iPhone 6s i iPhone 6s Plus - zdjęcia, dane techniczne, relacja z premiery

Newsy
Opinie: 29
Opinie: 29
iPhone 6s

Apple zaprezentował smartfony iPhone 6s i iPhone 6s Plus z obsługą technologii 3D TouchWiadomość będzie aktualizowana!

Procesor w nowych smartfonach Apple to 64 bitowy układ A9 z koprocesorem ruchu M9. Dostępne będą 4 kolory aluminiowej obudowy: Silver, Gold, Space Gray, Rose Gold.

Amerykański koncern zastosował w swoim nowym modelu czytnik linii papilarnych Touch ID drugiej generacji, który ma być 2 razy szybszy od tego z serii 6 bez literki s.

Podobnie jak przy poprzedniej edycji będą dostępne wersje 16GB, 64GB i 128GB.

W nowym iPhone znajdziemy nową główną kamerę iSight z matrycą 12 megapikseli z opcją nagrań wideo 4K (każda klatka ma 8 megapikseli). Kamera będzie wspomagana przez nową lampę błyskową - Retina Flash. Optyczna stabilizacja obrazu nadal będzie dostępna tylko w modelu z większym ekranem. Przysłona kamery wynosi 2.2.

Przednia kamera Facetime będzie miała 5 megapikseli.

Live Photos - zdjęcia w pełnej rozdzielczości 12 megapikseli będą krótkimi filmami z dźwiękiem.

iPhone 6s będzie wyposażony w ekran 4.7 cala z rozdzielczością 1334x750 pikseli (326 ppi), a iPhone 6s Plus w ekran 5.5 cala FULL HD 1920x1080 (401ppi).

Telefon będzie transmitował dane poprzez:

  • LTE do 300 Mbits
  • 866 Mbits WiFi

Apple zaoferuje specjalne aplikację do łatwej migracji z Androida.

Obudowa wykonana została z aluminium serii 7000. Apple zastosował także wyższej jakości szkło chroniące wyświetlacz.

Zamówienia można będzie składać od 12 września. iPhone 6s i iPhone 6s Plus dostępne będą w sklepach 25 września (także w Niemczech i Wielkiej Brytanii). Nowe smartfony na razie nie będą oficjalnie dostępne w Polsce.

System iOS 9 będzie dostępny do pobrania od 16 września.

W USA będzie dostępny specjalny program wymiany iPhone Upgrade Program. Nowy telefon klienci z USA otrzymają co rok. Koszt abonamentu zaczyna się od 32 dolarów/miesiąc.

Dostępne tryby nagrywania wideo:

  • 4K (3840 by 2160)  30 fps
  • 1080p HD 30 fps lub 60 fps
  • 720p HD 30 fps
  • Slo-mo 1080p 120 fps lub 720p 240 fps
  • Time-lapse ze stabilizacją

Transmisja danych:

  • GPS oraz GLONASS
  • 802.11a/b/g/n/ac Wi‑Fi z MIMO
  • Bluetooth 4.2
  • NFC

Ceny iPhone 6s:

  • z 16 GB pamięci - 739 euro
  • z 64 GB pamięci - 849 euro
  • z 128 GB pamięci - 959 euro

Ceny iPhone 6s Plus:

  • z 16 GB pamięci - 849 euro
  • z 64 GB pamięci - 959 euro
  • z 128 GB pamięci - 1 069 euro

Pierwsze wrażenia:

Zdjęcia:

Opinie:

Opinie archiwalne (29):

Komentuj

Komentarze / 29

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    Arek pisze: 2015-09-09 21:16
    Wkradł się Chochlik. LTE do 300 Mbits :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    Lok pisze: 2015-09-09 21:18
    A co z oprogramowaniem miało być ios9
    0
  • Users Avatars Mini
    Marek pisze: 2015-09-09 21:32
    Nareszcie! Biorę trzy sztuki! PO prostu zajebisty telefon! Apple to jakość sama w sobie! Apple to przyszłość! Apple! Tylko Apple! Joł! :)
    -3
  • Users Avatars Mini
    Jabol pisze: 2015-09-09 21:35
    Dygnął mi.
    10
  • Users Avatars Mini
    Mika pisze: 2015-09-09 21:55
    @ Marek to jest tylko telefon,a jarasz się na tym .....
    1
  • Users Avatars Mini
    reaper pisze: 2015-09-09 22:36
    Chociaż nie jestem fanem Apple, to uważam, że jest to super sprzęt. Najgorsze w tym wszystkim jest fakt, że nic się nie zmieniło jeżeli chodzi o pojemność baterii jak i pamięci wewnętrznej. Myślałem, że najniższą pojemnością będzie 32Gb a tu zonk, dalej 16Gb. Pod tym względem, iPhone 6s 4 liter nie urwał. Pozdrawiam.
    0
  • Users Avatars Mini
    OrangeToDziadostwo pisze: 2015-09-10 00:33
    Ja nie mogę zrozumieć co wiara Apple widzi w tym telefonie, natomiast nasuwa mi się jeden zarzut - kupisz sobie takiego 'flagowca' Apple, czy Sony, czy Nawet Samsung i za pół roku masz stary telefon bo zaraz wyjdzie nowa wersja "plus", "i", "egde", "edge plus" i w sumie.... czy to ma sens?
    0
  • Users Avatars Mini
    heyah banana wsadza mi bsnana pisze: 2015-09-10 00:39
    Nie ma, dlatego najlepiej kupic lumie :)
    1
  • Users Avatars Mini
    Klaudiusz pisze: 2015-09-10 00:42
    Kiedy w Polszy dostępny będzie w regularnej sprzedaży ?
    0
  • Users Avatars Mini
    OrangeToDziadostwo pisze: 2015-09-10 01:06
    albo BlackBerry. Ja mam Q10 i ciągle jest świeży... no jedyne Passport wyszedł ale na razie cena odstrasza i nie ma go w T-Mobile PL nad czym ubolewam. / Co do Nokia [Microsoft] też modeli od cholery, za chwile wersje "XL", numerek goni numerek a merytorycznych zmian technicznych w terminalu mało...
    -1
  • Users Avatars Mini
    Grzegorz Szewczak pisze: 2015-09-10 08:16
    Niektórzy fani już zacierają ręce, sprzedają stare szóstki i szykują się na nocne stanie w Berlinie ;[]
    0
  • Users Avatars Mini
    Marek pisze: 2015-09-10 09:35
    Jedynie Apple daje coś nowego. Wszyscy inni traktują klientów jak thebilli. Kto wprowadził ekran 3d? Nikt. Tylko Apple. Apple to jedyna firma, która robi doskonały sprzęt, która dba aby pokazać prawdziwe nowości a nie odgrzewać kotlet. Po za tym to nie telefon, tylko komputer z możliwością dzwonienia - kto to wymyślił? Apple. Tylko, tylko Apple! :)
    3
  • Users Avatars Mini
    mariusz.szewczak pisze: 2015-09-10 10:54
    @Klaudiusz: w Polsce nowe iPhony dopiero pod koniec roku. Chcesz mieć go szybciej? Czeka Cie wycieczka do Niemiec. Tam przedsprzedaż rusza 12 września. Ceny masz w tekście powyżej.
    0
  • Users Avatars Mini
    Arek pisze: 2015-09-10 11:46
    @Klaudiusz: iPhone 6 miał premierę 24 paździerika ub.r. Można założyć, że 6s pojawi się na półkach w podobnym terminie.
    0
  • Users Avatars Mini
    PLANET pisze: 2015-09-10 21:19
    @Marek: albo trollujesz, albo jesteś przykładem kolejnego zaślepionego fana. Innowacje były, są i będą u konkurencji (co do 3D touch, polecam zobaczyć Force Touch u konkurencji, albo spojrzeć na taką firmę która nazywa się Wacom...) - oczywiście pozostaje kwestia implementacji i właściwego marketingu, gdzie szczególnie w ostatnim Apple jest mistrzem. Niestety, ale WSZYSTKIE firmy ogrzewają kotlety, tylko niektóre w mniejszym stopniu. Apple jest liderem i ma decydującą pozycję że względu na swoją sytuację rynkową, ale to nie znaczy, że można powiedzieć że reszta firm nic nie robi.. Jak będziesz bardzo chciał, to mogę podać Ci parę przykładów rzeczy, które zostały wymyślone/użyte u konkurencji wcześniej, albo te które Apple wziął od konkurencji.
    1
  • Users Avatars Mini
    Czyżby zjazd w dół? pisze: 2015-09-11 13:58
    Jedno jest pewne. Urządzenia Appla tracą swoją największą wartość. Nie wzbudzają emocji. Powszednieja. A to emocje decydowały o tym, że sprzedawały się w dużych ilościach. To doskonały marketing powodowal, ze każdy Iphone powyżej 4 sprzedawany był może nawet i 100% drozej niż gdyby był po prostu dobrym smartfonem. Bez postępu, z dość tandetna, rysujaca się obudową. Nic specjalnego w cenie 50-cio calowego telewizora. Ale z rzesza wiernych, wrecz wyznawców. Ludzi podobnych do słuchaczy pewnej rozgłośni radiowej. Nie wiedzieli co tak wielbia. Telefon? Wiedzieli jedno: to ich materialne bóstwo mamiace wstąpieniem do nieba "lepszych ludzi". Tych trendy. Nowoczesnych,zamożnych. Po drugiej stronie podobni im dżichadyści androidowi. Ziejacy nienawiścią na każdy objaw " applowosci". Z sensem czy bez sensu. Zawsze po drugiej stronie. A dziś co? Dupa. Obojętność. Żadnych emocji. Jakby fani poczuli zmęczenie to drosc droga miłością. Może zrozumieli, że nie są elita, a dostarczycielami kasy. Że są robienia w wała. Przeplatają, a firma pokrywa sobie z nimi jakby byli gowniarzami. Premiera dziś, sprzedaż za miesiąc. Ale nie tu, tylko tam. Zapisz się do kolejki i modl się, żeby "do was doszły". A jak będziesz grzeczny to pozwoliły ci kupić prawdziwy plastikowy pasek do srajwocza. Fikniesz, to będziesz musiał czekać. I do tego Kupisz go taniej. A jak się gawiedz na fejsie dowie to straciwszy 80% ze 170 tys. Znajomych. I Sylwester znów będzie z Polsatem.
    0
  • Users Avatars Mini
    PLANET pisze: 2015-09-11 19:57
    Obawiam się, że i tak będzie wzrost sprzedaży w stosunku do poprzednich modeli. Ale ten wzrost się prędzej czy później skończy. Firma ma dobrą pozycję na rynku, kupę kasy żeby się utrzymać nd nim jeszcze długo (nawet w przypadku bardzo złych decyzji), wyznacza niestety trendy (design, wygląd OSu, rozwiązania - choć tu już konkurencja lepiej daje radę) i generalnie porusza się we własnej lidze, co nie zmienia faktu, że system jest dalej zamknięty, synchro wymaga zasranego iTunes, część rozwiązań jest bardzo pod górę i dlatego Android jest lepszy, ale już nie dla każdego użytkownika. Generalnie najlepiej mieć takiego iPonga 5 (bez S) i dobrego Androida, tu wybór jest szerszy (i dlatego też ludzie mają łatwiej z Applem, bo jest porządek, prostota, wszystko jest jednak lepiej dopasowane a firma zarabia kasę na oprogramowaniu z AppStore'u, wymyślili to dobrze, trzeba przyznać). Generalnie jednak nic nie trwa wiecznie i za jakiś czas Apple będzie hamował ze sprzedażą nawet w tych półkach, które są najbardziej istotne (głównie iPhone).
    0
  • Users Avatars Mini
    Judasz pisze: 2015-09-27 22:48
    Super są te nowe chociaż nie zbyt dużych zmian w porównaniu z 6tką;/ najbardziej cieszą się operatorzy bo dadzą takie oferty na abonament że człowiekowi oko zbieleje ale zapatrzony w jabłuszko zapłaci każdwe pieniądze bo w końcu na raty. Nie rozumiem czemu ludzie nie kupują sobie oddzielnie - telefon na raty i jakaś dobra oferta na kartę (codziennie coraz lepsze oferty). Liczyłem i wychodzi około 20%taniej...
    1
  • Users Avatars Mini
    henios pisze: 2015-10-07 10:38
    Nie mogę się doczekać tak bardzo :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Maja pisze: 2015-10-08 14:03
    Tadaam! Wszyscy z utęsknieniem czekający na nowego iphone powinni wiedzieć, że w iSpocie jest już pre-order :) Sprawdziłam, mam! :):):)
    1
  • Users Avatars Mini
    Kowalek pisze: 2015-10-08 17:50
    potwierdzam ten pre-order, tez robiłam i teraz jest pewność, że będę miała to cacko szybciutko ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    Dang Dogg pisze: 2015-10-15 02:45
    He iPhone to Naj lepszy telefon
    0
  • Users Avatars Mini
    Dang Dogg pisze: 2015-10-15 02:46
    Sam man 6 I nie zamienilbym na Jnny
    0
  • Users Avatars Mini
    Dang Dogg pisze: 2015-10-15 02:48
    iPhone 6s to nie telefon to jest cacko Wien no go mam
    0
  • Users Avatars Mini
    gigi pisze: 2015-11-09 17:59
    Zamieniłem 5s na 6s. Rewolucji nie ma, ale i tak jestem zadowolony. Funkcja live photos jest genialna. Niby nic, a daje dobrą zabawę :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Oldżi pisze: 2015-11-11 16:47
    ja mam 6s plus. Na początku ciężko było się przestawić ze względu na wielkość, ale teraz widzę, jakie plusy ma taki duży wyświetlacz:) i do tego live photos <3
    0
  • Users Avatars Mini
    Arti pisze: 2015-11-11 20:22
    no ja tak czekałem na 6s plus i na apple watch. Mam obydwa i jak zwykle nie zawiodłem się na produktach apple. Szczególnie jestem zaskoczony watchem jaki jest przydatny np. podczas treningów :)
    0
  • Users Avatars Mini
    kamil pisze: 2015-12-19 10:01
    Samsung s6 egde rzadzi
    0
  • Users Avatars Mini
    Daniel pisze: 2016-02-09 22:58
    Witam wszystkich mieszkam w uk i zawsze miałem iPhone'a od 2g do dziś 6s jest to super firma a telefon cudo choć nie każdego stać w Polsce żeby sobie kupił za gotówkę ale ja polecam wet Sony xperio owszem tak i nigdy bym nie wrucił do androjda choć teras jest super samsugiem ediPhone'a nigdy z to marko nie miałem problemów takich jak by się zawieszał lub zepsuł a z nokio czy samsugiem lub na
    0

Rekomendowane:

Akcje partnerskie: