąść się na nowego flagowca Sony. Należy jednak zaznaczyć, że część nowości zawartych w oprogramowaniu Sony zamierza lub już udostępniła posiadaczom poprzednich generacji Xperii.

Oto lista najważniejszych zmian w Sony Xperia Z3:

  • Telefon jest wyraźnie lżejszy (152<163 g w Z2)
  • Telefon dużo wygodniej trzyma się w dłoni, choć jest diabelnie śliski
  • Z3 ma o wiele lepszy ekran
  • Nowa Xperia dłuższej działa na baterii – przy ostrym „katowaniu” wytrzymuje bez problemu dobę, oszczędni zapewne dotrwają do dwóch dób
  • Automatycznie rozpoznaje modele słuchawek Sony i optymalizuje pod nie ustawienia dźwięku
  • Wreszcie wdrożono pauzę podczas nagrywania wideo
  • Udostępniono funkcję dual camera (Face In) – na razie funkcja dostępna tylko przy niskiej rozdzielczości zdjęcia, ale jest bardziej rozbudowana niż u konkurencji
  • Wprowadzono opcję nagrywania działania smartfonu do pliku wideo
  • Zmieniono sposób konfiguracji panelu szybkich ustawień
  • Podwójne kliknięcie w ekran włącza jego podświetlenie, ale niestety nadal nie likwiduje blokady ekranu tak jak jest to możliwe w LG G3
  • Pojawiła się obsługa technologii High Res Audio – lepsza jakość dźwięku niż MP3
  • Jeszcze poprawiono wodo i kurzo odporność – smartfon spełnia normy IP65/68

Główne wady i zalety smartfonu Sony Xperia Z3

Zalety:

  • wspaniały i elegancki wygląd
  • nano SIM
  • matryca aparatu 21 megapikseli
  • bardzo dobra cyfrowa stabilizacja nagrań wideo
  • stabilna praca oprogramowania
  • obsługa kart pamięci
  • bardzo dobry ekran IPS
  • nowa, ładniejsza nakładka
  • technologia DSEE HX (Digital Sound Enhancement Engine)
  • hartowane szkło z przodu i z tyłu obudowy
  • radio FM
  • technologia High-Res Audio 
  • technologia cyfrowej eliminacji hałasu
  • bardzo szybki procesor 2.5 Ghz
  • możliwość gry zdalnej na PS4 poprzez PS Remote PLAY

Wady:

  • nie jest rewolucją w stosunku do poprzednika, choć tę cechę można potraktować także jako zaletę
  • nadal część aplikacji/usług kamery/aparatu nie działa prawidłowo np. rozmazywanie tła, niektóre funkcje AR
  • długo ładuje się bateria (2-3h do 100%)
  • obudowa przy niektórych usługach się grzeje
  • bardzo wysoka cena na starcie sprzedaży
  • dioda LED, a nie ksenonowa
  • niezbyt duża pamięć 16 GB
  • drobne błędy w oprogramowaniu – WLAN, kamera. nakładka
  • niezbyt dobry wbudowany głośnik

Porównanie Z3 z poprzednimi wersjami Z, Z1 i Z2 znajduje się tutaj.

Porównanie Z3 z największymi rynkowymi konkurentami (Galaxy S5, LG G3 itd.) znajduje się tutaj.

Zestaw – ocena 4

Nasz zestaw testowy był niestety tylko zestawem demo nie przeznaczonym do sprzedaży. W zwykłym pudełku ze sklepu klient otrzyma zasilacz, kabel USB oraz słuchawki bez redukcji szumów oznaczone symbolem MH 750. My mieliśmy szansę dodatkowo sprawdzić jak z Z3 działają słuchawki MDR-NC31EM z Digital Noise Cancelling, czyli cyfrową redukcją szumów. Zestaw sprzedażowy Xperii Z3 niczym specjalnym się więc nie wyróżnia.

Obudowa – ocena 6

Jeśli chodzi o obudowę to Z3 naprawdę pozytywnie zaskoczyła pierwszych recenzentów. Smartfon jest wyraźnie lżejszy i wygodniejszy w trzymaniu. Z3 waży tylko 152 g, a należy pamiętać, że ma potężny 5.2 calowy ekran oraz hartowane szkło z przodu i tyłu obudowy. Grubość Z3 to zaledwie 7.3 mm. Dla przypomnienia Z2 to 163 g i 8.2 mm. 

Nowa Z3 wygląda bardzo elegancko i ekskluzywnie. My testowaliśmy wersję białą, ale większość klientów zapewne marzyć będzie o nowej i oryginalnej wersji miedzianej. 

W czasie testów wykryliśmy, że kłopoty może sprawić duża gładkość obudowy. Gdy położymy telefon na gładkiej i lekko pochylonej powierzchni to niestety może nam zrobić niespodziankę i zjechać na podłogę, szczególnie, gdy jest podłączony do zbyt krótkiego i napiętego kabla USB. Gdy trzymamy telefon w dłoni także należy o tym pamiętać, bo szkło w Z3 jest idealnie gładkie. 

Boczne krawędzie Z3 są aluminowe, za wyjątkiem samych zaokrąglonych rogów wykonanych z plastiku. Wszystkie elementy są genialnie spasowane. Na przedzie obudowy nadal rzucają się w oczy bardzo duże ramki na dole i górze ekranu. Boczne ramki nie są już tak duże, ale i tak większe niż w najnowszym LG G3 i Huawei Mate 7.

Największą zaletą obudowy Z3, oprócz jej naprawdę świetnego wyglądu, jest jej odporność na wodę i kurz. Z3 spełnia normy IP65 i IP68, co w skrócie oznacza, że można z nią nurkować na głębokości 1.5 metra przez 30 minut. Oczywiście przed kąpielą należy zatkać zaślepkami wszystkie łącza – otwarte jest tylko gniazdo słuchawkowe.

Wyświetlacz – ocena 6

Wyświetlacz w Xperii Z3 to ekran wykonany w technologii IPS o wielkości 5.2 cala i rozdzielczości Full HD 1080p. Jest to znacząco lepszy ekran niż w poprzednich edycjach flagowca Sony. Kolory są dużo bardziej nasycone, „weselsze”, a kąty widzenia jeszcze lepsze. Ekran Z3 ze swoją charakterystyką coraz bardziej zbliża się do Super AMOLEDów w Samsungach. 

Sony chwali się, że w wyświetlaczu zastosowano rozwiązania Super Resolution, Intelligent Image Enhancer, TRILUMINOS, Mobile BRAVIA Engine 3, Live Colour LED, X-Reality. Wszystkie te technologie mają sprawić, że obraz będzie ostrzejszy, wyraźniejszy, bardziej realistyczny i bardziej szczegółowy. Nasz smartfon m.in. analizuje gorszej jakości materiały graficzne i próbuje je lepiej wyświetlić dorabiając brakujące piksele.

 

Procesor/pamięć/parametry techniczne – ocena 6

Sony to flagowiec, więc w jego środku znajdziemy wszystko co najlepsze. Napędza go procesor Qualcomm Snapdragon 801 taktowany zegarem 2,5 GHz. Krytycy oczywiście narzekają, że nie zastosowano najnowszego procesora 805, ale naprawdę nie jest on potrzebny, bo Z3 działa bardzo, bardzo szybko.

Smartfon posiada aż 3 GB pamięci RAM. Realna pamięć na multimedia i aplikacje to 11.57 GB. To zbyt mało, więc na pewno należy dokupić do Z3 kartę microSD (do 128 GB).

Co jeszcze znajdziemy w Z3:

  • Bluetooth 4.0
  • NFC
  • GPS, GLONASS
  • HSPA+ 42Mbps
  • HSUPA 5.76
  • LTE 150/50Mbps
  • Najszybsze WiFi n i ac

Pełne dane techniczne Sony Xperia Z3 znajdują się tutaj

    

System – ocena 5

Sony w modelach Z3 i Z3 Compact wprowadziło delikatne zmiany do swojej nakładki na Androida. Zmiany są subtelne i najbardziej rzuca się w oczy powiększenie ikon w menu. To zmiana prosta, ale dobrze wpłynęła na design całego interfejsu. Zmieniła się także konfiguracja panelu szybkich ustawień. Wprowadzono zmiany w interfejsie kamery. Przy odtwarzaniu dźwięku uzyskaliśmy dwa nowe systemy: DSEE HX (Digital Sound Enhancement Engine), który polepsza stare pliki MP3 oraz High-Res Audio, czyli obsługę plików zbliżonych do nagrań studyjnych.

W czasie 3 tygodniowych testów Xperia Z3 zawiesiła się nam 2 razy, ale po chwili odzyskała pełną sprawność. Android 4.4.4 jest bardzo dobrym i stabilnym systemem, a nakładka Sony nie modyfikuje go jakoś radykalnie. Piętą achillesową Sony jest nadal skomplikowane oprogramowanie kamery, które potrafi sprawić figla.

   

Wprowadzanie tekstu – ocena 6

Klawiatury w smartfonach coraz bardziej się komplikują, aby coraz lepiej wspierać osoby, które często popełniają błędy przy pisaniu. Oprócz zwykłej korekty Z3 oferuje nam najnowsze rozwiązanie, czyli uczenie się naszego stylu pisania obserwując nasze wpisy na GMAIL, Facebook oraz Twitter. Pisać możemy bez odrywania palca od klawiatury (Swype). Klawiatura może mieć różne skórki i może być także przysunięta do krawędzi, aby ułatwić pisanie jedną ręką. Dla ułatwienia przy pierwszym uruchomieniu Z3 przeprowadzi nas przez proces konfiguracji wszystkich ustawień.

 

Kamera – ocena 5

Sony od dawna walczy o prymat w smartfonowych kamerach. Są więc fani zdjęć z Sony, Samsunga, Apple czy też Nokii. Różnice w jakości pomiędzy najdroższymi urządzeniami nie są już tak duże, więc producenci prześcigają się w dodatkowych funkcjach. Sony chyba nawet przesadziło w tym wyścigu, bo trybów dodatkowych jest aż za dużo, a kolejne możemy pobierać z internetu. Część z nich działa niestabilnie, a część (i to większa) pracuje w niższych od nominalnej rozdzielczości. Aparat w Z3 ma matrycę 21 megapikseli, a np. zdjęcie w nowym trybie Face In ma tylko rozdzielczość 1920x1080, czyli FULL HD. Część trybów pracuje w trybie 8 megapikseli. Dotyczy to m.in. standardowego „złotego” trybu Superior auto, który włącza się po uruchomieniu aparatu. My większość zdjęć chcieliśmy wykonywać w trybie 20.7 mega, czyli z rozdzielczością 5248x3996 w proporcji 4:3. Ten tryb zapewnia najlepszą jakość i łatwiejszą edycję lub kadrowanie na komputerze w tzw postprodukcji.

Nadal niestety w Z3 niedokładnie działa tryb rozmazywania tła (background defocus). Dużą nowością jest specjalny tryb ISO 12800.

Zdjęcia (jak widać na naszych przykładach) mają bardzo dobrą jakość, choć zauważyliśmy, że przy zdjęciach pod światło na fotografiach pojawiają się aż za duże flary świetlne.

Jeśli chodzi o nagrania wideo to Z3 potrafi nagrywać materiał 4K oraz FULL HD 60 fps. Dodatkowo mamy także do dyspozycji tryb FULL HD 30 fps, tryb HD 720p oraz Timeshift video, czyli nagrywanie slow-mo. Ten ostatni tryb uzyskał bardzo wygodny i intuicyjny interfejs pozwalający spowalniać tylko wybraną część nagrania, co daje naprawdę genialne efekty.

W przypadku nagrań wideo Sony osiągnęło naprawdę światowy poziom stabilizowania nagrań. Cyfrowa stabilizacja SteadyShot działa lepiej niż optyczna stabilizacja u innych producentów. Część nagrań wygląda tak jakbyśmy korzystali ze statywu. Stabilizacja jest dostępna także w trybie 4K. Funkcja Steady Shot może działać w zależności od trybu nagrania w opcji Intelligent active, Standard lub też możemy ją wyłączyć.

Przedni aparat do selfie ma matrycę 2.2 megapiksela.

 

Przykładowe zdjęcia:

Przykładowe wideo:

Tryb 4K

Tryb slow motion

Tryb FULL HD 60 fps

Bateria – ocena 5

Bateria w Sony Xperii Z3 ma sporą pojemność 3100 mAh. Sony jest jednym z producentów, którzy najszybciej dostrzegli wagę dobrej baterii w smartfonie. Z modelu na model jest coraz lepiej. W Z3 smartfon przy maksymalnym obciążeniu bez problemu działa całą dobę. Oszczędni pewnie „dojadą” do dwóch dni, ale nam się to nie udało. Gdy w pobliżu nie mamy gniazdka to wówczas możemy włączać kolejne opcje oszczędzania energii. Do dyspozycji mamy:

  • Tryb STAMINA
  • Tryb ULTRA STAMINA – w tym trybie smartfon może działać około 2 tygodni
  • Tryb niskiego stanu baterii
  • Tryb włączania WiFi tylko, gdy jesteśmy w zasięgu znanych sieci
  • Wysyłanie danych potrzebnych do synchronizacji aplikacji w określonych interwałach

Wadą baterii jest bardzo długi czas jej ładowania – u nas do 100% ogniwo ładowało się 2-3 h, co sprawia, że najlepiej podłączać Z3 do gniazdka na noc.

 

Podsumowanie

Sony Xperia Z3 będzie musiała na rynku konkurować z Galaxy S5, LG G3, a także ze swoją mniejszą siostrą Z3 Compact. Fani marki Sony będą mieli nielichą rozterkę czy wybrać dużą Z3 z większym ekranem FULL HD, czy zgrabniejszy Compact z ekranem HD. Topowe androidowe smartfony z najwyższej półki nie różnią się od siebie znacząco. Klienci wybierają je patrząc głównie na markę, wygląd smartfonu, jego ekran, nakładkę i cenę. Z3 należy na pewno do TOP3 najlepszych urządzeń dostępnych teraz w Polsce. Jaką kolejność w tym rankingu ułoży sobie klient będzie zależało już tylko od jego osobistych preferencji i przyzwyczajeń.

Dla kogo jest Sony Xperia Z3:

  • Fani serii Xperia
  • Posiadacze modeli Z i Z1
  • Fani fotografowania smartfonem
  • Fani nagrywania wideo smartfonem
  • Osoby nie dbające o swojego smartfona – brudzące go, zalewające
  • Osoby, dla których bardzo ważna jest długo działająca bateria
  • Fani bardzo dobrej jakości dźwięku (obsługa High Res Audio)
  • Posiadacze grubych portfeli

Dla kogo nie jest Xperia Z3:

  • Zagorzali fanboje Samsungów, HTC, Apple itd.
  • Posiadacze Xperii Z2 – za wcześnie na wymianę :-)

Opinie:

Opinie archiwalne (88):

Komentuj

Komentarze / 88

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    Riddick1500 pisze: 2014-09-29 14:38
    Dlaczego w zaletach jest wymienione - karta sim nano - czy to jest aby zaletą, nie pisze tez ze wadą ale od razu zaletą?
    4
  • Users Avatars Mini
    wojciech.piechocki pisze: 2014-09-29 14:42
    mysle, ze to jest juz powoli zaleta...ale rzeczywiscie mozna o tym dyskutowac...wszyscy duzi gracze walcza bardzo o obecnych posiadaczy iPhonów, a oni maja karty nano SIM
    1
  • Users Avatars Mini
    twardy4 pisze: 2014-09-29 14:43
    chyba tylko dla posiadaczy iphona nano sim moze byc zaleta, dla mnie to wada
    2
  • Users Avatars Mini
    gość pisze: 2014-09-29 15:11
    Plus GSM ma problemy z dostępnością nanoSIM w ofertach innych niż abonamentowa - często trzeba zamawiać i czekać. Może więc taka karta w urządzeniu nie jest wadą, ale zaletą też zdecydowanie nie.
    -2
  • Users Avatars Mini
    Miki pisze: 2014-09-29 15:16
    W Polsce nano SIM to tylko problem. Zwyczajnie chcac kupic nagle jakas karte w kiosku narty nano nie kupimy. Sa i to wylacznie w salonach u operatorow. Starych kart nie uzyjemy. Trzeba je przycinac. Trzeba miec wiec przycinarke albo isc do punktu gdzie nam przytna za 5zl. Na teraz nano sim to powazna wada.
    -2
  • Users Avatars Mini
    kbrs pisze: 2014-09-29 16:40
    'karta nano sim to zaleta bo iphony takie maja' - ktos tutaj chyba na glowe upadl.
    2
  • Users Avatars Mini
    PeterCub pisze: 2014-09-29 18:23
    W T-Mobile nie ma żadnego problemu z dostępnością kart nano, jest odpowiednie wyżłobienie (czy przycięcie) w kartach mikroSIM w ofercie na kartę. Zrobienie karty nano z karty mikro to kwestia wyłamania z ramki.
    -2
  • Users Avatars Mini
    suk pisze: 2014-09-29 18:48
    Mam pytanie co miało znaczyć ze z 3 ma nalepsze Wi-Fi ??
    -2
  • Users Avatars Mini
    Vic pisze: 2014-09-29 18:52
    Ja tam problemu z nano sim nie odczuwam mam wycinarke za jakies drobne z aledrogo i sobie docinam jak mi trzeba ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    Tomek pisze: 2014-09-29 18:59
    Dla posiadaczy Xperii Z1 również nie czas na wymianę, sam mam, porównywałem i w żadnym wypadku wymiana nie jest warta tych pieniędzy.
    1
  • Users Avatars Mini
    bury pisze: 2014-09-29 20:03
    bardzo fajny test. Dzięki.
    0
  • Users Avatars Mini
    wojciech.piechocki pisze: 2014-09-29 20:17
    najszybsze WiFi - chodzi o to, ze obsluguje najszybsze obecnie 2 standardy
    -1
  • Users Avatars Mini
    dart pisze: 2014-09-29 22:50
    Jeśli czytam w recenzji coś takiego: telefon nie jest dla zagorzałych fanbojów innych firm, to od razu odechciewa mi się czytać recenzji tego autora.
    -1
  • Users Avatars Mini
    mmike pisze: 2014-09-30 11:30
    Czy w nakładce sony jest możliwość usuwania, dodawania ekranów głównych ?
    0
  • Users Avatars Mini
    maciej.z pisze: 2014-09-30 15:21
    @mmike. Maksymalnie można mieć 7 ekranów głównych. Można dodawać i usuwać.
    0
  • Users Avatars Mini
    wupeta pisze: 2014-10-02 00:26
    son6 z3 nie jest dostarczane z dobrymi sluchawkami a z zatyczkami z kiosku?? LIPA
    0
  • Users Avatars Mini
    drop5 pisze: 2014-10-03 03:51
    @wupeta. MH750 to wcale nie takie zatyczki z kiosku, posiadam je i jak dla mnie bardzo dobre słuchawki, fakt że raczej do telefonu ze średniej półki (a raczej ze średniej-wyższej, coś jak w swoim czasie Xperia P). Dodam, że kolega kupił niedawno Xperię M2 i w zestawie miał zwykłe, douszne (nie te dokanałowe) pchełki... Więc takie MH750 to całkiem dobre, choć po prostu standardowe słuchawki.
    -1
  • Users Avatars Mini
    Bzikusek pisze: 2014-10-16 16:25
    Ile wam bateria wytrzyma?
    0
  • Users Avatars Mini
    mm pisze: 2014-10-27 23:43
    A ktoś się może podzielić wrażeniami z używania wersji dual sim dostępnej na wolnym rynku a nie u operatorów?
    0
  • Users Avatars Mini
    raF pisze: 2014-11-08 21:33
    Nikt nie wspomina o wielkiej wadzie telefonu! Brak swobodnego dostępu do karty pamięci. Na kartę można zapisywać pliki tylko przy pomocy firmowej aplikacji a aplikacje z stylu SD fix wymagają root'a :(
    0
  • Users Avatars Mini
    posiadacz xperi Z3 pisze: 2014-11-09 22:14
    Posiadam Sony Xperie Z3 od czterech dni i zauważyłem ze przez przegzewanie się odkleja się tylna tafla szkła (od dołu) jutro leci na gwarancję i zobaczymy co dalej.
    3
  • Users Avatars Mini
    Boski pisze: 2014-11-28 18:13
    Jak czytam te komentarze że niby nano sim to wielki problem to mi się śmiać chce. Ludzie idźcie z postępem technologii a nie wam w dupi. źle. Moim zdaniem jak kogoś stać na taki telefon ti będzie go stać by przyciąć sobie karte za 5 zł lubkupić wycinarke.
    2
  • Users Avatars Mini
    f643 pisze: 2014-12-03 12:32
    Użytkuje Xperię Z3 od kilku tygodni i po przesiadce z Xperii Z 6603, nie zamieniłbym tego smartfona na żaden plastik od Samsunga ani na Iphone'a 5/5s/6 tym bardziej. Świetny interfejs, doskonała stabilizacja i szybkość działania, żadnych zawiech, lagów. Muzyka gra doskonale, trzeba tylko używać odpowiedniego odtwarzacza i nieco stuningować słuchawki, kto się na tym zna wie o czym piszę. Jakość wykonania najlepsza, telefon świetnie leży w dłoni, praca na nim do wielka przyjemność. Mam wszystko czego potrzebuje zamknięte w na prawdę nie wielkich jak na możliwości rozmiarach i mimo że nie jestem bogaczem za ten Smartfon mógłbym dac tyl;e samo a może nawet i więcej niż np za NOTE 4 czy Iphone 6. ten telefon jest wart swojej ceny.
    2
  • Users Avatars Mini
    Lopez pisze: 2014-12-11 18:13
    http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1524/5146/original.jpg Tutaj jest zdjęcie i opis tragedii jaka mnie spotkała. Moja Xperia Z3 pękła mi w ręku po tym jak się nagrzała podczas normalnej pracy. Tylna obudowa była lekko ciepła telefon trzymałem w ręku podczas gdy przyszło połączenie przychodzące. Efekt: pękł tylny panel. telefon zareklamowałem i j wg. serwisu jest to moja wina!!!! Ten telefon to szmelc i nie kupię już nigdy SONY które sprzedaje telefony z wadą fabryczną i zrzucają winę na użytkownika.
    2
  • Users Avatars Mini
    Lopez pisze: 2014-12-11 18:13
    Ja swoją Xperią cieszyłem się przez niecały miesiąc. Telefon zakupiłem w salonie PLAY we Wrocku. Telefon się lekko grzał zawsze kiedy grałem w gry 3D i nie tylko - jest to w sumie w miarę naturalne dla androida. Aż tu pewnego dnia powstało to co na foto. Telefon pękł mi w ręku po tym jak odebrałem połączenie przychodzące. Zareklamowałem w salonie, salon wysłał do serwisu, serwis odpisał: "Dzień dobry, Uprzejmie informujemy, że rodzaj uszkodzenia wyklucza możliwość zrealizowania naprawy w ramach gwarancji Producenta. W załączniku przesyłamy propozycję naprawy odpłatnej. Prosimy o podjęcie decyzji w terminie do 5 dni, w przypadku braku odpowiedzi urządzenie zostanie odesłane bez naprawy. W przypadku braku zgody lub odpowiedzi na propozycję odpłatnej naprawy urządzenia niebędącego na gwarancji lub nieposiadającego dokumentów upoważniających do naprawy gwarancyjnej zostanie naliczona opłata manipulacyjna w wysokości 50.00 złotych." Ja się pytam za co opłata manipulacyjna i wstępne straszenie klienta???? Odpisałem grzecznie że się nie zgadzam i wyjaśniłem jak ja widzę całe powstanie szkody i sam mechanizm powstania pęknięcia, które nadmienię powstało trzymając nagrzany telefon w ręku. Dostałem przemiłą odpowiedź nr2: "Dzień dobry, Dbając o zadowolenie Klientów z przeprowadzanych napraw, do każdej sprawy podchodzimy indywidualnie, a każdy przypadek poddawany jest wnikliwej diagnozie. Urządzenie posiada niepodlegające naprawie gwarancyjnej uszkodzenie mechaniczne wyświetlacza. W tym przypadku zgodnie z postanowieniami karty gwarancyjnej: „Niniejsza gwarancja nie obejmuje uszkodzeń Produktu wynikających z normalnej eksploatacji i zużycia oraz z nieprawidłowego użycia, w tym m.in. z użycia niezgodnego z normalnym przeznaczeniem, wg instrukcji użycia i konserwacji firmy Sony. Gwarancja nie obejmuje również uszkodzeń Produktu będących wynikiem wypadku, modyfikacji sprzętu bądź oprogramowania i działania siły wyższej, jak też uszkodzeń powstałych na skutek zalania płynem lub działania wilgoci” serwis nie może przeprowadzić naprawy w ramach gwarancji. W zaistniałej sytuacji z przykrością informujemy, iż po ponownym przeanalizowaniu zgłoszonej reklamacji niestety nie możemy spełnić Państwa oczekiwań. Jeżeli nie jest Państwo zadowoleni z przeprowadzonej obsługi serwisowej informujemy, iż istnieje możliwość odwołania się od naszej decyzji bezpośrednio do Producenta pisząc na adres mailowy questions.pl@support.sonymobile.comlub telefonicznie pod numerem telefonu +48 22 22 77 444." Nie byłem im dłużny bo aż się zagotowałem z powodu totalnej ignorancji tematu naprawy i poczułem się jakby ktoś chciał wymusić na mnie zapłatę za naprawę. Odpisałem: "Dzień dobry, Z tego co widzę, serwis chce uniknąć odpowiedzialności, a poziom ignorancji dla sprawy został jednoznacznie wykazany w ostatnim mailu. Jeżeli chodzi o uszkodzone urządzenie - telefon został zareklamowany z powodu samoistnego i naocznego pęknięcia tylnego panelu, a nie jak to jest w ostatniej odpowiedzi: wyświetlacza!!! Taka pseudo pomyłka dowodzi jednoznacznie, że serwis nie podchodzi indywidualnie i zbyt starannie do tematu mojego zgłoszenia. Państwo wybaczą ale nie jest to profesjonalne. Jak najbardziej się odwołuję od decyzji, telefon był używany zgodnie z przeznaczeniem. I tak po ludzku, jak inżynier inżynierom napiszę bo inaczej chyba się nie da: jeżeli samoistnie, namacalnie i naocznie pęka w ręku tylny panel to chyba coś jest nie tak z materiałem z którego jest wykonany telefon lub zaistniała wada na etapie produkcji. przez kilka lat pracowałem w firmie zajmującej się produkcją telefonów więc proszę mi nie wciskać kitu." Nie polecam Sony. Kupiłem telefon głównie ze względów jego parametrów wytrzymałościowych a tu jeden wielki klops. I bądź tu mądry i pisz wiersze. Czekam na odpowiedź z serwisu.
    1
  • Users Avatars Mini
    Sylwis pisze: 2014-12-28 16:08
    Miałam po nowym roku kupić ten model ale bardzo mnie zniechęciło to że taki drogi telefon jest zrobiony z tak wadliwego materiału. Mam sony xperia m2 i trzymając go w kieszeni rozlał mi się wyświetlacz. Więc sony jest awaryjny w przeciwieństwie do samsunga którego używałam parę lat.
    -1
  • Users Avatars Mini
    tatus1 pisze: 2015-01-04 11:04
    Dlaczego w wadach nie ma nic o pękających samoczynnie dotykach . W mojej Z3 pękł po miesiącu uzytkowania. i nie jest to odosobniony przypadek. Nie Kupujcie tych modeli . Sony polska nie przyznaje się do takich przypadków i was w swoim serwisie ogołocą z pieniędzy, Ogólnie mówiąc to już nie jest te same sony z tradycjami i z super sprzętem. Raczej jest to firma oszust.
    0
  • Users Avatars Mini
    Kujew pisze: 2015-01-14 09:48
    Witam mam jeden problem z moją z3 mianowicie moje zuzycie baterii w telefonie wzrosło gdy kupiłem telefon po ładowaniu wyświetlało mi sie po 1 dzien i 2 godziny działania a teraz zeszło mi do 16-17 godzin
    0
  • Users Avatars Mini
    Fanboy Apple pisze: 2015-01-21 12:23
    No może z tym fanboy'em to przesadziłem, ale na Z3 przesiadłem się po 2,5 roku korzystania... Z iPhone! I jestem bardzo zadowolony.
    0
  • Users Avatars Mini
    Anna Białous pisze: 2015-01-21 20:15
    Cześć. Kupiłam sobie w wigilie sony xperie x3 compact. Nie zdążyłam kupić etui i 3 tyg. potem pękł mi ekranik. Zaszłam do komisu i pan mi mówi że trzeba wymienić i szkło i wyświetlacz. W firmie sony naprawa wynosi 700zł. To bardzo drogo, więc piszę do was może znacie jakąś stronę która miała by możliwość naprawić mi komórkę przynajmniej do 400zł. Była bym bardzo wdzięczna gdybyście mi pomogli. :///
    0
  • Users Avatars Mini
    Piotr pisze: 2015-01-22 15:35
    Witam, Jestem bardzo zawiedziony zakupem Z3 DUAL SIM. Historia wygląda tak: Po wielu przemyśleniach i bardzo dobrych doświadczeniach z Z1, postanowiłem ponownie postawić na markę SONY. Zależało mi na obsłudze dwóch kart, bardzo dobrym aparacie no i wychwalanej wodoszczelności. Zaznaczam że prowadzę działalność także te zalety były dla mnie priorytetem. W połowie Listopada zakupiłem telefon w sklepie oferującym różny sprzęt (nie będę tutaj wymieniał sprzedawcy, bo akurat on nie jest w tej sprawie stroną). Po dwóch tygodniach szczęśliwego użytkowania Z3 DUAL SIM, postanowiłem zabrać telefon na basen i zrobić mojej 11-miesięcznej córeczce zdjęcia pod wodą (aby była pamiątka), nadmieniam iż telefon był prawidłowo zabezpieczony według wytycznych firmy SONY, a potem umyty pod słodką wodą. Niestety przestał działać dotyk. I tutaj zaczęły się moje problemy. Postanowiłem skorzystać z gwarancji i oddałem mój telefon do reklamacji. Po upływie prawie miesiąca otrzymałem drugi nowy telefon z opisem iż usterki nie dało się naprawić. Ucieszony tym faktem wieczorem zacząłem konfigurować mój nowy telefon i na końcu chciałem zrobić pierwsze zdjęcie (już nie pod wodą), niestety aparat nie działał, dodatkowo telefon zrywa połączenia po około 12s. rozmowy, przeczytałem wszystkie procedury, wgrałem nowy soft i nic, na drugi dzień zadzwoniłem do firmy SONY i opowiedziałem moją historię. Tutaj niestety obiłem się o mur i potraktowano mnie standardowo. Zaproponowano mi abym oddał aparat znowu do reklamacji. Po konsultacji z moim prawnikiem otrzymałem informację że mogę zażądać zwrotu gotówki (powołując się na art.560 par.1 kodeksu cywilnego), tak też uczyniłem i poszedłem z odpowiednim pismem do sklepu w którym nabyłem telefon, tutaj też się odbiłem o ścianę i poinformowano mnie, że mają 14 dni na ustosunkowanie się do mojego pisma. Sprawa jest w toku i zobaczymy co się dalej wydarzy. Dziwi mnie i zarazem bardzo bulwersuje fakt w jaki sposób klient marki SONY jest traktowany w Polsce (dodam tutaj że wszelki sprzęt jak TV, KONSOLA i inne sprzęty zawsze kupowałem w firmy SONY). Z takim podejściem do klienta to nie wróżę dużych sukcesów firmie SONY. Rozmawiałem też ze znajomymi którzy mieszkają np. w Niemczech i wiem że klient jest tam traktowany zupełnie inaczej. Miałem nadzieję że kupując sprzęt flagowy i takiej klasy, wydając sporą sumę 2899,00 złotych brutto, będę miał do czynienia z profesjonalnym sprzętem i firmą. Jestem bardzo zdegustowany takim obrotem sprawy i mocno zastanawiam się nad zmianą MARKI. Jeżeli sprawa nie będzie rozstrzygnięta to będę walczył w sądzie. Pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    vv pisze: 2015-01-24 21:59
    co do hartowanego szkła w tylnej części nie jestem przekonany, podobnie jak na obiektywie aparatu. Nie używam etui, bo to przy tym pięknym modelu PROFANACJA, a życie też "rysuje", więc się nie przejmuję. Przydałby się na szybce aparatu szkło szafirowe! Reszta może zostać porysowana. Na tle szybki mojego dawnego aparatu w S2 to gigantyczna różnica na plus - tam plastik stał się matowy w 4-5 miesięcy na obiektywie i wszystko było za mgłą. Tu mam 2 ryski. Da się żyć. Czekam na pierwsze szkło szafirowe na wyświetlaczy i tam pójdę. Pracuję na Macu, ale iPhone'a nie kupię. Dobry artykuł. Telefon bardzo pozytywnie mnie zaskakuje każdego dnia. Piękny, ale fakt, bez "komdomików" - diabelnie śliski!
    0
  • Users Avatars Mini
    s2 w ręku nie miałeś pisze: 2015-01-30 22:01
    i tyle w tym temacie. Pracuję w Macu a nie na macu chciałeś rzec :)
    0
  • Users Avatars Mini
    ghj pisze: 2015-01-31 16:42
    Sąd najwyższy w uk nakazał usuwać usterkę w postaci czekającego tylnego panelu
    0
  • Users Avatars Mini
    ghj pisze: 2015-01-31 16:47
    Jeśli macie z tym problem poczytajcie zawsze możecie się na to powołać może to coś da a nawet pogrozic że organizujecie akcje i że zrobicie wszystko żeby złożyć pozew zbiorowy;) oczywiście kierujące pismo do sony
    0
  • Users Avatars Mini
    tezet pisze: 2015-02-08 11:27
    miał może ktoś zle spasowany naroznik od sony z3 i trzeszczacy przy dotyku wyswietlacz?
    0
  • Users Avatars Mini
    marcia pisze: 2015-03-04 10:00
    Zakupiłem Z3 w salonie jednej z sieci komórkowych ok 3 mce temu... Tel.leżał na komodzie-nie ładował się,nikt nie dzwonił, itd...kiedy chciałem zadzwonić-SZOK!-z lewego górnego rogu-po ok.4 cm w dół z prawej strony rysa,pęknięcie,nie wiem...wyświetla ok.,ale jest "upośledzony",otóż nie działa dotyk w górnej części tel. Tak DROGI "flagowy model",a zarazem tak tani i nieprzewidywalny?!O co chodzi? Co mam zrobić?Pomóżcie, podpowiedzcie,doradzcie-proszę Z góry dziękuję!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    jarekg pisze: 2015-03-05 09:52
    - Kupiłem - bazujac na recenzjach - wczesniej przez 5 lat używałem iphonów - W moim przypadku wszystko było ok- przez 2 miesiące - mało to kształt i wykonanie wzbudzały miłe odczucia - polubiłem szybko ten aparat tym bardziej duże było rozczarowanie kiedy telefon wypadł mi z reki...i po małym upadku przestał dzialac jak nalezy - są niestety haczyki na które recenzenci nas łapią a okazują się lipą: 1. telefon upadł mi na podłogę z wysokosci ok 30 cm - skonczyło się uzywanie! nie maiałem nawet widocznych sladow ale wyswietlacz zwariował i odebranie telefonu przestało byc mozliwe - w skrócie zbyt delikatny do normalnego zwyklego uzywania przez 24 miesiace bo tyle trwa moja umowa - od razu tez okazało się ze ubezpieczenie za ktore płace - wszystko fajnie ale działa dopiero po 4 miesiacach od zakupu - uwazajcie na drobne maczki w T-mobile - bo zrobia was w jajo - skutkiem tego place ale telefonu nie mam 2. jest śliski - zanim do upadku doszło każdego dnia uwazałem aby nie wypadł mi z dłoni 3. bateria - świetna świetna ale naprawdę przy normalnym użytkowaniu działa tyle co każdy inny telefon czyli 1 dzien! - nie to ze w czymś przeszkadza - na koniec dnia nadal zostawało mi z 20 % ale robiąc to samo co zawsze musiałem doładowywać tel po 1 dniu a nie po 1,5 czy dwóch - czyli sciema - i nie mowcie mi ze "to zalezy co robisz" i "czego uzywasz" bo robie to do czego ten telefon stworzono gadam, przegladam, używam wi fi i bluetooth - używam telefonu raczej intensywnie przez cały dzian - bateria daje rade ale nie jest żadnym herosem pośród baterii 4. aplikacje natywne od sony i T-mobile - dajcie spokoj to naprawde zawracanie głowy - aplikacje Sony to jest bezużyteczny badziew poza walkmanem który po prostu działa ok ale interfejs strony głównej - kafle jest nie praktyczny w dłuższym użytkowaniu i nie ma go za bardzo jak przełaaczyc np. do widoku listy - na szczęście sama apka działa normalnie czyli tu ok 5.APARAT - na to naprawdę nie nabierajcie się - Kupiłem własnie Z3 a nie Samsunga którego brałem pod uwagę z uwagi na te 21 mega pix w aparacie i uwaga - to prawda ze robi fajne foty bo duze i wyraźne ale miały byc tez dobre foty przy słabym swietle - Z3 nie robi dobrych fot przy słabym świetle! - na ten temat przeczytałem cała recenzje na jakim s poznańskim blogu jakie to wspaniale zdjęcia wieczorem mozna zrobic - ściema - są kiepskie. druga sprawa - aparat w prawdzie robi duże bogate zdjecia ale niestety jego obiektyw zdradza tendencje do rożnych widocznych artefaktów - spłaszczeń, rozciągnięć itd - moje zdjecia z wyjazdu na narty z panoramami sa naładowane tego typu problemami - krotko mówiąc do zwykłego używania to jest ok ale ten aparat to NIE JEST PRZEWAGA XPHERIA Z3 i jezeli ktos z tego powodu chciałby go kupic - odradzam - ja sam ten błąd popełniłem -Z3 to aparat który wszystko ma - i tak jak niegdys aparaty Nokii typu E90 - tylko nie wszystko działa - np. z niewiadomych przyczyn google maps wyłacza mi się po chwili i nic nie moge z tym zrobic ajest to dla mnie podstawowa aplikacja - i to jeszcze na OS od googla! - nie bede wypowiadał się co mnie dziwiło w OS bo Android to nie produkt Sony, musiałem się przyzwyczaić i powiedzmy ze to mam za sobą ogolnie piękny telefon przyjemny w dotyku z niezbyt porządnie doszlifowanym Androidem, aparatem przereklamowanym, dobrą ale nie rewelacyjną baterią i beznajdziejnymi aplikacjami ktore lepiej w większosci odinstalowac - kastomizacja aplikacji i interfejsu zajeła mi ok 3 tygodni:) Nie chce się pastwic na Z3 bo go polubiłem - ma coś w sobie ale wyłaczenie go z gry po upadku było ogromnym rozczarowaniem i do tego kosztownym więc uwaga albo na wypadajacy telefon albo na planowany zakup nowego Z3:)
    0
  • Users Avatars Mini
    Grzegorz pisze: 2015-03-09 02:57
    Niedawno, otrzymałem od Oranje upragnioną Z3 (nie dają dual)... Pomijając fakt, dodanego loga/nakładki startowej, blokady sim, to przede wszystkim telefon jest źle spasowany !!! W Saturnie mają też źle spasowane modele. Z jednej strony ekranu jest ok, a z drugiej wchodzą dwie kartki papieru... To sam o z tyłu obudowy, a w dodatku plecy odstają na ok 0,5 mm ponad to co powinny... Niby pierdoły, ale to flagowiec, a wykończenie lipne. Nawet na waszych testowych zdjęciach widać, że źle spasowany, a piszecie, że super... Chyba tel. zwróce, tak niepowinno być (stary 4-5 letni plastikowy tablet samsunga, jest o 2 klasy lepiej spasowany !!!) W dodatku widziałem w Euro Z2 z odklejąjącą się tylną ścianką... To, że elektronika jest ok nie wystarcza !!!
    0
  • Users Avatars Mini
    pawelski pisze: 2015-03-20 09:29
    czas na soniaka z3, 2 lata latalem z galaxy note 2. nano sim to porazka. a co jak mam 2 fony? i chce je sobie zmieniac? jeden z micro a drugi z nano, masakra!
    0
  • Users Avatars Mini
    michał pisze: 2015-04-29 00:54
    Odradzam kupna czegokolwiek marki Sony. Ich serwis i biuro obsługi to szydercza kpina, strata nerwow i czasu. Mi pekla szybka w z3 compact. Dalszy ciag historii identyczny jak u kolegi pare postow wyzej i wielu innych opisujacych w internecie to jak sony unika odpowiedzialnosci za pekajace obudowy w telefonach za 2500 zl.
    0
  • Users Avatars Mini
    mig pisze: 2015-05-10 16:36
    Mnie także pękła obudowa
    0
  • Users Avatars Mini
    zamek pisze: 2015-06-05 23:43
    kupiłem ostatnio sony z3 po tygodniu odkleiła sie tylna szypka marka sony dała dupy z reklama wodoodporny telefon kosztował 2300 zł bede reklamował towar pewnie serwis bedzie sie bawił miesiac albo dwa z nam to z doswiadczenia z innych serwisuw
    0
  • Users Avatars Mini
    Elun pisze: 2015-06-11 08:03
    utopiony pomimo zadbania o szczelne domknięcie + nie uwzględnienie reklamacji orange. Telefon miałem 2 tygodnie. WQrw jednym słowem i teraz nie mam pomysłu co tu mądrego zrobić...
    0
  • Users Avatars Mini
    angry bird pisze: 2015-06-15 04:17
    peklo hartowane szklo z przodu i z tylu trzymajac Z3 w kieszeni!!!!!! a jeszcze 1.5 roku placenia za to cacko zostalo tyle ze telefonu nie da sie juz do niczego uzyc
    0
  • Users Avatars Mini
    Miki pisze: 2015-06-16 20:04
    Po tygodniu pękła szybka Z3 - masakra jakaś.
    0
  • Users Avatars Mini
    wojtek pisze: 2015-06-17 20:13
    Na pierwszy rzut oka telefon wykonany bardzo solidnie. Po 5 miesiącach podczas jazdy samochodem ( włączone google maps i yanosik) telefon się przegrzał co spowodowało pęknięcie tylnej szybki. Miesiąc później pojawiła się pomaraczowa plama na wyświetlaczu która z dnia na dzień się powiększa. Telefon nigdy mi nie upadł i nie ma śladu uszkodzenia mechanicznego. Wysyłam telefon do serwisu. Zobaczymy co powiedzą...
    0
  • Users Avatars Mini
    Marcin pisze: 2015-07-03 08:24
    Nigdy w życiu Xperii !! Tydzień temu przy nagrywaniu filmu telefon się nagrzał po czym pekł ekran oraz tylna "szyba". Telefon nigdzie nie upadł, nie został przyciśnięty ani żadne takie. Włożyłem go do kieszeni i usłyszałem delikatny traszk. Wyciągam a tu ekran pęknięty i tył też pęknięty. NIE POLECAM !!
    0
  • Users Avatars Mini
    Uki pisze: 2015-07-10 10:38
    Mamy z kolega w firmie dwie z 3 jestem fanem tej marki od sony ericssona ,ale po z1 myślałem że coś się zmieni natomiast obu nam w prawym górnym roku odkleja się przednia szybka ,lecą na gwarancję ciekawe co znów wymyśli serwis...
    0
  • Users Avatars Mini
    stłuczony pisze: 2015-07-20 09:05
    uwaga na ewentualne upadki telefonu na twarde powierzchnie, łatwo się tłucze i jest nie do użycia w mojej rodzinie mamy cztery Z 3 i trzy już się stłukły m.in moja :(
    0
  • Users Avatars Mini
    domi pisze: 2015-08-03 15:49
    Jak zakończyła się Twoja sprawa w serwisie? Jak długo wszystko trwało?
    0
  • Users Avatars Mini
    domi pisze: 2015-08-03 15:51
    @wojtek...Jak zakończyła się Twoja sprawa w serwisie? Jak długo wszystko trwało?
    0
  • Users Avatars Mini
    ala pisze: 2015-08-07 16:05
    z3 jest efektowna, ale niepraktyczna, musiałam kupić porządne etui, wybrałam stilgut. tyle kasy za telefon...
    0
  • Users Avatars Mini
    Carvillian pisze: 2015-08-10 14:07
    Kupiłem sobie z3 dual jakies 1mc temu. Bo zamiast dówch nie wodoodpornych chciałem jeden na dwie sim...I wszystko było świetnie przez 3tyg. a ty nagle podczas rozmowy znika mi zasięg sieci na obu kartach raz, drugi trzeci, noo to myślę ee spoko jest na gwarancji to wezmę na basen zrobie pare fotek zobaczymy czy fora sie mylą co do wodowlewalności. I co zrobiłem cztery zdjęcia a od piatek zaczeło się wlewanie wody, oczywiście aparat się wyłączył. wyszedłem z basenu ehh szkoda koniec zabawy. Wylałem wodę machając telefonem następnie wysuszyłem telefon aż znikła mgła z aparatu. Zadzwoniłem do Sony....proszę wysłać tel do serwisu nasi technicy spawdzą co jest nie tak. Zobaczymy ale coś czuję że skończy sie powrotem do HTC ONE ;/ nie wazne że nie wodoodporny ale działa bez zarzyutu dłużej niż 3 tyg :D
    0
  • Users Avatars Mini
    domi pisze: 2015-08-11 11:36
    Sprawa mojego Z3 (tj. żółta plama w okolicach złącza USB na wyświetlaczu LCD) zakończyła się w Serwisie naprawą mechaniczną (czyli wymianą przedniego panelu LCD na nowy) oraz wgraniem nowego oprogramowania. Telefon otrzymałem po dwóch tygodniach od daty złożenia u Operatora.
    0
  • Users Avatars Mini
    gajduss pisze: 2015-08-16 22:52
    3 miesiące cieszyłem z nowej Z3. Podczas robienia zdjęć w basie, telefon się wyłączył. Od tamtej pory (tydzień) leży w serwisie. Z mojego doświadczenia, oraz czytając wasze posty, mam wrażenie że wodoszczelność tego telefonu i inne jego zalety(tak bardzo reklamowane i opisywane przez SONY) są bardzo, ale to bardzo przereklamowane. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    0
  • Users Avatars Mini
    Zadowolony pisze: 2015-12-30 14:25
    Xperie z3 dostałem od T-mobile ponad rok temu nie miałem zamiaru ukrywać jej przed światem więc nie kupowałem żadnych etui po miesiącu czy dwóch zrobiłem test na wodoodporność oczywiście przetrwała do tej pory ani nie pękła ani się nie zalała aczkolwiek polecałbym założenie na tył folii ochronnej bo się umie porysować chyba że komuś to nie przeszkadza (tak jak mi) telefon nie zacina się nie pęka czasami się grzeje robi bardzo dobre zdjęcia chociaż tryby typu rozmycie tła mogły by być w rozdzielczości większej niż 8mp lub full HD polecam.
    0
  • Users Avatars Mini
    M.p66 pisze: 2016-02-28 12:13
    Jak można go ładować ładowarką indukcyjną kupiłem taką dioda mruga na niebiesko lecz nie ładuje telefonu. Proszę o pomoc
    0
  • Users Avatars Mini
    Szafir pisze: 2016-07-04 21:02
    Sony Xperia Z3 - niestety jedna wielka porażka. Telefon często sam się restartował, zawieszał się do tego stopnia, że aby go uruchomić trzeba było skorzystać z kombinacji przycisków uruchomienia telefonu i pogłaśniania jednocześnie. Ostatnio jednak czara goryczy się przelała - telefon po aktualizacji oprogramowania nie uruchomił się ponownie. Zgłoszenie do autoryzowanego serwisu problemu wraz z informacją o konieczności odtworzenia danych (nie udało się zrobić kopii zapasowej) nic zupełnie nie dało. Z przykrością muszę przyznać, że pracownicy infolinii Sony support są niekompetentni i wprowadzają klientów w błąd. Najpierw informują o możliwości odzyskania danych (oczywiście za dodatkową opłatą),a jak przychodzi co do czego to następuje najłatwiejsze z punktu widzenia serwisu rozwiązanie czyli formatowanie telefonu. Brak informacji ze strony serwisu o postępie prac. Moje doświadczenie z telefonem Sony Xperia Z3 nie pozwala mi wydać pozytywnej opinii o produkcie. Zawiodłam się na nim i nauczona doświadczeniem nie sięgnę już po produkty Sony. To już nie jest firma godna polecenia. Produkty pozostawiają wiele do życzenia. Cena nie jest adekwatna do jakości. Zdecydowanie nie polecam!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharmd335 pisze: 2016-08-13 12:55
    Very nice site! <a href="http://aieopxy2.com/ososyqv/1.html">cheap goods</a>
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharmf746 pisze: 2016-08-13 12:56
    Very nice site! [url=http://aieopxy2.com/ososyqv/2.html]cheap goods[/url]
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharme712 pisze: 2016-08-13 12:57
    Very nice site! cheap goods http://aieopxy2.com/ososyqv/4.html
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharmg700 pisze: 2016-08-13 12:58
    Very nice site!
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharma36 pisze: 2016-08-14 18:55
    Very nice site! <a href="http://aixopey2.com/qqtort/1.html">cheap goods</a>
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharme824 pisze: 2016-08-14 19:00
    Very nice site! [url=http://aixopey2.com/qqtort/2.html]cheap goods[/url]
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharmg818 pisze: 2016-08-14 19:01
    Very nice site! cheap goods http://aixopey2.com/qqtort/4.html
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharmb423 pisze: 2016-08-14 19:03
    Very nice site!
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharmd12 pisze: 2016-08-16 00:45
    Very nice site! <a href="http://apeyixo2.com/ysyvkos/1.html">cheap goods</a>
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharmb200 pisze: 2016-08-16 00:47
    Very nice site! [url=http://apeyixo2.com/ysyvkos/2.html]cheap goods[/url]
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharme791 pisze: 2016-08-16 00:49
    Very nice site! cheap goods http://apeyixo2.com/ysyvkos/4.html
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharmd37 pisze: 2016-08-16 00:50
    Very nice site!
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharme269 pisze: 2016-08-17 07:53
    Very nice site! <a href="http://ypxaieo2.com/rrqtoxo/1.html">cheap goods</a>
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharmd222 pisze: 2016-08-17 07:54
    Very nice site! [url=http://ypxaieo2.com/rrqtoxo/2.html]cheap goods[/url]
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharmf378 pisze: 2016-08-17 07:55
    Very nice site! cheap goods http://ypxaieo2.com/rrqtoxo/4.html
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharme54 pisze: 2016-08-17 07:55
    Very nice site!
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharme266 pisze: 2016-08-18 14:29
    Very nice site! <a href="http://opxaiey2.com/oyyvkqy/1.html">cheap goods</a>
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharmg642 pisze: 2016-08-18 14:31
    Very nice site! [url=http://opxaiey2.com/oyyvkqy/2.html]cheap goods[/url]
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharmg147 pisze: 2016-08-18 14:32
    Very nice site! cheap goods http://opxaiey2.com/oyyvkqy/4.html
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharmb255 pisze: 2016-08-18 14:32
    Very nice site!
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharmd424 pisze: 2016-08-20 02:02
    Very nice site! [url=http://opeyixa2.com/rvqtoxx/2.html]cheap goods[/url]
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharme873 pisze: 2016-08-20 02:02
    Very nice site! cheap goods http://opeyixa2.com/rvqtoxx/4.html
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharme244 pisze: 2016-08-20 02:03
    Very nice site!
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharmb654 pisze: 2016-08-20 04:40
    Very nice site! <a href="http://opeyixa2.com/rvqtoxx/1.html">cheap goods</a>
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharme991 pisze: 2016-08-20 04:40
    Very nice site! [url=http://opeyixa2.com/rvqtoxx/2.html]cheap goods[/url]
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharme722 pisze: 2016-08-20 04:41
    Very nice site! cheap goods http://opeyixa2.com/rvqtoxx/4.html
    0
  • Users Avatars Mini
    Pharmf867 pisze: 2016-08-20 04:41
    Very nice site!
    0
  • Users Avatars Mini
    Jarek58 pisze: 2016-12-30 18:45
    Chyba najlepszy telefon jaki miałem możliwość przetestować, robi wspaniałe zdjęcia i filmy, trzeba jedynie dobrze go skonfigurować. Mam go od kilku miesięcy i nigdy się nie zawiesił. Co do trwałości obudowy to jest jak w przysłowiu "jak dbasz tak masz",warto zaopatrzyć się w dobre etui i nakleić na przedni panel dobre szkło hartowane. Jak dla mnie oceniam go na 8/10 (zawsze da się coś poprawić)
    0
  • Users Avatars Mini
    Jacek Szczepaniak pisze: 2017-06-25 20:07
    Ja wiem że juz nigdy nie wybiorę telefonu SONY XPERIA Z3. Dwa razy w naprawie podczas gwarancji - za każdym razem to samo i teraz po gwarancji 3 raz wystąpił ten sam defekt. A mianowicie w prawym górnym rogu przypalony ekran i odklejająca się szyba w tym miejscu. Za pierwszym razem naprawa w ciągu 5 dni - wymienili szybę z wyświetlaczem - telefon był dobry przez kolejne 9 miesięcy potem znowu to samo przypalenie i odklejona szyba - wysyłka do serwisu - wymiana + sklejenie i wytrzymał znowu niecałe 10 miesięcy. Teraz już niestety jest po gwarancji i musiałbym zapłacić minimum 600 zl za wymiane wyswietlacza. Zapłace i co - po następnych 9-10 miesiącach to samo!!! Nie polecam - uważam że jest to wada fabryczna tego modelu a SONY nie chce sie do tego przyznać. NIGDY WIĘCEJ SONY!!! Pan na infolinii SONY powiedział że musze odesłać telefo do serwisu i oni mi wycenia naprawę - na necie znalazłem koszt - 661 zł - i co naprawię i znowu po 9 miesiącach będzi eprzypalony ekran i rozszczelnienie????? NIGDY WIĘCEI telefonu SONY - chociaż jeśli chodzi o konsole to jestem zagorzałym graczem: BigBlackJack7777 - to mój nick i Z3 kupiłem ze względu na PS4 by móc grać na telefonie ma konsoli PS4. Tu sprawdza się wyśmienicie. ASle telefon podczas grania jest tak gorący że może wyparować. WADA FABRYCZNA!!!!! Dlaczego sony nie c hce sie do niej przyznać?????
    0

Rekomendowane: