Xiaomi Redmi 5 i Redmi 5 Plus oficjalnie w Polsce - ceny

Newsy
Opinie: 12
Opinie: 12

ABC Data rozpoczyna przedsprzedaż smartfonów Xiaomi Redmi 5 i Redmi 5 Plus.

Smartfony Xiaomi Redmi 5 oraz Redmi 5 Plus można zamawiać w Mi-home.pl oraz oficjalnym sklepie Xiaomi w serwisie Allegro.

Od 13 lutego będzie je można nabyć również stacjonarnie, w sklepie Mi Zone w warszawskim centrum handlowym Arkadia.

Xiaomi Redmi 5 to smartfon z ekranem o przekątnej 5,7 cala i proporcjach 18:9, wyświetlającym obraz w rozdzielczości 1440 x 720 pikseli. Wyposażono go w ośmiordzeniowy procesor Qualcomm Snapdragon 450 i – w zależności od wersji – 2 lub 3 GB pamięci RAM i 16 lub 32 GB pamięci wbudowanej. Bateria ma pojemność 3000 mAh, aparat główny wykonuje zdjęcia w rozdzielczości 12 megapikseli, urządzenie pracuje pod kontrolą systemu Android 7 Nougat. Xiaomi Redmi 5 będzie dostępny w trzech wersjach kolorystycznych: czarnej, złotej, różowej i niebieskiej. Ceny detaliczne tego modelu będą zaczynać się od 699 zł.

Xiaomi Redmi 5 Plus pojawi się w sklepach w wersji z 3 GB pamięci RAM i 32 pamięci wbudowanej lub 4 GB pamięci RAM i 64 GB pamięci wbudowanej. Dostępne wersje kolorystyczne to czarna, złota, różowa i niebieska. Smartfon napędzany jest ośmiordzeniowym procesorem Qualcomm Snapdragon 625, a jego system operacyjny to Android 7 Nougat. Ekran o rozdzielczości 5,99 cala wyświetla obraz w rozdzielczości 2160 x 1080 pikseli. Ceny Xiaomi Redmi 5 Plus będą zaczynać się od 899 zł.

Sprzęt zamówiony w przedsprzedaży zostanie wysłany do klientów po 12 lutego.

Opinie:

Opinie archiwalne (12):

Komentuj

Komentarze / 12

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    azazel pisze: 2018-02-07 17:39
    Dobre wiadomości. Widać, że Xiaomi zadomowił się w Polsce na dobre. Dobra cena i wysoka jakość, to elementy które gwarantuja popularność.
    9
  • Users Avatars Mini
    azazel pisze: 2018-02-07 19:13
    Xiaomi to ani jakość ani wykonanie, możliwości na papierze w rzeczywistości rozczarowanie, ale tanie
    -60
  • Users Avatars Mini
    ReVoLTE pisze: 2018-02-07 20:08
    Właśnie kupiłem Xiaomi i jestem w pozytywnym szoku. Samsung przy tym to jakaś kpina a do tego 2 razy droższy! Od dzisiaj tylko chińskie marki kupuje tak jak na chińszczyźnie Networks zbudował sieć tak i ja tylko na chińskich telefonach będę działał.
    39
  • Users Avatars Mini
    Marek pisze: 2018-02-07 22:01
    Mam Xiaomi i innego nie chce. 2000 zł za Samsunga to jest jakaś kpina. Xiaomi nie dość że tańsze to dużo lepsza bateria i lepiej wykonane.
    17
  • Users Avatars Mini
    Pytam się pisze: 2018-02-08 00:22
    Ale klakierki piszą posty za kasiorkę Xiaomi. Nie wstyd wam Xiaomi zatrudniać takich amatorów do marketingu?
    -51
  • Users Avatars Mini
    Oggy pisze: 2018-02-08 07:37
    Powiem tak. Kupiłem parę różnych, tańszych Xiaomi dla dzieciaków, które zupełnie nie szanują tego co dostają. I o dziwo wszystko OK. Sam jednak wolę "dopłacić" za znane logo i używam obecnie rocznego S7 i pewnie jeszcze z 1,5 roku tak będzie...
    6
  • Users Avatars Mini
    xyz pisze: 2018-02-08 10:08
    Powoli szukam nowego smartfona do nawigacji samochodowej. Obecny s5 powoli niedomaga i pewnie taki xiaomi 5 bedzie akurat.
    2
  • Users Avatars Mini
    refał1090 pisze: 2018-02-09 15:10
    W x-kom właśnie się pojawił na stronie Xiaomi Redmi 5 Plus https://www.x-kom.pl/p/408127-smartfon-telefon-xiaomi-redmi-5-plus-32gb-dual-sim-lte-black.html za 899 zł podobno z LTE B20
    0
  • Users Avatars Mini
    Kristo pisze: 2018-02-11 12:57
    Przymierzam się za zakupu Xiaomi Redmi 4 X. Ktoś może ma i może coś napisać o tym modelu?
    0
  • Users Avatars Mini
    Adam pisze: 2018-02-12 14:12
    Ja o tyle się jeszcze trochę wstrzymuję, że pewnie chwilę po premierze już cena będzie niższa najzwyczajniej, a dobrze się to nałoży bo jestem w trakcie zmieniania sieci na Virgin Mobile i jak załatwię wszystkie formalności to pewnie właśnie za nowym telefonem będę się rozglądał
    0
  • Users Avatars Mini
    Jarek Kopal pisze: 2018-02-13 10:07
    Wersja bez plusa Xiaomi Redmi 5 https://www.x-kom.pl/p/408123-smartfon-telefon-xiaomi-redmi-5-32gb-dual-sim-lte-black.html za 799 zł 3/32
    0
  • Users Avatars Mini
    observo pisze: 2018-02-14 15:57
    Do revolte:Klepnij fotki w słabym świetle tym Xiaomi i Samsungiem średniej klasy, wrzuć na kompa i porównaj. Zaręczam, że dopiero wpadniesz w szok.
    0

Rekomendowane: