Test Samsung SGH-E800

Recenzje
Opinie: 75
Opinie: 75

Nowym telefonem Samsunga wprowadzanym obecnie na polski rynek jest model SGH-E800. Po rozpakowaniu pudełka ukazuje nam się całkiem ładnie wyglądające urządzenie w obudowie typu slider. 

Jak można się było spodziewać Samsung zadbał o dobre wykonanie tego modelu. Jakość materiałów jest dobra, klawisze działają z wyczuwalnym klikiem i precyzyjnie. Klawiatura jednak jest trochę zbyt mała. Ze względu na spory rant wokół klawiszy osoby z większymi palcami mogą mieć problemy z używaniem jej. 

Telefon na zewnątrz wyposażony jest w gniazdo słuchawkowe (w standardowym zestawie z telefonem dołączone są słuchawki), przycisk szybkiego dostępu do aparatu fotograficznego, przycisk głośności, port IrDA oraz gniazdo do podłączenia do ładowarki. 
Wyświetlacz w telefonie potrafi pokazać 64 tysiące kolorów - taka ilość to już obecnie standard. Przewagą ekranu jest natomiast technologia TFT, która nadal jest jeszcze rzadko wykorzystywana w telefonach.

Podświetlenie telefonu jest dobre i nie sprawia problemu używanie go w ciemnych pomieszczeniach.

Menu

Główne Menu telefonu jest graficzne, natomiast podmenu są tekstowe. Menu ma dość prostą konstrukcję i trudno się w nim zgubić.


Dźwięki

E800 obsługuje aż 64 tonową polifonię. Niektórzy bardzo zachwycają się dźwiękami zaimplementowanymi w telefonach Samsunga, uważając je wręcz za niedościgniony wzór. Moim zdaniem dźwięki w Samsungach, są za mało naturalne, ale to kwestia gustu. 
Konstruktorzy Samsunga posegregowali wszystkie dźwięki. Nie można zastosować tego samego dźwięku w różnych aplikacjach np. przy SMS czy budziku. Nadal Samsung tak uparcie nie wprowadza możliwości ustawienia sygnału dzwonienia wraz z wibracją. 

Trochę irytuje brak możliwości wyłączenia dźwięków potwierdzeń. Za każdym razem gdy usuwamy wiadomość ze skrzynki, dostajemy komunikat z towarzyszącym mu dźwiękiem. Żeby chodziło tylko o usuwanie wiadomości to byłoby pół biedy, niestety sytuacja taka występuje zawsze, gdy zmieniamy ustawienia jakiejś opcji w telefonie, czy też po wysłaniu SMS. 
Telefon obsługuje jedynie dźwięki w formacie .mmf. Ściągniętych z internetu melodii w tym formacie, nie mogłem jednak wgrać do telefonu. Aplikacja pokazywała błędny format danych. Telefon przyjmował jedynie dźwięki standardowo umieszczone przez producenta w oprogramowaniu Easy Studio.
Wszystkie dzwonki są wystarczająco głośne, może drobne zastrzeżenia mam do głośności niektórych sygnałów wiadomości, ale Samsungi mają to do siebie, że można ustawić w nich okresowe przypomnienie, więc w końcu się je usłyszy. Dobra jakościowo jest wibracja w telefonie. Jest dobrze wyczuwalna i bardzo cicha.

Organizer

W organizerze, oprócz listy "To Do" oraz terminarza, mamy dostępne ustawienia czasu, alarm oraz kalkulator i przelicznik. 
A opcji alarmu oprócz budzika możemy skonfigurować dodatkowo dwa alarmy. Możemy dowolnie konfigurować sobie w jakie dni chcemy aby alarm się uaktywniał. 

   

W kalkulatorze oprócz podstawowych funkcji matematycznych tj.: +, -, *, /, mamy również procentowanie oraz możliwość wykonywania działań w nawiasach.

Ciekawą opcją jest przelicznik. Nie jest to jedynie przelicznik walut, ale przelicznik podstawowych jednostek miarowych na świecie. Możemy przeliczać długość, wagę, objętość, powierzchnię oraz temperaturę.

Stoper w telefonie ma możliwość zapisania w pamięci 3 międzyczasów. 


Wiadomości

Telefon obsługuje oczywiście wiadomości tekstowe oraz MMS. Są również dostępne raporty doręczeń. W trakcie pisania wiadomości mamy podawany na górze licznik znaków, oraz licznik wiadomości, których możemy jednorazowo napisać 12. Telefon ma zaimplementowany również słownik T9 w języku polskim. Jak już wcześniej wspomniałem, pisanie wiadomości utrudniają trochę ranty przy klawiaturze.
Telefon może pomieścić do 200 wiadomości SMS oraz do 150 wiadomości MMS.

Aparat

Telefon ma wbudowany aparat cyfrowy o rozdzielczości VGA. Istotną różnicą, w stosunku do większości pojawiających się na rynku telefonów z aparatami, jest wyposażenie E800 dodatkowo w rodzaj lampy błyskowej. Flash jest niczym innym jak wbudowanymi trzema diodami świecącymi, które trzeba przyznać świecą całkiem mocno.

Przykładowe zdjęcie zrobione w najwyższej rozdzielczości zamieszczam poniżej.

Oprogramowanie

Bez oprogramowania nie prześlemy do telefonu żadnych obrazków ani dźwięków. Software dostępny jest na wyłącznie na stronach internetowych producenta (w zestawie nie ma płyty CD). Bezpośrednio pomiędzy telefonami można przesyłać jedynie wizytówki z książki telefonicznej. Software, dzięki któremu możemy łączyć się z telefonem to EasyStudio. 

PIMS & File Manager

Menedżer plików jest bardzo prostym i intuicyjnym programem, przypominającym eksploratora systemu Windows. Nikt nie powinien mieć kłopotów z jego obsługą. Podczas uruchamiania programu łączy się on telefonem. Przy podłączaniu się telefon pokazuje przez moment informację "niedozwolone". Trudno powiedzieć czemu. Wszystkie odczyty wykonują się poprawnie.

W pakiecie oprogramowania EasyStudio znajdziemy również, aplikację umożliwiającą korzystanie z telefonu jako modemu. Aplikacja Internet Access służy łączności z Internetem. Jak można zauważyć na poniższych screenshot-ach wszystkie pola są domyślne wypełnione dla wszystkich sieci w danym kraju. Przyśpiesza to i upraszcza korzystanie z programu.

    
     

Do obróbki i przesyłania zdjęć służy program Image Editor.

Pamięć

Nawet jak na obecne standardy, telefon ma bardzo dużą pamięć 22 MB. Pamięć ta jest dzielona pomiędzy zdjęcia, dźwięki oraz MMS.

   
  


Bateria

Standardowa bateria telefonu to ogniwo o pojemności 800mA. Samsung, żeby ograniczyć zużycie energii, zastosował w telefonie całkowite wygaszenie wyświetlacza w stanie spoczynku (żeby wyświetlić godzinę należy użyć klawisza regulacji głośności i przytrzymać go około 2 sekund). Telefon przy ograniczonym używaniu (kilka SMS i kilka minut rozmów dziennie) wytrzymuje maksymalnie 4 dni. Przy częstszym korzystaniu z telefonu długość działania baterii znacznie się skraca.

  

Podsumowanie

Samsung SGH E-800 jest bardzo dobrze wykonany i zgrabny. Klawiatura dla osób o większych palcach może sprawiać problemy. Możliwości E800 nie są najgorsze: Java, bardzo dobry ekran, podczerwień, olbrzymia pamięć. Wadą telefonu jest brak możliwości przesyłania dźwięków i obrazów pomiędzy telefonami za pośrednictwem portu podczerwieni oraz niezbyt duża wytrzymałość baterii. 

Telefon jest wyposażony w dobrej jakości cyfrowy aparat fotograficzny VGA z flashem. Dość istotna jest również doskonała jakość dźwięku podczas rozmów oraz fakt, że telefon nie "gubi" zasięgu.
Polska premiera Samsunga SGH E-800 odbyła się w ekskluzywnym butiku "First Class" Macieja Zienia. Tak też będzie pozycjonowany nowy telefon Samsunga. Ma to być telefon komórkowy dla osób dbających o swój wygląd, które otaczają się ładnymi przedmiotami. Jest to jednak produkt skierowany do dosyć wąskiej grupy osób. Dla rynku masowego Samsung przygotowuje niespodzianki jeszcze na IV kw. tego roku.

Opinie:

Opinie archiwalne (75):

Komentuj

Komentarze / 75

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    WoofeR_kf pisze: 2004-08-31 14:04
    Ujdzie ...
    0
  • Users Avatars Mini
    koci.smyk pisze: 2004-08-31 14:08
    duzy minus,brak mozliwosci ustawienia wibracji z melodia rownoczesnie, tylko najpierw wibra, potem melodia.....to mnie draznie!!! ponadto ciekawy jestem czy tak jak w e-7000 tylko podstaowowe dzwieki mozna przypisac poszczegolnym osobom, a sciagane tylko do ogolnego powiadamiania!!!????
    0
  • Users Avatars Mini
    bluepaker pisze: 2004-08-31 14:20
    Fajne cacko-ale nie dla mnie :-(
    0
  • Users Avatars Mini
    K_Lego pisze: 2004-08-31 14:22
    myślałem że będzie to coś lepszego... podoba mi się że ma 22 mb.
    0
  • Users Avatars Mini
    jargrab pisze: 2004-08-31 14:33
    szczerze- mam mieszane uczucia, jak na telefon dla osób "dbających o swój wygląd, które otaczają się ładnymi przedmiotami" design jest przeciętny nie zachwyca- ot taki sobie telefonik, jeżeli chodzi o dane techniczne to całkiem nieźle szczególnie 22MB pamięci, ale jak na telefon tej klasy brakuje mu charakteru:)
    0
  • Users Avatars Mini
    gosciu pisze: 2004-08-31 14:50
    nie spodobał mi sie zabardzo mniej więcej to samo co x-600 tylko w innej obudowie !! spodziewałem sie czegos znacznie lepszego
    0
  • Users Avatars Mini
    Soul Calibur pisze: 2004-08-31 14:51
    Wygląd tego SAMSUNG-a nawet jest fajny. Z doświadczenia wiem że SAMSUNG-i są nieco delikatne, bateria bardzo słaba, port podczerwieni mija się z celem (bo co to za podczerwień przez którą nie można wysłać dźwięku czy zdjęcia), brak Bluetooth-a i cena za wysoka. To co jest dobre w SAMSUNG-ach: wykończenie, wyświetlacz, dzwonki i aparat. SAMSUNG E800 jak dla mnie 6/10. POZDRAWIAM
    0
  • Users Avatars Mini
    woytek pisze: 2004-08-31 14:54
    No nawet nawet podoba mi sie flesh, 22mb pamieci natomiast nie podoba mi sie ze nie mozna przesylac zdjec podczerwienią,a poza tym na pewno bedzie baardzo drogi
    0
  • Users Avatars Mini
    spacetur pisze: 2004-08-31 14:56
    200 SMSów w pamięci??? Nie wiedzą co to pamięć przydzielana dynamicznie?? Do przesyłania podczerwienią potrzebny specjalny soft?? Od 2 lat mam Nokie 7650 i wygląda na to że jest znacznie lepsza, niby ma tylko 4 mega ale mogę używać jej jak dyskietki co pozwala przenosić wszelkiego rodzaju dane. Gadam z kompem podczerwienią bez żadnych aplikacji. Sumując: 3 lata temu byłby całkiem dobrym fonikiem. Pozdrawiam.
    0
  • Users Avatars Mini
    spacetur pisze: 2004-08-31 15:39
    Nawiasem mówiąc świetna foczka na tapecie tego fonu;-)
    0
  • Users Avatars Mini
    Andrez pisze: 2004-08-31 16:44
    NAwet nawet. Ale ja widać tesz ma troche blłędów. I denerwje mnie że irda jest tak samo schrzaniona jak w nokiach ;/
    0
  • Users Avatars Mini
    shadok pisze: 2004-08-31 17:01
    a gdzie bluetooth? bez tego to ....
    0
  • Users Avatars Mini
    gregus0 pisze: 2004-08-31 17:05
    no fajny telefonik
    0
  • Users Avatars Mini
    olaf pisze: 2004-08-31 18:24
    K700i i tak wymiata, nie licząc S700, ten to już wogóle....
    0
  • Users Avatars Mini
    MarQu pisze: 2004-08-31 18:26
    Nie moj gust. Ogolnie z Samsungow to tylko v200 i e700.
    0
  • Users Avatars Mini
    bomm pisze: 2004-08-31 19:03
    "Menu ma dość prostą konstrukcję i trudno się w nim zgubić." świetnie
    0
  • Users Avatars Mini
    Pawlok pisze: 2004-08-31 20:38
    Nic specjalnego. Troszke tandetny wyglad i oczywiscie brak bluetoth. Samsung stoi w miejscu od jakiegos czasu.
    0
  • Users Avatars Mini
    Radeonik pisze: 2004-08-31 20:39
    Nie wiadomo co powiedzieć o tym telefonie. Wyświetlacz dobry, zdjęcia też, ale komunikacje z innymi urządzeniami widać nawala. Nie obsługuje dzwonków midi, wave, mp3 to wielki minus. Jak dla mnie to on jest taki jakiś mydlany i nie miałbym zaufania do obudowy. Samsung jak samsung, zrobi coś dobrze to schrzani coś innego. Nie mogę powiedzieć, że jest kiepski, ale jeżeli to ma być najlepszy samsung to jest za Nokią, Sony Ericssonem i Motorolą. Widać samsung nadal bardziej ceni sobie sprzęt AGD i RTV niż telefony.
    0
  • Users Avatars Mini
    BOSSNOKIA pisze: 2004-08-31 23:50
    DLa kobiet-calkiem fajny,lepszy od np SL55.
    0
  • Users Avatars Mini
    alien pisze: 2004-09-01 00:11
    szczerze mowiac test jest raczej przecietny.Zadnych szczegolowych informacji za duzo fotek oprogramowania a telefonik nawet wpozo jednak nic nie przewyzszy mojego eryka t39 dwa lata uzytkowania zero wad zero usterek swietny design :] ale niebede tutaj robil kryptoreklamy :-)
    0
  • Users Avatars Mini
    Antek138 pisze: 2004-09-01 00:49
    Ładny telefonik dla kobiet, brak notatnika, tylko dwa alarmy, nie jest to telefon dla ludzi z klasą. Ludzie z klasą mają zawsze wiele na głowie i dlatego też przypominacz, notatnik, taki niby organizer znacznie ułatwia życie i jeszcze jeden mankament słaba bateria. Powinien działać chociaż przez tydzień.
    0
  • Users Avatars Mini
    Xenion pisze: 2004-09-01 01:39
    Ten TEST to PORAZKA. Jest strasznie krotki o polowa to opisanie softu do kompa, nizeli opisanie mozliwosci phona. WIELKI MINUS!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Ford Anglia pisze: 2004-09-01 11:16
    Samsung, ma mozliwosc przesyłania mmfow do pamiecie sciagnietych z netu, ale musza byc w odpowiednim formancie, do wyboru od 8 lini melodycznych, do 60, wiec, nie przyjmuje nic innego , niz 60. Pozatym trzeba zwrocic uwage przy przegrywaniu, zeby otworzyc katalog dzwieki, wtedy sie odblokowuje i wszytsko jest dobrze. Inne katalogi sa poblokowane na wysyłanie mmfow. Test, kiepski. E800, to podrasowany e700, ma wiecej pamieci i flasha. Fakt, denerwuje, to ze nie mozna dzwonic i wibrowac rownoczesnie i przypisywac sciagnietych dzwonków, do grup dzwoniacych. Generalnie reszta jest bardzo w porzadku. Menu, klawise, super wyswietlacz... soft tez wygodny i intuicyjny. I est w nim organizer, i notatnik. Poprostu tester o tym nie wspomniał.
    0
  • Users Avatars Mini
    Ford Anglia pisze: 2004-09-01 11:18
    Widac to... skrajnie lewe na dole, na screenie z menu 5tego. Albo klawisz funkcyjny kułko w pozycji dół. szkoda, ze ten niebieski przycisk "i" słuzy tylko do WAPa, a nie jest to przykładem Panasoniców przycisk OK. To wygodniejsze by jeszcze było.
    0
  • Users Avatars Mini
    adzik pisze: 2004-09-01 12:47
    Najbardziej demerwuje mnie brak możliwości przesyłania obrazków i dźwieków przez irde, podobnie było w modelu C100. Nowy model ma jak dla mnie za słabą baterię, ale wielkość pamięci podoba mi się!!
    0
  • Users Avatars Mini
    Caspian pisze: 2004-09-01 13:25
    Jejuuu jaka WYMĘCZONA ta recenzja... "... łączy sie on telefonem..." "... software dostepny jest na wylącznie na stronach..." Zaskakuje mnie "profesjonalizm" recenzentow, ktorzy nawet nie wysilaja sie aby poprawic swoje wypociny. Tymczasem z testu nic nie wynika. Jaki jest slownik T-9?? Obsluguje polskie znaki czy nie?? Jesli tak to jak koduje dana wiadomosc?? Czy sa ograniczenia na wielkosc wiadomosci MMS?? Jesli tak to jaka maksymalnie moze byc wiadomosc, aby zostala odebrana?? Czy MMS moze byc z dzwiekiem?? Czy jest skrzynka email?? Mozemy odbierac email przez telefon czy nie?? Jak sprawuje sie WAP?? Jak wyswietla strony?? Ile kb moze miec maksymalnie obrazek aby mozna go bylo zastosowac jako tapete?? Bardzo wazne sa tez wymiary tego aparatu - czy jest wiekszy czy mniejszy od Siemensa Sl55?? Cieszy mnie "kolego" ze pobawiles sie tym telefonem. Jak juz skonczysz to daj go komus kto wie jak testowac telefony i umie pisac recenzje z ktorych COŚ wynika... Pozdrawiam.
    0
  • Users Avatars Mini
    PingNoMore pisze: 2004-09-01 17:40
    Ogolnie z wygladu telefon calkiem calkiem, a co do funcji to rzeczywiscie BT by mu sie przydal, zwlaszcza, ze jest kierowany do ludzi z "klasa" a tacy to maja kase, zeby kypic sobie sluchawke BT czy inne urzadzenie tego standardu. bateria tez nie zachwyca. Mogli by jakas konkretna opracowac
    0
  • Users Avatars Mini
    nianias2 pisze: 2004-09-01 19:42
    No wlansie zgadzam sie z Caspianem podstawowych bardzo waznych informacji nie ma w tym tescie... a jaka jest ksiazka telefoniczna? u samsunga to roznie bywa czesto jedynie jako dodatekowe info email.. o javie tez sie tam nie doczytalem... hmm
    0
  • Users Avatars Mini
    nastik pisze: 2004-09-02 02:13
    Cena tego fona to jakas totalna porazka...na allegro 1800zł...za co??? W tym telefonie fajny jest moze design choc nie jest wcale nowatorski,poza tym kiszka,brak bluetooth,cienki wyswietlacz.....eeeeeehhhh
    0
  • Users Avatars Mini
    nastik pisze: 2004-09-02 02:15
    A test uwłacza kazdemu który intersuje sie komórkami troche bardziej..jak dobrze ze istnieje mobile-review.com UCZCIE SIE OD NICH PANOWIE ''TESTUJACY"...pozdrawiam wszystkich
    0
  • Users Avatars Mini
    AQQ pisze: 2004-09-03 17:42
    swietne na zdjeciu pokazujacym wyswietlacz IDEA PL a pod bateria karta ERY :-)))
    0
  • Users Avatars Mini
    AQQ pisze: 2004-09-03 17:44
    mozna by zamieszczac pare dzwonkow i zdjec by porownac z innymi ale coz to wystarczy. fonik zgrabany pewnie przy pelnej zabawie wytrzyma od switu do zmierzchu?
    0
  • Users Avatars Mini
    deus pisze: 2004-09-04 18:48
    Mam tylko jedno pytanko.Po teście P910i spodziewałem się testu S700i.Czy jest szansa w najbliższym czasie na bliższe informacje o tym telefonie?
    0
  • Users Avatars Mini
    młody-1 pisze: 2004-09-05 19:08
    taki sobie. motorola v500 rulez albo syn i eryk k700i
    0
  • Users Avatars Mini
    rgumkowski1 pisze: 2004-09-08 16:27
    Czy ja dobrze widze? Nowoatorstwo 7650 i SL55 sie jednak przyjeło???
    0
  • Users Avatars Mini
    WujekM pisze: 2004-09-09 04:15
    Samsfont
    0
  • Users Avatars Mini
    kamil200222 pisze: 2004-09-12 11:38
    mi sie onnie podoba czegos mu barkuje
    0
  • Users Avatars Mini
    Krystian4902 pisze: 2004-09-21 09:52
    Jeżeli to ma być nasladownictwo Noki 7650 to jest bardzo kiepściutkie, nie doratsa do piet tej Noki, funkcje, soft, menu i wyświetlacz są poprostu cienkie, druga sprawa to cena.... niezły dowcip ktoś sobie wymyslił, ale mało kto będzie się z niego smiał, za takie pieniądze wolałbym 1000 razy bardziej kupić N7650 a reszte wydać na przyjemności niż walić kasiore w taki chłam, użytkuję N7650 od 2 lat i jest to telefon godny zaufania, gdy wchodził na rynek miałem mieszane uczucia co do niego ale nie żałuje że go kupiłem, przedewszystkim jest solidny czego o samsungu bym nie powiedział.
    0
  • Users Avatars Mini
    miczu pisze: 2004-09-21 22:56
    nawet jesli ladnie wyglada to i tak w jego funkcjach brakuje paru rzeczy, a pamiec 22mb to wcale nie tak duzo, jak nie ktorzy mysla, kolejny chlam ktory zostal wypuszczony na rynke za wczesnie i bez wiekszego nakladu pracy, lepiej poczekac i dopracowac niz sie spieszyc i wypuscic telefon ktory nic nie wniesie na rynek, ogolnie daje mu 5 ale tylko za wyglad !!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    wopo pisze: 2004-09-28 16:51
    Pierwszy raz na światowym rynku pojawia się telefon z funkcją oczyszczającą głos. Nawet w bardzo głośnym pomieszczeniu rozmowa jest możliwa, poniważ telefon automatycznie zwiększa klarowność dźwięku, tak, aby odbiór był jak najlepiej słyszalny. Wbudowany tryb głośnomówiący niweluje echo, podczas gdy tłumik hałasu, jak również funkcja oczyszczania dźwięku pozwalają na swobodną rozmowę podczas jazdy samochodem. GPRS klasy 10 (4 DL, 2 UP), WAP 2.0 MMS: Maks. 100 KB na 1 MMS Format SMIL (kontrola sekwencji tworzenia i odtwarzania maks. 10 stron na 1 MMS, z jednym plikiem dźwiękowym, graficznym i tekstowym na każdą stronę
    0
  • Users Avatars Mini
    wopo pisze: 2004-09-28 16:59
    c.d... Pamięć: 22 MB pamięci dynamicznej na MMS-y, zdjęcia i dźwięki Pamięć nieulotna: 200 SMS, 1000 wpisów w książce telefonicznej, przewidywanie wpisywanego tekstu T9 (z funkcją uczenia się) 3 MB na zintegrowaną technologię Wireless Java Sprobujcie pobawić się WAP-em- chodzi szybko i pewnie ! Wyswietlacz kontrastowy i b.wyraźny. Mimo wbudowanej anteny wewnętrznej ma silny sygnal sieci. A wady - brak BT(mnie to nie przeszkadza) i wibracja potem dźwięk. Ogólnie SUPER FON !!!!!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    wopo pisze: 2004-09-28 17:34
    c.d. a w obiektywie aparatu zastosowano innowacyjnie 3 soczewki ( jak ci koreańce to zrobili ? ) dzeki temu lepsza jest geometria obrazu ( dla fanów Nokii- na fotkach z tych aparatów zewnętrzne krawedzie prostych linii są krzywe , a w SE P 900 tylko środek fotografii jest doświetlony... Najwyższa wartość SAR zmierzona na tym telefonie wynosi 0,357 W/kg i jest to mniej niż w większości telefonów. Oznacza to .że "czaszka będzie mniej dymiła " Mam go od miesiąca i jestem b.zadowolony !!! Do Krystiana 4902 - nie porównuj wyświetlacza N7650 do E800 bo obrażasz Samsunga CIENKI ???!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    wopo pisze: 2004-09-28 17:46
    c.d. sprostowanie :SAR dla E800 wynosi 0,322 W/kg a dla N 7650 0,357 W/kg. Pozdrawiam wszystkich zdrowo myślących ( również bezkrytycznych fanów różnych innych marek !) NIEWAŻNE JAKI, BYLE BYŁ DOBRY !!! A taki jest SAMSUNG E800 !!!
    0
  • Users Avatars Mini
    youzyczka pisze: 2004-09-30 00:35
    samsungi są dobre, ale baterie mają kiepskie. a ten mi się wcale nie podoba. taki toporny jakiś...funkcje ma fajne. szczególnie podoba mi się ta oczyszczająca głos.
    0
  • Users Avatars Mini
    pp pisze: 2004-10-01 20:33
    Sluchajcie co w ogole wiecie o telefonach komorkowyck,nie ma co porownywac samsungae800 do noki 7650 ,wszyscy nazekaja na baterie a ile wytrzymuje bateria w noki 7650 2dni i to jest swietny wynik waszym zdaniem.Musimy wziasc duza poprawke samsung robi swietne telefony i zgodze sie z WOPO ,bo jako jedyny wie o czym pisze , ja takze interesuje sie telefonia komorkowa i powiem wam samsugi to swietne telefony a normalna rzecza jest ze jak wyswietlacz samsunga ma 65,tys.kolorow to szybciej bedzie sie wyladowywac bateria nokia ktora ma 65.tys kolorow model 6600 trzyma ile dni. Samsung robi robi telefony bardzo dopasowane ,wystarczy trzymac go w dloni i wiemy co jest grane.Nie zachwalam tej firmy ale nie mozna ich krytykowac .mam nadzieje ze samsung bedzie bardziej znany na naszym rynku ,jest to godna zaufania firma i polecam ja kazdemu
    0
  • Users Avatars Mini
    pp pisze: 2004-10-01 21:13
    Swietna funkcja w samsungu e800 jest funkja niwelowania halasu,a co za tym idze swietna jakos rozmow i nawet w systemie glosnomowiacym.Bo co z tego ze mamy zestaw glosnomowicy w telefonie jak nie mozemy dobrze przez niego rozmawiac i tu sie naleza pochwaly dla samsunga ktory procz ladnie wykonanego telefonu daje nam swietna jakos rozmow,Ja sam mam samsunga x100 i powiem ze jokos rozmow jest bardzo dobra moim zdaniem lepsza niz w noki 6610 ktora takze tez mialem .To jaka musi byc jakosc rozmow w modelu E800 .Napewno warto miec E800 chocby dla dzwonkow bo sa najlepsze nie wspominajac o aparacie ktory niekiedy moze nam sie bardzo przydac.
    0
  • Users Avatars Mini
    kevin pisze: 2004-10-03 16:38
    Ograniczone wysyłanie plików na podczerwieni, brak bluettoh ;/ To moim zdaniem poważne wady, mi sie ten telfon osobićie podoba tylko z wyglądu !!
    0
  • Users Avatars Mini
    seniorita pisze: 2004-10-06 01:07
    Całkiem niepotrzebnie wzorowane na sl55 :| bo sl55 to najgorszy wypust siemensa ... więcej wad niż zalet ... a przedewszystkim łamią się :| to po co powielać błędy konkurencji :|
    0
  • Users Avatars Mini
    super_electroc pisze: 2004-10-08 21:18
    Moim zdaniem troche zamało koreańczycy popracowali nad E800.A czy to odbiera MMS wiadomości?? ob jjak nie to nie chce go na nawet za 5gr,. Pozdrooo....../.
    0
  • Users Avatars Mini
    Soul Calibur pisze: 2004-10-11 00:16
    Wygląd tego SAMSUNG-a nawet jest fajny. Z doświadczenia wiem że SAMSUNG-i są nieco delikatne, bateria bardzo słaba, port podczerwieni mija się z celem (bo co to za podczerwień przez którą nie można wysłać dźwięku czy zdjęcia), brak Bluetooth-a i cena za wysoka. To co jest dobre w SAMSUNG-ach: wykończenie, wyświetlacz, dzwonki i aparat. SAMSUNG E800 jak dla mnie 6/10. POZDRAWIAM (...)
    0
  • Users Avatars Mini
    pp pisze: 2004-10-11 19:14
    uwazam ze telefon jest na poziomie a ci ktorzy mowia co za telefon z ktorego nie mozna przeslac zdjecia lub dzwonka przez port podczerwieni ,to nie ktos madry mi powie czy mozna przesylac w modelu 6610 zdjecia i dzwonk,O czym wy w ogole mowicie Samsug to telefon swietnie wykonany sluzacy do rozmow ,tak zostal stworzony.dla mnie wiem jedno liczy sie jakosc rozmow i system glosnomowiacy a on ma.
    0
  • Users Avatars Mini
    qrak pisze: 2004-10-11 22:17
    niewiecie moze co to za piosenka towarzyszy reklamie telewizyjnej?? bardzo taka fajna na dzwonek :-) jakby ktos wiedzial niech cos skrobnie :)
    0
  • Users Avatars Mini
    Soul Calibur pisze: 2004-10-25 00:12
    Wygląd tego SAMSUNG-a nawet jest fajny. Z doświadczenia wiem że SAMSUNG-i są nieco delikatne, bateria bardzo słaba, port podczerwieni mija się z celem (bo co to za podczerwień przez którą nie można wysłać dźwięku czy zdjęcia), brak Bluetooth-a i cena za wysoka. To co jest dobre w SAMSUNG-ach: wykończenie, wyświetlacz, dzwonki i aparat. SAMSUNG E800 jak dla mnie 6/10. POZDRAWIAM (...)
    0
  • Users Avatars Mini
    lukas pisze: 2004-10-26 02:09
    mam ten tel od tygodnia i bardzo mi sie podoba, bateria trzyma 4dni, robi całkiem niezłe zdjecia no i jakosc rozmów jest naprawde zadowalająca ale jak kazdy fon ma jakies minusy podczerwien( do niczego nie przydatna)
    0
  • Users Avatars Mini
    jak_zawsze pisze: 2004-11-06 21:55
    nie lubię telefonów "otwieranych" niby są małe ale jek przyjdzie dzwonić to wymiary ma pierwszych aparatów dla Centka :D
    0
  • Users Avatars Mini
    olele pisze: 2004-11-09 00:38
    dresowe nokie!!! poprostu ci co maja nokie, maja dysonans podecyzyjny! nic dodac nic ujac:P nokie owszem fajne (nie wszystkie) ale wszystkie buraki je maja i to mnie drazni:P mam juz 3 telefon iiii posrod nich nie bylo zadnej nokii...moze kiedys sie skusze na jakas ale zdecydowanie wole tego samsunga!!:))) jest boski
    0
  • Users Avatars Mini
    PawL pisze: 2004-11-18 17:18
    nie lubie samsunguw jak i cegielek a to oznacza ze ten telefon jest fuj .
    0
  • Users Avatars Mini
    wojtek pisze: 2004-12-05 22:13
    Witam, czy ktośmi może wyjaśnić czym się rózńią Samsungi E 800 od E810 i E820?
    0
  • Users Avatars Mini
    Buziaczek pisze: 2004-12-14 01:30
    Luudzie! Ale się czepiacie ! ;))) Ty tylko telefon! Czy rzeczywiście potrzebujecie wszystkich tych funkcji ??? Albo bateria - rozumiem, że nie powinna byc zbyt kiepska. Ale czy musi ona działac... nie wiem... 10 dni? Też by niektórym było za mało :) Ja mam Samsunga s300m, w którym bateria trzyma ok. 3 dni i jestem zadowolona! Czy to jakis problem zostawić fonik w ładowarce w nocy? Albo choćby doładować w pracy czy na uczelni? Ja tak robię i nie widze żadnego problemu!!! Chyba strasznie nie lubicie tego ładowania ;))) Pozdrawiam! :)
    0
  • Users Avatars Mini
    stasiu_j pisze: 2004-12-15 09:44
    jak dla mnie mógłby być... :)
    0
  • Users Avatars Mini
    bezniesp pisze: 2005-01-06 01:42
    Czy moglby ktos dysponujacym samsungiem e800 przeslac mi na maila: jo.ni@wp.pl chcoby ze 2 inne niz to zamieszczone w tescie zdjecia, gdyz jakosc sprawia wrazenie znacznie lepszej niz w nokii 7610, a musze zdecydowac pomiedzy tymi dwoma komami. bede bardzo wdzieczny za okazana pomoc :)
    0
  • Users Avatars Mini
    rafał pisze: 2005-01-20 14:00
    Hej! Oto moja konkluzja! Najbardziej śmieszą mnie ci ludzie, którzy krytykują ten telefon bo czegoś tam nie ma. Niektórzy piszą że czekają np. na SAMSUNGA D500. Większość z nich nie stać nawet na Nokie 3310 3-letnia z Allegro! Czekajcie sobie jeszcze 7 lat to może sobie kupicie. I tacy ludzie mnie wlasnie śmieszą1 I dlatego %#$@ im wszystkim w dupe. Pozdrawiam!
    0
  • Users Avatars Mini
    lukasz_maly pisze: 2005-03-19 13:00
    on jeeeest fajny!!! zajebisty!!! coś cudownego/!!!
    0
  • Users Avatars Mini
    dresman pisze: 2005-03-24 20:47
    a mnie smieszysz ty rafał bo ciebie nie stać nawet na nokie 3310 od dresa z osiedla :] i sie nie kozacz buraku:]
    0
  • Users Avatars Mini
    rafał pisze: 2005-04-30 07:16
    dresman kup sobie lepiej pożądne ubranie bo ten kto nosi dres ubogi jest
    0
  • Users Avatars Mini
    rafał pisze: 2005-06-28 07:52
    wyskocz buraku...
    0
  • Users Avatars Mini
    rafał pisze: 2005-06-28 07:53
    to cie skróce o glowe
    0
  • Users Avatars Mini
    Buuuzia pisze: 2005-09-28 14:46
    Mam go od 2 dni i niech się schowają inne! Muszę sprzedac teraz swojego "starego" K508i... A Wy ludziska lepiej weźcie E800 do do łapki a nie oceniajcie po wypisanych na GOLu funkcjach i statystykach... ;/ Zobaczycie o czym mówię - naprawdę jest bardzo sensowny!
    0
  • Users Avatars Mini
    tekla pisze: 2006-01-17 23:23
    Zgadzam sie z buuuzia telefon jest coool. JAk go wezmiecie do reki to niebo w gebie bardzo zaje**sty telefon
    0
  • Users Avatars Mini
    nofate pisze: 2006-03-08 17:21
    Nawet fajny. Ciekawy design.
    0
  • Users Avatars Mini
    Buuuzia pisze: 2006-04-02 18:02
    Jak miałam e800 to często słyszałam, że taki sobie i czemu go wybrałam. A ile osób się x640 zachwyca! A one są identyczne!!! Teraz moja Przyjaciółka ma x640 i dokładnie sprawdziłam - funkcje, menu, rozkład pozycji, kolory, wszystko mają takie same! Tylko ze e800 ka wiekszą pamięć. Ludzie zobaczą fon na obrazku i wydają opinię. Beznadzieja.
    0
  • Users Avatars Mini
    Buuuzia pisze: 2006-04-02 18:57
    Jak miałam e800 to często słyszałam, że taki sobie i czemu go wybrałam. A ile osób się x640 zachwyca! A one są identyczne!!! Teraz moja Przyjaciółka ma x640 i dokładnie sprawdziłam - funkcje, menu, rozkład pozycji, kolory, wszystko mają takie same! Tylko ze e800 ka wiekszą pamięć. Ludzie zobaczą fon na obrazku i wydają opinię. Beznadzieja.
    0
  • Users Avatars Mini
    maciej pisze: 2006-06-04 14:09
    co czeba zrobić żeby wysłać dzwonek przez podczerwień z nokii 6020
    0
  • Users Avatars Mini
    maciej pisze: 2006-06-04 14:09
    co czeba zrobić żeby wysłać dzwonek przez podczerwień z nokii 6020
    0
  • Users Avatars Mini
    karolina pisze: 2006-08-03 18:17
    siemka a mnie sie ten telefon podoba...chyba najtanszy z tych wysuwanych klawiatur^^chce sobie go kupic:) bo na inny z taka klawiaturka taty nie naciagne;p szkoda ze jest tylko srebny...pozdro:*
    0

Rekomendowane:

Akcje partnerskie: