Test Nokia 7610

Recenzje
Opinie: 127
Opinie: 127

Pozycja Nokii, jako lidera sprzedaży telefonów komórkowych, jest coraz mocniej atakowana przez innych producentów. Fiński potentat próbuje utrzymać się na szczycie proponując niejednokrotnie dość kontrowersyjnie wyglądające telefony. Do jednych z najnowszych telefonów Nokii należy model 7610. Wygląd telefonu można samodzielnie ocenić na zdjęciach, a jakość materiałów użytych przy konstrukcji obudowy jest dobra ze wskazaniem na dobra +. Nokia 7610 ma już brata bliźniaka - model 6670 z "normalnie" rozstawionymi klawiszami.

Ze względu na kształt telefonu cierpi jego ergonomia. Szczególnie ergonomia klawiatury, gdyż klawisze są miejscami umieszczone zbyt blisko siebie. Najbardziej jest to odczuwalne przy używaniu przycisku nawigacyjnego. Klawisz jest zbyt mały, przez co bardzo często, można niechcący wcisnąć nie ten kierunek. Skoki klawiszy są dobrane dość dobrze i działają z wyczuwalnym "klikiem". Ogólnie, gdyby nie duże zagęszczenie klawiszy w prawej części klawiatury oraz małych rozmiarów klawisz nawigacyjny, nie miałbym większych zastrzeżeń.

Telefon jest dość sporych rozmiarów (109/53/19) i ciężki (ok. 120 g). Duże wymiary to w większej części zasługa wyświetlacza, który ma nieco ponad 14 cm2, jest typu TFT i potrafi wyświetlić 65 tysięcy kolorów w rozdzielczości 176x208 pikseli. 

7610 wyposażony jest w system operacyjny Symbian v.7.0s, ma wbudowane 8MB pamięci oraz dodatkowe 64MB na karcie MMC. W sumie daje nam to 72MB pamięci. To już jest naprawdę bardzo dobry rezultat. Umieszczenie karty MMC pokazano na zdjęciach poniżej:


Menu

Aparat/Kamera

Telefon posiada wbudowaną kamerę, o rozdzielczości 1Megapikseli (1152x864i). Zdjęcia zapisywane są w formacie JPEG z 24 bitową głębią kolorów w trzech trybach jakości (wysokiej, zwykłej i podstawowej). W jakości podstawowej zdjęcia są w formacie 640x480, natomiast w dwóch pozostałych przypadkach 1152x864 (różnią się stopniem kompresji). W najwyższej jakości zdjęcia mają rozmiar ok. 250kB, w zwykłej już tylko ok. 80kB. Aparat ma funkcję zdjęć nocnych oraz samowyzwalacz.

W przypadku pliku wideo o długości ok. 20 sekund, wielkość pliku wynosi ok. 150kB. Pliki wideo zapisywane są w rozdzielczości 176x144 (QCIF) lub 128x96 (SQCIF). Maksymalnie plik wideo może trwać 10 minut i nie jest to uzależnione ani od ilości wolnej pamięci, ani od rozdzielczości. Filmy można nagrywać z dźwiękiem lub bez oraz w trybie nocnym. 
Telefon przechodzi w tryb gotowości, jeśli w trybie foto-wideo nie wykonywane są żadne czynności. 

Wiadomości

Telefon obsługuje wiadomości MMS, e-mail i oczywiście SMS. W przypadku MMS do wiadomości dołączyć można plik dźwiękowy jedynie w formacie .amr (nie można dodać midi, .wav ani .mp3), wideo oraz graficzny. Jedynym ograniczeniem jest wielkość wiadomości. MMS nie może przekroczyć 100kB. O ile rozmiar zdjęcia jest zmniejszany automatycznie przy dodawaniu do wiadomości, o tyle pliki dźwiękowe i wideo muszą być mniejsze od 100kB. 
Niedogodnością podczas pisania wiadomości jest brak możliwości dodania adresata z książki telefonicznej, znajdującej się na karcie SIM. 
Telefon ma wbudowany polski słownik T9 z polską czcionką. Niektóre wyrazy w słowniku są w dwóch postaciach: z polską czcionką i bez. Nie można niestety dodawać własnych słów do słownika. 
Telefon oprócz standardowych folderów na wiadomości tj. wysłane, odebrane, robocze, skrzynka nadawcza, posiada również folder gdzie zapisywane są raporty doręczeń. Dodatkowo można zaimplementować w aparacie aplikację Lifeblog. Aplikacja ta pozwala na uporządkowanie wiadomości, zdjęć, filmów w postaci dziennika zdarzeń posegregowanych według daty. 
W przypadku e-mail, możemy do wiadomości załączyć: zdjęcie, plik audio i wideo oraz notatkę. Wielkość e-mail ograniczona jest wolną pamięcią telefonu, czyli w istocie 8MB (praktycznie nie do osiągnięcia). Plik wielkości 4MB w formacie .mp3, telefon załącza do e-mail około 90 sekund, wysyłać nie próbowałem. 


Transmisja danych

Jak wiadomo Nokia 7610 nie jest telefonem 3G. Dziwne jest natomiast to, że nie znajdziemy w niej modułu EDGE. EDGE jest montowany w niektórych modelach z dolnej półki, a zapomniano o nim w 7610. Co dziwne w nowszym modelu 6670 również nie będzie EDGE! 7610 używa WAP w wersji 2.0. 

Telefon posiada wbudowany moduł Bluetooth oraz port szeregowy. Niestety bardzo brakuje portu podczerwieni, co wydaje mi się jak na tej klasy telefon dość poważną wadą. Nie ma jeszcze na rynku tylu urządzeń, obsługujących Bluetooth, żeby rezygnować z instalowania portu IrDA. Na pokrzepienie w zestawie dostarczany jest kabelek do transmisji danych. 
W zestawie również producent umieszcza oprogramowanie na płycie CD. Ale tu uwaga. Nokia PC Suite znajdujący się na płycie jest w wersji 6.1 i nie współpracuje z telefonem. Żeby móc skorzystać z dobrodziejstw transmisji danych, należy ściągnąć z Internetu, wersję 6.3 tegoż oprogramowania. 
W telefonie możemy zainstalować bardzo popularną przeglądarkę internetową - Operę dla systemu Symbian.

Strony otwierają się prawidłowo, chociaż w trybie dopasowania strony do wyświetlacza (small screen) niektóre linki zachodzą na siebie. W trybie pełnoekranowym i bez dopasowywania stron do wyświetlacza wszystko jest bardzo czytelne.

Oprogramowanie

Jak wspomniałem wcześniej, wraz z telefonem dostajemy pakiet Nokia PC Suite wraz ze sterownikami do kabla USB. Software instaluje się bez problemów, choć później nie działa za szybko. W pakiecie mamy dostępne następujące aplikacje:

  • Nokia Content Copier (tworzenie kopii zapasowej danych z telefonu, na komputerze)

  • Nokia PC Sync (synchronizacja telefonu z PC)

  • Nokia Phone Browser (przesyłanie plików pomiędzy telefonem i PC)

  • Nokia Application Installer (instalowanie dodatkowych aplikacji w telefonie)

  • Nokia Audio Manager (przesyłanie i odtwarzanie plików audio)

  • Nokia Image Converter (edytor i konwerter obrazów)

  • Nokia Multimedia Player (odtwarzacz i konwerter plików multimedialnych)

  • Nokia Sound Converter (edytor i konwerter dźwięków midi)

  • Nokia Contacts Editor (edytor książki adresowej)

  • Nokia Tekst Message Editor (wysyła wiadomości tekstowe)

  • Nokia Connection Manager (zarządzanie połączeniami)


Multimedia

Audio

Telefon obsługuje standardy .mp3, .aac, .m3u, .awb oraz .wav. Jeśli chcemy przesłać pliki do telefonu możemy skorzystać z aplikacji Nokia Audio Manager. Aplikacja ta jednak nie pozwala na przesłanie do telefonu plików .wav, obsługiwane są jedynie formaty .mp3, .aac i .m3u. Mimo to telefon obsługuje format .wav, a pliki w tym formacie można przesłać do telefonu poprzez Nokia Phone Browser. Mi udało się skopiować plik .wav o rozmiarze 45 MB, co prawda trwało to ponad 15 minut (przez kabel USB), ale jest to możliwe. Po usunięciu pliku (z poziomu telefonu), aplikacja Nokia Phone Browser ciągle go pokazywała i nie pozwalała usunąć. Telefon natomiast, w pamięci pliku już nie miał. Pomogło dopiero odłączenie kabla USB od PC.

    

Dźwięki nagrane za pomocą dyktafonu są w formacie .amr. Niestety są tak koszmarnej jakości, że nie polecam stosowania ich w żadnym wypadku. 
Dźwięki inne niż .midi, możemy konwertować za pomocą Nokia Multimedia Player. Dziwne jest natomiast, że korzystając z tej aplikacji można przekonwertować pliki do formatu .evc, którego telefon nie obsługuje.
Polecam natomiast konwersję plików .mp3 czy .wav na format .awb. Pliki są o wiele mniejsze od oryginałów (zazwyczaj ok. 700 kB) i nie tracą dużo na jakości. Gorzej z formatem .aac - tu strata jakości jest spora, przy nie mniejszym rozmiarze, a często nawet większym np.: przy konwersji z .mp3. 
Ciekawostką jest, że aplikacja, która ma służyć do przesyłania plików audio do telefonu (Nokia Audio Manager), nie obsługuje formatu .awb ani .wav.


Wideo

Telefon może nagrywać sekwencje wideo o czasie trwania do 10 minut. Nagrania te są w formacie .3gp. Aby przesłać plik w innym formacie do telefonu, należy wcześniej przekonwertować go przy pomocy aplikacji Nokia Multimedia Player.
W telefonie zaimplementować można Edytor Video, który pozwala na przeróbki nagranych bądź skopiowanych do telefonu filmów. Fabrycznie dostępną mamy aplikację reżyser, która pozwala na miksowanie filmów, w wyniku czego uzyskać można dość ciekawe efekty.

Wszelkich konwersji multimediów w Nokia Multimedia Player, można dokonać do z góry założonej wielkości pliku wyjściowego. Do wyboru mamy 5 opcji: MMS (64kB), MMS (95kB), 200kB, 300kB oraz bez ograniczenia. 

W telefonie pliki multimedialne odtwarzane są za pomocą aplikacji RealPlayer.

Gry oraz Java

Nokia 7610 obsługuje zarówno standard Java, jak i WAP w wersji 2.0, co pozwala na ściąganie najnowszych gier i aplikacji. W telefonie niestety fabrycznie nie ma zaimplementowanej żadnej gry.

Bateria

Producent podaje w specyfikacji, że telefon w stanie czuwania wytrzymuje około 10 dni. Jednak jak to zazwyczaj bywa, życie weryfikuje te dane na niekorzyść Nokii. Przy znikomym korzystaniu z telefonu, bateria wytrzymuje ok. 6 dni. Przy korzystaniu z telefonu: do 15 minut dziennie na rozmowy i kilkanaście SMS, telefon wytrzymuje ok. 4 dni.

Podsumowanie

Nokia 7610, ze względu na wchodzenie na rynek pierwszych telefonów 3G, nie jest może modelem wywołującym westchnienia komórkowych wyjadaczy. Nie mniej jednak, jakość wykonania, dość bogate wyposażenie i stabilność pracy telefonu są na dobrym poziomie, co na pewno skłoni wielu użytkowników do zakupu tego aparatu. Należy pamiętać, że jest to pierwszy telefon z Finlandii z tak dobrym aparatem fotograficznym. W ciągu trwania testu system operacyjny telefonu pracował bez zawieszeń i błędów. Drobne zastrzeżenia można mieć co do szybkości pracy, ale w większości przypadków jest to do zniesienia. 
Na pewno przydałby się w telefonie port IrDA. Pociecha jedynie w tym, że adaptery Bluetooth są coraz tańsze i powszechniejsze, co zdecydowanie poprawia funkcjonalność telefonu. Poprawić należałoby również klawiaturę.
Ogólnie Nokia 7610 jest telefonem godnym uwagi, chociaż jego cena (ponad 3000PLN) ograniczy krąg potencjalnych nabywców.

Opinie:

Opinie archiwalne (127):

Komentuj

Komentarze / 127

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    youzyczka pisze: 2004-10-08 15:14
    jak nie lubię nokii to przyznam, że coraz ciekawsze gadżety wymyślają...
    0
  • Users Avatars Mini
    lennox pisze: 2004-10-08 14:52
    hmmm, telefon super, ale ten wygląd... porażka! nokia nie może się odnaleźć jeśli chodzi o wzornictwo...
    0
  • Users Avatars Mini
    youzyczka pisze: 2004-10-08 14:57
    klawisze pewnie są niewygodne. troche zeschizowanie wygląda...
    0
  • Users Avatars Mini
    pit pisze: 2004-10-08 14:57
    beznadzieje, brak irdy brak mozliwosci dodawania wlasnych slow do T9, oprogramowanie ktore nie dziala? o co chodzi ?
    0
  • Users Avatars Mini
    youzyczka pisze: 2004-10-08 14:58
    jak patrzę na zdjęcie to lepiej wygląda niż 6600
    0
  • Users Avatars Mini
    Tomi69 pisze: 2004-10-08 15:07
    Beznadzieja! Te klawisze są ułożone nie symetrycznie pewnie będą nie wygodne! Poczekamy i zobaczymy.POZ.
    0
  • Users Avatars Mini
    youzyczka pisze: 2004-10-08 15:09
    aplikacja reżyser....hmmm....brzmi ciekawie...
    0
  • Users Avatars Mini
    S_e pisze: 2004-10-08 15:11
    co fqakt bto fakt touzyczka.Moim zdaniem ten ganz wypasiony tel. powinien sie za niedługo w Idei pojawić..
    0
  • Users Avatars Mini
    Sumik pisze: 2004-10-08 15:18
    ciesz sie ze nie ma tarczy do wybierania numeru :P
    0
  • Users Avatars Mini
    apexx pisze: 2004-10-08 15:32
    telefon.....hmmm......co najmniej dziwny no i cena - przeciez za to mozna miec niezlego laptopa!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    coobaw pisze: 2004-10-08 15:33
    niezłe funkcje, szkoda że to Nokia ;) tak serio to kształt fatalny, ale to kwestia gustu
    0
  • Users Avatars Mini
    msm pisze: 2004-10-08 15:34
    Wygląd kwestia gustu, możliwości spore ale bez rewelacji, za to niezła reklama telewizyjna.
    0
  • Users Avatars Mini
    Żeebro pisze: 2004-10-08 15:43
    Telefon moim zdaniem co najmniej średni, razi brak PODSTAWOWYCH funkcji - IrDa, dodawanie słów do T9, brak możliwośći dodania nadawcy z karty SIM - nawet moja 6210 to ma ! Jezu...Pozdrawiam!
    0
  • Users Avatars Mini
    youzyczka pisze: 2004-10-08 16:02
    **Sumik- nie wiem czy tarcza nie byłaby wygodniejsza... chociaż nie koniecznie do sms'ów... ej!niezły motyw- napisać sms'a z telefonu z tarczą ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    youzyczka pisze: 2004-10-08 16:02
    irda to nie wszystko...dobrze, że jest bluetooth
    0
  • Users Avatars Mini
    stasiu_j pisze: 2004-10-08 16:08
    cudo
    0
  • Users Avatars Mini
    adzik pisze: 2004-10-08 16:10
    Majbardziej brakuje mi w tym fonie irdy! Ktoś ma laptopa z idra i co teraz? Musi sobie kupić usb z bluetooth za nie wiem 150zł! Reszta jest w porządeczku, tylko ten układ klawiatury.......grrrr
    0
  • Users Avatars Mini
    koko pisze: 2004-10-08 16:12
    Nokia wypuszczając swój kolejny model telefonu zaczyna zachowywać sie jak w branży samochodowej daewoo - za wszelką cene chce zdobyć klienta i chce obronić malejący zreszta popyt na swoje produkty. to nic nie da !!! Nokia nadal bedzie skrzypieć (tak jak daewoo) i tak bedzie daleko od konkurencji a w koncu i tak upadnie !! lepiej niech Nokia pomysli o kliencie a nie o tym jakby tu łatwo zarobić !! pozdr
    0
  • Users Avatars Mini
    miczu pisze: 2004-10-08 16:22
    lipny wyglad!! a pamiec w standardzie powinna miec 64mb a nie na karcie!!! i ten wyswietlacz!! przeciez teraz juz jest pora na 262 tys kolorow!! ogolnie mnie sie nie podoba!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    JAGODA pisze: 2004-10-08 16:22
    Z wyglądu nawet, nawet, jednak jest to telefon typu fashion a ja wolę smartphony. pzdr. JAGODA www.sonyericsson.vel.pl
    0
  • Users Avatars Mini
    koko pisze: 2004-10-08 16:33
    hahaha za tą cene można juz mieć SE P900 a to chyba nawet nie wypada porownywać tego szmelcu z najlepszym na rynku fonem ... Nokia fucker SonyEricsson the best
    0
  • Users Avatars Mini
    jargrab pisze: 2004-10-08 16:42
    Możliwości adaptacyjne człowieka są zadziwiająco duże, tak więc i do tej klawiatury pewnie można sie przyzwyczaić- ptyanie tylko czy to urzytkownik ma sie przywsosowywać do telefonu, czy odwrotnie?? jak widać dla inżynierów nokii to chyba nie jest oczywiste:) cena z kosmosu, chyba ktoś na głowe upadł:) pozdro!
    0
  • Users Avatars Mini
    nobody pisze: 2004-10-08 17:07
    Zaletą tego telefonu i to chyba jedyna jest SYMBIAN on board :).Reszta jak zwykle w przypadku Nokii to porazka !
    0
  • Users Avatars Mini
    Nemo pisze: 2004-10-08 17:32
    masz racje nobody!! nowe modele nokii sa fatalne nokia sie pogubiła. teraz bede kupywał nowy telefon dla siebie i moj wybór padł na motorole e398 duzo lepsza niz nowe modele nokii. no chyba ze w miedzyczasie cos innego wpadnie mi do rąk no ale niestety na mda II i nokia 9500 mnie w tej chwili nie stac:(
    0
  • Users Avatars Mini
    xenion pisze: 2004-10-08 17:50
    Telefon jest rewelacyjny!!! Założe sie ze podczas dluzszego korzystania klawisze nie powinny sprawiac problemu jesli chodzi o wilekosc. Jak zwykle Nokia bije inne telefony wg mojej oceny.
    0
  • Users Avatars Mini
    Barthezz pisze: 2004-10-08 18:25
    ale lipa teraz widze ze to SonyEricsson wytycza droge nowym telefonom. Nokie polecam do turnieju rzutu telefonem, i chyba z mysla o tym zostal stworzony ten model :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Blady pisze: 2004-10-08 18:55
    Osioł, mógł jeszcze bliżej zrobić zdjęcie krówki. Człowieku, makro Ci się zachciało?
    0
  • Users Avatars Mini
    Mariusz. pisze: 2004-10-08 19:13
    Nie mam nic do Nokii. Sam kiedyś używaem. Ale fakt faktem za taką cenę a nawet 1/3 niższą, to naprawdę mogę mieć o wiele lepszy sprzęt o o wiele większych możliwościach (chociażby P900). Klawisze i wygląd to kwestia gustu - można się przyzwyczaić. I o dziwo mamy cakiem niezlą baterię. Ogólnie telefon nie wnosi nic nowego. Widać, że to SE czy Motorola wprowadzają nowe technologie. Szkoda, że Nokia powoli odpada....
    0
  • Users Avatars Mini
    mardall pisze: 2004-10-08 19:39
    mimo wszystko pewnie sporo ludzi kupi ten fonik, oczywiście z grona ludzi, których stać na kupno...
    0
  • Users Avatars Mini
    DeeM pisze: 2004-10-08 20:35
    dla mnie lipa - co to w ogole za matryca 1 mpix? - brak irdy w dzisiejszych czasach? bateria max 2 dni...
    0
  • Users Avatars Mini
    spacetur pisze: 2004-10-08 21:17
    Dziwne menu, pół po Polsku a pół po Angielsku (przedostatnia fotka) Ogólnie jednak dosyć ciekawy telefonik jednak z pewnymi brakami. Pozdrawiam..
    0
  • Users Avatars Mini
    qaw pisze: 2004-10-08 21:40
    kolejne g...o od nokii. i to menu beee
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-10-08 22:42
    Moze byc,dobry fonik w sumie,ale wole za taka kase P900!
    0
  • Users Avatars Mini
    DeeM pisze: 2004-10-08 22:47
    ty bossnokia co to sie stalo ze nie gloryfikujesz noki a SE
    0
  • Users Avatars Mini
    Daro pisze: 2004-10-09 00:03
    Ja jestem z tego telefonu bardzo zadowolony - to moj 8-smy z kolei telefon z systemem Symbian i wiem jedno: to pierwszy telefon z nich, ktory tak stabilnie i pewnie pracuje. Nie pisze tego aby reklamowac ten model jednak mam porownannie np. z SX1, N6600, P800/P900 itp. itd. Klawiaturka jest calkiem dobra - wiem bo wysylam dziennie po kilkanascie SMSow/MMSow. PC Suite mam w wwersji 6,4 PL - dziala bezblędnie. Brak irdy mnie nie razi - podczerwien to juz staroć a ja korzystam z USB i Bluetooth wymiennie w zaleznosci od potrzeb. Wymiary sa całkiem OK - w koncu kazdy telelefon z Symbian OS na pokladzie jest ciut wiekszy niz zwykła słuchawka - ktos kto mial to wie o czym pisze. Przegladarka i-netowa jest poprostu idealna - nic tylko serfować ;-) ......
    0
  • Users Avatars Mini
    pepe pisze: 2004-10-09 00:07
    apexx: Za 3000 niezlego laptopa buahahahaha. Ale sie usmialem.
    0
  • Users Avatars Mini
    Daro pisze: 2004-10-09 00:09
    Koljene moje uwagi w zwiazku z uzytkownaiem N7610: Otoz "Maksymalnie plik wideo może trwać 10 minut i nie jest to uzależnione ani od ilości wolnej pamięci, ani od rozdzielczości..." - nie jest do konca prawda bowiem mam w fonie aplikacje Camcoder 1.03 i moge nagrywac filmy o dowolnej długosci (jedyne ograniczenie to pamiec - w moim przypadku to 256 MB)... "...W przypadku MMS do wiadomości dołączyć można plik dźwiękowy jedynie w formacie .amr (nie można dodać midi, .wav ani .mp3), wideo oraz graficzny..." - to tez nie do konca prawda - jest odpowiedni programik ktory przesle kazdego typu plik via MMS :-D ... "Nie można niestety dodawać własnych słów do słownika..." - mozna bo jak sie wpisze recznie dane slowo to ono zostaje automatycznie zapamietane ;-) ...
    0
  • Users Avatars Mini
    Daro pisze: 2004-10-09 00:18
    A co do jakosci fotek to powiem tylko tyle: Nokia 7610 z matryca 1 mpx robi lepszej jakosci fotki od Siemensa S65 z matryca 1,3 mpx - to nie tylko moje zdanie ale grupy osob ktorym to demonstrowalem. To tyle ide spac ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    juzef pisze: 2004-10-09 03:26
    Co za szmelc !!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    TEX pisze: 2004-10-09 03:37
    *** Artur , gdy będziesz testował następną Nokię to wrzuć ją między kartofle a nie jabłka, będzie bardziej pasowało :D
    0
  • Users Avatars Mini
    reboot pisze: 2004-10-09 11:58
    Heh i w koncu nie wiem - czy wymienic 6600 na 7610 czy na ngage+7650...
    0
  • Users Avatars Mini
    Tosh pisze: 2004-10-09 12:13
    ** TEX: między buraki :)) BTW. ja od jakiegoś czasu gubię się w oznaczeniach nowych modeli Nokii.. u innych producentów łatwo się połapać, najłatwiej chyba u Siemensa, a teraz - słysząc jakiś "numerek" Nokii - nie wiem, czy to staroć sprzed lat paru, czy też nowość z górnej półki. A co do testowanego modelu - parę braków w nim dziwi, parę rzeczy jest OK, ale CENA NIE PRZYSTAJE DO JEGO MOŻLIWOŚCI. Goodbye, Nokia..
    0
  • Users Avatars Mini
    niepokorny666 pisze: 2004-10-09 14:50
    Wygląda jak krowi placek.Ta klawiatura to chyba dla downów z powyginanymi paluchami.
    0
  • Users Avatars Mini
    Daro pisze: 2004-10-09 15:03
    @niepokorny666: a co masz problem z poprawnym poruszaniem palców? :P Tak jak pisałem wczesniej - klawiaturke ładnie sie obsluguje...
    0
  • Users Avatars Mini
    mardall pisze: 2004-10-09 16:45
    ***reboot - chcesz zdradzić 6600???
    0
  • Users Avatars Mini
    windu pisze: 2004-10-09 17:56
    Mojego kolegi ojciec wczoraj ją wziął przy przedłużeniu umowy i dziś słyszałem od niego,że telefon się pare razy wyłączył od wczoraj...
    0
  • Users Avatars Mini
    kamil200222 pisze: 2004-10-09 18:30
    lipny ten telefon nic szczegolnego nie warto wydawac na to pieniedzy bo noki sie placi za firme a nie za telefon lipa nokia sie syf robi
    0
  • Users Avatars Mini
    youzyczka pisze: 2004-10-09 18:55
    co zrobić...nokia ma wypracowaną opinię, ale teraz coraz częściej leci tylko na niej. baterie coraz gorsze, co przecież zawsze było największą zaletą nokii. tyle, że wzorami teraz do siebie wabią i tym samym, niezmiennym menu. niestety niektórym nie da się wytłumaczyć, że nokia wcale nie jest już taka dobra...
    0
  • Users Avatars Mini
    Kowboj pisze: 2004-10-09 19:56
    Z kad oni biorą te ceny? 3tyś zł? Za troche ponad ta kwote można mieć wypasionego laptopa a za niecałe 2tyś zajebistego palmtopa.
    0
  • Users Avatars Mini
    apexx pisze: 2004-10-10 12:03
    ale pewnie dla ciebie to nie jest sprzet - dla ciebie pewnie zaczyna sie od 10Ghz, 280GB i ekran o przekatnej 21' :P
    0
  • Users Avatars Mini
    Bartplus pisze: 2004-10-10 14:38
    Całkiem fajny telefonik, tylko ten dziwny układ klawisz... Zastanawiające jest czemu nowe Nokie nie działają z kartami Simplus... W menu najnowszych telefonów tego producenta nie ma już pozycji "Koszt połączeń"
    0
  • Users Avatars Mini
    reboot pisze: 2004-10-10 20:45
    mardall: hehe bo 6600 troche mnie wkurza ;-) tak wolno chodzi ;-(
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-10-11 03:06
    hmm no co przecież to nokia.... i pewnie obsluga midi taka jk w starych modelach czyli żenada.... p zaa tym widze ze obsługa wiadomości mms nie ejst doskonała. Potwierdza sie to iż nokia upada nie potrafi odnaleźć sie w erze telefonow z aparatami i funkcjami multimedialnymi, dziwni mnie jeszcze 1 rzecz.... że wygladanawet fajny tylko klawiatura dziwna.... ;/
    0
  • Users Avatars Mini
    Daro pisze: 2004-10-11 12:54
    Co wyscie sie tak tej klawiatury uczepili?? Przeciez Siemens SX1 ma gorsza o 100% - kto miał tego fona to wie :P A w tym przypadku zapewniam ze klawiaturka jest OK!! Acha i jeszcze jedno: Nokia 7610 ma nieco szybszy procesor ARM taktowany zegarem o częstotliwości 123 MHZ (Nokia 6600 pracuje na procesorze 104 MHz) - to tez poprawia szybkosc dzialania fonika ;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    Daro pisze: 2004-10-11 12:55
    Acha i jeszcze jedno: . Pewnym potwierdzeniem tych moich subiektywnych odczuć może być test wykonany programem SPMark04 z firmy Futuremark. Jak można się było przekonać systemowa wydajność modelu 7610 przewyższa np. modele N-Gage czy 6600 itd...
    0
  • Users Avatars Mini
    Klerkal_Hell pisze: 2004-10-11 13:14
    Widze że jak zwykle krytyka wypływa od osób którzy nie mieli tej słuchawki w łapie. Fon poprostu jest fantastyczny.
    0
  • Users Avatars Mini
    koko pisze: 2004-10-12 15:41
    ten fon jest fantastyczny ?? a widzial ktos jego cene bo za 3000 zl mozna miec FANTASTYCZNY telefon a nie zwykła nokie z dorzuconą matryca 1MPX. uwazacie ze opłaca sie to kupic za te pieniadze ?? to ma byc telefon dla ludzi a nie dla nielicznych szaleńców nowości i testów albo szpanu ... no comment SE the best
    0
  • Users Avatars Mini
    koko pisze: 2004-10-12 15:45
    do Klerkal hell - moze i nie mialem go w łapach ale za te pieniądze nawet nie warto na niego patrzec nawet pozdr
    0
  • Users Avatars Mini
    jacQu pisze: 2004-10-14 13:32
    @koko: 3000zł? ja widze, że on kosztuje \"troszkę\" mniej, ale spoko.. uważam również, że \"zwykła\" nokia to to nie jest - \"zwykłe\" nokie symbiana nie mają
    0
  • Users Avatars Mini
    endor pisze: 2004-10-14 15:43
    Dlaczego tester phonu nie podal ze mp3 chodza only mono. Jak dla mnie lipa, Praktyczniec nic nowego w stosunku do 6600. Najbardziej liczylem na stereo a tu d....
    0
  • Users Avatars Mini
    Ja pisze: 2004-10-14 18:30
    Ten telefon wyglada nawet fajnie ( wkoncu mamy 2004 a nie 98) dlatego telefon musi miec nowoczesny wygląd a nie ..... co do funkcji moze i fajne ale po co tym telefonom aparat cyfrowy który robi zdjęcia jak z kibla wyjete lepiej kupic prawdziwą cyfrówke ja mam n-gage i mi wystarcza jest to super fonik po za jego wielkoscią a ze nie ma aparatu ........ po co mam osobny aaa jak chce tapete ze swoim zdjęciem do zgrywam z aparatu na kompa z kompa na fonik pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    morisplus pisze: 2004-10-16 02:29
    telefon jak przystało na nowosc nokii zaskakuje wygladem i funkcjonalnoscia.dla mnie na takiej klawiaturze mozna sobie palce połamac:-) moja ocena to 4+ dziekuje
    0
  • Users Avatars Mini
    Soul Calibur pisze: 2004-10-16 11:26
    Współczuć tylko tej NOKI. Kiedyś bardzo lubiłem tej marki telefony. Ale teraz nie bardzo. W ogóle ta 7610 mi się nie podoba, poza tym to żadna rewelacja techniczna. Za te pieniądze mam o wiele lepszy telefon innego producenta. :-(
    0
  • Users Avatars Mini
    Greg0rek pisze: 2004-10-17 00:16
    Jezu kto ją zaprojektował!!!! Przecierz to totalne bezguście !!
    0
  • Users Avatars Mini
    woytek_f pisze: 2004-10-18 18:24
    wyglad mi troszke nie odpowiada, klawisze moga byc nie wygodne w eksploatacji,ale ciekawie sie zapowiada jesli chodzi o funkcje... pozdrawiam
    0
  • Users Avatars Mini
    yanek pisze: 2004-10-19 01:50
    Nokia? Brzydal!! blah
    0
  • Users Avatars Mini
    czytelnik pisze: 2004-10-20 21:10
    Goraca prosba do redakcji. Prosze o wymiane personelu piszacego testy. Swoja prosbe motywuje calkowita ignorancja przez testujacego faktu, ze telefon telefon jest wyposazony w system operacyjny SYMBIAN. A to przeciez jest glowna cecha tego telefonu. Komorka wyposazona w SYMBIANA nie jest juz komorka, a w zasadzie mini-palmtopem o praktycznie nieograniczonych. Jesli ktos pisze ze nie moze zrobic tego, wyslac tamtego, albo dziwi sie ze program komunikacyjny obsluguje format ktorego rzekomo NOKIA nie potrafi obsluzyc, to za przeproszeniem zachowuje sie jak rolnik ze wsi ktoremu do reki dano komputer i kazano go obsluzyc. Nie mozna nagrac dluzszego filmu niz 20 sekund??? wgrywasz odpowiednia aplikacje SYMBIANA Nie podobaja ci sie dolaczone gry??? Zawsze mozna wgrac inne, takie jak DOOM, czy moim zdaniem najlepsza gra stworzona kiedykolwiek na komorki SKYFORCE, notabene zrobiona przez POLAKOW - www.idreams.pl.
    0
  • Users Avatars Mini
    koko pisze: 2004-10-21 15:36
    ale to i tak bubel w porownania do P900 nawet jak stanieje do 2000 zl to i tak jest bubel do SE
    0
  • Users Avatars Mini
    damian pisze: 2004-10-21 21:34
    widzac wasze opinie powiem tak kiedys niebylo sagem samsung i podobnego zlomu i wtedy tylko nokia liczyla sie czy podoba sie wam czy nie nokia jest najbardziej popularna dalej jest liderem jest najlepsza
    0
  • Users Avatars Mini
    Robertas pisze: 2004-10-25 21:37
    To mój następny fon. Czytam, że niektórym bardzo żal, że nie mogą go mieć i piszą piękne dyrdymały...Dzięki Panie Daro za ciekawy opis...
    0
  • Users Avatars Mini
    rgumkowski1 pisze: 2004-10-30 21:28
    Wzornictwo - Awangarda!
    0
  • Users Avatars Mini
    uzytkownik 7610 pisze: 2004-10-31 18:35
    Telefon jest rewelacyjny, a jedynymi wadami jakie w nim znalazlem to brak mozliwosci zapisania w kalendarzu przypomnienia o polaczeniu telefonicznym, brak transmisji edge oraz brak normalnego zestawu samochodowego. Pierwszy problem pewnie rozwiaze wgranie innej aplikacji zastepujacej standardowa. troche moze brakuje irdy ale tylko wtedy gdy trzeba sie skomunikowac ze starym sprzetem bez bluetooth. Najbardziej wzruszyl mnie "powazny" problem z dodawaniem odbiorcy sms'a z karty sim. Po co to komu ? Nie zongluje kartami sim w moim telefonie uzywam ciagle tej samej i wszystkie kontakty mam w pamieci tel., a nawet gdyby, zawsze mozna kontakty przekopiowac - pamieci nie zabraknie :-) Za to wysylajac z N7610 ten sam sms do wielu osob mozna to zrobic naprawde w bardzo latwy sposob. Slownik T9 ma pamiec na dodatkowe slowa !!! nie wiem jak to bylo testowane ???
    0
  • Users Avatars Mini
    kataryna pisze: 2004-11-01 14:33
    brawo dla zdolnych. poprawili wyswietlacz, a sknocili klawiature. beznadzieja. jedynie do opcji nie moge sie przyczepic. gdybym miala go oceniac, to nie uzyskalbym noty wyzszej niz 3-. :)
    0
  • Users Avatars Mini
    tarak pisze: 2004-11-02 16:49
    gdyby nie te klawisze to bardzo ladny telefon
    0
  • Users Avatars Mini
    lip pisze: 2004-11-02 20:53
    mi się widzi!
    0
  • Users Avatars Mini
    nokia the best pisze: 2004-11-03 12:19
    Lepszego telefonu nigdy nie miałem ma wszystko słowa do słownika do sie dodawac wiec koles nie przetestował telefony dokładnie! do klawiszy da sie przyzwyczaic i jest ładny!!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    pepe pisze: 2004-11-04 20:42
    koko: Jak kupujesz telefony Nokii dla biedoty to ci skrzypi. Kup sobie jakies telefon z wyzszej polki i ci nic nie bedzie skrzypiec. I co sie tego Daewoo tak czepiasz. Jaka cena taka jakosc. W Renault Thalia tez po jakims czasie wszyskto skrzypi i odpoada ale jest za to tani. Ja wiem ze ty jestes jednym z tyh dresikow i woli isc kupic klepanego Golfa z 85 roku niz nowe Daewoo i potem bedzie szpanowal ze ma VW. kataryna: Jak za takie opcje co ma ten telefon dajesz 3-, to reszta modeli firm siemens, SE, albo Motorolla pewnie by 2 dostala.
    0
  • Users Avatars Mini
    mat-lis pisze: 2004-11-05 10:51
    wole tę 7610 od 6600 choć raczej najcześniej bede mógł ją mieć za jakieś 3 lata gdy już będzie stara. ciekawe co bedą miały nowe telefony za 3 lata ??
    0
  • Users Avatars Mini
    marson pisze: 2004-11-05 23:18
    Witam Jaka Nokie polecacie t, siec ERA ), pytam bo za niedlugo skonczy mi sie umowa i bede mogl sobie telefon wymienic. Powiem co by mnie interesowalo Kolorowy wyswietlacz Dzwonki polifoniczne Radio MMS port podczerwieni Java GPRS wbudowany modem wibracja aparat vyfrowy ( nie koniecznie ) odtwarzacz MP3 ( nie koniecznie ) wybieranie glosowe ( nie koniecznie )
    0
  • Users Avatars Mini
    jak_zawsze pisze: 2004-11-06 21:39
    ...troche śmieszny wygląd zew. ale do wszystkiego można się przyzwyczaić byle było "funkcjonalne"
    0
  • Users Avatars Mini
    jasior pisze: 2004-11-07 11:46
    Cze.Please zróbcie jakiś teścik nokii 6260,dobrze sie zapowiada!! :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Swinoujscie pisze: 2004-11-15 22:47
    Telefonik bardzo ciekawy moim zdaniem.Design troche futurystyczny ale przez to lamiacy monotonie w sposob moim zdaniem jak najbardziej przyjazny dla oka:)
    0
  • Users Avatars Mini
    Namotore pisze: 2004-11-18 20:41
    Telefon niepraktyczny choc funkcjonalnie wypada jak na nokie calkiem blisko konkurencji co cieszy :)
    0
  • Users Avatars Mini
    cet pisze: 2004-11-29 20:02
    ciekawy design aczkolwiek to zdjecie z jablkami baaardzo srednie dajcie mi taki telefonik to zrobie wam pare ladnych fotek :))))
    0
  • Users Avatars Mini
    finsky pisze: 2004-12-03 23:00
    mysle ze to swietny telefon jest, ma super wyswietlacz, megapixelowy aparat i ogolnie jest super. chcialbym go miec...:))))
    0
  • Users Avatars Mini
    jasior pisze: 2004-12-04 10:40
    Cze.Wiecie moze gdzie mozna sciagnac pakiet jezykowy do tej nokii???i Czy wogole mozna :))
    0
  • Users Avatars Mini
    crux pisze: 2004-12-04 15:43
    Calkiem fajny telefon, duze mozliwosci w tym aparat 1 mpix. Ale ta stylizacja:) W sumie trzeba cos zmieniac ale zey tak?:)
    0
  • Users Avatars Mini
    akin pisze: 2004-12-16 22:36
    A czy ktoś pamięta np NOKIE 7650.... Mam na myśli aplikacj wykorzystującą IRDE zmieni ającą telefon w pilota TV szkod irda w symbianach to całkiem fajna rzecz...
    0
  • Users Avatars Mini
    Lord pisze: 2004-12-18 11:37
    To jest ciekawe, że najwięcej do powiedzenia na temat tego telefonu mają ludzie którzy nigdy go nie mieli w ręce . Telefon jest naprawde świetny i godny polecenia. Klawiatura fakt faktem do najwygodniejszych nie należy no ale moim zdaniem jeśli ktoś kupuje telefon za okolo 2000 czy używany za 1500 to raczej nie jest nastawiony na "hurtowe" wysylanie smsów i myśle że na to nie zwraca uwagi. Zresztą ma bardzo dobry słownik T9 który zapamiętuje nowe słowa!!! (testujący chyba się nie popisał)Dżojsticzek działa bez zarzutu i nie przeskakuje w inne miejsca niż tam gdzie nim kierujemy(może testujący ma wielkie drewniane paluchy to i mu przeskakuje)Wspaniały aparat 1mpx, nagrywanie filmików z dźwiękiem. Zresztą długo pisać A co do wyglądu to telefonik z wyższej półki raczej powinien się czymś wyróżnieć od tych dostępnych za 100zł. Pozdrewiania dla testującego ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    xxx pisze: 2004-12-25 21:59
    Wszyscy narzekaja ze nie ma nowych technologii, a przeciez z połowy tych rzeczy sie nie korzysta!!! Co do klawiszy 2 tygodnie i nie robia roznicy!!! Co do wygladu to kwestia gustu (dla mnie 6) A funkcje + SYMBIAN mowia same za siebie. Szkoda tylko ze nie ma irdy ale jak kogos stac na taki telefon to na bluetooth do kompa tez go stac!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    bezniesp pisze: 2005-01-06 01:47
    Czy moglby ktos dysponujacym nokia 7610 przeslac mi na maila: jo.ni@wp.pl chcoby ze 2 inne niz to zamieszczone w tescie zdjecia, gdyz jakosc sprawia wrazenie gorszej niz w samsungu e800, a musze zdecydowac pomiedzy tymi dwoma komami. bede bardzo wdzieczny za okazana pomoc :)
    0
  • Users Avatars Mini
    bezniesp pisze: 2005-01-07 01:59
    A moze autor testu ma jeszcze jakies inne zdjecia. Bardzo mi na nich zalezy.
    0
  • Users Avatars Mini
    kondor pisze: 2005-01-12 22:45
    Nokia 7610 bardzo mnie zaskoczyła nie ma podczerwieni i w dodatku ta klawiatura może ma dobry aparat ale moim zdanie lepszy jest siemens s65 może nagrywać 30 minut filmów i tez ma wejście na karte MMC a w dodatku jest o wiele tańszy
    0
  • Users Avatars Mini
    SNGT pisze: 2005-01-14 21:23
    Elo elo!!! Mam tą Nokię od tygodnia i nie narzekam. Ani razu sie nie zawiesila. Wszystko chodzi jak trzeba. Zdjęcia wychodzą superrr. Wiadomo to nie jest normalny cyfrak, ale jakas namiastka jego jest. Design jak najbardziej mi odpowiada. Na początku można się pogubi, ale później wszystko OK. Naprawde polecam tenże model. Oczywiście ma swoje niedociągnięcia(a mogłaby miec radio, a nie ma/ a moglaby miec stereo/ a nie ma), ale coz nobody perfect. Pozdrawiam wszystkich na forum:)
    0
  • Users Avatars Mini
    dawid.kulik pisze: 2005-01-16 03:21
    teraz jestem na gprs na podczerwien.mam nadzieje,ze bedac na kablu,bedzie mi szybciej chodzil...tel jest super!! czeka juz na mnie w domciu,ale ja z kolei czekam,zeby go wymienic na czerowno-czarny :) pozdrawiam...
    0
  • Users Avatars Mini
    dawid.kulik pisze: 2005-01-16 03:23
    aha...zle napisalem. teraz mam 7650 i zmieniam go na 7610 i mam nadzieje,ze bedzie mi szybciej net chodzil po kablu niz jak teraz na irda
    0
  • Users Avatars Mini
    dawid.kulik pisze: 2005-01-27 12:25
    mam...juz mam...REWELACJA!!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    adi pisze: 2005-01-27 17:31
    kiedy to będzie w idei?
    0
  • Users Avatars Mini
    lvqe pisze: 2005-02-08 00:32
    fajny telefonik ale troszke wzorownictwo nie takie ale ogolenie spoko i nawet spoko zdjecia bawilem sie nim wiec wiem co pisze bardzo dobry telefon
    0
  • Users Avatars Mini
    t98t pisze: 2005-02-15 14:12
    ten telefon posiada OS i dobrze bo kazdy telefon nowy powinien miec OS przynajmiej 7.0
    0
  • Users Avatars Mini
    KRASNAL pisze: 2005-02-16 17:32
    ZAJEBISTY TELEFONIK SAM MAM TAKIEGO 100% LEPSZ Y OD NOKI 6600 NOKIA 6600 TO TANDETA ALE 7210 TO FULL WYPAS POLECAM
    0
  • Users Avatars Mini
    Nalesnikor pisze: 2005-03-10 17:48
    Szczerze powiem telefon zajfajny mam go to wiem mam go od 24.12.2004 i moja siora tez ma jest bardzo mocny. Siostrze telefon wypadl na podjezdzie do domu lezał w sniegu 3 dni i byl najezdzany przez samochod ale mimo to sie nic nie stalo odnalaz sie jak troche snieg rozwiało :)) telefon chodzi do dzisz bez szwanku nawet obudowa OK!! ma fajne bajery!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Ja pisze: 2005-03-17 16:24
    Test
    0
  • Users Avatars Mini
    BOAG pisze: 2005-03-19 00:03
    Cytat: "lezał w sniegu 3 dni i byl najezdzany przez samochod ale mimo to sie nic nie stalo" dobry kawał
    0
  • Users Avatars Mini
    thebilas pisze: 2005-03-20 00:14
    moim zdaniem telefonik pojechany pozytywnie ! układ klawiszy nie wpływa na korzystanie z niego a kształt jest ala miecz jedaj z gwiezdnych wojen ;) ! Nokia to sie nazywa ...
    0
  • Users Avatars Mini
    Rockets pisze: 2005-03-22 21:12
    Chciałbym kiedyś takie coś sobie sprawić :D
    0
  • Users Avatars Mini
    kaban pisze: 2005-04-04 18:25
    jestem posiadaczem tego telefonu, mam problem, przy instalacji kabla wykakuje komunikat o zainstalowaniu service packa 1, czy jest to mozliwe jesli nie posiadam orginalnej wersji Windowsa?? probowalem juz wszystkiego, prosze o pomoc Dzieki
    0
  • Users Avatars Mini
    Rockets pisze: 2005-04-13 00:37
    Jaki telefon za około tysiąca złotych? Czy może ten? Piszcie na mojej stronce
    0
  • Users Avatars Mini
    Rockets pisze: 2005-04-16 18:45
    Ja też miałem problem z sevice packiem... Musisz zainstalowac drugiego widnwosa z service packiem i jest ok Albo sciągnąc aktulaizacje z microsofta tylko musisz mieć orrignalnego widnowsa jeśli nie ratuje tylko instalacja nowego ...
    0
  • Users Avatars Mini
    amplituner pisze: 2005-04-24 20:54
    z której strony na to patrzeć???tej firmy zaczyna mi sie robic żal!!!cheble i tyle może jeszcze w tym wieku coś fajnego wymyślą
    0
  • Users Avatars Mini
    Robert pisze: 2005-04-29 18:57
    Jak te wasze głupie wypowiedzi czytam to zal d..e ściska!!! Co wy chcecie? Który tel. (oprócz P900) innego producenta może wogule doruwnać temu funkcjonalnością??? Do tego najladniejszy jaki kiedykolwiek mialem i widzialem! A co do klawiatury to spoko, co wy w niej zlego widzicie??? Weżcie do ręki i wtedy się wypowiedzcie a nie osądzacie tel. po jakimś opisie!!! Tego krytykujecie a chwalicie jakieś badziewia(przeważnie dlatego, że są tanie)
    0
  • Users Avatars Mini
    zazek pisze: 2005-06-24 02:17
    telefon jest kozak na maxa :) mam sx1 i mnie wqrza te jego wieszanie od czasu do czasu ,musze go sprzedac i odrazu kupuje 7610 :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Kris pisze: 2005-07-27 01:52
    ej telefon jest wypas jak prawie kazda Nokia ..po prostu za jakosc sie placi ...a to ze nie ma Irdy to wiecie ...jakies simensy motorole ch*u*j*e muje dzikie weze moga miec ....wyzsze klasy telefonow jush nie uzywaja takich przestarxzalych technologii...zreszta nie widzialem lepszych zdjec innego telefonu ...Nokia jest zajefajna ...sam mam 7600 (innowacyjny:P) i jestem zadowolony(na zadnym innym telefonie nie widzialem takich zdjec jak ona robi ) ...ale czas na zmiany pewnie ze go biore .....a cena tesh jest przystepna za taki telefon (obecnie okolo 1kPLN) i jak mi ktos zacznie wkrecac ze jakies sagemy motorole i innesmiecie sa lepsze to niech sie zmierzy przez maila zapraszam!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Kris pisze: 2005-07-27 01:56
    i tak to wszystko to c*h*u*j ...aparat rewelacja
    0
  • Users Avatars Mini
    posiadacz pisze: 2005-08-04 12:06
    JAK WAM NIE PASUJE KLAWIATURA TO KUPCIE 6670!!! JA MAM I JESTEM ZADOWOLONY!!! DAŁEM 1200ZŁ W MPUNKT I SUPER NAŁADNIEJSZA TA NIEBIESKA
    0
  • Users Avatars Mini
    ja pisze: 2005-08-07 15:26
    Ale N6670 (czy tez ta 7610) jest duzo wieksza od SEK700i i do tego nie ma radia !! Teraz mam N7650 ale poniewaz wlasciwie i tak nie uzywam symbianu to mysle,ze chyba jednak SE jest lepszy....jak uwazacie ?
    0
  • Users Avatars Mini
    Metiu pisze: 2005-09-25 15:58
    Czym sie rozni Nokia 6670 od Nokii 7610 (oprocz klawiszami?). Bledy maja takie same? prosze o e-mail z odpowiedzia - z gory dzieki
    0
  • Users Avatars Mini
    odyli pisze: 2005-12-31 00:00
    jest zajebisty!!! ale nie tani !!!
    0
  • Users Avatars Mini
    wielkimisiek pisze: 2006-01-25 20:03
    Witam was mam Nokie 7610 i jestem z niej zadowolony robi super zdjęcia itd ma wbudowany odtwarzacz mp3 kamerke elegancka dobrze mi sie go urzywa polecam dałem za nią 1000zł jest warta tą kase PZD.
    0
  • Users Avatars Mini
    smallbrother pisze: 2006-02-14 20:11
    telefon zaj*****y nie ma co gadać.Moim zdaniem te wszystkie gadki o złym wyglądzie i klawiaturze to bzdury.Fonik jest stylowy.a do klawoatury można się przyzwyczaić:P
    0
  • Users Avatars Mini
    moires pisze: 2006-02-20 20:13
    telefon fajny i bogaty w funkcje, ale mam jedno pytanie. Czy można w nim zainstalować program odczytujący pliki w formacie PDF? Czy jest taki program? Proszę użytkowników o w miarę szybką odpowiedź. Dzięki.
    0
  • Users Avatars Mini
    nofate pisze: 2006-03-08 17:02
    Brak irdy to kiepska wiadomość, bo przecież to najtańszy sposób przesyłania danych.
    0
  • Users Avatars Mini
    toth pisze: 2006-07-27 00:57
    Co wy ludzie z tą irdą?!Jestem szczęśliwą posiadaczką tego telefonu i uwierzcie mi,że nie prędko go zamienie na inny.Poza tym Bluetooth to o wiele lepsze rozwiązanie niz irda,a można go miec za 40 zł,a nie za 150 jak pisał jeden znawca.:)A jeśli chodzi o klawisze to cóż - jeśli ktoś ma grube paluszki...
    0
  • Users Avatars Mini
    Flojet pisze: 2006-11-14 18:13
    super telefonik mam do sprzedania zainstalowane w nim : word , exel , pwerpoint, pdf,notatnik,divx player, rórzne programy do robienia zdjęc , do obróbki zdjęć , wiele motywó(tematów).karta 512. wszystko super chodzi tip top polecam
    0
  • Users Avatars Mini
    Wilu pisze: 2007-01-24 12:12
    Ludzie jakie w głupoty piszecie tel jest bardzo dobry mam go klawisze są wygodne wogóle sie nietnie ma 1 minusa barteia trzyma krutko ... jak niemieliscie lub niemacie tego tel to sie niewypowiadajcie na ten temat :(
    0
  • Users Avatars Mini
    czarnylechu pisze: 2007-09-08 22:25
    Telefon świetny, mam go od tygodnia....normalna wielkość, układ klawiszy nie sprawia żadnych problemów, super wygląd. To mój pierwszy telefon z symbianem i jak narazie sprawuje się doskonale...
    0
  • Users Avatars Mini
    pisze: 2009-01-31 21:46
    mój sie wiesza i jakie formaty obsługuje
    0

Rekomendowane:

Akcje partnerskie: