Test Samsung Galaxy S6

Recenzje
Opinie: 58
Opinie: 58

Klasa smartfonu S (skala „Mercedesa” A, B, C, E, S)

Skala ocen 1-6 (6-celujący)

Wstęp

Z dwutygodniowym opóźnieniem otrzymaliśmy do testów Samsunga Galaxy S6. To najgłośniejsza premiera z tegorocznego kongresu mobilnego w Barcelonie, a także bez wątpienia jeden z aktualnie najlepszych smartfonów na świecie. Co nam się w nim od razu spodobało? Jest świetnie zaprojektowany, zgrabny, lekki i bardzo poręczny. Ma także boski ekran, jest bardzo szybki i robi świetne zdjęcia. Co nas nie porwało? Po przesiadce z Note 4, z iPhone 6 Plus lub z Mate 7, Galaxy S6 wydaje się być trochę zabawką z niezbyt dużym ekranem. Takie wrażenie mogą mieć jednak wyłącznie fani phabletów. Reszta będzie S6 naprawdę zachwycona.

Warto też wspomnieć o cenie S6. Urządzenie na starcie sprzedaży kosztuje 3 tys. zł w najtańszej wersji. Wersja EDGE oraz wersje z większą ilością pamięci wewnętrznej kosztują sporo więcej. Nie warto się oburzać, bo należy sobie uświadomić, że S6 nie został stworzony, aby masowo sprzedawać się na polskim, nadal biednym rynku. To urządzenie, które ma walczyć o klienta w USA, Europie Zachodniej, czy w innych bogatych regionach świata. Cena jest też wyznacznikiem klasy urządzenia. Samsung nie może walczyć z Apple flagowcem, który kosztuje o 40% taniej.

Główne wady i zalety smartfonu Samsung Galaxy S6

Zalety:

  • Wspaniały wygląd
  • Genialna kamera!
  • Chyba najlepszy obecnie ekran w smartfonach
  • waga: tylko 138 g
  • Bardzo ładna nakładka
  • Najnowszy Android 5.0.2 Lollipop
  • Ulepszony S-Health
  • Przydatne widżety
  • Fajne bezpłatne bonusy – Newsweek, Deezer itd.
  • Aplikacja Smart Manager
  • Galaxy Apps
  • Bardzo szybkie realizowanie dowolnych zadań
  • Rozbudowany pilot Peel Smart Remote
  • Bardzo ładny kalendarz S Planner
  • Świetna stabilizacja obrazu
  • Różne „tematy” menu
  • Wiele czujników
  • WiFi ac
  • Świetne szybkie ładowanie
  • Obsługa ładowania indukcyjnego – tej funkcji nie testowaliśmy
  • Bardzo wiele akcesoriów firmowych – różne rodzaje etui
  • Nano SIM
  • Download booster

Wady:

  • Nadal niezbyt przydatny pulpit Flipboard
  • Słaba bateria 2550 mAh
  • Stale wyświetla się komunikat o poszukiwaniu GPS
  • Zdjęcia wykonane w dodatkowych trybach aparatu potrafią zajmować 18 MB
  • Brak obsługi kart pamięci – system zajmuje około 6.5 GB
  • Smartfon nie jest wodoodporny i kurzodporny
  • Nadal gorsze niż w Huawei i Apple działanie czytnika linii papilarnych – poprawił się znacznie po aktualizacji udostępnionej pod koniec naszych testów

Zestaw – ocena 6

Standardowy zestaw „sklepowy” S6 składa się z ładowarki pozwalającej na szybkie ładowanie, z kabla USB oraz bardzo ładnych, białych słuchawek z wymiennymi gumowymi nakładkami. Samsung nie zapomniał także o „szpilce” do otwierania szufladki na nanoSIM. Nasz komplet do testów składał się dodatkowo z czterech świetnie wyglądających samsungowych etui. Są one widoczne na naszych zdjęciach. Etui dobrze chronią smartfon, ale jednocześnie sprawiają, że S6 traci trochę swoją „grację”.

 

Obudowa – ocena 6

Galaxy S6 ma całkowicie nową obudowę, ale gdy położymy obok niego model S5 to tak naprawdę ciężko je odróżnić. Najbardziej zmienił się bowiem wygląd tyłu smartfonu oraz jego boczne krawędzie. Tym razem zastosowano aluminium i szkło (Corning Gorilla Glass 4), bo o takie topowe materiały postulowali fani topowej serii S. Najbardziej elegancki jest tył obudowy, którego kolor został bardzo trafnie nazwany w naszym przypadku jako Black Sapphire. Rzeczywiście, pod pewnym kątem padania światła telefon jest czarny, a pod pewnym ma piękny niebieski kolor. Tył i przód S6 oczywiście trochę się palcuje, ale nie jest to jakiś wielki problem. Co do wytrzymałości samej obudowy to oczywiście sami jej nie sprawdzaliśmy, ale warto obejrzeć te dwa poniższe filmy:

Niektórzy testerzy krytykowali wystający z tyłu obudowy obiektyw, ale naprawdę nie sprawia on żadnych problemów, wygląda bardzo dobrze, a smartfon dosyć stabilnie leży na płaskiej powierzchni. Nam mniej podoba się lokalizacja głośnika (dokładna kopia rozwiązania z najnowszych iPhone). W czasie trzymania urządzenia w poziomie często zasłaniamy go, jednocześnie przypadkowo wyciszając dźwięk.

Ważnymi elementami obudowy są pulsometr (przy obiektywie z tyłu eski) oraz czytnik linii papilarnych wbudowany w przycisk HOME. Ten drugi działa lepiej niż w Note 4 i S5. Nie trzeba już ślizgać się palcem z góry na dół, wystarczy przyłożyć opuszek do czytnika. Samsung ma świadomość, że czytnik nie zawsze działa bez zarzutu i pod koniec testu udostępnił do niego specjalną aktualizację. Sytuacja trochę się poprawiła, ale nadal czytnik w Mate 7 i iPhone 6 Plus działa lepiej.

  

Wyświetlacz – ocena 6

Jak zwykle Samsung udowodnił, że jeśli chodzi o wyświetlacze to nie ma sobie równych. W S6 zastosowano ekran 5.1 cala Quad HD z rozdzielczością 2560x1440 pikseli. Gęstość pikseli to bardzo wysokie 577ppi. Wyświetlacz jest wykonany oczywiście w technologii Super AMOLED. Jak go można ocenić? Jest po prostu fantastyczny i nie ma żadnych wad. Jest bardzo jasny, kolory są żywe, nasycone. Kąty widzenia są rekordowe. Niestety duża rozdzielczość sprawia, że wzrasta zapotrzebowanie ekranu na energię. Dziwne jest natomiast to, że 2560x1440 pikseli nie wpływa na wyniki w benchmarkach i S6 miażdży w nich swoich konkurentów.

Procesor/pamięć/parametry techniczne – ocena 6

Jak na flagowca lidera rynku smartfonów przystało, w S6 znajdziemy bardzo mocny ośmiordzeniowy procesor. Cztery główne rdzenie są taktowane zegarem 2.1 GHz. Reszta rdzeni jest taktowana zegarem 1.5 Ghz. Samsung wolał nie ryzykować z podobno grzejącym się procesorem Snapdragon 810 i zastosował swoje własne, nowoczesne rozwiązanie. Ta decyzja chyba się opłacała ze względu na mniejsze koszty, bardzo dobry wynik w benchmarkach i zero problemów z przegrzewaniem się.

Procesor wykonany jest w technologii 14nm, obsługuje architekturę 64-bitową i współpracuje z 3 GB pamięci RAM i 32 GB pamięci na multimedia. W S6 producent stosuje szybką pamięć RAM LPDDR4, a „dysk” to pamięć UFC 2.0 (podobno 3 razy szybszą od „zwykłych” pamięci”).

Jeśli chodzi o brak możliwości zastosowania kart pamięci to Samsung tłumaczy to tym, że często używane przez klientów karty pamięci są wolne, uszkodzone itp. co może generować złe opinie o samym urządzeniu, które w tym przypadku nie będzie winne opóźnieniom zapisu zdjęć, odczytu aplikacji itd.

Jeśli chodzi o czujniki to w S6 znajdziemy ich komplet. Wewnątrz obudowy pracują: akcelerometr, barometr, czytnik linii papilarnych, czujnik żyroskopowy, czujnik geometryczny, czujnik pola magnetycznego, pulsometr, czujnik światła i czujnik zbliżeniowy. Za lokalizację odpowiada obsługa systemów GPS, Glonass i chińskiego Beidou. WiFi to najnowsze standardy 802.11 a/b/g/n/ac 2.4G+5GHz, VHT80 MIMO. Bluetooth jest w wersji 4.1. Także LTE nie odstaje i wspiera prędkość 300 Mbit/s (LTE Cat.6 300/50).

   

Pełne dane techniczne modelu Samsung Galaxy S6 znajdują się tutaj.

System – ocena 5

Wszyscy fani serii Galaxy S przed premierą S6 modlili się o optymalizację nakładki TouchWiz. Modlitwy zostały wysłuchane i TouchWiz został odchudzony i znacznie przyspieszony. Trzeba jednak zaznaczyć, że różnice w samym wyglądzie TouchWiz pomiędzy Note 4, a S6 są naprawdę symboliczne. To samo dotyczy nawiązań do zalecanego standardu projektowania systemu Lollipop. Samsung nie bardzo przejął się tymi zaleceniami. 

Główne zmiany w nowym TouchWiz objęły:

  • Nieco zmieniony wygląd notyfikacji
  • Inaczej uruchamiany tryb multiwindow
  • Możliwość ułożenia ikon na pulpitach w trybach 4x4, 4x5 i 5x5
  • Pojawiła się rozbudowana obsługa tematów menu z możliwością ich pobierania z Internetu
  • Nastąpiła zmiana partnera obsługującego chmurę – Samsung zrezygnował z popularnego Dropboxa na rzecz OneDrive Microsoftu
  • Pojawił się nowy wygląd ekranu aktywnych w danej chwili aplikacji

Nowy TouchWiz do porządnie wykonany miks starego TouchWiz, nowych pomysłów Samsunga oraz wybranych zaleceń Google dla systemu Lollipop.

     

  

Wprowadzanie tekstu – ocena 6

Klawiatura w S6 jest bardzo wygodna, choć oczywiście nie aż tak duża jak w Note 4. Do dyspozycji mamy bezpośrednie skróty do emotikonów oraz dodatkowy rząd klawiszy z cyframi (nasze ulubione ułatwienie pisania na ekranie). Tekst można dyktować lub wprowadzać go bez odrywania palca od klawiatury (Swype). Wysokość klawiatury możemy w pewnym zakresie regulować.

  

Kamera – ocena 6

Kamera to największa zaleta Samsunga Galaxy S6. Główna kamera ma matrycę 16 megapikseli i jest wyposażona w optyczną stabilizację obrazu, a kamera selfie ma 5 megapikseli. Największą ich zaletą są jasne obiektywy F1.9 oraz bardzo dobre i szybkie oprogramowanie. Aby uruchomić kamerę należy w dowolnym miejscu menu wcisnąć dwa razy przycisk HOME (funkcja Quick Launch). Kamera genialnie szybko robi zdjęcia i ustawia focus. Auto Real-time HDR zadba aby zdjęcia nie gubiły wybranych szczegółów. Za balans bieli (czyli prawidłowe barwy) odpowiada ulepszony system IR Detect White Balance. Finalnie zdjęcia mają bardzo ładne, nasycone kolory i są bardzo szczegółowe. Oczywiście nieco mniej szczegółów i więcej szumów jest przy słabszym oświetleniu, ale i tak te zdjęcia także są bardzo dobre.

W S6 dużo lepiej działa funkcja Selective Focus, ale czasami myli się co do zamazywanych obszarów. Zdjęcia z tej funkcji często zajmują ponad 20 megabajtów, tak jakby Samsung zapomniał o ich kompresowaniu.

Testując S6 na pewno należy współczuć producentom małych kompaktowych aparatów fotograficznych – niestety nie mają oni przed sobą żadnych rynkowych perspektyw. Za rok lub dwa smartfony całkowicie wypchną ich z rynku.

 

Nasze porównanie zdjęć Samsunga Galaxy S6 z innymi mocnymi konkurentami znajduje się tutaj:

Przykładowe zdjęcia:

Jeśli chodzi o materiały wideo to S6 oferuje nam nagrania UHD 4K (3840 x 2160) przy 30 klatkach na sekundę. Nagrania te są w miarę stabilne (choć stabilizacja wówczas nie działa), a ich długość nie może przekroczyć 5 minut. W trybie 4K nie możemy także korzystać z HDR, z dodatkowych efektów, nie możemy robić zdjęć podczas nagrania i korzystać z funkcji Tracking AF.

W trybie FULL HD możemy nagrywać w jakości 60 fps. W tym trybie również nie działają powyższe funkcje. Są one dostępne wyłącznie w zwykłym trybie FULL HD 30fps. W zwykłym trybie FULL HD wykluczają się natomiast wzajemnie funkcje stabilizacji i Tracking AF.
Fani zabawy wideo mają do dyspozycji dwa zabawne tryby: Slow Motion i Fast Motion. Niestety jakość nagrań w tych trybach to tylko HD.

Przykładowe wideo:

Tryb 4K

Tryb slow motion

Dodatkowe aplikacje – ocena 6

W S6 ambicją Koreańczyków było ograniczenie aplikacji wgranych natywnie do pamięci smartfonu. Ten cel udało się zrealizować. Fani apek Samsunga mogą je sobie dograć ze sklepu Galaxy Apps. Samsung nie zapomniał na szczęście o bezpłatnych bonusach, którego go odróżniają od konkurencji. Nadal przy zakupie nowego Samsunga mamy dostęp do bezpłatnego Newsweeka, Economist, darmowego Deezera na kwartał itd.

Po wyjęciu smartfonu z pudełka mamy do dyspozycji:

  • Nową wersję S Health
  • Wygodną aplikację Smart Manager do zarządzania naszym smartfonem
  • Peel Smart Remote – najlepszy pilot do telewizora, dekodera i innych urządzeń
  • OneDrive, OneNote i Skype
  • WhatsApp

W Galaxy Apps znajdziemy znane fanom Samsunga i oczywiście nadal bezpłatne aplikacje SideSync, Car mode, Video Editor, S Translator, S Note, Optical Reader, Samsung Link i inne.

   

Bateria – ocena 3

Bateria w Galaxy S6 trochę nas zawiodła. Po przesiadce z iPhone 6 Plus, który działa bez ładowania przez dwa dni, tutaj znowu musieliśmy nosić ze sobą ładowarkę. Pod koniec dnia smartfon miał zwykle 10-20% baterii. Co jest ratunkiem dla osób, które będą bardzo dużo rozmawiały przez S6 np. w podróży, przy słabym zasięgu i ich bateria wyczerpie się jeszcze szybciej? Ratunkiem jest wspaniałe szybkie ładowanie – telefon ładuje się naprawdę super szybko. Fani mogą także korzystać z ładowania indukcyjnego, bo S6 obsługuje je w standardzie. Należy jednak pamiętać, że wówczas szybkie ładowanie nie będzie działać. W sytuacjach awaryjnych mamy także dwa tryby oszczędzające ogniwo: Power oraz Ultra Power saving mode.

 

Podsumowanie

Samsung Galaxy S6 to marzenie większości fanów Androida. Zagrożeniem dla niego jest oczywiście bardziej szpanerski model S6 edge oraz „staruszek” Note 4. Szczególnie ten drugi smartfon może być dla niektórych bardziej łakomym kąskiem ze względu na większy, wygodniejszy ekran i równie dobry, choć chyba trochę wolniejszy aparat.

Galaxy S6 to wspaniały smartfon z najszybszym obecnie procesorem, doskonałą kamerą i świetnym wyświetlaczem. W kolejnej edycji Galaxy S7 poprosimy tylko o poprawienie działania baterii (np. poprzez stworzenie wersji z ekranem FULL HD) oraz o dużo lepszy czytnik linii papilarnych. Poza tymi dwoma minusami S6 to urządzenie naprawdę doskonałe. Szkoda tylko, że w Polsce więcej osób będzie mogło sobie na niego pozwolić dopiero w okresie Świąt Bożego Narodzenia, gdy już spadną trochę jego ceny ze względu na zbliżającą się wtedy premierę modelu S7.

Dla kogo jest Samsung Galaxy S6

  • Dla najbogatszych fanów Androida
  • Dla najbogatszych fanów Samsunga
  • Dla fanów smartfonowej fotografii
  • Dla fanów kręcenia filmów smartfonem

Dla kogo nie jest Samsung Galaxy S6:

  • Dla krytykujących nakładkę Samsunga
  • Dla osób potrzebujących bardzo dobrej baterii w smartfonie
  • Dla fanów phabletów
  • Dla fanów rozwiązań Apple:)

 

Inne informacje na temat smartfonu Samsung Galaxy S6 i Samsung Galaxy S6 edge:

Opinie:

Opinie archiwalne (58):

Komentuj

Komentarze / 58

Dodaj komentarz
  • Users Avatars Mini
    Daro pisze: 2015-04-13 12:54
    Przy tylu wymienionych wadach dajecie ocenę 6 ,za co ,to jest jakaś reklama,
    -1
  • Users Avatars Mini
    wojciech.piechocki pisze: 2015-04-13 13:10
    zaufaj nam...na pewno zasluguje na 6
    1
  • Users Avatars Mini
    vai88 pisze: 2015-04-13 14:48
    dla mnie to badziew roku
    -11
  • Users Avatars Mini
    wojciech.piechocki pisze: 2015-04-13 15:26
    @vai88 ...a jakas argumentacja? :-)
    3
  • Users Avatars Mini
    Misiek pisze: 2015-04-13 15:48
    A gdzie slot na kartę SD i radio FM?
    -1
  • Users Avatars Mini
    vai88 pisze: 2015-04-13 16:12
    taka argumentacja jak kupownie nowej skoda octavia w cenie ponad 100tys zl czyli nie wart jest tych pieniedzy tak jak samsung za 2999zl sorry ale nie kazdy ma zamiar placic za cos co jest nowe w tak wygurowanych kwotach
    -14
  • Users Avatars Mini
    Pixel pisze: 2015-04-13 17:31
    @vai88 szkoda czasu na dyskusję z Tobą - jak ma się koszt zakupu do tego czy telefon jest "badziewiem"?? A jakby kosztował 1.6K to już nie będzie badziewiem dla Ciebie???
    5
  • Users Avatars Mini
    eryk pisze: 2015-04-13 17:39
    Wersja 32 GB też jest na 6? Ja rozumiem super szybki smartfon, dobrze się korzysta, dobrze leży w dłoni itp. Ale ...... miejsca zabrakło by mi po miesiącu. Mapy ok 4-5 GB, muzyka ok 4 GB, obowiązkowe aplikacje, zdjęcia i filmy. Do tego, jeśli będę go wykorzystywał w takiej formie to raczej nie wytrzyma dnia z tak słabą baterią. Wg mnie dwie najważniejsze sprawy zostały zawalone i Samsung nie zasługuje na 6. Zmuszanie kogoś do kupna modelu z większą wew. pamięcią to jawne zdzierstwo, baterii nie ma co komentować.
    -2
  • Users Avatars Mini
    TalOSan pisze: 2015-04-13 18:26
    Najnowsza wersja Androida to 5.1 Panie Redaktorze ;-) Taką posiadam w moim Nexusie 5.
    -2
  • Users Avatars Mini
    wojciech.piechocki pisze: 2015-04-13 21:38
    @TalOSan...czepiamy się trochę widzę :-)
    1
  • Users Avatars Mini
    wojciech.piechocki pisze: 2015-04-13 21:40
    @eryk....mapy 5 GB? dzajza...co to za mapy...ja korzystam wszedzie z Google Maps...muzyka to Deezer...ja nie mowie, ze 32 GB to optimum, ale tez chyba potrzeby na ilosc miejsca w telefonie raczej spadaja niz rosna
    2
  • Users Avatars Mini
    wojciech.piechocki pisze: 2015-04-13 21:41
    @Misiek...brak karty SIM jest wytlumaczony w tekscie...brak radia FM...pewnie zbadali ile osob z niego korzysta i zrezygnowali
    -1
  • Users Avatars Mini
    taka prawda pisze: 2015-04-14 01:00
    Vai88: jak najbardziej synku Octavia kosztuje dobrze wyposażona koło 100tys. Może zamiast wypisywać bzdury zakup słownik ortograficzny bo błędy robisz jak dziecko z podstawówki.
    0
  • Users Avatars Mini
    Arek T. pisze: 2015-04-14 06:04
    .....S6 oferuje nam nagrania UHD 4K (3840 x 2160) przy 30 klatkach na sekundę. Nagrania te są w miarę stabilne (choć stabilizacja wówczas nie działa...... Zalety: - Świetna stabilizacja obrazu – także na nagraniach 4K.
    0
  • Users Avatars Mini
    Arek T. pisze: 2015-04-14 06:06
    Pewnie jak w note 4, optyczna działa ale nie cyfrowa. Jednak powinno być to wyjaśnionew artykule.
    0
  • Users Avatars Mini
    adolfinio pisze: 2015-04-14 08:20
    O ile dobrze pamiętam, to już w Sony Xperia S, czyli kilka lat temu na tym portalu krytykowano producenta że telefon ma tylko 32 GB pamięci bez możliwości jej powiększenia o kartę. Trudno mi się zgodzić, że dzisiaj urządzenia mają mniejsze zapotrzebowanie na pamięć niż kiedyś, bo choćby ich lepsze aparaty robią zdjęcia i filmy, które swoje ważą. Brak rafia FM to może nie jest kompromitacja, ale jednak spory brak. Jeśli chodzi o baterię, to jest już kpina. Samsung sobie ostatnio w tej materii robi jaja. Z tego powodu pozbyłem się SG Alpha niemal od razu. SGS to na pewno świetny smartfon, ale jego wady są naprawdę poważne i nie można pisać, że to są błahostki.
    0
  • Users Avatars Mini
    wojciech.piechocki pisze: 2015-04-14 09:07
    @Arek T. - poprawione...nie wiedzialem wlasnie jak to ujac...w 4K nagrania sa stabilne, ale system stabilizacji (wedlug menu) nie dziala...byc moze rzeczywiscie chodzi o dodatkowa stabilizacje cyfrowa...nie ma z czego przycinac obrazu
    0
  • Users Avatars Mini
    polak pisze: 2015-04-14 10:18
    i tak wybralbym note 4. tanszy
    -1
  • Users Avatars Mini
    ded pisze: 2015-04-17 17:18
    Telefon naprawdę super ale nie zgadzam się co do oceny wyposażenia oraz oceny ogólnej. Wyposażenie standardowe, nie ma efektu "wow". Maksymalnie 4 ponieważ kupujący nie otrzyma żadnego etui gratis. Co do oceny ogólnej- skoro bateria jest dość mocną wadą SGS6 to ten nie zasługuje na maksymalną ocenę, według mnie oczywiście :) Pozdrawiam!
    0
  • Users Avatars Mini
    Mateusz pisze: 2015-04-18 11:34
    To zdanie o cenie z początku testu jest dziwne. Dlaczego Samsung nie może walczyć z Apple flagowcem, który kosztuje 40% taniej?
    0
  • Users Avatars Mini
    Dawid pisze: 2015-04-19 18:31
    Najlepszy na rynku wyświetlacz? Fantastyczny i bez wad? Litości! Przesycone, nienaturalne kolory, biel, która prawdziwej bieli nigdy nie widziała. Do tego największa wada Amoledów: wypalanie. Po roku będzie pełno powidoków ikon, a biel będzie żółta, tak samo reszta kolorów. Wygląd - Edge owszem, ten zakrzywiony ekran wygląda ciekawie, ale nie znalazłem praktycznego zastosowania, wręcz przeciętnie czasem to przeszkadza (oglądałem w sklepie). Za to zwykły S6 jest totalnie nijaki, od frontu wygląda praktycznie jak stary SGS1, tylko większy! Nuda! Praktycznie każdy smartfon na rynku jest ładniejszy. Jak nic artykuł sponsorowany.
    -1
  • Users Avatars Mini
    Marek pisze: 2015-04-19 19:01
    Twierdzenie, że smartfony wyprą aparaty kompaktowe jest błędne. Zabiorą sporą cześć rynku, ale nie wyprą całkowicie. Dla wielu ludzi wciąż ważny, a nawet najważniejszy jest jeden element specyfikacji: ZOOM! Na tym polu smartfony leżą i kwiczą.
    0
  • Users Avatars Mini
    mat pisze: 2015-04-19 19:01
    W jaki sposob udało wam sie osiagnac 52 tysiace w benchmarku skoro w oficjalnych wynikach benchmark antutu wynik S6 to 67tys?
    0
  • Users Avatars Mini
    GEOMAXX pisze: 2015-04-19 21:27
    Słaba bateria to bardzo duży problem mając tak wypasiony sprzęt powinien być w stanie wytrzymać jeden dzień ale pod dużym obciążeniem ( odniesieniem jest dla mnie Z3 lub S5 z ogniwem 3500mAh) Teraz jak dla mnie to zabawka ładna niepraktyczna To tak jak by mieć Porsche które ma zasięg zbiornika na 100 km a jedziemy w trasę 700 km :) Jeśli telefon ten wyjdzie w wersji z tylną wymienną klapką i większą baterią biorę w ciemno teraz to złom. Nie interesują mnie żadne etui stosuję tylko szkoło na wyświetlacz pozostałe zabiegi sprawiają że aparaty wyglądają jak odpustowy chłam ( bez znaczenia jaka by to nie była firm HTC, iPhone itd ..) Czekam na opinie użytkowników S6 one brutalnie ujawnią prawdę o ogniwie.
    -1
  • Users Avatars Mini
    Grac pisze: 2015-04-19 23:05
    Jeżeli Samsung twierdzi że każdy ma wolną bądź uszkodzoną kartę pamięci to widać że ich polityka troszkę odbiega od realiów. Brak karty to dla mnie nic nie warty telefon. Tak liczyłem że przynajmniej slot będzie dostępny a tu LIPA! Teraz jadę na S5 z 64GB SDXC UHS1 SAMSUNGA i do momentu kiedy slot nie wróci to na pewno nie kupię żadnego z serii S. Mam też LG G3 i jakoś ten producent potrafi zostawić w/w slot w następnym modelu. Samsungi są świetne ale ze slotem SD.
    0
  • Users Avatars Mini
    US pisze: 2015-04-20 20:00
    @GEOMAXX - nie wiem które porsche przejedzie na baku 700 km ;) to nie są auta po to by w trasie bak robić w 700km, a jak jedziesz to wiesz, że szukasz stacji co 300 km. s6 po dniu użytkowania ma 77% baterii, SKYPE + LTE + łącznie z 1,5h rozmów i sporo sms. Nie wiem skąd panika, czas pracy na baterii w normie jak dla mnie. Tydzień bez ładowania nie jest dla mnie istotną sprawą, jeśli będzie wytrzymywał przy użytkowaniu 2-3 dni to będę zadowolony. WoT - 60FPS przy tej rozdzielczości - ale wtedy dnia nie wytrzyma na graniu, co dla mnie też nie jest zaskoczeniem. Jakoś wykonania super, telefon prezentuje się zdecydowanie lepiej od poprzednich z serii, aparat rewelacja. Wyświetlacz, w porównaniu do s4 nie ma przepaści - ale jest dużo jaśniejszy. Zgadzam się z oceną redaktora, dodam że czytnik linii u mnie działa bez zarzutu.
    1
  • Users Avatars Mini
    Nsxmc12 pisze: 2015-04-21 09:13
    Świetny telefon jednak cena za wersję 32gb to dość dużo chociaż i tak lepiej niż 3k za iphonea 6 16gb tam dopiero z pamięcią sobie polecieli śmiech na sali. Widziałem tel. w Media M. i muszę przyznać że jest godny polecenia nie ma obecnie nic lepszego z Androidem na rynku no może poza Note 4 jak ktoś woli większy ekran. Bawiłem się również Edge jednak wersja flat sprawdzi się znacznie lepiej w codziennym użytkowany a wielkie wow z wersji Edge szybko minie. Dobra recenzja czekamy na recenzję Edge.
    1
  • Users Avatars Mini
    kurcze pisze: 2015-04-24 19:37
    Samsung alpha teraz to .... Apple ? O cobtu kur... Chodzi
    0
  • Users Avatars Mini
    darek pisze: 2015-05-09 15:40
    Chyba kogoś pogieło - ta bateria to porażka!!! Ładowanie codziennie od dnia zakupu a po pół roku ładowanie co pięć minut. Spadają oni na drzewo.
    0
  • Users Avatars Mini
    prawnik/informatyk pisze: 2015-05-26 07:43
    wady dyskwalifikujące ten telefon (S6), to; słaba bateria, brak zwiększonej odporności na warunki zewnętrzne, brak możliwości korzystania z karty pamięci, mam S5, może jest wolniejszy procesor, ale to nie jest znaczący problem ?, aparat testowałem S5/S6/Note4, różnice są tyko w ekstremalnych warunkach, karta pamięci umożliwia przenoszenie danych bez ich modyfikacji, a to jest często kluczowe, i bateria ....po co mi telefon, który nie wytrzymuje jednej doby ?
    0
  • Users Avatars Mini
    AdiAdzio pisze: 2015-06-06 20:37
    Właśnie zakupiłem s6, jak dla mnie do tej pory największą wadą jest, brak wymiennej bateri. Zawsze uważałem, że to największy atut samsunga,ale obszedlem i ten problem zakupem banku pamięci. Urzytkowalem wiele smartfonow i żaden umnie nie wytrzymal pół dnia,no może Note 3 trzymał się lepiej. A ekrany w samsungach są obecnie najlepsze a w s6 to spokojnie można wkoncu czytać książki jak w Kindle,
    0
  • Users Avatars Mini
    AdiAdzio pisze: 2015-06-06 20:38
    A problem z brakiem karty SD można rozwiązać używając chmury ;)
    0
  • Users Avatars Mini
    sajnow pisze: 2015-06-10 11:21
    Mam pytanie - robię sporo zdjęć i nagrywam trochę filmików. Nie ma dla mnie problemu raz na dwa tyg.zgrać je do kompa ale czy 32 GB wystarczy dla mnie?
    0
  • Users Avatars Mini
    Dabhy pisze: 2015-06-29 20:53
    Kupiłem samsung galaxy s6 tydzień temu. Po 2 dniach przestał działać poprawnie głośnik. Zaczął haraczec i w czasie rozmowy wydawał dźwięk jak metaliczny robot. Po 4 dniach pierwszy raz zawiesiła sie przeglądarka internetowa. Po 7dniach czyli dzisiaj wyłączył sie i nie można go włączyć. Nie można wyjąc baterii aby zrobic twardy reset. Dramat. 3 tys złotych poszło w błoto. Do tego kartę ma wbudowana wiec pewnie wyczyszczą mi w serwisie wszystkie dane. Nigdy więcej samsung. Jednak do Iphona mu bardzo daleko.
    0
  • Users Avatars Mini
    iwka pisze: 2015-07-09 21:14
    Właśnie dziś oddalam s6 do reklamacji .Od tak sobie zgasł i nie dało się go włączyć. Nie reagował na nic .Nawet na próbę przywrócenia ustawień fabrycznych.Jak dla mnie porażka. Ciekawa jestem jak to serwis załatwi. Telefon miałam 3 tyg.
    0
  • Users Avatars Mini
    aneteczka3 pisze: 2015-07-10 20:42
    wszystko super fajnie nie powiem, ale dzis moj nowy S6 odmowil współpracy. Rozmawialam przez telefon potem po prostu odlozylam go na bok. po kilkunastu minutach chciałam cos sprawdzic ale jedyne co zastalam to kompletnie cyarny ekran i brak reakcji na włączanie lub odblokowywanie. czy ktos ma pomysł co moglo sie stac? dodam ze telefon nie upadl ani nic z tych rzeczy...
    2
  • Users Avatars Mini
    iwka pisze: 2015-07-11 16:03
    Aneteczka3 na to wygląda ze mamy ten sam problem.Ja oddalam do serwisu.Ciekawa jestem co zrobią.Szukalam w necie jakiejś porady co mogło się stać ale nic nie znalazlam. Ciekawi mnie co tobie powiedzieli na to.A telefon miał być taki cudowny
    1
  • Users Avatars Mini
    Seba pisze: 2015-07-12 04:17
    Właśnie i mi się wyłączył bez powodu od leżenia.
    1
  • Users Avatars Mini
    MacieQ pisze: 2015-07-14 09:13
    No to i ja dołączam do "szczęśliwego" grona... Wieczorem ładowałem telefon, odłączyłem przy 89%, ustawiłem budzik i odłożyłem na półkę przy łóżku. Kiedy w nocy chciałem sprawdzić godzinę - ujrzałem czarny ekran i brak reakcji na próby włączania, podłączania do komputera czy ładowania...Telefon jest kompletnie martwy. Wygląda na to, że "flagowiec" Samsunga dokonał żywota po tygodniu mało intensywnego używania i bez żadnej konkretnej przyczyny... Nie świadczy to o nim najlepiej...
    1
  • Users Avatars Mini
    MacieQ pisze: 2015-07-14 11:10
    http://droidsolve.com/samsung-galaxy-s6-screen-wont-turn-on-how-to-fix-black-screen/ Rozwiązanie problemu - u mnie zadziałała metoda z wciśnięciem i przytrzymaniem przycisku Power i Volume down przez 12 sekund. Jednocześnie pokazało mi się, że bateria jest rozładowana, co znaczyłoby, że między 24.00 a 4.15 rano zużyło 89% mocy baterii... przy nieużywanym telefonie...
    2
  • Users Avatars Mini
    iwka pisze: 2015-07-14 12:05
    Mnie wciskanie przycisków nic nie dało. Czekam cały czas na odpowiedź z serwisu.
    -1
  • Users Avatars Mini
    greg pisze: 2015-07-29 09:18
    wg mnie to kwestia oprogramowania który wyeliminuje te bledy przy następnej aktualizacji ja wlaczylem po odczekaniu 10 sek juz chodzi restartuje się przy wchodzeniu w aparat
    0
  • Users Avatars Mini
    ikochan pisze: 2015-08-02 13:33
    Widzę że problem z wyłączeniem S6 i kompletnym brakiem działania jest masowy. Wczoraj po rozmowie tel. odłożyłem telefon i po godzinie ujrzałem czarny ekran . Pomyślałem że się wyładował ale ładowanie nic nie dało. Całkowity brak reakcji. Jutro oddaję do serwisu. Jeszcze nigdy w żadnym smartfonie takie jaja się nie działy. Chyba na zawsze zrezygnuję z Samsunga. Ma ktoś odpowiedź z serwisu??
    0
  • Users Avatars Mini
    ikochan pisze: 2015-08-02 13:48
    pomogła mi następująca procedura: 1. Nacisnąłem przycisk Power 2. Z wciśniętym przyciskiem podłączyłem ładowarkę. Telefon zauważył ładowarkę i zaczął się ładować. Pokazał 0% baterii. Wydaje mi się że nie mógł się wyładować ponieważ jak się całkowicie wyłączył była godz. 13-14 a ładuję go przez całą noc i powinna być bateria pełna na 50%. Chyba problem jest z baterią i całkowitym wejściem telefonu w uśpienie. Jak się powtórzy oddam do serwisu.
    0
  • Users Avatars Mini
    Jan pisze: 2015-08-02 20:06
    Witam u mnie był dokładnie ten sam problem, grzebałem w nim odłożyłem na bok, i czarny ekran. Pierwsze co pomyślałem rozładowany. Jednak z drugiego telefonu zadzwoniłem do siebie i normalny sygnał, a samsung nie reagował w ogóle. Pomogło vol down + przycisk power na podłączonej ładowarce.... masakra telefon za 3000zl, a takie jaja. Użytkowałem wszystkie s serie i to pierwszy z którym takiej jaja są.
    0
  • Users Avatars Mini
    Olaf pisze: 2015-08-04 22:50
    Witam mi to się już za działo z 5 razy zawsze działa podłączenie vol down i power. Mamy tel z zona od premiery i ciągle coś nie tak
    1
  • Users Avatars Mini
    andy pisze: 2015-10-07 01:32
    no cóż .... miałem go dziś kupić i sprzedawca w dużej sieciówce odradził... opowiadał jak tydzień wcześniej bateria wybuchła na stoisku wystawowym bez przyczyny... !!! kolejna sprawa z baterią, to podobno zaprogramowana elektronika na określoną ilość cykli, i potem lipa jak w iphone.... niewymienna więc serwis lub nowe urządzenie... okaże się z czasem... ja dziękuję...!
    0
  • Users Avatars Mini
    neo pisze: 2015-10-14 12:07
    gimbuski już obsiadły postowanie. więcej hakujcie i więcej wymagajcie od telefonu to na pewno Wam będzie działał 3 tygodnie na baterii. Przecież to jest gadżet a nie centrala multimedialno-biurowa.
    0
  • Users Avatars Mini
    goska pisze: 2016-01-06 10:00
    zrobiłam to samo co Olaf.... zadziałało, ale szlag mnie trafia...
    0
  • Users Avatars Mini
    Ambasador marki Samsung pisze: 2016-01-06 13:53
    Neo co do samego działania baterii przy tradycyjnym użytkowaniu telefonu spokojnie i 2 dni można obejść się bez ładowania, a to chociażby dlatego ze ten telefon posiada tryb oszczędzania baterii - a to wszystko dzięki technologii super amoled, można zwiększyć widok na czarno- biały co wydłuża żywotność baterii nawet o 24h.
    0
  • Users Avatars Mini
    Lenkaa pisze: 2016-02-01 13:58
    ja mam od wczoraj poki co jest swietny
    0
  • Users Avatars Mini
    Ainos pisze: 2016-02-22 17:59
    Może mi ktoś pomoże mam nagrany filmik i chcę z niego zrobić zdjęcia, co trzeba zrobić?
    0
  • Users Avatars Mini
    wojtasss pisze: 2016-06-10 15:00
    Ładowarka indukcyjna Galaxy s6 Super gadżet . Nie trzeba martwić się kablami które często plączą się pod nogami : http://www.dilmarket.pl/pl/p/Ladowarka-indukcyjna-Samsung-EP-PG920-Czarna/374
    0
  • Users Avatars Mini
    Viper pisze: 2016-06-29 10:18
    Miałem s6 od listopada tamtego roku raz mi się wyłączył ale na ładowarce zaczął działać ..Dwa tygodnie temu mi upadł i zaświeciła się niebieska dioda ...telefon nie daje się włączyć nie wiem co się stało...teł.kupiłem na otto de reklamacja raczej odpada pomóżcie
    0
  • Users Avatars Mini
    feniks pisze: 2016-09-01 20:32
    Witam, mój s6 po 2 tygodniach przestał działać, pojawiła się plamka i rozlał się wyświetlacz. Na gwarancji powiedzieli że został uszkodzony mechanicznie wyświetlacz ale śladów na obudowie nie ma,
    0
  • Users Avatars Mini
    AMICA WRONKI pisze: 2016-09-24 13:00
    FM I SD TO STANDART KTOREGO WE FLAGOWCU BRAK!WPIZDEE!
    0
  • Users Avatars Mini
    lecho pisze: 2016-10-24 17:52
    Brak radia dyskwalifikuje ten telefon. Radio internetowe to nie to!!! Jestem przyzwyczajony za granicą do sprawdzenia co słychać i wówczas zwykłe radio wyszukuje stację za stacją. Radio internetowe to dla maniaków jednej stacji... Trzeba je znać w obcych warunkach aby je wyszukać i zainstalować przeważnie za pieniądze, a...dodatkowo kupić WiFi za granicą. To są jaja ! Gdyby wiedział o ty nie kupiłbym tego telefonu !
    0
  • Users Avatars Mini
    zbinio pisze: 2016-10-24 17:57
    Czy są aplikacje typu radio FM/AM do Samsunga S6 (w sklepie lub gdziekolwiek), czy system nie pozwala?
    0

Rekomendowane:

Akcje partnerskie: